پروژه دانشجویی مقاله رایگان پزشکی قانونی در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله رایگان پزشکی قانونی در word دارای 5 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله رایگان پزشکی قانونی در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله رایگان پزشکی قانونی در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله رایگان پزشکی قانونی در word :

پزشکی قانونی ـ کارشناسی مشگل
دکتر صمد قضائی

در کتاب چینی سن آن روهو که بسال 1247 میلادی تحریر یافته نوشته شده است :
برای اثبات ابوت فردی نسبت به کودکی که مادر کودک فرزند خود را به آن شخص نسبت می دهد کافی است که از خون آن شخص و کودک مزبور قطره قطره در داخل یک کوزه آب بریزید اگر خونها حل شد و به هم نچسبید و رسوبی بوجود نیامد نسبتی بین آن دو نیست ولی اگر دو خون بهم چسبید و رسوب حاصل گردید نسبت پدر و فرزندی بین آن دو برقرار است . در صورتی که نسبت پدری به شخص متوفایی داده شو د خون کودک را روی استخوان آن فرد متوفی بریزند اگر خون از استخوان به سهولت پاک شد بین آن دو رابطه ای وجود ندارد ولی اگر پاک نشد کودک به آن مرد نسبت داده می شود .
مسلماً چینی های عاقل و فرزانه با انجام دادن این آزمایش وظیفه پزشکی قانونی را بجا می آوردند و به این وسیله به قضات چینی امکان می دادند که باخاطری مطمئن و وجدانی آسوده رأی خود را بدهند و فرشته عدالت را از خود خشنود سازند . امروزه پس از گذشت قرنهای متمادی وسالیان دراز از آن تاریخ باز در پزشکی قانونی برای اثبات همچو ادعائی از آزمایش خون کودک و پدر احتمالی استفاده می شود منتهی برای این امر به یک کوزه آب زلال اکتفاء نمی گردد بلکه برای پی بردن به حقیقت امر بطور عملی ، آزمایشگاههای مجهز و کارکنانی تعلیم دیده و ماهر تجهیز شده اند تا بتوانند با انجام دادن ده ها آزمایش روی گروههای خونی و پروتئینی و ایچ .ال .ای با احتمالی قریب به یقین یعنی 998 در هزار ثابت کنند که فرزند مزبور متعلق به مرد مذکور می باشد یا نه .
اگر در سابق گفته می شد که خون ، اقیانوس وسیعی از دانستنیهاست و مواردی که در ترکیب آن وجود دارد بی نهایت زیاد و اعمال آن عناصر فوق العاده پیچیده و حیرت آور است امروزه اقیانوس وسیع را می توان به هر یک از عناصر خونی اطلاق کرد نه خود خون ، یک سلول خونی به تنهایی دنیایی است و حیرت آور ، علم انسان امروزی ، در جستجوی حقیقت ، نهایت وجودی یک گلبول خونی را تجسس می کند و مطالعه دیگر ، روی خود گلبول نیست که دارای چند میکرن (هزارم میلیمتر)قطر است بلکه روی کروموزومها و از آنها گذشته روی ژنهای آن انجام می گیرد یعنی روی ذذرات موجود ریزی که در حقیقت در حد مولکولی بوده و ریزترین ذرات موجود در عالم حیاتند . بدین ترتیب مشاهده می گردد که تحقیقات امروزی روی خون ، دیگر نمی تواند روی یک کوزه آب زلال انجام گیرد بلکه بطوری که فوقاً اشاره شد برای این منظور نیاز به وجود آزمایشگاههای مجهز و متخصصین کار آزموده می باشد تا بتوانند تاریکی های جهالت و ابهام را به نیروی علم و دانش بشکافند و حقایق امر را واضح و آشکار سازند .
این نمونه از پیشرفتها و تحولات علمی است که در پزشکی قانونی مورد استفاده قرار گرفته و نظایر آن فراوانند یعنی پزشکی قانونی امروزی در کشف حقیقت و پی بردن به رموز حیاتی موجود زنده ای که انسان نام دارد و معمولاً مورد کارشناسی او قرار می گیرد به معلومات اولیه و وسایل ابتدایی اکتفاء نمی کند بلکه با دانشکافی و تجهیزات کامل وظیفه اصلی خود یعنی کارشناسی روی جسم و جان آدمی را که از طرف مجریان عدالت به او محول می شود به انجام می رساند .
می دانیم که مجریان عدالت در انجام وظایف خود جهت صدور رأی صواب نیاز به شناختن حقیقت و اطلاع کامل از کنه مسائل دارند که غالب اوقات به کمک کارشناسان مختلف توفیق آن را می یابند . کارشناسی ، که در رابطه با جسم و جان آدمی مورد مشورت قرارمی گیرد پزشک قانونی است یعنی آنجا که امر قضا نیاز به کسب اطلاع از مسائل مر بوط به انسان دارد به او مراجعه می کند و از او انتظار دارد که با دقت و موشکافی کامل مسأله را بررسی کرده اطلاعاتی صحیح و قابل اعتماد و اطمینان به وی ارائه نماید متأسفانه این امر با مشکلاتی برخورد می کند که ناشی از انسان یعنی از این موجور بیولوژیک است که تابع تمام تحولات و تغییرا ت زیستی بوده و با ثبات و یکنواختی ، سازگاری چندانی ندارد برای روشن شدن این مطلب به چند مثال اشاره می کنیم :
ترس و وحشت ناگهانی و شدید می تواند در بعضی از افراد باعث مرگ آنی گردد در صورتی که در مورد اکثر مردم این چنین نیست همینطور است خوشحالی و هیجان زدگی شدید که می تواند در زمینه مساعدی موجب مرگ آنی شود زن حامله ای امکان دارد با مختصر ضربه ای سقط کند و آبستن دیگری ممکن است متحمل ضربات و صدمات شدیدی مثلاً در یک تصادف اتومبیل بشود و سقط نکند . شخص ممکن است در اثر تزریق یک قطره از داروئی در اثر شوک آنافیلاکتک بمیرد درحالی که چندین تزریق کامل از همان دارو در اشخاص دیگر کوچکترین خطری بئجئد نیاورد . دختر باکره ای ممکن است مورد تجاوز جنسی قراربگیرد ولی بعلت داشتن نوعی پرده (الاستیک)علائم ازاله بکارت یعنی پارگی بوجود نیاید و یا مثلاً در مورد شخص مصدومی که جراحات چندی برداشته و تعیین مدت درمان ، ضرورت پیدا کرده است زمان معقولی مطابق موازین علمی تعیین می شود که امکان دارد در پایان آن مدت شخص بهبودی یابد و مسأله فیصله پیدا کند ولی امکان نیز دارد که همان شخص در اثر افزوده شدن عارضه ای ناشی از سن و سال یا مستعد بودن زمینه مزاجی یا شرایط درمانی نامناسب و غیر صحیح بمیرد و یا ممکن است عارضه ای اضافه گردد که مدت درمان را طولانی تر کرده و مدت تعیین شده را از اعتبار بیندازد و نمونه های فراوان دیگری از این قبیل که نشاندهنده مشکلات کارشناسی روی انسان می باشد که پزشکان قانونی با آن روبرو هستند .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله شاخصهای مدیران فرهنگی در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله شاخصهای مدیران فرهنگی در word دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله شاخصهای مدیران فرهنگی در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله شاخصهای مدیران فرهنگی در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله شاخصهای مدیران فرهنگی در word :

شاخصهای مدیران فرهنگی

فهرست:
پارادایم های مدیریت برتر در هزاره سوم
مدیریت برتر شاخص مدیریت فرهنگی
هم اندیشی مدیران فرهنگی و هنری در مورد مقوله اعتیاد

منبع:
www.ctword.com

پارادایم های مدیریت برتر در هزاره سوم
خلاصه : مدیریت سازمان ها، همانند هر پدیده ای دارای ماهیتی پویا هستند. میزان پویایی مدیریت سازمان، بسته به مجموعه اقدامات عملی و کنش های فکری مدیران است. برای برون رفت از چالش هایی که سازمان ها با آن روبه رو هستند،

همخوانی کنش های فکری و اقدامات عملی مدیران جزء حیاتی ترین عرصه عملیاتی است. به منظور پویا و نوآورانه کردن مدیریت سازمانی، باید شاخص های عمل را مورد توجه جدی قرار داد. یک بخش عمده از شاخص ها که نیاز به توجه جدی دارند، شاخص های ضعف مدیریت سنتی است و بخشی دیگر توجه عمیق بر شاخص های مدیریت برتر و نوین است. در نوشته حاضر تلاش شده است هر دو دسته از شاخص های مدیریت سنتی و مدیریت برتر ارائه و تشریح شود .

مدیریت برتر شاخص مدیریت فرهنگی
اشاره: مدیریت سازمان ها، همانند هر پدیده ای دارای ماهیتی پویا هستند. میزان پویایی مدیریت سازمان، بسته به مجموعه اقدامات عملی و کنش های فکری مدیران است. برای برون رفت از چالش هایی که سازمان ها با آن روبه رو هستند، همخوانی کنش های فکری و اقدامات عملی مدیران جزء حیاتی ترین عرصه عملیاتی است

. به منظور پویا و نوآورانه کردن مدیریت سازمانی، باید شاخص های عمل را مورد توجه جدی قرار داد. یک بخش عمده از شاخص ها که نیاز به توجه جدی دارند، شاخص های ضعف مدیریت سنتی است و بخشی دیگر توجه عمیق بر شاخص های مدیریت برتر و نوین است.

در نوشته حاضر تلاش شده است هر دو دسته از شاخص های مدیریت سنتی و مدیریت برتر ارائه و تشریح شود.مطالعات تاریخی مؤید این موضوع است که شکوفایی و رونق فرهنگی در حوزه عمومی و در سطح فراگیر و گسترده، منوط به عصر رفاه اجتماعی و متعلق به جوامع برخوردار است. لیکن این قاعده به معنی نفی نقش نخبگان و فرهیختگان و تأثیر آفرینش های زیبا شناختی ارباب ذوق و معرفت نیست.

اصولاً این دو حوزه نه تنها رابطه پارادوکسیکال با هم ندارند، بلکه معرف و مکمل یکدیگر نیز هستند. از طرفی در اقتصاد توسعه، میزان مصرف کالاها و خدمات فرهنگی، یکی از شاخصهای اصلی سنجش توسعه یافتگی نظام فرهنگی محسوب می شود.

با این رویکرد، دستیابی به رشد و رونق فرهنگی، فارغ از فراهم ساختن زمینه های توزیع عادلانه و بهره مندی مردم از کالاها و خدمات فرهنگی و هنری در چارچوب اصل حاکمیت مصرف کننده میسر نیست. لذا دولت های مدرن با استفاده از علم اقتصاد برای تحقق اقتصاد رفاه و جامعه برخوردار و زیست شاداب، حول محور تنظیم تولید و عرضه کالاها و خدمات فرهنگی و مدیریت بهینه منابع، دائم در فرآیند سیاستگذاری و برنامه ریزی دخالت می کنند و از طریق اعمال سیاستهای کنترل همچون برقراری معافیت های مالیاتی و هدفمند کردن پرداخت یارانه ها در پی حصول تعادل و برقراری عدالت اجتماعی هستند.

براساس نظریات نئوکلاسیک ها، برای تحلیل ابعاد اقتصادی فعالیت های انسانی، علم اقتصاد به شاخه های گوناگونی تقسیم شده است و روش شناسی اقتصادی در شکل رویکرد انتخاب عقلایی به یک پارادایم عام در علوم اجتماعی بدل شده که کلیه حوزه های رفتار انسان را در بر می گیرد.

رویش شاخه های متعدد بر تنه تنومند درخت اقتصاد، در حوزه های مختلف و متنوع اجتماعی، چون اقتصاد محیط زیست، اقتصاد سیاسی، اقتصاد خانواده، اقتصاد ورزش، اقتصاد آموزش، اقتصاد بهداشت و درمان، اقتصاد فرهنگ و; امکان تجهیز دولت ها را برای اجرای برنامه های توسعه و افزایش رفاه اجتماعی مهیا ساخته است.

نگرش اقتصادی به فرهنگ و هنر در این راستا به دنبال تحلیل اقتصادی مناسبات حاکم بر تولید و مصرف بخش های مختلف فرهنگ و هنر و حمایت از حقوق مالکیت معنوی است. اگرچه این نگرش در کشورهای توسعه یافته برای فهم نسبت فرهنگ و اقتصاد به مثابه یک رویکرد روش شناختی به بلوغ رسیده است، اما در کشورهای در حال توسعه از جمله کشور ما، در مراحل جنینی به سر می برد.

