پروژه دانشجویی مقاله انبارداری شرکت داروپخش در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله انبارداری شرکت داروپخش در word دارای 51 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله انبارداری شرکت داروپخش در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله انبارداری شرکت داروپخش در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله انبارداری شرکت داروپخش در word :

انبارداری شرکت داروپخش

تاریخچه
تاسیس در سال 1342 با نام کارخانه داروسازی داروپخش و تولید 20 قلم دارو شامل قرص و شربت و فرآورده های تزریقی تحت لیسانسسال 1357 تحت مالکیت وزارت بهداشت وتولید محصولات با نام ژنریکسال 1359 دگرگونی در ساختار تشکیلاتی سال 1371 تحت مالکیت سازمان تامین اجتماعیسال 1372 تغییر از سهامی خاص به عام سال 1377 یکی از شرکتهای تابع شرکت داروپخش با نام شرکت کارخانجات داروپخش ( سهامی عام )

تحقیق وتوسعه
مسئولیتها:
واحد R&D شرکت کارخانجات داروپخش، که در ساختمانی جدید التاسیس قراردارد، بخش R & D در شرکت داروسازی با کادر کاملاً تخصصی و علمی، متشکل از داروسازان و کارشناسان شیمی و با استفاده از امکانات نرم‌افزاری و سخت افزاری، منابع و مراجع علمی مستند و مورد تایید، انواع دستگاه‌ها و تجهیزات مدرن تحقیقاتی در راستای اهداف بلند مدت شرکت گام برمی‌دارد. این بخش طراحی و توسعه فرمولاسیون‌های مختلف دارویی، توسعه فرایندهای تولیدی و انجام مطالعات فراهمی زیستی را بر عهده دارد. بخش R & D همچنین فرمولاسیون محصولات جاری شرکت را در راستای ارتقا کیفیت و تامین نقطه‌نظر و نیاز مشتری بهبود می‌بخشد. فعالیتهای اصلی ذیل را بر عهده دارد:

1-فرمولاسیون و ساخت آزمایشی محصولات جدید:
بعد از تصمیم گیری کمیته مربوطه در مورد اینکه شرکت کارخانجات داروپخش ساخت محصول جیدی را در برنامه خود قراردهد، واحد تحقیقات شرکت، کار فرمولاسیون را بر روی محصول مورد نظر آغاز می کند. در وهله اول که جمع آوری اطلاعات در مورد ماده موثره می باشد، با بهره برداری از آخرین منابع و رفرنسهای بین المللی، بیبلیوگرافی کاملی از ماده موثره و محصول مورد نظر تهیه می شود. سپس با استفاده از اطلاعات بدست آمده در رابطه با خصوصیات ماده دارویی، چند فرمول مناسب برای محصول مورد نظر (به طور مثال قرص یا آمپول یا شربت) طراحی و در مقیاس آزمایشگاهی

ساخته می شود. سپس این نمونه های آزمایشگاهی مطابق استاندادهای بین المللی (فارماکوپه ای) تست و با نمونه خارجی مقایسه می شوند. فرمولهاییکه از لحاظ کلیه خصوصیات مطابق استانداردهای بین المللی بوده و مشابه نمونه خارجی می باشند در مقیاس نیمه صنعتی نمونه سازی شده و پایداری آنها در شرایط تسریع شده (دما و رطوبت بالا) مورد بررسی قرار می گیرد. مدارک مربوط به فرمولی که از کلیه جهات مطلوب و مورد قبول می باشد از جمله برگه های آنالیز مواد و محصول، روشهای ساخت و آنالیز، نتایج آزمایشات پایداری و ; جمع آوری شده و برای اخذ پروانه ساخت، این پرونده جامع دارو (DMF) به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی ارسال می شود.
2-اسکیل آپ(scale- up) محصولات جدید:

پس از تایید وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، با همکاری و نظارت واحد تحقیقات یک بچ تولیدی از محصول جدید در واحد تولیدی مربوطه ساخته می شود . در صورت بروز هر نوع مشکل ناشی از افزایش مقیاس تولیدی، واحد تحقیقات اقداماتی که مطابق استاندادهای بین المللی مجاز می باشد برای حل مشکل انجام داده و سپس اصلاحات انجام شده را در مدارک و مستندات درج می نماید تا به صورت روتین اقدام شود.
3-حل مشکل تولید محصولات جاری: در صورت بروز مشکل در تولید هر یک از محصولات جاری

شرکت، موضوع به واحد تحقیقات ارجاع می شود. سپس همکاران این واحد ، با استفاده از تجارب گسترده ای که در این زمینه دارند و امکاناتی که در این واحد وجود دارد، به بررسی و حل مشکل می پردازند.

4-اصلاح فرمول ویا/ روش ساخت محصولات جاری:
با توجه به سیاست شرکت مبنی بر بهبود مستمر محصولات خود و کیفیت آنها، واحد تحقیقات پس از:
الف) نمونه سازی از محصول با فرمول یا روش ساخت جدید
ب ) انجام آزمایشات پایداری در شرایط تسریع شده و تایید پایداری محصول
اصلاح مورد نظر را به اطلاع مسئول فنی رسانده که ایشان هم پس از مطلع ساختن وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و در صورت نیاز، کسب مجوز آن وزارتخانه تغییر مورد نظر را به جریان می اندازد.واحد تحقیقات شرکت کارخانجات داروپخش مجهز به پیشرفته ترین امکانات و دستگاههای لازم برای ساخت نمونه های آزمایشی و انجام تستهای مربوطه بر روی این نمونه ها می باشد.
پرسنل
با توجه به اهمیتی که شرکت کارخانجات داروپخش برای موضوع تحقیقات قائل است از سال 1383 موقعیت این واحد در چارت سازمانی شرکت از مدیریت به معاونت ارتقا پیدا کرد. در حال حاضر معاونت تحقیقات دارای 14 پرسنل می باشد و با توجه به گستردگی فعالیتهای آن در حال جذب نیروهای متخصص بیشتری می باشد.

فعالیت اصلی شرکت کارخانجات داروپخش
موضوع فعالیت شرکت عبارتست از تولید ،تهیه، واردات داروهای انسانی ، دامپزشکی ، شیر خشک ، غذای کودک ، مواد غذائی ، لوازم درمانی ، آرایشی وبهداشتی ،آزمایشگاهی و توزیع وفروش آنها در سراسر کشور وصدور آنها به خارج از کشورهمچنین خرید وفروش مواد اولیه ، بسته بندی وماشین آلات وقطعات وسایر ملزومات ، تاسیس وایجاد وبهره برداری از کارخانه های تولیدی

وصنعتی وفروش آنها ، مشارکت وسرمایه گذاری و خرید وفروش سهام شرکت ها ، اقدام به فعالیتهای تحقیقاتی علمی وعملی مربوط به تبادل اطلاعات ، دانش فنی وتکنولوژی از طریق تهیه و تدارک آنهااز شرکت های داخلی وخارجی وهمچنین هر گونه عملیات تجاری و غیر تجاری مجاز که مرتبط با موارد فوق بطور مستقیم یا غیر مستقیم باشد.

هیئت مدیره
دکتر سید علیرضا حسینی
( Ph.D ) مدیرعامل با مدرک
محمد حسن حاتمی

( B.A ) رئیس هیأت مدیره با مدرک
( B.A ) فرشادملک وند- عضوهیأت مدیره با مدرک
دکتر ناصر شمس
عضو هیئت مدیره با مدرک دکتری(M.B.A)
دکتر محمد گل محمدی ظهوری
عضوهیأت مدیره بامدرک ( Phrama.D
معاونین
دکتر سعید حقیقی– معاون کنترل کیفیت با مدرک دکترای داروسازی Phrama. D. Ph.D. دکتر فضل ا; حیدرنژاد- معاون مهندسی تولید بامدرک دکترای داروسازی Phrama. D. دکتر احمد داودی – معاون بازرگانی با مدرک دکترای بازرگانی Ph.D. دکتر پیرکلخوران- معاون توسعه ومطالعات استراتژیک بامدرک دکتر داروسازی Phrama.D. دکتر علی اکبر صمدیان مقدم – معاون بهره برداری با مدرک دکترای داروسازی Phrama.D. دکتر جواد طیلابی- معاون بیوتکنولوژی بامدرک دکتر داروسازی Phrama.D. دکتر مهرداد علیمیان- معاون تحقیقات بامدرک دکترای داروسازی Phrama.D. فرشاد ملک وند- معاون مالی واقتصادی B.A.
دکتر محسن نجارنیا- معاون بازاریابی وتوسعه فروش بامدرک دکترای داروسازی Phrama.D.
حسین ولی پور- معاون منابع انسانی B.S.

فصل دوم
کلیات انبارداری دارو در شرکت

شرایط ساختمان :
انبارها باید دارای ساختمان مستحکم با وسعت کم بوده و کف انبار بتونی و یا دارای کف‌پوش مقاوم باشد و همه روزه کف انبار به روش خشک ( با جاروی برقی صنعتی ) نظافت شود.
از شستن کف انبارها و مرطوب کردن آنها به علت ایجاد رطوبت و رسیدن صدمه به کارتن‌هاو داروها خودداری گردد. نظافت کلیه انبارها باید هر روز انجام و انبارها سرپرست نظافت داشته باشد.
زیر درب و دیوارها و سقف انبارها باید فاقد روزنه و منفذ بوده و از ورود حشرات و حیوانات موذی و پرندگان به داخل انبارها باید جلوگیری به عمل آید.
سقف انبارها باید عایق بوده و برای خنک کردن در ایام تابستان از هواکشهای متعدد، کولرهای گازی و یا چیلر استفاده شود.

حرارت و رطوبت انبار :
کلیه انبارهای دارویی باید دارای رطوبت‌سنج و میزان‌الحراره بوده و درجه حرارت و رطوبت همه روزه در وقت معین کنترل و در کارت مخصوص ماهیانه ثبت شود و در محل انبار بایگانی گردد.
در کلیه مواقع حتی در ایام تعطیل انبارها باید دارای شرایط ویژه خود بوده و شرایط نگهداری داروها رعایت شود. برای این منظور چند انبار به شرح زیر مورد نیاز می‌باشند.
سردخانه برای داروهایی که زیر0C 8 نگهداری می‌شوند ( درجه استاندارد 8-2 درجه )
انبار خنک با درجه حرارت 0C 15-8 ( Cool place )
انبار معمولی با درجه حرارت 0C 30-15

قفسه‌بندی :
در کلیه انبارهای دارویی می‌باید قفسه‌بندی فلزی نصب و از ظرفیت انبار در چند طبقه با استفاده از بالا بر استفاده شود.

کلیه اجناس و داروهای موجود در انبار دارویی که شامل : قرص، کپسول، شربت، آمپول، سرم، ضدعفونی کننده‌ها و لوازم پزشکی است باستی به نحو مطلوب طبقه‌بندی شوند و به هر کدام قسمت معینی از فضای انبار اختصاص داده و بر اساس تاریخ انقضاء در قفسه‌ها جا داده شوند. به طوری که داروهای با تاریخ مصرف نزدیک در جلو و به همین ترتیب بقیه در پشت آنها چیده شوند تا داروهایی که تاریخ مصرف کوتاه‌تری دارند، زودتر توزیع شوند. ( FEFO )

چیدن :
چیدن باید به گونه‌ای باشد که برداشتن آنها آسان بوده و به بقیه ضرر نرساند.
از نکات عمده در چیدن اجناس در قفسه‌ها توجه به وزن و حجم اجناس است به طوریکه اجناس کم حجم و سبک در طبقه‌های فوقانی قرار می‌گیرند.
چیدن صحیح کالا در انبار در بالا بردن راندمان و ایجاد نظم و کاهش هزینه‌ها و به خصوص وقت، بسیار مؤثر است.

مهمترین عوامل در چیدن، موارد زیر می‌باشد :
1- میزان تقاضا :
تقاضای زیاد !حمل و نقل بیشتر ! بایستی در دسترس و نزدیک محل کار باشد.
2- وجه تشابه :

3- مشخصات کیفی کالا :
این مورد در مورد مواد و داروهایی که کنار هم بودن آنها، امکان ضرر و زیان زدن دارد. بسیار حائز اهمیت است.

4- اندازه و حجم کالا :
اجناس کوچک با حجم زیاد بایستی با پالت و در نزدیکی محل ورود و خروج اجناس انبار شوند. اجناس کوچک با حجم کم و کوچک بهتر است در نقاط دورتر انبار شوند همینطور باید در کارتن‌های کوچک یا ظروف پلاستیکی گذاشته شوند.

 

اجناس سنگین و یا ظروف حاوی موادی که امکان لیک کردن ( نشتی دادن ) دارند در قسمت‌های پایین چیده شوند.

نکات مورد توجه :
1- استفاده از حداکثر فضای بالای سر :
حتی‌الامکان اجناس را نباید پخش چید بلکه بوسیله قفسه‌بندی و یا استفاده از پالت بر روی هم قرار داد، تا در مواقع خاص چون حریق یا تعمیرات لوله و سیم‌کشی و تعمیر سقف، بتوان فضای کافی در اختیار داشت.

2- رعایت اندازه اجناس :
قفسه‌ها بایستی طوری نصب شوند که اندازه ابعاد آن ضریبی از اندازه کالا باشد تا بتوان حداکثر بهره را از فضای داخل قفسه‌ها برد.
3- فواصل قفسه‌ها :
فاصله باید به گونه‌ای باشد که دو نفر به راحتی از آن عبور نمایند و در صورت استفاده از میزهای چرخدار و یا وسایل دیگر به اندازه کافی فضا باید وجود داشته باشد.

اصول ایمنی انبارهای دارویی :
از قرار دادن اجناس آتش‌زا و چیزهایی که ممکن است با یک جرقه باعث آتش‌سوزی شود در انبار بایستی جلوگیری گردد.
از قرار دادن اجناسی که در مواقع اضطراری باعث مسدود شدن درب‌های انبار می‌شود در نزدیکی درها، جلوگیری گردد.

سیم‌کشی انبار بایستی در نهایت دقت توسط متخصصین انجام شود. می‌باید از کابل و کانال و مهتابی‌های که روکش داشته‌باشند استفاده گردد و کلیه کلید پریزها در کنار درب ورودی در جعبه‌‌ها جا داده شوند و برای هر قسمت فیوز جداگانه نصب شود. و کل سیستم برق انبار به یک کلید اصلی مجهز باشد که در موقع خروج خاموش شود.
انباردارها بایستی موقع خروج از خاموش بودن کلیه لوازم برقی مطمئن شوند.
پشت پنجره و درب انبارها می‌بایست حفاظ و دزدگیر نصب شود و از قفل‌های قابل اطمینان استفاده شود.
از لوله‌کشی آب ، گاز فاضلاب ، در داخل انبار و سقف‌های آن جلوگیری گردد.
کف انبارها باید به گونه‌ای باشد که مقداری از سطح فضای بیرون بالاتر باشد تا در موقع بارندگی شدید از ورود آب به داخل انبار جلوگیری شود.
تا آنجا که ممکن است از پالت‌های فلزی و چوبی برای کف انبارها استفاده شود.
در کلیه انبارها باید کپسول آتش‌نشانی ( پودر یا گاز ) در کنار درب ورودی انبار، شیلنگ آب و دستگاههای خبر دهنده و تابلوی راهنمای اطفای حریق نصب و به موقع سرویس شود و افراد

آموزش دیده در تمام شیفت‌های کاری حضور داشته باشند و تابلوی عدم مصرف دخانیات یا سیگار در کلیه قسمت‌ها نصب گردد.

