پروژه دانشجویی هوش هیجانی ابزاری نوین در مدیریت بازار در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی هوش هیجانی ابزاری نوین در مدیریت بازار در word دارای 23 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی هوش هیجانی ابزاری نوین در مدیریت بازار در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

هوش هیجانی ابزاری نوین در مدیریت بازار
چکیده
این مقاله به موضوع هوش هیجانی و کاربرد آن در مدیریت سازمان‌ها می‌پردازد. هوش هیجانی تعریف شده و با هوش تحصیلی مقایسه می‌شود. شرایط بروز هوش هیجانی و استعدادهای فردی برای ایجاد هوش هیجانی تشریح می‌شوند. سپس کاربرد هوش هیجانی در مدیریت بازار بررسی می‌شود. هم‌چنین به موضوع هوش بین فردی، امید و خوش‌بینی و نقش آنها در مدیریت بازار پرداخته می‌شود.
منبع : روزنامه همشهری،‌ پنج‌شنبه 24 شهریور 1384، سال سیزدهم، شماره 3801، صفحه 12.
کلیدواژه : هوش هیجانی؛ هوش تحصیلی؛‌ هوش بین فردی؛ مدیریت بازار
________________________________________
1- مقدمه
مدیریت و یا عامل انسانی مهمترین دلیل تحولاتی است که امروز بشر در همه زمینه‌ها و به هر شکلی در جوامع گوناگون شاهد آن است. در واقع عامل انسانی است که تفاوت‌های فاحش امروز زندگی بشر با شرایط گذشته‌اش را رقم زده است. اگر این عامل از زندگی روزمره حذف شود در واقع توسعه و پیشرفت از زندگی انسان حذف می‌شود. برای تغییر و حرکت بسوی شرایط بهتر علاوه بر عواملی چون سرمایه، مواد اولیه و غیره مهمترین و اصلی‌ترین عامل نیروی انسانی است. در واقع ثروت و دارایی هر جامعه‌ای تنها و تنها نیروی انسانی است. این دیدگاه شاید افراطی بنظر برسد ولی واقعیت‌های پیشرو در جوامع گوناگون این امر را ثابت می‌کند. اگر یک جامعه را با همه امکانات مادی و ثروت‌های بیکران با جامعه‌ای که از همه این امکانات بی‌بهره است مقایسه کنیم و مشاهده کنیم که جامعه فاقد ثروت از توان و قدرت بالاتری برخوردار است تنها عاملی که این مسئله را ایجاد کرده باید عامل انسانی باشد در زمینه امور اقتصادی و تجاری مانند همه دیگر بخش‌های اجتماعی عامل انسانی مهم و حیاتی است. مقاله حاضر نگاهی دارد به یکی از دیدگاه‌های جدید در زمینه مدیریت تجاری.
نخستین توجهی که در عرصه مدیریت و تجارت به صورتی جدی به رفتار مناسب با عوامل انسانی مبذول گشت به التون مایو استاد دانشگاه هاروارد مربوط می‌شود. وی در تحقیقاتی که در شرکت برق وسترن انجام داد و به تحقیقات هاتورن معروف شد به این نتیجه مهم رسید که توجه به عامل انسانی مهم ترین ابزار در رشد انگیزش و بهره‌وری سازمان‌ها و کارکنان آنها است. در واقع بعد از آنکه تیلور اصول مدیریت علمی خود را منتشر و اجرا نمود انقلابی در بهره‌وری سازمان‌ها رخ داد، اما به همان نسبت اداره سازمان‌ها را به سمت شیوه‌های مکانیکی که موجب کاهش رضایت کارکنان می‌شد سوق داد. تلاش‌های التون مایو که در واقع آغازگر جنبشی نوین در عرصه مدیریت بود و به مکتب رفتارگرایان معروف گشت باعث شد مدیران و نخبگان تجاری توجهی ویژه به عامل روحیه انسانی در داخل و خارج از سازمان نمایند. شکوفایی شیوه رفتارگرایان مربوط به سال‌های ???? می‌شود با این وجود تا به حال این بینش اعتبار خود را حفظ نموده است. طوری که حالا در تقسیم‌بندی‌هایی که برای نگرش مدیریتی مدیران به کار می‌رود آنها را به دو دسته کارمندگراها و کارگراها تقسیم می‌کنند که در واقع تمایزی است بین کسانی که اولویت و تمرکز خود را بر انجام کار بدون توجه به روحیه دیگران می‌دهند و کسانی که روحیه کارکنان و انگیزش آنان  را در نظر می‌گیرند. ناگفته پیداست بهترین شیوه روشی  است که هر دو وجه را یعنی کارگرایی و کارمند گرایی را در اوج دارا باشد.
هوش هیجانی به نظر می‌رسد می‌تواند شکل تکامل یافته‌ای از توجه به انسان در سازمان‌ها باشد و ابزاری نوین و شایسته در دستان مدیران تجاری و تئوریسین‌های بازار برای هدایت افراد درون سازمان و مشتریان برون سازمان و تأمین رضایت آنها.
2- هوش هیجانی
در تجارت وقتی صحبت از هوش به میان می‌آید معمولاً به یاد نمره‌های درسی دانشگاه می‌افتیم یا تست‌های هوش آزمون‌های استخدامی به ذهنمان می‌رسد. اما به تعبیری وسیع‌تر می‌توان گفت دو نوع هوش وجود دارد: هوش تحصیلی و هوش هیجانی. با دیدی محدود که تا به حال وجود داشته است تنها به هوش تحصیلی توجه شده است و اصلاً تنها هوش تحصیلی به رسمیت شناخته شده است. هوشی که شاخص وجود آن و شاخص مقدار آن در افراد مختلف نمرات درسی یا نتایج تست‌های هوشی بوده است. آزمون‌هایی که معمولاً در محیط‌های بسته و انتزاعی برگزار می‌شوند و سایر متغیرهای اثرگذار به حداقل رسیده و در واقع متغیرهای محیطی که می‌توانند اثری سرنوشت ساز در توفیق یا شکست یک کار داشته باشند اثرشان تا حد خنثی پایین آورده می‌شود.
در صورتی که حالا توجه دانشمندان به نوع دیگری از هوش متمرکز شده است. هوش هیجانی که حداقل در زندگی اجتماعی (بخصوص فعالیت‌های تجاری و بازاریابی) اهمیتی فراتر از هوش تحصیلی دارد. هوشی که در طول تاریخ مصلحان و نخبگان اجتماعی را از نخبگان علمی جدا می‌سازد.
هوش هیجانی بیانگر آن است که در روابط اجتماعی و در بده بستان‌های روانی و عاطفی در شرایط خاص چه عملی مناسب و چه عملی نامناسب است. یعنی اینکه فرد در شرایط مختلف بتواند امید را در خود همیشه زنده نگه دارد، با دیگران همدلی نماید، احساسات دیگران را بشنود، برای به دست آوردن پاداش بزرگتر، پاداش‌های کوچک را نادیده انگارد، نگذارد نگرانی قدرت تفکر و استدلال او را مختل نماید، در برابر مشکلات پایداری نماید و در همه حال انگیزه خود را حفظ نماید. هوش هیجانی نوع استعداد عاطفی ا ست که تعیین می‌کند از مهارت‌های خود چگونه به بهترین نحو ممکن استفاده کنیم و حتی کمک می‌کند خرد را در مسیری درست به کار گیریم.
گلمن در کتاب هوش هیجانی خود به نقل از سالوی توصیف مبنایی خود از هوش هیجانی را درباره استعدادهای فردی در ? توانایی اصلی تشریح می‌نماید:
1.    شناخت عواطف شخصی: خودآگاهی و تشخیص هر احساسی است به همان گونه که بروز می‌نماید. توانایی نظارت بر احساسات در هر لحظه برای به دست آوردن بینش و ادراک. ناتوانی در تشخیص احساسات راستین ما را سردرگم می‌کند. افرادی که در مورد احساسات خود اطمینان و قطعیت دارند بهتر می‌توانند زندگی خود را هدایت کنند.
