پروژه دانشجویی مقاله شرایط و ویژگی های مدیر از دیدگاه اسلام در w

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله شرایط و ویژگی های مدیر از دیدگاه اسلام در word دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله شرایط و ویژگی های مدیر از دیدگاه اسلام در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله شرایط و ویژگی های مدیر از دیدگاه اسلام در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله شرایط و ویژگی های مدیر از دیدگاه اسلام در word :

اکثر پژوهشگران و نویسندگان معتقدند ،جهان بینیها ،اعتقادات ،بینشها و نگرشهای حاکم بر یک جامعه هستند که معیارها و ملاکهای شایستگی وموفقیت افراد را تعیین می کنند ،مکتب حیات بخش اسلام نیز که در جز جزء زندگی اجتماعی ،سیاسی و اداری افراد نظر و حضور داشته ،داشتن ویژگی هایی را برای موفقیت مدیر لازم و ضروری می داند که برخی از ویژگی های عمده آن اشاره می کنیم :
1- ایمان به هدف و علاقه مندی به کار
اولین ویژگی و معیار برای موفقیت یک مدیر بطور طبیعی ایمان به هدف و یا علاقه مندی به کار و یا باور باطنی به آنچه که به عنوان وظیفه می نگرد هست یکی از دانشمندان در تبیین این ویژگی می نویسد.
«کشش درونی و علاقه باطنی به هر کاری که انسان انجام آن را به عهده می گیرد از عوامل بزرگ موفقیت اوست ،زیرا عشق و علاقه به کار (هدف ) مانع از آن می شود که غبار خستگی بر روان انسان بنشیند ،نه تنها احساس خستگی نمی کند بلکه دوری از کار در او ایجاد خستگی می کند ،عشق و علاقه به کار ،روح ابتکار و نوآوری را در انسان زند می سازد و در پرتو کشش درونی مشکلات برطرف می شود در حالی کهع کار از روی بی میلی (تردید ) و بی رغبتی نه تنها پیش نمی رود بلکه درجا هم می زند».
وقتی هدف ،روشن و قابل دسترسی و واقع بینانه باشد علاقه به نیل آن چند برابر می شود و مدیری که هدف و وظیفه برای او قابل درک و قابل دسترسی و روشن باشد شدیدا به تحقق آن علاقه مند و برای پیشبرد آن نهایت تلاش را خواهد نمود.
پیامبر (ص) به عنوان شایسته ترین فردی که اقدام به تشکیل حکومت از طریق ایجاد سیستم مدیریت اسلامی نمود دارای چنین ویژگی بودند که از عوامل عمده موفقیت او محسوب می شود و بر این اساس خداوند دربارزه او می فرمایند:«پیامبر به آنچه (فرمانها و دستورهای خداوند) از سوی خداوند بر او نازل شده ایمان و باور قلبی داشتند.
ایمان و علاقه رسول خدا به ماموریت و وظیفه اش از تمام تلاشها م کوششها و از تمام زوایای زندگانیش پیدا بود ایستادگی پیامبر در جنگ احد نمونه بارز این ویژگی است که خداوند خطاب به او می فرمایند :
«ما انزلنا علیک القران لتشقی »
«ما قرآن را (فرمان و ماموریتها) بر تو نازل نکردیم که اینگونه خود را به زحمت افکنی »
همین ایمان عمیق به هدف بود که به دعوت او جاذبه خاصی داده بود.
انبیا و فرستادگان خداوند ،مدیران عمومی جامعه خویش بودند که از طریق هدایت افراد کار و ماموریت خود را شروع نمودند و در سخت ترین شرایط بدون امکانات کافی موفقیتهای بزرگی به دست آوردند بنابر این نخستین و مهمترین ویژگی برای موفقیت مدیر ایمان به هدف و علاقه مندی به کار می باشد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق پاسکال در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق پاسکال در word دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق پاسکال در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق پاسکال در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق پاسکال در word :

پاسکال

بلز پاسکال ریاضیدان، فیلسوف و فیزیکدان فرانسوی 19 ژوئن 1623 در کلرمون واقع در مرکز فرانسه – 19 اوت 1662 در پاریس، به دنیا آمد. کسی که او را «پاک ترین موجود جهان» نامیده اند. پدرش ریاست اداره مالیات کلرمون را به عهده داشت. خواهرش ژیلبرت زندگی نامه او را نوشت و خواهر دیگرش ژاکلین او را به صومعه کشانید تا خودش را وقف کلیسا کند و در واقع موجب مرگ او و بی بهره شدن جهان دانش از وجود یک نابغه شد.
پدرش به خاطر تحصیل او، از کار خود استعفا کرد و خانواده را به پاریس آورد (1639) در بیست و پنج سالگی فعالیت های علمی خود را رها کرد و به دیر «ژان سنیست ها» رفت چرا که «ژان سن» معتقد بود «دانش یک شهود روانی است شبیه اشتهای جسمی» و این همان پاسکال است که زمانی به شوهر خواهرش نوشته بود :«... گمان نمی کنم ناچار باشیم اندیشه ها و حکم هایی را که از گذشته به ما رسیده است، بپذیریم، مگر آنکه استدلالی منطقی و بی تردید داشته باشند و به نظر من نهایت ضعف و نادانی است که به حقیقت های روشن ومسلم گردن ننهیم و به اندیشه های کهنه خود باور داشته باشیم.»

فعالیتهای علمی
پاسکال در 12 سالگی بسیاری از قضیه های هندسه اقلیدسی را پیش خود اثبات کرد. در 16 سالگی قضیه ای از هندسه تصویری را کشف کرد (قضیه پاسکال)، در همان سال کتاب «مقاطع مخروطی» را نوشت. در سال 1640 نخستین ماشین حساب را ساخت، نظریه احتمال را بنیان گذاشت. به جز آن کشف هایی در «تعادل آب گون ها» ، «فشار هوا» و غیر آن دارد. او کارهای مهمی در هیدروستاتیک (که به همین سبب واحد فشار، پاسکال نامیده میشود) انجام داد و بحثهایش با فرما در مورد مساله دومره نظریه احتمال را بنا نهاد.

مثلث پاسکال یا نمودار ضریب دو جمله ای، از آن او نبوداما وی آن را در محاسبه های احتمالش به کار برد. پاسکال در کار مربوط به یافتن مساحتهای اشکال منحنی الخط نیز شرکت داشت،کاری که منجر به حساب دیفرانسیل و انتگرال شد.


