پروژه دانشجویی مقاله فاطمه س در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله فاطمه س در word دارای 74 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله فاطمه س در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله فاطمه س در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله فاطمه س در word :

فاطمه (س)
بانوی مستقل
یکی از نکات برجسته و درخشان زندگی خدیجه داستان ازدواج او با پیغمبر (ص ) است . بعد از آنکه شوهر اول و دوم خدیجه وفات نمودند ، یک حالت استقلال و آزادی مخصوصی در آن بانوی بزرگ پیدا شد و همانند عاقل ترین و رشیدترین مردان به تجارت می پرداخت و تن به ازدواج نمی داد . با اینکه از جهت اصالت و نجابت خانوادگی و مال و ثروت فراوان ، خواستگاران زیادی داشت و حاضر بودند مهریه های سنگینی بدهند و با وی ازدواج کنند ، ولی او از قبول شوهر جدا امتناع می ورزید . اما نکته جالب اینجاست که همین خدیجه ایکه حاضر نبود به هیچ قیمتی ، با سران و اشراف عرب و مردان ثروتمند ازدواج کند ، با کمال شوق و علاقه حاضر شد با محمد که شخص یتیم تتاریخ خبر می دهد که خواستگاران متشخص و آبرومندی حتی از ملوک و ثروتمندان برایش می آمدند ولی به ازدواج راضی نمی شد ، اما در مورد وصلت با محمد نه تنها راضی شد بلکه خودش با کمال اصرار و علاقه پیششنهاد ازدواج نمود و مهریه اش را نیز در مال خودش قرار داد ، به طوریکه این موضوع اسباب سخریه و سرزنش شد.
با توجه بدین مطلب که زنها معمولا به ثروت و تجملات زندگی خیلی علاقه دارند و نهایت آرزویشان این است که شوهر ثروتمند و آبرومندی نصیبشان گردد تا در خانه اش به آرامش و تجمل و خوشگذرانی سرگرم باشند ، به خوبی روشن می شود که خدیجه در مورد ازدواج ، اندیشه و افکار عالیتری داشته و در انتظار شوهر فوق العاده و شخصیتی برجسته ای بوده است . معلوم می شود خدیجه شوهر ثروتمند و پولدار نمی خواسته بلکه درجستجوی شخصیت برجسته روحانی بوده که جهانی را از گرداب بدبختی و جهالت نجات دهد .
تاریخ به ما خبر می دهد که خدیجه از بعض دانشمندان عصر خویش شنیده بود که محمد ( ص) پیغمبر آخر الزمان است . و خودش بدان موضوع عقیده داشت . بعد از آنکه مدتی محمد را به عنوان کاروان تجارت انتحاب نمود – و شاید خود این عمل یک نوع آزمایشی بوده تا بدان وسیله در پیرامون اظهارات دانشمندان آزمایش کند- و « مسیره » غلام خودش را ناظر جریان سفر قررار داد و ان غلام وقایع و حوادث شگفت آوری را از محمد برای خدیجه تعریف کرد ، آن بانوی شریف و رشید ، شخص مطلوب و گمشده اش را یافت . آن حضرت را احضار نمود و گفت : ای محمد من چون تورا شریف و امانتدار و خوش خلق و راست گو یافته ام ، میل دارم با تو ازدواج کنم .
محمد ( ص) قضیه را با عموها و خویشانش در میان نهاد . آنان به عنوان خواستگار نزد عموی خدیجه رفتند و مقصدشان را در ضمن خطبه ای اضهار داشتند .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی بررسی مبحث تولید مثل در حیوانات در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی بررسی مبحث تولید مثل در حیوانات در word دارای 56 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی بررسی مبحث تولید مثل در حیوانات در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

