پروژه دانشجویی تحقیق عناصر بصری در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق عناصر بصری در word دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق عناصر بصری در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق عناصر بصری در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق عناصر بصری در word :

در دنیای امروز که مقادیر روز افزون و قابل توجهی خبر و پیام درسطح جهان از راههایی به غیر از زبان و گفتار به صورت تصویر ( عکس، فیلم و علایم گرافیکی) نقل و پراکنده می شود، دانستن نکاتی در مورد فهم بیشتر و بهتری از اخبار و پیامهای بصری ایجاب می کند.
ما برای بهتر دیدن نیازمند چیزی فراتر از مهارت در یادگیری زبان داریم، . دیدن تصویر و شرکت در فرآیند سازماندهی آن، عملیخلاقاست.
باید در زبان تصویری از حد موهبت طبیعی توانایی دیدنِ تشخیص بصری خود فراتر رویم. امروزه آموختن اصول و عناصر اولیه ی بصری امری واجب است.
به این ترتیب، درست دیدن و درست استفاده کردن از تصویر و پیامهای بصری به طور کلی، فنی است که باید قدم به قدم فراگرفته شود – البته به ضرورت این فراگیری منجر به تبدیل انسان به یک هنرمند نمی شود ولی با این وصف، لزوم آن در زمان حاضر روز به روز برای عده ی بیشتری مطرح می شود.

نکات مهمی که می توان آنها را نکات برجسته ی دستور زبان بصری نامید عبارتند از:

عناصر اولیه بصری( نقطه، خط، شکل، رنگ، جهت و..)
ترکیب بندی یا کمپوزیسیون
شیوه های ایجاد پیام بصری( شبیه سازی، رمز، انتزاع و...)
و در آخر، فنون یا تکنیکهای بصری و شناخت سبک های گوناگون.
امروز، نیروی فرهنگی و جهانی سینما، عکاسی و تلویزیون که همگی متشکل از تصویر هستند، ضرورت آموزش سواد بصری را شدت بخشیده است. این آموزش، هم برای سازندگان ارتباط بصری لازم است و هم برای بینندگان آنها.
موهولی ناگی ( مولی نی) (Moholy- Nagy ) استاد عالی قدر باهاوس(Bau-Haus ) در سال 1935 در این باره چنین اظهار نظر کرده است: در آینده، بی سواد فقط کسی نیست که قلم را نمی شناسد، بلکه کسی که دستگاه عکاسی را نمی شناسد نیز بی سواد محسوب می گردد ! این مطالب گام بسیار کوچکی در شناخت این راه عظیم است.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله دونرخه کردن قیمت بنزین در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله دونرخه کردن قیمت بنزین در word دارای 18 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله دونرخه کردن قیمت بنزین در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله دونرخه کردن قیمت بنزین در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله دونرخه کردن قیمت بنزین در word :

بنزین: بمب خاموش

در حالی که دولت برای مقابله با احتمال تحریم های اقتصادی کشور در شورای امنیت سازمان ملل طرح دو نرخه کردن بنزین را به مجلس داد، گزارش هائی را که ده سال قبل وزارت اطلاعات در مورد احتمال شورش و ناآرامی های شهری در صورت گرانی بنزین تهیه کرده بود بار دیگر به شورای عالی امنیت ملی فرستاده شد. این گزارش ها در زمان دولت هاشمی و به دنبال ناآرامی های اسلام شهر تهیه شده بود که به دنبال خود باعث شد دولت از حذف یارانه مواد سوختی منصرف شود.

گزارش های تهران حاکی است که در هفته جاری دو جلسه با حضور مقامات اطلاعاتی و دبیرخانه شورای عالی امنیت ملی به بررسی این موضوع اختصاص داشت و به همین جهت به نمایندگان مجلس توصیه شد که از مخالفت با طرح دو نرخه کردن بنزین خودداری کنند.

به گفته یک جامعه شناس سیاسی، مدیران جمهوری اسلامی در حالی که پرونده هسته ای ایران روزهای مبهم و سختی را طی می کند، تشخیص داده اند که در صورت اعمال تحریم های اقتصادی، قطع واردات بنزین، مهم ترین و اثرگزارترین بخش خواهد بود که در پی آشفتگی و ناآرامی به وجود خواهد آورد.

اول هفته با رای 171 نماینده آبادگر هوادار دولت در مجلس یک فوریت لایحه ای تصویب شد که مطابق روند این سال ها به دولت اجازه می داد تا یک و نیم میلیارد دلار برای تامین کسری اعتبار واردات بنزین از صندوق ذخیره ارزی برداشت کند. اما بخش دوم لایحه با اهمیت ترست که به دولت اجازه می دهد برای کاهش بنزین وارداتی و منطقی کردن مصرف آن در کشور، بنزین را دو نرخه کند و با انجام تمهیدات و آماده کردن جایگاه‌های عرضه بنزین زمینه اجرای این فکر را از اول سال آینده فراهم آورد.
به این ترتیب از نخستین روز های سال 85 بنزین و مواد سوختی با دو نرخ در کشور توزیع می شود. کاری که به گفته هشت ماه قبل اعضای جناح راست به دنبال خود موجی از گرانی و افزایش قیمت خواهد آورد. محمود احمدی نژاد در انتخابات ریاست جمهوری با شعار رفع فقر و بهبود معیشت مردم توانست توجه بخشی از توده های محروم را به خود جلب کند. حامیان راستگرای احمدی نژاد در مجلس تا پیش از یکدست شدن قدرت با تصویب طرح تثبیت قیمت ها تلاش کردند که در افکار عمومی چهره یی مردم پسند از خود ارایه کنند، در آن زمان به کارشناسان و مقامات دولتی که آن طرح را غیرقابل اجرا می گفتند انواع تهمت ها زده شد که امروز خبری از آن ها نیست.

واردات نجات بخش

ایران اگر چه یکی از بزرگترین صادر کنندگان نفت در دنیاست، اما با مصرف روزانه 62 میلیون لیتر بنزین یکی از بزرگترین وارد کنندگان این کالای نفتی نیز هست. به گفته حسین کاشفی یکی از مدیران وزارت نفت اگر سالانه 10 درصد به میزان مصرف بنزین افزوده شود واردات بنزین تا پایان برنامه چهارم به 98 میلیون لیتر در روز می رسد و در 1400 حدود 308 میلیون لیتر در روز خواهد رسید.کاشفی می گوید که درحال حاضر میزان بنزین وارداتی روزانه 26 میلیون لیتر است که در ماههای آینده به 30 میلیون لیتر نیز خواهد رسید.علیرغم روند صعودی مصرف بنزین در ایران به نظر می رسد که تولید آن در پالایشگاه های داخلی از رشد چندانی در سال های اخیر برخوردار نبوده است.میزان تولید بنزین در پالایشگاهای داخلی به گفته مسول پخش و توزیع بنزین در کشور روزانه به طور متوسط 385 میلیون لیتر است.