2.    به کارگیری درست هیجان‌ها: قدرت تنظیم احساسات خود توانایی است که بر حس خودآگاهی متکی می‌باشد. افرادی که به لحاظ این توانایی ضعیف‌اند دایماً با احساس ناامیدی و افسردگی دست به گریبانند در حالی که افرادی که در آن مهارت زیادی دارند با سرعت بسیار بیشتری می‌توانند ناملایمات را پشت سر بگذارند. این توانایی کمک شایانی ا ست برای از بین بردن تهدیدهای محیطی و یا کم کردن ضعف‌های درونی.
3.    برانگیختن خود: افراد دارای این مهارت در هر کاری که به عهده می‌گیرند بسیار مولد و اثر بخش خواهند بود. برای عطف توجه برانگیختن شخصی تسلط به نفس خود و برای خلاق بودن لازم است سکان رهبری هیجان‌ها را در دست گرفت. توانایی دستیابی به مرحله غرقه شدن در کار انجام فعالیت‌های چشمگیر را میسر می‌گرداند.
4.    شناخت عواطف دیگران: همدلی اساس مهارت مردم است. کسانی (مدیران و تجاری) که از همدلی بالایی برخوردار باشند به علایم اجتماعی ظریفی که نشان دهنده نیازها یا خواسته ‌های دیگران است توجه بیشتری نشان می‌دهند. این توان آنها را در حرفه‌های مدیریت و فروش که مستلزم مراقبت و توجه به دیگرانند موفق می‌سازد.
5.    حفظ ارتباط‌ها: بخش عمده‌ای از هنر برقراری ارتباط مهارت کنترل عواطف در دیگران است. اینها مهارت‌هایی هستند که محبوبیت رهبری اثر بخشی بین فردی را تقویت می‌کنند. این افراد هر آنچه که به کنش متقابل آرام با دیگران بازمی‌گردد به خوبی عمل می‌کنند و ستاره‌های جامعه‌اند.
ساختار مغز انسان با وجود رشد سرسام آوری که در علوم و ریاضیات و منطق داشته است از نظر عواطف با انسان‌های اولیه تفاوت چندانی نکرده است. هنوز عکس‌العمل انسان در قبال خشم جریان یافتن خون به سمت دست‌ها و تندتر شدن ضربان قلب می‌باشد. در برابر ترس خون به سمت عضلات اسکلتی بزرگ مانند عضلات پا جریان می‌یابد و گریختن را آسان می‌کند و در نتیجه صورت رنگ خود را از دست می‌دهد و در برابر عشق دچار انگیختگی پاراسمپاتیکی می‌شود که واکنشی از آرامش کلی و خرسندی را پدید می‌آورد و در هنگام تعجب ابروها را بالا می‌اندازد تا میدان دید وسیع تری داشته باشد.
در واقع با وجود رشد بسیار بالای خردورزی در انسان که فاصله‌ای زیاد با اجداد خود پیدا کرده است قلب و عواطف و احساسات انسان‌ها تغییرات زیادی نکرده‌اند و انسان در این زمینه رشد چشمگیری نداشته است. با وجود آنکه خیلی پیش از آنکه مغز متفکر و منطقی پدید آید مغز هیجانی وجود داشته است. در واقع بادامه مغز که در مسایل هیجانی تخصص دارد و به عنوان مخزن خاطرات هیجانی عمل می‌کند در جریان تکامل نوع بشر موجب پیدایش قشر مخ شده است. مغز انسان در قرن ?? زندگی می‌کند در صورتی که قلب او در دوران پارینه سنگی است.
هسته هوش بین فردی ابتدا توانایی درک و سپس ارائه پاسخ مناسب به روحیات و خلق و خو و انگیزش‌ها و خواسته‌های افراد دیگر است.
3- هوش هیجانی و مدیریت بازار
استفاده از هوش هیجانی در تجارت ایده‌ای نوین می‌باشد که برای بسیاری از مدیران و تجار جانیفتاده است. در واقع بیشتر مدیران کماکان ترجیح می‌دهند برای انجام کارها از مغزشان استفاده کنند تا از قلبشان. نگرانی اصلی آنها آن است که احساس همدلی و دلسوزی با همکاران و مشتریان آنها را از پرداختن به اهداف سازمان دور نماید. در هر صورت همه بایستی قبول کنند که قواعد بازی در دنیای پست مدرن متفاوت است و بایستی طبق قاعده روز عمل کرد.
شرکت‌های هوشمند برای نظارت بر تحولات بازار و همسو شدن با تغییرات سلیقه‌ای و استفاده از قوانین تشویقی معمولاً سیستم بازاریابی طراحی می‌کنند. سیستم بازاریابی فرایندی کامل است که موجب هماهنگی شرکت با بهترین فرصت‌های بازار می‌شود.
فرایند کلی مدیریت بازار شامل ? مرحله اصلی است که عبارتند از:
1.    تجزیه و تحلیل بازار: معمولاً شامل سیستم‌های اطلاعاتی و تحقیقاتی بازار و بررسی بازارهای مصرف کننده و بررسی بازارهای سازمانی می‌باشد. محیط پیچیده و در حال تغییر است و همواره فرصت‌ها و تهدیدهای جدیدی به همراه می‌آورد. شرکت و سیستم استراتژیک آن باید محیط را همواره تحت نظر داشته باشند که این تحت نظر گرفتن محیط مستلزم دریافت اطلاعات زیادی می‌باشد. اطلاعاتی در مورد مصرف کنندگان و نحوه خرید آنها.
2.    انتخاب بازارهای هدف: هیچ شرکتی توانایی تأمین رضایت تمام مصرف کنندگان را ندارد. وجود شرکت‌های مختلف و قوی در تولید کالاهای مشابه بیانگر تنوع و تشتت سلایق بین مصرف کنندگان می‌باشد. هر شرکتی برای اینکه بتواند بهترین استفاده را از توانایی‌های بالقوه خود نماید و بهترین جایگاه را در بازار انتخاب نماید و در وضعیت بهتری قرار گیرد نیازمند بررسی چهار مرحله‌ای می‌باشد که شامل اندازه گیری و پیش بینی تقاضا تقسیم بازار، هدف‌گیری در بازار و جایگاه‌یابی در بازار می‌باشد.
3.    تهیه ترکیب عناصر بازاریابی: یکی از اساسی‌ترین مفاهیم در بازاریابی نوین همین مفهوم آمیخته بازاریابی می‌باشد. مجموعه‌ای از متغیرهای قابل کنترل که شرکت آنها در بازار هدف و برای ایجاد واکنش مورد نیاز ...
5- نتیجه‌گیری
خرید و فروش و بازار و مدیریت و تجارت به صورتی اجتناب ناپذیر با عامل انسانی سروکار دارند. چه در محیط داخل سازمان که سلول اصلی تشکیل دهنده واحدها افراد می‌باشند و چه در محیط خارج از سازمان که مدیریت با عوامل متعدد انسانی سروکار دارد. از دولتمردانی که قوانین تجاری را تدوین می‌کنند و گروه‌های مرجع اجتماعی مثل قهرمانان ورزشی و هنرمندان که سلایق مردم را در خرید اجناس و رواج مد جهت دهی می‌نمایند و نهاد خانواده که بخصوص در خریدهای بزرگ کانون اصلی مشورت می‌باشند و مشتریان نهایی که خریداران اصلی هستند تا نمایندگی‌های فروش و توزیع همگی عامل انسان را به عنوان هسته مرکزی با خود همراه دارند. هوش هیجانی به عنوان توانایی درک احساسات و نیاز دیگران کمک بسیار کارسازیست در جهت هدایت دیگران در راهی که منتهی به اهداف بلند مدت و کوتاه مدت سازمانی و رضایت افراد و جامعه می‌شود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله شرکت هوندا در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله شرکت هوندا در word دارای 72 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله شرکت هوندا در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله شرکت هوندا در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله شرکت هوندا در word :