دفتر انبار :
دفتر انبار باید جداگانه بوده و یا بوسیله دیوار و سقف شیشه‌ای از محوطه انبار جدا شود. برای هر دارو باید کارت موجودی داشته و موجودی روز با کارت تطبیق شده و چنانچه بتوانند در هر فاکتور فروش شماره سری ساخت دارو را نیز ثبت بنمایند ارجحیت دارد.

انبار مرجوعی‌ها و ضایعات :

انبار جداگانه‌ای باید تدارک دیده شود و لیست ضایعات را تهیه و در برنامه معدومی سالیانه قرار داد.
انبار مواد آتش‌زا و حلالهای آلی باید خارج از ساختمان انبار بوده و با کلیه ساختمان‌ها فاصله داشته باشد و صرفاً جهت نگهداری مواد آتش‌گیر و مواد بخار بکار رود. این انبار باید دارای دیوارهای بتونی آجری و سقف عایق باشد پنجره‌ها باید در ارتفاع بسیار بالا بوده و دیوارها و زیر درب فاقد درز و روزنه باشد. کلید برق باید ضدجرقه بوده و بیرون درب انبار قرار گیرد. داخل انبار دارای خبر دهنده ( اعلان ) حریق و سیستم اطفای حریق و تابلوی راهنمای آتش‌نشانی باشد. انبار باید مجهز به سیستم خنک کننده و یا هواکش‌های دائمی باشد که بادی بوده و کلید برق آنها در بیرون درب انبار و ضد جرقه باشد.

نگهداری داروها در شرایط مناسب و استاندارد :
در صورت رعایت استانداردهای نگهداری دارو می‌توان مطمئن بود که شرایط نگهداری آنها مناسب بوده و داروها از کیفیت مطلوب برخوردار هستند.

نظافت و نگهداری :
حشرات و جوندگان :
حشرات و جوندگان داروها و بسته‌بندی آنها را می‌خورند و آسیب می‌رسانند تمیز کردن محل نگهداری داروها و نیز قرار ندادن غذا و نوشیدنی در این محل‌ها، باعث کاهش تمایل حشرات و جوندگان برای ورود به محلهای نگهداری داروها می‌شود. اگر جانورانی مانند موش مشکل اساسی برای انبارها بوجود آورد باید تمهیداتی صورت گیرد.

گرمای شدید و نور :
قرار گرفتن در معرض نور مستقیم، تغییر ماهیت ( فیزیکی و شیمیایی ) داروها را در پی دارد و سبب کاهش عمر مفید آنها می‌شود.
تهویه مطبوع یکی از روش‌های بسیار مناسب برای متعادل نگهداشتن دمای محل نگهداری داروها است که با توجه به گرانی در همه جا مقدور به بکارگیری از آن نیستیم.
ابزاری مانند پنکه های سقفی و دستگاههای تهویه با فشار با توجه به ارزان بودن و نظر به اینکه گردش هوای مناسبی را در محل‌های نگهداری ایجاد می‌کند و از این طریق دمای محیط را کاهش می‌دهند، و می‌توانند جایگزین مناسبی برای سیستم‌های تهویه مطبوع به شمار آیند.

نور مستقیم آفتاب نیز از عواملی است که از طریق افزایش دما، کیفیت آن را در معرض تهدید قرار می‌دهد. بدین منظور بایستی داروها در جعبه‌هایی که با آنها حمل می‌شوند نگهداری شود و نیز از تابش مستقیم نور آفتاب به درون محوطه محل‌های نگهداری داروها جلوگیری به عمل آید.

حذف خطر نفوذ آب به انبارها :
نفوذ آب داروها و بسته‌بندی آنها را خراب می‌کند. حتی اگر خود داروها با نفوذ آب تخریب نشوند، تخریب بسته‌بندی توسط آب و نامطلوب شدن شکل ظاهری آنها، عدم پذیرش گیرنده خدمت ( بیمار ) را در پی دارد.
ترمیم سقف‌ها و دیوارهایی که آب از آنها نشت می‌کند و نیز جلوگیری از نشت آب از پنجره‌ها این مشکل را تا حد قابل توجهی حل خواهد کرد.
قرار دادن داروها روی پالت‌هایی با ارتفاع cm 10 از سطح زمین و فاصله cm 30 از دیوارها مانع تخریب آنها توسط آب خواهد شد.

ابزار آتش‌نشانی :
آب وسیله مناسبی برای خاموش کردن آتش‌های چوب و کاغذ است ولی در آتش‌سوزی‌های با منشأ جریان الکتریسیته کمک کننده نیست. وجود کپسول‌های آتش‌نشانی ( که در دوره‌های مناسب شارژ ) شده است در محلهای مناسب ( نزدیک درهای ورود و خروج ) از اهمیت خاصی برخوردار است. در صورت عدم دسترسی به کپسول‌های آتش‌نشانی، سطلهای آماده شن جایگزین مناسبی برای آنهاست.
مهمترین مسئله وجود پرسنل آموزش دیده است.

نگهداری داروها جدا از مواد قابل اشتغال و رعایت نکات ایمنی :
بعضی از موادی که قابلیت اشتعال بالایی دارند ( مانند الکل ) و ممکن است که در محل نگهداری داروها نگهداری شوند. باید جدا از داروها و نزدیک به ابزار اطفای حریق نگهداری گردند.
داروها بایستی cm 10 بالاتر از سطح زمین و به فاصله cm 30 از دیوارها و کارتن‌های دیگر و رعایت حداکثر ارتفاع cm 250 نگهداری شوند.
با این کار از آسیب احتمالی ناشی از ورود آب، حیوانات جونده و خاک و گرد و غبار می‌توان پیشگیری نمود.
با حفظ فاصله cm 30 از وسیله‌ها و سایر کارتن‌های دارویی، بازدید از کارتن‌ها، تمیز کردن فاصله بین آنها و جریان یافتن هوا بین محموله‌ها امکانپذیر می‌گردد و امکان رفت و آمد در بین کارتن‌ها سبب می‌شود که نظافت محموله‌ها، خواندن برچسب‌ها و مشخص کردن محموله‌هایی که بر اساس تاریخ انقضای مصرف باید سریعتر توزیع شوند عملی‌تر گردد.

بدیهی است که در انبارهای بزرگ پالت‌ها در مقایسه با قفسه‌ها بیشتر قابل استفاده هستند پالت ارزان قیمت است و با استفاده از آن حمل و نقل محموله‌های بزرگ به راحتی انجام می‌شود. پالت‌ها همینطور بیشترین فضای استاندارد را در مقایسه، با فضایی که اشغال می‌کنند، برای نگهداری محوله‌ها ایجاد می‌کنند. ارتفاع نگهداری محموله‌ها، چه با استفاده از پالت و چه بدون آن، نباید بیش از cm 250 شود. نگهداری محموله‌هایی با ارتفاع بیشتر از این سبب آسیب به کارتن‌های ردیف‌های پایین‌تر می‌شود. همچنین نگهداری محموله‌ها با این مقدار ارتفاع یا کمتر از این سبب آسیب کمتر به پرسنل محل نگهداری داروها در صورت سقوط کارتن‌ها خواهد شد.

نگهداری داروها دور از سموم، مواد شیمیایی، فایلهای کهنه، لوازم اداری و سایر داروهای نامربوط :
نزدیکی داروها به سموم و مواد شیمیایی منجر به زودرس شدن تاریخ انقضای داروها می‌گردد و بایستی به این نکته توجه شود.

فصل سوم
مفاهیم انبارداری دارو

بررسی سیستم انبارداری :
تعاریف :
تعریف انبارداری :
عبارت از دریافت جنس یا کالا از خارج ( از قسمتهای مختلف شرکت ، یادیگران از خارج شرکت ) و نگهداری آنها با توجه به قوانین انبارداری که باعث سهولت در تحویل دادن ( صدور ) و تحویل گرفتن ( ورود ) با کمترین وقت و نیروی مورد نیاز باشد و رسانیدن اجناس و کالاهای مورد نیاز قسمتها یا خریداران به آنها در حداقل وقت ممکن براساس مدارک و ضوابط قانونی .

تعریف کمک انباردار :
کمک انباردار کسی است که علاوه برمهارت کار انبار می تواند از عهده کنترل کالاهای ورودی به انبار ، جابجایی و چیدن آنها ، انبار گردانی ، دادن اطلاعات به واحد سفارشات و تحویل کالاهای امانی و رعایت اصول و مقررات انبارداری بر آید .

 

تعریف جابجایی :
جابجایی عبارت است از ؛ فعالیتی که از زمان ورود کالا به انبار و قرار گرفتن در جای مناسب تا زمان خروج کالا از انبار انجام می شود .

تعریف سیستم اطلاعاتی انبار :
منظور از سیستم اطلاعاتی اجرای عملیات مربوط به کالای موجود در انبار و همچنین نظارت بر کنترلهای لازم روی مراحل مختلف این عملیات برطبق روش منطقی و سیستماتیک می باشد . یا به عبارت دیگر روشی است منطقی که میتوان کالای مورد نیاز تهیه و نگهداری نمود .

تعریف شرکت سهامی (corporations ) :
طبق ماده 1 قانون تجارت : « شرکت سهامی شرکتی است که سرمایه آن به سهام تقسیم شده و مسؤلیت صاحبان سهام ، محدود به مبلغ اسمی سرمایه آنها می باشد » .

تعریف شرکت سهامی خاص ( pritoate corpora tion ) :
شرکتی که تمام سرمایه آنها در مواقع تأسیس توسط مؤسسین تأمین می گردد .

تعریف استعلام بها :
استعلام بها فرمی است که مأمور خرید مؤسسه با ارئه آن به چندین فروشنده ( معمولاً حداقل 3 فروشنده ) نسبت به اخذ بهای فروش آنها اقدام می نماید . این فرم معمولاً شامل کلیه مشخصات کالا ، تعداد ، بهای واحد ، نشانی فروشنده ، مدت اعتبار استعدام ، محل مهر و امضاء فروشنده و سایر شرایط مانند نحوه محل می باشد .

تعریف انبار :
انبار به محل یا فضایی گفته می شود که براساس یک سیستم طبفه بندی صحیح ، مواد اولیه ، کالای نیم ساخته ، محصول ساخته شده و با فرآیند های مختلف صنعتی بازرگانی در آن نگهداری می شود .

 

چیدن کالا
3-1 پس از دریافت و تحویل گرفتن کالا یا اجناس و صدور رسید انبار به چیدن کالا در جای مناسب طبق اصول و روال خاصی می باشد .این اصول عبارت است :
الف – تعیین محل قرار دادن کالا ( انبار – قفسه –طبقه –ردیف )
ب – چیدن و انبار نمودن کالا
ج –تهیه کارت شناسی کالا و نصب آن بر روی اجناس .

 

الف – تعیین محل قرار دادن کالا ( انبار – قفسه – طبقه – ردیف )
یکی از راههای بالا بردن راندمان و ایجاد نظم و کاهش هزینه ها و ضایعات و به حداقل رساندن زمان ، چیدن صحیح کالا می باشد . به چیدن و نگهداری کالا در انبار در یک محل خاص صفافی گفته می شود .
یکی از متداولترین شیوه و تنظیم و نگهداری روش ، که کدبندی کردن محل ، قفسه ، راهرو و طبقات است ؛ که در مؤسسات بزرگ به خود انبار تعلق گرفته می شود .

بهترین عوامل قرار گرفتن کالا در انبار
1- میزان تقاضا یا مصرف کالا
2- محل و موقعیت و شکل ظاهری و نوع ساختمان انبار
3- وجه تشابه
4- امکانات و تجهیزات انبار
5- خصوصیات فیزیکی
6- خصوصیات کیفی کالا

1- میزان تقاضا یا مصرف کالا :
منظور از مصرف یا میزان ارسال کالامی باشد . که به طور کلی می توان به سه دسته پر مصرف ، متوسط مصرف و کم مصرف تقسیم نمود . که بهتر است کالای پر مصرف نسبت به دو نوع دیگر در دسترس باشد .

2- محل و موقعیت و شکل ظاهری و نوع ساختمان انبار :
هنگام قراردادن کالا در انبار باید به محل و موقعیت ساختمان انبار ، ظرفیت مفید و قابل استفاده ، وجود ستونهای داخل انبار، درب های ورودی و خروجی انبار ، تهویه و نورگیری و شکل ظاهری انبار ، ارتفاع و ابعاد مختلف انبار و غیره توجه نمود .

 

وجه تشابه :
یکی دیگر از عوامل ، تشابه یا تشابه مصرف کالا می باشد . مثلاً اجراء موتور در یک قسمت و اجراء روشنایی در قسمت دیگر که دراین تشابه مصرف را می رساند . ویا آچارها در یک قسمت و لوله ها در قسمت دیگر که این خود تشابه کالا ها را می رساند . لذا قرار گرفتن اقلام مشابه وهم مصرف در کنار هم باعث کوتاهی مسافت ، کاهش خستگی ، تسهیل در دسترسی به موقع و فراهم سازی کالا در پاسخگویی به درخواستها می گردد.

3- امکانات و تجهیزات انبار :
یکی دیگر از عوملی که در تعیین محل قرار دادن کالا مؤثر است : امکانات و تجهیزات موجود در انبار می باشد . این تجهیزات شامل ؛ وسایل حمل و نقل داخل انبار و سایر تجهیزات انبار .

4- خصوصیات فیزیکی :
یکی دیگر از عوامل در تعیین محل قرار دادن کالا خصوصیات فیزیکی می باشد .

5- خصوصیات کیفی کالا :
این خصوصیات شامل : کالا فاسد نشدنی ، قابل انفجار ، سمی بودن و گران قیمت می باشد .

ب : چیدن و انبار نمودن کالا :
برای چیدن کالا در انبار باید به نکاتی توجه کردکه عبارتند از :
الف : در چیدن کالا در انبار حتی الامکان اجناس را نباید پخش چید . بلکه بیشتر از ارتفاع بجای سطح ، استفاده کرد . آن هم به وسیله قفسه بندی یا با استفاده از پالت کالا ها را بر روی هم قرار داده تا حد مجاز استفاده از ارتفاع رعایت حداقل فاصله 6 سانتی متری از سقف می باشد .
ب : بعضی از اقلام مانند : قطعات فلزی را می توان بدون صدمه دیدن در محیط آزاد انبارکرد .
ج: طول وعرض قفسها باید متناسب با اندازه اجناس باشد .