تاریخچه
پاسکال بر پایه زبان برنامه نویسی Algol می باشد و به افتخار ریاضی دان و فیلسوف فرانسوی Blaise Pascal نام گذاری شد. آقای Wirth متعاقباٌ Modula-2 و Obern که شبیه پاسکال بودند را توسعه داد. قبل از آن و برای تهیه مقدمات پاسکال، ایشان زبان Euler که از Algol-W پیروی می کرد را توسعه دادند.
در ابتدا پاسکال بسیاروسیع و جامع بود، اما تنها به منظور یاددادن برنامه نویسی ساخت یافته به دانشجویان نبود. نسلهای متمادی از دانشجویان بر روی پاسکال به عنوان یک زبان مقدماتی در دوره های لیسانس کار کردند. همچنین نسخه های متفاوتی از پاسکال مکرراً برای هر چیزی از پروژه های تحقیقاتی گرفته تا بازی های رایانه ای و سیستم های جاسازی شده استفاده شد. هم اکنون کامپایلر های جدید تر پاسکال موجود می باشند که که به طور وسیع و گسترده استفاده می شوند.
پاسکال نخستین زبان سطح بالا بود که برای توسعه و تکامل در Apple Lisa استفاده شد و در سال های اولیه Mac، قسمت هایی از سیستم عامل اصلی مکینتاش، از منابع پاسکال توسط دست به زبان اسمبلی 68000 Motorola ترجمه شد. حروفچینی محبوب سیستم TeX توسط Donald E.Knuth در WEB (سیستم برنامه نویسی آموزش دیده اصلی) نوشته شد، که بر پایه DEC PDP-10 Pascal می باشد، آن هم در هنگامی که یک برنامه کاربردی مانند Total Commander در Delphi (پاسکال شی گرا) نوشته شد.
چکیده
قصد آقای Wirth خلق یک زبان کار آمد بود (در هر دو مورد سرعت کامپایل و کد ساخته شده) که بر پایه به اصطلاح برنامه نویسی ساخت یافته (مفهومی که به تازگی محبوب شده است) می باشد. اصول و ریشه های پاسکال در زبان الگول 60 می باشد، اما علاوه بر آن مفاهیم و مکانیزم هایی را مافوق اعداد و آرایه های الگول معرفی کرد که برنامه نویسان را قادر به تعریف انواع داده (ساختمان) پیچیده خودشان می کرد و همچنین ساخت ساختمان داده های بازگشتی و پویا مانند لیست ها، درخت ها و گرافها را آسانتر می کرد.
امکانات مهم که برای این امور اضافه شده بود، رکوردها، شمارش ها، زیر حوزه ها، متغیر های اختصاص داده شده پویا همراه اشاره گر های وابسته و مجموعه ها می باشد. برای تحقق و معنی دار کردن این امر، پاسکال یک سیستم تایپ دهی قوی روی تمام اشیا دارد، به این معنی که یک نوع داده نمی تواند بدون تبدیل صریح، به عنوان نوع دیگر تفسیر و یا تبدیل شود.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله نشانه شناسی در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله نشانه شناسی در word دارای 65 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله نشانه شناسی در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله نشانه شناسی در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله نشانه شناسی در word :

نشانه شناسی

نشانه شناسی از دهه ی 1950 همچون روش پژوهش در شناخت دلالتها و ادراک کارکردهای ارتباطی بکار رفته است. اندیشمندانی ماند لوی استروس، میشل فوکو، فردینان دوسوسور، چارلز ساندرس پیرس، رولان بارت و اومبرتواکو، آثار مهمی در این زمینه پدید آوردند و در زمینه ای خاص نشانه شناسی تصویر که شاخه ای از علم شناخت نشانه های دیداری است، آثاری از بارت در زمنیه عکاسی، سینما و نقاشی نوشته شده است.

بارت مبانی نظری خود را در سال 1962 در رساله ی « عناصر نشانه شناسی» شرح داده است. اما در این میان نظریه های چارلز ساندرس پیرس بیشتر مورد توجه نشانه شناسان تصویر است، زیرا وی نظریه ای عمومی درباره نشانه ها ارائه داده است و به دسته بندی و مشخص کردن گونه های متفاوت نشانه ها پرداخته است.
هد ف نشانه شناسی تصویر، کشف قاعده های« خواندن تصویر و درک معناهای آن از طریق شناخت عناصر تجسمی یا وجه تظاهر تصویر است که به تحلیل پیکربندی عناصر تصویری می انجامد در مرحله ی بعد به تحلیل اشکال و شناخت معناهای مدلول تصویردست می یابد.

نشانه شناسی بررسی علمی نشانه هاست و مانند علوم دیگر دارای اصول قواعد روش های مبتنی بر مشاهده آزمون وجستجو براساس معیارهای عینی است. این عمل نیز در حوضه هنرهای حجمی نیز مطرح و قابل تأمل است در معماری، طراحی صنعتی، نیز نشانه شناسی و ارتباط میان محصول یا حجم با انسان و تأثیرات روانی آن مورد بررسی قرار گرفته است که در روند تحقیقاتی به آن اشاره خواهد شد.
تعریف واژه ی« آرم» یا نشانه

حدوداً از ده سال پیش به پشنهاد استادان رشته ارتباط تصویری، دانشکده های هنر واژه ی « نشانه» به جای« آرم» و«لوگو» مورد استفاده قرار گرفت. با گسترش دامنه ی رشته نشانه شناسی که موضوع بررسی آن« نشانه» است بدیهی است که دیگر نمی توان نشانه را با مفهوم محدود« آرم» یا «لوگو» بکار برد از این رو به استناد فرهنگ لغات « هزاره»،« لاروس» و«معین»، در این تحقیق از همان واژه ی آرم استفاده شده است که نزدیکترین معادل« لوگو» و از طرفی آشناترین واژه برای افراد جامعه ما نیز هست.
هزاره: logo مؤسسه و غیره) آرم، علامت

فرهنگ معین: آرم( فر. Arme ) نشانه ای مشخص و معرف دولت، اداره، مؤسسه، کارخانه و مانند آن.
لاروس:logo بازنمایی گرافیک از یک مارک/ صنعتی یا تجاری
انواع گوناگون آرم

تاکنون روشهای مختلفی برای دسته بندی آرم ها و مشخص کردن گونه های متفاوت آن پیشنهاد شد ه است از دیدگاه نشانه شناسی این دسته بندی برحسب ترکیب عناصر زبانی، و شمایلی انجام می گیرد. بر این اساس دسته ای از آرمها فقط از عناصر زبانی استفاده می کنند ( یک نام، یک یا چند حرف)؛ که آنها را« آرم نوشتاری»،«logotype » می نامیم. دسته دیگر با ترکیب عناصر شمایلی طراحی می شوند؛ که آنها را« آرم شمایلی»،« logo iconique » یا«icotype » می نامیم. دسته سوم، از تلفیق عناصر شمایلی و نوشتاری ساخته شده اند؛ که آنها را« آرم تلفیقی»،« logo mixte » می نامیم.(شکل 1)

•آرم نوشتاریlogo type
این دسته از آرمها فقط با استفاده از نشانه های زبانی طراحی می شوند: گاه با نام اختصاری مؤسسه یا سازمان مانند: BHV برای فروشگاه Bazar de Bazare l Hotel deville برای مارک پوشک Louis Vuitton ، CA برای بیمه ی Credit Agricole یا با بزرگ نمایی حروف اول نام مؤسسه مانند: H برا ی انتشارات Hachette ، یا با ترکیب بندی حروف و ارقام طراحی می شوند. مانند:3M .برخی نیز نام کامل مؤسسه یا سازمان را بازنمایی می کنند مانند: نام طراح و سازنده ی جواهرات Cartier ، نام فروشگاه بزرگ و زنجیره ای Lafayette نام طراح و تولید کننده ی پوشاک New Man.(شکل2)

