پروژه دانشجویی پاورپوینت سنگهای دگرگونی در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پروژه دانشجویی پاورپوینت سنگهای دگرگونی در word دارای 11 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پروژه دانشجویی پاورپوینت سنگهای دگرگونی در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت سنگهای دگرگونی در word

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت سنگهای دگرگونی در word

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پروژه دانشجویی پاورپوینت سنگهای دگرگونی در word :

اسلاید 1 :

¨دگرگونی را می‌توان بر اساس عوامل مؤثر برآن، میزان و وسعت پراکندگی و یا شکل ظاهری توده‌ی دگرگون شده به گروههای مختلفی تقسیم نمود. برخی از مهمترین انواع دگرگونی عبارتند از دگرگونی مجاورتی، دگرگونی ناحیه‌ای، دگرگونی دینامیکی یا حرکتی، دگرگونی تدفینی، دگرگونی ناحیه‌ای، دگرگونی هیدرونرمال و دگرگونی در زیر کف اقیانوسها. که هر یک مشخصات و ویژگی‌های بافتی، سنگ شناسی و ;. خاص خود را دارا می‌باشند.

¨

اسلاید 2 :

¨دگرگونی ناحیه‌ای با گسترش زیاد (از چند صد متر تا هزاران کیلومتر) در نوارهای کوهزایی و محل برخورد صفحات پوسته زمین به دو صورت  دفنی و دینامیکی اتفاق می‌افتد. در دگرگونی ناحیه‌ای میزان دما گاه به هشتصددرجه سانتی‌گراد و مقدارفشار به دوهزار تا هزاربار می‌رسد و گاهی ممکن است مدت زمان تأثیر آنها به بیش ازده میلیون سال نیز برسد. این نوع دگرگونی معمولاً با فعالیتهای ماگمایی همراه است. شیست، فیلیت، گنیس، واسلیت از جمله معروف‌ترین سنگهای حاصل از دگرگونی ناحیه‌ای هستند.

¨

اسلاید 3 :

¨برخی از سنگهای رسوبی و آذرین به عنوان واکنش در مقابل تغییرات شدید محیط خود ، در حالت جامد تغییر کرده‌اند. این تغییرات از طریق فرآیندی که دگرگونی نامیده می‌شود، ممکن است باعث ایجاد تبدیلاتی در درون سنگها شود. دگرگونی در درون پوسته زمین ، در زیر ناحیه هوازدگی ، سیمانی شدن و بالاتر از ناحیه ذوب مجدد به وقوع می‌پیوندد. در این محیط سنگها برای تطبیق با شرایطی که شرایط تشکیل‌ آنها متفاوت است، دچار تغییرات شیمیایی و ساختاری می‌شوند. از آنجایی که دگرگونی معمولا در درون پوسته زمین رخ می‌دهد، مطالعه مستقیم آن به آسانی مطالعه هوازدگی ، رسوبگذاری و فعالیت آذرین نبوده و با مشکلات بیشتری همراه است.

اسلاید 4 :

انواع مختلفی از دگرگونی وجود دارد. دو نوع اصلی دگرگونی مجاورتی و دگرگونی ناحیه‌ای هستند. نوع سوم دگرگونی که دگرگونی کاتاکلاستیک نام دارد، در اثر فرسایش ناشی از گسلش و چین خوردگی شدید بوجود می‌آید. در این حالت کانی‌ها و سنگها شکسته می‌شوند و یا حتی به صورت پودر درمی‌آیند و نوعی برش گسلی درشت دانه و یا انواع دانه ریزتری موسوم به میلونیت تولید می‌کنند. اینگونه سنگها نشان دهند‌ه شدت فشار و دمایی است که با گسلش و چین خوردگی همراه می‌باشند.

اسلاید 5 :

¨بر اثر برخورد سنگهای آسمانی (متئوریتها) با سطح زمین و یا تحت تأثیر انفجارهای هسته‌ای در زیرزمین، سنگها دچار دگرگونی می‌شوند. اگر سنگ آسمانی که با زمین برخورد کرده است بزرگ و سنگین باشد می‌تواند تا محدوده‌ی نسبتاً وسیعی، سنگهای اطراف خود را ذوب کرده و حتی مقدار کمی از آنها را به بخار تبدیل نماید.

¨در انفجارهای زیرزمینی نیز بر اثر تشعشعات ناشی از انفجارهای هسته‌ای، بخشی از سنگها، در اطراف محل انفجار ذوب یا بخار می‌گردند و پدیده دگرگونی در آنها به وقوع می‌پیوندد. سنگهای تشکیل شده بر اثر این پدیده دارای کانی‌هایی هستند که فقط تحت فشار بسیار بالا تشکیل می‌گیرد و این موضوع اشاره به اهمیت بسیار زیاد فشار در این نوع دگرگونی دارد.

¨ 

¨

اسلاید 6 :

¨محلول‌ها و آبهای نفوذی‌ای که در حین نفوذ در درون زمین، بر اثر درجه زمین گرمابی و برخورد با منابع ماگمایی یا گرم و تبخیر می‌شوند، یا مواد سیالی که هنگام انجماد توده های نفوذی از آن جدا گشته‌اند، از نظر فعل و انفعالات شیمیایی بسیار فعالند و در حین بالا آمدن به آسانی با سنگهای محیط ترکیب شده و آنها را حل می‌نمایند و یا باعث تشکیل کانیهای جدید و دگرگونی آنها می‌گردند. به عنوان مثال بر اثر واکنش‌های بین محلول‌ها داغ با سنگهای الیوین و پیروکسن‌دار، این کانی‌ها به سرپانتین تبدیل می‌گردند.

¨

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله انواع نامه نگاری در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله انواع نامه نگاری در word دارای 160 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله انواع نامه نگاری در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله انواع نامه نگاری در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله انواع نامه نگاری در word :

بخش چهارم این نوشته ها با توجّه به اعتبارهای مختلفی چون مقاله، گزارش، داستان نامه و غیره تقسیم می شود که با توجه به اهمّیت آنها در نمودار زیر آورده می شود:

علمی
ادبی
اداری
روزنامه ای
گفتاری
کودکانه
انواع نوشته ها
دینی و مذهبی
ادبی و هنری
سیاسی و اجتماعی
فلسفی و عرفانی
تعلیمی و اخلاقی
علمی و فنّی
ورزشی

جدی
طنز

مقاله
گزارش
نامه
داستان
خبر
قطعه ادبی
نمایشنامه، فیلمنامه

مردم عادی
متخصّصان و کارشناسان
دانش آموزان
کودکان

کوتاه
متوسط
بلند
تعریف مکاتبات اداری:
به مجموعه ی مبادلات اداری در شکل های مختلف، مکاتبات اداری می گویند. درتعریف دیگر، به کلیّه ی مکاتباتی گفته می شود که در اداره ها و سازمان های دولتی و شرکت های خصوصی نوشته و ردّ و بدل می شود. گونه های مختلف مکاتبات اداری شامل نامه، حکم، بخش نامه، دستور العمل، صورتجلسه، آگهی، اطلاعیّه، احکام اداری، اسناد و نوشته های حقوقی می باشد.