یکی از ویژگیهای جانداران که آنها را از موجودات بی جان متمایز می‌سازد ، این است که جانداران ، تولید مثل می کنند . هر موجود زنده ای سرانجام می‌میرد ؛ چه به علت پیری ؛ چه به علت بیماری ها و چه در اثر حمله شکارچیان تولید مثل برای جبران مرگ است ؛ به طوری که گونه پایدار بماند .
هر نوع موجود زنده‌ای ، نوع خاصی تولید مثل دارد . انسانها تولید مثل جنسی  دارند . تقریباً همه جانوران و بسیاری از گیاهان به روش جنسی توید مثل می‌کنند . بعضی از گیاهان و معدودی از جانوران به روش غیر جنسی  تولید مثل می‌کنند و بعضی هم به هر دو روش .
«تولید مثل غیر جنسی » در گیاهان معمول است .
بسیاری از گیاهان می‌توانند با تولید گیاه جدیدی روی خود ، تولید مثل کنند . شما ممکن است گیاه گندمی را دیده باشید . در اطراف این گیاه ، تعداد زیادی گیاه جدید دیده می‌شود اگر یکی از آنها را بکاریم ، به گیاه جدیدی تبدیل می‌شود که به نوبه خود ، گیاهان جدیدی به وجود می‌آورد . این ، نمونه ای از تولیدمثل غیر جنسی است . در این نوع تولید مثل ، یک جاندار ، جاندار جدیدی روی خود به وجود می‌آورد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی بررسی تاثیر تنیدگی بر افراد سالم و افراد متبلا به

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی بررسی تاثیر تنیدگی بر افراد سالم و افراد متبلا به بیماری میگرن در word دارای 98 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی بررسی تاثیر تنیدگی بر افراد سالم و افراد متبلا به بیماری میگرن در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

فهرست

چکیده     7
فصل اول :کلیات     8
مقدمه     9
طرح مساله     13
اهداف پژوهش     15
ضرورت تحقیق     16
فصل دوم : نگاهی به تاریخچه های پژوهش     17
مقدمه     18
ادبیات تحقیق ( استرس )     20
پیشینه نظری ( استرس)     25
تعریف سردرد های میگرنی     27
انواع سردرد     28
سردرد شریانی از نوع میگرن     29
تعریف میگرن ( تاریخچه )     30
نشانه های میگرن     34
میگرن چند مرحله دارد     36
فراوانی سردرد میگرن     38
انواع مختلف میگرن     41
میگرن کلاسیک     42
میگرن چشمی     43
میگرن بازیلر     44
میگرن یائسکی     45
علت شناسی     46
اختلالات عروق مغز     47
احتلالات زیست – شیمیایی     49
خواب     52
عوامل روانشناختی     54
تشخیص اختراقی     55
درمان گری میگرن     56
سایر روشهای درمان گری     57
پیشینه تحقیق     58
تحقیقات صورت گرفته در خارج از ایران     61
تحقیقات صورت گرفته در ایران     63
فصل سوم : روش تحقیق     64
مقدمه     65
جمعیت هدف     66
روش اجرا     68
روش آماری     70
فصل چهارم : یافته ها و تجزیه و تحلیل داده ها    71
مقدمه     72
یافته ها وتجریه و تحلیل داده ها    75
جدول 2-4 مقایسه تاثیر تنیدگی بر افراد سالم ودارای سردرد میگرنی     76
فصل پنجم : بحث و نتیجه گیری         80
نتیجه گیری     81
بحث درمورد یافته های تحقیق     82
محدودیت ها و پیشنهادات     83
پیشنهادات     84
منابع     86
ضمائم     88

 

چکیده :
پژوهش حاضر به دنبال بررسی تاثیر تنیدگی در افراد سالم و افراد مبتلا به بیماری میگرن در تهران می باشد . فرضیه هایی که به معرض آزمایش گذشته شدند عبارتند از:
فرضیه اول : مقایسه تاثیر تنیدگی بر افراد سالم و افراد مبتلا به میگرن و فرضیه دوم : مقایسه تاثیر تنیدگی در بین زنان  و مردان دارای سردردهای میگرنی!
گروه نمونه ی این پژوهش شامل 60 نفر از افرادی هستند که 30 نفر افراد سالم و 30 نفر افراد مبتلا به سردردهای میگرنی می باشد که به صورت تصادفی انتخاب شده اند و بر روی آنها آزمون استرس انجام شد که پس از آن از روش (t) استفاده شده که نتیجه بدست آمده به شرح زیر می باشد :
ــ تاثیر تنیدگی بر افراد مبتلا به بیماری میگرن بیشتر می باشد.
ــ تاثیر تنیدگی بر زنان میگرنی بیشتر ا ز مردان میگرنی است.