بنابراین« آرم های نوشتاری» به دو گونه اند یا نام مؤسسه را نمایش می دهند و یا از حروف و ارقام استفاده می کنند استفاده از حروف، قابل انعطاف تر است و به راحتی با زمینه های فرهنگی گوناگون تطیبق پیدا می کند، ولی از طرفی تأثیرگذاری آن به عنوان یک علامت خاص، بستگی به قابلیت به یادسپردن آن دارد. نام های کامل هر چند طولانی می توانند به یاد ماندنی باشند، زیرا مانند متن در لحظه خوانده می شوند، به این سبب تأثیرگذارترند. اما استفاده از آنها در زمینه های فرهنگی مختلف ممکن است مشکل آفرین باشد.
آرمهای نوشتاری، مانند آرم های شمایلی ممکن است از عناصر تجسمی، مانند بافت و رنگ استفاده کنند کاربرد این عناصر در نوشتار و تکرار در استفاده یکنواخت از آنها به مرور تأثیرگذاری آرم نوشتاری مانند آرم شمایلی خواهد کرد.(شکل 3)

آرم معروف ایوسن لوران طراح پوشاک و یا مشهورتر از آن، آرم کوکاکولا بدرستی تبدیل به یک آرم نوشتاری به یک آرم شمایلی شده از نام یک مارک( علامت تجاری) را ارائه می کنند. به این ترتیب یک آرم نوشتاری، می تواند مانند یک تصویر و نه یک متن مورد استفاده قرار گیرد. در این زمینه کاربرد انواع خوشنویسی و استفاده از رنگ های خاصی که به مرور برای مخاطبان به صورت آشنا و به یادآورنده عمل کنند، می تواند مؤثر واقع شود.

• آرم شمایلی Logo iconique
این نوع آرم، تصویری است که می تواند نمادی تجریدی، تصویر یک شیء، یک نقش و غیره باشد. دسته ای از آرمها تصاویر فیگوراتیو هستند مانند: سنجاب، مرد یا اسب. دسته ای دیگر تصاویر غیر فیگوراتیو هستند. مانند: پیکان، مربع، دایره، و غیره بنابراین می توان سه نوع آرم شمایلی را در نظر گرفت.(شکل 4)

آرم شمایلی imaginal تصویری است که شباهت زیادی با یک شیء مادی دارد؛ آرم پودرشکلات سازی«Chicoree leroux » که زنی را در حال تعارف آن کالا به مخاطبان نشان می دهد. نمونه مناسبی از اینگونه است. (شکل 5)
آرم شمایلی diagrammatique که با یک طرح خلاصه و موجز مشخصه اصلی فرآورده را نشان می دهد. آرم قدیمی اداره برق فرانسه(EDF ) که یک آذرخش است دقیقاً نمونه ای از این مقوله است.(شکل 5)

آرم شمایلی استعاری metaphorique
از طریق جابجایی معنایی و یا بکارگرفتن عنصری معنادار نشان دهنده ی کارکرد یا توانایی مارک یا کالای موردنظرا ست، عمل می کند، آرم کارخانه ی خودروسازی پژو که در آن یک شیر، استعاره ای از قدرت خودرو است. در این مقوله قرار می گیرد. آرم این کارخانه از سال 1882تاکنون چندین بار تغییر شکل یافته است. تصویر شیر بعنوان عنصر ثابت و استعاره ای از قدرت در تمام آرم ها بازنمایی شده است.(شکل 5)

انواع رابطه دال و مدلول در آرم های شمایلی
آرم به عنوان نشانه بازنمایی دو وجه دال و مدلول است. با این وجود وجه سومی نیز به آرمهای شمایلی افزوده شده است. مصداق، یعنی شیی«واقعی» که در طرح فیگوراتیو از آن استفاده شده است. مانند سنجاب در آرم صندوق پس انداز Caisse d epargne یا تصویر شیر در آرم کارخانه ی پژو یا تصویر کروکودیل در مارک تولیدکننده ی پوشاک ورزشی Lacost.
بنابراین بازنمایی در اینگونه آرمها با مفهومی دوگانه( واقعی و مجازی) ادراک می شود. بازنمای مفهومی، مجموعه ی نشانه های جایگزین شده برای تعریف اهداف و ارزشهای سازمان هستند. در صورتی که بازنمایی تصویری به شکل فیگوراتیو یا غیر فیگوراتیو خصلت هایی همانند سازمان و یا فرآورده ها را عینیت می بخشد. (شکل 6)

به این لحاظ در تقسیم بندی انواع آرمهای شمایلی روش سه وجهی پیشنهادی پیرس را اختیار می کنیم.

ساختار سه گانی آرم
بنابراین از آنجائیکه آرمهای شمایلی همآهنگ کننده ی دو نوع بازنمایی هستند پس دو مسئله با ماهیت نشانه شناسی را مطرح میکنند: ابتدا مسئله ی گزینش عنصری که بازنمای سازمان یا مارک باشد. این گزینش می تواند نشانه ای مجازی از فرآورده باشد(مانند آرم کارخانه میشلن) یا نشانه ای استعاری است( مانندتصویر سیب در آرم مکینتاش) یا یک تمثیل باشد(مانندتصویر بذرافشان در آرم فرهنگ لغات لاروس) و یا شمایلی از مکان استقرار سازمان باشد( مانند طراحی رودسن در ارم RATP ، شرکت حمل و نقل شهر پاریس و حومه) و ;..
این مسئله ایجاب می کند که گزینشی در خصوص محور بازنمایی مفهومی یعنی در خصوص رابطه ای اختیاری دال و مدلول صورت گیرد. سپس مسئله ی دوم یعنی انتخاب شیوه ی بازنمایی مناسب با عنصر برگزیده مطرح می گردد( فیگوراتیو باشد یا غیر فیگوراتیو،ساده باشد یا نه و غیره) این گزینش در خصوص محور بازنمایی تصویری، یعنی تعیین رابطه دال و مصاق صورت می گیرد. بدین ترتیب می توان به کمک نوع شناسی نشانه ها به پیشنهاد پیرس، نشانه ها را به سه دسته تقسیم کرد: نمایه ای، نمادین و شمایلی
•نشانه ی نمایه ای indexique

نشانه های نمایه ای بر یک رابطه ی همجواری بین دال و مدلول استوارند، یعنی براساس گونه ای نسبت درونی و وجودی، شکلی از پیوستگی معنایی( و گاه علت و معلولی) میان موضوع و نشانه. طبق تعریف پیرس« نمایه نشانه ای است که از موضوع خود تأثیر گرفته باشد.»

یعنی به نشان برجای مانده از گونه ای موضوع، نمایه می گوئیم مانند رنگ پریدگی چهره به نشانه خستگی، دود به نشانه آتش، ابر به نشانه ی باران، رد پا برجای مانده روی ماسه و ;. با این تعریف یک آرم هیچگاه نمی تواند حقیقتاً یک نشانه ی نمایه ای باشد. طراحی یک آرم« بازنمایی یک سازمان» مانند حرکت جسمی بروی سطحی تأثیر پذیر، ناممکن است. ولی با این وجود می توان با استفاده از همانندی استعاری بگونه ای از ارتباط همجواری بین آرم و موضوع پیام دست یافت.