تعریف و تدوین ادبیات مربوط به مقوله اقتصاد فرهنگ و شناخت ابزار و تکنیک های مورد نیاز برای سنجش نسبت فرهنگ و اقتصاد نیازمند تلاشی مستمر، آگاهانه و علمی است که انجام پژوهش های بنیادی- کاربردی و استفاده از تجربیات سایر کشورها در این زمینه قطعاً روشنگر این مسیر و راهنمای مناسبی برای ورود اندیشمندان، اقتصاد دانان، بنگاه های فرهنگی و هنری و دولتمردان به این حوزه است.

از این منظر، اقتصاد فرهنگ ناظر بر شناخت مناسبات و تعاملات بین حوزه های تولید و آفرینش، مصرف و بازار بوده و با استفاده از نظام آماری و جمع آوری و پردازش داده های اطلاعاتی، قادر خواهد بود دولت را در تخصیص و تجهیز مکفی اعتبارات فرهنگی از محل منابع عمومی یاری کرده و در اتخاذ شیوه های حمایتی و هدایتی مناسب به منظور تشویق و ترغیب مشارکت بخش غیردولتی در فعالیت های فرهنگی و افزایش سهم سرمایه گذاری افراد و بنگاههای فرهنگی و هنری در تولید و عرضه کالاها و خدمات فرهنگی در حوزه سیاستگذاری و برنامه ریزی هدایت کند.

اقتصاد فرهنگ با کشف روابط علی بین اقتصاد و فرهنگ و ارائه مدل کارآمد توسعه پایدار، راه را برای رونق و شکوفایی فرهنگی و هنری هموار می سازد و بیش از آنکه در صدد ارزیابی و قضاوت هنجاری از اقدامات و فعالیت های فرهنگی و هنری باشد، به دنبال تحلیل آثار اقتصادی این فعالیت ها و ارائه دانش کمی درباره عوامل مؤثر بر اقدامات، سیاستها، برنامه ها، فعالیت ها و مطلوبیت ها از زاویه هزینه- منفعت و تبیین محدودیت های حاکم بر عرضه و تقاضای کالاهای فرهنگی و هنری است.

نکته مهمی که باید توجه داشت، فواید اجتماعی فعالیت های فرهنگی و هنری است که به دلیل محدودیت ابزار و تکنیک های سنجش در این زمینه، قابل اندازه گیری نیست. لیکن درک مشترک از سودمندی این فعالیت ها، نقطه اتکا و اکتفا بوده و غالباً کمتر محلی برای اختلاف و چانه زنی در این مورد وجود دارد.

مع الوصف در کشورهای در حال توسعه به دلایل ساختاری، ارزشی- هنجاری، تاریخی- سیاسی و مدنی و فرهنگی، تغییر نگرش های فرهنگی و ایجاد پیوند معیشت و فرهنگ و هنر نیازمند تحولات سخت افزاری و نرم افزاری است.

برخی از دولت های سرزمینی برای حفظ و صیانت از حاکمیت ملی، از جذب مفاهیم جدید، بروز آسیب های احتمالی و ورود به فرآیند تغییرات و تهدید جامعه پذیری شهروندان،

معمولاً از تعاملات فرهنگی پرهیز می کنند و اغلب هزینه سنگینی نیز متحمل شده و در چنین شرایطی تعیین واقعی هزینه فرصت تأمین مالی بنگاه های فرهنگی عمومی و حمایت از بنگاه های فرهنگی خصوصی، توسط دولت ها با مشکل مواجه می شود و علی رغم تخصیص منابع و اعتبارات به دلیل عدم اقبال به رویکرد اقتصادی با فقدان مهندسی مشاور فرهنگی، سهم فعالیت های در توسعه اقتصاد ملی مشخص نمی گردد.

غفلت از این معنا، جوامع را به تدریج با تحلیل فرهنگی و سازمان و سامان فرهنگی، رکود فعالیت ها، ادبار به تولید و آفرینش و کاهش مصرف کالاها و خدمات فرهنگی، تغییر رفتارهای فرهنگی و اجتماعی و گرایش به توافق بر ناهنجاریها، رشد یأس و ناامیدی و در نهایت با فقدان عدالت و تعادل اجتماعی و فاصله گرفتن از اقتصاد رفاه و بروز بحران های ملی مواجه خواهد ساخت.

در مقابل برای تغییر رفتار و نگرش در مدیریت استراتژیک فرهنگی، اصلاح ساختاری در حوزه فرهنگ و هنر تدوین استراتژی و انتخاب مدل منطقی توسعه فرهنگی، دستیابی به نظام آماری و جمع آوری اطلاعات، شفاف سازی و اطلاع رسانی فرهنگی، سنجش ارزش افزوده بخش فرهنگ و هنر در اقتصاد ملی، تعیین سهم فرهنگ و هنر در تولید ناخالص داخلی، تجهیز و تخصیص منابع لازم، طراحی و کارآمد نمودن نظام آموزش فرهنگی از پی آمدهای قهری اتخاذ رویکرد اقتصادی به فرهنگ و هنر به عنوان مناسب ترین گزینه برای توسعه فرهنگی و مهندسی اجتماعی است.

هم اندیشی مدیران فرهنگی و هنری در مورد مقوله اعتیاد
تبادل نظر دست اندرکاران فرهنگ و هنر درباره راه‌های مبارزه با اعتیاد
مدیران و دست اندرکاران فرهنگ و هنر در باره راه‌های مبارزه با اعتیاد به تبادل نظر پرداختند.

به گزارش روابط عمومی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی،محمد حسین صفار هرندی در جلسه هم اندیشی احصاء ملاک ها و شاخص های پیشگیری از آسیب های اجتماعی به ویژه اعتیاد برای تولید آثار فرهنگی و هنری که به همت دفتر پیشگیری از آسیب های اجتماعی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی تشکیل شده بود، افزود: می توان عنصر فرهنگ و هنر را برای هشدار به دانش آموزان به استخدام درآورد تا ذهن و دل آنان مجذوب جاذبه های کاذبی همچون مواد مخدر نشود.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی مهار و کنترل معضل مواد مخدر از هر راه و روشی را مورد تاکید قرار داد و گفت :در این بخش باید متوسل به فرهنگ و هنر شد.
این عضو ستاد مبارزه با مواد مخدر اظهار داشت:هنر،این توانایی را داراست تا کودکان و نوجوانان را علیه سنت های ناپسند موجود در پیرامون محل زندگی شان ترغیب کند که این هدف مهمی در مبارزه یا پیشگیری از مواد مخدر به شمار می آید.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت:از طریق جریان فرهنگی هنری باید پیام های نیرومندی برای دانش آموزان و سایر مخاطبان صادر کرد تا این پیام بتواند موج انقلابی و شورشی علیه ناهنجاری مواد مخدر ایجاد کند.

صفار هرندی در ادامه تولید آثار تاثیر گذار در حوزه اجتماعی را مورد تاکید قرار داد و گفت:این گونه جلسات می تواند در یافتن شاخص های تاثیر گذار در تولیدات آثار فرهنگی و هنری نقش اساسی ایفا کند.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی بررسی معضل اعتیاد از ابعاد گوناگون را مورد تاکید قرار داد و گفت: اینکه کمبود برخی امکانات برای جوانان چقدر می تواند در این حوزه تاثیر گذار باشد قابل تامل است اما چرا در غرب و آنجایی که محدودیت هایی از جنس محدودیت هایی که ما فکر می کنیم ندارند شاهد گسترش مواد مخدر هستیم.

وی روش صحیح به کارگیری عنصر فرهنگ و هنر را از دلایل موفقیت در این حوزه برشمرد و اظهار امیدواری کرد، این قبیل جلسات بتواند به راهکاری مناسب برای ورود به اصلی ترین نقطه مورد انتظار دست یابد.

مدیر کل دفتر آموزش و فرهنگ پیشگیری از آسیب های اجتماعی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی نیز طی سخنانی هدف از برپایی این جلسه را دست یابی به شاخص های همسو با اهداف مبارزه با معضلات اجتماعی برای تولید آثار فرهنگی و هنری برشمرد.

پرویز کرمی افزود: این جلسه می کوشد برنامه ها و فعالیت هایی برای سال آینده تعریف کند تا با سفارش آن به تهیه کنندگان در رشته های مختلف هنری اعم از تولید فیلم ،نگارش کتاب ،پژوهش ،انیمیشن ،سرود یا موسیقی،نتایج مطلوبی از آن کسب شود.

مدیر کل حوزه وزارتی اظهار داشت :تولید آثار باید برابر یافته های متخصصان حوزه آسیب ها اعم از روانشناسی ،جامعه شناسی ،دینی ،اجتماعی ،فرهنگی و مطابق با اصول و اهدافی باشد که در حال حاضر مد نظر ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله مقایسه تطبیقی مرمت و احیای سه گذر شهری در

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله مقایسه تطبیقی مرمت و احیای سه گذر شهری در یزد با رویکرد نقش مردم و دولت در ساحت کارشناسی در word دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله مقایسه تطبیقی مرمت و احیای سه گذر شهری در یزد با رویکرد نقش مردم و دولت در ساحت کارشناسی در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله مقایسه تطبیقی مرمت و احیای سه گذر شهری در یزد با رویکرد نقش مردم و دولت در ساحت کارشناسی در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله مقایسه تطبیقی مرمت و احیای سه گذر شهری در یزد با رویکرد نقش مردم و دولت در ساحت کارشناسی در word :

مقدمه

استفاده از توان کارشناسی مردم در بخشهای مدیریتی، اقتصادی، اجتماعی و کالبدی– کاربردی1 در احیای بافت
ومردمنقشرویکردبا مرمتتطبیقیمقایسه تاریخی، موضوعی است که بطور عمده در دهههای اخیر

محل نزاع صاحبنظران و دست اندرکاران امر احیای بافت

و بناهای تاریخی بودهاست. در شرایط امروز کشور، اعتقاد

در دولت احیای و نداشتن به نیروی مردم از یک طرف و بیاعتمادی مردم

به دولت و مسئولین از طرف دیگر، موجب شدهاست که

ساحت گذر سه امر مشارکت در هالهای از ابهام قرارگیرد.

تجربیات احیا در بافتهای سنتی نشان میدهد که بار

کارشناسی یزددرشهری
مردم، به عنوان حاملین احیاست. مطالعه و ارزیابی تجربیات
عظیم این امر بر دوش دولت، کارشناسان احیا و درنهایت

601 باال، بیانگر این است که از حضور و مشارکت مردم نتایج مناسبی حاصل شدهاست.

مردم در ساحتهای مختلف انجام پروژه برنامهریزی همچون طراحی، اجرا و بهرهبرداری و در بخشهای مختلف آن اعم از اقتصادی، اجتماعی، فرهنگی و همچنین کالبدی- کاربردی و درنهایت، بخشهای راهبردی- ساختاری که مقوله مدیریت نظارتی را در بر میگیرند، می توانند مشارکت داشتهباشند. برنامهریزان میبایست طوری عملکنند که شهروندان نیز در این فرایند دخیل باشند. دخالت در چنین فرایندی تنها به معنای در جریان گذاشتن شهروندان نیست بلکه باید به آنها اجازهداد درباره دالیل پایهای برنامهریزی پیشنهادشده، اطالعات کافی به دست بیاورند و با همان زبان تخصصی برنامهریزان پاسخ گویند .(Davidoff, 1965: 3)

اگر گروههای مردمی و غیر متخصص قصد شرکت در فرایند برنامهریزی را داشتهباشند، به دلیل پیچیدهبودن و

نامفهوم بودن زبان تخصصی برنامهریزی، نیازمند کمک و حمایت هستند. این مهم، همان وظیفهای است که وکیل برنامهریز برعهده دارد. وی کارشناس و سفیر موکل خویش و مشاور حقوقی اوست .)Ibid(

بنابر آنچه بیانشد، نگارندگان در این پژوهش به دنبال تبیین میزان تاثیرگذاری کارشناسی مردم در بخش کالبدی- کاربردی احیا و مرمت شهری است.