شرکت هوندا

سرآغاز:
در اوایل دهه 1980 ، هنگامی که صنایع ایالات متحده برای کسب برتری سرگرم تلاش بود، هوندا فعالیت صنعتی خودرا دراین کشور آغاز کرد. در اواخر سال 1982، درست سه سال پس از آنکه این شرکت شروع به ساختن موتوسیکلت در ایالات متحده کرد، به عنوان نحستین شرکت ژاپنی، تولید اتومبیل رانیز در این کشور آغاز نمود. هنگامی که کارخانه اتومبیل سازی هوندای امریکا، رسما درهای خودرا در ماریزویل، واقع در ایالت اوهای گشود، این سازنده پیشرو

موتوسیکلت درجهان ، به عنوان پیشتاز صنایع اتومبیل قدم در راه شناساندن خویش برداشت وبه خوبی پیش رفت. این کامیابی وپیشرفت برای شرکتی که تا اوایل دهه 1960، حتی یک اتومبیل هم تولید نکرده بود، شاهکاری تمام عیار به شمار می رفت. همان هنگام که کارخانه کار خویش را آغاز کرد. موتوسیکلت واتومبیل هوندا در امریکا به صورت فرآورده هایی شناخته ومورد قبول در آمده بودند. در خلال همین دوره بود که کیفیت اتومبیلهای امریکایی داشت به نحوی

هشدار دهنده، پایین می آمد ومصرف کنندگان از خرید اتومبیل هوندای ساخت امریکا ابراز نگرانی می کردند. پیامی که در سراسر بخش گسترده ای از شکور به گوش می رسید، این بود که: کارگر امریکایی قابلیبت ساخت اتومبیلهایی با کیفیت ژاپنی را ندارد. بسیاری می گفتند تنها هوندای ساخت ژاپن را می خرند. حتی نمایندگان فروش، شکوه می نمودند که کیفیت پایین تر وقابل انتظار کار در کارخانه تازه، کسب وکارشان رابه یاد می دهد. علی رغم این اعتراض ها ،

کارخانه تازه با استفاده ازوجود گروهی کارگر از جوامع کوچک وروستایی مرکز اوهایو، تولید خود را آغاز کرد. بیشتر این کارگران، پیشینه کشاورزی داشتند، تنها شمار اندکی از آنان در کارخانه ها کارکرده بودند. هنگامی که با امضای نخستین قراردادها خط مونتاژ به راه افتاد، تحلیلگران صنعتی مشتاقانه گرد آمدند تااین نخستین مدلها را بررسی کنند. همه یک صدا براین باور بودند که اتومبیلهایی دارند که در ژاپن تولید می شوند. امروزه کیفیت کار در تولید اتومبیلهای هوندای

ساخت امریکا، نمونه ای از برتری تلقی می شود. مجتمع شرکت صنعتی هوندای امریکا {ایچ ای ام}، برای تمام شرکتهای صنعتی امریکایی به صورت یک ویترین در آمده است ووجود این کارخانه امروز گواه آن است که کارگران امریکایی کاملا شایستگی ارائه کار خوب وبرجسته را دارند. برخلاف انتظار بسیاری کسان، که از کارخانه شرکت صنعتی هوندای امریکا دیدن کرده اند، سطح خودکاری وتکنولوژی دراین کارخانه با آنچه در سایر کارخانه های خودکار مدرن وجود دارد، چندان

متفاوت نیست. این ماشین آلات نیست، بلکه انسان است که در کیفیت وبهره وری تفاوت بوجود می آورد. عملکرد این کارخانه، یادآور این نکته است که نیروی کار امریکایی توانایی پیش گرفتن ازرقبا رادر بازارهای جهانی دارد. صاحبان صنایع امریکا غالبا در نسبت دادن موفقیت دیگران، به ویژه موفقیت شرکتهای ژاپنی، به دخالت غیر منصفانه دولتی یا رویه های ناعادلانه کار، زود داوری می کنند بااین وجود نوآوریهای هوندا در عرصه مدیریت بود که گروهی از مردم منطقه مرکزی

اوهایو رابه یک نیروی کار بسیار باانگیزه وامیداوار تبدیل کرد. این نوآوریها منجر به پدید آمدن یک رفتار سازمانی می شود که با ضربه طبالی دیگر هم جریان می یابد. این شیوه نامدون مدیریت، تااندازه ای معروف به راه هونداست- فلسفه ای که علت وجودی یک فرهنگ سازمانی است که به شدت برفعالیتهای روزانه وبلند مدت شرکت تاثیر می گذارد. این راه هونداست که محیط کارکردن به وجود آورده است، محیطی که در آن، اشخاص به مشاغل خود مباهات می کنند. میان مدیریت وکارگران هیچ گونه رابطه خصومت آمیز ما – آنها وجود ندارد. در عوض، جوی وجود دارد که در آن کارکنان سرگرم کار خود، و کامیابیهای ناشی از

کارگروهی می شوند. کارکنان، پروای خیر شرکت را دارند، چراکه می دانند شرکت هم به آنان توجه دارد. دستاورد هوندا در واقع گزارشی از کامیابی امریکایی است. گزارشی از این که چگونه امریکاییان می توانند فرآورده ای مرغوب بسازندودر امریکا به فروش برسانند. پیام روشن است: نیروی کار ایالات متحده می تواند به نحوی مطلوب در بازار جهانی رقابت کند. لیکن اگربناباشد ایالات متحده به عنوان رهبر بزرگ اقتصاد جهانی، وارد قرن بیستم ویکم شود باید سبک وشیوه

مدیریت درآن کشور تغییر یابد. اگر در مقابل تغییر، مقاومت نماید، باید خودرا تسلیم این واقعیت کند که به یک کشور صنعتی درجه دوم تبدیل می شود. آنچه که صنعت امریکا باید برای بازپس گرفتن نفوذی که در میدان رقابت داشت انجام دهد، نه به صورت قانون می توان آن را وضع کرد ونه اینکه یک شبه انجام می گیرد. بازگرداندن نفوذ امریکا در میدان رقابت صنعتی، نیاز به برنامه ریزی بلند مدت دارد.مدیریت امریکایی باید شیوه هایی رابرای تولید فرآورده های مرغوب ابداع کند وهمزمان با آن، به ارائه خدمات استثنایی بپردازد. مژده ای که می توان داد این است که هنوز هم چندان دیر نیست آنچه راکه هوندا به این خوبی انجام می

دهد می توان درهمه صنایع امریکا اجرا کرد. هوندا از آغاز یک سازمان تنها وبی نام ونشان بود. سوئی چیروهوندا این شرکت رادر سال 1948 تنها با 3200 دلار سرمایه وخریداری موتورهای مازاد وپیوند زدن آنها به دوچرخه ها پایه گذاری کرد. هدف اواین بود که وسیله حمل ونقل ارزان قیمتی تهیه کند. این دانش آموز که در کلاس هشتم ترک تحصیل کرد. پس یک آهنگر بود، وازاین شروع کوچک، بزرگترین شرکت موتوسیکلت سازی دنیا رادر عرض دوازده سال بنا نهاد. درهر حال، این کار، به ویژه در کشوری که تقریبا 250 شرکت دیگر نیز در کسب وکار موتوسیکلت بودند، شاهکاری شگفت انگیز بود. این شرکت در سالهای نخست عمر خود،

ناچار از تلاش برای بقای خویش بود، و اغلب نیز به نبردهایی تلخ ودردناک علیه تشکیلات – دولت ژاپن و نیز شرکتهای بازرگانی غول آسا وچند صدساله که سیاست وآیین بازرگانی ژاپن را دیکته می کردند- اشتغال داشت. هوندا، زمانی که در سال 1959 نخستین بار شروع به بازاریابی برای فرآورده های خود در ایالات متحده کرد، ناچار از آن بود که نبرد دشوار دیگری رابپذیرد. هوندا درسال 1982، هنگامی که به صورت نخستین شرکت ژاپنی درآمد که در ایالات متحده