آرم کارخانه ی خودروسازی سیتروئن با استفاده از این همانندی با بازنمایی دندانه های چرخ دنده . تبدیل آن به شکل( ) به کارآیی مؤثری در زمینه طراحی یک علامت دست یافته است.نمایه در صورت شباهت داشتن به آنچه نشان میدهد می تواند خود بعد شمایلی نیز داشته باشد.(شکل 7)

نشانه ی شمایلی iconique
دومین نشانه در طبقه بندی سه گانه پیرس نشانه ی شمایلی است. استوار بر رابطه مبتنی بر شباهت بین دال و مدلول و یا بین دال و مصداق: یک طرح فیگوراتیو، یک عکس، یک تصویر ساده شده که نمایانگر یک درخت یا یک خانه باشد، در صورتی که به درخت و خانه« شبیه باشد»، شمایل محسوب می شود.
به گفته اومبرتواکو« ما وجود چهارپا و خطوط موازی سیاه و سفید روی پوست حیوان را به معنای وجود گورخر می دانیم. یعنی مشخصه هایی را برمی گزنیم و آنها را بجای کل فرض می کنیم. نشانه شمایلی مشخصه ای برگزید است که به جای کل فرض می شوند.

آرم مرکز فرهنگی ژرژپمیپدو ، نمونه مناسبی برای آرم های شمایلی – نمایه ای است. طرح های اولیه آن نشان میدهد که طراح(ژان ویدمر Jean Widmer ) با انتخاب یکی از عناصر مشخص در معماری این بنا سر در و پلکان) شکل بازنمای موضوع را به شیوه ی طراحی گرافیک ساده و تأثیرگذار مطرح کرده است. (شکل 8)

• نشانه نمادین Symbolique
سومین نوع نشانه تعریف شده توسط پیرس، نشانه نمادین است نشانه هایی که به موضوع از راه قرارداد یا قاعده ای محکم و از طریق همبستگی با ایده های کلی مرتبط می شوند، در طبقه بندی نمادین قرار می گیرند. نمادهای کلاسیک مانند پرچم کشورها، کبوتر صلح، نشانه های زبانی( گفتاری و نوشتاری) علایم راهنمایی، نت های موسیقی و الفبای مورس، همچون نظامی از نشانه های قراردادی در نظر گرفته شده اند و در این طبقه بندی قرار دارند. نشانه های نمادین بیش از انواع دیگر نشانه ها کاربرد اجتماعی دارند.(شل 9)

• آرم های شمایلی- نمادین:
بدون هیچ رابطه ی قطری با موضوع و یا عملکرد آنها هستند.
برای این تعریف تصویر تمساح در مارک تولیدکننده ی
پوشاک ورزشی«Lacoste » مثال مناسبی است.

« تاریخ انتخاب این تصویر به سال 1927 زمان مسابقه تنیس بین دو تیم فرانسه و آمریکا باز می گردد. در آن زمان روزنامه های آمریکایی بازیکن فرانسوی را به لحاظ تسلیم نشدن، سماجت و سرسختی به تمساح تشبیه کردند.
روبر ژورژ Robert George تصویر این تمساح را طراحی و روی بلوز ورزشکاران گلدوزی کرد. از آن تاریخ تاکنون، تصویر تمساح در آرم Lacoste به عنوان عنصر تصویری، مشخص کننده این مارک است.

• آرم تلفیقی Logo mixte
این دسته از آرمها، از همزیستی دوگونه پیام ساخته می شدند: پیام زبانی و پیام شمایل نگارانه، بدین سان امکان پدیدآمدن چندگونه رابطه بین این دو نوع پیام وجود دارد. می توانند همجوار هم باشند. می توانند یکدیگر را تقویت کنند و یا موجب تثبیت یکدیگر شوند.
• رابطه همجواری

براین اصل استوار است که نوشتار و شمایل در حکم دو واحد مستقل در کنار هم قرار گیرند. این نوع تلفیق در آرم بوضوح مسئله مشروعیت را پیش می کشد. زیرا به نظر می رسد که بخش نوشتاری و طرح شمایلی آرم، هر یک از تناسب و موضوعیت بالایی برخوردار نیستند. آرم کارخانه ی Wagons – List وآرم کارخانه ی تولید کننده ی روغن نباتی Lesieur نمونه های مناسبی برای نمایش این نوع رابطه هستند.(شکل 10)

ممکن است در غالب موارد گفته شود که بخش شمایلی از طریق مجاز، نقش تثبیت کننده ی نوشتار را در هدایت گیرنده به سوی یک دلالت خاص دارد. بدین ترتیب که با ترجیح برخی از جنبه های همانندی، گیرنده را به طرف گونه ای محتمل از مدلولها هدایت می کند. در اینجا یادآور می شویم که به هیچوجه نمی توان از آرم ( هر نوع آرم) انتظار کمال را داشت. به دیگر سخن، آرم نمی تواند از نظر معنا و مفهوم به تمام و کمال جایگزین سازمان( فرستنده ی پیام) گردد، بلکه تنها بخشی از آن را با کمک گرفتن از مجازها( استعاری یا مرسل) انجام می دهد.

•رابطه تثبیت کننده:
می تواند گویای وضعیتی باشد که در آن پیام شمایلی دارای تعابیر چندگانه باشد، در این صورت پیام زبانی با جهت دادن به مخاطب، یکی از تعابیر این نشانه ی تصویری چند معنا را تثبیت می کند. در آرم هایی که دارای« شعار» هستند، یا به عبارت دقیق تر شعار را به خدمت می گیرند، این شعار است که معنای بخش شمایلی آرم را روشن می کند. آرم تولید کننده ی زیر پوش های« دامار» نمونه خوبی از این نوع رابطه است. آرم این تولید کننده از سال 1958 تاکنون چندین بار تغییر کرده است ولی شعار «Thermolactyl» همواره به عنوان عنصر نوشتاری ثابت در طراحی این آرم، نقش تثبیت کننده ی شمایل دیاگراماتیک را به عهده داشته است.