د: انبار کردن قفسه ها باید متناسب با وسایل جابجایی و حمل ونقل درنظر گرفته شود . برای مثال : برای انبارهایی که فقط قفسه دارند ، و هیچ گونه تجهیزات حمل و نقل استفاده نمی شود . فاصله آنها باید به اندازه دونفر که به راحتی عبور کنند باشند .
ذ : بعضی از اجناس مصرف فعلی دارند مانند ضدیخ که بعد از زمستان که باید آن را جابجا نمود تا استفاده بیشتری از فضای انبار شود .
ر : در خصوص کالاهایی که باید پیمانه ، وزن و یا متر شوند حتی الامکان باید در نزدیک محل اندازه گیری باشند .

ج: تهیه کارت شناسایی کالا و نصب آن بر روی اجناس :
هر انبار ، دارای دو نوع کارت است :

اول : کارت کوچک ( کارت قفسه ) :
کارت کوچک انبار در بالای قفسه یا روی هر یک از اجناس نصب می شود . و دارای مشخصات زیر ا ست .
1- نام کالایی که کارت مربوط به آناست .
2- شماره جنس و نوع کالا
3- موجودی حداقل و حداکثر
4- واحد مقدار
5- مقدار متضمن تاریخ وارده و صادره و موجودی
دوم – کارت بزرگ
کارت بزرگ دارای مشخصات زیر است .
1- شماره برگ که در موقع مصرف ویژگیهای بعدی به ترتیب به برگ داده می شود .
2- شماره جنس

3- مشخصات کامل جنس
4- واحد مقدار
5- موجودی حداقل و حداکثر
6- شماره ردیف و ثبت ورود و خروج مربوط به کارت
7- فروشنده
8- اطلاعات مربوط به ورود کالا با تفکیک تاریخ و مقدار و مبلغ
9- اطلاعات مربوط به خروج کالا با تفکیک تاریخ و مقدار و مبلغ
10- اطلاعات مربوط به موجودی کالا
بطوری که در بالا ذکر شده است روی هر یک از اجناس موجود در انبار و هر نوع کالا که دارای شماره و طبقه بندی می باشد . با کارت کوچک انبار نصب می شود و انباردار شخصاً با کمک انباردار ورود و خروج و موجودی هر جنس را از حیث تعداد با ذکر تاریخ در آن ثبت می کند .
کارتهای بزرگ به منزله دفتر حساب جنسی کالا می باشد . بنابراین باید با دقت نگهداری شود از نقل و انتقال بی مورد آن خودداری شود . و کارت بزرگ علاوه براین که دارای مزایای کارت کوچک انبار می باشد . اسم فروشنده و بهای جنس خریداری شده را نیز تعیین می کند. و به ترتیب شماره کارت که برمبنای شماره بندی کالا است بایگانی می شود.

4-1 مراحل انبار داری :
با توجه به توضیحات داده شده انبار داری در 3 مرحله انجام می گیرد که عبارتند از :
1- مرحله در یافت یا تحویل گرفتن کالا
2- مرحله نگهداری و حفاظت اجناس و کالا در انبار ( انبار کردن )

3- مرحله صدور یا تحویل دادن کالا به خارج از انبار

نمودار مراحل سیستم انبارداری در شرکت سهامی داروپخش
ورود به انبار

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله حسابداران و حسابرسان در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله حسابداران و حسابرسان در word دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله حسابداران و حسابرسان در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله حسابداران و حسابرسان در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله حسابداران و حسابرسان در word :

حسابداران و حسابرسان
مقدمه
بیشتر شغل دست کم به یک درجه کارشناسی در حسابداری یا رشته ی مربوط نیاز دارند.
– کلا موقعیت های شغلی باید مناسب باشند با وجود این جویندگان شغل که بازشناسی ماهرانه ای از طریق تأئیدیه یا گواهی نامه، درجه کارشناسی ارشد، مهارت در حسابداری و حسابرسی نرم افزار کامپیوتر یا کارشناسی تخصصی به دست آورده اند برتری خواهند داشت.
– افزایش در تعداد تجارت، تغییر قانون های مالی و کنترل و بالا بردن بررسی دقیق در موسسه مالی، باعث بالا رفتن حسابداری و حسابرسی می شود.

ویژگی های کار:
حسابداران و حسابرسان ضمانت می کنند که موسسات تجاری ملت ها به طرز کارآمدی سازمان داده می شدند، گزارشات عمومی آنها به طور صحیح نگهداری می شوند و مالیات های آن به درستی و به موقع پرداخت می شوند. آنها با پیشنهاد در افزایش مجموع وسیعی از تجارت ها و سرویس های حسابداری نقش بسیار مهمی را نسبت به مشتری هایشان بر عهده می گیرند.
این سرویس ها شامل عموم مردم، کادر مدیریت، حسابداری دولتی و به همان اندازه حسابرسی داخلی را شامل می شود. از آن طرف کارهای ضروری حرفه –آماده کردن ، تجزیه کردن و تأیید کردن مدارک مالی برای فراهم کردن اطلاعات برای مشتریان – بیشتر حسابداران نیاز دارند که حوزه ی وسیعی از دانش ها و مهارت ها را در اختیار داشته باشند.

حسابداران و حسابرسان این سرویس ها را وسعت داده اند. آنها پیشنهاد داده اندکه تجزیه و تحلیل بودجه، مالی و برنامه های سرمایه گذاری، مشاوره تکنولوژی اطلاعات و سرویس های قانونی محدود را شامل بشوند.

وظایف شغلی خاص در این چهار رشته اصلی حسابداری تفاوت دارد. عموم مردم –مدیریت- دولتی و داخلی ،حسابداران حوزه ی وسیعی از حسابداری، حسابرسی، مالیات و فعالیت های مشاوره ای برای مشتری هایشان انجام می دهند که احتمالاً شرکت ها، دولت ها و سازمانهای غیر

انتفاعی یا شخصی می باشند. برای مثال بعضی از حسابداران به مواد مالیاتی مانند موسسات توصیه ای مزایای مالیات و معایب تصمیمات تجاری خاص و آماده کردن بازگشت درآمدهای مالیاتی شخصی متمرکز می شوند. بقیه توصیه هایی در خسارت و مزایای مراقبت های تندرستی کارمندان و طرح حسابداری و سیستم مراحل داده ها و انتخاب کنترل ها برای سرمایه اقدامات ایمنی پیشنهاد می کنند.

هنوز حسابداران دیگر صورت حساب های مالی مشتریان را رسیدگی می کنند و به سرمایه گذاران و صاحبان قدرت گزارش می دهند که این صورت حسابها به طور صحیح آماده و گزارش شده اند. حسابداران و بیشتر حسابرسان خبره عموماً تجارت خاص یا کار خود را در شرکت های حسابداری عمومی دارند.

بعضی از حسابداران در حسابداری دادگاهی – سرمایه گذاری و شرح جرایم کارمندان اداری مانند تدابیر امنیتی کلاهبرداری و اختلاص، ورشکستگی و قراداد اختلاف نظر و دیگر جرایم محتمل و پیچیده معاملات مالی چون مشروع کردن پول به وسیله ی سازماندهی جنایی – متخصص هستند. حسابداران دادگاهی دانش حسابداری و دارایی را با قانون و تکنیک های سرمایه گذاری ترکیب می کنند برای این که فعالیت های غیر قانونی انجام شده را مشخص کنند.

بیشتر حسابداران دادگاهی به طور نزدیک با پرسنل اعمال قانونی کار می کنند و وکلا در طول سرمایه گذاری و اغلب به عنوان کارشناس شاهدان عینی در طول محاکمه ظاهر می شوند.
در جواب رسوایی اخیر در حسابداری دولت مرکزی قانون گذاری سرویس های بدون حسابرسی را که حسابداران می توانستند برای مشتریان فراهم کنند محدود کرد.

اگر موسسه حسابداری، صورتحساب های مالی مشتریان را بررسی کند که همان موسسه نمی تواند توصیه ای در نواحی منابع بشری ، تکنولوژی، سرمایه گذاری بانکداری و یا مواد قانونی فراهم کند با وجود این حسابداران هنوز به مواد مالیاتی مانند تأسیس حفاظ مالیاتی توصیه می کنند . حسابداران احتمالا به مستریان دیگر در این نواحی توصیه می کنند و یا پیشنهاد هایی با موسسات خاص خود فراهم می کنند.

حسابداران مدیریت که هزینه نامیده می شود مدیریت ، صنعت، شرکت و یا حسابداران خصوصی اطلاعات مالی شرکت هایی را که در آن کار می کنند ثبت و تجزیه و تحلیل می کنند.
مسئولیت های دیگر شامل بودجه، اجرای ارزشیابی، مدیریت هزینه ها و مدیریت سرمایه را شامل می شود. معمولاً حسابداران مدیریت بخشی از گروه های اجرایی هستند که شامل برنامه های استراتژیک یا توسعه تولیدات جدید هستند. آنها اطلاعات مالی را که شرکت های اجرایی برای

تصمیمات تجاری نیاز دارند، تجزیه و تشریح می کنند. آنها همچنین گزارش های مالی برای گروه های بدون مدیریت فراهم می کنند که شامل سهام دار، طلبکار، کارگزاری ;. و صاحبان حقوق مالی می شوند. آنها با ادارات حسابداری در نواحی مختلفی کار می کنند که شامل تجزیه تحلیل مالی، برنامه و بودجه و حسابداری هزینه ها می شود.

حسابداران و حسابرسان دولتی در بخش های عمومی کار می کنند و گزارشات ادارات دولتی، حسابرسی تجارت های خصوصی و شحصی که فعالیت های آن تحت نظارت کنترل دولتی و یا مالیاتی است حفظ و بررسی می کنند. حسابداران توسط دولت مرکزی استخدام می شوند. ایالت و ضمانت دولت های محلی که درآمدهای دولت را دریافت و مصرف می کنند با توجه به قانون ها و کنترل ها ساخته می شوند.

آنهایی که توسط دولت مرکزی استخدام می شوند احتمالاً به عنوان سرویس درآمدهای دولتی داخلی درستی گزارشات داخلی سازمان هایشان را تأئید کرده و نسبت به عدم مدیریت، اسراف و کلاهبرداری کنترل کرده اند. حسابرسان داخلی ناحیه مهم افزاینده ای در حسابداری هستند. حسابرسان داخلی شرکت ها را از نظر مالی سیستم اطلاعاتی و روند مدیریت، کنترل های داخلی بررسی و ارزشیابی می کنند تا این اطمینان را بدهند که گزارشاتشان صحیح و کنترل ها برای

حفاظت نسبت به اسراف و کلاهبرداری به اندازه کافی درست است. آنها همچنین اعمال شرکت ها را مرور می کنند و کارایی و قابلیت و پیروی از روش و روند شرکت ها، قانون ها و کنترل های دولتی ارزشیابی می کنند. انواع زیادی از حسابرسان متخصص وجود دارد مانند: مراحل داده های الکترونیکی، محیطی، مهندسی، قانونی ، حق بیمه، بانکی و حسابرسان حفاظت تندرستی. از آنجایی که سیستم های کامپیوتری اطلاعات رازمان بندی می کرد حسابرسان داخلی به مدیران

کمک می کنند تا تصمیماتشان را بر اساس داده های واقعی بنا کنند تا بر اس

اس مشاهدات شخصی.
حسابرسان داخلی همچنین کنترل هایی برای سیستم های کامپیوتری سازمان ها پیشنهاد داده اند از واقعی بودن سیستم ها و انسجام داده ها مطمئن شوند.
کامپیوتر ها به سرعت، طبیعت کار را برای حسابداران و حسابرسان تغییر می دهند.

حسابداران با کمک بسته های نرم افزاری خاص معاملات را در شکل استانداردی برای گزارشات مالی خلاصه می کنند و داده ها را به شکل های خاص برای تحلیل مالی سازمان می دهند. این بسته های حسابداری میزان کارهای پیوسته و یکنواخت سالیانه را به وسیله مدیریت داده ها و حفاظت گزارش ها به طور وسیعی کاهش می دهند. کامپیوتر ها ، حسابداران و حسابرسان را قادر می کنند تا حرکت بیشتری داشته باشند و از سیستم های کامپیوتری مشتریانشان برای

بیرون کشیدن اطلاعات از پایگاه داده ها و اینترنت استفاده کنند. در نتیجه رشد تعداد حسابداران و حسابرسان با توانایی های کامپیوتری گرانقیمت در درست کردن مشکلات با نرم افزار متخصص می شوند. حسابداران همچنین شروع به اجرای وظایف تکنیکی کرده اند. مانند عملی ساختن، کنترل کردن و حسابرسی سیستم ها و کارهای شبکه و توسعه برنامه تکنولوژی و بودجه.

به طور افزاینده ای حسابداران همچنین نقش مشاور مالیشخصی را بر عهده گرفته اند. آنها تنها مشتریان را با حسابداری و کمک های مالی فراهم نکرده اند. بلکه به آنها کمک کرده اند تا بودجه ی شخصی، مدیریت سرمایه و دارایی، برنامه برای بازنشستگی و شناخت و کاهش ارائه ی خطرات را توسعه دهند. نقش آنها جوابی است به خواسته های مشتریان برای شخص قابل اطمینان و شرکتی که تمام مشکلات نیازهای مالی را بررسی کند. اگر چه، حسابداران از فراهم کردن این سرویس ها برای مشتریانی که صورت حساب مالی آنها تقریباً آماده است محدود شده است. (نگاهی به تحلیل مالی و مشاوران مالی شخصی بیندازید در کتاب راهنما)
شرایط کار کردن

بیشتر حسابداران و حسابرسان در محیط دفتری مخصوصی کار می کنند . حسابدارانی که برای خود، کار می کنند می توانند بخشی از کار خود را در خانه انجام دهند. حسابداران و حسابرسان توسط شرکت های عمومی استخدام می شوند و دفاتر دولتی به طور متداول برای اجرای بررسی هایشان در شاخه های شرکت هایشان تجارت محل های مشتریان یا امکانات دولتی مسافرت می کنند.

بیشتر حسابداران و حسابرسان به طور معمولی چهل ساعت در هفته کار می کنند اما بیشتر آنهایی که برای خود، کار می کنند و یا تعداد زیادی مشتری دارند ساعات طولانی تری کار می کنند. کارشناسان مالیات اغلب ساعت های زیادی در طول فصل مالیات کار می کنند.
اشتغال
حسابداران و حسابرسان در سال 2002 در حدود 1/1 میلیون شغل ایجاد کرده اند. آنها توسط صنعت خصوصی و دولتی کار می کنند . اما 5/1 دستمزد حسابداران برای حسابداری و آمادگی مالیاتی و حسابداری و شرکت های سرویس دهی حقوق بگیران به کار می رود. تقریباً 10/1 از حسابداران و حسابرسان برای خودکار می کنند.