الکین و همکارانش سال 1991 م. در کتاب ” باززندهسازی شهر”1 چهار اصل را معرفی مینمایند. این چهار اصل عبارتند از: .1 آینده نگری و نسل آینده . 2 محیط زیست .3 برابری .4 مشارکت. در اصل مشارکت، حضور انسان به عنوان عضو اصلی نمود پیدا میکند و نشان میدهد که در مرکز ثقل آن چهار اصل که به صورت زنجیرهای بر یکدیگر تأثیر متقابل دارند، انسان و فعالیتهای وی قراردارد. برنامهریزی

به وسیله مردم نه برای مردم، آرمان این نگرش است. با این نگرش”که تا حد بسیاری” متکی بر رهیافتی” متفاوت” از گذشته باال به پائین است، رویکردی پائین به باال است که به تغییر از یک نگاه تجویزی به مشارکتی منجر میشود. تغییر از راه حل دولت محور به شیوههای حل مسأله با تأکید بر ابتکارات جامعه مدنی و از مساعدت و همیاری به مشارکت واقعی، ویژگی الگوی توسعه پایدار است )حاجیپور،.)42 :1385 بدین منظور، در پژوهش حاضر برای تبیین موضوع همکاری مردم، سه نمونه گذر احیاشده در بافت تاریخی یزد بررسی و تأثیر حضور مردم به عنوان کارشناس در بخش کالبدی- کاربردی آنها ارزیابی شده است. شایان یادآوری است که در این خصوص تاکنون

و تا جائی که نگارندگان مطالعه کردهاند، تحقیق مشخصی در ایران صورت نگرفتهاست.
سؤالی که چارچوب کلی این تحقیق را تشکیل میدهد این است که چگونه میتوان از نیروی مردم به عنوان ساکنان اصلی بافت و استفادهکنندگان مستقیم آن به عنوان کارشناس، در بخش کالبدی- کاربردی امر مرمت و احیای بافت کمک گرفت.

برای پاسخ به پرسش باال، نظر به حضور مستقیم نگارنده در فرایند احیا از طریق مشاهده مستقیم و همکاری از یک طرف، مطالعه و جمعآوری اسناد و مدارک کتابخانهای و انجام مصاحبههای الزم با کارشناسان از طرف دیگر، تجزیه

و تحلیل در این زمینه انجام شد. از میان تمام عوامل مؤثر در موفقیت یک پروژه مرمت و احیا، عواملی که به نقش کارشناسی مردم در بخش کالبدی- کاربردی پروژه ارتباط داشتهباشد، مورد توجه قرار گرفته و از این منظر، مقوله مرمت و احیا تبیین شدهاست. همچنین برای بررسی توان کارشناسی مردم در بخش کالبدی- کاربردی، مقایسه فرایند احیا و روانبخشی سه گذر2 لب خندق، هاشم خان و منارگلی )امام حسینی( انتخاب شدند.3

چارچوب نظری4

خیابانها و گذرها در ساختار شهری میتوانند صرفاً کارکردی ترافیکی داشتهباشند. با مطرحشدن مباحثی از قبیل معماری شهری و همچنین بررسی کارکردهای کوچه و گذر بافتهای قدیم، مشخص میشود که در گذشته گذر افزونبر کارکرد ترافیکی، کارکرد اجتماعی نیز داشتهاست. به نظر میرسد خیابانهای احداثشده در بافتهای تاریخی میتوانند ضمن کارکرد ترافیکی، به صورت یک نشانه بارز که واجد بار عملکردی، ویژگی کالبدی و کیفیت معنایی است، بیان و مطرحشوند.

بررسی سیر تحوالت شهری در قرون اخیر، یادآور این موضوع است که نظریهپردازان امور شهری، در نحوه و نوع استفاده از فضاهای شهری نظراتی متفاوت را ارائه نمودهاند. ورود خیابان بعد از انقالب صنعتی به ساختار شهر و قرارگیری آن به عنوان فضای شهری مهم و تأثیرگذار در کالبد شهر و تسلط کامل و بیچون و چرای آن در پنجاه سال گذشته، به آفرینش دیدگاههای متفاوتی در این خصوص منجرشد. حرکت انسان و اتومبیل در شهر و دستیابی به کمیت و کیفیت ارتباط این دو با هم، نوع عملکرد خیابان و گذر را مشخص میکنند. عملکردی که میتواند از خیابانها و گذرها تنها به عنوان مسیر عبوری و ترافیکی شروع و تا خیابان به عنوان فضای شهری ادامه یابد )یزدانفر و همکاران، .)48 :1390

– معماری شهری5

در کنار ساختار عملکردی خیابانها و گذرها، ساختار کالبدی نیز بسیار تأثیرگذار است. ترکیب ساختار بیانشده واجد بار معنایی خاصی میشود که میتوان آن را معماری شهری خواند. معماری شهری، معماریای است که به بستر و زمینه اطرافش پاسخ میدهد و به تعریف حوزه عمومی اطراف خود کمک مؤثری میکند .)Carmona, 2003: 149( درواقع اینگونه معماری، به معنای تعریف و نامگذاری کارکردهای کالبدی حد واسط بین معماری و طراحی شهری است.

– ارتباط کالبد و ناظر

افزونبر کارکرد خیابانها و گذرها در ارتباط متقابل اتومبیل با انسان و همچنین ساختار کالبدی آن، بررسی نگاه و برخورد انسان یا عابرپیاده با کاربرد و کالبد یادشده و ارتباطی که با خیابان، اتومبیل و ساختار کالبدی معماری میتواند برقرارکند، خالی از فایده نیست. در این خصوص، نظریات مختلفی برای ارتباط محیط کالبدی با مخاطب ناظر وجوددارد. نظریات سه گانه موجود درباره این ارتباط در ساحت کیفیت طراحی شهری، به شرح زیر است:

الف. تأثیر کیفیت طراحی شهری که به مثابه کیفیت و صفت ذاتی محیط کالبدی است و به شکل مستقل از ناظر وجود دارد.
ب. تلقی کیفیت طراحی شهری به مثابه مقولهای کامالً ذهنی و سلیقهای که ناظر آن را میسازد و هیچگونه ربطی هم با ساختار و خصوصیات کالبدی ندارد.
ج. تلقی کیفیت طراحی شهری به مثابه پدیدار6 یا رویدادی7 که در جریان داد و ستدی میان خصوصیات کالبدی و محسوس محیط از یک سو و الگوهای فرهنگی و تواناییهای ذهنی فرد ناظر از سوی دیگر، شکل میگیرد.

دیدگاه نخست به نظریه “جبریت محیط” شهرتدارد، دیدگاه دوم به “امکانگرایی محیطی” موسوم است و دیدگاه سوم با “احتمالگرایی محیطی” از طریق رویکرد تعاملی شناخته میشود )گلکار، 71 :1386و .)72 براساس این سه نظریه، کیفیتهایی که متعلق به عرصه ذهنی هستند، کیفیتهایی به شمار میروند که درون ضمیر فرد ساکناند. متقابالً کیفیتهای مرتبط با عرصه عینی، متعلق به شیء است که به شکل موجودیتی خارجی در معرض ذهن قرار گرفتهاند و با حقایق جهان خارج سر و کار دارند )گلکار، .)41 :1380

در این میان ارتباط انسان با مکان، به واسطه درک کالبد و فعالیتهای روزمره آن است و میزان و کیفیت این ارتباط، حس مکان و تعلق خاطر به آن را به منصه ظهور میرساند. دراین باره کیفیت طراحی مکان در درک انسان از محیط، نوع و میزان ارتباط وی با آنها، نقشی تعیینکننده دارد. در رابطه با مؤلفههای کیفیت طراحی شهری، مدلهای مختلفی مطرح میشوند که شرح برخی از آنها به قرار زیر است:

– مدل اپلیارد:8 براساس این مدل میتوان مؤلفههای گوناگون کیفیت طراحی شهری را برمبنای پاسخگوئی به حاالت ادراکی مختلف انسان سازماندهی و طبقهبندی کرد.

– مدل لنگ:9 این مدل با اقتباس از نظریه سلسله مراتب نیازهای آبراهام مازلو10 تدوین شده که کیفیتهای طراحی شهری را بر حسب برآورده ساختن گونههای مختلف نیازهای انسان، طبقهبندی نمودهاست.
– مدل کانتر:11 مطابق این مدل، محیط شهری به مثابه

یک مکان متشکل از سهُبعد درهم تنیده کالبد، فعالیت و تصورات است. مدل کانتر باعث شدهاست تا دیگر صاحبنظران طراحی شهری نیز با الهام یا اقتباس از آن، روایتهای متنوعی از آن را ارائه نمایند. برای نمونه، مدل “حس مکان” جان پانتر12 را که بر سه گانه بودن مؤلفههای دخیل در آفرینش حس مکان داللت دارد، میتوان از روایتهای فرعی مدل کانتر دانست. براساس مدل جان پانتر سه مؤلفه کالبد، فعالیت و معنی، در ایجاد حس مکان دخیل هستند که به نحو قابل توجهی به سه مؤلفه پیشنهادی کانتر؛ کالبد، فعالیتها و تصورات شباهت دارند )گلکار، .)51-54 :1380

حس مکان پدیدهای است که از تالقی کالبد، فعالیتها و معانی در ذهن مردم شکل میگیرد. کالبد شامل منظر شهری13، فرم ساختهشده14، نفوذپذیری15، منظر16 و مبلمان شهری17 و مواردی از این دست است. فعالیتها نیز شامل کاربری زمین18، جریان پیاده19، الگوهای رفتاری20، صدا و

ایران معماری و مرمت پژوهشی -علمی دوفصلنامه 1393 تابستان و بهار هفتم، شماره چهارم، سال

107

و مردم نقش رویکرد با مرمت تطبیقی مقایسه
در دولت احیای و
ساحت گذر سه
کارشناسی در شهری
یزد

108

بو21 و جریان حرکت سواره22 است. همچنین معنی دربردارنده خوانایی23، مشارکت فرهنگی24، ادراک عملکرد25، کشش و جاذبه26 و ارزیابی کیفی27 است.(Carmona 2003: 99) 28
عناصر فیزیکی، فعالیتها و نیز تصوراتی که بطور همزمان از اجزای مختلف و با معنای مکان حاصل میشوند، بر شکلگیری حس دلبستگی و مکان تأثیرگذار است. فعالیتها به عنوان مهمترین عنصر مفهوم دلبستگی و نیز حس مکان باعث ایجاد پایداری در خیابانها و گذرها میشوند. موفقیت خیابانها و گذرهای شهری، نتیجه سازگاری آنها با فعالیتهای استفادهکنندگان آنهاست. همچنین در زمینه معنی یا تصورات قابلیت دسترسی، خوانایی، حیات، تنوع، قابلیت انتخاب، داد و ستد، راحتی و تمایز بزرگترین صفاتی هستند که وابستگی به مکان را ایجاد میکنند و همین وابستگی است که حس مکان را پدید میآورد .(Shuhana, 2008: 399-409)

براساس نظر یان گل29، فعالیتهای بیرونی در فضای عمومی در سه گروه فعالیتهای ضروری، انتخابی و اجتماعی قابل طبقهبندیاند. هریک از این فعالیتها نیازمند خصوصیات متفاوتی در محیط مصنوع هستند.

هنگامی که محیط بیرونی کیفیت پائینی داشتهباشد، تنها فعالیتهای ضروری انجام میپذیرند. حال آنکه در محیطی با کیفیت باال نه تنها فعالیتهای ضروری صورت میپذیرد بلکه به دلیل وجود شرایط بهتر، تمایل به صرف زمان بیشتر برای اینگونه فعالیتها نیز افزایش مییابد. افزونبر اینها، گستره وسیعی از فعالیتهای انتخابی نیز به واسطه دعوتکنندگی شرایط به توقف )مکث(، نشستن، خوردن، بازیکردن و مانند آنها انجام میگیرند )یان گل، .)5 :1387 به دیگر بیان، کیفیت محیط فیزیکی عابر پیاده، کلیدی برای تشویق مردم به انتخاب پیادهروی بجای استفاده
از ماشین است .(Southworth, 2005: 246)

بطور کلی میتوان گفت ارتباط کالبد با ناظر در رویکرد احتمالگراییِ محیطی، به شکلی است که از یک طرف عرصه عینی شیء، کالبد را نمایان میسازد و از طرف دیگر عرصه ذهنی فرد در تلقی و نظر آن دخیل است و به نوعی از یک سو به داد و ستد میان خصوصیات کالبدی با الگوهای فرهنگی و تواناییهای ذهنی فرد از سوی دیگر، میپردازد. در این تلقی بار معنایی نیز تعریف میشود که شامل قابلیت دسترسی، خوانایی و مواردی اینچنین است. این تلقی ناشی از کارکرد زیباییشناسی بصری در محیط شهری است که واجد حس مکان و تعلق خاطر یا حس زننده و غیر انسانی در ارتباط بیننده با فضای کالبدی میگردد. این مهم، انتخابهای رفتاری و زیباییشناسی فرد را مشخصنموده

و گسترش میدهد. حس مکان میتواند با ایجاد فرصت برای دیدن، شنیدن و مالقات دیگران، میزان حضور در فضا را تعریفکرده و عرصه را برای فعالیتهای بیرونی گسترشدهد. این عرصه که از فعالیتهای ضروری شروع
و میتواند دامنه آن انتخابی و درنهایت اجتماعی هم باشد، ناشی از تلقی انسان از حس مکان در فضای شهری است.
شایان یادآوری است که موضوع پژوهش حاضر که مقایسه سه گذر در سه حوزه کالبدی، کاربردی و معنایی است و در دامنه معماری شهری هم قرار دارد، با مدل جان پانتر که سه عنصر کالبد، فعالیت و معنی را در حس مکان دخیل دانسته، همپوشانی دارد )تصویر.)1