امریکا به تولید پرداخت، بار دیگر با ایستادگیهایی روبه رو شد.این تلاشهای نخستین، همراه با موانع بسیار دیگر که هوندا برآنها غالب آمد، در بخش نخست این کتاب باز می شود. بخشهای دوم وسوم کتاب، شرحی کامل از شیوه منحصر به فرد مدیریت هوندا را ارائه می دهد، سازمانی که امروز به عنوان یک شرکت پویا وریسک پذیر شناخته می شود، شرکتی که به خاطر نوآوری وشیوه های غیرژاپنی خود معروف است. سرانجام، بخش چهارم، به خلاصه ای از فلسفه شایان

توجه این شرکت اختصاص دارد. از ابتدا، اهل شک وتردید در ایالات متحده وژاپن از باور این نکته ابا داشتند که هوندا، یک شرکت نورسیده بتواند در صنعت رشد یافته سرمایه بر اتومبیل سازی، خودرا حفط کند وزنده بماند.هوندا به خاطر آنکه کارش رادر امریکا دیر هنگام آغاز کرده بود، ناچار از ا“ بود که کاری فوق العاده انجام دهد، بدین منظور ، حالتی تهاجمی به خود گرفت، که به پدید آمدن شیوه ای از مدیریت منتهی شد. این شیوه، حاکی از آن بود که شرکت ، شرکتی

متفاوت می شود. حتی امروز در ژاپن، به این شرکت چند ملیتی غول آسا، به عنوان یک سازمان ناسازگار با راه ورسم ژاپنی نگاه می کنند، سازمانی که جرئت آن رایافت تابا آداب وروسوم بنیادین فرهنگ ژاپنی خویش مخالفت ورزد. هم اکنون، شرکت هوندا موتور، بادرآمد تخمینی 24میلیارد دلار، بزرگترین شرکت ژاپنی است که از جنگ جهانی دوم به این سو آغاز به کار کرده است. هوندا به تولید اتومبیل، موتوسیکلت وتجهیزات تولید نیرو در شصت وشش کارخاتنه در سی وپنج کشور در آسیا، اروپا ، امریکای جنوبی وامریکای شمالی سرگرم ، به خاطر بیرون دادن فرآورده های برتر با قیمت معقول ، از شهرت وآبرویی برخوردار است.

موتوسیکلتها واتومبیلهای آن، به خاطربرتری طرح وتکنولوژی با تحسین روبه رو هستند، فروشندگان هوندا به سبب ارائه خدمات عالی، ستایش وتشویق می شوند. هوندا به خاطر برتری تکنولوژی خویش از اعتبار چشمگیری برخوردار است. اما سهم شیر کامیابی این شرکت راباید به حساب نیروی کار فوق العاده باروری گذارد که پیوسته فرآورده های بسیار مرغوب می سازند ومی فروشند. این کتاب گذشته از هر چیز، یک بررسی است از چگونگی نحوه کارکردن مدیریت هوندا با کارکنان خود. به طور کلی در صنایع اتومبیل ، شرکتهای بزرگ، در تکنولوژی مشابه سهیم هستند. به ندرت یک دستاورد تکنولوژیک می تواند یا سازنده مشابه اتومبیل را در دراز مدت برصدر بنشاند. بنابراین، بهره بر داری بهینه از منابع انسانی، جان کلام وجایی است که تفاوت واقعی هوندا در آنجاست. اصول مدیریتی که در این کتاب از آن سخن می رود، از همین پیام آغاز می گردد، واز پیام وفن نیز، هردو از مرزهای ملی فراتر می روند.

شرکت هوندا موتور: آغاز کار- در سال 1946، مردم ژاپن، کشوری که جنگ آن را در هم شکسته بود، در تلاش آن بودند تاسرزمین خویش رااز میان خرابه ها وپاره سنگهای باقیمانده از جنگ، بازسازی کنند. از آن هنگام که دشمن آخرین بمبها را فروریخته بود، به زحمت یکسال می گذشت وبرای نگاهداری آنچه که باقی مانده بود واز میان بردن یادآوری های سهمگین، کاری بسیار انجام گرفته بود. با این وجود ، هنوز بخش بیشتر شهر، خرابه بود. حمل ونقل، توکیو شامل وسایل نقلیه موتوری دودزایی می شد که زا زغال کار می کردند، ویا خودروهای پرسروصدا خیابانی که به محض توقف وسوار کردن یک مسافر، احتمال خاموش

شدن آنها می رفت، ودر پی اینها دوچرخه بود. دوچرخه نه تنها فراوان بود بلکه هم برای جابه جا رکدن دوچرخه سورا و هم بار ، با سرعتی به ظاهر زیاد، وسیله ای مناسب بود. در عین حال، چندان مهم نبود که دوچرخه سوار چقدر می توانست با اراده باشد، زیرا قادر نبود بار زیادی را حمل کرده ویا راهی دور را بپیماید. آن سال، چیروهوندا، که مردی چهل ساله بود، موسسه تحقیقات فنی هوندا را پایه گذاری کرد. اودراین محل، موتورهای درون سوزو ماشین ابزارهای کوچک

می ساخت تااز آنها برای تولید دوچرخه های موتوری استفاده کند. وضع نمی توانست ازاین بدتر باشد، هوندا به اندازه کافی سرمایه نداشت ودر شرف ورود به صنعت پرازدحامی بود که در آن هنگام، به تخمین 250 رقیب داشت. هوندا مردی بود که تحصیلات رسمی چندانی نداشت ودر امر مدیریت یا تجارت نیز دارای مهارتی نبود واگر مشاورانی در برنامه ریزی یا بازرگانی می داشت، اورا اندرزها می دادند که جلو سرمایه گذاری تازه را بگیرد وآنچه راهم که به کار گذاشته است از خطر برهاند.

سوئی چیرو هوندا: مردی که عاشق مکانیکی بود:سوئی چیرو هوندا، پسر آهنگری فقیر در روستای کوچک کومیو بود. این روستا در 270کیلومتری جنوب غربی توکیو قرار داشت. پدرش در کنار کار آهنگری به تعمیر دوچرخه نیز اشتغال داشت. پسر جوان، همراه با صداهای کوبنده پتک برسندان بزرگ می شد، وشاید این زمینه ای بود که به تدریج عشقی جاودان به مکانیکی رادر او بوجود آورد. سوئی چیرو هوندا حتی پیش از ورود به مدرسه در تعمیر دوچرخه به پدرش کمک می کرد.هنگامی که هوندا به آگهی کوچک استخدام شاگرد، در یکی از مجلات تجارتی برخورد وبه آن پاسخ داد، به ناگاه دست از تحصیلات رسمی کشید. اودر سن شانزده سالگی عازم توکیو شد تا در یک تعمیرگاه کوچک اتومیبل موسوم به آرت شوکائی دوره شش ساله شاگردی را بگذارند. برای او، این کار آغازی بود

ازسطح پایین در رشته مکانیکی، و اجرت نخستین ماه کار او، میلغی معادل یک دلار وبیست وپنج سنت بود. با این وجود، هنگامی که این دوره شش ساله پایان گرفت. مرد بیست ودو ساله، تعمیرکاری بسیار ماهر شده بود واستادش به او میلغی پول داد که هوندا می توانست بآن ، شعبه آرت شوکائی رادر زادگاهش برای خودباز کند. این کار، یک کار ذوقی بود. هوندا ساعتهای متمادی به شدت کار می کرد وکسبش رونق چندانی نداشت. اودر اوقات فراغت، خود را با موتورها مشغول می داشت. ظاهرا در پی بروز یک رشته رویدادهای طبیعی، شیفته اتومبیلهای تندرو شد وسرانجام به طراحی وساخت آنها روی آورد، تا اینکه توانست وارد مسابقات اتومبیل رانی شود. در ژوئیه سال 1936، هوندا در مسابقات اتومبیل رانی ژاپن شرکت کرد. اودراین مسابقه، یک اتومبیل فورد اصلاح شده را می