•رابطه تقویت کننده :
بین دو وجه بازنمایی زبانی و شمایلی در صورتی امکان پذیر است که این دو واحد در بطن یک نظام چرخشی قرار گیرند و همچون دو عنصر همنشین نقش کلی تری ایفا کنند. در این صورت مفهوم آرم از یکنوع فرآیند خوانش نشأت می گیرد که فرم چرخش نگاه بین این دو وجه بازنمایی یک پیام، یکپارچه شده است. آرم تولید کننده ی قهوه ی« Jacques Vabrc» آرم کارخانه ی بیسکویت سازی« Heudebert» و یا آرم آزمایشگاه« Urgo» نمونه های مناسبی برای نمایش این نوع رابطه هستند. (شکل 11)

 

فصل دوم
نقش نشانه در فرآیند ارتباط
میان نظریه های گوناگونی که تاکنون درباره ی ارتباط ارائه شده اند، نظریه رومن یاکوبسن که درباره ی ارتباط کلامی است کاملترین بحث محسوب می شود. بنا به نظریه ی یاکوبسن کارکرد ارتباط کلامی شش جنبه یا شش عنصر اصلی دارد:

نخستین عنصر فرستنده ی پیام است. سوژه ای اندیشمند که می تواند پیامی با معنا و قابل تحلیل را برای گیرنده یا گیرندگانی ارسال کند. فرستنده را می توان کارگردان، نقاش، عکاس، معمار طراح صنعت و یا طراح گرافیک فرض کرد. اینان مؤلف اثری هستند که پیام اصلی را در آثار خود ارائه می دهند. هر فیلم محصول کار صدها فن آور و هنرمند است که مجموعه ی این افراد را باید فرستندگان پیام دانست. در آثار ارتباط تصویری، پیام از طرف سازمان یا نهادی معین به طراح گرافیک سفارش داده می شود و در نهایت این سفارش دهنده است که طرح نهایی را تأیید می کند. این بدین معناست که عنصر فرستنده در آثار ارتباط تصویری، مجموع سفارش دهنده و طراح گرافیک است.

عناصر پیام و گیرنده، دو عنصر مهم دیگر در نظریه ی ارتباط هستند. پیام وجه معنایی و نهایی ارتباط است. گیرنده یا مخاطب پیام، گاه فردی مشخص و شناخته شده و گاهی توده ای عظیم از مردم هستند.
زمینه چهارمین عنصر در نظریه ی ارتباط یاکوبسن است. هر پیام در زمینه ای ویژه فرستاده می شود، زمینه ای که به روزگار ارائه پیام، یعنی به موقعیت های تاریخی، اجتماعی، فلسفی، روانشناسی، اخلاقی و در نهایت به افق دلالت های فرهنگی ویژه ای وابسته است.

« رولان بارت» نخستین معنایی را که از هر تصویر یا اثر به دست می آید، معنای اطلاعاتی می دانست. یعنی معنایی که درباره ی زمینه، اطلاعاتی به تماشاگر می دهد.
رمزگان پنجمین عنصر این نظریه است. یک شعر در قالب رمزگان زبانشناسی جای می گیرد و به کاربرد قاعده های ویژه ی آن وابسته است. برای درک کامل این رمزگان، نه فقط باید آن زبان و قاعده های آن را دانست، بلکه باید سنت های ادبی و عناصر مسلط در ادبیات آن زبان را نیز شناخت. درک کامل رمزگان تصویر نیز با شناخت قاعده های ویژه و عناصر آن ممکن می گردد.

دریافت پیام به شکل های گوناگون و از مجراهای متفاوت ممکن می شود، یاکوبسن این نکته را با مفهوم تماس توضیح داده است. تماس ششمین عنصر در نظریه ی ارتباط اوست. قطعه شعری می تواند همچون دستخط شاعر به دست ما برسد، یا آن را با صدای شاعر یا کسی دیگر بشنویم. این شعر می تواند در مجله ای یا کتابی چاپ شده باشد، یا همراه موسیقی شنیده شود. هر یک از این اشکال متفاوت تماس، حالت ویژه ای در گیرنده پیام می آفریند. این نکته در مورد آثار تصویری نیز صادق است. تماشای یک فیلم بر پرده ی عریض سینما یا بر صحنه ی تلویزیون تجربه ی متفاوتی را برای بیننده می آفریند. دیدن یک آرم روی سر کاغذ نامه ای تایپ شده، تجلی همان آرم را در ابعاد بزرگ روی سر در ساختمان ندارد.

به نظر یاکوبسن هر یک از شش عنصر این نظریه، کارکردی متفاوت دارد. هر چند که این نظریه به گونه ای خاص در مورد ارتباط های کلامی است، اما می توان آن را در گسترده ی نظام نشانه های غیرزبانی نیز به کار گرفت.« بنوآهایل برون» به تأویل این نظریه پرداخته و کارکردهای گوناگون آرم را در فرآیند ارتباط جستجو کرده است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق در مورد Adobe premiere در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق در مورد Adobe premiere در word دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق در مورد Adobe premiere در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق در مورد Adobe premiere در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق در مورد Adobe premiere در word :

Adobe premiere

فهرست مطالب
عنوان صفحه
سفری کوتاه در Adobe premiere 4
شناخت ناحیه کاری 4
کار با پنجره project 5
گار با پنجره Construction 5
برش و حذف فیلم 7
چگونگی نمایش فیلم 7
اضافه کردن ترانزیشن ها 8
روی هم گذاری تصاویر 9
اضافه کردن حرکت 9
فیلترها 10
سرعت تصاویر در فیلم ها 11
Fade 11
ساخت تکمیلی فیلم 12

Adobe premiere
در این برنامه شما به بررسی یک سری مراحل خاص جهت ایجاد یک قطعه ویدئویی (شامل تکنیک های ویرایش ویدئویی، اضافه کردن ترانزیشن ها، حرکت و شفافیت و ;) خواهید پرداخت که این نرم افزار مخصوص میکس است. فیلم ها با کپچرهایی که وارد این برنامه می شدند باید پسوند avi داشته باشند و همچنین آهنگ ها و موسیقی ها نیز با همین پسوند باشند و در انتها نیز که فیلم ما ساخته شد پسوند avi به خود می گیرد که در انتها باید تبدیل به mpg شود.
معرفی پنجره های نرم افزار adobe premier
1 – Construction window : پنجره ای است که تمام صدا گذاری ها و افکت ها و دیگر اعمال روی هر قسمت فیلم در این پنجره اعمال می شود.
2 . project Noname : پنجره ای است که تمام کپچرها و افکت ها و ; را وارد برنامه می کند.

3 – Transitions : پنجره ای است که یک سری افکت های کوتاه را در خود گنجانده است.
4 – Controller : پنجره ای است که چگونگی پخش صدا را و قابلیت کنترل پخش صدا را به ما می دهد.
5 – Preview : پنجره ای است برای نشان دادن فیلم ها و تصاویر

6- Motion : امکان حرکت را به فیلم یا عکس به ما می دهد.
7- Filters : فیلترهای مختلف را در خود گنجانده است.
8- speed : امکان کم یا زیاد کردن سرعت فیلم را به ما می دهد.

افزودن فیلم ها و تصاویر به پنجره Praject
ابتدا با کلیک روی پنجره project noname این پنجره فعال می شود سپس با کلیک روی قسمت item name پنجره ای به نام impact باز می شود و با رفتن در درایو مورد نظر می توان تصاویر را برگزید و با 2 بار کلیکی روی تصویر، تصویر به پنجره project ارسال شود. بیشتر آهنگ ها و تصاویر و ; از همین پنجره وارد برنامه می شود.

پنجره construction window
در این پنجره تمام برنامه ها و اعمال روی تصاویر انجام می گیرد. این پنجره از منوی window و سپس گزینه construction باز می شود قسمت چپ این پنجره به دو قسمت تقسیم می شود قسمت بالا video و قسمت پایین Audio نام دارد که فیلم و صدا به ترتیب در این قسمت قرار می گیرد. این دو قسمت قابل تنظیم برای کم یا زیاد شدن هستند این تنظیمات از منوی project و سپس انتخاب گزینه Add/dele/track پنجره مربوطه باز می شود.