بنابراین نظر به مدل پانتر در این پژوهش در مقایسه سه گذر مورد نظر به زمینهگرایی، پیادهمداری، انسجام فضایی، نفوذپذیری، تناسبات بصری، محصوریت، راحتی و آسایش به عنوان عوامل تأثیرگذار بر کالبد و گوناگونی، انعطافپذیری، سرزندگی و پویایی، مشارکت و سازگاری به عنوان عوامل تأثیرگذار بر عملکرد )فعالیت( و درنهایت به تعلق خاطر، خوانایی و امنیت از نظر معنایی، پرداخته شدهاست.30

درادامه، جمعآوری دادهها با استفاده از مطالعه و برداشتهای میدانی و حضور بین مردم و تصویربرداری از گذرها و خیابانها صورت گرفتهاست. هدف از بررسی ویژگیهای سه گذر مورد بحث، سنجش میزان موفقیت طرح احیا براساس معیارهای کالبدی، کاربردی و معنایی است. در بررسی کالبدی، عملکردی و معنایی ابتدا با توجه به عوامل تأثیرگذار، کارکردهای مختلفی که در چارچوب عوامل یادشده قرار میگیرند، مطرح میشوند و پس، سه گذر با نگاه اثباتی پانتر و با توجه به کارکردهای آنها مقایسه میگردند. برای معیارهای سه گانه باال و عوامل تأثیرگذار بر آنها، کارکردهای فراوانی مطرح است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله در مورد بررسی کاربرد سیستم اطلاعات جغرافیای

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد بررسی کاربرد سیستم اطلاعات جغرافیایی (جی آی اس) در ساماندهی مدارک علوم زمین موجود در مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران در word دارای 32 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد بررسی کاربرد سیستم اطلاعات جغرافیایی (جی آی اس) در ساماندهی مدارک علوم زمین موجود در مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد بررسی کاربرد سیستم اطلاعات جغرافیایی (جی آی اس) در ساماندهی مدارک علوم زمین موجود در مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد بررسی کاربرد سیستم اطلاعات جغرافیایی (جی آی اس) در ساماندهی مدارک علوم زمین موجود در مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران در word :

بررسی کاربرد سیستم اطلاعات جغرافیایی (جی آی اس) در ساماندهی مدارک علوم زمین موجود در مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران

چکیده
پیچیدگی، تنوع وحجم انبوه اطلاعات جغرافیایی ازیک سو و توانای یهای رایانه درعرصه اطلاعات ازسوی دیگر، فلسفه وجودی سیستم های اطلاعات جغرافیایی(جی آی اس) را تبیین می کند.ازآنجاکه بخش عمده اطلاعات علوم زمین موجود در پایگاه های مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران، شامل اطلاعات مکانی وتشریحی است، مناسب ورود به سیستم های اطلاعات جغرافیایی م یباشد و می توان این اطلاعات را آماده استفاده در این سیست مها نمود. پژوهش حاضر با

این دیدگاه و با هدف بررسی کاربرد جی آی اس در ساماندهی مدارک علوم زمین موجود در مرکز انجام شده است. در راستای رسیدن به این هدف، پس ازگردآوری کلیه اطلاعات توصیفی و مکانی مورد نیاز مرتبط با علوم زمین از پایگاه های مرکز،کار تفکیک،کنترل، دسته بندی وکدگذاری آ نها برای ورود به سیستم اطلاعات جغرافیایی انجام شد. به منظور ایجاد پایگاهی از اطلاعات فوق، با مجموعه داده ها، لایه های اطلاعاتی مربوطه تشکیل شد و به منظور نمایش، تشریح و انجام تحلیل های لازم بر روی داده ها، مورد استفاده واقع گردید.

بدین وسیله علاوه بر دسترسی صحیح و سریع به داد ههای مورد نیاز در یک حجم وسیع، امکان ارائه و به تصویرکشیدن اطلاعات مکانی و موضوعی در قالب نقشه، جدول و نمودار، ویرایش و بهنگام نمودن داده ها ونیز امکان استفاده از داده های موجود در جهت اهداف مختلف و براساس نیازهای گوناگون کاربران فراهم م یگردد. همچنین زمین های برای شناساندن و معرفی قابلی تها و پتانسیل های متعدد و در عین حال، تشخیص خلأ های مطالعاتی مناطق مختلف جغرافیایی ایجاد خواهد شد. نهایتًا به منظور تعمیم کاربرد این سیستم در ارتباط با دیگر اطلاعات موجود در پایگاه های مرکز (که به نحوی با موقعیت مکانی در ارتباط اند)، مدلی از فرایند انجام این طرح ارائه شده است.

کلیدواژه ها: سیستم اطلاعات جغرافیایی (جی آی اس) / پایگاه های اطلاعاتی/ اطلاعات توصیفی / اطلاعات مکانی
مقدمه
(جی آی اس) یک سیستم اطلاعاتی است که پردازش آن بر روی اطلاعات مکان مرجع یا اطلاعات
جغرافیایی است و به کسب اطلاعات در رابطه با پدیده هایی می پردازد که به نحوی با موقعیت مکانی در ارتباط اند . ب ه کارگیری این ابزار با امکان استفاده در شبکه های اطلاع رسانی جهانی، یکی از زمینه های مناسب و مساعد در جهت معرفی توا نها و استعدادهای کشور در سطح جهانی است.گسترش روزافزون شبکه کاربران این سیست مها از جمله نکات اساسی است که می تواند به قابلیت ها و توانایی های این سیستم بیفزاید. در حال حاضر از این سیست مها بسته به نیازهای هر منطقه یا کشور در بخش های مختلف (مانند

مطالعات زیست محیطی، برنامه ریزی شهری و شهرداری، خدمات ایمنی شهری، مدیریت حمل و نقل و ترافیک شهری، تهیه نقشه های پایه، مدیریت کاربری اراضی، خدمات بانکی، خدمات پستی، مطالعات جمعیتی و مدیریت تأسیسات شهری مثل برق، آب،گاز، و..) استفاده می شود و با گذشت زمان و توسعه سیستم ها، کاربرد جی آی اس به کلیه بخش های مرتبط با زمین گسترش یافته است.

مطالعه حاضر نیز با در نظرگرفتن مسائل فوق درصدد است ضمن معرفی بخشی از توان ها و مزایای
این سیستم در دسترسی سریع به اطلاعات، تحلیل اطلاعات به طور یکجا و با هم، بهنگام سازی، دقت و سرعت بالای عمل، و ;.، کاربرد و نحوه استفاده از آن را در ارتباط با مجموعه اطلاعات علوم زمین موجود در پایگاه های اطلاعاتی مرکز اطلاعات و مدارک علمی ایران مورد بررسی قرار دهد و ارزیابی نماید.
تاریخچه ایجاد جی آی اس (مروری بر مطالعات انجام شده)
اولین نمونه از یک جی آی اس مّلی، جی آی اس کانادا 2 است که از اواخر 1960 به این طرف به صورت پیوسته مورد استفاده قرار گرفته است. در دهه های 1970 و 1980 میلادی پیشرفت های قابل ملاحظه ای در فناوری جی آی اس به وجود آمد، به طوری که عبارت در مورد مجموعه « سیستم اطلاعات جغرافیایی » ابزارهایی برای تحلیل و نمایش نقشه ها و ادغام فنون وشیوه های آماری و نقشه ای و کاربرد فراگیرتر آن، بویژه برای تحلیل تأثیرات وخط مشی های دولتی به

کارگرفته شد. در حالی که سابقه فناوری جی آی اس درکشورهای غربی ازجمله کانادا وآمریکا به بیش از 40 سال می رسد، فناوری جی آی اس در اغلب کشورهای جهان سوم بسیار جوان می باشد. از ویژگی های جی آی اس در کشورهای غربی هماهنگی بین فناوری و آموزش وکاربرد آن است، درحالی که درکشورهای جهان سوم، ورود فناوری قبل از آموزش و مهارت اندوزی مربوط به آن صورت می گیرد.

در ایران، اولین مرکزی که به طور رسمی استفاده از سیستم اطلاعات جغرافیایی را در کشور آغاز کرد سازمان نقشه برداری کشور بود که در سال 1369 براساس مصوبه مجلس شورای اسلامی، عهده دار طرح به کارگیری این سیستم شد. این سازمان در حال حاضر مشغول تهیه نقشه های توپوگرافی 1:25000 از عکس های هوایی با مقیاس 1:40000 می باشد و این فرصتی است برای تبدیل این نقشه ها به ساختارهای رقومی و تأسیس پایگاه توپوگرافی ملی 3 که نیازهای کاربران را در زمینه جی آی اس برآورده می کند.
شورای ملی کاربران » در همین راستا 4 به منظور « سیستم های اطلاعات جغرافیایی سیاست گذاری، برنامه ریزی و هماهنگ سازی فعالیت ها در زمینه جی آی اس، تحلیل نیازمند یها و همچنین بهره برداری شایسته از کلیه ظرفیت های علمی، فنی و نیروی انسانی در راستای ایجاد و به کار گیری جی آی اس و با توجه به وظایف سازمان نقش هبرداری کشور در خصوص تدوین و ایجاد سیست مهای اطلاعات جغرافیایی ملی، در دی ماه 1372 تأسیس گردیده است.
فعالیت های اجرایی پروژه ایجاد سیستم اطلاعات جغرافیایی در وزارت صنایع و معادن، از فروردین 1371 آغاز گردید و هم اکنون از این سیستم به طور گسترده در ارتباط با فعالیت های آن استفاده می گردد.
از دیگر مؤسساتی که در زمینه این سیستم فعالیت می کنند می توان شهرداری تهران، وزارت مسکن و شهرسازی، وزارت جهاد کشاورزی، مؤسسه بین المللی زلزله شناسی و مهندسی زلزله، و سازمان جنگل ها و مراتع را نام برد. در دانشگاه های کشور تاکنون از این سیستم، چنان که باید، به عنوان یک فناوری با قابلیت بسیار بالا برای در اختیار قراردادن طراحی پروژه ها و کاربرد آن در رشته های مختلف استفاده نگردیده است.
در زیر به نتایج برخی از مطالعات انجام شده در این زمینه اشاره می گردد:
1376 ) در پایان نامه دکتری خود ) « پرهیزکار » ارائه الگوی مناسب مکان گزینی مراکز خدمات » با عنوان « شهری با تحقیق در مدل ها و جی آی اس شهری مشخص نموده است که جی آی اس، توانمندی ها و قابلیت های فوق العاده ای در جمع آوری، ذخیره، بازیابی، به روزکردن، کنترل، ادغام، تحلیل، مدلسازی و نمایش داده های جغرافیایی به صور گوناگون دارد و می تواند متغیرهای کمی و کیفی متعدد و با ابعاد گسترده را در تصمیم گیری ها و مدیریت شهری دخالت دهد
1378 ) در تحقیقی دیگر با عنوان ) « علی گلی » طراحی سیستم اطلاعات منطق های با به کارگیری » سیستم اطلاعات جغرافیایی در محیط شبکه بدین نتیجه رسیده است که ،« اطلاع رسانی جهانی بهره گیری از داده های فناوری های جدید مانند سنجش از دور، سیستم اطلاعات جغرافیایی و سیستم موقعیت یابی جهانی در سیستم اطلاعات منطقه ای، بستر و زمینه مناسب تری را در جهت شناسایی مشکلات و توان های مناطق فراهم می آورد. 1380 ) در پایان نامه

خودکه با طرح ) « بهبودی » « کاربرد جی آی اس در تحلیل شهرهای باستانی » مسئله تدوین شده است، به بررسی مبانی نظری سیستم های اطلاعات جغرافیایی و جنبه های کاربردی این فناوری در باستان شناسی می پردازد و نهایتًا با در نظرگرفتن توانایی و قابلیت های جی آی اس که در محیط آیدیریسی » 6 و « آرک ویو » ،5« آرک اینفو » نرم افزارهای 7 مهیا بوده است، ویژگی های طبیعی و جزئیات « دبلیو ساختمانی محوطه باستانی بسطام را مورد تجزیه و تحلیل قرار می دهد و سپس به صورت سه بعدی به معرض نمایش در می آورد.

