پروژه دانشجویی مقاله در مورد افزایش رضایت شغلی مدیر آموزگار در w

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد افزایش رضایت شغلی مدیر آموزگار در word دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد افزایش رضایت شغلی مدیر آموزگار در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد افزایش رضایت شغلی مدیر آموزگار در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد افزایش رضایت شغلی مدیر آموزگار در word :

افزایش رضایت شغلی مدیر آموزگار

اولین قدم در جهت رسیدن به کادر آموزشی موفق درک عواملی است که بر کیفیت فعالیت مدیر آموزگار مؤثر است.
امروزه آموزش و پرورش همگانی به عنوان یکی از ارکان توسعه پایدار شناخته شده است و هر کشوری در جهان بخش بزرگی از درآمد ملی خود را برای گسترش، بهبود و کارآیی آن اختصاص می‌دهد. در واقع آموزش و پرورش رکن اساسی جامعه انسانی است و یکی از اهداف عمده آن پرورش و آموزش کودکان و نوجوانان توسط مدیر آموزگار و مدیران است.

اغلب صاحب‌نظران و متفکران مسایل تربیتی بر این نظرند که مدیر آموزگار ، بزرگترین و مهم‌ترین عامل مؤثر در جریان تعلیم و تربیت هستند. بنابراین بی‌راه نیست اگر گفته شود شالوده و اساس یک سیستم آموزشی موفق را مدیر آموزگار تشکیل می‌دهند.
اولین قدم در جهت رسیدن به کادر آموزشی موفق درک عواملی است که بر کیفیت فعالیت مدیر آموزگار مؤثر است. یکی از این عوامل، رضایت شغلی مدیر آموزگار ن است، چرا که رابطه مستقیمی بین رضایت شغلی افراد با عملکرد آنان وجود دارد و کسانی که رضایت داشته باشند، کار خود را بهتر انجام می‌دهند. بنابراین لازم است آموزش و پرورش به موضوع رضایت شغلی مدیر آموزگار ، بیش از پیش توجه نشان دهد.
محققان رضایت شغلی را از دیدگاه‌های گوناگونی تعریف کرده‌اند. گروهی رضایت شغلی را براساس نوع عامل روانی تعریف کرده و آن را نوعی سازگاری عاطفی با شغل و شرایط اشتغال می‌انگارند. یعنی اگر شغل موردنظر لذت مطلوب را برای فرد تأمین نماید در این حالت فرد از شغلش راضی است.
در مقابل چنانچه شغل مورد نظر رضایت و لذت مطلوب را به فرد ندهد در این حالت فرد شروع به مذمت شغل نموده و درصدد تغییر آن برمی‌آید. هاپاک استاد تعلیم و تربیت دانشگاه نیویورک، رضایت شغلی را مفهومی پیچیده و چند بعدی می‌داند و این مفهوم را با عوامل روانی، جسمانی و اجتماعی مرتبط می‌کند و تأکید می‌کند تنها یک عامل موجب رضایت شغل نمی‌شود، بلکه ترکیبی از مجموعه عوامل گوناگون سبب می‌شود که فرد شاغل در لحظه معینی از شغلش احساس رضایت نماید و از آن لذت ببرد.

گروهی دیگر از محققان عوامل مختلفی از قبیل میزان درآمد، ارزش اجتماعی شغل، شرایط محیط کار و فرآورده‌های آن را به عنوان عوامل احساس رضایت از شغل نام می‌برند.
اهمیت رضایت شغلی مدیر آموزگار
مدیران دست کم باید به سه دلیل به رضایت شغلی افراد و اعضای سازمان اهمیت بدهند:
الف) مدارک زیادی در دست است که افراد ناراضی سازمان را ترک می‌کنند و بیشتر استعفا می‌دهند. اما افراد راضی کمتر در کار غیبت می‌کنند و کارشان را منظم و دقیق انجام می‌دهند.
ب) ثابت شده است کارکنان راضی از سلامت بهتری برخوردارند و بیشتر عمر می‌کنند. افراد ناراضی مستعد انواع بیماریها از سردرد تا بیماریهای قلبی هستند.
ج) رضایت شغلی از کار پدیده‌ای است که از مرز سازمان و شرکت فراتر می‌رود و اثرات آن در زندگی خصوصی فرد و خارج از سازمان مشاهده می‌شود.
کارمند راضی، شادابی را از سازمان به خانه و جامعه منتقل می‌کند. بنابراین می‌توان با توجه به مسئولیتهای اجتماعی و مقدار پولی که در سایه وجود رضایت شغلی نصیب جامعه خواهد شد، از این پدیده دفاع کرد.
عوامل مؤثر بر رضایت شغلی مدیر آموزگار
اصولاً عواملی که در رضایت شغلی مؤثرند بسیار زیاد است و نمی‌توان آنها را به یک یا چند عامل محدود کرد. انسان در کارهای روزانه خود با افراد، مواد و تجهیزات سر و کار دارد که هر یک به نوبه خود در رضایت یا عدم رضایت سهم بسزایی دارند.
در مطالعات و بررسی‌های انجام گرفته، این اتفاق نظر دیده می‌شود که عواملی از قبیل حقوق و مزایا، امکانات رفاهی، همکاری و دوستی بین کارکنان، رابطه رؤسا با مرئوسین، اعتماد به هیئت رئیسه، تأمین نیازمندیهای شغلی، شایستگی و صلاحیت مدیران، کارآیی امور اداری، ارتباطات کافی و صحیح، پایگاه اجتماعی و شناسایی ارزش کاری، ثبات کار، روابط کاری، تطابق اهداف مشخص کارکنان با اهداف سازمان، شرایط و محیط کار، فرصت برای رشد و ترقی، خط مشی و نحوه اداره امور سازمان، نظم و انضباط در کار، ارتباط با همکاران، تأمین شغلی، کسب موفقیت در کار و قدردانی در مقابل انجام کار، در روحیه و رضایت شغلی کارکنان مؤثر هستند.

پیامدهای رضایت شغلی
رضایت شغلی باعث می‌شود بهره‌وری فرد افزایش یابد، فرد نسبت به سازمان متعهد شود، سلامت فیزیکی و ذهنی فرد تضمین شود، روحیه فرد افزایش یابد، از زندگی راضی باشد مهارتهای جدید شغلی را به سرعت فراگیرد. تحقیقات نشان می‌دهد وقتی اعضای سازمان از کار رضایت پیدا می‌کنند، میزان غیبت یا تأخیر در کار و حتی ترک خدمت کاهش می‌یابد.
به نظر می‌رسد که افت تحصیلی شدید دانش‌آموزان دوره راهنمایی کشور می‌تواند یکی از پیامدهای مرتبط با عدم رضایت شغلی مدیر آموزگار این دوره تلقی شود. به اعتقاد صاحب‌نظرا

ن رضایت از عوامل مهم سازگاری بوده و در بهبود کارآیی و عملکرد مؤثر است.
شواهد عینی دیگری وجود دارد که رضایت شغلی بر سلامت جسمانی و طول عمر کارکنان اثر می‌گذارد. عدم رضایت شغلی می‌تواند، علائم جسمانی نظیر خستگی، تنگی نفس، سردرد، کمی اشتها، سوءهاضمه و تهوع به دنبال داشته باشد. به طور جدی‌تر این نارضایتی می‌تواند منجر به امراضی نظیر زخم دستگاه گوارش، تورم مفاصل، فشار خون، مصرف الکل و مواد مخدر، سکته‌های مغزی و حمله قلبی گردد.
همچنین نارضایتی شغلی منجر به مواردی چون، اضطراب، افسردگی، تنش، روابط فردی آسیب دیده، خشم از موضوعات کم اهمیت، حساسیت‌های آزاردهنده، فراموشی، ناتوانی در تصمیم‌گیری و عدم تمرکز حواس گردد.
راهکارهایی برای افزایش رضایت شغلی مدیر آموزگار :
نیاز مادی و اقتصادی برای مدیر آموزگار به ویژه مدیر آموزگار مرد از اهمیت و اولویت بیشتری برخوردار است. به همین جهت لازم است اقدامات لازم جهت تأمین نیازهای ضروری مدیر آموزگار انجام شود. ناکامی حاصل از عدم ارضای نیازهای اساسی ممکن است سبب رفتارهای غیرمنطقی ناشی از عجز گذران زندگی مانند پرخاشگری شود و به رفتارهای مخربی نظیر خصومت و خشونت منجر شود، یا حالت تسلیم و تثبیت را به وجود آورد. بنابراین برای ایجاد علاقه به کار لازم است مسئولان آموزشی گام‌هایی در جهت افزایش امکانات رفاهی مدیر آموزگار بردارند. در این زمینه برخی راه‌حل‌های کاربردی به قرار زیر است:
الف) رفع تبعیض از حقوق مدیر آموزگار در مقایسه با سایر مشاغل و کارکنان دولت
ب) اختصاص وام‌هایی برای دایر کردن مدارس غیرانتفاعی، علمی و تقویتی با مشارکت مدیر آموزگار
ج) فراهم کردن زمینه تحصیل مدیر آموزگار در رشته مورد نیاز جامعه
د) پرداخت حقوق و پاداشهای بیشتر جهت رفع تنگناهای مادی
تأمین ایمنی و امنیت مدیر آموزگار
الف) تأمین مسکن برای مدیر آموزگار با تخصیص وام‌های طویل‌المدت یا کمک به آنان در رهن یا اجاره مسکن.
ب) اختصاص کمکهای نقدی و جنسی در دو نوبت از سال برای تأمین مخارج زندگی.
ج) فراهم کردن تسهیلات رفاهی بیشتر در زمینه درمانی، با در نظر گرفتن کمک‌های ویژه در درمان و دارو، عمل جراحی به‌ویژه در موارد اضطراری مانند عمل جراحی و درمان
د) اختصاص روزی برای یاد و سپاس مدیر آموزگار گذشته (بازنشستگان) به منظور بزرگداشت مدیر آموزگار و حرفه مدیر آموزگار
حرمت و منزلت مدیر آموزگار
یافته‌های پژوهش‌ها نشان می‌دهد که معیار ارزشها در جامعه تغییر کرده است، بدین معنی علم و حرمت کم‌رنگ و معیارهای دیگری جایگزین ارزشهای حرمت، منزلت و شخصیت مدیر آموزگار شده است.
بی‌توجهی به شأن و منزلت حرفه مدیر آموزگار ، منجر به واکنش‌هایی مانند حقارت، ضعف،