نامه:
انواع نامه ها:
بطور کلی نامه ها را به دو دسته ی نامه های رسمی و غیررسمی تقسیم می کنند.
نامه های غیررسمی:
این نامه ها معمولاً میان دوستان و بستگان ردّ و بدل می وشد. و بیشتر حاوی مسایل شخصی و دوستانه و خانوادگی است اساسی ترین ویژگی این نامه ها آن است که تقلیدی و کلیشه ای نبوده و لحن آن خودمانی است. نویسنده ی نامه های خصوصی، شخصی حقیقی است.
نامه های رسمی:
اینگونه نامه ها بطور رسمی و با آداب خاص نوشته می شوند. نامه های رسمی از سوی افراد، سازمانها و نهادها و مؤسّسات دولتی و خصوصصی و بالعکس نوشته شده و مبادله می شوند و معمولاً از الگوهایی همانند و اصطلاحات خاص استفاده می شود، لحن نویسنده رسمی و جدی است و مقصود با صراحت و روشنی بیان می شوند.

نکته: نامه های اداری وقتی در یک اداره وارد و در دفترهای اداری ثبت می شوند رسمی تلقی می شوند. بنابراین انواع مکاتبات رسمی اعم از بخش نامه، آیین نامه، حکم صورتجلسه، دستورالعمل، گزارش، اساس نامه، صورتحساب ها و یا حتی مناقصه، مزایده، تبریک و تسلیت، ;;. و به محض ثبت در دفاتر اداری، رسمی تلقی می شود. نویسنده نامه های اداری شخصی و حقوقی می باشد.
تمامی مکاتبات در دبیرخانه ثبت وضبط و بایگانی می شوند و از لحاظ ارزش و اعتبار جزو اسناد دولتی محسوب می شوند و در مواردی نیز از اعتبار حقوقی برخوردار بوده و قابل استناد هستند. این مکاتبات به اعتبار مکان نگارش و عرضه و اجرای آن که در مؤسّسات است.« اداری» و به اعتبار ثبت و ضبط در دفاتر اداری« رسمی» نامیده می شوند.

نامه های درون سازمانی:
کلّیه مکاتبات و مراسلاتی است که در د اخل یک اداره و یا یک سازمان و بین واحدهای مختلف آن انجام می شود. این نامه ها ممکن است بین دو و احد هم سطح و یا از سطح بالا و پائین به بالا انجام گیرد. نامه هایی که از سطوح بالاتر به سطوح پایین تر ارسال می گردد اغلب به شکل دستورالعمل، ابلاغ، بخش نامه و پی نوشت. مأموریت، تشویق نامه ها و توبیخ های اداری است. نامه هایی که از سطوح پائین تر به سطوح بالاتر ارسال می شود یا در پاسخ به مقام بالاتر است که شکل گزارش ارائه می شود و یا در خواست انجام کار که در این صورت باید به صورت مستدل و همراه با مدارک کافی ارائه شود.

انواع نامه از لحاظ محتوا:
نامه ها از لحاظ محتوا به نامه های خبری، بازدارنده، درخواستی و همآهنگی تقسیم می شوند. در نامه های خبری، نتیجه کار، یا خبر به اطّلاع گیرنده می رسد. هدف از نامه های بازدارنده، بازداشتن از کاری است که در حال شکل گیری و انجام است و به عبارتی از بروز حادثه یا انجام کاری جلوگیری به عمل می آید نامه های درخواستی حاوی تقاضا و درخواستی از حد یا مقام مسئول است و معمولاً بیشترین نامه های اداری را تشکیل می دهند نامه های همآهنگی در بردارنده پیامی برای هماهنگی در کار و برنامه ریزی و بین دو واحد یا چند وزارت ردوبدل می شود. بخش نامه ها و دستورالعمل از نوع نامه های همآهنگی هستند.

نامه های عادی و غیرعادی:
از حیث در جه ی امنیتی، نامه ها را به دو گروه عادی و غیرعادی تقسیم می کنند. نامه های غیرعادی نسبت به نامه های عادی از در جه اهمیت بالاتری برخوردارند و معمولاً مهر های مستقیم – محرمانه/ مستقیم- سری/ مستقیم- خیلی محرمانه یا غیر مستقیم- محرمانه با جوهر سرخ رنگ برروی پاکت و نامه خورده می شود. اینگونه نامه ها میان مراکز تصمیم گیری بالا و مراکز نظامی و وزرات اطّلاعات ردوبدل می شوند.

علت اهمّیت مکاتبات اداری
1- مکاتبات اداری بستگی تام به سرنوشت سازمان از نظر موفقیّت یا شکست آن دارد.
2- تمامی اشکال ارتباط( نمابر- ایمیل- تلفن گرام- تلکس و ;..) بر بنیاد نامه نگاری استوار است.
3- جریان تمام امور اداری و مالی سازمان از کوچکترین درخواست تا بزرگترین آنها به شکل نامه و مکتوب امکان پذیر است و به آن ترتیب اثر داده می شود.
4- نامه ها و مکاتبات اداری به عنوان سیر انجام امور در یک سازمان یا نهاد، راهنمای مدیران در جهت پیشبرد امور سازمانی است.
5-نامه های اداری و مکتوبات پس از گذر سالیان دراز می تواند یکی از منابع مهم تاریخی محسوب شده و در تدوین و تکمیل سیر تاریخی اداری و اجتماعی یک دوره بکار آید.

6- بنابر ماده ی 1284 قانون مدنی هر نوشته ای که در مقام دعوی یا قابل استناد باشد یک سند است و نامه های اداری مهمترین اسناد اداری و سازمانی هستند که اثرات حقوقی آنها برای اشخاص حقیقی و حقوقی آشکار است. هر نامه عنوان یک سند در مقام دعوی یا قابل ارائه است.
اجزای نامه های اداری:
1- نام خداوند: در نامه های اداری
معمولاً از« باسمه تعالی» استفاده می شود.
نام خدا در فرم های چاپی اداری و جود دارد.
در غیر اینصورت نوشته می شود.
2و3- نشان سازمانی: نشانی سازمانی و مشخصات دفتری معمولاً در برگه های
اداری از قبل چاپ می شود. محل قرار گرفتن نشانی سازمانی و مشخصات دفتری
در هر وزارت خانه متفاوت است. معمولاً در سمت چپ و گاه در سمت راست می آید.
( بهتر است از فرم شماره یک استفاده شود.
4و5: فرستنده و گیرنده: معمولاً عنوان گیرنده و فرستنده به دو شکل در نامه ها می آید که به هر دو شکل صحیح است. انتخاب آن به عرف سازمان بستگی دارد.
الف: از (فرستنده):;;;;;;;.. ب: به( گیرنده):;;;;;;;;;
به( گیرنده):;;;;;;;;;;;.. از(فرستنده):;;;;;;;;;;;
در عنوان نامه های درون سازمانی یا برون سازمانی هم سطح، معمولاً عنوان واحد یا بخش سازمانی قید می شود:
از: اداره کل حراست
به:اداره خدمات ماشینی
هنگامی که در یک سازمان مقام پائین تر به بالاتر نامه می نویسد پیش از عنوان اداری گیرنده نام و نام خانوادگی نوشته می شود.