1380 ) در پایان نامه خود با هدف ) « رنجبران » ارائه یک ساختار مناسب برای پشتیبانی در » ضمن مقایسه « تصمی مگیری و برنامه ریزی شهر سیستم های اطلاعاتی به صورت ریشه ای، توانایی های جی آی اس را به عنوان سیستم فضایی پشتیبان تصمیم گیری مشخص نموده است. تعاریف جی آی اس از ابتدای شک لگیری سیست مهای اطلاعات جغرافیایی، با توجه به گستردگی اطلاعات و تنوع کاربردهای آن در رشته های مختلف، تعاریف متفاوتی از این سیستم ها ارائه شده است که به نمونه هایی از آن ها اشاره می گردد:

سیستم اطلاعات جغرافیایی، مجموع های از ابزار قدرتمند برای ذخیره و بازیابی اطلاعات در آینده، تبدیل و نمایش داده های فضایی از جهان واقعی است .( (بارو، 1986
سیستم اطلاعات جغرافیایی یک سیستم سخت افزاری و نرم افزاری رایان های است که به منظور دسترسی، نگهداری و استفاده از داده های کارتوگرافی .( طراحی گردیده است (تاملین، 1990
سیستم اطلاعات جغرافیایی، سیستمی است براساس رایانه برای جمع آوری، ذخیره سازی، کنترل، بازیابی، به روزکردن، ادغام، پردازش، تحلیل، مدلسازی و نمایش داد ههای جغرافیایی به صور گوناگون .( (پرهیزکار، 1376

سیستم اطلاعات جغرافیایی یک سیستم است و (x,y) پایگاه داده ها دارای مشخصات فضایی مجموعه ای از روش ها برای پاسخگویی به سؤالات در آن .( قابل اجرا می باشد (علیمحمدی، 1376
سیستم اطلاعات جغرافیایی، یک سیستم مدیریت پایگاه اطلاعات برای واردکردن، ذخیره، بازیافت، تحلیل و نمایش اطلاعات فضایی (بعد مکانی) می باشد (بنیاد ملی علوم). عناصراصلی تشکیل دهنده سیستم های اطلاعات جغرافیایی جی آی اس بر روی هرمی با چهار طبقه زیربنایی ساخته شده است:
سخت افزار: با توجه به مرحله ای که مطالعات در آن قرار دارد، کاربران می توانند از سخت افزارهای موجود در دسته بندی زیر استفاده نمایند:
سخت افزارهای مرتبط با ورود اطلاعات (صفحه کلید، رقومی کننده، اسکنر، و ;)،
سخت افزارهای مرتبط با مدیریت اطلاعات (سخت افزارهای جانبی رایانه ها مانند ماوس، ;)،
اجزای جی آی اس سخت افزار نرم افزار داده ها افراد آموزش دیده روش ها و الگوها
سخت افزارهای مرتبط با خروج نتایج (چاپگرها، رسام ها، و ;).

نرم افزار: برای راه اندازی جی آی اس برنامه رایانه ای لازم است. از معروف ترین آن ها می توان به « مپ اینفو 9 » ،« اسپانز 8 » ،« آرک ویو » ،« آرک اینفو » اشاره نمود که دارای توابع عملیاتی متعدد در جهت تجزیه و تحلیل مسائل و محاسبات آماری هستند و عمدتًا توسط شرک تهای بزرگ رایان های تولید می گردند. هر یک از این نر مافزارها برای مطالعات خاصی برنامه ریزی شده و دارای محدودیت ها و محاسن خاص خود م یباشند. در این پژوهش از دو نمون

ه از و « آرک اینفو » نرم افزارهای رایج این سیستم (یعنی استفاده شده است. « آرک ویو »
اطلاعات: بدون اطلاعات نه هدفی وجود دارد و نه پیشنهادی. تمرکز توجه روی اطلاعات است. در واقع اکثر فعالی تها برای اطلاعات انجام می شود، زیرا اطلاعات قلب جی آی اس را تشکیل می دهد. کیفیت اطلاعات یکی از مهم ترین موضوعات قابل توجه و اساسی می باشد. کیفیت اطلاعات در ارتباط مستقیم با دقت، صراحت، مبانی علمی، ترکیب اطلاعات، و تحلیل و مدلسازی است.

سازمان و نیروی انسانی: مهم ترین بخش تشکیل دهنده جی آی اس می باشد، زیرا سازمان و نیروی انسانی است که عملیات جی آی اس را کنترل می کند. سخت افزارها و نر مافزارهای بسیار قوی جی آی اس بدون پشتیباتی کادر متبحر، به کارآیی مناسب نخواهند رسید. برای اجرای موفق سیستم، سازماندهی نیروهای متخصص و کارآمد که در جهت اجرا، بهینه نمودن و نهایتًا راهبری سیستم ها نق شهای گوناگونی را ایفا می نمایند، الزامی است.

فرآیند تحلیل اطلاعات در سیستم اطلاعات جغرافیایی جی آی اس یک سیستم رایانه ای است که چهار قابلیت اساسی را در رابطه با داده های زمین مرجع فراهم می آورد.
1. ورودی داده ها،
2. مدیریت داده ها،
3. پردازش و تحلیل داده ها،
4. خروجی داده ها.
شکل زیر نحوه ارتباط این اجزا را در کل سیستم نشان می دهد.
نمایش کلی اجزای سیستم های اطلاعات جغرافیایی ( (مدیری، خواجه ( 1376 ) .ص 44
خروجی اطلاعات پردازش اطلاعات بانک اطلاعات جغرافیایی ورودی داده ها کاربردها و توانایی های سیستم های اطلاعات جغرافیایی بطور اجمال قابلیت های جی آی اس نسبت به سیستم های اطلاعاتی مشابه و روش های دستی را می توان به شرح زیر بیان داشت:
قابلیت جمع آوری، ذخیره، بازیابی و تجزیه و

تحلیل اطلاعات با حجم زیاد؛ قابلیت برقراری ارتباط بین اطلاعات
جغرافیایی (نقشه) و اطلاعات غیرجغرافیایی(جداول اطلاعاتی) و ایجاد امکانات تجزیه و تحلیل اطلاعات جغرافیایی با استفاده از اطلاعات غیرجغرافیایی و بالعکس؛
توانایی انجام طیف وسیعی از تحلیل ها مانند:
روی هم قراردادن لای هها، پیداکردن اشیای مختلف با استفاده از خاصیت نزدیکی آن ها به یک شی ء خاص، شبیه سازی، محاسبه تعداد دفعات وقوع یک حادثه در فاصله مشخص از نقطه یا نقاط معین، و ;؛ داشتن دقت، کارآیی، سرعت عمل زیاد و

سهولت در بهنگام سازی داده ها؛ توانایی انجام محاسبات آماری مانند محاسبه
مساحت و محیط پدیده های مشخص شده؛ قابلیت ردیابی و بررسی تغییرات مکان های
جغرافیایی در طول زمان؛ قابلیت استفاده برای مکا نیابی پروژ ههای
مختلف. روش و مدل پژوهش
این پژوهش از نوع توصیفی تحلیلی است و بطور خلاصه شامل مراحل زیر می گردد:
1. جمع آوری اطلاعات و داده های مناسب و مورد نیاز، شامل اطلاعات توصیفی و اطلاعات مکانی؛
2. پیش پردازش اطلاعات؛
3. مدیریت داده ها و تجزیه و تحلیل آن ها؛
4. تولید خروجی ها.

گردآوری اطلاعات
داده هایی که باید در یک جی آی اس وارد شوند دو نوع هستند:
1. داده های توصیفی که بیانگر ویژگی ها و خصوصیات عوارض هستند،
2. داده های مکانی که نشان دهنده موقعیت و شکل عوارض می باشند.
1. داده های توصیفی در این پژوهش، با توجه به نوع مدارک مورد بررسی، اطلاعات مورد نیاز جهت ورود به سیستم عبارت اند از:
داده ها و نقشه ها مدیریت دادهها نمایش تحلیل جیآیاس شماره مدرک نویسنده (نام و نام خانوادگی) موضوع تحقیق مختصات جغرافیایی سال انجام تحقیق دانشگاه یا سازمان انجام دهنده تحقیق کد درک. به منظور دسترسی به اطلاعات فوق، ابتدا با جستجو در پایگاه های اطلاعاتی مرکز، کلیه اطلاعات مربوط به علوم زمین (به ترتیب در پایگا ههای اطلاعاتی پایان نامه های فارسی و لاتین، مقالات سمینارها، مقالات مجلات، گزارش، طرح های پژوهشی، اطلاعات سازمان مدیریت، اطلاعات خزر و اطلاعات جدید) مورد بازنگری قرارگرفت.

پس از تفکیک،کنترل و دسته بندی مجموعه اطلاعات موجود، مجموعًا تعداد 739 مدرک (شامل 464 پایان نامه فارسی، 33 پایان نامه لاتین، 170 مقاله سمینار، 55 مقاله مجله، 9 طرح پژوهشی، 3 گزارش و 5 مدرک خزر)، برای استخراج اطلاعات و ورود به سیستم، مناسب تشخیص داده شد.
دیگر مدارک علوم زمین موجود، به دلایل زیر امکان استفاده و نمایش در سیستم را نداشتند:
1. نبود اطلاعات مکا ندار در برخی از مدارک،
2. عدم دسترسی به اصل بخش قابل توجهی از مدارک نظیر طرح های تحقیقاتی، گزارش ها، اطلاعات خزر، سازمان مدیریت، و;،
3. نبود اطلاعات دقیق جغرافیایی (مکانی) در برخی متون،
4. تکراری بودن برخی از مدارک.

2. داده های مکانی داده های مکانی به اطلاعاتی گفته می شود که درباره مکان، شکل، و روابط میان عوارض جغرافیایی در سطحی از زمین و بر روی نقشه هستند و معمو ً لا به صورت مختصات ذخیره می گردند. کیفیت این داد هها تأثیر بسزایی در تجزیه و تحلیل داده های به کار رفته در تشکیل بانک اطلاعاتی خواهد داشت.
در این پژوهش، اطلاعات مکانی لازم برای ورود به سیستم عبار تاند از:
الف. مختصات (طول و عرض جغرافیایی) مناطق مورد مطالعه (ثبت شده در مدارک)، که توسط صفحه کلید به سیستم منتقل گردیدند؛
ب. نقشه های جغرافیایی پیوست شده به بر

خی از مدارک، که اسکن شدند و توسط یک کد شناسایی 10 کاراکتری که به هر یک از مدارک تخصیص داده شده و با مسیردهی لازم به داد ههای توصیفی مربوط به خود، متصل گردیدند؛
ج. لایه های اطلاعاتی شامل نقشه های استان ها، شهرستان ها، شهرها، دریاچه ها، مراکز استان ها و نقشه زمین شناسی ایران، که همگی دارای مقیاس 1:250000 ، و به شکل استاندارد موجود می باشند و می توانند برای اهداف مختلف، مورد استفاده کاربران قرار گیرند. با هماهنگی های به عمل آمده، لایه های اطلاعاتی فوق از طریق وزارت صنایع و معادن (که تجارب متعددی در امر جی آی اس دارد، تهیه گردیده و برای انجام عملیات لازم به سیستم وارد گردیدند.
ایجاد پایگاه اطلاعات توصیفی در این پژوهش، به منظور ایجاد پایگاهی از داده های توصیفی، کلیه داده های موجود (اعم از پایان نامه های فارسی و لاتین، مقالات سمینارها، مقالات مجلات، گزارش ها و ;)، که در مرحله قبل گزینش و به « اکسس 10 » تفکیک شده بودند، به کمک نرم افزار و « دی بی اف 11 » محیط این نرم افزار وارد شد و به فرمت در قالب 3 گروه جداول 12 ، گزارش ها 13 و فرم ها 14 سازماندهی گردیدند.
همانگونه که اشاره شد، برای مرتبط ساختن این داده ها با نقشه های اسکن شده آن ها، هر یک از داده ها در فایل مربوطه مسیردهی شد و با نقشه مربوط به خود مرتبط گردید. بدین ترتیب در این پایگاه اطلاعاتی، کاربران می توانند ضمن مشاهده اطلاعات توصیفی مدارک، با کلیک کردن بر روی شناسه (کد) مورد نظر خود، نقشه ای از منطقه مورد مطالعه را نیز دریافت نمایند.
خلاصه اقدامات انجام شده به کمک نرم افزارهای موجود همانگونه که قب ً لا ذکر شد در نخستین مرحله 7 لایه اطلاعاتی « آرک اینفو » با استفاده از نرم افزار شامل انواع مدارک مورد مطالعه (یعنی پایان نامه های فارسی، پایان نامه های لاتین، مقالات سمینارها، مقالات مجلات، طرح های پژوهشی، و اطلاعات خزر) ایجاد گردید. مختصات جغرافیایی مدارک فوق نیز توسط همین نرم افزار وارد سیستم گردید.