حسابرسان داخلی یا حسابداران دولتی و حسابرسان اگر چه که بیشتر آنها حسابداران خبره ای هستند اما تعداد زیادی از آنها بدون پروانه مدیریت هستند.
بیشتر حسابداران و حسابرسان در نواحی شهری کار می کنند جایی که شرکت های حسابداری عمومی و مرکزی یا تجارت های منطقه ای متمرکز شده اند.
بعضی اشخاص با زمینه ی قبلی در حسابداری و حسابرسی در کادر آموزشی دانشگاه ها به طور تمام وقت هستند و دیگران که حسابدارانی هستند ک برای خود کار می کنند یا به عنوان حسابدار در خنعت خصوصی و دولتی استخدام شده اند به طور نیمه وقت کار می کنند.( در جایی دیگر در کتاب راهنما- نگاهی به معلمان بیندازید- مقام دوم)
دیدگاه شغلی
انتظار می رود که از سال 2012 استخدام حسابداران و حسابرسان رو به رشد باشد و با سرعتی به اندازه میانگین رشد تمام ضربه ها باشد. افزایش تعداد تجارت و تغییر قانون های مالی و کنترل و افزایش بررسی شرکت های مالی نیز روبه رشد است. به علاوه نخستین نتایج از رشد، نیاز به جابجایی حسابداران و حسابرسانی که بازنشسته یا به حرفه های دیگر انتقال یافته اند، شغل های زیادی در حرفه وسیعی تولید می کنند.

هنگامی که اقتصاد رشد می کند تعداد تأسیسات تجاری افزایش خواهد یافت و برای ایجاد کردن دفاتر ثبت و آماده کردن مالیات ها و فراهم کردن مشاور مدیریت به تعداد بیشتری حسابدار و

حسابرس نیاز است. هنگامی که این تجارت ها رشد می کنند ظرفیت و پیچیدگی اطلاعات توسعه پیدا می کند و توسط حسابداران و حسابرسان با توجه به هزینه ها، و مخارج و مالیات ها به خوبی افزایش می یابد. افزایش نیاز برای حسابداران و حسابرسان از تغییرات در قانون گذاری مربوط به مالیات ها واستانداردهای گزارش مالی و سرمایه گذاری تجاری الحاق و دیگر مواد مالی روی خواهد داد. همچنین رشد تجارت بین الملل به سمت خواسته های بیشتر در کارشناسان و سرویس های حسابداری مربوط به معاملات بین المللی و قانون های حسابداری به خوبی الحاق ها و یادگیری

بین الملل هدایت می شود. در نتیجه رسوایی اخیر در حسابداری، قانون گذاری دولت مرکزی وضع کرد که مجازات ها افزایش یابند و شرکت های اجرایی احساس مسئولیت شخصی برای گزارش اشتباه اطلاعات مالی داشته باشند. این تغییرات به سمت افزایش بررسی شرکت های مالی و روند حسابداری هدایت می شود و باید فرصت هایی برای حسابداران و حسابرسان به خصوص حسابداران خبره ایجاد شود تا گزارشات مالی بیشتر مورد بررسی قرار گیرند.

برای این که دارایی به تبعیت از قانون مورد شمانت قرار گیرد قبل از این که حسابداران حسابرسی خود را اجرا کنند، حسابداران مدیریت و حسابرسان داخلی به طور افزایندی به پوشش دادن و نادیده گرفتن کلاهبرداری نیازمند هستند. و در تلاش برای ایجاد پاسخگویی و کارآمدی دفاتر دولتی باید خواسته های حسابداران دولتی افزایش یابد. افزایش آگاهی ها در زمینه جرایم مالی مانند اختلاص، رشوه خواری و کلاهبرداری های امنیتی، تقاضا برای حسابداران دادگاهی برای کشف کردن فعالیت های مالی غیر قانونی توسط اشخاص، شرکت ها و دسته جرایم سازمان یافته را افزایش می دهد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق آسفالت در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق آسفالت در word دارای 20 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق آسفالت در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق آسفالت در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق آسفالت در word :

آسفالت ماده‌ای سیاه، چسبناک و بسیار چسبنده یا شبه جامد می‌باشد. آسفالت ماده‌ای ترکیبی است که از مخلوط کردن شن و ماسه و قیر ساخته می‌شود و در ساخت جاده، باند فرودگاه و پشت بام ساختمان‌ها به کار گرفته می‌شود.
تعریف آسفالت
آسفالت به‌صورت عام به مایع غلیظ، شبه جامد یا جامدی اطلاق می‌شود که عمدتاً از هیدروکربن‌ها و مشتقات آنها تشکیل شده است و در کربن دی‌سولفید به‌طور کامل حل می‌شود. []
انواع آسفالت
آسفالت با توجه به نحوه کاربرد و اختلاط، به سه دسته آسفالت گرم، آسفالت حفاظتی و آسفالت سرد تقسیم‌بندی می‌شود.
آسفالت گرم
آسفالت گرم به آن دسته از آسفالت‌هایی اطلاق می‌گردد، که در آن‌ها قیر و مصالح سنگی گرماگرم مخلوط شوند و گرماگرم پخش و متراکم گردند. []
آسفالت گرم دارای انواع زیر می‌باشد:
1. بتون آسفالتی
این نوع از آسفالت دارای چند مجموعه اجرائی می‌باشد:
1.
1. گرم مخلوط شونده و گرم اجرا شونده
2. این نوع مخلوط آسفالتی بتنی که گرم تهیه و گرم نیز اجرا شود تشکیل شده‌است از: قیر خالص (AC)، مصالح سنگی بد دانه بندی شده، مصالح سنگی خوب دانه بندی شده. در موقع اجرا، استفاده از میله استحکام نیز رایج می‌باشد.
3. سرد مخلوط شونده و سرد اجرا شونده
2. رلد آسفالت
3. آسفالت ماستیک

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مطالعه و شناخت وب 2 و وب 3 در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مطالعه و شناخت وب 2 و وب 3 در word دارای 100 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مطالعه و شناخت وب 2 و وب 3 در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

    
فهرست مطالب
•    وب 3.0 - نگارش تازه ی وب
(Web 3.0)    5
•    سیستم‌های استدلال‌گر    6
مقدمه    7
معماری مشارکت    29
پایان چرخه تولید نرم افزار    31
الگوهای طراحی وب2    35
نوآوری در‌ترکیب‌    36
نظریه‌ای برای سرمایه گذاری در وب2    37
نرم‌افزار فراتر از سطح یک دستگاه منفرد    38
بهبود تجربه‌کاربر    39
مشخصه های وب جدید    44
1-وب مردمی تر    44
2-سازوکار خود ترمیمی محتوای وب 2    46
3-جهش در معنای آموزش    46
4-پویایی دادها    48
5-مفهومی به نام سرویس    50
نت اسکیپ در مقابل گوگل‌    50
6-پول سازی    52
7-حرکت در فضای سه بعدی    54
Ajax    55
نتیجه گیری    56
خلاصه    57
Web 3‏ ، تغییر دوباره اینترنت    59
تاریخچه    60
تیم برنرز لی    60
وب 3.0 - نگارش تازه ی وب (Web 3.0)    64
اولین مورد “یادگیری زبان”:    66
آنتولوژی    72
زبانهای بیان آنتولوژی    73
زبان OWL :    74
جستجو در وب معنایی    76
TAP زیرساختی برای وب معنایی :    79
جمع آوری داده ها:    80
ایجاد ارتباط بین واژه های جستجو و نودهای گراف در وب معنایی    80
نمایش خروجی :    82
سیستم‌های استدلال‌گر    84
امنیت برنامه های وب 1    85
امنیت برنامه های وب 2    89
امنیت برنامه های وب3    96
فرآیند فوق را می توان به دو حالت متفاوت تعمیم و مورد توجه قرار داد :    98

پیشگفتار
مقدمه
         
•    دیدگاه اول: تولید محتوا
•    دیدگاه دوم: ماهیت محتوا
•    دیدگاه سوم: از لحاظ ارتباطی
•    دیدگاه چهارم: رابط کاربری
•    دیدگاه پنجم: تکنولوژیهای غالب
•    تعریف وب 2
•    نت اسکیپ در مقابل گوگل‌
•    DoubleClick در مقایسه با Overture و AdSense
•    درس وب 2
•    Akamai در مقایسه با Bit Torrent
•    بهره گیری از هوش جمعی‌
•    وبلاگ نویسی  و خرد توده‌ها
•    اهمیت داده‌ها
•    جدال پلتفرم‌ها
•    معماری مشارکت
•    پایان چرخه تولید نرم افزار
•    مدل‌های برنامه نویسی سبک
•    الگوهای طراحی وب2
•    نوآوری در‌ترکیب‌
•    نظریه‌ای برای سرمایه گذاری در وب2
•    نرم‌افزار فراتر از سطح یک دستگاه منفرد
•    بهبود تجربه‌کاربر
•    قابلیت‌های اساسی شرکت‌های وب2
•    مشخصه های وب جدید
•    1-وب مردمی تر
•    2-سازوکار خود ترمیمی محتوای وب 2
•    3-جهش در معنای آموزش
•    4-پویایی دادها
•    5-مفهومی به نام سرویس
•    6-پول سازی
•    7-حرکت در فضای سه بعدی
•    Ajax
•    نتیجه گیری
•    خلاصه
•    وب3
•    Web 3‏ ، تغییر دوباره اینترنت
•    تاریخچه
•    تیم برنرز لی
•    وب 3.0 - نگارش تازه ی وب (Web 3.0)
•    تعریف وب معنایی
•    زبان تشریح منابع Resource Description Language
•    آنتولوژی
•    زبان OWL
•    نحوه ایجاد آنتولوژی
•    جستجو در وب معنایی
•    TAP زیرساختی برای وب معنایی

•    رابط پرس و جو
•    جمع آوری داده ها:
•    انتشار داده ها
•    ایجاد ارتباط بین واژه های جستجو و نودهای گراف در وب معنایی
•    مشخص کردن اطلاعاتی که باید به کاربر نمایش داده شود
•    نمایش خروجی
•    زبان تشریح منابع Resource Description Language
•    سیستم‌های استدلال‌گر
•    امنیت برنامه های وب
•    امنیت برنامه های وب 2
•    امنیت برنامه های وب3
•    منابع

پیشگفتار
پدیده‌هایی هستند که چنان نرم و آهسته وارد کار، حرفه، فعالیت و نهایتاً زندگی آدمیان می‌شوند که کسی متوجه ورودشان نمی‌شود.
به خاطر داریم که به محض رسیدن اینترنت پرسرعت به کامپیوترهایمان، وسوسه عضویت در یکی از شبکه‌های تبادل فایل نظیر به نظیر(مانند مورفیوس یا نپستر) هم به سراغمان آمد. اما نمی‌دانیم که با این کار، عملا‌ً از یکی از ثمرات مهم وب2 بهره می‌بریم. شاید آن‌چنان دقیق به خاطر نداشته باشیم که از چه زمانی، اما می‌دانیم که اکنون، وقتی عکس‌هایمان را از دوربین دیجیتالی به کامپیوتر شخصی منتقل می‌کنیم، آن‌هایی که دوست‌داریم در تماشایشان با دیگران شریک شویم را روی یکی از سایت‌های به اشتراک‌گذاری عکس می‌گذاریم و حتی بعضی از ما که ذوق بیشتری دارند، فتوبلا‌گی هم برای خود راه انداخته‌اند.

حتی دیگر جستجو در گوگل، به کاری روزمره تبدیل شده‌است. وب سایت داشتن سازمان‌ها، تشکل‌ها، نشریات و بقیه موضوعی لا‌زم و نه‌چندان مهم تلقی می‌شود و سفارش یا خرید اینترنتی با همه مشکلا‌تش، کسی را ذوق‌زده نمی‌کند.مفهوم "وب 2" را می‌توان از همین قبیل امور به شمار آورد.

مفهوم "وب2" در یک نشست هم‌اندیشی بین O’Reilly و MedialiveInternationl زاییده شد. در‌این جلسه Dale Dougherty، یکی از پیشگامان وب و معاون موسسه O’Reilly، خاطر نشان کرد که نه تنها نمی‌توان وب را "سقوط کرده و شکست خورده" دانست، بلکه با توجه به‌انواع کاربردهای جذاب و جدید و سایت‌هایی که تعداد آن‌ها همه روزه و با سرعتی عجیب افزایش می‌یابد، وب از هر وقت دیگری مهم‌تر شده‌است.