درماندگی، دلسردی، یأس و ناامیدی خواهد شد و رفتار جبرانی به دنبال دارد. بازتاب این روحیه تربیت نسلی درمانده و ناامید خواهد بود، بنابراین لزوم توجه به شأن و مقام مدیر آموزگار ضرورت دارد و یکی از قدم‌های مؤثر در این راه گماشتن مدیران شایسته، مسئول، متعهد و متخصص در رأس امور است. در این‌خصوص برخی راهبردهای عملی می‌تواند اقدامات زیر باشد:
الف) احترام و حرمت به مدیر آموزگار و فرهنگیان براساس لیاقت، شایستگی و کفایت آنان
ب)ارضای تمایل به موفقیت، کفایت و شایستگی مدیر آموزگار در محیط کار با رو کردن محیط کار و تأمین استقلال و آزادی آنان

ج) تغییر در انتخاب و گزینش مدیر آموزگار و مدیران، انتخاب افراد لایق و با استعداد و توانا در کادر آموزشی و مدیریت.
د) احترام به مدیر آموزگار و ایجاد فرهنگ حرمت و بزرگداشت معلم، در مدیر آموزگار و دانش‌آموزان ضرورت حرمت و احترام به مدیر آموزگار به واقعیت نمی‌پیوندد، مگر با آموزش احترام و حرمت واقعی و استحقاقی انسانها به یکدیگر
ه) بزرگداشت مقام مدیر آموزگار و زحمات او در جامعه، نه در یک روز بلکه همه روزه و هر زمان
و) ارزش گذاشتن به کفایت‌ها، آفرینندگی در محیط کار با حمایت‌های مادی و معنوی مدیر آموزگار .
مشکلات مدیر آموزگاران در کلاسهای چند پایه که باعث عدم رضایت شغلی می شود
کاهش حد نصاب تعداد دانش آموزان کلاسهای پنج پایه و تبدیل آنها به کلاسهای چندپایه با افزایش نیروی انسانی(کادر آموزشی) اینگونه مدارس می تواند در ارتقای سطح آموزش و بهبود شاخص های کیفی آن مفید واقع شود.
گاهی از اهمیت و ویژگی مقطعی از تحصیل به نام«ابتدایی» به عنوان مرحله یی حساس از زندگی نام می بریم که ضمن آن پایه های شخصیت اجتماعی و فرهنگی انسانها بنیان نهاده می شود، ناگزیر می بایست از الزامها، سازوکارها و بسترهایی نیز که در راه رسیدن به این مطلوب اجتناب ناپذیر می نماید، سخن بگوییم.

بدون تردید، دو عنصر «معلم» و «شاگرد» را باید ایفاگر نقش های اصلی فرایند آموزش دانست که معمولاً غالب برنامه های آموزشی نیز حول این محور می چرخد. در طی چند سال اخیر، تلاشهایی در جهت بهبود سطح کمی و کیفی آموزش ابتدایی و نیز بازسازی وجهه ی فراموش شده ی آن در نزد عام صورت گرفته که از جمله می توان به بازنگری قوانین کهنه ی مدیریت آموزشگاهی (حرکت به سوی مدرسه محوری و گریز از تمرکزگرایی)، تلاشهایی در زمینه ی به روز کردن آموزش باایجاد تغییراتی چند در محتوا و روش تدریس کتابهای درسی موجود، گسترش دوره های ضمن خدمت، تسهیل شرایط ورود به مراکز آموزش عالی وابسته و نیز اهتمامی نسبی در حل معضل معیشتی آموزگاران اشاره کرد.

با این وجود، به نظر می رسد هنوز هم نحوه ی برداشت و دید عده یی از مسؤولان به مقوله ی آموزش ابتدایی، از سادگی نام و عنوان این مقطع تحصیلی، بی تأثیر نمانده است. در این میان، کلاسهای پنج پایه را ـ که در گستره ی وسیعی از مناطق محروم و بطور مشخص در روستاهای دورافتاده و کم جمعیت وجود دارند ـ به یقین می توان حلقه ی مفقودی دانست که به عللی تاکنون از تیررس توجه برنامه ریزان مرکزنشین به دور مانده است. فارغ از آنکه علل شکل گیری این مشکل، ممکن است از عواملی همچون کمبود نیروی انسانی و منابع بودجه یی، مشکلات ساختاری، سوءمدیریت، ضعف اطلاع رسانی و یا احتمالاً عدم اهمیت مسأله به زعم مسؤولان و یامواردی غیر از اینها ناشی شده باشد، ابعاد و تبعات منفی حاصل که بدان اشاره خواهد شد، گویای عمق و دامنه ی معضلی است که در صورت عدم چاره یابی درست و سازمان یافته، باید به فکر پرداخت هزینه های بیشتری نیز باشیم.
اما واقعیت و اصل مسأله چیست؟ سالهاست تعدادی از مدارس ابتدایی در بعضی از مناطق محروم روستایی، به صورت «پنج پایه» اداره می شود؛ در این شیوه، تنها یک آموزگار با عنوان «مدیر ـ آموزگار» در آموزشگاهی بالنسبه مخروبه ی یک یا دوکلاسه، با بهره گیری از حداقل امکانات کمک آموزشی به تعلیم و تربیت شاگردانش همت می گمارد. این در شرایطی است که دانش آموزان تمام پایه ها (از اول تا پنجم) که مجموع آنها بسته به شرایط و امکانات مناطق مختلف، ممکن است تامرز چهل نفر هم برسد، همگی در کنار هم و در محیط یک کلاس می نشینند. مدیر ـ آموزگار، معمولاً فردی کوشا و پرانرژی است که باید با تلفیق مهارتهای متنوع تدریس و الگوهای کلاسداری و درست درمدت زمانی برابر با سایر آموزگاران شاغل درکلاسهای «تکپایه» همزمان تمامی دروس پنج پایه ی تحصیلی رامطابق برنامه ی کلاس تدریس کند. وی علاوه بر اشتغال به تدریس ـ که مهمترین رسالت حرفه یی او نیز هست ـ ناگزیر از انجام وظایف سایر نقش های وامانده درمدرسه، یعنی مدیر، ناظم، دفتردار و خدمتگزار نیز خواهد بود. به دفعات مشاهده شده است مدیر ـ آموزگاران برای جبران کمبودهای آموزش و پیشبرد امور مختلف آموزشگاه، با اختصاص ساعاتی از وقت خویش ـ که می تواند در خدمت به خانواده قرار گیرد ـ زمانی را بیش از میزان موظفی خویش در محل آموزشگاه حضور داشته اند.
از طرفی مشکلات ناشی از دوری راه و فاصله زیاد چنین روستاهایی با شهر، صعب العبور بودن مسیر (بالاخص در مناطق کوهستانی و فصل سرما) و بنای اکثراً فرسوده و قدیمی آموزشگاه مزید بر علت شده و مسأله ی آموزش ابتدایی را در این مناطق با بحرانی جدی روبرو ساخته است.

پایین بودن کیفیت آموزش به عللی که ذکر آن رفت، منجر به افت شدید تحصیلی درمیان طیف وسیعی از دانش آموزان این مناطق شده است. بطوری که تجربه ی چند سال اخیر نگارنده و نیز سایر همکاران نشان داده است، تنها شمار اندکی از فارغ التحصیلان این مدارس، به مقاطع تحصیلی بالاتر راه یافته اند.
با مقایسه ی فرصتها، شرایط و تمهیدات آموزشی موجود در این مدارس با سایر مدارس برخوردار از این حیث، اغراق آمیز نخواهد بود اگر وضع موجود را نوعی تبعیض و ظلمی فاحش؛ هرچند «ناخواسته» در حق دانش آموزان و البته آموزگاران این مدارس به حساب آورد.