مرحله بعد ورود جداول اطلاعاتی مربوط به « اکسس » لایه های فوق (که قب ً لا با استفاده از نرم افزار می باشد. نظر « آرک اینفو » تهیه شده بود)، به محیط به این که اطلاعات توصیفی مربوط به این پژوهش به آرک اینفو (نگارش » زبان فارسی م یباشند و در نرم افزار برای اطلاعات متنی و اتصال آ نها به محیط «(3/2 گرافیک به زبان فارسی، تدبیری اتخاذ نشده است، به ناچار این قسمت از اطلاعات با استفاده از نر مافزار ابتدا به زبان فارسی تبدیل گردید و « فاکس پرو 15 » وارد شد. « آرک اینفو » سپس به محیط با توجه به نوع داد ههای مورد بررسی، پایگاه فوق شامل 7 فیلد می باشدکه عبارت اند از: شماره مدرک، نویسنده (نام و نام خانوادگی)، موضوع تحقیق، مختصات

جغرافیایی، سال انجام تحقیق، دانشگاه یا سازمان انجا مدهنده تحقیق، کد مدرک. که « مختصات جغرافیایی » به استثنای فیلد ورود اطلاعات آن به صورت دستی انجام م یگیرد، امکان انجام عملیات بر روی همه فیلدهای فوق وجود دارد. در حال حاضر با نر مافزارهای موجود، واردکردن مختصات جغرافیایی به صورت مکانیزه ممکن نیست، ولی با برنامه نویسی این امر میسرخواهدگردید.
لایه های اطلاعاتی پس از انجام سازماندهی های منتقل گردیدند. در این « آرک ویو » لازم، به محیط مرحله لایه های فوق برای تجزیه و تحلیل از طریق اجرای عملیات و توابع تحلیلی جی آی اس و نیز برای استخراج جهت کاربردهای مختلف، آماده م یباشند. توابع تحلیلی برروی اطلاعات اصو ً لا آنچه یک جی آی اس را از دیگر سیستم های اطلاعاتی متمایز م یسازد، وجود توابع تحلیل مکانی در این سیستم است. با به کاربردن توابع و اعمال مختلف و منطقی دیگر (مدیریت داده ها، انتخاب مد لهای مناسب، و;)، پایگاه اطلاعاتی آماده جوابگویی به پرسش ها و نیازهای استفاده کنندگان می گردد. اصو ً لا بعضی توابع تحلیلی (نظیر ویرایش ها، تبدیلات هندسی، فرمت، و;) برای ایجاد پایگاه داده ها لازم است و داده ها را آماده برای تجزیه و تحلیل های کاربردی بعدی م یسازد. توابع تحلیلی از لحاظ نوع عملیات خاص بر روی انواع مختلف داد هها در سه بخش مورد بررسی قرار می گیرند:

1. توابع تحلیلی داده های مکانی،
2. توابع تحلیلی داده های توصیفی،
3. توابع تحلیلی داده های مکانی و توصیفی،
نظر به اینکه خروجی داد هها در یک جی آی اس جدای از نمایش و ذخیره اطلاعات است و نیاز به آماده سازی های خاص خود دارد، به این سه توابع آماده سازی » بخش، یک نوع دیگر از توابع به نام را اضافه « داده ها برای اخذ خروجی های مختلف می نمایند. در این پژوهش به تناسب نوع داد ههای مورد بررسی، از برخی از توابع تحلیلی استفاده شده است که در زیر شرح داده می شوند.
1. توابع تحلیلی برروی داده های مکانی این توابع معمو ً لا برای انتقال داده های مکانی، ویرایش آ نها و توانایی تبدیل ساختار داد هها به ساختار مورد استفاده در سیستم به کار می روند. این توابع اصو ً لا با داد ههای مکانی ارتباط دارند و ممکن است در بعضی موارد به داده های توصیفی و متفاوت است، ولی در تمام آن ها توانایی تبدیل ساختار داد ههای اصلی به ساختار داده های مورد استفاده در سیستم و ویرایش آن فایل ها و امکان ایجاد ارتباط (فرمت های ورودی و خروجی) با سایر جی آی اس ها وجود دارد.
2. توابع تحلیلی بر روی داده های توصیفی این گروه از توابع به منظور ویرایش و بررسی و تجزیه و تحلیل داده های توصیفی و غیرمکانی مورد استفاده قرار م یگیرند. بسیاری از تجزیه و تحلیل ها را می توان به کمک این توابع با سرعت بالایی انجام داد. برخی از این دسته توابع عبارت اند از:
1. توابع ویرایش داده های توصیفی: این توابع 2 امکان می دهند که مشخصات توصیفی را بازیابی و بررسی کنیم و تغییر دهیم. اضافه کردن آیتم ها و رکوردهای جداول یا اضافه کردن جداول تشریحی جدید یا اتصال فای لها به وسیله فرامین مختلف، در سیستم های نر مافزاری قابل اجرا خواهند بود. اتصال فایل ها 16 از قابلیت های مهم این توابع است.
2. توابع پرسشی در مورد اطلاعات توصیفی: 2 این توابع، اطلاعات موجود در پایگاه داده های توصیفی را به وسیله فرد استفاده کننده براساس شرایط انتخاب شده، بازیابی می کنند. جستجوهای انتخابی را می توان در یک تا چند لایه از اطلاعات انجام داد و نتایج، به صورت گزارشی از جداول باشدکه این جداول را می توان ذخیره کرد و بعدًا مورد استفاده قرار داد.
دو نوع کلی جستجو به وسیله جی آی اس صورت می گیرد که عبار تاند از جستجوی مکانی و جستجوی غیرمکانی. جستجوهای غیرمکانی، سؤالاتی در مورد توصیف های عوارض به شمار م یآیند. مث ً لا این سؤال که تعداد پایا ننامه های مرتبط با موضوع پترولوژی » یک جستجوی غیرمکانی است؛ زیرا نه «؟ چقدراست سؤال و نه جواب، مستلزم تحلیل مؤلفه مکانی داده ها نیستند. این جستجو به تنهایی به وسیله نرم افزار پایگاه نحوه » داده ها انجام می گیرد. در مقابل، این سؤال که توزیع مکانی پایا ننامه های پترولوژی در سطح کشور چون نیازمند اطلاعاتی درباره مکان ،«؟ چگونه است است یک جستجوی مکانی به شمار می آید (شکل

.( شماره 1
شکل شماره 1. توزیع مکانی (منطقه تحقیق) پایان نامه های پترولوژی شیوه تعیین جستجو در جی آی اس ممکن است کام ً لا تعاملی باشد. کاربران می توانند بر روی صفحه رایانه، نقشه را بررسی کنند یا به وسیله یادآورها و سازنده های جستجو، در پایگاه های داده ها به تفحص بپردازند. کاربر می تواند عارضه ای را بر روی صفحه رایانه «؟ مشخصات این عارضه چیست » انتخاب کند و جواب را به دست آورد. جستجوهای منفرد با هم تلفیق می شوند و عوارضی را در پایگاه داده ها نشان می دهند که با دو یا چند معیار مکانی و غیرمکانی در مطابقت اند. نحوه توزیع » مث ً لا برای پاسخگویی به این سؤال که منطقه تحقیق پایان نامه های پترولوژی مربوط به اغلب از عملگرهای بولی » «؟ دانشگاه تهران چگونه است برای تلفیق جستجوهایی با این ماهیت استفاده م یشود.
XOR،OR ،NOT، AND این عملگرها از عملیات استفاده م یکنند که برای تلفیق مجموعه داده های متفاوت در همپوشی نیز به کار می روند (شکل شماره 2). از عملگرهای بولی باید با دٌقت استفاده کرد، زیرا نحوه توزیع منطقه تحقیق پایان نامه های » این سؤال که مجموعه پایان نامه های رشته پترولوژی :A
مجموعه پایان نامه های دانشگاه تهران :B A AND B A OR B
مجموعه پایان نامه های پترولوژی مجموعه پایان نامه های پترولوژی یا پایان نامه های دانشگاه

تهران دانشگاه تهران A NOT B A XOR B
مجموعه پایان نامه های پترولوژی مجموعه پایان نامه های پترولوژی مربوط به دانشگاه های دیگر مربوط به دانشگاه های دیگر و پایان نامه های غیرپترولوژِی دانشگاه تهران شکل شماره 2. نمایش نحوه کار عملگرهای بولی با استفاده از نمودارهای ون مربوط به دانشگاه تهران AND پترولوژی نحوه » جوابی متفاوت از این سؤال که «؟ چگونه است OR توزیع منطقه تحقیق پایان نامه های پترولوژی خواهد داشت. «؟ مربوط به دانشگاه تهران چگونه است

بدیهی است دومین جستجو، مناطق بیشتری را معرفی خواهد کرد.
3. توابع تحلیلی برروی داده های مکانی وتوصیفی قدرت یک جی آی اس در ادغام توابع تحلیلی توصیفی با توابع تحلیلی مکانی است، یعنی این که مث ً لا با استفاده از توابع تحلیلی توصیفی و استفاده از توابع تحلیلی مکانی، بتوانیم منطقه ای را در محیط گرافیکی که دارای مشخصات مورد نظر است مشخص کنیم. این قابلیت، سیست مهای جی آی اس را از سیستم های خودکار تهیه نقشه 17 که فقط برای کار بر روی داد ههای مکانی اختصاص یافت هاند، متمایز می سازد. این توابع به زیر گروه هایی به شرح زیر تقسیم می گردند:

1. بازیابی، طبقه بندی و اندازه گیری: با این 3 توابع، داده های توصیفی و مکانی بازیابی می شوند، اما فقط داده های توصیفی طبقه بندی می شوند یا ایجاد می گردند. تغییری در موقعیت عناصر فضایی پیش نمی آید و هیچ عنصر فضایی جدیدی ایجاد نخواهد شد:
توابع بازیابی: عملیات بازیابی بر روی داده های توصیفی و مکانی، شامل همان توابع پرسشی در داده های توصیفی می شود که در صفحات قبل مورد بحث قرار گرفت، به انضمام آنکه اطلاعات گرافیکی نیز به همراه انتخاب هایمان بر روی صفحه نمایشگر ظاهر خواهند شد. ایجاد نقشه های منطقه و خروجی گرفتن از داده ها جزو اعمال این توابع محسوب می شوند .

توابع طبقه بندی: طبقه بندی یکی از ساد هترین توابع به کارگرفته شده در پایگاه داد هها است. این عمل را می توان در روی یک لایه منفرد از داده ها صورت داد، که در این حالت فرآیند طبق هبندی شامل پیداکردن مشخصات توصیفی لایه داده ها و نسبت دادن عوارض به هر مشخصه است. طبقه بندی را می توان در حالت پیچیده تر، در روی چند لایه ای که بر روی هم قرار داده شده اند، انجام داد.

مث ً لا در این پژوهش می توان مجموعه مدارک موجود را به تفکیک برحسب موضوع، محل یا سال تحقیق، طبقه بندی نمود و نمایش داد. شکل شماره 3 نحوه توزیع منطقه تحقیق پایان نامه های فارسی علوم زمین را برحسب موضوع نشان می دهد.
شکل شماره 3. توزیع مکانی (منطقه تحقیق) پایان نامه های فارسی علوم زمین برحسب موضوع
توابع اندازه گیری: هر جی آی اس توابعی برای اندازه گیری فراهم م یکند. اندازه گیری ها شامل فاصله بین نقاط، طول خطوط، محیط و مساحت پلی گون ها می باشد.
2. عملیات قراردادن لایه ها بر روی یکدیگر: 3 این عملیات برای ادغام وترکیب اطلاعات لای ههای مختلف و به وجودآوردن لایه ها و اطلاعات جدید، امری ضروری است. عملیات انطباق لایه های اطلاعاتی به دو صورت منطقی یا حسابی به کارگرفته می شود. عملیات حسابی (عملیات هایی نظیر جمع، ضرب، تفریق و تقسیم مقادیر) در یک لایه از داده ها هستند و عملیات منطقی شامل انطباق یافتن آن مناطقی است که در آن ها، مجموعه ای مشخص از شرایط مورد نیاز کاربران یا عوارض دیگر وجود داشته باشد. ضرورت استفاده از انطباق لایه های اطلاعاتی، در مورد انتخاب ها و پرسش هایی از مناطق یا لای ههای مختلف صورت می گیرد که وجوه مشترک خاصی را دارا می باشند. در این صورت سیستم ابتدا باید در جداول عوارض لایه ها، جستجو را انجام دهد، سپس نقاط خواسته شده را از چند لایه انتخاب کند و با روی هم انداختن آن ها، آن ها را به نمایش بگذارد. وجه مشترک اصو ً لا می تواند مکان قرارگرفتن لایه ها باشد. با داشتن لایه های منطبق شده بر یکدیگر، پایگاه اطلاعاتی تا حد زیادی تکمیل شده است و اطلاعات بسیار زیادی از لای ههای انتخاب شده را می توان استخراج کرد.