جناب آقای احدی
معاون محترم اداری و مالی
در نامه های برون سازمانی در مقابل گیرنده هم عنوان وزارت خانه ذکر می شود و هم واحد سازمانی موردنظر:
از: وزارت مسکن و شهرسازی
به:وزات جهاد کشاورزی – دفتر رسیدگی به شکایات.
6- موضوع نامه: ذکر موضوع نامه، هدف یا اهداف فرستنده را روشن می سازد و مبین محتوای کلّی نامه است. موضوع نامه که درواقع طرح فشرده ی نامه درون مایه ی آن است باید کوتاه، گویا، و رسا باشد.
7- آغازنامه: نامه ها معمولاً با یکی از اشکال زیر آغاز می شوند:
با سلام و احترام/ سلام علیکم/ احتراماً/ با احترام
شروع نامه باکلمات احترام آمیز پسندیده است و کاربرد هر یک از آنها به ذوق نویسنده وموقعیت مخاطب بستگی دارد. ممکن است کلمات احترام آمیز در سطری جدا نوشته شود و یا در آغاز نامه:
با سلام و احترام، به اطلاع می رساند;;.
با احترام، به استحضار می رساند;;;;;
ضمن سلام و تحیت، مستدعی است;;;;;;;;
احتراماً به آگاهی می رساند;;;;;;;;;;;;;
احتراماً به عرض می رساند;;;;;;;;;;;;;..
با احترام، پیرو نامه ی شماره;;;;;;;;;;;;.
با سلام و سپاس، در پاسخ به نامه ی ;;;;;;;
با درود و دعای خیر، بازگشت به نامه ی;;;;;.
نکته: در عرف نامه نگاری معمولاً به جای اول شخص( می رسانم) از سوم شخص( می رساند) استفاده می کنیم. زیرا این کاربرد احترام آمیزتر بوده و خود را غایب فرض می کنیم. در این صورت باید تمامی فعلها بصورت غایب بکار رود.
به استحضار می رساند;;;;;;;.. / خواهشمند است ;;;;;;;;;;;..
معروض می دارد;;;;;;;;;;; / تقدیم می گردد;;;;;;;;;;;;.
اعلام می شود;;;;;;;;;;;;; / تقاضا دارد;;;;;;;;;;;;;;;..
ارسال می شود;;;;;;;;;;;; / تمنّا دارد;;;;;;;;;;;;;;;;..
از رده های بالا به پائین:
ابلاغ می شود;;;;;;;;;;;; / دستور فرمائید;;;;;;;;;;;;;.
ترتیبی اتخاذ فرمائید;;;;;;;.. /این جانب را از نتیجه کار مطلع سازید
منصوب می کنم ;;;;;;;;;.. / انتظار می رود;;;;;;;;;;;;;.
پیگیری نمائید;;;;;;;;;;;. /در اسرع وقت اطلاع دهید;;;;;;..

دو رده ی هم سطح:
دستور فرمائید;;;;;;;;.. / خواهشمند است اعلام نظر فرمائید;..
ارسال می گردد;;;;;;;; / اعلام می شود;;;;;;;;;;;;;;

8- متن نامه:
متن نامه های اداری از سه بخش مقدمه، پیام اصلی و پایان کار پیگیری تشکیل می شود.
مقدمه ی نامه :
با توجه به حجم نامه، موضوع، گیرنده ومیزان اشراف و آگاهی از محتوا و مضمون و سوابق نامه نگاشته می شود. غرض از مقدمه، آماده ساختن ذهن گیرنده ی نامه و جهت دهی ذهن او به سوابق نامه است.
بازگشت به نامه ی درباره ی چگونگی پرداخت کارانه و ضوابط اجرایی آن به اطلاع می رساند;;;;;;;..
پیرو در خواست مورخ10/4/83 سرکار مبنی بر حضور در همایش فناوری اطلاعات خواهشمند است;;;;;;;;;
پیام اصلی: مهمترین بخش نامه است. رسیدگی به نامه ها و گرفتن پاسخ مثبت در گرو تنظیم درست و بیان پیام اصلی می باشد. شاید عدم رضایت تمامی بخشهای نامه آنقدر در پاسخ گیری و هدف های نامه مؤثر نباشدکه متن نامه مؤثر است. امروزه یکی از مهمترین ایراد های نامه های اداری، نارسا و مبهم بودن متن اصلی نامه است که در نتیجه موجب می شود. مسئولان پیگیری نیز به خوبی نتوانند ایفای وظیفه کنند.
تذکر:

اگر پیام اصلی، یک یا چند مسأله را طرح می کند . ابتدا باید مسئله مهم و اصلی ذکر شود. متن گویا و بدون ابهام باشد و از عیوب بیانی و زبانی خالی باشد.
پایان نامه:
هر نامه بسته به مقدمه و متن اصلی آن پایان می پذیرد. اغلب عبارات پایانی نامه ها را سپاس وتشکر توفیق برای گیرنده، در خواست تسریع در کار و ارسال پاسخ تشکیل می دهد.
لذا خواهمشند است نسبت به موضوع یادشده اقدام لازم را به عمل آورد.
بدین وسیله ضمن تأکید بر درخواست خود، خواهشمند است در انجام اجرای این درخواست تسریع بعمل آید.
نکته: باید به یاد داشته باشید که در پایان نامه بر آنچه خواسته اید تأکید ورزید، گیرندگان را به انجام در خواست خود تشویق کنید، پیام یا خواسته های خود را به لحاظ عاطفی و اداری و قانونی توجیه کنید، مدت زمان پاسخگویی و اثرات موضوع را یادآور شوید.
9- امضاء:(نام و نام خانوادگی و پست سازمانی): امضاء نشانه اتمام نامه است و هر نامه با امضاء اعتبار می یابد.
نامه های اداری را به بالاترین مقام و مسئول هر اداره و د رغیاب او معاون یا هر مقام مسئول دیگری که حق امضاء داشته باشد امضا می کند. امضاء کننده هر کس که باشد مسئول نوشته ها و محتوا است. پس خواندن نامه و دقت در محتوای آن و برعهده گرفتن تعهدات ان لازم است.
امضای نامه ها در سمت چپ نامه است. نام و نام خانوادگی کامل امضاء کننده بالای پست سازمانی وی نوشته می شود.