با مشخص کردن عدد هر کدام پنجره را ok می کنیم، برای شروع ابتدا باید قسمت هایی از فیلم که مورد نظر است را وارد پنجره project کنیم و سپس با حرکت موس به روی تصاویر نشانگر موس به حالت دست تغییر می کند که با کلیک درک کردن و انتقال آن به پنجره Construction و قرار دادن در قسمت video این کار انجام می شود.

هر تعداد فیلم و عکس که مورد نظر است را به همین روش انتقال می دهیم حال که تصاویر منتقل شد ممکن است تصاویر دیده نشوند و یک نوار سبز رنگ را به ما در قسمت video نشان دهد اگر خواستیم تصاویر ما دیده شوند از قسمت windows و سپس انتخاب گزینه اول که به نام construction window options است وارد می شویم . این پنجره که باز شد قسمت Trach format را روی قسمت اول فعال می کنیم و برای تغییر اندازه گپچرها نیز قسمت Icon size را روی اندازه دلخواه تنظیم می کنیم سپس OK را می زنیم. تصاویر حالت آشکار پیدا می کنند.

 

برش فیلم و حذف آن
ما در این پنجره می توانیم هر قسمت فیلم را به تکه های کوچکتر برش بزنیم و قسمت های اضافه را حذف کنیم در پایین صفحه Construction یک سری ابزار وجود دارد که با تصاویر روی ابزار Razor و انتخاب آن می توان این کار را کرد. به طوری که هنگامی ابزار انتخاب شد روی قسمت مورد نظر فیلم رفته و یک بار کلیک می کنیم. فیلم ما از همان قسمت به 2 تکه تبدیل می شود. برای حذف کردن باید دو طرف فیلم که قرار است حذف شود را برش داده سپس به حالت انتخاب که درآمد دکمه delete را بزنید. صداها و تصاویر هم به همین روش حذف و یا برش داده می شوند.
چگونگی نمایش فیلم

ما می توانیم فیلم هایی که وارد این پنجره شدند و اعمالی که روی آن انجام شد را مشاهده کنیم.
برای این کار نوار خاکستری رنگی در بالای صفحه وجود دارد که با رفتن موس روی آن قسمت فلش سیاه رنگی ظاهر می شود با یک بار کلیک در همان محل و سپس زدن دکمه play در سمت راست همان قسمت می توان مشاهده کرد و روش دیگر در زیر نوار خاکستری رنگ رفته هنگامی که نشانگر موس به حالت فلش برعکس سیاه رنگ تغییر کرد کلیک درک کرده و فیلم را مشاهده کنیم و پخش این فیلم ها از پنجره preview انجام می شود.
قرار دادن transitions

برای قرار دادن transitions ابتدا باید پنجره مربوطه را از منوی windows و انتخاب گزینه مربوطه این پنجره را باز کنید.
این برنامه شامل دامنه وسیعی از ترانزیشن ها (از جمله حرکت سه بعدی و محو شدنها و غیره) هستند.
ترانزیشن هایی که می توانند بافت های جزئی و جلوه های ویژه را ارائه کنند. ترانزیشن ها تغییرات را از یک صحنه به صحنه دیگر نشان می دهد.
همیشه ترانزیشن ها زمانی اتفاق می افتد که برای هم پوشانی فریم های مختلف از انتهای یک فریم با فریم هایی از ابتدای فیلم بعدی ظاهر می شوند. در این پنجره یک سری ترانزیشن هایی با حالت های مختلف وجود دارد که محل قرارگیری آنها بین 2 کپچر است. یعنی کپچر بالایی و پایینی که یک قسمت مشترک دارند در همان قسمت قرار می گیرد.

برای ایجاد جلوه های دیگر می توانید دو یا چند ترانزیشن را به طور پهلو به پهلو قرار دهید. با انجام این کار به قسمت بعدی فیلم کیفیتی عالی خواهید داد. این کار نیز نیاز به تنظیمات خاص خود دارد.
بعضی از ترانزیشن ها قابل تنظیم هستند که با دو بار کلیک روی آنها پنجره ای باز می شود که یک سری تغییراتی را در بر می گیرد.
انتقال تصویرهای صوتی و تصویری و عکس ها

با انتخاب تصویرهای مورد نظر به پنجره می توان یک سری اعمال را روی فیلم انجام دهیم.
محل قرار گیری تصاویر در video3 و دیگر ویدئوهای پایین تر است که با قرار گرفتن در محل مورد نظر و سپس راست کلیک روی همان تصویر پنجره ای باز می شود که روی گزینه trans parency پنجره مورد نظر باز می شود که این پنجره قابل تنظیم برای تصاویر مختلف است که این امکان را به ما می دهد که چنین تصویر را روی هم داشته باشیم.

Motion
ما می توانیم یک سری عکس ها را وارد فیلم خود کنیم. به طوری که قبلاً گفته شد وارد پنجره کارکرده و در محل مورد نظر قرار می دهیم سپس روی عکس راست کلیک کرده و انتخاب گزینه motion پنجره مربوطه باز می شود که پنجره ای است دارای تنظیمات، حرکت دلخواه را برای هرعکس تعریف کرده و ok می کنیم.

Motion به شما امکان حرکت چرخش ایجاد اعوجاج و بزرگ نمایی هایی گوناگونی از فایلهای ویدئویی و تصاویر ثابت می دهد.
اگر پنجره motion را باز کنید دو قسمت load و save در آنجا دیده می شود.

از دکمه save زمانی استفاده می شود که به تصویر مورد نظر حرکات و تنظیمات مربوطه را اعمال کرده ایم و در نظر داریم که تصاویر بعدی را نیز با همین تنظیمات اعمال کنیم برای این کار دکمه save را زده نام دلخواه را نداشته و به آن مسیر می دهیم و سپس save می کنیم.
دکمه load را برای زمانی که حالت دلخواه که قبلاً save شده است را نیاز داریم. تصویر مورد نظر را انتخاب کرده سپس دکمه load را می زنیم و از میان نامه هایی که قبلاً save شده است حرکت مورد نظر را پیدا کرده و load می کنیم بدین ترتیب همان حرکت برای تصویر جدید اعمال می شود.
فیلترها

ما می توانیم روی هر قسمت فیلم که بخواهیم فیلتر قرار دهیم با راست کلیک روی قسمت مورد نظر و انتخاب گزینه filters پنجره ای باز می شود با فیلترهای گوناگون. که هر کدام یک تکنیک را روی فیلم اعمال می کنند به طور مثال فیلتر Black white فیلم را سیاه و سفید می کند.
بعد از انتخاب فیلتر دلخواه دکمه ok را می زنیم.
Speed
ما می توانیم بعضی از قسمت های فیلم را با سرعت غیر واقعی نشان دهیم به طور مثال خیلی خیلی سرعت را آهسته کنیم و بالعکس.
برای این کار با راست کلیک روی قسمت مورد نظر و انتخاب گزینه speed پنجره ای به نام clip speed باز شود که گزینه اول درصد را نشان می دهد. هرچه این عدد را بیشتر کنیم سرعت فیلم زیاد می شود و هرچه عدد را کمتر کنیم سرعت فیلم آهسته می شود حالت طبیعی سرعت هر فیلم روی 100% قرار دارد.
Fade

ما می توانیم اول و آخر هر فیلم را fade کنیم. با این کار ابتدا و انتهای فیلم به آهستگی شروع و پایان می یابد. صداها نیز fade می شوند باید یک قسمت از فیلم و یا صدا را برش زده و به ویدئوهای 3 به بعد انتقال دهیم در قسمت پایین همان تکه، روی خط، نشانگر موس به حالت انگشت دست تغییر می کند که با کلیک درک قسمت ابتدایی خط را به پایین می کشیم و تصویر ما fade می شود انتهای هر تصویر دلخواه و موزیک را نیز به همین روش گفته شده fade می کنیم.