همانگونه که در صفحات پیشین اشاره شد، با توجه به نوع داده ها و لایه های اطلاعاتی در این پژوهش، از برخی از توابع فوق استفاده نشده است. در صورت لزوم و به تناسب نیازهای موجود، می توان با اضافه نمودن لای ههای اطلاعاتی دیگر و به کمک توابع فوق، تجزیه و تحلیل های بسیاری را در ارتباط با مدارک انجام داد. مث ً لا با اضافه نمودن انواع نقشه های زمین شناسی به مجموعه فوق، می توان تحلیل های مفیدی از (قبیل بررسی مطالعات انجام شده در مناطق حادثه خیز (زلزله، سیل و ;) یا تحقیقات در مناطق معدنی و دارای پتانسیل اقتصادی، و نظایر آن ها) را به انجام رساند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله تست SCR و ترایاک در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله تست SCR و ترایاک در word دارای 28 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله تست SCR و ترایاک در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله تست SCR و ترایاک در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله تست SCR و ترایاک در word :

SCR یک دیود قابل کنترل است که تست و تشخیص پایه های نوع ساده آن به شرح زیر است .
دارای سه پایه به نام های Gate که با G نیز نشان داده می شود و Anode که مانند دیود با A نشان داده میشود و نیز دارای Katode که با K نشان داده می شود
این دیود ها مصارف زیادی در صنعت دارند برای مثال در یکسو سازی برق صنعتی که الزاماً نیاز به کنترل جریان ویا قطع وصل داشته باشد مورد استفاده قرار می گیرد .

مثلاً در ترانس های جوشکاری DC برای یکسوسازی با کنترل جریان ویا در تلویزیونها به منزله یک سویچ DC قابل کنترل کاربرد دارند .
مثلاً در فیوزهای الکترونیکی

تشخیص پایه های آن :
G به کاتد در گرایش مستقیم راه می دهد . ودر گرایش معکوس راه نمی دهد و در حالت معمولی آند به کاتد راه نمی دهد .
از همین روش برای تشخیص پایه های آن می توان استنفاده کرد .
یعنی دنبال پایه ای می گردیم که مانند یک دیود در حالت گرایش مستقیم عمل کند . در این حالت ترمینال قرمز مولتی متر کاتد و ترمینال مشکی G را نشان می دهد . و لابد پایه باقیمانده آند است .

تست SCR : برای اینک تشخیص دهیم یک SCR سالم است به مدار زیر توجه فرمائید .
ترایاک
ترایاک یکی دیگر از عناصر الکترونیک می باشد که در ساخت مدارات الکترونیک صنعتی سهم بسزایی دارد این قطعه مانند یک SCR دارای سه پایه می باشد پایه های آن را با نامهای گیت آند اول و آند دوم که با G و MT1 و MT2 یا ( B1 و B2 ویا A1 و A2 ) نشان می دهند و فرق عمل کرد آن با تریستور این است که بعد از تحریک G دوپایه دیگر می تواند از هر دو جهت جریان را از خود عبور دهد و در واقع یک کلید AC می باشد .

یعنی مانند یک کلید AC قابل کنترل می توان آن را در مدارات الکترونیک به کار برد . وتحت هر زاویه ای می توان با کنترل کیت فاز برق شهر را کنترل نمود .
از این قطعه در مداراتی مانند دیمر در جاروبرقی جهت کنترل دور موتور و و در ;;;.. استفاده می شود .
حالتهای مختلف استفاده همراه سمبل الکترونیکی آن را در شکل زیر ملاحظه می فرمائید
ترایاک نمونه پیشرفته تر تریستور است که هدایت دو طرفه ولتاژ از مشخصه های آن به شمار می آید. این قطعه نیز 3 پایه دارد که ((ترمینال شماره ی یک ولتاژ اصلی یا MT1)) و (( ترمینال شماره دو ولتاژ اصلی یا MT2 )) و ((گیت)) نامیده میشوند.

ولتاژ اعمال شده به MT2 نسبت به ولتاژ MT1 چه مثبت باشد و چه منفی میتوان پالسهای تحریک مثبت و منفی را به گیت اعمال کرد(نسبت به MT1).بنابر این ترایاک برای کنترل تمام موج سیگنال AC مناسب بوده و آن را مانند تریستور میتوان مورد استفاده قرار داد.
روشن و خاموش شدن تریستور و ترایاک با سرعت بسیار زیادی صورت میپذیرد در نتیجه پالسهای گذرای بسیار کوتاهی ایجاد میشود که ممکن است مسافت بسیار زیادی را در طول سیم طی کنند.برای جلوگیری از ایجاد چنین نویزهایی معمولا استفاده از نوعی فیلتر LC ضروری خواهد بود.

یک مدار با ترایاک شکل ظاهری ساختار ترایاک
روش تست ترایاک :
ابتدا تعیین پایه های آن را به وسیله مولتی متر هیوکی 3007 توضیح می دهم . پایه G نسبت به پایه A1 در هردو جهت راه می دهد ونسبت به A2 در هیچ جهتی راه نمی دهد بنابراین A2 به راحتی مشخص می شود حال پایه ای را پیدا می کنیم که با تحریک آن در دوجهت دو پایه ی دیگر به هم راه دهد . آن پایه G است . در این روش توجه داشته باشید در هنگام تحریک باید ترمینالهای مولتی متر از دوپایه تست شونده قطع نشود و فقط یک لحظه بدون آنکه ترمینالها قطع شود عمل تحریک توسط یکی از ترمینالها انجام شود

ترایاک نمونه پیشرفته تر تریستور است که هدایت دو طرفه ولتاژ از مشخصه های آن به شمار می آید. این قطعه نیز 3 پایه دارد که ((ترمینال شماره ی یک ولتاژ اصلی یا MT1)) و (( ترمینال شماره دو ولتاژ اصلی یا MT2 )) و ((گیت)) نامیده میشوند.

ولتاژ اعمال شده به MT2 نسبت به ولتاژ MT1 چه مثبت باشد و چه منفی میتوان پالسهای تحریک مثبت و منفی را به گیت اعمال کرد(نسبت به MT1).بنابر این ترایاک برای کنترل تمام موج سیگنال AC مناسب بوده و آن را مانند تریستور میتوان مورد استفاده قرار داد.

روشن و خاموش شدن تریستور و ترایاک با سرعت بسیار زیادی صورت میپذیرد در نتیجه پالسهای گذرای بسیار کوتاهی ایجاد میشود که ممکن است مسافت بسیار زیادی را در طول سیم طی کنند.برای جلوگیری از ایجاد چنین نویزهایی معمولا استفاده از نوعی فیلتر LC ضروری خواهد بوددوست عزیز ترایاک در ولتاژ AC فقط با یک بار تحریک پایه گیت روشن نمی مونه !

همونطور که گفتم ترایاک تشکیل شده از دو تا ترستور تا در هر دو جهت سیکل منفی و مثبت رو از خودش عبور بده !
یکی از شرطهائی که باعث میشه تریستور بعد از روشن شدن خاموش بشه ، پائین آومدن ولتاژ دو سر اون از حد مجازه !
توی ولتاژ AC هم بعد از اینکه توی هر سیکل ولتاژ صفر میشه ترایاک خاموش میشه و باید برای هر سیکل اون یه پالس بفرستیم !

قسمت فرمان اون می تونه چندین مدل باشه و بستگی به طراحی شما داره ! یا مثل این مدار باشه و شما با زدن یه دکمه روشن کنید مدار رو و با زدن یه دکمه دیگه با قطع جریان کل مدار خاموش بشه ! می تونید برای فرمان دادن به این اپتو کوپلر هم از میکرو استفاده کنید و یا مدارات منطقی و کلا هر چی که باهاش بشه فرمان داد !

خوبی این مدار اینه که قسمت قدرت شما با مدار الکترونیکی شما کلا ایزوله هست و حتی در حالت انفجار اپتو کوپلر هم باز صدمه ای به قسمت فرمان نمی خوره !

فقط یه نکته اینجا مهمه و اون انتخاب اپتو کوپلر ! شما باید از بازار اپتو کوپلر ترایاکی برای 220 ولت بگیرید و حتما بدونید که پایه های فرمان اون کدوماست و با چه ولتاژی و جریانی تحریک میشه و خود ترایاک ( بخش قدرت ) تا چه جریانی رو می تونه تحمل کنه !

تا اونجائی که من می دونم اپتو کوپلر از ولتاژهای پائین (9 ولت ) تا (220 ولت ) وجود داره و دیدم ! حالا یک بار از یکی از دوستان هم شنیدیم که برای 380 ولت هم وجود داره !! ولی مهم جریان عبوری از اوناست !
الان هم به مدارات اپتو کوپلری می گن رله الکترونیکی بی خطر ، چون توی مدارات میکروکنترلری هم ایجاد نویز نمی کنه ! تریستور ترایاک
فرآورده های جدید

نیمه هادی های فیلییس به شدن در موبشدن فرآورده های جدید در بازار برای نیازمند یهای موجود و حوزه های کاربردهای گسترش دهنده جدید کار می کنند . اینها فرآورده های جدید و فن آوریهایی هستند که برای اولین بار در این کتاب همراه داده ها ظاهر می شوند.
جابجا گری بالای ترایاک
ردیف فیلییس از جابجاگری بالا اکنون شامل دو مدارک جدید اسمی در A8 و A25 است . این مدارک dv/dt دور از حالت بالا و ظرفیت جابجا گری دارد و برای استفاده در مدارهای کنترل موتور کاربردهای روشن کردن القائی دیگر ایده ال هستند انواع 255BTA، 208BTA)
تریستور های جدا شده و ترایاک

استاندارد صنعتی تریستور151BT ردیف وسیعی از استاندارد را جمع میکند و جابجا گری بالای اکنون در بسته جدا شده SOT186A و برجسته کردن ولتاژ جدا سازی حدود 2500VTMS قابل استفاده عستند و بسته SOT186A دو یا چند مدرک نیرومند برای حفظ کردنheatsrn 12 عادی بدون نیار برای بوش های عایقی و جدا کننده اجازه میدهد و یا متناو با به برای زمین کردن اجازه میدهد (انواع : bta2216x ، bta212x، bta208x، bt139x،bt138x،bt137x،bt136x،bt151x)

نصب کردن سطح bt169
Bt169 عمومی به ترانستور مدخل حساسا ، در تنوع وسیع کاربردها مصرف کننده اکنون در چاپگر sot 223 قابل استفاده و برای نصب سطح مناسب است.(نوع bt169bw)
تریستور اسمی 5A جدید.
سریهای BT300 ردیفی 5A تریستوراسیمی با ویژگیهای مشابه با کاربردهای نیروی کمتر جائیکه 7/5 A توان اسمی BT151 لازم نمی باشد، قصد می شود (انواع ، 500R، BT300،600R،600R،BT300،800R،BT300) توان اسمی 5A جدید ، تریستور سطح منطقی

سری های BT258 ردیفی از توان اسمی 5A است ، تریستور مدخل حساس درجات 500 ولتا ، 600 عولت و 800 ولت قابل استفاده اند . برای کاربردهای نیروی کمتر جائیکه 7/5A توان اسمی BT151 لازم نمی باشد ، قصد انواع ،500R،BT300،600R-BT300،800R،BT300)
توان اسمی 5A جدید ، تریستور سطح منطقی

سری های BT258ردیفی از توان اسمی 5A است ، تریستورهای مدخل حساس درجات 500 ولت ، 600 ولت جامع منطقی و مدارات رها سازی مداخل توان اندک دیگر وجه مشترک باشند . این مدرک مخصوصا برای ابزارهای بومی کنترل شده ریز پردازنده و تولیدات مصرف اندک مناسب می باشد. (انواع 500R،BT258،600R،BT258،800R،BT208)

درجات اضافی ولتاژ BT150
تاکنون ، BT150 فقط در درجه 500 ولت قابل استفاده بوده است . درجات اضافی ولتاژ 600 ولت و 800 ولت اکنون قابل استافده می باشند (انواع BT150800R، BT150)
تراشه های سیلیکون توان ، اثر ناپذیر ، غیر محفظه ایی.
همه مدارک در این کتاب راهنمای هیمنطور برش قطعه غیر محفظه ای با اثر ناچذیر سازی کامل می شود و لایی ها کنتاکت را فلز پوش می کند. اما بدون سیم های رابط یا هر اتصالات دیگر یا encapsulation، برای جزئیات به دفتر فروش ملی یا محلی تماس بگیرید.