مقدمه :
بطور کلی تعاریف گوناگونی از فشار عصبی و روانی به مفهوم استرس «تنیدگی» شده است. تنیدگی مجموعه واکنش های عمومی فر نسبت به عوامل ناسازگاری و پیش بینی نشده داخلی و خارجی است بد نگیرند که هر گاه تعادل فرد به علت عواملی محیطی از بین برود استرس پدید می آید. استرس گاهی سبب آسیب روانی فرد و سازمان می شود و باعث می شود که بدان وظایفی که به طور عادی و به سادگی انجام می دهد با دشواری بیشتر انجام دهد.(رسول زاده 1375)
بررسی تاثیر تنیدگی بر انسان یکی از گسترده ترین قلمدادهای پژوهشی را در عصر حاضر تشکیل می دهد تنیدگی «استرس» می تواند بر اثر عوامل متعددی که عوامل تنیدگی زا نامیده شده اند به وجود آید و تغییرات عمده ای را در ارگانیزم ایجاد کند. هر وضعیتی که برای فرد با آسایش او تهدید کننده به حساب آید از آن جهت که وی را مجبور به استفاده از توانایی خود در مقابله با آن می کند «تنیدگی» نامیده می شود. عوامل تنیدگی زا نه تنها شامل بحرانهای شدید مثل : جنگ، طلاق، ... و وقایع معمولی روزانه مثل انتظار کشیدن در صف، خرید وسایل ضروری، اختلافات زناشویی و ... است بلکه مشکلات روزمره و درگیریهای خفیف زندگی را نیز در بر می گیرد. از سوی دیگر بین تنیدگی و اضطراب رابط? تنگاتنگی وجود دارد که متمایز کردن این دو را بسیار دشوار می سازد و به موازات افزایش تنیدگی و به دلیل فراوانی عوامل تنیدگی زا در زندگی امروزی بشر که حاصل صنعتی شدن جوامع است. اضطراب نیز به طور گسترده زندگی بشر را فرا گرفته تنیدگی در تمام قسمتهای ارگانیزم انسان اثر می گذارد. حالتهای تنیدگی همانند اضطراب ممکن است به صورت مختلف فیزیولوژیکی، رفتاری و شناختی متجلی گردند.(رسول زاده 1375)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق مسجد جامع اصفهان در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق مسجد جامع اصفهان در word دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق مسجد جامع اصفهان در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق مسجد جامع اصفهان در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق مسجد جامع اصفهان در word :