این درحالی است که بر اساس سخنان یکی از کارشناسان ارشد سازمان مدیریت و برنامه ریزی، در سال های پیش از انقلاب، ایران نه تنها نیازی به واردات بنزین نداشت بلکه در سال 57 ،روزانه ششصد هزار لیتر بنزین به کشورهای همسایه خود صادر می کرد. در سال های بعد عدم تناسب تولید بنزین و رشد مصرف داخلی کار را به جایی رساند که در سال 81 واردات روزانه بنزین به حدود ده و نیم میلیون لیتر رسید.

مخمصه یی به نام بنزین

نخستین بار در سال های دهه هفتاد بود که حذف یارانه بنزین به عنوان یکی از گزینه های دولتمردان مورد توجه قرار گرفت. هاشمی رفسنجانی اگر چه توانست بسیاری از برنامه های اقتصادی خود را به اجرا درآورد، اما نگرانی از احتمال بروز ناآرامی های اجتماعی که با هشدار وزارت اطلاعات همراه شد وی را از حذف یارانه های نان و بنزین منصرف کرد. اولین باری که دولت در لایحه بودجه سالانه خود ترمیم بهای سوخت را گنجاند، جناح راست مجلس مقاومتی سخت کرد و با مدیران دولتی درگیر شد و در نهایت آن را به برنامه ای پنج ساله تقسیم کرد که به نظر کارشناسان بدترین تصیم ها بود که در اول هر سال بیست در صدی به قیمت مواد سوختی اضافه می کرد و افزایش قیمت ها حادث می شد اما کار چاره نمی شد. در دوره ریاست جمهوری خاتمی هم اگرچه بارها بحث حذف یارانه بنزین در محافل اقتصادی و مطبوعاتی مطرح شد اما در نهایت به افزایش سالانه قیمت بنزین منجر شد.

قصه آبادگران اما قصه دیگری است: ظهور آن ها از اسفند سال 81 بیش از هر چیزبا شعار حمایت از محرومین و رفع مشکلات معیشتی مردم متکی بود و از همین رو آن ها حتی در سال پایانی ریاست جمهوری خاتمی طرح تثبیت قیمت ها را به تصویب رساندند تا در آستانه انتخابات ریاست جمهوری ثابت کنند که به شعارهایشان وفا دارند. با تصویب همین طرح بود که آبادگران حتی جلو افزایش معمول قیمت بنزین را هم گرفتند. اگر چه این طرح مخالفت های بسیاری را بر انگیخت اما آن ها برای فتح کرسی ریاست جمهوری عزم شان را جزم کرده بودند و در این راه حاضر بودند تا بدیهی ترین قواعد اقتصادی را هم نادیده بگیرند. هر چه سروصدا بیش تر می شد به آن ها بیش تر امکان می داد که شعار پوپولیستی و غیرقابل اجرای تثبیت قیمت ها را با تاکید بر بنزین و مواد سوختی به رخ توده رای دهنده بکشایند. همان که امروز فرمان شکستن آن صادر شده است.

مدیران دولت احمدی نژاد هم چندان که بر پشت میزهای وزارت نشستند زمزمه های حذف یارانه بنزین را آغاز کردند. دیگر نیازی به تحریک توده ها نبود. اندکی بعد رییس کمیسیون انرژی مجلس از طرح سهمیه بندی بنزین خبر داد. کمال دانشیار در گفت وگو با یکی از خبرگزاری های نزدیک به دولت درباره میزان سهمیه تعیین شده، گفت:برای صاحبان خودروی عادی یا شخصی، ماهی 150لیتر و برای دارندگان تاکسی نیز 300لیترسهمیه تعیین شده است. در صورتی که صاحبان این خودروها بیش از این مصر کنند باید مالیات بر مصرف بپردازند.

با این همه بسیاری از صاحب نظران بر این عقیده بودند که دولت احمدی نژاد در نخستین روزهای آغاز به کار خود هرگز با چنین طرحی موافقت نخواهد کرد، چرا که در صورت اجرایی شدن آن موجی از گرانی و تورم کشور را فرا می گیرد و در عین حال مردم هنوز به یادشان هست جنجال هائی که بر سر لایحه تثبیت قیمت ها برپا شد. هنوز به یادشان هست که روزنامه کیهان پرشورترین مدافع دولت احمدی نژاد خاتمی و وزیران او را به کسانی که مانند قبلی ها [ وزیران هاشمی ] نسخه از بانک جهانی و دولت های خارجی می گیرند متهم کرد.

صاحب نظران براین باور بودند که چنین اتفاقی می تواند برای رییس جمهوری که با وعده داده پول نت بر سفره شهروندان آمده،خطرناک باشد. امااندکی بعد خبرگزاری ها از تصویب چنین لایحه یی در هیات دولت و ارایه لایحه دو فوریتی آن به مجلس خبر دادند. مجلس البته با اندکی تامل یک وریت آن را به تصویب رساند. نادیده گرته شد که وقتی وزارت نت محمد خاتمی دستور داد تا طرح های مربوط به کارت های هوشمند و سایر لوازم دونرخی شدند تهیه شود تا اگر مجلس تصویب کرد وزارت نفت غافلگیر نشده باشند، روزنامه ها و سایت های نزدیک به جناح راست این موضوع را به عنوان افشاگری و آماده شدن مدیران بی اعتنا به منافع ملت محروم برای آزار مردم افشا کردند. انگار که سوء استفاده های بزرگی کشف شده بود. این همان طراحی است که این روزها دوباره به کار آمده است.

آزمون بحران
بسیاری از کارشناسان سیاسی تصویب و اجرایی شدن این لایحه را نخستین آزمون احمدی نژاد به حساب می آورند، چرا که او پس از قریب به دو دهه بحث بر سر حذف یا پرداخت یارانه بنزین،با انتخاب گزینه اول دست به کاری زده که کارشناسان وزارت اطلاعات ده سال قبل در آن بیم ناآرامی و شورش های شهری دیده بودند..
خبر گزاری ایسنا چند روز پیش در گزارشی نظر برخی شهروندان را در باره حزف یارانه بنزین منعکس کرد. گزارشگر این خبرگزاری ضمن توصیف نگرانی عمومی نوشت اتفاقی می نویسد: درحال حاضر مردم نگران این هستند که مثل همیشه باز هم دهک‌های بالای درآمدی جامعه و مسوولان دولتی بدون هیچ دغدغه ای به راحتی و بدون احساس مشک،ل هر تعداد خودرو که می‌خواهند به سطح شهر بیاورند و بازهم مردم عادی و قشرهای کم درآمد و متوسط با مشکل روبه‌رو شوند و با بازار سیاه بنزین و سایر کالاها که به همراه آن زیاد می شود، دست و پنجه نرم کنند

این خبر گزاری از قول مصرف کنندگان بنزین نوشته دو نرخی شدن بنزین در سال 1385، به زندگی مردم آسیب‌پذیر جامعه لطمه وارد می‌کند و آنچه که زیاد می‌شود بیشتر شدن فاصله طبقاتی به جای کاهش مصر بنزین است.