راند ومی توانست با سرعت 75مایل در ساعت، رکوردی از دیگران پیش افتاد وهنگامی که می خواست از خط پایان عبور کند، ناگهان اتومبیلی که نقص فنی پیدا کرده بود به شدت با اتومبیل او برخورد کرد ووی را به سختی زخمی ساخت، به طوری که هجده ماه، اورا ناتوان نمود. ازاین رویداد، همسرش ساچی، که دختر یک دهقان بومی بود، توانست اورا راضی کند تادست از راندن اتومبیلهای مسابقه بردارد. این رویداد در زندگی مکانیک، نقطه عطفی بود. اورا وادار کرد تا کار مسابقه را رها کند ووقت ونیروی خودرا صرف کسب وکارش بنماید.سرانجام، هوندا از کار تعمیر اتومبیل بی قرار گشت. او استدلال می کرد که تعمیر اتومبیل کاری است محدود زیرا تنها می توانم در مناطق محلی و اطراف آن، اتومبیل مردم را تعمیر کنم و مردم امرکیا یا حتی توکیو، هرقدر هم که تعمیر کارخوبی باشم

، اتومبیلهای خودار به تعمیر گاه من نمی آورند. اماگر مندر کار ساخت این وسیله باشم، می توانم کسب وکار خودرا تا نقطه های دوردست دنیا گسترش دهم. در اواخر سال 1937، هوندا با حمایت مالی بستگان دوستانش، تعدادی ماشین آلات برای ایجاد یک کارخانه ساخت رینگ پیستون خریداری کرد. غزم اوبرای

رسیدن به کامیابی آن قدر راسخ بود که بی اغراق در کارخانه ایش زندگی می کرد. روی کف کارگاه می خوابید، وبرای صرف غذا، آنجا را ترک نمی گفت .ازاین رو همسرش غذای اورا به کارگاه می آورد. بااین وجود این کسب وکار هم رونق نیافت.روزی یکی از دوستانش که صاحب یک کارگاه ریخته گری بود به او توصیه ای کرد وگفت، مهم نیست که چقدر سخت کار کنی وبخواهی موفق شود، توباید ر ریخته گری تخصص پیدا کنی وگرنه محکوم به فنا هستی، ومن به تو توصیه می کنم تابرای آموختن این فن،ؤدر یک دوره کارآموزی شرکت کنی. هوندا، با شناخت محدودیتهای خود ونیازی که به دانش بیشتر حس می کرد. با معلم مدرسه

تکنولوژی هاماماتسو که رد همسایگی اوقرار داشت واکنون دانشگاه شی زواوکا است به رایزنی پرداخت. معلم به او گفت که در رینگ پیستونهایی که او می سازد به اندازه کافی سیلیکون به کار نمی رود. ادر خاطراتش می نویسد، نه تنها در باره سیلیکون دانش کافی نداشتم، بلکه خجالت می کشیدم بپذیرم که حتی نمی دانم بدان نیاز دارم. هوندا که در دوران مدرسه، شاگردی ضعیف بود، با اکراه درسرکلاس درس حاضر می شد ودر عین حال به اداره کسب وکار خویش ادامه می دائ. اودر کلاس به چیزی که به طور مستقیم به رینگ پیستون ربطی نداشت توجه چندانی نمی کرد. نه جزوه برمی داشت ونه نگران امتحانات کتبی

بود. رئیس مدرسه به او می گفت اگر از دادن امتحان خودداری کند، دیپلم نمی گیرد. هوندا با شنیدن این حرف با حاضر جوابی می گفت که ارزش دیپلم از بهای یک بلیت سینما کمتر است. بایک بلیت به شما در سالن سینما جایی برای نشستن می دهند، امابایک دیپبم کاری برایتان فراهم نمی کنند. البته چنین نبود که هوندا برای تحصیلات دیگران احترامی قائل نباشد: تنها معلومات کلاسیک که در پس آن تجربه ای وجود نداشت در ذهن او جایگیر نمی شد. او سالها نسبت به گاکوباتسو یا سیستم تشکیل شبکه ای در ژاپن موسوم به پسران خوب قدیمی احساس تحقیر شدیدی داشت. این سیستم بیشتر از آنکه روی توانایی

اشخاص ولیاقتشان در کار تکیه کند، روی مدرسه ای که از آن فارغ اتحصیل می شدند، تاکید می گذاردو حتی اکنون هم داشتن یک درجه تحصیلی ازیک دانشگاه بزرگ،ؤ می تواند در جامعه بازرگانی درهایی را بگشاید که در غیر این صورت بسته می ماند. با این وجود، شرکت هونداموتور در عین حال که سهم خودار از فارغ اتحصیلان دانشگاه دارد، داشتن ورقه دیپلم ازیک دانشکده خوب را تنها ملاک ارجاع کار به اشخاص قرار نمی دهد. هنگامی که هوندا طرز ساختن رینگ پیستون رابه درستی فراگرفت، شرکت اورشد کرد وظرف دوسال، برنده یک قرارداد با شرکت تویوتا بزرگترین سازنده اتومبیل در ژاپن شد. در ایام جنگ جهانی دوم بمبهای

آتش زا به کارخانه پیستون سازی او آسیب سختی وارد ساختند. وزمانی که جنگ به پایان رسید، زلزله آنچه راکه ازاین کسب وکار برجای مانده بود منهدم ساخت. هوندا،‌در اکتر سال 1946، موسسه تحقیقات فنی هوندا را بنیان گذارد. اینجا، شرکتی کوچک با نامی دهان پرکن بود که شامل بینانگذار وتنی چند از دستیارانش می شد. هوندا دوسال دراین شرکت به تعمیر موتور اشتغال داشت. سپس در سال 1948، شرکت خودار تجدید سازمان داد ونام آن را به شرکت هوندا موتور با مسئولیت محدود تغییر داد. ا.و 500موتور موچک مازاد زمان جنگ را به قیمت تقریبا 32دلار خریداری کرد. این موتورها،‌موتورهایی کوچک وبنزینی

بودند که در زمان جنگ از آنها برای به کار انداختن ژنراتور برق استفاده می شد. اینها موتورهای دوهنگامه تک سیلندر وکوچکی بودند که می شد برای تامین نیروی کمکی در دوچرخه ها آماده شان کرد. ازطرف دیگر، بنزین در ژاپن مثل بیشتر کالاها،ؤ کمیاب وگران بود. از این رو سوئی چیرو هوندا شروع به ساختن ترکیب، ارزان قیمتی از روغن سقز وبنزین نمود که ترکیبی خاص خودش بود. البته قابل پیش بینی بود که مشتریان اوسوخت جدید را از این شرکت تازه کار

خواهند خرید، امااین کسب تازه چندان رونقی نگرفت. سال تخست، کل فروش ناخالص شرکت بالغ بر 55000 دلار شد که سودی را نشان نمی داد. زمانی که موجودی موتورهای مازاد کم کم ته کشید، مخترع سخت کوش ، تصمیم گرفت که خود دست به کار ساختن موتور شود. درماه مارس سال 1950 فوجی ساوا که اکنون مدیر فروش شرکت هوندا شده بود، دفتری در توکیو گشود. هوندا نیز در ماه سپتامبر از هاماماتسو به توکیو نقل مکان کرد. توکیو دراین هنگام به مرکز مالی و صنعتی ژاپن تبدیل شده بود وجای اوزاکا رابه عنوان پایتخت بازرگانی ژاپن می گرفت. هوندا براین باور بود که پایتخت کشور جایی است که باید در آن

حضورداشت. یا بار زمانی که دفتر مرکزی شرکت د ر توکیو بود، هوندا متوجه اندرز شریک جدیدش شد که می گفت یا باید دست از سرهم بندی کردن موتور دوهنگامه پرسروصدای خود بردارد ونیروی خودار صرف ساختن یک مدل بهتر چهار هنگامه کند، ویا اینکه به قول فوجی ساوا، برای روبروشذن با زوال آماده گردد. فوجی ساوا باور داشت که موتورهای موجود شرکت، سروصدایی ناخوشایند وارتعاشی شدید پدید می آورند. در نتیجه هوندا را به عنوان کار جنبی به مصرف