مقدمه
سیر تکاملی وب رو میشه از دیدگاه های مختلف مورد بررسی قرار داد.
دیدگاه اول: تولید محتوا
وب ?: متشکل از سایتهایی است که محتوای آن توسط افرادی خاص و یا از منابعی خاص ارائه میشود. و کاربران وب فقط مصرف کننده هستند.
وب ?: متشکل از سایتهایی است که محتوای آن توسط کاربران آن تولید میشود. و هر کاربر میتواند هم مصرف کننده و هم تولید کننده محتوا باشد. (وبلاگها، ویکی ها، اجتماعات اینترنتی و …)
وب ?: کاربران علاوه بر محتوا میتوانند سایتها را هم بنا به نیاز خود تغییر دهند و خصوصی سازی(customize) کنند. (Facebook, iGoogle و …)
دیدگاه دوم: ماهیت محتوا
وب ?: سایتها حاوی اطلاعاتی هستند که فقط توسط انسان قابل خواندن است.
وب ?: سایتها حاوی اطلاعاتی هستند که محتوا از ظاهر جدا شده و ساختار محتوا نیز مشخص شده است. (ساختار محتوا با div و چیدمان با css)
وب ?: ماهیت محتوا از «اطلاعات» قابل خواندن توسط انسان به «دیتا» در قالب xml تغییر می یابد و امکان استفاده سایر application ها از داده ها و نمایش با استفاده از xslt فراهم میشود. به عبارت دیگر وب? یک پایگاه داده عظیم خواهد بود. به همین دلیل آنرا «Data Web» نیز می نامند. (rss , opml و …)
دیدگاه سوم: از لحاظ ارتباطی
وب ?: متشکل از سایتهایی است با ماهیت نسبتا مستقل نسبت به یکدیگر.
وب ?: متشکل از سایتهایی که به وسیله شبکه های اشتراکی به صورت یکپارچه به یکدیگر پیوند خورده اند. (del.icio.us ، digg ، technorati و … )
وب ?: متشکل از سایتهایی که از طریق داده های xml و webservice ها با سایتهای دیگر در ارتباط هستند و محتوا و کارایی سایر سایت ها را در خود جای داده اند . (facebook و google reader و …)
دیدگاه چهارم: رابط کاربری
وب ?: تعامل کاربر با سایت بسیار محدود است. تمام پردازش ها سمت سرور انجام میگیرد. فقط اطلاعات به مرورگر ارسال میشود.
وب ?: به کمک جاوااسکریپت و dhtml و ajax بخشی از پردازش اطلاعات در سمت کاربر صورت میگرید، مرورگر با کاربر تعامل دارد و به event های کاربر پاسخ میدهد. در واقع سایت های وب تبدیل به application های تحت وب میشوند.
وب ?: برای استفاده از وب دیگر نیازی به مرورگر نیست. وب فقط شامل داده ها و webservice هاست و در واقع application ها فقط thin client هایی هستند بر روی کامپیوتر کاربران که با وب در تعامل هستند. از آنها میتوان حتی در حالت آفلاین نیز استفاده کرد. (Adobe AIR، Google Gears)
دیدگاه پنجم: تکنولوژیهای غالب
وب ?:HTML
وب ?:HTML و CSS و جاوااسکریپت و Ajax و DHTML و JSON
وب ?: XML و WSDL و SOAP و XSLT و XQuery و …

در دنیای فناوری اطلاعات، مانند دنیای پزشکی، سیاست، علوم و ... هر از چند گاهی اصطلاحی جدید بر سر زبان‌ها می‌افتد. این بار نوبت Web 2.0 است.
 وب 2 حرکتی است از سایت‌های ثابت وب به سایت‌هایی که پویایی بیشتری دارند. Google Map و Flickr دو نمونه بارز از وب 2 هستند.
در محافل IT عموماً از این اصطلاح برای بیان نسل دوم سرویس‌هایی از وب استفاده می‌شود که امکان همکاری و مشارکت را برای مردم فراهم ساخته‌اند. مفاهیم و فناوری‌هایی که ظاهراً بر وب2 مؤثر هستند وبلاگ‌ها، ویکی‌ها، پادکست‌ها، و RSS ها به شمار می‌روند.
وب2 عنوانی است که شرکت اورایلی مدیا در سال 2004 به نسل جدیدی از خدمات وب‌محور دریافت یا ارایه شده در بستر اینترنت(مانند سایت‌های ارتباطات اجتماعی، ویکی‌ها، ابزارهای ارتباطی، رده‌بندی مردمی) اطلاق نمود، که تاکیدشان بر همکاری و تسهیم مابین کاربران می‌باشد.
اورایلی مدیا با همکاری مدیالایو انترنشنال از این اصطلاح برای مجموعه‌ای از کنفرانس‌ها استفاده کرد و از سال 2004 تا کنون متخصصین و بازاریاب‌های بسیاری از این اصطلاح استفاده کرده‌اند. معنای دقیق این اصطلاح هنوز محل مناقشه است و حتی افرادی چون تیم برنز لی معنادار بودن آن را زیر سوال برده‌اند.
ولی چه چیزی موجب می‌شود ما یک برنامه‌کاربردی  یا راه‌حل  را به‌عنوان "وب1" و دیگری را به‌عنوان "وب2" در نظر بگیریم؟ پاسخ به این سوال بسیار اهمیت دارد. چراکه تبِ وب2 آنچنان گسترده شده است که حتی بعضی از شرکت‌ها در حال حاضر از آن به‌عنوان یک شعار برای بازاریابی استفاده می‌کنند. در حالی‌که بسیاری از‌این شرکت‌ها حتی نمی‌دانند وب2 چیست. از طرفی پاسخ به‌این سوال بسیار دشوار است. چون بسیاری از‌این شرکت‌های تازه‌کار که به استفاده مبتذلانه از عبارت‌های تبلیغاتی عادت دارند، اصلا وب2 نیستند و در عین حال بعضی از برنامه‌های ‌کاربردی‌ای که به‌عنوان وب2 معرفی شده اند، مثل Napster و BitTorrent، را حتی نمی‌توان دقیقا یک برنامه‌ کاربردی تحت‌وب یا Web Application دانست.قدم اول برای پاسخ به‌این سوال، یافتن اصولی است که در نمونه‌های موفق وب1 و در نمونه‌های جالب برنامه‌های ‌کاربردی‌ جدید وب2 دیده می‌شود.

تعریف وب 2
اشاره :
ترکیدن حباب دات کام در پاییز 2001 نقطه عطفی برای وب بود. استنباط بسیاری از افراد ‌این بود که وب بیش از حد در کانون توجه قرار گرفته است و‌این حقیقت را گوشزد می‌کردند که ظاهرا ً رشد انفجاری و پس از آن رکود و نزول، ویژگی مشترک تمام انقلاب‌های تکنولوژیک است. ‌این رکود و نزول معمولا هنگامی‌رخ‌ می‌دهد که فناوری روبه‌پیشرفت، جایگاه خود را در صحنه تجارت تثبیت کرده است، هجوم مردم به‌سوی مدعیان ارائه فناوری تمام شده است، نمونه‌های واقعا موفق، توانایی‌های خود را نشان داده‌اند، و جامعه کم کم تفاوت‌ها را درک می‌کند. مفهوم "وب2" در یک نشست هم‌اندیشی بین O" Reilly وMediaLive International زاییده شد. در‌این جلسه Dale Dougherty، یکی از پیشگامان وب و معاون موسسه O" Reilly، خاطر نشان کرد که نه تنها نمی‌توان وب را "سقوط کرده و شکست خورده" دانست، بلکه با توجه به‌انواع کاربردهای جذاب و جدید و سایت‌هایی که تعداد آن‌ها همه روزه و با سرعتی عجیب افزایش می‌یابد، وب از هر وقت دیگری مهم‌تر شده‌است. مسئله دیگر ‌این است که به‌نظر می‌آید همه شرکت‌هایی که‌این رکود ناگهانی را با موفقیت پشت سر گذاشته‌اند، وجه مشترکی دارند. اگر قبول کنیم که سقوط دات‌کام نقطه عطفی را برای وب مشخص می‌کند،‌آیا می‌توان مفهومی ‌مثل "وب2"را برای فعالیت‌های بعد از‌این سقوط به‌کار برد؟ شرکت‌کنندگان در‌این نشست بر سر‌این موضوع به‌توافق رسیدند و به‌این‌ترتیب، کنفرانس وب2 (www.web2con.com) سربرآورد. در خلال یک سال و نیمی‌که از آن زمان می‌گذرد، مفهوم "وب2" به‌خوبی جا افتاده است و نتایج جستجوی آن روی گوگل به‌بیش از 5/9 میلیون مورد بالغ می‌شود. ولی هنوز اختلاف نظر‌های بسیاری درباره معنای اصلی وب2 وجود دارد. به‌طوری که بعضی‌ از صاحب‌نظران آن را در حد یک شعار تبلیغاتی بی اهمیت می‌بینند و بعضی دیگر آن را به‌عنوان یک موضوع عمومی‌ قبول می‌کنند. این مقاله سعی می‌کند معنای وب2 را به‌وضوح روشن کند و آن‌را شرح دهد.



 

چه چیزی موجب می‌شود ما یک برنامه‌کاربردی  یا راه‌حل  را به‌عنوان "وب1" و دیگری را به‌عنوان "وب2" در نظر بگیریم؟ پاسخ به این سوال بسیار اهمیت دارد. چراکه تبِ وب2 آنچنان گسترده شده است که حتی بعضی از شرکت‌ها در حال حاضر از آن به‌عنوان یک شعار برای بازاریابی استفاده می‌کنند. در حالی‌که بسیاری از‌این شرکت‌ها حتی نمی‌دانند وب2 چیست. از طرفی پاسخ به‌این سوال بسیار دشوار است. چون بسیاری از‌این شرکت‌های تازه‌کار که به استفاده مبتذلانه از عبارت‌های تبلیغاتی عادت دارند، اصلا وب2 نیستند و در عین حال بعضی از برنامه‌های ‌کاربردی‌ای که ما به‌عنوان وب2 معرفی کرده‌ایم، مثلNapster و BitTorrent، را حتی نمی‌توان دقیقا یک برنامه‌ کاربردی تحت‌وب یا Web Application دانست. قدم اول ما برای پاسخ به‌این سوال، یافتن اصولی است که در نمونه‌های موفق وب1 و در نمونه‌های جالب برنامه‌های ‌کاربردی‌ جدید وب2 دیده می‌شود.
  Web 2.0
 Web 1.0
Web 2.0    Web 1.0
Google AdSense    DoubleClick 
Flickr    Ofoto
BitTorrent    Akamai
 Napster    mp3.com
 Wikipedia    Britannica Online
 blogging    personal websites
 upcoming.org and EVDB    evite
 search engine optimization    domain name speculation
cost per click    page views
web services    screen scraping
 participation    publishing
 wikis content management systems
 ("tagging ("folksonomy    (directories (taxonomy
 syndication    stickiness

آخرین و مختصرترین تعریفی که توسط تیم اورایلی ارائه شده است، بدین قرار است: "وب2 انقلابی در کسب‌و کار در صنعت کامپیوتر است که از حرکت به سمت اینترنت به عنوان یک بستره و تلاش در فهم قواعد موفقیت در این بستره ناشی شده است.
 اصلی‌ترین قاعده این است: ساختن برنامه‌های کاربردی‌ای برای تحت کنترل در آوردن تاثیر اینترنت به منظور ترغیب کاربران بیشتر برای استفاده از آنها. این همان چیزی است که در جای دیگری آن را مهار نمودن هوش تجمعی نامیده‌ام."
وب 2.0 با اشاره‌ای به شماره نسخه معمول در نرم‌افزارها، به شکل ارتقا یافته‌ای از وب اطلاق می‌شود. عقیده مدافعان وب2 بر این است که فناوری‌هایی مانند وبلاگ‌ها، نشانه‌گذاری اجتماعی، ویکی، پادکست، سرخط‌های RSS (و دیگر اشکال انتشار چند به چند)، نرم‌افزارهای اجتماعی، رابط‌های برنامه‌نویسی وب(API)، استانداردهای وب و خدمات وب‌محور برخط (یا همان وب‌سرویس‌ها) تاثیر عمیقی بر نحوه استفاده مردم از وب داشته است. وب2 همان طور که توسط طرفدارانش به کار گرفته می‌شود، می‌تواند به هر یک از موارد زیر نیز اشاره کند:
•    تبدیل وب‌سایت‌ها از "سیلوی اطلاعات" به منابعی از محتوا و عملکرد و در نتیجه تبدیل آنها به بستره‌ای کامپیوتری برای ارائه خدمات از طریق برنامه‌های کاربردی به کاربران.
•    پدیده‌ای اجتماعی در ایجاد و نشر محتوای وب که با مشخصاتی چون جامعه باز، صلاحیت غیرمتمرکز، آزادی در تسهیم و استفاده مجدد و "بازار به عنوان گفتگو" شناخته می‌شود.
•    سازمان‌دهی و طبقه‌بندی پیشرفته محتوای وب، با تاکید بر ایجاد پیوند عمیق.
•    صعود یا سقوط ارزش اقتصادی وب، که از تاثیر شرکت‌های اینترنتی (دات‌کام‌ها) نیز فراتر خواهد رفت.
اولین کسانی که از اصطلاح وب2 استفاده کردند، آن را به عنوان معادلی برای "وب معنایی" به کار بردند. در واقع این دو یکدیگر را تکمیل می‌کنند. ترکیب سیستم‌های ارتباطات اجتماعی‌ای مانند FOAF و XFN با رده‌بندی مردمی بر اساس تگ (که از طریق وب‌لاگ‌ها و ویکی‌ها اشاعه یافت) بنیانی برای وب معنایی را بنا نهاده است. در اولین کنفرانس وب2 تیم اورایلی و جان بتل اصول اساسی برنامه‌های کاربردی وب 2.0 را به این صورت خلاصه کردند:
•    وب به عنوان یک بستره
•    داده‌ها به عنوان نیروی پیش‌ران
•    تاثیر شبکه‌ای به وجود آمده از معماری شرکت‌کنندگان
•    نوآوری در سر هم کردن سیستم‌ها و سایت‌ها از گردآوری امکانات ساخته شده توسط نرم‌افزارسازان مستقل و توزیع شده (نوعی نگرش کدباز)
•    مدل کسب و کار سبک بر اساس محتوا و خدمات صنفی
•    پایان دوره پذیرش سیستم (نسخه بتای ابدی)
•    قرار گرفتن نرم‌افزار بالاتر از سطح یک وسیله منفرد و ارتقای توان "دم دراز"
•    سهولت در پذیرش اولیه
نت اسکیپ در مقابل گوگل‌
اگر بگوییم نت‌اسکیپ نماد وب1 است، بدون شک می‌توان گوگل را نماد بارز وب2 دانست. یکی از دلایل‌این مدعا این است که نخستین عرضه همگانی سهام‌این‌دو شرکت هرکدام رویدادی تعیین‌کننده در دوره خود بودند. پس بیایید بحث را با مقایسه این شرکت‌ها و موقعیت‌هایشان  شروع کنیم.

برداشت نت اسکیپ از "وب به‌عنوان پلتفرم"  مطابق با الگوهای نرم‌افزاری قدیمی‌بود. محصول اصلی‌این شرکت یک مرورگر وب بود؛ یک برنامه کاربردی عمومی.

استراتژی آن‌ نیز این بود که با استفاده از تسلطی که در بازار مرورگر داشت، بازاری برای محصولات سرور گرانقیمت‌ ایجاد کند.
 
داشتن کنترل بر استانداردهای نمایش محتویات و کار با مرورگر، از لحاظ نظری می‌توانست همان قدرتی که مایکروسافت در بازار پی‌سی از آن لذت می‌برد را نصیب‌این شرکت کند. درست همانطور که "کالسکه بدون اسب" اتومبیل را به‌عنوان پیشرفتی برای وسیله‌ آشنای قبلی معرفی کرد، نت‌اسکیپ ادعا کرد که وب‌تاپ (webtop) جای دسکتاپ را خواهدگرفت، و برنامه‌اش‌این بود که وب‌تاپ با اطلاعات و اپلت‌های فراهم‌کنندگان اطلاعات پر شود، که آن‌ها هم برای‌این‌کار باید به‌نوبه‌خود سرورهای نت اسکیپ را می‌خریدند. 

در نهایت، هم مرورگرهای وب و هم وب سرورها به‌کالاهایی عادی و بدون ارزش افزوده تبدیل شدند و ارزش تجاری به‌سمت "بالای پشته"، یعنی سرویس‌هایی که روی پلتفرم وب ارائه می‌شدند، کشیده شد.