پیشگیری بهتر از درمان

محافظه کاران اما برای قانع کردن مردم از هم اکنون وارد میدان شده اند.احمد توکلی رئیس مرکز پژوهشی‌های مجلس که علیرغم مخالفت با دو فوریت لایحه احمدی نژاد که در تمام 16 سال گذشته از مخالفان حذف یارانه ها و از منقدان دو رییس جمهور پیشین بود، با ضد و نقیض خواندن آمار واردات بنزین ، گفته است اگر این تناقض ثابت شود در مجلس برای رفع آن اقدام لازم را انجام خواهد داد. توکلی با فرار از جهت گیری درباره اصل و هدف لایحه دولت 6 میلیون لیتر اختلاف در آمار مصرف روزانه بنزین را بزرگ کرده و گفت: گمرک ورودی بنزین را در چهار ماهه اول سال به طور متوسط روزانه نزدیک به 13 میلیون لیتر اعلام کرده، در حالی که وزارت نفت مدعی است روزانه 21 میلیون لیتر بنزین وارد کرده است. توکلی هم چنین گفت: مجلس با رای به یک فوریت این لایحه می خواهد با حضور طرف‌های مربوطه، تکلیف این اختلاف‌ها را روشن کند.

از آن سو نمایندگان که بین شعارهای پیشین و طرح امروز مانده اند طرح تحقیق و تفحص از وزارت نفت را هم در دستور کار خود قرار داده و برخی از آن ها خواهان برخورد قضایی با مدیران نفتی هستند. کسانی که هنوز اتهامی متوجه آنها نشده است. چنین اظهار نظرهایی همزمان با خالی ماندن پست وزارت نفت، برخی از تحلیل گران را به این نتیجه رسانده که ممکن است محافظه کاران با ساخت پرونده هایی پیرامون واردات بنزین و یارانه اختصاصی به آن، درصدد قانع کردن افکار عمومی برآیند و در صدد باشند که گناه دونرخی شدن را به گردن دولت های پیشین بیندازند.

بمب اجتماعی
روایت دیگر از دو نرخه کردن بنزین اما به تحولات بین المللی نظر دارد. تحولات پرونده هسته یی جمهوری اسلامی در هفته های اخیر،احتمال رتن پرونده ایران به شورای امنیت و تصویب تحریم های جهانی. یک نویسنده در مقاله ای در روزنامه اعتماد چهارشنبه نظر داده بود که در صورت اعمال چنین تحریم هایی واردات بنزین می تواند به ابزاری برای ایجاد بحران های داخلی در کشور تبدیل شود. امیر محبیان یکی از تئوری پردازادن جناح راست در این باره با انتقاد از از مسؤولین نفتی می گوید کم توجهی مسؤولین به این موضوع باعث شده که امروز مسأله بنزین به شکل پاشنه آشیل برای ایران در آید و امریکا نیز با توجه به تاثیرات منفی اجتماعی که عدم فروش بنزین به ایران می تواند بگذارد، این استراتژی را برای فشار آوردن به حکومت جمهوری اسلامی ایران به منظور عقب نشینی مقامات ایران از مواضع خود مطرح کرده است.
محبیان تاثیرات منفی قطع واردات بنزین در صورت اعمال تحریم بر مسایل اجتماعی رابرای حکومت مشکل ساز توصیف کرده و می گوید که دولتمردان می بایست هر چه سریعتر فکری برای تامین و تولید بنزین بکنند، او معتقد است که شاید امروز هم برای انجام این کار دیر شده باشد، ولی باید توجه داشت در این راستا ما هرگامی که به جلو برداریم قسمتی از فشار های احتمالی آینده را کاسته ایم.

 

اقتصاددانان هوادار دولت احمدی نژاد معتقدند شرایط خارجی و لزوم آماده شدن برای مقابله با تحریم های آینده دلیلی محکم تر برای تصمیم به دو نرخه کردن بنزین است و گرنه دولت می توانست با تکیه بر درآمد اضای نفت دست کم در سال اول از دست زدن به کاری که به شدت مخالف آن بود خودداری کند. یکی از همین اقتصاددانان به “روز” گفت دلیل اصرار و تعجیل دولت احمدی نژاد در قید دو فوریت برای لایحه دو نرخی کردن بنزین کاستن از اتکای ایران به واردات بنزین است، فراورده ای از یک کالای استراتژیک دارد به یک بمب اجتماعی بدل می شود،بمبی برای متوقف کردن فعالیت های هسته یی ایران.

سهمیه بندی بنزین در شش ماه دوم سال
دولت و مجلس به جهت حساسیت روز بار دیگر کاهش یارانه سوخت را عقب انداختند

رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی دو روز پیش اعلام کرد که در نیمه دوم سال 85 بنزین بار دیگر سهمیه بندی خواهد شد.سهمیه بندی بنزین البته دو نرخی شدن آن را نیز به دنبال خواهد داشت، و به گفته برخی از اعضای مجلس قرار است با اجرای سهمیه بندی، بنزین با دو نرخ 80 و 400 تومانی عرضه شود.

اظهارات فرهاد رهبر درحالی منتشر شد که او یک ماه پیش اعلام کرده بود که به هیچ وجه دولت در سال 85 قیمت بنزین را افزایش نخواهد داد.اقدام راستگریان برای سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین درحالی صورت می گیرد که آن ها دو سال پیش و با تصویب طرح تثبیت قیمت ها،دولت پیشین را از افزایش تدریجی قیمت بنزین بازداشتند. برخی کارشناسان اقتصادی معتقدند که حذف سوبسید بنزین می تواند برخی از مشکلات اقتصادی دولت را کاهش دهد، با این حال بسیاری دیگر معتقدند که سهمیه بندی و افزایش قیمت بنزین که چندی پیش اختیار آن با مصوبه مجلس به دولت سپرده شد،می تواند باعث شوک قیمت ها و دامن زدن به گرانی ها شود. برخی دیگر از کارشناسان سهمیه بندی بنزین را تدبیری برای تحریم های گسترده اقتصادی دانسته و معتقدند که وابستگی جمهوری اسلامی به واردات بنزین می تواند در صورت اعمال تحریم های اقتصادی به پاشنه آشیل حکومت تبدیل شده و افزایش نارضایی مردم را در پی داشته باشد.