 

10- رونوشت( گیرندگان): برخی از نامه های اداری غیر از گیرندگان اصلی به واحد یا واحد های دیگری نیز به دلایل خاصی جهت اطلاع یا پیگیری ارسال می شود. بنابراین اسامی پست های سازمانی یا افراد با ترتیب اهمیت و اولویت و در موردی که تفاوتی نداشته باشد به صورت الفبایی تنظیم ودر سمت راست نامه زیر نامه می آیند. در مقابل نام هر شخص یا پست سازمانی وظیفه ای که به عهده وی است نیز قید می شود.
گیرندگان:
– مدیرکل آموزش کارکنان جهت تهیّه ی محتوا و تمهید مقدمات.
– مسئول طرح و بودجه جهت تأمین اعتبار لازم دوره
– مرکز آموزش کشاورزی مشهد جهت اطلاع و برگزاری دوره

توجّه:
در نامه ی اصلی مربوط به بایگانی لازم است در عنوان نامه( گیرنده) نام تمامی گیرندگان ذکر شود.این نامه ها با یک شماره ی واحد دبیرخانه ارسال می شوند.
در نامه برون سازمانی، روی نسخه ی اصلی عنوان گیرندگان رونوشت ماشین نمی شود، بلکه در سایر نسخه ها عناوین گیرندگان درج می شود. در نامه های درون سازمانی ممکن است روی نسخه اصلی و رونوشت های آن عنوان گیرندگان رونوشت ماشین شود.
برای ارسال رونوشت به مقامات بلندپایه، نامهای جداگانه تهیه و رونوشت یا فتوکپی نامه ضمیمه می شود.
11- نشانی( شامل نشانی پستی، صندوق پستی، تلفن، نمابر، ایمیل)
نامه نگاری افراد به سازمانهای دولتی: بعضی از نامه های رسمی ممکن است از سوی اشخاص حقیقی به ادارات دولتی، نهادها، و سازمانها، شرکت ها و بانک ها به منظور کاریابی، انتقال، دریافت وام، درخواست، شکایات و مقاصد دیگر نوشته شود.

در نگارش نامه به ادارات دولتی باید این نکات رعایت گردد.
1- نامه برروی کاغذ تمیز، سفید با قطع مناسب، و بر یک رو با رعایت فاصله از طرفین نوشته می شود.
2- در نگارش عنوان نامه و موضوع و کلمات احترام آمیز تمامی مطالب یادشده در بخش نامه های اداری صادق است.
3- لحن نامه به ادارات و نهادها نباید آمرانه، تحکیم آمیز و توأم با تهدید باشد. همچنین از چاپلوسی و تملّق و التماس باید پرهیز نمود. رعایت اعتدال در هر حال لازم است.
4- باید نامه با خط خوانا، گویا و روشن نوشته شود و سعی شود که نامه ها دچار لغزش زبانی، غلط املایی و نارسایی های بیانی نباشد.
5- نامه های اداری باید خلاصه،صریح و مستند نوشته شود. چنانچه به توضیح، پیوست،مدرک، نمونه و یا هر مورد دیگر نیاز باشد، باید همراه شود.
6- اگر نامه را شخصاً تحویل می دهید تصویری از آن را برای خود تهیه کنید.
7- پس از تحویل نامه به دبیرخانه، شماره ی ثبت دفترخانه و محل ارجاع نامه را جهت پیگیری های بعدی گرفته و یا رسیدی از دبیرخانه دریافت کنید.
8- در صورت ارسال نامه یا پست،نشانی دقیق گیرنده را بنویسید.
9- مشخصّات تلفن؛ نشانی کامل را در ذیل نامه بنویسید تا در صورت لزوم با شما مکاتبه شود.
مراحل تهیّه ی نامه های اداری
هر نامه اداری مراحل زیر را طی می کند:
1- اقدام اولیّه: بررسی موضوع نامه، ضرورت نگارش، پیش بینی درخواست یا درخواستها، گیرنده یا گیرندگان جزو اقدامات اولیّه است. این مرحله درواقع همان اندیشیدن است؛ زیرا باید بدانیم میخواهیم چه بنویسیم؟ چرا بنویسیم، برای که بنویسیم، چگونه بنویسیم؟ با چه شرایطی بنویسیم؛ در ضمن باید در خصوص اینکه آیا غیر از مکاتبه راه دیگری برای افزایش سرعت کار و در نتیجه افزایش اطمینان از نتیجه ی کار وجود دارد تحقیق نمود.

2- تهیّه ی پیش نویس:
برای تهیّه پیش نویس لازم است ابتدا منابع،مستندات، و مدارک لازم گردآوری شد. مستندات نامه های اداری شامل پرونده های طبقه بندی شده، دستورالعمل ها، بخش نامه ها، سوابق، مکاتبات، مشاهدات و گفتگو با کار شناسان استعلام از بخش های دیگر، تأئید نظر قطعی مدیر بخش، خط مشی های سازمانی، کتب و نشریات، قوانین و آئین نامه های اداری و هر منبع دیگری که بتواند نامه های ما را منطقی، مستدل و مؤثر سازد، بشناسد. اگر نامه ای درجه ی اهمیت اداری و اعتباری بالایی برخوردار باشد، لازم است دو یا چند پیش نویس تهیّه و هر بار چک و اصلاح گردد. یادداشت کردن ایده ها و اندیشه ها پیش از نگارش نامه از این نظر مفید است که به ما فرصت می دهد که در تمامی ابعاد موضوع ریزبینانه بیندیشیم و اجازه ندهیم برخی از مطالب فراموش گردند.
پس از تهیّه پیش نویس برای حصول اطمینان بیشتر از درستی نامه و پیش از ماشین شدن یکبار دیگر نامه را به دقّت بررسی می کنیم. در صورت مشاهده نقص یا افزودن مطلب تازه، تمامی اصلاحات را در متن پیش نویس بعمل می آوریم.