کاربردها
برای اطلاعات بیشتر در مورد کاربرها که از تریستور و ترایاک استفاده می شود ، به دفترچه راهنمای جدید:
ترایاک و تریستور ها – یک راهنمای کاربرد مراجعه کنید.(کد دستور به 0037، 750، ، 9397(
برای اطلاعات بییشتر در مورد کاربردها نیمه رسانه توان دیگر .به دفترچه راهنمای کاربردهای نیمه رسانا توان مراجعه کنید. ( رمز دستور 85011-652-9398)

تریستور هاو ترایاکهای – فیلیپس
پروسه فاز 2
اصل اساسی استفاده از ساختار PNPN در تولید تریستور و ساختار NPNPN( با دو DNDN در موزای ناهمسو) در تولید ترایاک برای رهه ها معروف مدار رها ساز ، جفتی کردن ونگهداری جریان DV/DT دور از حالت . جابجا گری ترایاک و ظرفیت ضربه نیز خوب معروف می باشند.
چالش مدرن ساخت تریستور خوب و موضع ترایاک خیلی زیاد در طراحی ابتکاری و همینطور در رشد فن آوری ساخت پذیرفته نمی شود .

فرآورده های فیلیپس توسط استفاده از ثبات خوب ، فرآینده های استوار در دو نفوذ و اسمبلی مشخص تولیدات درپایین طرح ریزی می شود .
الا برای انهایی که برای کاربرد های متخصص از قبل GTO, ASCR طراحی می شوند ، عادی ترین تریستورها و تریسها برای داشتن انسداد ولتاژ در دو مسیر مشخص می شوند .

به این معنی است که درب ساختاری PNPN، NPNPNPدو اتصال متقابل PN به طراحی شدن در این بطور هادی توسط شروع با ویفر سیلیون نوع اندکی بطور مناسب پیش بینی شده در ان دو منطقه P که همزمان از گوشه های روبرو پخش یم شوند ، بدست می آید ، منجر به ساخت PNP متقارن جادیکه دو اتصال PN ظرفیت انسداد ولتاژ بالا را دارد می شود . بنابراین نفوذ های نوع N در دو گوشه ساختار قرار می گیرند .

(برای ترایاک) نتیجه ساختار NPNPN با انسداد ولتاژ بطور متقارن است. هر دوی این انسداد اتصالات PN اکنون نیاز به اثرپذیر ساختن درنقطه ای دارند که آنها سطح سیلیکون را قطع می کنند و اینها دو روش هادی برای انجام این هستند ، در نمودار های زیر نشان داده شده.
در اصطلاحات علمی فیلیپس ما به ترتبی فن آوریهای فاز1و فاز2 می نامیم.

 

هیمنطور که میتواند دید. اثر ناپذیر ساختن فاز 1 نیاز به چک کردن همزمان ظرفهای مسا (MOSA) از دو گوه دارد که توسط فرآیند پوشش اثر ناپذیر سازی ها از قبیل شیشه بار شده بطور منفی دنبال می شود . پیشرفتهای این فن آوری اندازه کوچک تراشه و کمترین مرحله های پردازش هستند.
هیچ نفوذ جدا سازی آلوئمینیومی یا فتولیتی مورد نیاز نمی باشد . بنابراین هزینه محل تراشه پاین است . برعکس فن آوری فاز 2 پیش از ساخت ساختار PNPN یا NPNPN به یک نفوذ جداسازی ، آلومینیومی نیاز دارد که اثر موجب شونده دو انسداد اتصالات PN در سطح راس دارد.

بنابراین اینها می توانند با حک کردن ظروف و فرآیند پوشش شیشه فقط در راس گوشه اثر ناپذیر شوند. پیشرفت بیشتر این است که سطح تخت زیر با اتصال مهره اتوماتیک در اسمبلی سازگار است.

عدم پیشرفت عمده هزینه را در مقایسه با فرآیند فاز 1 افزایش می دهد .
کارخانه فیلیپس از فاز 1 به فاز 2 فن اوری اثر ناپذیری پیشرفت کرده است ، عیل رغم هزینه پاداش به علت پیشرفتهای ناهمواری مکانیکی و آسیب پذیری در برسی آسیب .
این اعتقاد ماست که تریستور های فیلیپس و ترایاک های تولید شده از فن آوری فاز 2 استفاده می کند ، خطای ساخت کمتری داردو قابل اطمینان تر از مدارک تولید شده توسط رقبائی است که هنوز از ساختار فاز 1 استفاده می کنند.

اثر ناپذر سازی
استفاده از ساختار اثرناپذیری فاز 2 با فن اوری اثر ناپذیر سازی مسا شیشه خوب پیشرفته در فیلیپس منجر به ابزاری با ظرفیت انسداد ولتاژ بالا و ویژگی های به شرت ثابت می شود . ساختار نیز در آسیب لبه با اثر ناپذیری فاز 1 تناوبی به کمتر آسیب پذیر است.

OFF-STATE نوعی ولتاژ چهار تریستور و تریسها را در مقدار زیادی از 100 ولت با یک توزیع خیلی محکم تفکیک می کند ، انقدر که ما به طور عادی هر ابزاری را با انسداد ولتاژ های کمتر از 500 ولت برای ناقص بودن بیان می کنیم .برای مثال ک تجهیزات مان با درجه 200 ولت و 400 ولت برای مقاومت کردن 500 ولت آزمایش می شوند.

در مقابل ، رقبایی که از اثر ناپذیری فاز 1 استافده می کند که تجهیزاتی که به ولتاژ 20 ولت و 400 ولت واقعی راآراد می کنند به عنوان مثال تجهیزاتی که ولتاژ را تفکیک می کنند درست بالای200 ولت یا 400 ولت هستند ، شاید برای تحمل کردن از شکافهای شیشه یا زوایای پریده که می توانند رد قطعه پیشرفت کنند که انها سبب مسائل کیفی و قابلیت اطمینان می شوند ، باشند.

اسمبلی فقدان ظرفیتها . شیشه در رویه ته تراشه های مان به ما اجازه میدهد تا از اسمبلی خودکار استفاده کنیم ما زا فن آوری اتصال مهره که شامل برداشتن اطلاعات تراشه ها در داخل قالبهای سربی گرم شده که با لحیم از پیش پوشیده می شوند ، می باشد . این فناوری یک برخورد آزاد تهی ، ممتاز را با مقاومت حرارتی اندک ارائه می دهد . و از داشتن موضوع تراشه ها در وطلانی مدت و گرم کردن درجه حرارت بالا اجتناب می کند . با رقبای عمده ما مقایسه شده ، تجهیزات ما اتصالات برای همان پراکندگی عمل می کنند و سپس قابلیت اعتماد بیشتری دارد.

مقوله دیگر از این روش اسمبلی این است که همراه با اتصال سیم ماوراء صوت در وصل شدن به سر تراشه استفاده می شود ، تجهیزات مان که قابلیت خستگی حرارت بالا را میدهد . سپس آنها در حات قابلیت اعتماد همینطور ویژگی های OFF-STATE بشدت عالی هستند

شش وجهی unencapsulatedبه علت پیشرفتهای فرآیند فیلیپس و فن اوریهاس اسمبلی در بالا طرح ریزی می شود ، خانواده ترایاکها و تریستور ها برای استفاده در شکل unencapsulated درکاربردهائی که فضا و ارتفاع در پنتیوم هستند ، ایده آل می باشند . اثر ناپذیری شیشه ، حفظ می شود و گرنه در معرض خصوصیات مناطق سطحی قرار میدهد که خصوصیات ثبات زیاد دستگاه را ارائه میدهد . ولیفو های سیلیکون از لحاظ الکتریکی صد در صد آزمایش می شوند و بطور عادی اره شده درحاملین قاب فیلم آبی تامین می کنند.

نیمه رسانای فیلیپیس ، سعادت تجربه تجهیزات تامین کنده در این شکل را دارند و قارد به تهیه ابزار متخصص در موضوع نصب کردن به لحیم کردن و بستن سیم های اتصال به قطعه
کوچک غیر بسته ای می باشند .
دسته بندی تریستور و ترایاک
دسته بندی ارزشی است که یا محدود کردن قابلیت یا محدود کردن وضعیت برای ابزار الکتررونیکی ثابت می شود . برای ارزشهای مشخص شده و عملکرد تعیین می شود و ممکن است در هر دو مناسب اظهار شود . محدود کردن وضعیتها ممکن است یا حداکثر یا حد اقل باشد.

همه محدود کردن ارزشهای بیان شده در این راهنمای داده دسته بندی های حداکثر مطلق هستند . محدود کردن ارزشهای بیان شده در این راهنمای داده دسته بندی های حداکثر مطلق هستند .محدود کرد ارزهای عامل و شرایط محیطی اجرا در هر ابزار نوع مشخص شده ، همینطور توسط اداده منتشر شده تعریف می شود.

سازنده تجهیزات بایستی طراحی کند بطوریکه ، در ابتدا و سرتاسر حیات دستگاه ، هیچ ارزش حداکثر مطلق با هر دستگاه تحت شرایط عامل احتمالی غلط فراتر نمی رود.
دسته بندی ولتاژ
اوج ولتاژ رخ نداده تکراری . حداکثر مجاز آنی به بعد یا ولتاژ معکوس شامل موج ناکهانی در ولتاژ می باشد . ارزشهای اسمی vrrm(max)،vdrm(max) ممکن است به طور دائم در ورودی ردیف درجه حرارت اتصال عامل بکار رود ، فراهم می کند که مقاومت حرارتی بین اتصال و متوسط دمای طبیعی به قدر کافی کم برابر اجتناب از گریختن حرارتی را نگه می دارد.

دسته بندی جریان
متوسط جریان رخ داده . متوسط جریان اسمی است که ارزش آن تحت شرایط حالت یکنواخت در درجه حرارت اسمی نتیجه خواهد داد . t(max) وقتی که نصب پایه یا حرارت گیرد در درجه حرارت ارائه می شود ، بدست می آید . گرافیکهای پراکنده on-stateدر مقابل 1tcav یا 1t(rms) در صفحات داده تهیه می شوند . قطعه سمت راست از هر گرافیک حداکثر مجاز نصب پایه درجه حرارت جرارت گیر برای پراکندگی ارائه شده را نشان می دهد.

جریان on-state، rms ، برای متوسط جریان ارائه شده ،توان در زوایای کوچک انتقال به بیشتر از زوایای یزرگ انتقال هستند
1- off-state
2- on-state
3- heatsink
انی نتیجه جریانات زیاد rms در زوایای کوچک انتقال می باشد . عمل کردن ابزار در جریان rms روی ارزش اسمی احتمالا به چرخش حرارتی سریع تراشه و سیم های اتصال منجر می شود که بتوانند به مسائل قابلیت اطمینان هدایت کننده است.

اوج جریان on-state غیر تکراری.
حداکثر اوج مجاز ، جریان موج بلند on-state که ممکن است بیشتر از 100 بار در حیات دستگاه بکار نرود . وضعیت صفحه داده ، شروع کردن درجه حرارت پیوند معادل با ts max و جران موجه بلند سینوسی در فرکانس 60/50 هرتز شبکه را فرض می کند . برای ترایاک موج سینوس کامل جریان به کار می رود فروا بعد از موج بلند ، ولتاژ شبکه با اوج ارزش مادل با ولتاژ اسمی کامل on-state ، vorm دوباره به کار می رود ، گرافیک ها در صفحه داده تنوع tsm را با مدیریت موج بلند نشان می دهند .

دسته بندی فیوز دستگاه برای حفاظت از مدار صحیح ، t12 یک فیوز حفاظتی بایستی کمتر از t12 دستگاه باشد . در صفحات داده دسته بندی دستگاه به طور اسمی معادل با 1tms 2/200 و زمان ذوب 10ms فرض می شود . حداکثر میزان مجاز ، جریان on-state بعد از رها سازی دروازه ورودی بالا میرود . تئوری متضمن اسن دسته بندی است که جائیکه میزان ترقی جریان عمده فروا بعد از رها سازی خیلی سریع است.

گرم کردن مکان نقطه داغ قسمت کوچک ناحیه فعال دستگاه محدود به دروازه ورودی رخ خواهد داد و به تنزل دستگاه یا ناتوانی کامل هدایت که ditidt مشاهده شده است ، سبب ناتوانی ها در ترایاکهای عمل شده در t2-g+ بایستی تاجائی که ممکن است ، اجتناب شود

Dit/dt- vbo یا dvd/dt رها شده . جائیکه دستگاه توسط دستگاه توسط زیاد کردن ولتاژ تفکیک یا توسط میزان زاید از off-state بالا می شود ، رها می شود ، همینطور که با تزریق جریان دروازه ورودی مواجه می شود- محدود کردن dit/dt ضروری است. یک دقت در صفحه داده حدکثر مجاز dit/dt برای این حالت از رها سازی را مشخص می کند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   66   67   68   69   70   >>   >