یک بستر و دو رویا
آبادگران مجلس در نخستین سال حضور خود در مجلس طرح تثبیت قیمت ها را به صحن علنی بردند تا دست دولت را در افزایش قیمت برخی از کالاها و خدمات و از جمله بنزین ببندند. احمد توکلی،یکی از تئوریسین های اقتصادی راستگرایان در همان روز ها اعلام کرد:”براساس تحقیقی که در مرکز پژوهش‌‏های مجلس انجام گرفته است،اگر بنزین از 80 تومان به180 تومان برسد، 5/22 درصد بر تورم موجود اضافه می‌‏شود و چون دولت بزرگترین مصرف‌‏کننده است هزینه‌‏هایش بالا می‌‏رود”.سر انجام نیز مجلس هفتم با تصویب طرح تثبیت قیمت ها از افزایش قیمت بنزین توسط دولت برای سال 84 جلوگیری کرد.

اگر چه راستگرایان مجلس هدف خود از این کار را “مهار تورم و کمک به اقشار آسیب پذیر” عنوان می کردند اما بسیاری از ناظران آن را اقدامی سیاسی در آستانه انتخابات نهم ریاست جمهوری می دانستند.از مهرماه گذشته و با یک دست شدن قدرت،و تشدید بحران هسته ای اما باردیگر افزایش قیمت و سهمیه بندی بنزین در دستور کار دولت و مجلس قرار گرفت.راستگرایان که اکنون دولت و مجلس را در دست گرفته بودند دست زدن به سهمیه بندی بنزین را خطری برای ادامه قدرت خود دیده و با آن به مخالفت پرداختند. سخن اصلی را یکی از هواداران اصلی احمدی نژاد در مجلس گفت که در مقابل استدلال اقتصاددانان اظهار داشت چرا همه اصلاحات اقتصادی را این دولت باید انجام دهد. این کار سال ها به طول می انجامد و توقعش از دولت احمدی نژاد بی انصافی است.

گوینده این سخنان همان کسان هستند که در دوران اصلاحات با اقتصاددانان همصدا شده و بر کاستن از یارانه سوخت اصرار می ورزیدند.
در نخستین روزهای مهرماه گذشته و همزمان با آغاز به کار دولت جدید،با رای 171 نماینده آبادگر هوادار دولت در مجلس یک فوریت لایحه ای را به تصویب رساند که به دولت اجازه می داد تا یک و نیم میلیارد دلار برای تامین کسری اعتبار واردات بنزین از صندوق ذخیره ارزی برداشت کند.این لایحه البته بخش دیگری هم داشت که در آن به دولت اجازه داده می شد “برای کاهش بنزین وارداتی و منطقی کردن مصرف آن در کشور”، بنزین را دو نرخه کند و با انجام تمهیدات و آماده کردن جایگاه‌های عرضه بنزین زمینه اجرای این فکر را از اول سال 85 فراهم آورد.اندکی بعد خبرگزاری مهر در اخبار ویژه خود خبر داد که بر اساس توافق به عمل آمده میان دولت و مجلس،احمد توکلی و داوودی، ماموریت یافته اند ظرف یک به جمع بندی واحدی درباره قیمت و سهمیه بندی بنزین برای سال 85 برسند.

بحث پر خطروقتی نوبت به لایحه بودجه رسید،باردیگر بحث بنزین و افزایش قیمت آن در سال 85 بار دیگر به یکی از مباحث داغ محافل اقتصادی و سیاسی بدل شد.همزمان محمود احمدی نژاد اعلام کرد که:”مخالفت دولت با افزایش قیمت بنزین و کالاهای اساسی به این دلیل است که از بی ثبات و ناامنی روانی حاصل از افزایش قیمت این کالاها در جامعه جلوگیری کند”.دولت برای عملی کردن وعده خود البته از مجلس درخواست کرد که بیش از چهار میلیارد دلار برای تامین هزینه واردات بنزین از صندوق ذخیره ارزی برداشت کند.مجلسیان اما پس از فراز و فرود بسیار به دولت اجازه برداشت 25 میلیارد دلار برای واردات بنزین را دادند.آنها هم چنین اختیار افزایش قیمت بنزین و سهمیه بندی آن در سال 85 را بر عهده شورای اقتصاد گذاشتند،که آن بر عهده احمدی نژاد است.با این همه ماجرای افزایش قیمت بنزین و اجرای سهمیه بندی آن،حتا پیش از فرا رسیدن سال نو از سوی مقامات دولتی مطرح شد.روزنامه جمهوری اسلامی درست در آخرین روزهای سال 84 به نقل از میدر عامل شرکت پخش فراورده های نفتی از احتمال”عرضه بنزین با قیمت های متفاوت” خبر داد. به نوشته این روزنامه سیدحسن ضیا کاشانی با ارائه آماری از رشد مصرف بنزین در سالهای 83-84 از رشد 102 درصدی آن خبر داده و با اشاره به مصوبه اخیر مجلس گفته بود:”مطابق قانون به دولت اجازه داده شده پس از توسعه حمل و نقل عمومی شهری افزایش سهم خودروهای دوگانه سوز، در صورت لزوم با تصویب شورای اقتصاد، نسبت به سهمیه بندی بنزین اقدام شود”.او تاکید کرده بود که تا پایان نیمه اول سال 85 و با آماده شدن 233 جایگاه دوگانه سوز در کشور،دولت اجازه خواهد داشت که سهمیه بندی و عرضه بنزین دو نرخی را به اجرا بگذارد.

بر لبه تیغ وقتی دو روز پیش فرهاد رهبر،رییس سازمان مدیریت و برنامه ریزی،اعلام کرد که” ناچاربه سهمیه‌بندی بنزین در نیمه دوم سال هستیم”،دیگر شکی باقی نماند که دولت تصمیم خود را در این باره گرفته و تنها مشکل پیش رو رودربایستی با مردم و نگرانی های جدی از احتمال بروز نا آرامی ها و افزایش شکاف میان دولت و مردم است. در همین حال بر اساس نظر سنجی مرکز افکار سنجی دانشجویان،384 درصد شهروندان تهرانی قیمت فعلی بنزین را گران می دانند،476 درصد آنان قیمت فعلی بنزین را مناسب دانسته اند،و تنها 102 درصد نظر دهندگان اعلام کرده اند که قیمت بنزین ارزان است،و 39 درصد هم در این باره نظری نداده اند.وقتی در جریان تحولات پس از جنگ دولت هاشمی رفسنجانی در صدد افزایش قیمت بنزین بر آمد،بروز شورش های شهری دربرخی از مناطق کشور و از جمله اسلامشهر در جنوب غربی تهران،باعث بروز تردیدهای جدی در تصمیم دولت شد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله پنهان نگاری و مخفی کردن اطلاعات محرمانه و س