در مقابل، گوگل از روز اول زندگی خود را به‌صورت یک  برنامه‌کاربردی تحت‌وب ذاتی شروع کرد. هیچ وقت فروخته نشد یا به‌صورت یک بسته نرم‌افزاری عرضه نشد، بلکه به‌صورت یک سرویس ارائه شد که مشتریان مستقیما یا غیرمستقیم برای استفاده از آن پول می‌پرداختند. در ‌این مدل هیچ‌یک از محدودیت‌ها و مشکلات قدیمی صنعت ‌نرم‌افزار وجود ندارد. هیچ زمان انتشار برنامه‌ریزی شده و اجباری برای نرم‌افزار وجود ندارد و فقط بهبودهای مداوم در آن اعمال می‌شود. هیچ مدل مجوزدهی یا قابل‌فروشی نیست، بلکه فقط استفاده است.

هیچ نیازی به‌سازگاری با پلتفرم‌های مختلف نیست و مشتریان می‌توانند نرم‌افزار را روی دستگاه‌های خودشان اجرا‌کنند. فقط مجموعه‌ای از پی‌سی‌ها با مقیاس‌پذیری فوق‌العاده، که سیستم عامل‌های اپن‌سورس و برنامه‌های کاربردی و کمکی که در داخل شرکت ساخته‌شده‌اند، روی آن‌ها اجرا می‌شود و هیچ کسی خارج از شرکت هرگز آن‌ها را نخواهد دید.

گوگل در زیربنا نیاز به‌قابلیتی دارد که نت اسکیپ هرگز به‌آن نیاز نداشت؛ مدیریت بانک‌اطلاعات. گوگل فقط مجموعه‌ای از ابزارهای نرم‌افزاری نیست، بلکه یک پایگاه داده تخصصی است. بدون داده،‌این ابزارها بلااستفاده خواهند بود. بدون نرم‌افزار، دیتا قابل مدیریت نیست. مجوزدهی نرم‌افزار و داشتن کنترل بر APIها، یعنی اهرم‌های قدرت در دوران گذشته، دیگر کارایی ندارند. چراکه نرم‌افزار اصلا نیازی به‌توزیع شدن ندارد و فقط اجرا می‌شود. ولی بدون توانایی جمعآوری و مدیریت داده‌ها نیز، نرم‌افزار کاربرد خود را از دست خواهد داد. در حقیقت، ارزش نرم‌افزار به‌مقدار و پویایی داده‌هایی وابسته است که مدیریت می‌کند. 

خدمات گوگل یک سرور نیست؛ اگرچه روی مجموعه عظیمی ‌از سرورهای‌اینترنت ارائه می‌شود. یک مرورگر هم نیست؛ اگرچه کاربر آن را از طریق مرورگر تجربه‌می‌کند. جستجو نیز، که سرویس اصلی گوگل است، میزبان محتویاتی نیست که برای مردم پیدا می‌کند. خیلی شبیه یک تماس تلفنی، که نه فقط در تلفن‌های دو سر خط بلکه روی شبکه میان آن‌ها نیز رخ می‌دهد. گوگل هم در فضای بین مرورگر و موتورجستجو و سرورِ محتوای مقصد شکل می‌گیرد و به‌عنوان یک مامور یا واسطه بین کاربر و تجربه‌آنلاینش عمل می‌کند.

درست است که هم نت‌اسکیپ و هم گوگل شرکت‌های نرم‌افزاری هستند. ولی واضح است که نت‌اسکیپ به‌همان جهان نرم‌افزار لوتوس، مایکروسافت، اوراکل،SAP و سایر شرکت‌هایی که در انقلاب نرم افزاری دهه 1980متولد شدند، تعلق دارد. در‌حالی‌که همقطاران گوگل سایر برنامه‌ کاربردی‌های ‌اینترنت مثل eBay، آمازون، نپستر، DoubleClick و Akamai هستند.

DoubleClick در مقایسه با Overture و AdSense....
فهرست منابع


•    ویکی‌پدیا
•    مجله دنیای کامپیوتر و ارتباطات
•    ماهنامه رایانه خبر ، نویسنده: علیرضا مجیدی
•    پی‌سی مگزین ، آوریل 2007
•    http://newlibrarian.blogfa.com/
•    http://liblog.blogfa.com/
•    http://www.bmj.com/cgi/content/full/335/7633/1273
•    http://www.1pezeshk.com/archives/2007/12/_30_1.html
•    http://www.alistapart.com/articles/web3point0
•    http://www.oreillynet.com
•     http://nerdwideweb.com/web20
•     http://www.paulgraham.com
•     http://www.flickr.com
•     http://www.xml.com
•     http://www.shabakeh-mag.com
•     http://www.sayan.ir
•    http://www.profy.com/2006/11/24/web30-is-a-coming/
•    http://alirezaseddighi.blogfa.com/
•    Jeffrey Zeldman Web 3.0, A List Apart (Blog), January 16, 2006
•    Sramana Mitra Web 3.0 = (4C + P + VS), February 14, 2007
•    An Introduction to Semantic Web

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله کریستالهای دوشکستی Birefringence Crystals

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله کریستالهای دوشکستی Birefringence Crystals در word دارای 61 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله کریستالهای دوشکستی Birefringence Crystals در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله کریستالهای دوشکستی Birefringence Crystals در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله کریستالهای دوشکستی Birefringence Crystals در word :

کریستالهای دوشکستی Birefringence Crystals

انواع کریستالها
کریستال همسانگرد
وقتی پرتوی به مواد اپتیکی معمولی ، مانند بلور نمک طعام وارد میشود، در همان راستا ولی با کمی جابجایی از داخل بلور خارج میشود. یعنی پرتو ورودی و خروجی موازی و هم راستا میباشند. قانون حاکم در عبور نور از یک محیط به محیط دیگر قانون اسنل میباشد که این مواد از آن پیروی میکنند. در این مواد که به مواد همسانگرد معروفند، برای یک طول موج ، یک ضریب شکست خواهیم داشت. بنابراین اگر نور تکفامی را در هر جهتی به جسم بتابانیم، در داخل آن سرعت یکسانی خواهد داشت.

کریستال ناهمسانگرد
کریستالهایی داریم که در مقابل تابش نور ، درجهتهای مختلف در داخل خود ، خواص متفاوتی از خود بروز میدهند. این مواد به کریستالهای ناهمسانگرد معروفند. کریستالهای دوشکستی از این نوع هستند که از یک پرتو غیر قطبیده ، دو پرتو قطبیده درست میکنند که قطبشهای آنها بر هم عمودند.

پدیده شکست دوگانه اولین بار در قرن 17 توسط «بارتولینوس» کشف شد. کریستالهای دوشکستی علاوه بر این که قطبندههای خطی هستند، برای تغییر دادن نوع قطبش یک باریکه نور هم مورد استفاده قرار میگیرند. تیغههای ربع موج و نیم موج کریستالهای دو شکستی هستند که برای این منظور استفاده میشوند.
ریشه لغوی
نام کلسیت از کلمه لاتین کالکس (Calx) به معنی آهک سوزان گرفته شده است.
سیستم تبلور
کلسیت در سیستم تریگونال ، رده اسکالنوئدریک متبلور میشود. دارای بلورهای درشت و مشخص و یا بصورت تودههای دانهای میباشد. فرمهای رومبوئدر و اسکالنوئدر کلسیت فراوانتر است. دارای ماکلهای گوناگون و متنوع نیز میباشد.

ساختار کلسیت
ساختار کلسیت به صورت رومبوئدر است و در آن یونهای کلسیم و بنیان (CO3)2- بطور یک در میان قرار دارند. در بنیان CO3 هر کربن بوسیله سه اکسیژن ، به صورت مثلث احاطه شده است و مثلثها در صفحههای عمود بر محور C قرار دارند. این ساختار را میتوان با شبکه تبلوری نمک طعام مقایسه نمود که در آن یونهای کلسیم در موقعیت یونهای سدیم و مثلثهای CO3 در موقعیت مکانی یونهای کلر قرار دارند.
مشخصات ماکروسکوپی کلسیت
• کلیواژ : دارای کلیواژ کامل موازی با سطوح رومبوئدری (1011) است و زاویه بین سطوح کیلواژ 74 درجه میباشد. در اثر کلیواژ کلسیت به آسانی به صورت متوازیالسطوح لوزی میشکند.
• سختی : سختی کلسیت در سطح کلیواژ 3 میباشد و در سطوح دیگر 25 است. که به آسانی توسط چاقو خط برمیدارد، ولی توسط ناخن خط برنمیدارد.
• رنگ : رنگ آن سفید یا بیرنگ است، اما در اثر وجود بعضی ناخالصیها میتواند به رنگهای سبز ، زرد ، آبی و حتی قهوهای تا سیاه نیز دیده شود، رنگ خاکه آن نیز بیرنگ است.
• ماکل : ماکل در بلورهای کلسیت به صورت فراوان دیده میشود. فراوانترین آنها با سطح ماکل (0001) است که در این صورت شبیه به دیتری گونال پایرامیدال میباشد. همچنین ماکل پلی سنتتیک ، ماکل قلبی شکل و پروانهای نیز در آن دیده میشود.
• فرم : کلسیت علاوه بر فرمهای بلوری ، به صورت دانهای ، ساقهمانند ، رشتهای ، استالاکتیتی و تودهای نیز تشکیل میشود.
• خاصیت مشخصه کلسیت : کلسیت در اسیدها ، حتی در حالت سرد ، با ایجاد گاز CO2 ، به آسانی حل میشود. اگر کمی اسید کلریدریک رقیق و سرد روی کلسیت بریزیم با آن واکنش داده و میجوشد.
مشخصات میکروسکوپی کلسیت
• نور طبیعی

کلسیت در نور طبیعی بیرنگ است، اما بعضی اوقات به صورت مهآلود دیده میشود. گاهی به صورت االیتی یا اسفرولیتی دیده میشود. کلیواژ کامل آن به موازات سطح (1011) به صورت دو سری متقاطع با زاویه 55 , 74 دیده میشود. گاهی دارای جدایش به موازات سطح (0112) میباشد، که به خاطر ماکل است. برجستگی بلور از جهات گوناگون ، متفاوت است. از اینرو ، برجستگی ضعیف تا متوسط ، منفی یا مثبت دارد. مقاطع موازی با سطح (0001) برجستگی ثابت دارد.

• نور قطبیده
بیرفرژانس فوقالعاده قوی دارد و رنگهای تداخلی آن رنگهای سفید سریهای فوقانی میباشد. خاموشی نسبت به اثر کلیواژ متقارن است. ماکل پلیسنتتیک زیاد دیده میشود. تیغههای ماکل به ویژه در کلیستهای تولید شده در اثر دگرگونی بطور معمول موازی با قطر بزرگ لوزی است، اما گاهی نسبت به آن مایل دیده میشود. این تیغهها اغلب خیلی ظریف هستند و تیغههای ماکل به علت نازکی زیاد از خود رنگ تداخلی سری اول را نشان میدهند.
• نور متقارب : یک محوری منفی است و اغلب دوایر رنگین دارد. گاهی به صورت دو محوری دیده میشود.
نحوه و محل پیدایش کلسیت

کلسیت یکی از کانیهای فراوان سنگهای رسوبی و دگرگونی است. سنگ آهک ، تراورتن و مرمر فقط از کلسیت ساخته شدهاند. حدود 50 درصد ترکیب مارنها ، کلسیت است. بخش اعظم ماسهسنگهای آهکی را کلسیت میسازد. کلسیت در سنگهای آذرین بیرونی بطور ثانوی تشکیل میشود. اسکلت آهکی موجودات زنده ، ممکن است کلسیتی باشد.
گل سفید یک نوع آهک متخلخل و نرم و خاکی است که از پوسته آهکی روزنداران تولید شده است. مرمر اونیکس یک نوع آهک است که از رشتههای ظریف کلسیت ساخته شده است. تراورتن نیز کلسیت است که در محل چشمههای آهکی تشکیل میشود. در ایران سنگهای آهکی که از کلسیت همراه با ناخالصی تشکیل شدهاند، بسیار فراوان هستند و تقریبا در همه استانها وجود دارند.
کاربرد کلسیت
کلسیت به صورت سنگ آهک در صنایع سیمان و کارخانجات آهکپزی بهمقدار زیاد مصرف دارد. در صنایع شیمیایی مانند کارخانه قند ، برای تصفیه و جداسازی ترکیبات فسفاتی و اسیدهای آلی ، در صنایع نفت برای خنثی کردن ترکیبات آلی ، سولفیدها و بی اثر ساختن گاز انیدرید سولفوره و تهیه گریس ویژه بکار میرود. در کارخانههای ذوب فلزات ، به عنوان کمک ذوب ، در صنایع رنگ به عنوان پرکننده و نیز در صنایع چرم ، برای جدا کردن مو و پشم استفاده میشود. همچنین به صورت پودر مل در نقاشی و نیز در خمیردندان ، لاک شیمیایی ، عطر و لاستیک سازی مصرف میشود. در صنایع ساختمانی به عنوان سنگ نما به نام مرمریت یا تراورتن ، سنگ چینی ، مرمر و نیز در بتن به صورت سنگدانه مصرف میشود. انواع شفاف آن به نام اسپات دیسلند قبلا در ساخت وسایل نوری ، از جمله نیکل ، برای تولید نور پلاریزه به کار میرفت. اما امروزه به جای آن از صفحات پلاروید استفاده میشود.
کوارتز

کوارتز
کوارتز (Quartz)
SiO2
هگزاگونال تا دمای 573 درجه سیستم تبلور
اکسید رده بندی

/ناقص – مطابق با سطح /1011 رخ
شیشه ای – چرب جلا
(صدفی – تراشه ای(خشن شکستگی
شفاف – نیمه شفاف- غیرشفاف شفافیت
ترد نوع سختی
خاصیت مغناطیسی
بلوری – آگرگات دانه ای – توده ای اشکال ظاهری
فراوان ; یافت شده در سنگهای ماگمایی اسیدی و پگماتیت های برزیل و روسیه ژیزمان
. HNO3 و محلول در مقدار Mg تحت تاثیر اسیدها کم می شود خواص شیمیایی

MgO=23.41% FeO=41.71% SiO2=34.88% ( خالص 1/1 =Mg / Fe) (سری ایزومورف فورستریت تافایالیت ترکیب شیمیایی
سیاه – خاکستری – قهوه ای – بنفش – تیره – سبز- صورتی رنگ کانی
سیاه رنگ اثر خط
سختی – چگالی – رخ پذیری – انحلال در اسیدها – واکنش های شیمیایی – اشعه ایکس
تفاوت با کانی های مشابه
آپاتیت – پولوسیت – بریل – توپاز – فناکیت تشابه کانی شناسی
فلدسپات ها – میکاها – آمفیبول ها – پیروکسن ها پاراژنز
((

ماگمایی- پگماتیتی – هیدروترمال – دگرگونی – رگه های تیپ آلپی – دگرسانی ها- رسوبی منشا تشکیل
منشوری – بی پیرامیدال – پسودوکوبیک شکل بلورها
کاربرد
آلمان غربی محل پیدایش
.لومینسانس سبز کامل و کرم و نارنجی تا قرمز نشان می دهد سایر مشخصات
. از واژه کوارتز است
وجه تسمیه

 

سختی چگالی
حداقل حداکثر حداقل حداکثر
– 7

265 –

پرتوهای عادی و غیرعادی
• نور در داخل کریستال دوشکستی ، به دو امتداد تجزیه میشود ، پس از عبور نیز دو مولفه خروجی برای این نور خواهیم داشت.
• یکی از این پرتوها از قانون شکست اسنل پیروی میکند که آ ن را پرتو عادی میگویند، ولی پرتو دوم از این قانون تبعیت نمیکند وآن را پرتو غیرعادی مینامند.
• سرعت پرتو عادی در همه جهتها در داخل بلور یکسان است و ضریب شکست بلور نیز برای این پرتو ثابت است. پرتو غیر عادی در جهتهای مختلف داخل بلور ، سرعت متفاوتی دارد و ضریب شکست بلور نیز بسته به سرعت پرتو متفاوت میباشد.
• قطبش پرتو عادی عمود بر صفحه تابش است، ولی قطبش پرتو غیرعادی ، روی صفحه تابش میباشد، به عبارتی قطبش این دو پرتو بر هم عمود است ( صفحه تابش ، صفحهای است

که شامل پرتو تابش وخط عمود برسطح جدایی دو محیط میباشد.(
محور نوری
• پرتوهای عادی و غیر عادی در امتداد خاصی در داخل کریستال ، سرعت یکسانی خواهند داشت که این امتداد را محور نوری کریستال مینامند. در روی این محور ، تمام خصوصیات پرتو عادی و غیر عادی یکسان است و ضریب شکست بلور برای هر دو پرتو در روی این محور، یکی میباشد.
• کریستال دو شکستی به دلیل وجود این دو پرتو ، از یک جسم دو تصویر ایجاد می کند و باعث تولید نور قطبیده میشود.
• اگر جلوی یکی از این پرتوها را سد یا آن را منحرف کنیم، در حالی که مولفه دیگر از بلور عبور میکند، میتوان به یک درجه قطبش عالی دست یافت. منشور نیکول اولین کریستال قطبنده

ای است که برای این منظور ساخته شده است.