مسجد جامع اصفهان خرقه‌ای است هزارگون به ارث رسیده از گذشتگان که در طول 12 قرن هر وارثی نقشی بر اندام آن انداخته، از معماری ساده قرن دوم ه.ق تا آجرکاری‌های سلجوقی و نقوش کاشی‌کاری صفوی به قول دکتر «حسین یقینی» پژوهشگر تاریخ و معماری آلبومی از هنر معماری ایرانی.
انعقاد نطفه اصفهان بزرگ را باید همزمان با بنیاد مسجد جامع اصفهان در محل فعلی آن در سال 156 ه.ق دانست. بنای اولیه مسجد را طایفه بنی تمیم روی تپه یهودیه بنا کردند و بعدها ثروتمندان زمین‌های اطراف منتهی‌الیه شمال غربی مسجد را به آن اضافه کرده و کم کم بنای فعلی مسجد جامع امروزین را شکل دادند.
گرچه اعتقادی میان مردم اصفهان رواج دارد که معتقدند مسجد جامع اصفهان در محلی بنا شده که پیش از اسلام آتشکده بوده است اما این نظریه همچنان در هاله‌ای از ابهام باقی مانده در حالی که علت این ادعا را وجود یک «پی» دوره ساسانی در زمین محل گنبد خواجه نظام الملک می‌دانند اما دکتر «یقینی» با قاطعیت می‌گوید که بر اساس شواهد تاریخی این جا زمین بکری بوده که از ابتدا برای ساخت مسجد اختصاص داده شده است.
به هر روی مسجد ساده‌ای که قبیله بنی تمیم بنا کردند کم کم با گسترش جمعیت اصفهان در قرن سوم هجری و نیاز به فضایی وسیع‌تر در زمان خلیفه عباسی «المستعصم» در سال 226 ه. وارد دومین مرحله تحول اساسی خود شد، مسجد اولیه تخریب و مسجدی عظیم با وسعتی چند برابر مسجد اولیه جایگزین آن شد که به شکل مساجد جامع سایر شهرهای اسلامی همزمان خود بود شبستان این مسجد و جبهه جنوبی به سمت قبله دارای شش دهانه، شمال چهار دهانه و شرق و غرب دو دهانه داشت و دیواری خشتی مسجد را در برگرفته بود. نمای خارجی مسجد نیز با طاقه‌هایی از کاهگل سرخ رنگ تزئین شده بود.
مرحله سوم تحولات مسجد جامع اصفهان را باید در قرن چهاردهم ه.ق و اوج جنبش‌های ملی و تشیع و به دنبال آن ظهور سلسله آل بویه مشاهده کرد.
انتخاب اصفهان به عنوان یکی از مراکز عمده فرمانروایی این خاندان مسجد جامع را دور از تحولات نگه نمی‌دارد و در این مرحله علاوه بر الحاقاتی که در جهت توسعه مسجد صورت می‌گیرد یک مرمت کلی نیز در آن انجام می‌شود که با کم کردن از فضای باز صحن مسجد یک دهانه با ستون‌های آجری نقش هندسی به شبستان‌های سرپوشیده دور آن اضافه می‌شود ولی این قدم در طرح اساسی مسجد جامع تغییر عمده‌ای وارد نمی‌سازد..
اما شاید بزرگ‌ترین تحولاتی که به نوعی به مسجد جامع امروزین منجر شده است را باید در مرحله چهارم تغییرات یا به نوعی در دوره سلسله سلجوقیان دنبال کرد. مسجد بزرگ‌ترین تغییرات را از نقطه نظر کالبد داخلی و خارجی در قرون پنج و شش ه.ق به خود دید و بزرگ‌ترین تحول معماری ایران اسلامی در این دوره تاریخی ایجاد شد، درآمدن از پوسته مسجد ساده شبستانی به شکل مساجد چهار ایوانی که ویژه مساجد ایرانی است احتمالا از قرن پنج ه.ق به بعد و با مسجد جامع اصفهان آغاز شد. با ساختن گنبد خواجه نظام‌الملک در جنوب و گنبد تاج‌الملک در شمال مسجد و ایجاد چهار ایوان، مسجد از حالت شبستانی ساده درآمد. از این پس معماری مساجد چهار ایوانی ویژگی‌ بارز معماری مساجد ایران می‌شود.
اصفهان از این زمان در فاصله قرون 7 تا 11 ه.ق که توسط صفویان به پایتختی برگزیده می‌شود دچار نوسانات شدید اقتصادی، اجتماعی و سیاسی می‌شود و به تبع آن تغییراتی در دوره ایلخانان، آل مظفر، تیموریان و ترکمنان آق قویونلو و... در مسجد جامع به وجود می‌آید که این تغییرات بیشتر در سطوح خارجی به خصوص نماهای داخلی مسجد، ایوان‌ها و تغییراتی در استخوان‌بندی بخش‌هایی از مسجد است.