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله پنهان نگاری و مخفی کردن اطلاعات محرمانه و سری در ساختار متن در word دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله پنهان نگاری و مخفی کردن اطلاعات محرمانه و سری در ساختار متن در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله پنهان نگاری و مخفی کردن اطلاعات محرمانه و سری در ساختار متن در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله پنهان نگاری و مخفی کردن اطلاعات محرمانه و سری در ساختار متن در word :

چکیده: در استگانوگرافی و یا نهان نگاری متن در متن به این منظورمورد استفاده قرار می گیرد که داده میزبان هـیچ نشـانه ی قابـل رویتـی از وجـود داده سری نهان نگاری شده در خود ندارد و بدین ترتیب امکان ارسال امن اطلاعات را میسـر مـی سـازد .از ایـن رو نحـوه رمـز نگـاری داده بـا توجـه بـه تغییراتی که در جزئیات ظاهری متن ایجاد می کند دارای اهمیت است .ولی آنچه در درجه دوم اهمیت قرار دارد مقـاوم سـازی انتقـال در برابـر حمـلات فراگیر به داده ارسالی و البته دست نیافتنی کردن داده اصلی در صورت کشف وجود رمز در داده میزبان از طرف مهاجمین است . جهت رمز نگـاری یـک متن می توان از روش های واتر مارکینگ در تصویر متن استفاده کرد و یا با شیفت دادن کلمات در فضای میانی موجـود در بـین آنهـا و یـا شـیفت دادن خط زمینه ، داده سری مورد نظر را در متن زمینه پنهان سازی کرد اما روشی که در این پروژه مـد نظـر قـرار گرفتـه اسـت اسـتفاده از ایجـاد تغییـر در جزئیات (feature coding) است.در این روش از کشیده کردن برخی از نقاط پیوسته بین حروف متصل بهم در کلمات استفاده میکنیم ، بـدین ترتیـب که ابتدا متن سری مورد نظر را به بایت های داده تبدیل کرده و سپس آنها را در قالب افزایش طول نواحی مماس با خط زمینـه در کلمـات کـه البتـه در مقیاس نا محسوس صورت میگیرد نهان نگاری می کنیم. واحدهای داده که قرار است بصورت نهان نگاری شده ارسال شـوند در بخـش هـای منفصـل از هم جایگذاری میشوند و بدین منوال در مرحله دیکد کردن نیز قابل دسترس خواهند بود .

کلمات کلیدی: استگانوگرافی، نهان نگاری متن در متن، رمز نگاری، کدینگ جزئیات، تصویر متن

-1مقدمه

استگانوگرافی از واژه ای یونانی به معنی پوشیده نویسی گرفته شده است اصطلاح استگانوگرافی بـه معنـای پنهـان کـردن اطلاعـات در بـین اطلاعات دیگر می باشد.[1] به عبارتی این اصطلاح بیانگرعلم پنهان کردن اطلاعات است. استگانوگرافی از دو واژه یونانی استگانوس بـه معنـی پوشـیده و گرافتوس به معنی نوشتن گرفته شده است. عکس این عمل آنالیزگر استگ نام دارد که به معنای استخراج اطلاعات است. توجه بـه ایـن نکتـه لازم اسـت که در حالی که هدف رمزنگاری، غیرقابل خواندن کردن اطلاعات است، هدف استگانوگرافی مخفی کردن ایـن اطلاعـات مـی باشـد.[1]اسـتگانوگرافی بـه صورت تکنیک های ساده از صدها سال پیش مورد استفاده بوده است اما با افزایش استفاده از فایل هایی با فرمت الکترونیکی، تکنیک های جدیدی بـرای مخفی سازی اطلاعات امکان پذیر شد. . ساده ترین تکنیک استگانوگرافی که در گذشته مورد استفاده قرار می گرفته به این شـکل بـوده اسـت کـه مـتن مورد نظر را روی کاغذی توسط سرکه می نوشتند و بعد از خشک شدن، آن را به طرف مقابل می دادند تا با حـرارت دادن ورقـه، مـتن نـامرئی را نمایـان کند. این شاید یکی ازنخستین نمونه های استگانوگرافی باشد. اما امروزه با ظهور سیستم های کامپیوتری، این تکنیک نیز به تبع آن پیشرفت کرده و مـی توان اطلاعات زیادی را در لابلای تصاویر و صداها قرار داد. حال به بیان تفاوت میان دو مفهوم رمز نگاری و نهاننگاری (استگانوگرافی) میپردازیم.تفـاوت اصلی رمزنگاری و پنهان نگاری (استگانوگرافی) آن است که در رمز نگاری هدف اختفاء محتویات پیام است و نه به طـور کلـی وجـود پیـام، امـا در نهـان نگاری هدف مخفی کردن هر گونه نشانهای از وجود پیام است.[1] در مواردی که تبادل اطلاعات رمز شده مشکل آفرین است باید وجـود ارتبـاط پنهـان گردد. به عنوان مثال اگر شخصی به متن رمزنگاری شدهای دسترسی پیدا کند، به هر حال متوجه میشود که این متن حاوی پیام رمزی میباشد. امـا در پنهان نگاری شخص سوم ابدا از وجود پیام مخفی در متن اطلاعی حاصل نمیکند. در موارد حساس ابتدا مـتن را رمزنگـاری کـرده، آنگـاه آن را در مـتن دیگری پنهان نگاری میکنند. استگاگوگرافی و یا نهان نگاری متن در متن نیز به این منظورمورد استفاده قرار می گیرد کـه داده میزبـان هـیچ نشـانهی قابل رویتی از وجود داده سری نهان نگاری شده در خود ندارد و بدین ترتیب امکان ارسال امن اطلاعات را میسر می سـازد .از ایـن رو نحـوه رمـز نگـاری داده با توجه به تغییراتی که در جزئیات ظاهری متن ایجاد می کند دارای اهمیت است .ولی آنچه در درجه دوم اهمیت قرار دارد مقاوم سـازی انتقـال در برابر حملات فراگیر به داده ارسالی و البته دست نیافتنی کردن داده اصلی در صورت کشف وجود رمز در داده میزبان از طرف مهـاجمین اسـت.[1] روش های پنهان نگاری در تصویر از الگوریتم جاسازی و الگوریتم استخراج بیتها تشکیل شدهاند. به تصویر مـورد اسـتفاده بـرای پنهـان نگـاری پوشـانه و بـه تصویری که در اثر قرار دادن پیام به وسیله الگوریتم جاسازی به دست میآید تصویر میزبان یا گنجانه میگوییم. الگوریتمهـای پنهـان نگـاری بـه صـورت عمومی از افزونگی در فضای مکانی یا افزونگی در فضای تبدیل استفاده میکنند. در هر کدام از این فضاها به شیوههای گوناگونی میتوان دادهها را پنهـان کرد که یکی از سادهترین روشها، استفاده از بیتهای کم ارزش فضای مورد نظر است.[2] در پنهان نگاری نیز همانند رمز نگاری فـرض بـر آن اسـت کـه