به نظرمی رسد در صورت ادامه ی این روند و نمایان شدن تدریجی عواقب زیانبار آن در آینده یی نه چندان دور، شاهد شکل گیری و بروز اعتراض هایی در میان گروهی از افراد مرتبط با این پدیده باشیم؛ همچنانکه بعضی از آثار و علایم این نابسامانی در شرایط فعلی نیز قابل لمس است.
از آنجا که تلاش برای حل این معضل در گرو عزم جدی مسؤولان ذیربط در دریافت و درک صحیح محتوای مسأله در وهله اول و نیز استفاده از نظرات مشورتی مدیران منطقه یی، آموزگاران و سایر افراد مرتبط از جمله اولیا و دانش آموزان مدارس یادشده در مراحل بعدی است. پیشنهاد می شود به عنوان گام اول منحصراً به آموزگارانی که به تدریس در چنین کلاسهایی مبادرت می ورزند، یک ردیف حقوقی زیر عنوان «فوق العاده کلاسهای پنج پایه» تعلق گیرد تا ضمن احقاق و تثبیت گوشه یی ناچیز از حقوق مادی این افراد در قبال اشتغال به کار در شرایط سخت کاری، نیز از این رهگذر، به عنوان یک مکانیزم تشویقی مؤثر، موجبات گرایش آموزگاران بیشتری را به خدمت درمناطق مذکور فراهم کرد.
از سویی کاهش حد نصاب تعداد دانش آموزان کلاسهای پنج پایه و تبدیل آنها به کلاسهای چندپایه با افزایش نیروی انسانی(کادر آموزشی) اینگونه مدارس می تواند در ارتقای سطح آموزش و بهبود شاخص های کیفی آن مفید واقع شود. اعطای مواد و تجهیزات اولیه آموزشی و اداری با شرایط سهل به نسبت سایر مدارس، افزایش اختصاصی میزان سرانه ها (آموزشی، ورزشی و پرورشی) و بالاخره سوق دادن سرمایه های افراد خیر برای ساخت مدرسه بطور مشخص در این روستاها نیز راهکارهای دیگری هستند که در صورت اقدام و اجرا می تواند به رفع این مشکل در درازمدت

بینجامد و در نتیجه به تقلیل اختلاف فاحش سطح آموزش میان نقاط مختلف کشور کمک کند.
به هرحال انتظار می رود وزارت آموزش و پرورش با تجدید نظر در قوانین مربوط به نحوه ی توزیع منابع انسانی و مادی موجود، با نگاهی وسیع تر به مسائل پیشروی این مقطع تحصیلی و پدیده مزمنی که خیلی از اقدامات مفید در حوزه های دیگر را تحت الشعاع خویش قرار داده است، بنگرد و همچنانکه اشاره شد باید با درک صحیح ماهیت و ابعاد گوناگون مسأله، چاره ی کار نماید.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی بررسی رابطه افسردگی با رضایت زناشویی در زوجین در

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی بررسی رابطه افسردگی با رضایت زناشویی در زوجین در word دارای 102 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی بررسی رابطه افسردگی با رضایت زناشویی در زوجین در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

-1-مقدمه:
تشکیل خانواده و ارتباطات زناشویی با ازدواج آغاز می‌شود. ازدواج، پدیده‌ای است که می‌تواند باعث آرامش و سلامت روانی زن و مرد باشد؛ چنان‌که می‌تواند به جایی برسد که به جای تأمین انرژی روانی زوجین، انرژی زیادی از آنان بگیرد و باعث بروز انواع اختلالات روانی شود. در این صورت، تنها دو راه حل برای زوج درمانده باقی می‌ماند: اول اینکه گرچه زندگی زناشویی آنها آکنده از آشفتگی‌هاست، آن را تحمل کنند و دومین راه حل، طلاق است؛ راهی که در سال‌های اخیر، بسیاری کسان آن را برمی‌گزینند ( شایسته ، 1389).
رضایت از ازدواج و وضعیت زناشویی مطلوب یکی از مهم ترین عوامل موثر در میزان اختلال های روانی و عاطفی در کل جامعه و در بیماران تحت درمان در مراکز روان پزشکی است (صبوری راد ،1384).
روابط موزون و سازگار برای حفظ سلامتی روان ضرورتی انکار ناپذیر است. عدم سازگاری و ناپایداری روابط بین فردی هم می تواند ناشی از اختلالات روانی باشد و هم ممکن است به مشکلات روانی منجر شود. اختلالات روانپزشکی نظیر افسردگی و وابستگی به الکل  می توانند منجر به شکننندگی روابط زوجین و بروز نارضایتی زناشویی شود( دایر  ، 2000).
بر این اساس در این تحقیق ،  رابطه افسردگی با رضایت زناشویی زوجین شهر اصفهان  مورد بررسی قرار گرفته است.
1-2-بیان مسئله:
یکی از جوانب بسیار مهم یک نظام زناشویی، رضایتی است که همسران در ازدواج تجربه می کنند. اما آمار طلاق که معتبرترین شاخص آشفتگی روابط زناشویی است، نشانگر آن¬ست که رضایت مندی زناشویی به آسانی قابل دستیابی نیست. از سوی دیگر صرف نظر از همه ازدواج هایی که به طلاق ختم
می گردند، بسیاری از ازدواج های نا موفق نیز وجود دارند که همسران به دلیل گوناگون طلاق  نمی گیرند (اولیا، 1385).
اغلب رضایت‌مندی زناشویی را به صورت نگرش‌ها یا احساسات کلی فرد راجع به همسر و رابطه‌اش تعریف می‌کنند. یعنی رضایت‌مندی زناشویی یک پدیده درون‌فردی و یک برداشت فردی از همسر و رابطه است. چنین تعریفی از رضایت‌مندی زناشویی بیانگر آن است که رضایت‌مندی یک مفهوم تک بعدی و مبین ارزیابی کلی فرد درباره همسر و رابطه اوست( فرح دوست و همکار،1384).
طبق پژوهش هایی که  در حیطه ازدواج و رضایت زناشویی انجام شده است ، متغیرهای مختلفی با رضایت زناشویی در طول زمان رابطه دارند. این متغیرها می توانند پیش بینی کننده شانس حفظ رضایت رابطه زناشویی در طول زمان یا رفتن به طرف آشفتگی و طلاق باشند(هالفورد ،2005،به نقل از شاهی و همکاران ،1390).یک دسته از این تحقیقات مربوط به سطح سلامت فرد می باشد. نتایج تحقیقات نشان داده است که دامنه زیادی از مشکلات  زناشویی در جمعیت های با اختلال های روان شناختی گزارش شده است (هالفورد،2005،به نقل از شاهی و همکاران ،1390).
ارتباط میان ناراحتی روان شناختی و عدم رضایت زناشویی در بیماران متأهّلی که طیف وسیعی از مشکلات روان شناختی را تجربه می کنند به اثبات رسیده است. در میان اختلالات روان شناختی عمده ، افسردگی به طور وسیع تری مورد بررسی قرار گرفته و نشان داده شده است که ارتباطی قوی با آشفتگی زناشویی دارد.  (میرز و لاندز برگر ، 2002).
در مجموع می‌توان گفت افراد متأهلی که زندگی‌شان پایدار بوده و استحکام بیشتری داشته ، از رضا‌مندی زناشویی بالایی برخوردارند. بیشتر عاطفی‌اند و در مقایسه با افراد ناسازگار، کمتر دچار مشکلات روان‌شناختی می‌شوند( احمدی ، 1384).
لذا با توجه به نقش مهم رضایت زناشویی در سلامت روان زوجین بویژه افسردگی آنها و عدم  انجام پژوهشی در شهر اصفهان ،در این پژوهش رابطه افسردگی با رضایت زناشویی زوجین مورد بررسی قرار می گیرد تا با بررسی آن ،بتوان زوج درمانگران و مشاوران خانواده درمانی را جهت شناخت  این مسئله کمک نمود و مسئولان و برنامه ریزان را جهت انجام  مداخلات موثر برای کاهش افسردگی  و افزایش رضایت زناشویی زوجین کمک نمود.
1-3-ضرورت و اهمیت تحقیق:
نقش خانواده در سلامت روانی افراد و جامعه به حدی است که برخی از صاحب نظران مانند اکرمن برای خانواده ماهیت شفادهندگی قائل اند (ثنایی، 1389).
بسیاری از مواقع اجرای موفق مسئولیتهای شغلی، اجتماعی و تربیتی افراد تحت الشعاع رضایت زناشویی آنها قرار می گیرد. وقتی افراد با تشنج خاطر و رضایت زناشویی پایین به انجام بسیاری از وظایف خود می پردازند، فقدان انرژی و تمرکز حواس و گاهی کمبود انگیزه و از دست دادن هدف مانع از ایفای نقش موثرآنها می شود. بنابراین رضایت زناشویی گاهی عامل ضروری برای پیشرفت جامعه محسوب می شود( پارسا،1382).
نتایج تحقیقات مختلف نشان داده است که سطح آسیب شناختی روانی با میزان رضایت از زندگی زناشویی رابطه معنادار دارد( ساپینگتون،2001، ترجمه شاهی برواتی ،1382 ).
رضایت مندی زناشویی وابسته به امیال، انتظارات و نیازهای زوجین می باشد و نقشی اساسی در بهزیستی فردی و خانوادگی دارد، به همین دلیل قسمت عمده ای از ادبیات پژوهش را به خود اختصاص داده است. داشتن یک ازدواج سالم با بسیاری از شاخص های مثبت سلامت همبسته است بسیاری از پژوهشها نشان داده اند که طلاق، جدایی و ناسازگاری بین زوجین، منجر به شرایط نامناسب سلامت روانی و در نهایت شرایط نا مناسب سلامت جسمانی می شود (پارسا،1382).
همچنین نارضا‌مندی زناشویی معمولاً با افسردگی، اختلالات تغذیه، برخی از انواع الکلیسم و نیز بیماری‌های جسمانی و روانی همسران همراه است( نوید لی ،1383).
مطالعه های انجام شده بر روی بیماران افسرده  نشان داده است که با بهبودی این بیماران ، رضایت از زندگی زناشویی نیز افزایش یافته است(همان منبع).
بر این اساس توجه ، مطالعه و پژوهش در زمینه عوامل موثر در رضایت زناشویی مهم و اساسی است. یکی از این عوامل ، افسردگی زوجین می باشد که در تحقیقات متعدد مورد بررسی قرار گرفته است.
افسردگی تهدید کننده سلامت زندگی فرد ، خانواده و اجتماع است ، می تواند بر روی خلق و خو ، رفتار ، نگرش و کارایی افراد تاثیر بگذارد و عوارضی چون اعتیاد و خودکشی گریبان گر آنها شود.(امینی ،1389 ).لذا با توجه به مباحث ذکر شده می توان گفت شناخت رابطه  افسردگی با رضایت زناشویی زوجین امری ضروری است  و درمانگران را جهت اتخاذ برنامه مداخلاتی و پیشگیرانه رضایت زناشویی کمک می‌کند. بر این اساس این پژوهش درصدد بررسی رابطه  افسردگی با رضایت زناشویی زوجین اصفهان می باشد.
1-4-اهداف تحقیق:
1-4-1- بررسی رابطه میزان افسردگی با میزان رضایت زناشویی زوجین شهر اصفهان .
1-4-2-مقایسه میزان رضایت زناشویی زوجین بر اساس سطح تحصیلات
1-4-3-مقایسه میزان رضایت زناشویی زوجین بر اساس جنسیت
1-5-فرضیه های تحقیق:
1-5-1- بین میزان افسردگی با میزان رضایت زناشویی زوجین شهر اصفهان رابطه وجود دارد.
1-5-2- میزان رضایت زناشویی زوجین بر اساس سطح تحصیلات تفاوت معناداری دارد.
1-5-3-میزان رضایت زناشویی زوجین  زن و مرد با هم تفاوت معناداری دارد.
1-6-تعاریف نظری و عملیاتی واژها :
1-6-1-تعاریف نظری:
رضایت زناشویی: رضایت زناشویی حالتی است که طی آن زن و شوهر از ازدواج با یکدیگر و با هم بودن احساس شادمانی و رضایت دارند (سینها و ماکرجی ، . 1991 به نقل از میر احمدی زاده و همکاران، 1382).
افسردگی : حالت روانی ناخوش که با دل‌زدگی، ‌یأس و خستگی‌پذیری مشخص می‌شود و در بیشتر مواقع با اضطرابی کم و بیش شدید همراه است(دادستان،1382).
1-6-2-تعاریف عملیاتی:
رضایت زناشویی  :در این تحقیق ، رضایت زناشویی  با استفاده از مقیاس اینریچ  سنجیده می شود.
افسردگی: در این تحقیق ، ملاک سنجش افسردگی نمره ای است که زوجین در پرسشنامه افسردگی بک بدست می آورند.