تغییرات مسجد جامع از زمان سلجوقیه به بعد
جالب‌ترین آثار مسجد جامع در طی 60 سال حکومت سلجوقیان در فضای 22 هزار متر مربعی مسجد به وجود می‌اید در زمان سلطنت چهار پادشاه سلجوقی، ملکشاه، برکیارق، محمدبن ملکشاه و محمودبن محمد بن ملکشاه.
از آثار این دوره می‌توان به ایجاد گنبد خواجه نظام الملک در جنوب مسجد توسط خود او و کتبیه‌ کوفی آن به نام پادشاه وقت اشاره کرد، همچنین گنبد شمالی (تاج الملک) که نزد مردم به گنبد خاکی شهرت دارد و به دستور ترکان خاتون ملکه سلجوقی بنا شد، این گنبد از نظر معماری و هنری زیباترین اثر معماری جهان نام گرفته است.
در همین جا ذکر این نکته جالب است که مسجد جامع اصفهان تنها مسجدی است که دو گنبدخانه دارد و نمونه آن را ما در هیچ مسجدی سراغ نداریم.
بخش دیگر مسجد جامع که در دوره سلجوقی ساخته شده چهلستون (ستون‌های آجری) و شبستان‌های شمال و جنوب مسجد با طاقنماهای آجری متنوع است که در حال حاضر جلب توجه می‌کند. در دو ضلع شرقی و غربی مسجد نیز آثاری وجود داشته شامل صومعه و کتابخانه‌ که در آتش‌سوزی سال 514 یا 515 ه.ق از بین رفته است. در زمان سلطان محمود سلجوقی اسماعیلیان به مسجد حمله می‌کنند و کتابخانه نفیس آن را آتش می‌زنند گفته می‌شود فهرست کتاب‌های کتابخانه در سه جلد قطور تنظیم شده بوده است. کتیبه‌ای در شمال شرق مسجد و اطراف قدیمی‌ترین سردر از این حریق حکایت می‌کند.
ضلع جنوبی مسجد
گنبد خواجه نظام‌الملک از جمله مهم‌ترین و شاخص‌ترین‌ بنای ضلع جنوبی مسجد و از زیباترین آثار دوره سلجوقی با تزیینات گچی و آجری است که از سال 465 تا 485 (اوایل قرن ششم) اساس ساختمان آن بنا شد سقف آن مقرنس است و در اواخر قرن نهم هجری به امر حسن بیک آق قویونلو از نو ساخته شده و مناره‌های طرفین ایوان هم ظاهرا در زمان او بنا شدند، داخل یکی از مقرنس‌های ایوان کتیبه‌ای از اصلاحات و تعمیرات دوره حسن بیک بهادرخان در سال 880 ه.ق به چشم می‌خورد، ازاره‌های مرمر و صفه‌های مختلف از کاشیکاری‌های معرق برجسته که قسمت‌های پایین این ایوان را تزیین کرده و کاشیکاری پشت بغل طاقنمای فوقانی و تحتانی اطراف صحن از دوره حکمرانی اوزون حسن به جا مانده، باستان‌شناسان حدس می‌زنند اوزون حسن بیشترین تغییر را در ضلع جنوبی مسجد نسبت به سایر پادشاهان صفوی ایجاد کرده است، کتیبه داخل هلال این ایوان و کتیبه نمای دور طاق آن که 14 لوح بزرگ و 13 لوح کوچک است از زمان شاه طهماسب ایجاد شده و کتیبه ایوان آن به نام اوست.
کتیبه افقی فوقانی ایوان جنوبی از دوره شاه عباس ثالثی حاکی از تعمیرات آن زمان مورخ 1070 ه.ق است در طرفین گنبد و ایوان دو چهلستون است که دوره دوم سلجوقی و فرمانروایی جانشینان ملکشاه ساخته شده طرفین چهلستون‌ مزبور سمت مشرق ساختمان‌های دوره آل مظفر است که از قرن هشتم در سمت چپ دالان و ورودی مسجد واقع شده و طاق‌ها و ستون‌های آجری جالب متنوع دارد یک راهرو در جنوب شرقی مسجد این قسمت را از ساختمان‌های سلجوقی جدا می‌کند در سمت غرب چهلستون دیگری از قرن 11 ه.ق از زمان شاه عباس کبیر وجود دارد که سبک ساختمان طاق‌‌ها و ستون‌های آن از چهلستون‌های سلجوقی واقع در همین ضلع پیروی می‌کند و آن را به نام چهلستون شاه عباسی می‌شناسند. ایوان ضلع جنوبی به ایوان صاحب معروف است.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله بررسی فنی و اقتصادی بازتوانی کامل نیروگاه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بررسی فنی و اقتصادی بازتوانی کامل نیروگاه بخار بندرعباس در word دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بررسی فنی و اقتصادی بازتوانی کامل نیروگاه بخار بندرعباس در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بررسی فنی و اقتصادی بازتوانی کامل نیروگاه بخار بندرعباس در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بررسی فنی و اقتصادی بازتوانی کامل نیروگاه بخار بندرعباس در word :