الگوریتمهای بکار رفته در پنهان نگاری برای همه آشکار است. امنیت در این روشها بر پایه پنهان بودن کلید تعریف میگردد به طـوری کـه نتـوان بـدون داشتن کلید هیچ اطلاعی از وجود پیام پنهان کسب کرد. [2]

-2 تشریح تکنیکهای نهاننگاری

فرمول کلی برای تابع نهاننگاری چنین است:
داده میزبان+داده رمز شده+الگوریتم نهاننگاری=داده مورد انتقال

شکل 1-1شماتیک یک سیستم انتقال داده نهاننگاری شده
1-2 روشهای نهاننگاری در متن:
1-2-1 جابجایی خط زمینه :(Line-Shift Coding)

در این روش خطوط متن در راستای عمودی کمی تغییر مکان می دهند تا یک شکل منحصر به فردی را بسازند . رمز کردن و رمز گشایی کردن آن معمولاً توسط بررسی عکسِ متن انجام می شود . بوسیله تغییر مکان دومین خط هر صفحه به میزان یک سیصدم اینچ به بالا یا پایین ترکیب خوبی ایجاد شد که بعد از 20 بار کپی گرفتن از متن همچنان خواص خود را حفظ می کرد.اما این روش خواننده می تواند با استفاده از ابزار های تشخیص فاصله ببیند،یا اگر قسمتی از متن را کپی کند اطلاعات از دست می رود. به هر حال این روش برای متن هایی چاپی خوب است زیرا برای تغییر آن متن باید scan بشود، دوباره خطوطش به جای دیگر انتقال یابد و دوباره چاپ شود.[2]

1-2-2جابجایی حد فاصل بین کلمات (word-shift-coding)

در این روش رمزبوسیله جابجایی افقی در بعضی کلمات به نحوی که از حالت طبیعی خارج نشود ذخیره می شود . این روش را هم می توان در فایـل ِ حاوی متن اعمال کرد و هم در تصویر آن . برای اعمال این روش تنها متنی قابل قبول است که کلمات آن منظم باشد ، یعنی یا به سمت چپ ، راست یـا وسط متمایل باشد. اما word-shift coding با دو روش قابل دیدن و شناسایی است. اگر شخصی از الگوریتم فاصله ها اطلاع داشته باشـد مـی توانـد متن فعلی را با الگوریتم مقایسه کند و با استفاده از اختلاف ها اطلاعات مخفی شده را پیدا کند.روش دوم بررسی نقطه به نقطـه عکـس ِ مـتن اسـت تـا فاصله های تغییر یافته مشخص شود. این روش بسیار وقت گیر است و امکان پیدا شدن اطلاع مخفی شده در آن بسیار زیاد است.[2]

1-2-3 کدینگ جزئیات :(Feature Coding)

روش سومی که برای این کار پیشنهاد شده است Feature Codingاست که در عکس متن یا فایل ِ فرمـت دار ِ آن اعمـال مـی شـود. در ایـن روش بعضی از خواص متن با توجه به کلمه کد تغییر می کند . برای مثال ممکن است با توجه به کلمه کد و بیت هایی که می خواهند در متن جاسازی شـوند حروف آخر بعضی از خط ها که ا، ب یا ; هستند کمی بالا یا پایین می رود یا طول آن را زیاد یا کم می کنند . با این روش مـتن اصـلی را مـی تـوان بـا استفاده از عکس ِ متن پوشاننده بدون متن جاسازی شده یا با دانستن الگوریتم جاسازی پیدا کرد. در این روش به خاطر وجود مکان های زیـاد در مـتن برای تغییر یافتن می توان اطلاعات زیادی را جاسازی کرد در حالی که اصلا از نظر خواننده به آنها توجه نمـی شـود . بـرای خنثـی کـردن ایـن روش بـه راحتی می توان تمامی حروف را در یک فاصله ثابت با بقیه قرار داد . گاهی اوقات این روش با Word-Shifting ترکیـب مـی شـود تـا الگـوریتم هـای پیچیده تری را بسازد.[2]

2-2 پنهان شکنی

پنهان شکنی هنر کشف حضور اطعات پنهان است. روشهای پنهان نگاری در صورتی امن هستند که تصویر میزبان یا گنجانه دارای نشانههای قابل کشف نباشد. به بیان دیگر، خواص آماری تصویر میزبان یا گنجانه باید همانند خواص آماری پوشانه باشد. توانایی کشف پیام در تصویر به طول پیام پنهان بستگی دارد. واضح است که هرچه مقدار اطلاعاتی که در یک تصویر قرار میدهیم کمتر باشد امکان کمتری هست که نشانههای قابل کشف به وجود آید.

2-3 روش انتخابی

روشی که مورد بررسی و پیاده سازی قرار گرفته است گونهای کدینگ جزئیات متن است که پیاده سازی این الگوریتم بوسیله نرم افزار متلب صورت گرفته است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله بررسی تجربی جداسازی آلفادر بتا در مخلوط سو

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بررسی تجربی جداسازی آلفادر بتا در مخلوط سوسوزنهای UGAB و UGF در word دارای 6 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بررسی تجربی جداسازی آلفادر بتا در مخلوط سوسوزنهای UGAB و UGF در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بررسی تجربی جداسازی آلفادر بتا در مخلوط سوسوزنهای UGAB و UGF در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بررسی تجربی جداسازی آلفادر بتا در مخلوط سوسوزنهای UGAB و UGF در word :

مقدمه

یکی از پرکاربردترین روشهای ارزیابی نمونههای مخلوط حاوی گسیلنده های آلفا و بتا بطور همزمان استفاده از شمارنده سوسوزن مایع1 است .[1] در این روش نمونه حاوی مواد پرتوزا با کوکتل سوسوزن مایع مخلوط میشوند. انتخاب یک کوکتل سوسوزن بر اساس ماهیت نمونه مورد آزمایش، هدف آزمایش ،و ویژگی های کوکتل صورت میگیرد. بسیاری از پارامترهای مؤثر بر عملکرد سوسوزن ها ارزیابی شده است 2]،.[3

کوکتل ULTIMA Gold AB محصول شرکت Perkin Elmer با هدف جداسازی پالس های آلفا- بتا ساخته شده است. حلال اصلی این سوسوزن 2DIN میباشد. این ماده نقطه اشتعال بسیار بالایی دارد و همچنین ویژگیهای واپاشی آهسته موردنیاز برای تفکیک مؤثر آلفا و بتا را فراهم میکند. این کوکتل علاوه بر حلال اصلی و مواد سوسوزن، دارای مقادیر قابل توجهی از مواد نگهدارنده3 است تا توانایی انحلال نمونههای آبی و اسیدی را در خود دارا باشد. بنابراین انتظار میرود ترابرد فوتون در این سوسوزن ضعیف باشد هرچند با