تصویر حاصل از کریستال دوشکستی
• بلور کلسیت یک کریستال دو شکستی میباشد که اگر با آن به نوشته روی کاغذ نگاه کنیم، دو تصویر خواهیم دید.
• با چرخش کلسیت روی کاغذ ، یکی از تصویرها ثابت مانده و تصویر دوم حول تصویر ثابت خواهد چرخید. تصویر ثابت ، حاصل از پرتو عادی میباشد و تصویر چرخان ، از پرتو غیرعادی بدست میآید. این دو تصویر در روی محور نوری کلسیت ، بر روی هم منطبق میشوند.
• در واقع اگر یک چشمه نقطهای نور را درون بلوری مثل کلسیت تصور کنیم، دو دسته جبهه موج متفاوت خواهیم داشت، جبهه موج مربوط به پرتو عادی ، که کروی است و جبهه موج متناظر با پرتو غیر عادی ، که بیضوی دوار است ( بیضوی دوار رویهای است که از دوران بیضی حول قطر کوچک یا بزرگ آن بدست میآید، که این محور چرخش ، در امتداد محور نوری واقع است.)

انواع کریستالهای دو شکستی
• اگر ضریب شکست پرتو عادی را با no و ضریب شکست پرتو غیرعادی را با ne نشان دهیم، اختلاف این دو
n = ne – no مشخصهای برای تعیین نوع کریستال دو شکستی خواهد بود.
کریستالهایی که n مثبت دارند، کریستال دو شکستی مثبت نامیده میشوند. در این کریستالها ، جبهه بیضوی دوار بطور کامل درون جبهه کروی محاط خواهد بود، یعنی سرعت پرتو عادی بیشتر از سرعت پرتو غیرعادی می باشد. کوارتز از این نوع میباشد.

• کریستالهایی که n منفی دارند، کریستال دو شکستی منفی نامیده میشوند. در این نوع کریستالها که کلسیت نمونهای از آنها میباشد، جبهه بیضوی دوار بطور کامل ، بر جبهه کروی محیط خواهد بود، یعنی سرعت پرتو غیرعادی همه جا از سرعت پرتو عادی بیشتر است.
• حالت 0 = n مربوط به محور نوری کریستال میباشد.

حالتهای ویژه

• در مورد موج غیرپلاریزه: اگر محور نوری با خط عمود بر سطح زاویه 0 یا 90 درجه بسازد ( یعنی محور نوری ، عمود یا موازی سطح باشد) موج ما بصورت قائم برسطح کریستال فرود آید، پرتوهای عادی و غیرعادی در یک راستا پیش میروند.
• اگر محور نوری موازی سطح کریستال باشد، دو پرتو با اینکه در یک راستا پیش میروند ولی با دو سرعت متفاوت منتشر میشوند. این پدیده در ساختن تیغههای ربع موج و نیم موج مورد استفاده قرار میگیرد.
• اگر محور نوری عمود بر سطح کریستال باشد، هر دو پرتو نه تنها در یک راستا منتشر میشوند، بلکه سرعت یکسانی هم خواهند داشت.
• در مورد موج پلاریزه خطی در مورد فرود عمودی باریکه پلاریزه خطی ، حالتهای خاص زیر را خواهیم داشت:
o اگر محور نوری موازی سطح باشد و راستای ارتعاش پرتو فرودی عمود بر سطح باشد، پرتو بصورت پرتو عادی از سطح خواهد گذشت و مولفه غیرعادی وجود نخواهد داشت.
o اگر راستای ارتعاش فرودی ، موازی سطح باشد، پرتو بصورت پرتو غیر عادی میگذرد و مولفه عادی وجود نخواهد داشت.
o در سایر حالتهای پلاریزاسیون باریکه فرودی ، هر دو مولفه عادی و غیرعادی وجود خواهند داشت. اگر میدان الکتریکی وابسته به موج پلاریزه فرودی ، با امتداد محور نوری زاویهای بسازد، باریکه خروجی قطبش بیضوی خواهد بود.
در حالت کلی در مورد باریکه فرودی پلاریزه خطی، اگر اختلاف فاز پرتوهای عادی و غیرعادی مضرب صحیحی از فاز 180 درجه باشد، نور خروجی قطبش خطی خواهد بود. بازای سایر مقادیر اختلاف فاز ، باریکه خروجی قطبش بیضوی میباشد.
نور بیشترین سرعت خود رادر خلا دارد که حدودا300000 کیلومتر بر ثانیه می باشد مقدار سرعت نور در محیط مادی غیر خلا کمتر ازمقدارش در خلا است.
با حل معادلات ماکسول و رسیدن به معادله بنیادی موج مقدار سرعت نور بر حسب گذردهی الکتریکی خلا وتراوایی مغناطیسی خلا بر طبق زابطه سرعت امواج الکترومغناطیسی ماکسول داده می شود.
اندازه گیری سرعت نور:
یکی از دقیقترین اندازه گیری های الکتریکی کمیت گذردهی الکتریکی در تراوایی مغناطیسی اس

ت که در مؤسسه ملی استاندارد ها در آمریکاه بوسیله رزا (Roza) و درسی(Dorsey) انجام شد.

نحوه اندازه گیری سرعت نور توسط رزا(Roza):

ایشان ظرفیت خازنی را که ابعاد فیزیکی آن دقیقا معلوم بود را از طریق محاسبه یافت. این ظرفیت در یکای الکتریسیته بدست آمد سپس با استفاده از پل و تستون ، ظرفیت همان خازن را در یکای الکترو مغناطیس یافت نسبت این دو مقدارظرفیت در یکای SI بصورت حاصلضرب گذردهی الکتریکی در تراوایی مغناطیسی داده شد نتیجه این اندازه گیری بسیار دقیق بود.

تاریخ اولین اندازه گیری سرعت نور:
رومر(Romer) اولین کسی بود که در سال 1676 با مطالعه گرفتگی ماه های بر جیس سرعت نور را اندازه گرفت پژوهشگران متعددی بطور مستقیم
سرعت انتشار نور را اندازه گرفته اند.نتایج این اندازه گیری ها با دخالت خطای آزمایش جواب واحدی را دنبال می کنند .
اینکه نور یک نوع آشفتگی الکترو مغناطیسی است غیر قابل انکاراست دقیق ترین اندازه گیری سرعت نور که آنرا با حرف اختصاری C در خلا نشان می دهند با استفاده از لیزر (Laser)بوده که در سال 1972 بوسیله اوانسون(Evanson) و همکارن او در مؤسسه ملی استاندارد انجام شده و نتیجه آن چنین است: (29979245692 متر بر ثانیه)

بحث کلی بسیار خوبی در مقاله “سرعت نور” نوشته بر گسترند در دایره المعارف فیزیک موجوداست.
جهت دستیابی به اطلاعات بیشتر به مرجع زیر رجوع شود:
Bescancon,R.M,ed,The Encyclopedia of physicsNew York:Reinhold 1966

اندازه گیری سرعت نور به روش های مختلف در زمانهای متفاوت در جدول زیر آمده است.

تاریخ—————-آزمایش کننده—————-روش ———————نتیجه(km/s)

1849—————فیزو (Fizeau)—————–چرخ دندانه دار————— (5000) 31300

 

1880—————مایکلسون (Micelson)———-آینه چرخان——————-(200) 299910

1923 ————–مرسیه (Mercier) ————موج رادیویی—————–(30) 299782

1952 —————فروم (Froom) —————تداخل سنج میکروموجی———(07) 299796

1907 ————–رزا و درسی (.R.& D)———نسبت یکاهای الکتریکی——–(10) 299784

(اعداد داخل پرانتز در نتیجه ، میزان خطای اندازه گیری را نشان می دهد.)

شکست(نور)

دید کلی

پدیده دومی که علاوه بر بازتاب در دستگاه های نوری مهم می باشد شکست هست.

• آیا از خود پرسیدید که چرا وقتی چوبی را وارد آب استخر می کنیم از بیرون کج دیده می شود ؟
• پرتوهایی که از یک عدسی می گذرد از مسیر اولیه اش منحرف می شود؟
• تیری را که از پشت شیشه ای به یک نقطه ای هدف گیری کنیم، به هدف نمی خورد؟ و ;.
در سیستم های نوری در برخی ساختارها حضور شکست مفید است و در برخی از سیستم ها

ایجاد مزاحمت ( مثلاً اعوجاج ) و ; می نماید. در منشور ها این شکست نور است که با انحراف از مسیر اولیه نور سفید را به ما می دهد و ;..

نورهای اجسام خارجی که توسط عدسی خود چشم و برای چشم های بیمار با همکاری عینک ها روی شبکیه چشم جمع می شوند و تشکیل تصویر می دهند. این تغییر امتداد مسیر پرتوها در عینک و عدسی چشم همان پدیده شکست است .
چون تمام سطح به سطوح کوچک تخت و کروی با هندسه معین می شوند. ما نیز سطوح اپتیکی سیستم ها را به این دو سطح محدود می کنیم .

شکست در سطوح تخت

شکست نور در شیشه (تیغه نازک) را بررسی می کنیم : وقتی نور به شیشه می تابد چون طرفین آن هوا (یا محیطی) با جنس یکسان است. مثلا طرفین تیغه شیشه ای هوا باشد در سطح اول مقداری منحرف می شود این شکست اولیه یک جا به جایی داخلی را برای این نور سبب می شود و در سطح دوم دوباره یک شکست دیگری پیدا کرده و امتداد اولیه خود را می یابد .
پدیده شکست در مرز مشترک محیط ها از قانون اسنل تبعیت می کند.

(n1 sin (i)=n2 sin (r
شکست در سطوح کروی
در سیستم های نوری با اجزای نوری همچون آینه ها ، عدسی ها ،منشورها و ;. قوانین اسنل مربوط به شکست و انعکاس مسیر پرتو را می دهد اگر سطح کروی ما یک دیوپترهای کروی (سطح شکست کروی) باشد که دو محیط با جنس های مختلف نوری را از هم جدا می کند ، باشد. مثلاً از یک ستاره ای در بینهایت نور به یک دیوپتر کروی بتابد، هم در بی نهایت است.
و پرتوهای تابش موازی هم می آیند و موازی محور اصلی دیوپتر به قسمت های مختلف آن می خورند و بعد از شکست در دیوپتر خود یا امتداد هایشان از کانون دیوپتر عبور می کنند که محل تقاطع نقطه منفردی است و نیز شکست دو مرحله ای منشورها که طیف سالم و دقیق نور سفید را ایجاد می کنند .
شکست دو مرحلهای

در تیغه های متوازی السطوح و کلا شیشه های (دیوپترهای) با ضخامت معین شکست در سطح اول و شکست در سطح دوم داریم برای تیغه متوازی السطوح همانند شیشه نازک ساده فقط یک جا به جایی داخلی برای پرتو اتفاق می افتد امّا برای منشورها و غیره علاوه از جا به جایی داخلی امتداد پرتو نیز عوض می شود دیو پتر های ضخیم نیز همین حالت را دارند.
در ساختمان طیف سنج های نوری در ذات منشور ها حضور دارند در مسافت یاب منشوری یافت می شوند در دستگاه های رادیولوژی جهت جا به جایی داخلی کاربرد دارنددر ساختمان موجبر نوری در تداخل سنج ها در برخی سیستم های اندازه گیری سرعت نور این پدیده به عنوان مکانیزم دستگاه عمل می کند. و;

تیغه یک چهارم موج:
دید کلی
موادی که دو ضریب شکست متفاوت از خود نشان میدهند دو شکستی نامیده میشوند و ضریب شکست این مواد بر حسب رفتار عادی ، موج عادی و برحسب رفتار غیر عادی ، موج غیر عادی معرفی می شوند در نتیجه یک چهارم موج بین در پرتو عادی و غیر عادی موج اختلاف فاز نسبی 90 درجه ( رادیان) بوجود میآید و میدانیم که تغییر فاز 90 درجه نور بیضیوار را به نور خطی و برعکس تبدیل میکند و بدون داشتن دو مؤلفه نمیتوانید یک اختلاف فاز نسبی داشته باشید.
عملکرد تیغه یک چهارم موج

فرض کنیم که نور خطی با زاویه 45 درجه نسبت به هر یک از دو محور اصلی یک صفحه یک چهارم موج فرود آید مؤلفههای عادی o و غیرعادی e در آن دامنههای مساوی دارند تحت این شرایط ویژه یک تغییر فاز 90 درجه موج را به نور دایرهای تبدیل میکند. همچنین ، یک باریکه دایرهای ورودی به هنگام خروج قطبیده خطی خواهد بود.