کننده عرضه کنند. امادر سال 1951، هوندا طرح تازه وابتکاری یک موتور جدید چهارهنگامه را ارائه کرد که قدرت آن دوبرابر ودر سال 1952، فوجی ساوا توانست مبلغ 88000دلار برای سرمایه گذاری در ساخت این موتور وافزایش تلاشها برای بازاریابی فراهم سازد. تولید ماهانه ،‌باردیگر افزایش یافا وهوندا موفق شد برای

فروش تمام موجودی موتور خود با شرکت کیتاگاوا پیمان بندد. کیتاگاوا فرآورده های هوندا را به بدنه موتورسیکلتهای خود نصب می کرد وآنها را به پخش کنندگان سراسر ژاپن می فروخت. با اینکه هوندا آمادگی آن را داشت تاماهی یکصد موتور بسازد. اما کیتاگاوا از اتولید ماهانه خود شماری بین 50تا80 دستگاه کاست. در نتیجه هوندا از انباشت موجودی که سبب پیدایش مشکل جدی جریان نقدینگی می شد، رنج می برد. فوجی ساوا که از این وضع به خشم آمده بود، باخود

عهد کرد تادرکل سیستم پخش شرکت تجدید نظر کند. در سال 1952، شرکت هوندا موتور، ساخت بدنه،‌زنجیر چرخ وچرخ دنده موتورسیکلت را علاوه بر موتور آن شروع کرد. آنگاه فوجی ساوا با بک حرکت جسورانه به پیمان نامه شرکت با شرکت کیتاگاوا پایان داد وبه پخش کنندگان خود اعلام کرد، شرکت ماازاین پس موتور تنها را نمی فروش، چنانچه بخواهید بااین شرکت معامله داشته باشید. باد موتورسبکلت کامل ساخت این شرکت را خریداری نمایید. به دلایل منطقی، پخش

کنندگان ازاین تصمیم برآشفتند. بدنه موتوسیکلت کیتاگاوا جذابتر از موتوسیکلت هوندا بود ودر میان خریداران محبوبیتی همگانی داشت. در نتیجه بسیاری از پخش کنندگان، معامله با هوندا را ادامه ندادند. فوجی ساوا به سرعت واکنش نشان داد ودر تمام مناطقی که تا آن هنگام فعالیتی نداشت پخش کنندگانی جدید وانحصاری تعیین نمود. این نقشه فوجی ساوا، فتح باب وتبلیغی برای یک سیستم بازاریابی دومرحله ای بود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی گزارش کار آموزی واحد الفین پتروشیمی اراک در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی گزارش کار آموزی واحد الفین پتروشیمی اراک در word دارای 17 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی گزارش کار آموزی واحد الفین پتروشیمی اراک در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی گزارش کار آموزی واحد الفین پتروشیمی اراک در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی گزارش کار آموزی واحد الفین پتروشیمی اراک در word :

پروژه دانشجویی گزارش کار آموزی واحد الفین پتروشیمی اراک در word

پتروشیمی اراک در یک نگاه
هدف:
ایجاد یک مجتمع پتروشیمی جهت تولید مواد پایه ای و میانی با استفاده از خوراک اصلی نفتا وتبدیل آنها به فراورده های نهایی پلیمری و شیمیایی.
سهامداران :
1- شرکت ملی صنایع پتروشیمی
2- شرکت سرمایه گذاری بانک ملی ایران

3- سازمان تامین اجتماعی
4- سازمان بازنشستگی کشوری

5- شرکت سرمایه گذاری تدبیر
6- سایر سهامداران
سرمایه نقدی شرکت : 600 میلیارد ریال
تاریخچه :
مجتمع پتروشیمی اراک جهت تولید مواد پایه‌ای و میانی با استفاده از خوراک اصلی نفتا و تبدیل آنها به فراورده‌های نهایی پلیمری و شیمیایی با سرمایه نقدی حدود 600 میلیارد ریال احداث گردید . سهامداران آن ، شرکت ملی صنایع پتروشی

می اراک و بانک ملی ایران که 49 % از سهام را در اختیار دارد می‌باشند.
تولیدات مجتمع :
در ظرفیت کامل تولیدات مجتمع بالغ بر 1108000 تن مواد پایه‌ای ، میانی و نهایی می‌باشد که نیاز بخش وسیعی از صنایع داخلی را تامین و مازاد فرآورده‌ها به خارج از کشور صادر می‌گردد.
موقعیت مجتمع :
مجتمع پتروشیمی اراک در جوار پالایشگاه اراک در کیلومتر 22 جاده اراک – بروجرد و در زمینی به وسعت 738 هکتار قرار گرفته است .

تاریخچه احداث :
این مجتمع یکی از طرح‌های زیربنایی و مهم می‌باشد که در راستای سیاست‌های کلی توسعه صنایع پتروشیمی و با هدف تامین نیاز داخلی کشور و صادرات فرآورده‌های مازاد ایجاد گردیده است . این طرح در سال 1363 بتصویب رسید و پس از طی مراحل طراحی و نصب و ساختمان در سال 1372 فاز اول مجتمع در مدار تولید قرار گرفت .
در ادامه کار واحدهای دیگر مجتمع تکمیل گردید و هر ساله با راه‌اندازی سایر واحدها ، شرکت بسوی بهبود مستمر و تولید بیشتر

و متنوع‌تر پیش‌ میرود . در سال 1378 با بهره‌برداری از واحد اتانول آمین زنجیره تولیدات مجتمع تکمیل گردید .
از سال 1378 با تصویب هیئت مدیره و پس از بررسی‌های دقیق عملکرد مجتمع ، شرکت در بازار بورس پذیرفته شد و واگذاری سهام آن آغاز گردید .
اهمیت تولیدات مجتمع :
از مشخصه های استثنایی مجتمع پتروشیمی اراک استفاده از داننش های فنی وتکنولوژی و فرآیندهای پیشرفته میباشد . تولیدات مجتمع بسیار متنوع و عمدتا گریدهای مختلف را شامل میشود. از لحاظ انتخاب خطوط تولید کمتر مجتمعی را میتوان یافت که از مانند مجتمع پتروشیمی اراکترکیبی از تولیدات پلیمری و شیمیایی ارزشمند و حتی شاخه خاصی از تولیدات تولیدات نظیر سموم علف کش ها را یکجا داشته باشد. مجتمع پتروشبمی اراک از لحاظ تنوع , ارزش فرآورده ها و نقش حساس آن در تامین نیاز صنایع مهم کشور کم نظیر

می باشد.
خوراک مجتمع :
خوراک اصلی مجتمع نفتای سبک و سنگین است که از پالایشگاه اصفهان واراک از طریق خطوط لوله تامین می شود . خوراک دیگر مجتمع گاز طبیعی است که از خط لوله سراسری مجاور مجتمع اخذ می گردد . ضمنا حدود 6000 تن آمونیاک و حدود 153000 تن در سال اکسیژن در واحد جداسازی هوا در مجتمع تولید
می گردد.
نیروی انسانی :
کل نیروی انسانی شاغل در مجتمع بالغ بر 1847 نفر می باشد که حدود 1280 نفر فنی و 567 نفر ستادی میباشد . بر اساس سیاست کلی دولت جمهوری اسلامی ایران بخشی از کارها به بخش خصوصی واگذار گردید که در این راستا چندین شرکت شامل 1000 نفر نیرو در بخشهای خدماتی تعمیراتی وغیره در مجتمع فعالیت دارند.