1 Liquid scintillation counting 2 di-isopropyl naphthalene 3 surfactant

69

افزودن ترکیباتی، میزان فرونشانی فوتون در آن کاهش داده شده است.کوکتل ULTIMA Gold F جهت تفکیک آلفا و بتا، یک رقیق کننده ایده آل برای ULTIMA Gold AB است که قدرت تفکیک4 انرژی و شکل پالس را برای نمونههای با حجم کم افزایش میدهد. افزودن UGF به نمونهها در UGAB، تداخل5 رویدادهای آلفا و بتا را کاهش میدهد. بنابراین جداسازی را بهبود میبخشد. این کاهش تداخل در ازای ظرفیت پذیرش پایینتر نمونه به دست میآید زیرا UGF یک کوکتل آلی خالص است و UGAB یک کوکتل امولسیون کننده (دارای مواد نگهدارنده) است. بنابراین ظرفیت پذیرش برای محلولهای آبی و یونی قوی، با افزایش مقدارUGF به شدت کاهش خواهد یافت4]،.[5 در این کار توانایی جداسازی مخلوط کوکتلهای UGAB و UGF با نسبتهای مختلف بررسی شده است. روش جداسازی پالس های آلفا و بتای مورد استفاده روش اوئن میباشد.

روش کار

اغلب به منظور تفکیک پالس های آلفا و بتا در نمونه های مخلوط گسیلنده های آلفا و بتا در روش شمارنده سوسوزن مایع، از روش جداسازی گذر از صفر استفاده میگردد. این روش الکترونیک پیچیده و هزینه بالایی دارد و همچنین بدلیل استفاده از سیگنالهای سریع نویزپذیری بالایی دارد .[6] در این تحقیق از روش جداسازی اوئن به دلیل مدار الکترونیک ساده و سهولت تنظیمات جهت جداسازی آلفا- بتا استفاده شده است.

روش اوئن بر اساس تغییری که در مدار مقسم ولتاژ لامپ تکثیرکننده فوتونی 6 ایجاد شده ،عمل جداسازی را انجام میدهد. به این ترتیب که اختلاف پتانسیل بین آند و داینود آخر که بیش از صد ولت میباشد به کمتر از ده ولت کاهش داده میشود . کاهش پتانسیل الکتریکی سبب کاهش میدان الکتریکی بین داینود آخر و آند میشود. بدلیل کاهش میدان الکتریکی محدوده اشباع شدگی الکترود آند کاهش مییابد. برای کارکرد ایده آل مدار اوئن ، محدوده اشباع شدگی آند باید از جریان تولید شده توسط مؤلفه سریع سوسوزنی ذره بتا کمتر و از جریان تولید شده توسط مؤلفه سریع ذره آلفا بیشتر باشد، تا اینکه مدار برای بتا به اشباع برود ولی برای آلفا وارد ناحیه اشباع نشود. با تعیین مقدار بهینه میدان الکتریکی بین داینود و آند، تداخل کمتر بین پنجره آلفا و بتا و مرزاشباع شدگی بهتری حاصل می شود .[7]

به منظور ایجاد همزمانی از دو لامپ تکثیرکننده فوتونی مدل XP2020، در دو سمت ویال استفاده شده است. یک PMT با بیس مقسم ولتاژ اوئن کوپل شده است. مدار قرائت الکترونیکی از نوع مدار همزمانیکند بوده و شماتیک آن در شکل1 نشان داده شده است. سیگنالهای انرژی دریافت شده از دوPMT پس از تقویت با زمان شکلگیری پالس 250 ns در ماژول Dual Sum جمع زده میشوند. همچنین همزمانی دوسیگنال با پنجره همزمانی 100 ns در ماژول Universal Coincidence کنترل میشود. سیگنالهای حاصل از ماژول جمعکننده به ماژول ADC وارد میشوند و در صورت همزمانی ثبت میگردند.

4 resolution 5 misclassification 6 photomultiplier

70

شکل .1 مدار الکترونیک همزمانی کند

برای بررسی اثر مخلوط کوکتلهای UGAB وUGF نمونه حاوی رادیونوکلوئیدهای آلفازای 241Am و بتازای 90Sr/90Yبا اکتیویته مشخص و با غلظت 0/1 M HCLآماده گردید. مقادیر یکسانی از نمونه به ویال های 20 میلی لیتری شیشه ای اضافه گردید. در نهایت مخلوط کوکتلهای UGAB وUGF با نسبت های معین مطابق جدول1 به هر ویال اضافه شد. طیف نگاری از هر ویال در زمان های یکسان انجام شد . از طیف بدست آمده مقدار ضریب شایستگی محاسبه گردید. مطابق رابطه 1 برای محاسبه ضریب شایستگی باید فاصله بین دو قله آلفا و بتا بر مجموع FWHM آلفا و FWHM بتا تقسیم گردد. برای بدست آوردن اطلاعات لازم جهت محاسبه ضریب شایستگی، از برازش گوسی بر روی طیف های بدست آمده استفاده گردید.

 

اشتراک‌گذاری:

 

 

 

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق گزارش زلرله در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق گزارش زلرله در word دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق گزارش زلرله در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق گزارش زلرله در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق گزارش زلرله در word :