جنس تیغه یک چهارم موج

صفحات یک چهارم موج معمولا از کوارتز میکا یا پلاستیک پلیمری آلی ساخته میشوند در !هر حالت ضخامت ماده دو شکستی باید طوری باشد که اختلاف راه نوری (4m+1) برابر ربع طول موج باشد ( … , m= 0 , 1 , 2
ساخت تیغه نیم موج توسط پلاستیک خانگی
میتوانید با استفاده از پلاستیک خانگی مخصوص پوشش غذا یعنی همان ماده کشیده شدهای که از غلتک باز میشود یک صفحه یک چهارم موج خام بسازید . این پلاستیک همانند سلوفان رشتههایی در امتداد طول دارد که با یکی از محورهای اصلی منطبق میشود حدود نیم دو جین از لایهها را روی هم بگذارید و مواظب باشید که رشتهها با هم موازی بمانند. پلاستیک را با زاویه 45 درجه نسبت به محورهای یک قطبی کننده قرار داده و آن را از داخل یک تجزیه کننده چرخان مورد بررسی قرار دهید در هر فاصله زمانی یک لایه اضافه کنید تا آنجا که با چرخش تجزیه کننده تابیدگی تقریبا ثابت بماند در آن وضعیت نور دایرهای و یک تیغه یک چهارم موج خواهید داشت.

تیغه موج تجارتی
تیغههای موج تجارتی توسط پس افت خطی آنها طراحی میشوند که باید مثلا 140 نانومتر برای یک تیغه یک چهارم موج باشد به این معنی که این وسیله یک قدرت بازدارندگی 90 درجه تنها برای نور سبز به طول موج 560 نانومتر دارد. پس افت خطی معمولا با آن دقت کامل بدست نمیآید ولی چندین در حدود 140 + 20 نانومتر بیشتر واقعی است. پس افت یک تیغه موج میتواند با کمی کج کردنش نسبت به مقدار مشخصش افزوده یا کاسته شود.

 

تیغه نیم موج
دید کلی
بسیاری از مواد بلورین از نظر نوری ناهمسانگردند یعنی خواص نوری آنها در امتدادهای درون یک نمونه مشخص یکسان نیست و یک ناهمسانگردی در درون بلور در یک ناهمسانگردی در ضریب شکست ظاهر میشود چنین موادی که دو ضریب شکست متفاوت از خود نشان میدهند دو شکستی نامیده میشوند. و ضریب شکست پرتو عادی و ضریب شکست پرتو غیرعادی نامیده میشود که پرتو عادی عمود بر محور نوری و با سرعت V<sub>1</sub> و پرتو غیر عادی موازی با محور نوری و با سرعت V<sub>ll</sub> حرکت میکند در تیغه نیم موج بین پرتو عادی و پرتو غیر عادی اختلاف فاز نسبی 180 درجه ایجاد میشود موج عادی قطبش دایرهای دارد در صورتیکه موج غیر عادی قطبش بیضوی دارد. پس سرعت حرکت موجها یکسان نخواهد بود.

عملکرد تیغه نیم موج
فرض کنیم که صفحه ارتعاش یک باریکه ورودی نور خطی زاویه اختیاری با محور سریع بسازد و فرض کنیم که ضریب شکست ماده منفی است یعنی V<sub>ll</sub>>V<sub>1</sub> و موج e (غیرعادی) سرعت بیشتر و طول موج بلندتری از موج o (عادی) دارد. هنگام خروج از تیغه یک تغییر فاز نسبی وجود خواهد داشت یعنی ( رادیان) با این اثر که E به اندازه 2 خواهد چرخید آشکار میشود که یک صفحه نیم موج به همین ترتیب نور بیضیوار را وارونه خواهد کرد. <br><br>به علاوه این صفحه با تغییر راست به چپ و برعکس ، جهت چرخش نور دایره (عادی) و ن بیضویوار (غیرعادی) را وارونه خواهد کرد. به تدریج که موجهای e و o از طریق هر تیغه پس افتی به پیش میروند اختلاف فاز نسبی آنها افزایش مییابد و بنابراین حالت قطبش موج بتدریج از یک نقطه به نقطه دیگر صفحه تغییر میکند، آشکار است که اگر ضخامت ماده چنان باشد که اختلاف راه نوری مضرب فردی از نصف طول موج باشد این ماده مانند یک صفحه نیم موج عمل میکند.

انواع تیغه نیم موج
تیغه نیم موج از جنس کلیست
هر چند تصور رفتار کلیست ساده است ولی برای ساختن صفحات باز دارنده همیشه مورد استفاده قرار نمیگیرد. تراشههای نازک کلیست کاملا شکنندهاند و دستکاری آنها مشکل است. اما اشکال بیشتر مربوط به دو شکستی آن است یعنی اختلاف بین ne و no که اندکی بیشتر از اندازه مناسب است.
تیغه نیم موج از جنس کوارتز
کوارتز با دو شکستی بسیار اندرکنش کاربرد زیادی دارد، اما فاقد صفحات شکافت طبیعی است و باید آن را برید ، تراشید و جلا داد. بنابراین خیلی گران تمام میشود.
تیغه نیم موج از جنس میکا
برای ساخت تیغه نیم موج عموما از بلور میکا استفاده می شود میکا به شکلهای متعددی وجود داست که این مقصود را به نحوی برآورده میسازد. متداولترین نوع آن موسکویت قهوهای کم رنگ است این بلور به آسانی به مقطع های وسیع ، فوقالعاده نازک و بسیار انعطاف پذیر شکافته میشود. به علاوه دو محور اصلی آن تقریباً بطور دقیق موازی صفحات شکافتاند. کمینه ضخامت یک صفحه نیم موج میکا حدود 60 میکرون است.
تیغه نیم موج از جنس پلی وینیل الکل
این ورقهها طوری کشیده میشوند که مولکولهای زنجیرهای دراز مربوط به ساختمان آلی آنها هم خط شوند به علت وجود ناهمسانگردی آشکار الکترونهای داخلی ماده دارای نیروی بستگی یکسان در امتداد عمود بر راستای این مولکولها نیستند. از اینرو این قبیل مواد دائما دو شکستیاند، حتی اگر بلوری نباشند.
ساخت تیغه نیم موج توسط تیغه میکروسکوب
میتوانید با چسباندن نواری از کاغذ سلوفان معمولی (گلاسه) روی سطح تیغه میکروسکوب یک تیغه نیم موج نسبتاً دقیق بسازید محور سریع ، یعنی امتداد ارتعاش موج سریعتر با امتداد عرضی در عرض پهنای نوار متناظر است در حالیکه محور آهستهتر در طول آن است سلوفان این نوار را در خلال ساختن به شکل ورقههایی در میآورند و در این فرآیند مولکولهایش هم خط شده و به آن خاصیت دو شکستی میدهند.

قطبش(نور و موج)
مقد مه
نور یک نوع تابش الکترومغناطیسی است که از ترکیب دو میدان الکتریکی و مغناطیسی تشکیل یافته ا ست.تابش الکترومغناطیسی شامل میدان الکتریکی متغیر با زمان و میدان مغناطیسی متغیر با زمان میباشد که این دو میدان بر هم عمودند و موج درامتداد عمود برهر دوی آنها انتشار می یابد.

هر تک موج الکترومغناطیسی یک میدان الکتریکی ویک میدان مغناطیسی مشخص دارد ولی از آنجا که نور خالص وجود ندارد که فقط شامل یک طول موج باشد(ما همواره با گروه موج روبرو هستیم) لذا با میدانهای الکتریکی ومغناطیسی درجهتهای مختلف مواجه خواهیم بود.
میدان الکتریکی نور بزرگتر از میدان مغناطیسی آن میباشد وبیشتر خصوصیاتی که میدان الکتریکی دارد میدان مغناطیسی هم از آن تبعیت می کند و نیز چشم ما به میدان الکتریکی حساس است، از این رو ما در مبحث نور اغلب با میدان الکتریکی نور سر و کار داریم.

تعریف قطبش

میدان های الکتریکی امواج تشکیل دهنده به صورت اتفاقی در هر جهتی قرار می گیرند، لذا احتمال وجود میدان الکتریکی درتمام جهات یکسان خواهد بود.حال در مواردی لازم است که میدان الکتریکی را فقط در جهت خاصی داشته باشیم بنابراین باید به طریقی در جهات دیگر میدان را حذف کنیم وفقط آن یک جهت مورد نظر را داشته باشیم، این عمل قطبش نام دارد.البته بحث قطبش را در مورد عایق ها تحت عنوان قطبش عایق ها دنبال خواهیم کرد.

نوری که عمل قطبش را روی آن انجام داده ایم، نور قطبیده و وسیله ای که این عمل را با آن انجام داده ایم، قطبشگر نور می نامند.

انواع قطبش
قطبش را از لحاظ منحنیی که نوک پیکان میدان الکتریکی در صفحه مختصات رسم می کند و اختلاف فازی که دو مؤلفه ارتعاشی میدان الکتریکی باهم دارند، به دو دسته عمده تقسم می کنند که عبارتند از:
قطبش خطی ـ قطبش بیضیوار

قطبش خطی
اختلاف فاز بین مؤلفه های ارتعاشی میدان برابر (0 یا 180 درجه) می باشد و ارتعاش روی یک خط راست صورت می گیرد.و از ترکیب قطبش های دایروی راستگرد و چپگرد بوجود می آیند.
این نوع قطبش به نوبه خودش به لحاظ منحنی فضایی اش بصورت زیر دسته بندی می گردد:
• افقی
• عمودی
• مایل
• قطبش بیضیوار
در حالت کلی اختلاف فاز بین مؤلفه های ارتعاشی در قطبش بیضیوار هر زاویه ای می تواند باشد که ترکیب دو ارتعاش، منحنی بیضی به خود می گیرد این قطبش نیز به نوبه خودش بصورت زیر دسته بندی می گردد:
• قطبش دایروی:در طبیعت فقط این نوع قطبش را داریم که مؤلفه های ارتعاشیش عمود بر هم هستند و دامنه های ارتعاشات باهم برابرند و به لحاظ اختلاف فاز (90 یا 270 درجه) به دو دسته قطبش دایروی راستگرد و قطبش دایروی چپ گرد تقسیم می شوند.
• قطبش بیضوی:از ترکیب مناسب قطبش های دایروی راستگرد و چپگرد بوجود می آید که مؤلفه های ارتعاشیش عمودبرهم هستند و بر خلاف قطبش دایروی دامنه ارتعاشات برابر ندارد وبه لحاظ اختلاف فازی که دارند به دو دسته قطبش بیضوی راستگرد و قطبش بیضوی چپ گرد تقسیم می شوند.
موضوعات ویژه در قطبش
• قطبش خطی
• قطبش بیضوی
• قطبش دایروی
• کاربردهای قطبش
• پلاریمتری
تعریف قطبش خطی :

در قطبش خطی میدان الکتریکی ( یا میدان مغناطیسی ) موج ، در امتداد یک خط راست نوسان می کند، لذا باید اختلاف فاز بین مولفه های ارتعاش میدان 0 یا 180 درجه باشد. یعنی در این نوع قطبش ، موقعیت بردار میدان الکتریکی موج، زمانی که دامنه موج از یک مقدار بیشینه در یک جهت به یک بیشینه در جهت دیگر نوسان می کند، تغییر نمی یابد. به عبارت دیگر، در موج پلاریزه خطی راستای میدان تغییر نمی کند، کمیت متغیر اندازه میدان الکتریکی است که با فرکانس زاویه ای موج حول مقدار صفر نوسان می کند.

مفهوم قطبش خطی با ارائه مثال:

برای تفهیم بهتر قطبش خطی نور از مثال زیر کمک می گیریم :

هر گاه یک سر طنابی را به بالا وپائین حرکت دهیم، موج عرضی ایجاد می شود و هر نقطه از ریسمان یک نوسان سینوسی روی خط مستقیم انجام می دهد، لذا این موج را موج پلاریزه خطی می گویند، از آنجا که نوسان طناب در یک صفحه واقع است، آن را موج پلاریزه تخت نیز می نامند.

جابجایی این موج با رابطه (x( z ،t ) = a cos ( kz-t+ نشان داده می شود که درآن ، x جابجایی ( درامتداد ارتعاش ) ، z امتداد انتشار ، a دامنه و () ثابت فاز می باشد. این رابطه نشان می دهد که جابه جایی درهرلحظه یک منحنی کسینوسی خواهد بود.

حال یک شکاف باریک و بلند در مسیر طناب قرار می دهیم.
• اگر طول شکا ف در امتداد ارتعاش طناب باشد، دراین صورت طناب از داخل شکاف عبور کرده، در طرف د یگر با همان دامنه به مسیر خود ادامه می دهد.

• اگر طول شکاف بر امتداد ارتعاش طناب عمود باشد، تقریبا چیزی به طرف دیگر شکاف عبور داده نمی شود.

• اگر طول شکاف با امتداد ارتعاش زاویه دیگری بسازد، دامنه موج عبوری تغییر خواهد کرد. علت این امر آن است که شکاف فقط مولفه ای از جابجایی را از خود عبور می دهد که در امتداد طول شکاف باشد.

لازم به ذکر است که اگر موج طولی در امتداد طناب انتشار می یافت، دامنه موج عبوری در همه جهت های شکاف یکسان بود. بنابراین تغییر دامنه موج عبوری با تغییر امتداد شکاف ، ناشی از عرضی بودن موج است.

مفهوم قطبش خطی نور:

• می دانیم که نور( امواج الکترومغناطیسی ) از ترکیب میدان های الکتریکی و مغناطیسی تشکیل می شود. این دو میدان در راستای عمود بر هم ارتعاش می کنند و راستای ارتعاش هر دو بر راستای انتشار موج عمود است. لذا امواج نوری ، امواجی عرضی هستند. انجام آزمایش فوق ، در مورد نور ماهیت عرضی بودن موجهای نوری را ثابت می کند.

• حال نوسان طناب را که نمونه ای از قطبش خطی بود، در مورد نور غیر پلاریزه بسط می دهیم. هر گاه صفحه ارتعاش موج به صورت تصادفی در فاصله زمانهای بسیار کوتاه عوض شود، موج را موج غیر پلاریزه گویند. یعنی در این موج، میدان الکتریکی (یا مغناطیسی) در تمام جهات ارتعاش می کند.

• اگر موج غیر پلاریزه ای روی شکافی فرود آید، چون میدان الکتریکی در همه جهات مولفه دارد، لذا امتداد ارتعاشی که در راستای طول شکاف قرار دارد، ازشکاف عبور خواهد کرد و بدین ترتیب در طرف دیگر شکاف میدان الکتریکی فقط یک مولفه خواهد داشت، یعنی نور عبوری پلاریزه خواهد بود.

• در این مورد شکاف در هر جهتی قرار بگیرد، مولفه مربوط به آن امتداد عبور خواهد کرد و همواره موج عبوری وجود خواهد داشت. پس چرخش شکاف بر دامنه موج عبوری تاثیر نخواهد گذاشت.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   61   62   63   64   65   >>   >