در تهیّه پیش نویس باید به این نکته توجّه داشته باشیم:
1- در قسمت پایین پیش نویس، نام و نام خانوادگی تهیه کننده ی نامه نوشته شود، تا در صورت ایجاد مشکل یا ایجاد سئوال بتوان به او مراجعه کرد.
2- پیش نویس نامه با خط خوانا نوشته شود تا حروف چین دچار اشکال نشود، اگر پیش نویس درهم و خط خورده و شلوغ است، پاکنویس شود.
3- در دو طرف متن پیش نویس به اندازه ای کافی جا در نظر گرفته شود تا بتوان اصلاحات لازم را انجام داد.
3- کلیّه نکات ویرایشی و نگارشی و املایی در متن پیش نویس انجام شود.
4- ارجاع:پس از اتمام پیش نویس، آن را امضاء کرده و به همراه ضمایم در صورت پاسخی بودن به همراه نامه ی اصلی برای مقام بالاتر ارسال می کنیم تا به رؤیت او رسیده و بازبینی و امضاء شود. در صورت وجود اشکال او نامه را به تهیه کننده بازمی گرداند تا مجدداً اصلاح شود. پس ا زامضاء مقام مافوق،نامه به ماشین نویس سپرده می شود تا در سربرگهای مخصوص اداری حروف چینی شود. پس ا ز حروف چینی و مقابله و بازگشت به تهیه کننده نامه و تأئید ذی صلاح نهایی نتیجه نهایی به امضی مدیر رسیده و سپس به دبیرخانه فرستاده می شود. پس از ورود به دبیرخانه در دفتر اندیکاتور ثبت و شماره گذاری می شود و تاریخ وورد می خورد و سپس اصل نامه برای گیرنده ی اصلی و رونوشت برای سایر گیرندگان ارسال می گردد.

4- دریافت:
پس از ارسال نامه به مقصد نامه در دبیرخانه مقصد شماره ی ورود می خورد و دردفتر ثبت می گردد. سپس به مسئول ذیربط سپرده می شود تا وی به مسئولین و دوایر ارجاع دهد. در برخی موارد ممکن است نامه پیش از وورد به دبیرخانه ابتدا در اختیار مسئول دیربط قرار گیرد تا پس از رؤیت و مطالعه و ارجاع و دستور وی به دبیرخانه رفته و ثبت گردد.
معمولاً رئیس هر اداره در حاشیه نامه طی عبارتهای کوتاهی چون اقدام مقتضی شود، رسیدگی به عمل آمد، موافقت می شود، پاسخ لازم تهیه شود. در تابلو اعلانات نصب شود، بررسی شود و غیره، مقصد و سیر رسیدگی را مشخص می کند
مکاتبات بین المللی: با توجّه به اهمیّت اینگونه مکاتبات، ابتدا با شکل نامه های اداری انگلیسی آشنا می شویم.
الف- ریخت نامه های خصوصی( شکل انگلیسی)
ب- ریخت نامه های اداری( شکل انگلیسی)
1- سربرگ چاپی شامل نام، نشانی، شماهر تلفن فرستندهف علامت تجاری،تلکس، ایمیل؛ و ;..
2- شماره ی نامه( Reference ) می تواند شامل حروف، شماره یا هر دو باشد.
3- تاریخ(Date ) ممکن است از علائم اختصاری Jan ,Feb ,Avy ,Sept ,Oct ,Nov ,Dec سالهای اخیر نوشتن نامه به صورت 4 August 1976 متداول شده است.
4-نشانی داخلی (Inside address ):
5- خط توجه(Attention line ) که ممکن است حذف شود.
6- سلام(Saluation ) که با حروف بزرگ شروع می شود و معمولاً به دنبال آن می آید.
7- خط موضوع(Subject line ) که ممکن است حذف شود.
8- متن نامه( Body of letter ) اولین بند با یک حرف بزرگ شروع می شود.
9- ختم محرمانه( Complimentrary Close ) با یک حرف بزرگ شروع می وشد و معمولاً به دنبال آن می آید.
10- امضاء(Signature ) به دنبال سمت و جایگاه نویسنده می آید.
11- پیوست(Enclosure )
نوشتن نشانی روی پاکت
1- پلاک ر نام خیابان تقدم دارد. کلماتی همچون خیابان، فرعی، میدان، خیابان اصلی بطور مجزا نوشته می شوند. هرکدام از این لغات با یک حرف بزرگ نوشته می شود.
2- در انتهای هر خط یا شهر، ایالت یا محله، می توان کاما قرار داد. از هر روشی که در داخل نامه استفاده می کنیم در روی پاکت نیز همان روش را رعایت می کنیم.
3- کد پستی(Postcode ) بریتانیایی در زیر نشانی نوشته می شود. کد
(Zip code ) آمریکایی در همان خطی که نام شهر و ایات می آید نوشته می شود.
4- کدپستی باید همیشه آخرین اطلاعات در مورد نشانی باشد و با حرف بزرگ نوشته شود.
5- کدپستی به تنهایی روی یک خط هر کجا ممکن باشد در آخر نشانی قرار داده می شود.
6- علائم کدپستی را به هم متصل نکنید، زیر آنها خط نکشید، زیر آنها چیزی ننویسید.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله ویژگیها و روشهای آزمون رنگ آستری برپایه کرو

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله ویژگیها و روشهای آزمون رنگ آستری برپایه کرومات روی و اکسید آهن برای مصارف روی در و پنجره‌های فلزی در word دارای 53 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله ویژگیها و روشهای آزمون رنگ آستری برپایه کرومات روی و اکسید آهن برای مصارف روی در و پنجره‌های فلزی در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله ویژگیها و روشهای آزمون رنگ آستری برپایه کرومات روی و اکسید آهن برای مصارف روی در و پنجره‌های فلزی در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله ویژگیها و روشهای آزمون رنگ آستری برپایه کرومات روی و اکسید آهن برای مصارف روی در و پنجره‌های فلزی در word :

بخشی از فهرست پروژه دانشجویی مقاله ویژگیها و روشهای آزمون رنگ آستری برپایه کرومات روی و اکسید آهن برای مصارف روی در و پنجره‌های فلزی در word

استاندارد ویژگیها و روش‏های آزمون رنگ آستری برپایه کرومات روی و اکسید آهن برای مصرف روی در و پنجره‏های فلزی
هدف و دامنه کاربرد
تعاریف
ویژگیها
نمونه‏برداری تطبیق با مشخصات
روش‏های آزمون شیمیائی
روش‏های آزمون فیزیکی
بسته‏بندی و نشانه‏گذاری

موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران
موسسه استاندارد و تحقیقات صنعتی ایران تنها سازمانی است در ایران که بر طبق قانون میتواند استاندارد رسمی فرآورده‏ها را تعیین و تدوین و اجرای آنها را با کسب موافقت شورایعالی استاندارد اجباری اعلام نماید. وظایف و هدفهای موسسه عبارتست از:
(تعیین، تدوین و نشر استانداردهای ملی – انجام تحقیقات بمنظور تدوین استاندارد بالا بردن کیفیت کالاهای داخلی، کمک به بهبود روشهای تولید و افزایش کارائی صنایع در جهت خودکفائی کشور - ترویج استانداردهای ملی – نظارت بر اجرای استانداردهای اجباری – کنترل کیفی کالاهای صادراتی مشمول استاندارد اجباری و جلوگیری از صدور کالاهای نامرغوب بمنظور فراهم نمودن امکانات رقابت با کالاهای مشابه خارجی و حفظ بازارهای بین المللی کنترل کیفی کالاهای وارداتی مشمول استاندارد اجباری بمنظور حمایت از مصرف کنندگان و تولیدکنندگان داخلی و جلوگیری از ورود کالاهای نامرغوب خارجی راهنمائی علمی و فنی تولیدکنندگان، توزیع کنندگان و مصرف کنندگان – مطالعه و تحقیق درباره روشهای تولید، نگهداری، بسته بندی و ترابری کالاهای مختلف – ترویج سیستم متریک و کالیبراسیون وسایل سنجش – آزمایش و تطبیق نمونه کالاها با استانداردهای مربوط، اعلام مشخصات و اظهارنظر مقایسه ای و صدور گواهینامه های لازم).
موسسه استاندارد از اعضاء سازمان بین المللی استاندارد میباشد و لذا در اجرای وظایف خود هم از آخرین پیشرفتهای علمی و فنی و صنعتی جهان استفاده مینماید و هم شرایط کلی و نیازمندیهای خاص کشور را مورد توجه قرار میدهد.
اجرای استانداردهای ملی ایران بنفع تمام مردم و اقتصاد کشور است و باعث افزایش صادرات و فروش داخلی و تأمین ایمنی و بهداشت مصرف کنندگان و صرفه جوئی در وقت و هزینه‏ها و در نتیجه موجب افزایش درآمد ملی و رفاه عمومی و کاهش قیمتها میشود.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق اعتماد به نفس در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق اعتماد به نفس در word دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق اعتماد به نفس در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق اعتماد به نفس در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق اعتماد به نفس در word :

هفت تکنیک کارآمد برای ارتقای اعتماد به نفس: زمانی که پا به عرصه این دنیا می گذاریم، با اعتماد بنفس/ عزت نفس کامل وارد جهان می شوید. یک نوزاد آنقدر اعتماد به نفس/ عزت نفس دارد که کافیست با قدری گریه کردن به هر چیزی که می خواهد برسد: غذا، عوض کردن پوشک، ناز و نوازش، ارتباط برقرار کردن، آرامش، در آغوش کشیدن ...
اگر نیازهای کودک فوراً برآورده و احساسات کودک بدون هیچ قید و شرطی پذیرفته می‌شود، وی رشد کرده و پیشرفت می کند. اما اگر نیازهای اولیه برای بقای فیزیکی و احساسی به صورت ناپیوسته و ضعیف برآورده گردد، اعتماد بنفس/ عزت نفس کودک به مرور زمان کاهش پیدا میکند. اگر شرایط فوق کماکان به قوت خود باقی بماند که کودک به مرور زمان احساس می کند به اندازه کافی خوب نیست که دیگران برای او اهمیت قائل نمی شوند. بزرگسالانه که شرایط فوق را در زمان کودکی تجربه کردند باید یک بازنگری کلی نسبت به خود داشته و مجدداً اصول اعتماد به نفس/ عزت نفس را در خود پایه گذاری نمایند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله اندازه گیری یون کروم (III) به روش سینتیکی ا

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله اندازه گیری یون کروم (III) به روش سینتیکی اسپکتروفوتومتری در پساب رنگی در word دارای 68 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله اندازه گیری یون کروم (III) به روش سینتیکی اسپکتروفوتومتری در پساب رنگی در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه پروژه دانشجویی مقاله اندازه گیری یون کروم (III) به روش سینتیکی اسپکتروفوتومتری در پساب رنگی در word

چکیده
فصل اول : کروم
مقدمه   2
1-1- تعریف چرم  4
1-2- لزوم پوست پیرایی   4
1-3- پوست پیرایی با نمک های کروم (دباغی کرومی)   5
1-4- تاریخچه پوست پیرایی با نمکهای کروم (III)   5
1-5- معادله واکنش با گاز گوگرد دی اکسید¬  6
1-6- شیمی نمکهای کروم (III)   6
1-7- شیمی پوست پیرایی با نمک¬های کروم (III)  7
1-8- عامل های بازدارنده (کند کننده)  8
1-9- مفهوم قدرت بازی  8
1-10- نقش عامل های کندکننده در پوست پیرایی با نمک های کروم (III)  9
1-11- عامل¬های مؤثر بر پوست پیرایی کرومی  10
1-12- رنگ آمیزی چرم  10
1-13- نظریه تثبیت رنگینه ها  11
1-14- صنعت چرم سازی و آلودگی محیط زیست  11
1-15- منبع¬ها و منشأهای پساب کارخانه¬های چرم سازی  12
فصل دوم : اسپکتروفوتومتری
2-1- اساس اسپکتروفوتومتری جذبی  14
2-2- جذب تابش  15
2-3- تکنیک¬ها و ابزار برای اندازه¬گیری جذب تابش ماوراء بنفش و مرئی  15
2-4- جنبه¬های کمی اندازه¬گیریهای جذبی  16
2-5- قانون بیر- لامبرت (Beer – Lamberts Law)  17
2-6- اجزاء دستگاهها برای اندازه¬گیری جذبی  21
فصل سوم : کاربرد روشهای سینتیکی در اندازه¬گیری
3-1- مقدمه  23
3-2- طبقه¬بندی روشهای سینتیکی  25
3-3- روشهای علمی مطالعه سینتیک واکنشهای شیمیایی  27
3-4- غلظت و سرعت واکنشهای شیمیایی   28
3-5- تاثیر قدرت یونی  28
3-6- تاثیر دما  29
3-7- باز دارنده¬ها  30
3-8- روشهای سینتیکی  30
3-8-1- روشهای دیفرانسیلی  31
3-8-1-1- روش سرعت اولیه  31
3-8-1-2- روش زمان ثابت   33
3-8-1-3- روش زمان متغیر  34
3-8-2- روشهای انتگرالی  35
3-8-2-1- روش تانژانت   36
3-8-2-2- روش زمان ثابت  36
3-8-2-3- روش زمان متغیر  37
3-9- صحت دقت و حساسیت روشهای سینتیکی  38
فصل چهارم : بخش تجربی
4-1- مواد شیمیایی مورد استفاده  40
4-2- تهیه محلول¬های مورد استفاده  40
4-3- دستگاه های مورد استفاده  41
4-4- طیف جذبی  42
4-5- نحوه انجام کار    43
4-6- بررسی پارامترها و بهینه کردن شرایط واکنش   44
4-7- اثر قدرت یونی   45
4-8- اثر زمان  47
4-9- شرایط بهینه  49
4-10- روش پیشنهادی برای اندازه گیری کروم  49
4-11- منحنی کالیبراسیون  50
4-12- حد تشخیص  53
فصل پنجم: بحث و نتیجه گیری
5-1- مقدمه  55
5-2 – بهینه نمودن شرایط  56
5-3- منحنی کالیبراسیون  56
منابع ومآخذ  57