روز، روز آدینه بود. طبق سنت همه مسلمانان معتقد باید منتظر ظهور حضرت مهدی (عج) باشند. ولی آن جمعه روز بدی بود. آیا کسی دیده است انسانی برای خود گور بسازد و درآن بخوابد؟ من ندیده ولی شنیده ام آن هم نه یک نفر، بلکه 30 هزار نفر. درشهر پرآوازه بم یک شبه سی هزار نفر در گورهایشان می خوابند و دیگر بیدار نمی شوند. گویی همه از خداطلب مرگ کردند و عجیب آنها چه آسان به وعه خود یعنی “ ادعونی استجبلکم” جامعه عمل پوشانید او “ عالم الغیوب” است و می دانست با زلزله 5/4 ریشتر هم می تواند دعای اهالی بم را اجابت کند ولی زلزله ای 3/6 ریشتر فرستاد تا دیگر شکایتی بوجود نیاید. سحرگاه بود. خرابی بود. صدای ناله و فریاد بود. بله اینجا بم نه، قیامت بود!
علل زلزله
ایران یکی از زلزله خیزترین مناطق جهان به شمار می آید که برای مقابله با زلزله باید از روشهای استاندارد و مقاوم برای ساختمان سازی استفاده کند. تأثیرات یک زلزله تابع قدرت زلزله، فاصله بناها از مرکز وقوع زلزله و روش احداث بناها و ساختمانهاست. متأسفانه دربم بناهای شهر با آجرهای خشک شده در هوا احداث شده بودند و برای مقاومت دربرابر لرزشهای شدید نامناسب و نامقاوم بودند.
“ کلاوسن هینسن” - مدیر مرکز زلزله شناسی دانشگاه کلن (آلمان)، دراین باره می گوید: “ فاجعه آمیزی یک زلزله صرفاً به قدرت آن بستگی ندارد بلکه کیفیت نامناسب ساختمانها در زیاد کردن خسارات خیلی مهمند. همچون فاجعه بم که با وجود زلزله با قدرت 5/6 ریشتر خساراتی شدید به بار آورد.
راهکار
یک معمار ایرانی مقیم کالیفرنیا درگفت و گو با هفته نامه “ ایندیپندنت ساندی” چاپ نسل می گوید: من قادرم با روش ابداعی خودم ( ابرخشتی) شهر بم را با خشت خام و سیمهای خاردار به صورت مقاوم در برابر زلزله باز سازی کنم”.
نادر خلیانی می افزاید: “ اگر یک هزار سرباز و یکصد دانشجوی معمار دراختیارم گذاشته شود بم را خواهیم ساخت”.
به نوشته هفته نامه انگلیسی، خلیانی چند سال قبل از انقلاب اسلامی فعالیت ها معماری را درایران رها کرد و برای اجرای ایده های اولیه خود برای ساخت خانه های ابرخشتی به یک منطقه کویری در 90 کیلومتری شرق لس آنجلس مهاجرت نمود و مؤسسه ای به نام“ انستیتو زمین” برپا کرد. او موفق شد بناهایی بسازد که دربرابر فشارهای 27 هزار پوندی تحمل کند.
پیامدها
پیامدها زلزله بم کمتر از این حادثه نبود. بعد از وقوع زلزله حوادث زیاد اتفاق افتاد. ازجمله اینکه تعدادی از غارتگران از فرصت ناامنی راهها استفاده کرده و کالاهایی که به مردم زلزله زده اختصاص داده بودند را به یغما بردند. دیگر اینکه رسانه صدا وسیما مثل همیشه از استنتاج های مغرضانه دست برنداشت و گزارشهای جانبدارانه و جهت دار تهیه کرده بود با عنوان “ جای خالی گروههای سیاسی درکمک به زلزله بم” و مجانی دراختیار مردمی قرار گرفت که هنوز حوادث زلزله رودبار، بویین زهرا و... را زا یاد نبرده بودند. دراین میان و بعد از 25 سال تحریم ایران از طرف آمریکا، بار دیگر طرح گفت و گو ایران و آمریکا شروع شد اما این طرح مثل همیشه با توطئه توهم روبرو شد و ایران همچون همیشه فرصت های طلایی خود را ازدست داد و اند خم یک کوچه ماند. از همه مهمتر طرح انتقال پایتخت نقل محافل مختلف شد. این طرح از زمان هاشمی رفسنجانی مطرح شد و یکبار دیگر در زمان کرباسچی ادامه یافت ولی مثل بیشتر حرفهای مسؤولان ما فقط در حد یک حرف باقی ماند با زلزله بم و احتمال زیادی که کارشناسان درمورد وقوع زلزله درتهران دادند دیگر باز سخنرانی ها و تریبون ها از این دروازه وارد شده اند. همه می دانیم تهران مساوی ایران است و اگر درتهران زلزله بیاید تمام کشور نابود می شود. آیا فکر کرده ایم که اگر درتهران زلزله بیاید چه اتفاقی خواهد افتاد؟ وقتی از شهردار تهران می پرسیم که برای مقابله با زلزله تهران چه اندیشیده است می گوید:” فقط دعا کنیم درتهران زلزله نیاید’. بزرگان ما هم درسخنرانی به خود می بالند که “ انشاءا... ما از امتحانات الهی سربلند بیرون بیایم”. با اینکه در عصر ارتباطات زندگی می کنیم ولی همچون انسانهای اولیه زلزله را به عللی همچون خشم خدا، امتحان الهی، قهر طبیعت و... نسبت
می دهیم. آیا وقت آن نرسیده است که دیگر پرستی و مرده پرستی را کنار بگذاریم و به خودمان بیاییم که برای این مردمی که خواسته و ناخواسته ایرانی زاده شده چه کرده ایم؟
زلزله چیست؟
لرزش ناگهانی پوستههای جامد زمین ، زلزله یا زمین لرزه نامیده میشود. دلیل اصلی وقوع زلزله را میتوان افزایش فشار بیش از حد داخل سنگها و طبقات درونی زمین بیان نمود. این فشار به حدی است که در سنگ گسستگی بوجود میآید و دو قطعه سنگ در امتداد سطح شکستگی نسبت به یکدیگر حرکت میکنند. به سطح شکستگی که توأم با جابجایی است، گسل گفته میشود. وقتی که سنگ شکسته میشود، مقدار انرژی که در زمان طولانی در برابر شکستگی حالتهای مختلفی را برای آزادسازی انرژی نهفته شده بوجود میآورد.
بطوری که در ابتدا فشار و نیروهای درونی ممکن است باعث ایجاد یکسری لرزههای خفیف و کوچک در سنگها شود که پیش لرزه نامیده میشود. بعد از اینکه فشار درونی بر مقاومت سنگها غلبه کرد انرژی نهفته آزاد میگردد و زمین لرزه اصلی رخ میدهد، البته نباید از اثر لرزشهای کوچکی که بعد از زمین لرزه اصلی نیز اتفاق میافتد و به نام پس لرزه معروف هستند، چشم پوشی کرد. لرزه ، پیش لرزه ، لرزه اصلی و پس لرزه مجموعا یک زمین لرزه را نشان میدهند.
باید توجه داشت که تمام زلزلهها با پیش لرزهها همراه نیست و همچنین پیش لرزه را نمیتوان مقدمه وقوع یک زلزله بزرگ دانست، زیرا در بسیاری از موارد یک زلزله مخرب خود یک پیش لرزه فوق العاده مخربی بوده است که در تعقیب آن اتفاق افتاده است. همچنین در بسیاری از زمین لرزهها زلزله اصلی بدون هیچ لرزه قبلی و یکباره اتفاق میافتند، زلزلههایی هم در اثر عوامل دیگر مثل ریزشها (مثلا ریزش سقف بخارهای آهکی و زمین لغزشها) و یا در بعضی موارد فعالیتهای آتشفشانی نیز بوجود میآید که مقدار و شدت آنها کمتر است.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   61   62   63   64   65   >>   >