منابع فارسی
1.    احمدی ، رضا. (1384) . رضایت زناشویی. تهران: انتشارات بهار.
2.    اولیاء، حمیدرضا.(1385) . زندگی  و زوایای آن. تهران: انتشارات بهار.
3.    امینی ،زهرا.(1389).تاثیر عوامل روانی بر رضایت زناشویی،پایان نامه کارشناسی ارشد ،رشته روانشناسی ،دانشگاه آزاد یزد
4.    اشمالینگ، ک. ب.، فروزتی، ا.ا.، و جیکوبسون، ن. س. (1383). مسایل زناشویی. درک . هاوتون، کرک، سالکووس کیس و کلارک. رفتار درمانی شناختی. ترجمه حبیب الله قاسم زاده. تهران: انتشارات ارجمند.
5.    استریت ،فرانک. (1999) .رابطه همسران ،مترجم، تبریزی،علی.(1376).تهران:انتشارات پیک فرهنگ
6.    اولیور ، میلر.( 1994).با هم برای همیشه ، مهارتهای ارتباطی برای عشق پردوام. ترجمه ی مهدی قراچه .(1382). تهران : البرز .
7.    آزاد، حسین.(1377) . آسیب شناسی روانی (جلد اول) . تهران: بعثت.
8.    نیکخو ،محمدرضا و آوادیس ،یانس.(1382). انجمن روانپزشکی امریکا. راهنمای تشخیصی و آماری اختلالهای روانی (DSM-IV-TR)، تهران: انتشارات سخن.
9.    آمن، لارنس روث، پروین، ترجمه فهامی،علی، کاوش نیا حمزه و خداپناهی ،محمد (1388)، افسردگی چیست؟، تهران:انتشارات فرهنگی رسا.
10.    باچر،ف.مورفی،ژوزف.(2007).نیروی تخیل مثبت ،در درمان افسردگی .ترجمه سید محمدی، علی.(1388). انتشارات رشد .
11.    برنشاین ،ف اچ، م تی. (1382).شناخت درمان اختلافات زناشویی، ترجمه سهرابی،حمید رضا،تهران :موسسه فرهنگی رسا.
12.    بنی جمالی ،نفیسه.(1383).ریشه یابی علل ازهم پاشیدگی خانواده ،مجله علوم تربیتی ،دانشگاه چمران،اهواز: سال یازدهم دوره سوم شماره 1و 2.
13.    برادشاو، ج .(1372). تحلیل سیستمی خانواده. ترجمه، قراچه داغی، مهدی. تهران: نشر البرز.
14.    پارسا، شاهین.( 1382) . عشق و مزایای آن در زندگی. تهران. انتشارات باران.
15.    تیرگری، ع.، اصغرنژاد فرید، ع.و بیان زاده، ع.ا.، و عابدین، ع.ر.(1385). بررسی عوامل شخصیت بر رضامندی زناشویی و رابطه ساختاری آنها در زوجین ناسازگار و سازگار شهرستان ساری در سال 1383. چکیده مقالات دومین کنگره سراسری آسیب شناسی خانواده در ایران. تهران: دانشگاه شهید بهشتی. ص101.
16.    -ثنایی، باقر.( 1389). مقایسه سنجش خانواده و ازدواج ،تهران: انتشارات بعثت .
17.    جلیلی، رضا. (1383) . رضایت زناشویی. تهران: انتشارات بهار.
18.    خان محمدی، حمیدرضا.(1384) . زندگی  و زوایای آن. تهران. انتشارات بهار.
19.    دادستان، محمد. ( 1382) . زمینه های افسردگی. تهران . انتشارات ارجمند.
20.    دیویدسون، کیت ام و ماری بلک برن، ایوی. (1389). شناخت درمانی افسردگی و اضطراب. ترجمه: حسن توزنده جانی.تهران: آستان قدس رضوی.
21.    روزنهان ، مارتین ای. پی و دیگران. (1384) . آسیب شناسی روانی (جلد دوم) . ترجمه، سیدمحمدی ،یحیی،  تهران: ارسباران، ‌چاپ هفتم.
22.    رحمانی، م.ع.، و قیصری پور. س .(1385). بررسی رابطه هوش هیجانی با رضایتمندی زناشویی در زوجین 30 تا 50 ساله شهر تهران. چکیده مقالات دومین کنگره سراسری آسیب شناسی خانواده در ایران. تهران: دانشگاه شهید بهشتی. ص 184.
23.    راتوس، نوید (1388).زوج درمانی .ترجمه سید محمد ی علی  تهران : بین الملل
24.    ساپینگتون، ا.ا. (1382). بهداشت روانی. ترجمه ، شاهی برواتی ،حسین. تهران: انتشارات روان.
25.    سینها و ماکرجی.( 1991 ).میراحمدی زاده، ع.ر.، نخعی امرودی، ن.، طباطبایی، س.ح.ر.، و شفیعیان ، ر. (1382). رضامندی زناشویی و تعیین عوامل تاثیرگذار بر آن در شیراز. اندیشه و رفتار. سال هشتم، شماره 4، 56-63.
26.    سلیمانیان، ع.ا. (1373). بررسی تاثیرتفکرات غیر منطقی (بر اساس رویکرد شناختی) بر نارضایتی زناشویی. پایان نامه کارشناسی ارشد مشاوره (چاپ نشده). دانشگاه تربیت معلم تهران.
27.    شایسته ، علی . (1389) . خانواده و مسائل همسران جوان 0 تهران : طلوع آزادی .
28.    شاملو؛ سعید. (1382). بهداشت روانی، تهران: انتشارات رشد.
29.    صبوری راد، منوچهر. (1384) . رضایت زندگی و ازدواج. تهران. انتشارات فرهنگ.
30.    صیادپور، ز. (1384). بررسی رابطه سلامت روان و رضایت زناشویی. مطالعات روان شناختی. دوره 1، شماره های 2و 3، 141- 159.
31.    عطاری، ی. ع.، افضلی گروه، ص.، و مهرابی زاده هنرمند، م. (1384). عنوان بررسی همبستگی آسیب شناسی روانی زنان و رضایتمندی زناشویی. مجله علوم تربیتی و روانشناسی دانشگاه شهید چمران اهواز. دوره سوم، سال دوازدهم، شماره 1، 27-44.
32.    فرح دوست ،رضا ،قائمی ،علی. (1384) . خانواده و مسائل همسران جوان 0 تهران : طلوع آزادی .
33.    کاپلان، سادوک (1996). خلاصه روانپزشکی (جلداول) پور افکاری، نصرت الله.(1382) . چاپ اول، تهران، انتشارات ارجمند
34.    گلدنبرگ، ج (1382). تحلیل سیستمی خانواده. ترجمه مهدی قراچه داغی. تهران: نشر البرز.   
35.    گلمن ،دانیل ،(1379)هوش هیجانی ،ترجمه بلوچ،حمید رضا ،تهران:نشر قومیس .
36.    . میرزولاندزبرگر، (2002) ، روانشناسی ازدواج، ترجمه شاهی، جمال و صادقی ،اکبر. (1381). تهران: شرکت شمالی انتشار.
37.    میر‌احمدی‌زاده،ابراهیم. (1382). انتخاب همسر، تهران : بین الملل .
38.    نوید لی، محمد. ( 1383) . روان شناسی ازدواج،تهران: انتشارات ارجمند
39.    نجفلویی، ف. (1383). بررسی رابطه بین تمایز یافتگی زوجین با تعارضات زناشویی. چکیده مقالات نخستین کنگره سراسری آسیب شناسی خانواده در ایران. تهران: دانشگاه شهید بهشتی. ص 238.
40.    واتر ،ث،ا،ه . (1987). افسردگی روانی ، ترجمه: به نقل ترجمه بهاری و همکاران،1382. ؛ تهران: بنگاه ترجمه و نشر کتاب.
41.    هالجین ، ویتبورن .(1991).زناشویی ، ترجمه ی سیدمحمدی. (1388).تهران :انتشارات فرهنگی رسا .
42.    هالفورد، د.ک.(2005).زوج درمانی کوتاه مدت. ترجمه تبریزی ،مصطفی ، کاردانی ،مژده و جعفری، فروغ. (1384). تهران: انتشارات فرا روان.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی کارآموزی آموزشگاه طراحی لباس گلشن صبا در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی کارآموزی آموزشگاه طراحی لباس گلشن صبا در word دارای 24 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی کارآموزی آموزشگاه طراحی لباس گلشن صبا در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی کارآموزی آموزشگاه طراحی لباس گلشن صبا در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی کارآموزی آموزشگاه طراحی لباس گلشن صبا در word :