 

مصارف تولیدات مجتمع :
مصارف تولیدات مجتمع بسیار متنوع ودارای طیف گسترده است . در بخش تولیدات شیمیایی کلیه فراورده ها شامل اکسید اتیلن / اتیلن گلایکلها – اسید استیک / وینیل استات – دو اتیل هگزانول و بوتانلها و اتانل آمینها به اضافه سموم علف کشها کاملا در کشور منحصر به فرد می باشد و نیاز صنایع
مهمی را در کشور تامین نموده و مازاد آنها به خارج صادر می شود .
در بخش پلیمری نیز فراورده های ارزشمند و استراتژیک انتخاب شده که بعنوان نمونه می توان گرید های مخصوص تولید سرنگ یک بار مصرف – کیسه سرم –بدنه باطری – گونی آرد – الیاف و همچنین ماده اولیه ساخت بشکه های بزرگ به روش دورانی و نیز گرید مخصوص تولید لوله های آب و فاضلاب و گاز و لاستیک P.B.R را می توان نام برد .
اولویت مصرف فرآورده های مجتمع برای تامین نیاز صنایع داخل کشور است

. در ارتباط تولیدات مجتمع سهم بسزایی در تامین نیاز صنایع پایین دستی دارد به نحوی که نیاز بالغ بر 5000 واحد پایین دستی را تامین می کند.

واحدهای مجتمع :
مجتمع دارای 17 واحد فرآیندی و 6 واحد سرویس‌های جانبی است .
واحدهای فرآیندی و ظرفیت تولید آنها بشرح ذیل است :
شرکت طراح شرکت صاحب لیسانس ظرفیت (تن در سال) نام واحد ردیف
تی ـ پی ـ ال – 247000 اتیلن الفین 1
تی – پی – ال بی‌ پی 60000 پلی‌اتیلن سبک LLDPE 2
اوده هوخست 60000 پلی‌اتیلن سنگین 3
تکنی‌مونت های مونت 500000 پلی‌پروپیلن 4
تی ـ پی ـ ال ای ـ اف ـ بی 7000 بوتن –1 5
اوده هوخست 30000 اسید استیک 6
اوده هوخست 30000 استات وینیل 7
میتسویی نپئون زئون 30000 تکفیک بوتادین 8
میتسویی نپئون زئون 25500 پلی بوتادین 9
تی ـ پی ـ ال ای ـ اف ـ بی 102000 بنزین هیدروژنه 10
Scientific des. تکنی مونت 110000 اکسید اتیلن 11
Scientific des. تکنی مونت 105000 اتیلن گلیکول 12
ABAY KPT 45000 دو اتیلن هگزانول 13

نارگان Oxiteno 30000 اتانول آمین 14
ترانسپک ترانسپک 1500 کلرو استیل کلراید 15
رالیز رالیز 2500 بوتاکلر 16
رالیز رالیز 500 آلاکلر 17

واحدهای سرویس‌های جانبی:
– آب بدون املاح : ظرفیت 450 متر مکعب در ساعت .
– واحد تولید بخار توسط دیگ‌های بخار : 240 تن در ساعت با استفاده از گازهای خروجی .
– توربین‌ها : 260 تن در ساعت در Fire Boiler .
– واحد نیروگاه : ظرفیت کل تولید 125 مگاوات .
– برج‌های خنک کننده : شامل 6 برج .
– واحد هوای فشرده و هوای ابزار دقیق که 5 کمپرسور هر کدام 26000 نرمال مترمکعب در ساعت .
– واحد تفکیک نیتروژن و اکسیژن از هوا : اکسیژن 14500 نرمال مترمکعب و نیتروژن 6000 نرمال متر مکعب در ساعت .
– واحد تصفیه پساب‌های صنعتی : 300 مترمکعب در ساعت .
دست آوردهای مجتمع :
1- دارنده گواهینامه مدیریت کیفیت ISO 14001
2- دارنده گواهینامه سیستم مدیریت ایمنی و بهداشتی شغلی OHSAS 18001
3- دارنده جایزه کیفیت و مدیریت بازاریابی از شرکت GQM سال 2001
4- دارنده جایزه تندیس طلایی بین المللی کیفیت محصول سال 2001
5- دارنده عنوان صنعت سبز نمونه کشور در سال 1378
6- اخذ رتبه سوم تحقیقات از جشنواره بین المللی خوارزمی به خاطر اجرای طرح جایگزینی حلال بنزن با تولوان در واحد پی بی آر و تولید کلرواستیل کلراید به روش مستقیم

7- پذیرفته شدن در بازار بورس بعنوان اولین مجتمع در سطح صنایع پتروشیمی
حفظ محیط زیست :
در طراحی مجتمع بالاترین استانداردها و معیارها جهت حفظ محیط زیست منظور شده است بنحوی که تقریبا هیچ نوع مواد مضر به طبیعت تخلیه
نمی شود. نمونه بارز اقدامات انجام شده جهت جلوگیری از آلودگی محیط زیست ، وجود واحد بسیار مجهز تصفیه پسابها و دفع مواد زاید در مجتمع است.در این واحد با بکارگیری تکنولوژی پیشرفته کلیه آبهای آلوده به مواد شیمیایی و روغنی و پسابهای بهداشتی و غیره تصفیه میگردد. این واحد قادر است ماهیانه بالغ بر 250000 متر مکعب آب را تصفیه نموده و بعنوان آب جبرانی به سیستم آب خنک کننده مجتمع تزریق نماید.
ضمنا کلیه مواد دور ریز جامد و مایع نیز در کوره زباله سوز سوزانده شده و دفع می شوند. ایجاد فضای سبز به اندازه کافی از اقدامات دیگر مجتمع در جهت حفظ محیط زیست می باشد.
اسکان و امکانات رفاهی :
شرکت پتروشیمی اراک به منظور تامین مسکن مورد نیاز کارکنان ، به موازات احداث مجتمع طرح عظیم خانه سازی را در شهر مهاجران و در شهر اراک اجرا نموده است .

پروژه خانه سازی شهر مهاجران شامل 1521 واحد ویلایی و984 واحد آپارتمانی است که در زمینی به مساحت 150هکتار در مجاورت مجتمع اجرا گردید و هم اکنون مورد استفاده کارکنان و خانواده آنها می باشد .
کلیه امکانات رفاهی و فرهنگی نظیر مهمانسرا ، بازار ، مدرسه ، مسجد ، دبیرستان ، درمانگاه ، تاسیسات تفریحی ، ورزشی و سایر تاسیسات شهری در این شهر تاسیس شده است که نمونه بارز عمران و آبادی ناشی از اجرای طرحهای زیر بنایی در منطقه است . ضمنا دو مجتمع آپارتمانی کلا شامل 224 واحد به اضافه چند واحد ویلایی در شهر اراک متعلق به شرکت است که همگی مورد استفاده کارکنان مجتمع می باشد .

 

 

شیر (Valve):
شیر دستگاهی مکانیکی است که برای کنترل مقدار جریان سیال در صنعت لوله گذاری بکار می رود.شیر از دو قصسمت متحرک و بدنه تشکیل یافته است.
1 متحرک : بر حسب اینکه شیر با نیروی انسان ویا نیروی دیگری بسته یا باز گردد ، نوع متحرک متفاوت است . متحرکهایی که با نیروی انسان کار می کنند از قسمتهای زیر تشکیل شده است :
الف-دسته wleel ب- ساقه stem
ج- گیره Gland د- لایی Packing

2بدنه از قسمتهای زیر تشکیل شده است:
الف- بندآور Disc ب) نشمینگاه seat
بطور کلی شیرها را به سه دسته تقسیم می کنند:
1 شیرهای دستی :Manual valve
2.شیرهای نیمه خودکار :Semi-Automatic valve
3 . شیرهای خودکار : Automatic Valve

شیرهای دستی : برای بستن و یا باز نمودن آنها دخالت کامل انسان نیاز است.
معروفترین آنها عبارتند از : کره ای ،کشویی ، پروانه ای ،سماوری ، دیافراگمی زاویه ای
شیرخودکار : شیرهایی هستند که برای بستن وبازنمودن آنها احتیاجی به دخالت انسان ندارند. وانواع آنها عبارتند از : شیرخودکار Control .valve
شیریکطرفه Cheec .valve شیر ایمنی Safety .valve
شیرهای نیمه خودکار: آنهایی هستند که احتیاج به دخالت کامل انسان ندارند.
انواع آن عبارتند از : شیر موتوری Motor .valve
شیربرقی : Solenid .valve
شیر کشویی(Gate .valve): این شیر باید به صورت باز یا بسته کامل استفاده شود.
از مزایای این شیر این است که افت فشار در طول شیر بسیار کم است .
شیر کره ای (Globe.valve) : از این شیر برای تنظیم جریان استفاده می گردد. باید در کار گذاشتن این شیرها دقت نموده تا جریان در باز نمودن شیر به ما کمک کند .یعنی فشار از پایین به بندآور وارد گردد. این عمل باعث افزایش طول عمر لایی شیر می گردد.