چکیده

بازتوانی به ا ضافه کردن وا حد( ھای) توربین گاز به سیکل ب خار و
C ستفاده از حرارت گاز ھای خرو جی توربین ( ھای) گاز به من ظور بالا بردن راندمان کلی سیکل و افزایش ظرفیت نیروگاه ،گفته مـیشـود.در ایـن تحقیـق
C نواع روش ھای بازتوانی شامل گر مایش آب تغذ یه ، جع به ھوای داغ ، استفاده از بویلر کمکی و بازتوانی کامل، معرفی شده است. به دلیل عمر بالای نیروگاه بندرعباس ، روش بازتوانی کامل برای اجرا در این نیروگاه

مناسب تشخیص داده شده است.سپس بازتوانی کامل نیروگاه با اسـتفاده از 3و4 توربین گاز مورد بررسی فنی و اقتصادی قرار گرفته است. پس از مدلسازی سیکل نیروگاه ، بهینه سازی یک ھدفه به منظور به حداکثر رساندن راندمان ا گزرژی سیکل ، با م حدودیت تابع ھزی نه برق تول یدی ان جام شده ا ست. بازتوانی کامل این نیروگاه بسته به تعدادتوربین گاز مورد استفاده ، نرخ حرارتـی سـیکل را از %8/4 تـا %18/7 کـاھش و رانـدمان اگـزرژی آن را از%4/49 تا%10/2 افزایش داده است.

واژههای کلیدی: بازتوانی کامل، نیروگاه بخار، توربین گاز،

بویلر بازیاب حرارت،راندمان اگزرژی

-1 دانشیار دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه علم و صنعت ایران (alipour@iust.ac.ir)
-2 استادیار دانشکده مهندسی مکانیک دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران (kamobini@yahoo.com) -3کارشناس ارشد مکانیک تبدیل انرژی(( mehrpanahi@yahoo.com

-4کارشناس ارشد مکانیک تبدیل انرژی((alimohammadi_saleh@yahoo.com
-5دانشجوی کارشناسی ارشد دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران (joudakimojtaba@gmail.com)

-1 مقدمه

ایده بازتوانی حدودا به چهار دهه قبل باز میگردد. یکی از اولین کارهای انجام شده در این زمینه مربوط به نیروگاه مگنوکس در بریتانیا میباشد. در این نیروگاه به علت مسایل متالورژیکی دمای بخار حدود50 درجه سانتیگراد تنزل یافته بود که با افزودن یک توربین گاز و استفاده از گازهای خروجی از توربین گاز به منظور بالا بردن دمای بخار بهبود حاصل شد.[1] تحقیقات در این زمینه توسط افراد وشرکتهای دیگر ادامه یافت که از آن جمله میتوان به موارد زیر اشاره نمود: دستورالعمل استاندارد بازتوانی برای نیروگاههای بخار 300مگاواتی در روسیه 1 که توسط ماتیاس فرانکل از طرف شرکت زیمنس آلمان تهیه ودر سال 2006 منتشرگردیده است. در بخش نتیجهگیری این دستورالعمل آمده است که بازتوانی کامل، یک روش عالی

باانعطافپذیری بالا برای بهبود راندمان در نیروگاههای قدیمی میباشد.[2] هین2 وهمکارش سیکلهای پیشرفته حرارتی مناسب برای ارتقاء نیروگاههای موجود را مورد بررسی قرار دادهاند و برای بازتوانی نیروگاه با استفاده از توربینگاز نتایجی نزدیک به نتایج حاصل از بازتوانی نیروگاه با استفاده از رآکتور اکسیداسیون جزئی به دست آورده اند.[3] در سال 1999عملیات بازتوانی روی نیروگاه 250 مگاواتی لنینگرو3 در روسیه انجام شد که ظرفیت نیروگاه را به 300 مگاوات ارتقا داد