تا آنجا که تاریخ نشان می‌دهد، همیشه انسان لباس می پوشیده است ولی البته در طول تاریخ با گذشت زمان و با تفاوت مکانها لباس فوق العاده متنوع و متفاوت بوده است. در گذشته بیشتر لباس به عنوان حفظ سرما و گرما و نیز زینت و تجمل مورد استفاده قرار می‌گرفته است و جنبه ایمنی و حفاظت آن در درجه بعد بوده، اما در زندگانی صنعتی امروز، نقش ایمنی لباس و جنبه حفاظت آن در بسیاری از رشته ها در درجه اول اهمیت قرار دارد. فضا نوردان، مأموران آتش نشانی، کارگران معادن، غواصان وبسیاری دیگر، از لباسهای مخصوص برای حفظ خود در برابر انواع خطرها استفاده می کنند. وسایل تولید لباس در عصر ما به قدری متنوع شده و توسعه یافته است که با گذشته اصلاً قابل مقایسه نیست.
امروزه با توجه به تنوع و اهمیت بیشتر لباس نسبت به گذشته روشهای دوخت هم توسعه یافته است و در کنار کار دوخت نیز متدهای الگوکشی جهت متناسب و خوش ترکیب شدن بر روی بدن افراد برنامه ریزی و طراحی شده است. در این بخش سعی شده تا انواع الگوهای تدریس شده در آموزشگاه به نحو صحیح ارائه شود. این الگوها شامل : انواع دامن، بالاتنه، آستین، انواع یقه، شلوار و طرز دوخت آن و ... که با متد گرلاوین می‌باشد.
محل کارآموزی :
آموزشگاه گلشن صبا به سرپرستی خانم رضیه نشان در سال 1382 تأسیس گردید. در این آموزشگاه تدریس الگو به روشهای گلاوین، متریک و مولر می باشد و همچنین به آموزش دوخت انواع لباسها از قبیل : انواع یقه ها، آستین ها، شلوار ، کت و ... می پردازد که در هر دوره تعدادی کارآموز در مقاطع نازک دوزی، ضخیم دوزی، لباس عروس، لباس شب می پذیرد و در پایان از این کارآموزان امتحان عملی و تئوری گرفته می شود و مدرک دیپلم از سازمان فنی و حرفه ای به این کارآموزان داده می شود. ساعاتی که کارآموزان در این آموزشگاه هستند بستگی به دوره ای که می گذرانند است مثلاً : نازک دوزی 460 ساعت و لباس عروس و شب 270 ساعت می باشد.
آموزشگاه گلناز نیز به سرپرستی خانم فاطمه عباسی در سال 1376 تأسیس گردید. در این آموزشگاه متدهای متریک و گرلاوین و نیز آموزش دوخت انواع لباس شب، عروس،‌کت و دامن و ... تدریس می شود. فضای کارآموزی حدوداً 90 متر است. 6 الی 7 عدد چرخ خیاطی برای کارآموزان وجود دارد امکانات نسبتاً مناسبی دارد اما به علت قرارگرفتن در زیرزمین از نور و روشنایی چندان مناسب برای فضای کار و دوخت نیست.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله نگاهی به شعر « مرغ آمین » نیما در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله نگاهی به شعر « مرغ آمین » نیما در word دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله نگاهی به شعر « مرغ آمین » نیما در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله نگاهی به شعر « مرغ آمین » نیما در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله نگاهی به شعر « مرغ آمین » نیما در word :

نگاهی به شعر « مرغ آمین » نیما

مرغ آمین
نیما شعر نسبتاً بلند مرغ آمین را در سال 1330 یعنی هنگامی که جنبش ملی ایران به رهبری دکتر محمد مصدق در صحنه سیاسی حضور فعال داشت سروده است. نیما در این شعر اندیشه های رهائی جویانه خود را که آمیخته با خوش بینی و امید و افشاگری است در تمثیل مرغ آمین به سیک سخن در آورده است عناصر تشکیل دهنده مرغ آمین عبارتند از: مرغ آمین که موجودیست سمبلیک و مردم و عناصر ضد مردم که مرغ و مردم درباره آنان گفتگو می کنند.

مرغ آمین، زبان به بیان آرزوهای مردم می گشاید وعده رهایی می دهد. و با گفتن آمین این اندیشه های رهائی بخش و آرزوهای آرمانی را پیوند می دهد و با ایجاد این پیوند از یاس خسران بار آنان (مردم) می کاهد.
درباره شخصیت مرغ آمین دکتر انور خامه ای چنین می گوید :
« در این شعر که قسمت اعظم آن گفتگویی میان مرغ آمین و خلق است. این مرغ مانند پرسناژی های اشعار دیگر نیما، یک موجود سمبولیک است. و احتمالاً مظهر پیشوایان و پیشگامان جنبش رهایی بخش جامعه است.1

شخصیت مرغ آمین و سازگاری او با دردهای مردم و همگامی او با رنجهایشان را نیما در آغاز شعر چنین بیان می کند.
مرغ آمین دردآلودی است کاواره بمانده
رفته تا آن سوی این بیداد خانه
بازگشته رغبتش دیگر ز رنجوری نه سوی آب و دانه
نوبت روز گشایش را
در پی چاره بمانده1

شعر از آغاز با استعاره ها و کنایه ها شروع می شود. بکارگیری بیداد خانه مفهوم کنایه آمیزی را در بر دارد که آن سرنوشت مردم کشوری را به خاطر می آورد که همه حرکت ها و جنبش هایش برای رسیدن به رهائی بی نتیجه مانده است. و مرغ آمین نیز دردآلودی است که تمام این مسائل را می داند و مردم درد کشیده ای را که در این بیدادخانه زندگی می کنند می شناسد. و راز دردهایشان را می داند.
می شناسد آن نهان بین نهانان (گوش پنهان جهان دردمندها)
جور دیده مردمان را2
در واقع مرغ آمین در پی رهائی است و نوبت روز گشایش را بدنبال چاره و راه گشائی می باشد.
نوبت روز گشایش را
در پی چاره بمانده3

مرغ آمین برای دستیابی بدین هدف پیوندی یگانه با مردمش دارد. پیوندی ناگسستنی و بدور از هر گونه تظاهر ، پیوندی که فکر و نوای مرغ آمین را به سرایش دردهای مردمش بر می انگیزد. فارغ و بی واهمه از عیب و ایرادی که ممکن است بر گفتار او گرفته شود. بسته در راه گلویش او
داستان مردمش را
رشته در رشته کشیده (فارغ از هر عیب کاو را بر زبان گیرند)
بر سر منقار دارد رشته ی سردرگمش را1

مرغ آمین نشانی از امیدهای بازیافته است که در شبی تیره به جلوه در می آید. و نور امید به آینده را در دل ها می افروزد. در واقع مرغ « از درون استغاثه های رنجوران» و « در شبانگاهی چنینی دلتنگ می آید نمایان» و نشان پیروزی مردمی است که با سرافرازی از تنگناهای زندگی می گذرند و مرغ تمثیل آن امید تاریخی که از پس قرنها چهره خویش را نمایان ساخته است.
او نشان از روز بیدار ظفرمندی است
با نهان تنگنای زندگانی دست دارد

از عروق زخمدار این غبارآلوده ره تصویر بگرفته
از درون استغاثه های رنجوران
در شبانگاهی چنین دلتنگ می آید نمایان2
و سپس با بکارگیری شیوه ای بدیع مرغ را به مردم نشان می دهد «رنگ می گیرد» تجسم می یابد و او گرم می خندد اینک مرغ آمین برای دیوارهایشان بالهای خود را می گستراند.
می دهد پوشیده خود را برفراز بام مردم آشنائی
رنگ می بندد
شکل می گیرد
گرم می خندد
بالهای پهن خود را بر سر دیوارشان می گستراند3
و سپس با تصویری زیبا و دلنشین که نوعی ابهام کلامی را نیز به همراه دارد مرغ «از کسان احوال می جوید»

چون نشان از آتشی درد و خاکستر
می دهد از روی فهم رمز درد خلق
با زبان رمز درد خود تکان در سر
وز پی آنکه بگیرد ناله های نامه پردازان ره در گوش
از کسان احوال می جوید
چه گذشته است و چه نگذشته است1
سرگذشته های خود را هر که با آن محرم هشیار می گوید

و بدین گونه مرغ با مردمش دمساز می شود و شرح پریشانیها و تلخکامی های آنان را از زبانشان می شنود
داستان از درد می رانند مردم
در خیال استجابتهای روزانی
مرغ آمین را بدان نامی که او هست می خوانند مردم2

و در اینجاست که نیما کلمه آمین را که در ذهن مردم بار مذهبی و عاطفی مثبتی دارد برای نشان دادن خوشبینی خویش به آینده بکار می گیرد.
زیر باران نواهایی که می گوید
باد رنج ناروای خلق را پایان
مرغ آمین را زبان با درد مردم می گشاید
بانک بر می دارد
مرغ آمین
آمین !