مقدمه :

کرم اولین نوع فلز سنگین در پساب است

یونهای کروم (III) و کروم (VI) برای محیط زیست و هستی بشر مضر هستند

بر طبق استاندارد موجود مقدار کروم باقیمانده در پساب باید mg/l 5/1 باشد. در کنار شکل ساده یونهای کروم (III) و کروم (VI)، کمپلکس هماهنگ کروم (III)یا کروم (VI)، با پیوندهای ملکولی آلی و غیرآلی وجود دارد

به طور مثال کمپلکس کروم در رنگها به طور کامل در صنعت نساجی از طریق واکنش شیمیایی بین Cr2O3 و یک نوع از ترکیبات آزو آلی استفاده می­شود. ساختار هماهنگ کمپلکس کروم قبل از تخریب بسیار پایدار و سخت است. این دسته از ترکیب­های کروم حد بالایی ازغلظت کروم را در پساب­های صنعتی ایجادمی­نمایند

اگر کروم موجود در پساب مستقیماً در محیط آزاد شود به صورت یک عامل واکنش دهنده در محیط عمل نموده و از فعالیت باکتریها به صورت آشکار جلوگیری می­­کند. بنابراین بازده عملیات موجودات بسیار کم می­شود. بنابراین سمیت کروم بسیار زیاد می­باشد. بنابراین اندازه­گیری آن در گونه­های مختلف به ویژه پساب­های صنعتی همواره مورد توجه پژوهشگران بوده و تاکنون مقالات متعددی در این زمینه در مجلات مختلف علمی ارائه شده است

رسوب دادن شکل مؤثری از فرآیند برداشتن یون کمپلکس کروم است اما قابل اجرا نمی­باشد، با استفاده از روشهای مبادله یون می­توان به طور مؤثرغلطت یون کروم را کاهش داد ولی این کار خیلی عملی نیست. از مهمترین عیب­های این روش بالا بودن هزینه تولید مواده مبادله کننده یونی و بهره­برداری آن است به علاوه در تعویض یون تنها می­توان از محدوده کمی از درجه pH استفاده کرد

جذب روشی شناخته شده و مؤثر برای انتقال فلز آلوده کننده سنگین می­باشد، اما ظرفیت جذب باید با جاذب شیمیایی مناسب تقویت و یا تغییر داده شود

مقادیر کم کروم (تا 5/0 درصد) را می­توان به روش رنگ سنجی در محلول قلیایی به صورت کرومات اندازه گرفت؛ اورانیم و سدیم مزاحم­اند ولی وانادیم اثری ندارد. عبور محلول در 365 تا 370 نانومتر یا با استفاده از یک صافی که عبور ماکسیمم آن در قسمت بنفش طیف قرار دارد، اندازه گیری می­شود.

خصلت قلیایی محلول استاندارد به کار گرفته شده برای تهیه منحنی مرجع باید همانند محلول نمونه باشد و ترجیهاً غلظت نمکهای خارجی در دو محلول باید یکی باشد  محلول­های استاندارد را می­توان از پتاسیم کرومات با خلوص تجزیهای تهیه نمود

هزاران نمونه از کمپلکس­های کروم (III) وجود دارند که به جز چند مورد بقیه شش کوئوردیناسیونی هستند. مشخصه اصلی این ترکیبات بی اثر بودن سنجش آنها از نظر سینتیکی در محلول آبی است و به خاطر همین بی اثر بودن است که این همه نمونه­های کمپلکس از کروم        می­توان جدا کرد و به همین دلیل است که قسمت عمده شیمی کلاسیک مربوط به کمپلکس­ها که توسط پژوهشگران اولیه به خصوص یورگنسن و ورنر مطالعه و بررسی شد، کروم را در بر می­گرفت. این کمپلکس­ها حتی درمواردی که از نظر ترمودینامیکی ناپایدارند، در محلول دوام می­آورند

 1-1- تعریف چرم:

چرم مهمترین فراورده­ای است که در فرآیند پوست پیرایی از تأثیر برخی مواد شیمیایی بر پوست به دست می­آید. چرم در برابر هوا و آب نفوذپذیر بوده و در مقابل باکتری ها و عامل­های فیزیکی و شیمیایی محیط مقاومت می­نماید. چرم برای تهیه بسیاری از لوازم مورد نیاز زندگی مناسب است و کاربردهای گوناگونی در زمینه­های مختلف زندگی دارد. با توجه به پوست پیرایی دو نوع چرم ساخته شده و به بازار عرضه می­شود

الف) چرم­های گیاهی: برای ساخت این نوع چرم از مواد دباغی گیاهی استفاده می­شود

ب) چرم­های شیمیایی: که برای ساخت آنها از مواد شیمیایی در پوست پیرایی استفاده    می­شود این نوع چرم دارای ضخامت کمتری است

 1-2- لزوم پوست پیرایی:

پوست پیرایی فرآیندی فیزیکو شیمیایی برای تبدیل پوست به چرم است، که کالایی با ارزش اما فاسد شدنی را به کالایی فاسد نشدنی تبدیل می­کند. پوست از نظر شیمیایی پلیمری از آمینواسیدها است در واقع از رشته­های پروتئینی تشکیل شده است. این رشته­ها به وسیله عوامل فیزیکی و شیمیایی محیط تجزیه می­شوند. در این صورت زنجیره­های پروتین تشکیل دهنده بافت پوست گسسته می­شوند و پوست کیفیت طبیعی خود را از دست می­دهد

برای جلوگیری از خرابی پوست می­بایست تغییرات به گونه­ای اعمال شوند که به ماهیت اصلی و ساختار پوست لطمه وارد نسازند. به این تغییرات دباغی پوست (پوست پیرایی) می­گویند

 1-3- پوست پیرایی با نمک­های کروم (دباغی کرومی):

امروزه بیشتر مواد معدنی که در پوست پیرایی به کار می­رود، از نمک­های کروم (III) و به ویژه سولفات کروم (III) تهیه می­شوند. در روش پوست پیرایی با نمک­های کروم، این نمک­ها با الیاف پوست واکنش می­دهند و پایداری بسیار زیادی به الیاف پوست می­بخشند که آن را در برابر دمای بالا مقاوم می­سازند

چرمی که به این روش ساخته می­شود بسیاری از ویژگی­های مطلوب را ندارد و به وسیله رنگرزی و پوست پیرایی دوباره با مواد گیاهی ویژگی­های یک چرم خوب را پیدا می­نماید

ویژگی مهم پوست پیرایی کرومی سرعت عمل و راندمان بالای آن است. به همین دلیل این روش پس از کشف آن در زمان کوتاهی رونق زیادی پیدا نمود. به نحوی که در بعضی کشورها تنها برای این ماده برای پوست پیرایی استفاده می­شود