ساخت فیلم (make)
برای ساخت فیلم ابتدا در بالای پنجره constraction یک نوار زرد رنگ با دو سر فلش قرمز وجود دارد. فلش قرمز سمت راست را گرفته و با کلیک درک به انتهای فیلم خود می بریم و رها می کنیم و سپس با رفتن روی منوی make و انتخاب گزینه make move پنجره مربوط باز می شود که با دادن نام و سپس زدن دکمه Save ساخت فیلم آغاز می شود. در این هنگام صفحه باز می شود که نواری با رنگ قرمز در حال پر شدن است. هر گاه نوار کاملاً قرمز شد ساخت فیلم پایان یافته است. البته ساعت و زمانی که ساخت فیلم نیاز دارد را در همین صفحه به ما نشان می دهد. هنگامی که ساخت فیلم پایان یافت پنجره clip به طور خودکار فعال شده که با زدن دکمه play فیلم ساخته شده به نمایش در می آید.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله تنظیم خانواده در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله تنظیم خانواده در word دارای 27 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله تنظیم خانواده در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله تنظیم خانواده در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله تنظیم خانواده در word :

تنظیم خانواده

فهرست:
جمعیت ایران و تنظیم خانواده
تعریف مفاهیم
عدم دسترسی به مراکز بهداشتی و تنظیم خانواده در مناطق حاشیه نشین
فاصله گذاری بین موالید
آشنایی با وسایل و روشهای جلوگیری از بارداری
نتیجه گیری
پیشنهادات

جمعیت ایران و تنظیم خانواده
جمعیت ایران در طی هشت دهه اخیر افزایش یافته، که در نتیجه آن مسائل و مشکلاتی از قبیل رشد سریع جمعیت شهری، افزایش فقر در شهرها، دسترسی ناکافی به مسکن و خدمات اصلی شهری، شکاف عظیم میان طبقات اجتماعی،

بیگانگی شهروندان از هم توأم با انبوه مهاجرت از مناطق روستایی به مناطق شهری و سکونت در حاشیه شهرها باعث گسترش و تشدید بی رویه شهرنشینی و نهایتا ایجاد زاغه و مسکن غیرقانونی و نارسایی امکانات اصلی شهری در شهرها شده است.

طبق مندرجات نشریه جنبه های جمعیتی توسعه اجتماعی سازمان ملل متحد » «ایران طی سه دهه 60، 50، 40 میلادی بدلیل نرخ رشد 3 درصدی سالانه نیازمند حدود 6 در هزار جمعیت، ساخت و ساز مسکن بوده است در حالیکه طی مدت مذکور در حدود نصف این تعداد (3/3 در هزار تا 6/3 در هزار) ساخته شده است

بدین ترتیب تفاوت بارز بین عرضه و تقاضای واحدهای مسکونی موجب بروز مجموعه های نامتناسب در حاشیه شهرها گردید که حلبی آبادهاو حصیرآبادها نتیجه این عدم توازن در تولید واحدهای مسکونی بوده است.

مهاجرت از مناطق روستایی به مناطق شهری در ایران تقریبا به صورت مهاجرت درجه ای (مهاجرت از روستا به شهرهای کوچک یا متوسط و حومه شهرهای بزرگ و سپس به مراکز شهری بزرگتر) بوده است.

بدین طریق که مهاجرین روستایی در اثر عوامل دافعه مناطق روستائی و جاذبه مناطق شهری به شهرها و سپس شهرهای بزرگتر و قطب های صنعتی و اقتصادی مهاجرت می نمایند. در نتیجه شهرنشینی به سرعت گسترش می یابد.

نتایج سرشماری های انجام یافته در ایران نشان می دهد که در سال 1335 جمعیت شهری 4/31 درصد، در سال 1345 به میزان 7/38 درصد، در سال 1355 به میزان 47 درصد، در سال 1365 به میزان 3/54 درصد و در سال 1375 به میزان 65/61 درصد بوده است.

نتایج سرشماری های فوق نشانگر آن است که در طی 40 سال اخیر نسبت جمعیت شهری ایران در مقایسه با سال 1335 به طور کلی وارونه شده است.

با توجه به هم ارز نبودن حدود تاثیر عوامل گوناگون در افزایش جمعیت و گسترش شهرنشینی مشاهدات علمی حاکی است که در مناطق شهری به ویژه در شهرهای بزرگ حاشیه نشینان نقش بسزایی در افزایش جمعیت و مسائل و مشکلات شهری دارند.

به عنوان مثال خانم هما آقا در تحقیقی تحت عنوان بررسی باروری در ایران،[2] و رابطه آن با شاخص های جمعیتی، اقتصادی و اجتماعی نتیجه گرفت که مهاجرت روستاییان به شهرها باعث شده که مناطق شهری ایران نیز از میزان نسبتاً بالای باروری برخوردار باشد.

به عبارتی دیگر بالا بودن باروری در شهرها پیش از آنکه به خانواده های شهری مربوط شود در ارتباط با مهاجرین روستایی است. از طرفی دیگر مهاجرین روستایی به دلیل پایین بودن درآمد در شهرها و گرانی قیمت زمین حاشیه نشینی را در شهرها گسترش می دهند.

لذا در مقاله سعی شده که به برخی مسائل و مشکلات تنظیم خانواده در مناطق حاشیه نشین با تاکید بر برخی متغیرهای اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی پرداخته شود.

تعریف مفاهیم
حاشیه نشین: شامل تمام کسانی است که در محدوده فضایی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی شهر حضور و سکونت دارند ولی نحوه اسکان ومعیشت آنها از جامعه شهری کاملاً متمایز است و در نتیجه با جامعه شهری هماهنگ نشده اند.

تنظیم خانواده: عبارت از روشهایی است که به افراد یا زوجها کمک می کند تا از طریق بکارگیری آنها از حاملگی های ناخواسته جلوگیری کنند و فرزندان را در زمان دلخواه بدنیا آورند و فاصله بین حاملگی را تنظیم کنند و تعداد فرزندان خود را به دلخواه تعیین نمایند.

باروری طبیعی: عبارت از تعداد فرزندانی است که زنان در طول دوران بارداریشان به طور بالقوه بتوانند بدنیا بیاورند.