باد پایان رنجهای خلق را با جانشان در کین
و زجا بگسیخته شالوده های خلق افسای
و به نام رستگاری دست اندرکار
و جهان سرگرم از حرفش در افسون فریبش
خلق می گویند
آمین1

محتوای شعر مرغ آمین مردمی خوشبینانه و در راستای آرزوها و خواسته های مردم است. اندیشه های طرح شده در شعر رهائی جویانه و درجهت تغییر و دگرگونی در نظام حاکم بر جامعه است که آرزوئی دیرین و مردمی است در شبی اینگونه با بیدادش آمین / رستگاری بخش ای مرغ شباهنگام ما را / و به ما بنمای راه ما به سوی عافیت گاهی / هر که را ـ ای آشنا پرور ـ ببخشا بهره ای از روزی که می جوید.1 / و سرانجام نوید رهائی بخش مرغ است که در دل شب تیره طنین می افکند که وعده رهائی و رستگاری را به مردمی که خواهان آن اند می دهد رستگاری روی خواهد کرد.

و شب تیره، بدل با صبح روشن گشت خواهد. مرغ می گوید.2 اما مردمی که رنجها کشیده اند و فریبها خورده اند تردیدهای خود را به زبان می آورند و هراس خود را از جهانخواره بیان می کنند و اندیشناکی خود را از آینده باز می گویند
خلق می گویند
اما آن جهانخواره
(آدمی را دشمن دیرین) جهان را خورد یکسر3
اما مرغ پاسخی مهیا و آماده را که همان آرزوی نابودی جهانخواره است به زبان می آورد.
در دل او آرزوی او محالش باد4

مرغ آمین حماسه ایست مردمی که نقاب از چهره های زشت و فریبکار ستمکاران جهانخوار بر می دارد. و محتوای انقلابی و ظلم ستیز آن نشان دهنده ی شرافت انسانی سراینده آن می باشد. که در کنج انزوای خویش در گوشه ای از تهران در سنین پیری سرنوشت خود را از سرنوشت مردمش جدا نمی داند. مرغ امین نماد پیرمرد درد کشیده ایست. که از زبان مرغ آمین با مردمش حرف می زند. با پیروزی های آنان امیدوار و با شکستهایشان دل شکسته و غمگین می شود.

و سرانجام اندیشه های رهائی جویانه و انسانی خود را به زبان مرغ آمین جاری می سازد به مردم نوید می دهد و ستمکاران را رسوا می کند. و بیان می کند که چگونه با گسترش شور رهائی جوئی مردم در دوران اوج مبارزات ملی، انسانها خود را باز می یابند و مرغ با نوای رهائی بخش خود به سامان رسیدن تلاشهای مردم ستم دیده را اعلام می کند.

مرغ می گوید :
به سامان باز آمد خلق بی سامان
و بیابان شب هولی
که خیال روشنی می برد با غارت
و ره مقصود در آن بود گم، آمد سوی پایان
و درون تیرگیها، تنگنای خانه های ما در آن ویلان
این زمان با چشمه های روشنائی در گشوده است
و گریزانند گمراهان، کج اندازان

و سرانجام تبهکاران و مال اندوزان و ستمکاران را بدینگونه می سراید و خانه های عشرت و تبهکاری آنان را چون در و دیوار زندانهایشان شکسته ویران تصویر می کند.
مرغ آمین
در رهی کامد خود آنان را کنون پی گیر
و خراب وجوع ، آنان را ز جا برده است
و بلای جوع آنان را جا بجا خورده است
و چو شمعی در تک گوری
کورموذی چشمشان در کاسه ی سر از پریشانی1

و آنانکه چنین روزی را برای خویش تصور نمی کردند. جبران بر ویرانه ی بساط خویش می نشینند.
هر تنی ز آنان
از تحیر بر سکوی در نشسته
و سرود مرگ آنان را تکاپوهایشان (بی سود) اینک ی کشد در گوش2 و خلق همنوا با مرغ تصویر را کامل می کنند و فریاد خروش خود را در دل شب که می رود تا بگریزد و روی پنهان کنند سر می دهند.

خلق می گویند
«بادا باغشان را، در شکسته تر / هر تنی زانان ، جدا از خانمانش بر سکوی در، نشسته تر/ وز سرود مرگ آنان ، باد / بیشتر بر طاق ایوانهایشان قندیلها خاموش
در شعر مرغ آمین نیما نه تنها جهانخواره و ستمکاران را مورد هجوم قرار می دهد و آرزوی مرگ و رسوائی آنان را بزبان خلق و مرغ جاری می سازد. بلکه اندیشه های ویرانگر و بد آموزی را که باعث رکود و جهل می شوند نیز به باد انتقاد می گیرد و آرزوی نابودی هر آنچه را در ما « مردگی آموز » است بزبان مرغ جاری می سازد و آمین می گوید .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق در مورد معرفی تکنولوژی DSL و انواع آنها در

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق در مورد معرفی تکنولوژی DSL و انواع آنها در word دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق در مورد معرفی تکنولوژی DSL و انواع آنها در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق در مورد معرفی تکنولوژی DSL و انواع آنها در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق در مورد معرفی تکنولوژی DSL و انواع آنها در word :

معرفی تکنولوژی DSL و انواع آنها

مقدمه:
در دهه‌های اخیر، ظهور”شبکه‌های دیتا”، تحولی عظیم درحوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات به وجود آورده است؛ مقرون به صرفه بودن، فراگیر بودن، در دسترس بودن و قابلیت توسعه و تنوع سرویس‌هایی که روی این بستر کار می‌کنند، تقاضا برای استفاده از آن را روز به روز افزایش می‌دهد.

از طرف دیگر، وجود سرویسهایی که به پهنای باند زیاد برای انتقال دیتا نیاز دارند، ارایه‌کنندگان سرویس‌های اینترنت را برای تخصیص پهنای باند مورد نیاز کاربران و همچنین کیفیت سرویسهای ارایه شده، با چالش جدی مواجه کرده است.

 

مقایسه راه ‌‌حل‌های گوناگون:
در سالهای اخیر، انواع راه‌حلهای مختلف از طرف سازندگان تجهیزات شبکه جهت تخصیص پهنای باند بالا به مشترکین ارایه شده است؛ اما این راه‌حلها دارای مشکلات جدی بوده است که از اهم آن می‌توان به عدم مدیریت صحیح روی زیرساخت و همچنین هزینه بالای آن‌ اشاره کرد که هر مشترکی قادر به پرداخت آن نمی‌باشد. از این رو اکثر سازندگان تجهیزات شبکه، بر آن هستند که علاوه بر ارایه راه‌حل‌هایی که نیاز پهنای باند مشترکین را برطرف می‌نماید، بتوانند مدیریت مناسبی را روی زیرساخت اعمال کنند.

 

از مهمترین تکنولوژی‌هایی که در سالهای اخیر برای پاسخ به این نیاز ظهور کرده، می‌توان به مودم‌های کابلی، TI و E1 اشاره کرد که توانسته‌اند با بکارگیری تکنولوژی‌های پیشرفته در انتقال اطلاعات، سرعت تبادل اطلاعات را تا حد بسیار خوبی بالا ببرند. اما مشکل این روش‌ها، هزینه بالای آنهاست که باعث می‌شود مشترکان نتوانند به آن دسترسی داشته باشند و فقط ارایه‌کنندگان سرویس، یعنی ISP ها قادر به پرداخت این هزینه هستند.

 

از طرف دیگر، اگر تکنولوژی ISDN را که در چند سال اخیر به عنوان یک سرویس مناسب در اختیار کاربران قرار گرفت، مورد ارزیابی قرار دهیم، متوجه می‌شویم که این تکنولوژی با اینکه پهنای مناسبی را در اختیار کاربران قرار می‌دهد، به دلیل عدم استفاده بهینه از پهنای باند زیرساخت شبکه دیتا، نتوانست به روند رو به رشد خود ادامه دهد. بر همین اساس، سازندگان تجهیزات شبکه با توجه به تقاضای روزافزون پهنای باند، که باید ارتباط بین مشترکین و مراکز مخابراتی و همچنین مراکز مخابراتی و زیرساختار شبکه دیتا را برقرار سازد، به تازگی تکنولوژی DSL را برای حل این مشکلات معرفی کرده‌اند. با استفاده از تکنولوژی DSL ، مشکل پهنای باند کاربر و ISP بخوبی حل می‌شود و از طرفی با توجه به سادگی نصب تجهیزات و کم بودن هزینه استفاده از این سرویس، به نظر می‌آید در کشور ما هم مانند اکثر نقاط دنیا، استقبال عمومی از این سرویس خوب باشد.