 1-4- تاریخچه پوست پیرایی با نمک­های کروم (III):

نخستین بار در سال 1858 فریدیش ناب روش پوست پیرایی با نمک­هایی که کاتیون آنها هیدرولیز می­شوند، همانند نمک­های آهن (III)، آلومینیم و کروم (III) را ارائه داد این روش از آغاز قرن بیستم به طور روز افزون توسعه یافته است

بر اثر این کشف بود که چرم سازی از یک کاردستی به صنعت تبدیل شد. نخستین فرآورده­های تجاری چرم کرومی، به آگوست شوتز در سال 1884 نسبت داده شده است. در روش شولتز پوست پیرایی با نمک­های کروم در دو مرحله انجام می­گرفت

در مرحله اول پوست با یک محلول اسیدی از پتاسیم دی­کرومات (K2CrO7) آغشته شده و در مرحله دوم پتاسیم دی­کرومات در مجاورت یک ماده کاهنده مانند گلوگز به نمک کروم (III) سبز رنگ بر روی سطح پوست تبدیل می­شود

 1-5- معادله واکنش با گاز گوگرد دی اکسید­:

 این روش دو مرحله­ای با این که دارای نقص­هایی است اما به چرم تولید شده کیفیت ویژه و مطلوبی می­دهد

روش دیگری از پوست پیرایی با نمک­های کروم روش یک مرحله­ای است در این روش از یک نمک کروم (III) که به آسانی آبکافت می­شود مانند کروم (III) کلرید و یا سولفات استفاده می­شود

برای نمونه واکنش­های کروم (III) کلرید و سولفات به صورت زیر می­باشند

 در این روش پوست با یک نمک کروم (III) مانند محلول بازی کروم (III) واکنش می­دهد. در این روش قبل از اضافه کردن نمک کروم (III) محیط را اسیدی می­کنند و سپس پوست را در آن قرار می­دهند. در این شرایط توانایی ترکیب شدن نمک کروم با پروتئین پوست کاهش می­یابد و در نتیجه نمک کروم امکان نفوذ کردن به درون پوست را پیدا می­کند. پس از اینکه به درون لیف نفوذ کرد pH را بالا می­برند. در نتیجه این تغییرات نمک کروم با پوست واکنش می­دهد

 1-6- شیمی نمک­های کروم (III):

نمک­های کروم (III) در اسیدهای قوی حل می­شود اما در pH بالاتر از 4 به صورت کروم (III) هیدروکسید رسوب می­کند. این نمک­ها می­توانند با تعدادی از مواد آلی واکنش دهند. در pHهای بالا محلول این نمک­ها رنگی­اند

 1-7- شیمی پوست پیرایی با نمک­های کروم (III):

در محلول کروم (III) نیترات، یون نیترات به صورت    و یون کروم (III)   وجود دارد و تغییری که در این یون کمپلکس به وجود می­آید اساس شیمی پوست پیرایی با  نمک­های کروم (III) را تشکیل می­دهد

واکنش­هایی که در محلول این یون روی می­دهد اساساً دو نوع است

الف) آزاد شدن یون هیدرونیوم  بر اثر آبکافت کاتیون کمپلکس و تولید یک نمک بازی براساس معادله شیمیایی زیر:

 

    به هیمن دلیل محلول نمک­های کروم (III) خاصیت اسیدی دارند. انجام این واکنش که در آن یون  تولید می­شود، دلیل روشنی بر وجود مولکولهای آب به صورت لیگاند در کاتیون کمپلکس کروم (III) در محلول نمک­های آن است

ب) جانشینی شدن آنیون ها به عنوان لیگاند به جای مولکولهای آب در کاتیون کمپلکس در یک واکنش تعادلی در غلظت و دمای معین که معادله شیمایی آن به صورت زیر است:

 

 در مجاورت نمک­های خنثی مانند KCl احتمال ندارد که کمپلکس­های آنیونی نیز به وجود آید. یون دی­اکوآتتراکلروکرومات (III)

یون­های کلرید موجود در این کملکس با نقره نیترات رسوب نمی­دهند

 1-8- عامل های بازدارنده (کند کننده):

این عامل­ها آنیونی هستند و با اتم فلز در یون کمپلکس پیوند تشکیل می­دهند. این پدیده به یون پوشاندن اتم مرکزی هم معروف است و در بررسی مکانیسم فرآیند پوست پیرایی با نمک­های کروم نیر مفید می­باشد

از این رو، محلول­هایی که دارای لیگاندهای قوی­تر هستند به محلول­های کندکننده معروفند

1-9- مفهوم قدرت بازی:

کروم میل شدیدی برای جذب یون­های هیدروکسید  در محلول دارد. واکنش کروم با این یون را می­توان به صورت واکنش سه مرحله­ای با نخستین، دومین و سپس سومین یون هیدروکسید نوشت. تمایل نمک­های کروم در نخستین مرحله واکنش بسیار زیاد است و حتی در pH=2 که غلظت یون  برابر 12-10 مول بر لیتر می باشد، واکنش انجام می­پذیرد

با افزایش pH محلول در حدود 3 تا 4 دومین یون نیز وارد واکنش می­شود. با افزایش بیشتر pH سومین یون نیز وارد واکنش می­گردد

(قدرت بازی %33)                         

(قدرت بازی %66)            

(قدرت بازی %100)           

نمک­های کروم (III) مورد استفاده در پوست دارای قدرت بازی 33 تا 45 درصد می­باشد. همانطور که قدرت بازی به معنی یون­های با کروم (III) است قدرت اسیدی به بخش اسیدی نمک نسبت داده می­شود. بنابراین مجموع قدرت اسیدی و بازی محلول نمک برابر صد است

 1-10- نقش عامل­های کندکننده در پوست پیرایی با نمک­های کروم (III):

یون کلرید () می­تواند در ساختار یون کمپلکس وارد شود یا در محلول آزاد بماند. این یون تمایل کمی برای ورود به ساختار کمپلکس کروم (III) دارد. اما یون­های دیگر ممکن است تمایل بیشتری برای ورود به ساختار کمپلکس داشته باشد

برای مثال یون سولفات  درنقش یک لیگاند دو دندانه­ایی تمایل زیادی به وارد شدن به ساختار کمپلکس دار می باشد و دو محل کوئوردیناسیون در کمپلکس های کروم (III) را اشغال می­نماید

واکنش تعداد زیادی از مواد آلی با کروم (III) در محلول و تشکیل کمپلکس­های پایدار مورد بررسی فراوان قرار گرفته است. از این مواد آلی به عنوان عوامل­ کندکننده در فرآیند پوست پیرایی با نمک های کروم (III) استفاده می­شود

 1-11- عامل­های مؤثر بر پوست پیرایی کرومی:

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   21   22   23   24   25   >>   >