مزیتهای دیگری از جمله کاهش قابل توجه میزان آلایندهها نیز با خود بههمراهداشت که در گزارش نهایی آن پروژه احصاء شده است.[4] در داخل کشور نیز تحقیقات متعددی در این زمینه صورت گرفته است که میتوان به موارد زیر اشاره نمود: عبداالله مهرپناهی با بررسی فنی و اقتصادی بازتوانی کامل نیروگاه بعثت به این نتیجه رسیدهاست که این روش قابلیت ایجاد راندمان حرارتی %49/1 برای حالت بدون احتراق اضافی و راندمان حرارتی بین %44/02 تا %48/8 را برای حالت با احتراق اضافی در سیکل جدید، فراهم خواهد کرد.[5] سیدمصطفی حسینعلیپور وعبداالله مهرپناهی در مقایسه بین احداث نیروگاه گازی و انواع روشهای بازتوانی، با توجه به نرخ حرارتی بالای نیروگاه های توربین گاز، هزینه تمام شده سوخت مصرفی برای تولید هرکیلوواتساعت برق در آنها را بیش از همه انواع روشهای بازتوانی به دست آورده و یکی از نتایج بررسی آنها مشخص کرده است که روش احداث نیروگاه گازی در قیاس با همه انواع روشهای بازتوانی، بالاترین هزینهها را دربردارد.[6]

-2 مشخصات نیروگاه بندرعباس

این نیروگاه در شهر بندرعباس واقع شده و دارای 320 مگاوات توان خروجی می باشد. این نیروگاه تامین کننده بخش عظیمی از برق مناطق جنوب کشور می باشد.

نمودار شکل (1) شماتیک نیروگاه سیکلبخار بندرعباس را نمایش می دهند.

شکل((1شماتیکی از نیروگاه سیکل بخار 320 MW بندرعباس

SRS: THE STANDARDIZED REPOWERING SOLUTION FOR 300MW STEAM POWER PLANTS IN RUSSIA 1

2 G. Heyen

3 Lenenegro

-3 انواع روشهای بازتوانی[7]

روشهای بازتوانی به دودسته روشھای بازتوانی جزیی و بازتوانی کامل تقسیم میشوند.انواع روشھای بازتوانی جزئی عبارتنداز: روش گرمایش آب تغذیه ، جعبه ھوای داغ و بویلر کمکی.

1- 3روش گرمایش آب تغذیه:

در این طرح سیکل توربینگازی اضافه شده جهت گرمایش آب تغذیه بویلر مورد استفاده قرار میگیرد. این حالت باعث میشود که بخارات خروجی از گرمکن آب تغذیه با حداکثر توان به توربین بخار موجود منتقل شوند.
2- 3روش جعبه هوای داغ:

این روش شامل اضافه کردن یک یا تعداد بیشتری توربینگاز به واحد موجود است که در آن هوای خروجی اگزوز سیکل توربینگاز به جعبههوایداغ بویلر موجود فرستاده میشود. این تکنولوژی تا %30 ظرفیت واحد جدید را بالا میبرد، باعث کاهش نرخ حرارت در حدود 10تا20درصد میشود، قابلیت تحمل بار جزیی را بهبود بخشیده و توانایی های سیکل را ارتقاء میدهد. از دیگر مزایای این سیکل که بسیار مورد توجه است، قابلیت قابل ملاحظه آن در کاهش آلودگیهای زیست محیطی مخصوصا NOX میباشد. این روش برای واحدهای بزرگ و جدیدتر با سوخت نفت یا گاز که نیازمند برآورده کردن استانداردهای زیستمحیطی جدید مخصوصا از لحاظ NOX میباشند و گردانندگان آنها به افزایش ظرفیت، همراه با کمترین هزینه های اجرایی نیز وجود دارد، توصیه میگردد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   41   42   43   44   45   >>   >