 

در ابتدا بهتره با خوده تکنولوژی آشنا بشین:
اصلا DSL چیه؟
DSL مخفف Digital Subseriber Line است.یک فناوری مخابراتیه که با استفاده زوج سیم مسی تلفنی(همین دو رشته سیمی که تو خونه هامون کشیده شده) می تونه اطلاعات و داده ها رو با سرعت بالا در باند پهن ((BandWidth توسط خطوط تلفن معمولی انتقال بده.توجه کنین که کار این گونه خطوط تلفن رسوندن امواج صوتی به مقصد است.این گونه خطوط(زوج سیمی) که به PSTN (Public Switched Telephone Network ) نیز نامیده میشن فقط با سرعت 4 کیلوهرتز می تونه صداها و امواج رو انتقال بده.

 

درسال منتهی به ژوئن 2004 ، مشترکین سرویسهای DSL به 78 میلیون رسیده که نرخ رشد آن دوبرابرفن آوریهای دیگر Broadband است ویافته های تحلیل گران نشان می دهد که رشد نصب سرویسهای DSL بدلیل قیمت مناسب ، سادگی وآسانی نصب وبهره برداری وپیشرفت فنی وتکنیکی آن می باشد .
این تحقیقات نشان میدهد که رشد استفاده ازسرویسهای DSL در راس فن آوریهای Broadband می باشد .

نحوه کار DSL:
سرویس تلفنی قدیم(POTS) منزل یا شرکت شما را با سیم های مسی به مرکز تلفن متصل می کند.در این سرویس ، اطلاعات صوتی پس از تبدیل به سیگنال الکتریکی به صورت آنالوگ منتقل می شود.به همین دلیل چون روش ارسال آنالوگ است ، کامپیوتر شما برای انتقال اطلاعات از طریق خط تلفن نیاز به مودم دارد تا اطلاعات دیجیتال را به آنالوگ تبدیل کند و بالعکس.اما ارسال آنالوگ تنها بخش کوچکی از پهنای باندی که سیم مسی در اختیارما می گذارد را استفاده می کند به عبارت دیگر انتقال آنالوگ یک گلوگاه برای پهنای باند است.
با فن آوری DSL نیازی نیست که اطلاعات دیجیتال به آنالوگ تبدیل شود و برعکس. اطلاعات دیجیتال به شکل دیجیتال منتقل می شود بنابراین محدودیتهای موجود در خطوط ارتباطی مسی را جهت برقراری ارتباط از طریق این خطوط مرتفع می سازد .

DSL متدهای پیچیده مدولاسیون را برای قرار دادن دیتا در سیمهای تلفن موجود (POTS) به کار می گیرد. نیازی نیست که شما یک خط تلفن دیگر نصب کنید چون خط موجود شما جداسازی می شود طوری که سرویس تلفن و سرویس مودم DSL را با هم حمل کند.
لازم به ذکر است که این تکنولوژی فقط برای اتصالات مرکز سوئیچینگ تلفن به یک خانه یا شرکت به کار می رود نه بین ایستگاه های سوئیچینگ.
در واقع این تکنولوژی بدلیل استفاده از خطوط تلفنی موجود وافزایش باز دهی آنها وحذف محدودیتهای سیستم آنالوگ مورد توجه خاصی قرارگرفته است.

DSL چگونه کار می‌کند؟
همانطور که در شکل(1) مشاهده می‌گردد، تمام زوج‌سیمها از محل مشترکین به مراکز مخابراتی کشیده می‌شود. این خطوط هرچه به CO ها ( Central Office ) نزدیکتر می‌گردند، مجموعه بزرگتری از زوج سیمها را پدید می آورند.

به دلیل اثر مغناطیسی که این خطوط بر روی یکدیگر می‌گذارند، ارسال سیگنالهای دیتا از این خطوط در سرعتهای بالا، به خوبی امکان ندارد. برای رفع این مشکل، از تکنولوژی DSL استفاده می¬شود.

از طرف دیگر، با توجه به اینکه مشکل تداخل در نزدیکی CO ها نسبت به محل مشترکین، بسیار حادتر است (تعداد سیمها در CO ها به مراتب بیشتر از محل مشترکین است) و همچنین میزان اطلاعاتی که به سمت مشترکین سرازیر می‌گردد، بسیار بیشتر از اطلاعاتی است که از مشترکین به سمت CO ها ارسال می‌شود، (به علت اینکه کاربر اکثر اوقات با ارسال یک اطلاعات کم، مثلا یک کلیک، حجم وسیعی از اطلاعات را دریافت می‌کند)، طراحان به فکر ساخت سیستمهایی برپایه DSL افتادند که به صورت نامتقارن عمل نمایند؛ یعنی سرعت اطلاعات ارسالی به CO ها، کمتر از اطلاعات دریافتی باشد. به این ترتیب از طرفی به دلیل فرکانس کم اطلاعات ارسالی، تضعیف کمتری در محل CO ها به-وجود می¬آید و از طرف دیگر در پهنای باند صرفه‌جویی می‌گرد.

 

همانطور که در شکل(2) مشاهده می‌شود، در محل کاربر، می‌توان تجهیزات مختلفی را از قبیل تلفن، فاکس و رایانه بر روی خطوط DSL قرار داد. همچنین، می‌توان به جای یک رایانه، تعدادی رایانه را که به یک شبکه محلی متصل هستند، با استفاده از تجهیزاتی بنام سوییچ یا هاب به خط DSL متصل نمود.

اطلاعات تلفنی و فاکس توسط Splitter از اطلاعات دیتا جدا می‌گردد تا درصورت از کار افتادن خط دیتا، خط تلفنی برقرار بماند. هر مشترک برای استفاده از سرویس¬های DSL ، باید حداکثر در فاصله 6 کیلومتر از CO قرار داشته باشد.

 

تمام اطلاعات ارسالی مشترک (شامل دیتا و تلفن)، به سمت CO ارسال می‌گردد و در آنجا از هم جدا می‌گردد؛ اطلاعات صوتی تلفنی به سمت سوییچهای تلفنی هدایت شده و وارد شبکه PSTN می‌گردد و سیگنالهای دیتا از طریق تجهیزات DSLAM ، به سمت ISP ها هدایت شده و از آنجا وارد شبکه اینترنت می‌گردد. به این ترتیب، مشترکین از هر دو سرویس دیتا و تلفن در آن واحد استفاده می‌نمایند.

قابل ذکر است که نصب این تجهیزات نیاز به افراد متخصصی دارد تا به محل مشترک رجوع کرده و سخت‌افزار مورد نظر را نصب کنند.
برخی ویژگی‌ها و کاربردهای DSL:

این تکنولوژی بسیاری از مشکلاتی را که در سیستمهای مشابه وجود دارد، با استفاده از خواص سیستمهای دیجیتال، حل می‌کند

خواص DSL :
بنا بر آنچه تاکنون بیان شد، می¬توان ویژگی¬های تکنولوژی DSL را به صورت زیر برشمرد:

-1 سرویس همیشگی ( Always-on service ) و عدم نیاز به شماره‌گیری
2 – ایجاد بستری پرسرعت برای ارتباط تلفنی/ اینترنتی به طور همزمان
-3 ارسال اطلاعات، با سرعتی معادل 25 برابر مودم‌های آنالوگ فعلی
-4 مقرون به صرفه بودن برای مشترکین
5 – قطع نشدن خط درهنگام ارتباط با اینترنت
-6 قابلیت ارایه به صورت اتصالات و سرعت‌های مجزا (در محدوده Kbps144 تا Mbps1.5 )
معایب DSL :

البته با وجود مزایای اشاره شده، برخی محدودیت¬ها نیز در استفاده از این تکنولوژی وجود دارد:
-1 محدودیت ارایه مشترکینی که در فواصل بیش از مقدار مجاز قرار دارند
-2 لزوم نصب تجهیزات خاص در محل مراکز تلفنی
3 – عدم امکان ارایه بهترین شکل صوت روی این بستر در حال حاضر

 

مقایسه انواع تکنولوژی‌های DSL با سیستمهای قبلی
برای مقایسه ملموس¬تر تکنولوژی DSL با سیستم¬های قبلی، در جدول زیر به مقایسه زمان انتقال اطلاعات با استفاده از این سیستم پرداخته¬ایم:

خوبه با ویژگی ها و معایب شبکه DSL هم آشنا بشین (توضیحات):
1- اولین ویژگی و مهم ترین ویژگی DSL نسبت به دیگر فناوری ها هم رده خودش اینه که زیر ساخت خاصی برای انتقال اطلاعات نمی خواد.بستر یا همون زیر ساختی که DSL برای انتقال اطلاعات استفاده می کند همون زوج سیم مسی است که در همه جا وجود داره ،پس دیگه نیازی به ایجاد زیر ساخت مخابراتی خاصی نیست،چون ایجاد این گونه زیر ساخت ها هزینه های خیلی بالایی داره .

2- دومین ویژگی DSL نسبت به دیگر سیستم ها پهنای باند بالایی است که DSL ارائه میده که از 144 kbps تا 15 Mbps است که حداقل در مقایسه با پهنای باند 56 کیلو بایت مودم های آنولوگ چندین برابره.

 

3- سومین ویژگی اینه که تجهیزات سخت افزاری مورد استفاده در DSL بسیار ارزون قیمته (بر خلاف تجهیزات ماهواره ایی ).
4- چهارمین ویژگیش اینه که اگه از ADSL استفاده کنین شما هم میتونین به اینترنت متصل باشین و هم از تلفن با فاکس خودتون استفاده کنین یعنی خط تلفنتون هیچ وقت اشغال نیست.