ترجیح جنسی
تولد پسر در ایران، بویژه در مناطق روستایی، به دلیل تأثیر و تأثر خانواده از فرهنگ سنتی، نسبــــت به فرزند دختر مرجح است. نتایج طرح زاد و ولد اجرا شد ه توسط سازمان ثبت احوال کشور نشان داد که تمایل به داشتن فرزند بیشتر در بین مادرانی که تمام فرزندانشان دختر بوده 92 درصد بوده است

در حالیکه این نسبت در بین مادران دارای فرزند پسر به هفتاد درصد پاسخگویان ذیربط تقلیل یافته است. جالب توجه است اگر اضافه کنیم که طبق نتایج همین بررسی تمایل به داشتن فرزند بیشتر در بین مادرانی که دارای 4 فرزند پسر بوده اند به 9/22 درصد آنها بالغ شده است

در حالیکه در بین مادران دارای 4 فرزند دختر این رقم 3/49 درصد بالغ شده است و نشان میدهد که حدود نصف این گروه از زنان به امید داشتن فرزند پسر علیرغم داشتن 4 فرزند باز هم مایل به بچه دار شدن و حاملگی بوده اند. این بررسی نشان داد که در عمق گرایش خانواده ها تحسین و رضایت از تولد فرزند پسر وجود دارد.

با افزایش شهرنشینی شدت این امر هر چند کاهش یافته ولی هنوز هم تفاوت هایی قانونی، عملی و نظائر این ها چون ارث، دیه، گواهی، شهادت و هویت فرزند پسر از مزایای بیشتری برخوردار است.

این تفاوت های اجتماعی به تقویت مبانی ترجیح جنسیت در انتخاب فرزند کمک می کند. بدیهی است درمواردی که والدین دارای فرزند دختر باشند تمایل به افزایش حاملگی وجود خواهد داشت همچنین هنگامیکه افزایش تعداد فرزندان پسر موجب مباهات است این پدیده تقویت می شود.

احترام اجتماعی
همچنانکه گفته شد علیرغم تلاش ها و مساعی قابل توجهی که برای حقوق زن و ارتقاء آن به سطح مرد در کشور صورت گرفته است، هنوز هم عدم تعادل بین زن و مرد وجود دارد.

اما در مناطق حاشیه نشین به دلیل تاثیرپذیری اکثر خانواده ها از مرد سالاری، زنان در هنگام بارداری بطور سنتی از نوعی احترام اجتماعی اطرافیان برخوردار می باشند آیا این وضعیت خود مشوق افزایش حاملگی است؟

تامین اجتماعی در دوران سالخوردگی
در مناطق حاشیه نشین به دلیل فقر اقتصادی و پایین بودن آگاهی خانواده ها از مشکلات افزایش جمعیت، خانواده ها گرایش و تمایل زیادی به کثرت اولاد به عنوان پشتوانه مالــــی در هنگام پیری والدین و به اصطلاح عصای دست دوران پیری دارند

تا بدینوسیله زمینه تامین اجتماعی دوران سالخوردگی را بزعم خود فراهم آورده باشند. بر اساس نتایج آمار سالمندان[3] هنوز هم بخش قابل ملاحظه ای از مردم کشور فاقد پوشش تامین ایام سالخوردگی هستند (بیش از 47 درصد).

این در حالیست که برخورداری از مزایای فعلی تامین ایام سالخوردگی هم در سطحی نیست که موجب بی نیازی سالمند از تکیه بر اعضاء جوانتر خانواده باشد. نسبت مذکور قطعاً تغییر کرده است ولی بطور حتم باز هم تعداد افراد محروم از حمایت های اجتماعی قابل توجه است.

مرگ و میر و حاشیه نشینی
در مناطق حاشیه نشین عوامل گوناگونی از قبیل جاری بودن فاضلاب در سطح زمین، بهداشتی نبودن توالت و عدم استفاده از صابون، رطوبت شدید خانه ها، پایین بودن سطح بهداشت، تغذیه نامناسب مادران و کودکان، ازدواج های فامیلی،

عدم رعایت نکات بهداشتی در دوران بارداری باعث می گردد که نسبت مرگ و میر کودکان در قیاس با مناطق دیگر بیشتر باشد و مادران برای خنثی کردن اثر عوامل فوق اسلحه بارداری را برگزیده اند تا جای مرگ و میر کودکان را با زاد و ولد بیشتر پر نمایند.

تحقیقات انجام شده به نوعی موارد فوق را تایید می نماید. به عنوان مثال خانم هما آقا در تحقیق خود به این نتیجه دست یافت که بالا بودن مرگ و میر در مناطق شهری که دارای خصوصیات و ساختار روستایی هستند خود عامل موثری برای افزایش بارداری می باشد چه عدم اطمینان به زنده ماندن بچه ها سبب میشود که خانواده ها طالب فرزندان بیشتر به علت مرگ و میر کودکان باشند.

تحصیلات و باروری
در مناطق حاشیه نشین به دلیل اینکه اکثر زنان از سطح سواد پایین تری نسبت به زنان سایر مناطق شهری برخوردار هستند، لذا پایین بودن آگاهی و دانش نقش مؤثری در افزایش بارداری و مرگ و میر کودکان دارد. از طرفی دیگر در این مناطق بدلیل پایین بودن سطح آگاهی، تنظیم خانواده از شیوع و تداوم برنامه ریزی شده برخوردار نیست،

در مقابل زنان تحصیل کرده به صورت اندیشیده شده و عقلانی به امر تنظیم خانواده توجه می کنند. و همین وضعیت موجب بروز تفاوت در سطح باروری آنها می گردد.

جهت بررسی وجود همبستگی بین افزایش سطح تحصیلات مادران و کاهش تعداد فرزندان او ضریب همبستگی بین این دو متغیر در سه مقطع بین سالهای 1370 و 1373 و 1380 محاسبه گردید آمار سالهای 1370 و 1373 به ترتیب از نتایج طرح زاد و ولد و طرح باروری سازمان ثبت احوال کشور و آمار سال 1380 از نتایج طرح اندازه گیری رشد جمعیت مرکز آمار ایران اخذ گردید.

جدول شماره 1: میانگین تعداد فرزند برحسب سطح سواد مادر در آمارگیری مختلف
تحصیلات مادر میانگین تعداد فرزندان زنده
کل کشور ـ 1370 کل کشور ـ 1373 کل کشور ـ 1380 استان تهران ـ 1370
بی سواد (0) 2/5 7/4 4/5 4/4
چهارم ابتدایی (4) 8/3 4/3 ـ 4/3
پنجم ابتدایی (5) 8/2 5/2 8/2 3/2
سیکل (8) 3/2 2/2 0/2 ½
دیپلم (12) 2/1 9/1 6/1 7/1
بالاتر از دیپلم (14) 8/1 7/1 5/1 6/1
ضریب همبستگی 922/0- 919/0- 932/0- 918/0-

در جدول شماره 1 تفاوت میانگین تعداد فرزندان بر حسب رده تحصیلی مادر در سال 1370 تهران برآورد شده است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   41   42   43   44   45   >>   >