و اما معایبش:
مثل هر سیستم دیگه ایی DSL هم عیب داره ،مهمترین و مسئله ساز ترین مشکل DSL اینه که کیفیت و سرعت انتقال اطلاعات بستگی به فاصله کاربر یا همون مشترک از مرکز تلفن داره یعنی اگه خونه شما در حوالی مرکز تلفن باشه سرعت اتصالتون بالاست و بالعکس.این مساله زمانی خودشو نشون میده که فاصله منزل شما از مرکز تلفن بیش از 5 کیلو متر باشه که در این صورت استفاده از DSL غیر ممکن میشه،شما دیگه کیفیت پایین خطوط تلفن و سیم کشی های خونه هامون رو هم حساب کنین.

مختصری درباره تجهیزات DSL :
برای راه اندازی یک شیکه بر اساس تکنولوژی DSL نیاز به این تجهیزات دارید:

1- Switch / Router VDSL
2- Modem CPE VDSL
3- Jack Rj -11

این شبکه چقدر انعطاف پذیری داره ؟
از اونجایی که DSl بروی بستر خطوط تلفن شهری عمل میکنه هر گونه تغییری که شما در ساختار شبکه و یا جابه جایی کامپیوتر ها بدین، مشکل چندانی ایجاد نمیکنه چرا که شما میتونین با تغییر کانکتور ها در ساختمان مخابرات (MDF ) این تغییر ها رو نیز در پورت دستگاه اعمال کنین .

سرویس های مختلفی که بروی شبکه DSL ارائه میشه:
خدماتی که بااستفاده از سبکه DSL میتونه در اختیار کاربر قرار بگیره این جوریه:

1- دسترسی به اینترنت (جزئی،کلی)
2- خدمات صوتی (آنالوگ،T1 ،PBX یا Private Branch Exchange ) این خدمات به صورت Voice Over IP در اختیار کاربران قرار میگیره.
3- خدمات تصویری و Video On demand
4- — (Virtual Private Network ) ، P2P (Point to Point ) ، ATM (Asynchronous Transfer Mode )،L2TP (Layer 2 Tunneling Protocol ) ، PPP (Point To Point Tunneling Protocol )
IPSec (IP Security )
5-Framerilaly

انواع تکنولوژی DSL :
تکنولوژیهای مختلف DSL که نام کلی xDSL رامیتوان به آنها اطلاق نمود به دو دسته اصلی زیر تقسیم می شوند .
• سیستم متقارن
• سیستم نامتقارن
سیستم های متقارن :در این تکنولوژی ، اطلاعات روی دوکانال Upload و Download باسرعت حداکثر Mbps 3/2 ارسال می شوند . مثالهای بارز این تکنولوژی عبارتند از HDSL و HDSL-2 و SDSL و SHSDSL ، یکسان بودن سرعت ارسال و دریافت این نوع تکنولوژی را جهت کاربرهایی نظیر ویدئو کنفرانس و web hosting مطرح می سازد
سیستم نامتقارن :در این روش جهت کاهش پدیده Cross talk ، ارسال اطلاعات در Upload روی محدوده پائین فرکانسی بین KHZ 138 تا 30 صورت می پذیرد . بهمین دلیل سرعت Download بیش از سرعت Upload خواهد بود .
در ابتدای ارائه تکنولوژی DSL ، این تکنولوژی بصورت Point–to–Point مورد استفاده قرار می گرفت درحال حاضر با ارائه DSLAM ها ، خطوط پرسرعت قابل به اشتراک گذاشتن بین خطوط مسی با تکنولوژی DSL خواهد بود .
انواع تکنولوژیهای xDSL به همراه سرعت انتقال، نرخ ارسال بیت وفاصله سرویس دهی وکدینگ خط بکار گرفته درجدول زیر ، ارائه می شود.
بدین ترتیب با استفاده از این تکنولوژی می توان درمواردی که تعدادی کاربر دریک محدوده جغرافیایی ازپیش تعریف شده حضوردارند کلیه ایشان را برروی یک خط اشتراکی باسرعت بالا قراردارد وشرایط مطلوب ارتباطی را تامین نمود. لذا این سیستم با ارائه بهترین واقتصادی ترین روش کاربردی قادر به پاسخگویی به نیاز محل های متصل شده به هم ، می باشد . بدیهی است سایر محدودیتهای موجود در شبکه های دسترسی آنالوگ از جمله سرعت پائین ، باز دهی کم، اتصال موقت و ;;.. در این شبکه راه نخواهد داشت .

و معرفی دیگر اعضای خانواده : DSL
1- ADSL : (Asymmetric DSL) به دلیل اینکه سرعت دریافت آن بیشتر از سرعت ارسال است به
آن Asymmetric می گویند . اغلب کاربران اینترنت نیز بیشتر خواهان Download هستند تا
Upload . حداکثر فاصله پشتیبانی شده نیز 5500 متر است.

2- HDSL : (High bit-Rate DSL) سرعت دریافت و ازسال در آن یکسان بوده و برابر با 145
Mbps است حداکثر فاصله پشتیبانی شده نیز 3650 متر است. تفاوت HDSL با بقیه اعضای
خانواده DSL این است که به دو خط تلفن نیاز دارد.

3- ISDL : (ISDN DSL) برای کاربران شبکه ISDN است و کندترین عضو خانواده DSL است. سرعت
دریافت و ارسال در آن یکسان بوده و برابر با 441kbps است. اما مزیت آن نسبت به
انواع دیگر آن است که کاربران نیازی به تجهیزات مخصوصی ندارند و و با تجهیزات موجود
می توانند از آن بهره مند شوند. اما سرعت واقعی اتصال معمولاً 61kbps خواهد بود.
حداکثر فاصله پشتیبانی شده نیز 10700 متر است که بیش از بقیه انواع است.

4- MSDSL : (Multi-Rate Sysmmetric DSL) در این نوع نیز سرعت دریافت و ارسال یکسان
بوده و برابر با 2Mbps استو خصوصیت MSDSL این است که ISP می تواند سرعت نقل و
انتقال اطلاعات را بنا له نوع سرویس و هزینه دریافتی ، تعیین کند. حداکثر فاصله
پشتیبانی شده نیز 8800 متر است.

5- RADSL : (Rate Adaptive DSL) گونه ای معمول از ADSL است که به مودم این امکان را می
دهد که سرعت اتصال را با طول و کیفیت خط تطبیق دهند . سرعت دریافت و ارسال آن به
ترتیب 7 و 1 مگابایت در ثانیه است و حداکثر فاصله پشتیبانی شده نیز 5500 متر است.

6- SDSL : (Symmetric DSL) همانطور که که از نامش مشخص است سرعت ارسال و دریافت در این
نوع نیز یکسان و برابر با 23Mbps است. اما برخلاف HDSL تنها به یک خط نیاز دارد .
حداکثر فاصله پشتیبانی نیز 6700 متر است.

7- Very High bit-rate D S L) VDSL نیز همانند ADSL بر مبنای سیم های مسی خطوط تلفن کار می کنند و سرعت دریافت آن
تا 52 مگابایت در ثانیه و سرعت ازسال آن حداکثر61Mbps است. این در حالی است که سرعت
دریافت و ارسال در ADSL به ترتیب 8 Mbps و 008 kb است. ابته این مقدار نیز برای
مصارف معمول و خانگی بسیار مناسب است.
کارایی حیرت انگیز VDSL از طریق خطوط مسی حداکثر 1200 متری نمایان می شود. فناوری
DSL دارای گونه های مختلفی است که زمانی که به صورت کلی از آنها یاد می کنیماز
عبارت xdsl استفاده می شود که با توجه به نوع مورد نظر ، x با حروفی جایگزین خواهد
شد.
8- VODSL : (Voice Over DSL) این امکان را می دهد که چندین خط تلفن تنها در یک خط
ادغام شوند. البته قابلیت های انتقال اطلاعات نیز در این نوع وجود دارد.
نکته قابل توجه در مورد اعضای خانواده DSL آن است که تنها ADSL , RADSL , VDSL و
البته VoDSL از این امکان مکالمه تلفنی در کنار ارتباط اطلاعاتی پشتیبانی می کنند و
بقیه انواع ، باید خطوطی مجزا از خطوط مکالمات داشته باشند.

9- CDSL : به عنوان DSL مصرف کننده،(Consumer DSL ) نام تجاریه که شرکت Rockwell روش گذاشته.یه مقدار از ADSL کندتره به این صورت که 1 Mbps سرعت DownStream و احتمالا سرعت Upstream پایین تر.ضمنا مزیتش اینه که نیازی به نصب Splitter در قسمت کاربر انتهایی نداره.(شرکت Rockwell چیز بیشتری دربارش نگفته)

10- UDSL : مخفف Unidirectional DSL است،یه طرحیه از طرف یک شرکت اروپایی ،در واقع UDSL یک نوع HDSL از نوع یک طرفه است.

نوع تکنولوژی
حداکثر سرعت ارسال حداکثر سرعت دریافت حداکثر فاصله سرویس دهی تعداد خط مورد نیاز نوع سرویس
ADSL kbps800 Mbps8 m5500 1 Voice,data
HDSL Mbps54/1 Mbps54/1 m3650 2 Data
IDSL Kbps143 Kbps144 m10700 1 Data
SHDSL Kbps 3/2 Kbps3/2 m4560 1 Voice,data
MSDSL Mbps2 Mbps2 m88001 1 Data
RADSL Mbps1 Mbps7 m5500 1 Voice,data
SDSL Mbps3/2 Mbps3/2 m6700 1 Data
VDSL Mbps16 Mbps52 m1200 1 Voice,data

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   71   72   73   74   75   >>   >