شیر دیافراگمی (Diaphragm.valve):از مزایای این شیر این است که خوب بسته می شود ، گیره نداردوافت فشار در طول این شیر کمتر از افت فشار در شیر کره ای است .
شیرروانه ای (Butterfly valve): بندآور این شیر از یک صفحه فلزی تشکیل شده که حول یک محور عمودی می چرخد .بستن و یا بازکردن این شیر تحت یک زاویه 90 درجه انجام می گردد.
شیر سوزنی (Needle valve) : از خانواده شیرهای کره ای می باشد ودر سر راه سیال با فشار بالا بکار می رود . معمولاً در گروه ابزار دقیق بکار رفته وبرای نمونه گیری مناسب است .
شیر خودکار (Automatic. Control. Valve) : این شیرها جریان ، فشار ، درجه حرارت یک روند (process) را متناسب با فرمانهایی که می گیرند ، تنظیم می نمایند .فرمانهایی که برالی تنظیم روند بکار می روند ممکن است هوایی ، هیدرولیکی ، برقی باشد. .در بین فرمانها ، فرمان هوایی معمول تر است.

ظروف یا مخازن (Vessels) :

مخزن برای نگهداری مایعات ، گازها و یا جامدات بکار می رود. مخزن به هر اندازه وشکلی می تواند باشد . از آنجاییکه نمی توان همه موادرا تحت یک شرایط ذخیره نمود از این رو بعضی از مخازن را برای فشار بالا و بعضی را برای فشار جو ، گروهی را برای درجه حرارت بالا ویا پایین ویا شرایط دیگر طرح می نمایند.
معمولترین طبقه بندی مخازن به شرح زیر می باشد:
1مخزن تحت فشار جو (Atmospheric vessel)

2 مخزن تحت فشار بالا (Pressurized vessel)
3.مخزن زیر زمینی (Under ground vessel)
4.مخزن دو جداره (Jacketed vessel)
5.مخزن تحت حرارت (Vessel with Heater)
6. مخزن با سرپوش شناور (Float Top Vessel)

مبدل حرارتی : (Heat Exchanger)
مبدل حرارتی دستگاهی است که بوسیله آن بین دوسیال تبادل حرارت انجام
می شود.
مبدل حرارتی به صرفه ترین دستگاه صنعتی برای انتقال حرارت از یک سیال به سیال دیگر است .
انواع مبدل حرارتی :
1 لوله دوجداره (DOBLE Wall HEAT Exchenger) :
ساده ترین نوع مبدل حرارتی است که از دولوله مختلف القطر متحدالمرکز تشکیل شده است .
2 رادیاتور (Fin TUBE Heat Exchenger) :
رادیاتور مبدلی است که برای گازها باضریب انتقال حرارت پایین بکار می رود.
این مبدل بیشتر به عنوان خنک کننده به کار می رود. سیال خنک کننده هوا
می باشد که معمولاً توسط چند بادبزن به مبدل وزیده می شود.

3 پوسته ولوله (Shell &Tube Heat Exchenger) :
مبدل پوسته لوله متداولترین مبدل حرارتی است که از قسمتهای زیر تشکیل شده است :
(A پوسته Shell : لوله قطوری که تعدادزیادی لوله با قطر کم درون آن قرار دارد.
(B لوله Tube : لوله هایی با قطر بین ¼ تا 1 اینچ که درون پوسته قرار
می گیرند.
(c صفحه نگهدارنده لوله (Tube. Sheet)

در دو انتهای پوسته صفحه منقوطی شکلی وجوددارد که انتهای لوله ها از دوطرف داخل آن پرچ شده است . این صفحه ها از یک طرف نگهداری لوله ها را به عهده دارند واز طرفی سیال داخل لوله را از سیال داخل پوسته جدا نگه می دارند.
(D نیم صفحه نگهدارنده (Baffle)
این قطعات به صورت نیم دایره بطور متناوب ودر فواصل مساوی در طول لوله ها کارگذاشته شده اند ، کاراین نیم صفحه ها این است که : الف ) از خوابیدن لوله ها روی هم جلوگیری نماید.
ب) پوسته را پر از مایع نگه می دارند تا حداکثر انتقال حرارت صورت گیرد.
(E سرپوش (Cap)
در دو طرف پوسته قرار دارد وبه ترتیب سرپوش ورودی و خروجی نامیده
می شود .
موادی که باید سرد یا گرم شوند می توانند از داخل پوسته یا لوله عبور داده شوند ولی اگر شرایط خاصی در سیکل باشد مثلاً رسوبی برجای ماند ماده را از داخل لوله عبور می دهند.
انواع مبدل های پوسته ولوله : 1) خنک کننده (cooler)
2)گرم کننده (Heater) 3) چگالنده (condenser)
4) دوباره جوشاننده (Reboiler) 5) تبخیر کننده (Evaporator)
6) بخار کننده (vaporizer) 7) سردکننده (Cheler)
8) خشک کننده (Drger)
پمپ : (PUMP)
پمپ دستگاهی است که با ازدیاد فشار سیال با عث انتقال آن از نقطه ای به نقطه دیگر می گردد.
انواع پمپ : بطور کلی پمپ را می توان به سه دسته تقسیم کرد:
1پمپ گریز از مرکز :Centerifugal pump

2پمپ رفت و برگشتی :Reciprocating pump
3.پمپ دورانی : Rotary pu
پمپ گریز از مرکز : همانطور که از اسمش پیدا است اساس کار آن برپایه نیروی گریز از مرکز استوار است یعنی اینکه قسمت متحرک پمپ با حرکت دورانی سیال رااز مرکز به خارج پرتاب می کند . چون قطرات سیال پرتاب شده دارای سرعت زیادی هستند در برخورد با پوسته سرعت آنها تبدیل به فشار می شود ،این اثر باعث خروج سیال از پوسته میگردد.
اجزاء اصلی پمپ گریز از مرکز : 1 پوسته (Casing) 2. پروانه (Impeller)
انواع پروانه ها : 1 پروانه باز 2 پروانه بسته 3پروانه نیمه باز

پمپ رفت و برگشتی : در این پمپ جزءمتحرک در یک فاصله معین رفت و آمد
می کند.
در این پمپ هادر هر حرکت رفت جسم متحرک ، حجم معینی از مایع جابجا
می شود.
پمپ های رفت و برگشتی به سه دسته ی گردند:1 پیستونی 2پلانجری
3 دیافراگمی
پمپ های دورانی : این پمپها از نوع جابجایی مثبت اند. ودارای ساختمانی ساده اند .جریان خروجی یکنواختی دارند.ازدو قسمت پوسته وجزءمتحرک که اصولاً چرخ دندانه دار وبصورت تیغه می باشد تشکیل شده است . مایع از ورودی بوسیله چرخ دندانه به سمت خروجی برده می شود. چرخ دندانه هایی که آزاد می گردند، خلاء جزئی در مکش ایجادکرده ومایع سریعتر وارد دندانه ها ی آزاد می گردد. این پمپ برای ظرفیت نسبتاً کم با فشار متوسط کاربرددارد.
رفع اشکال در پمپ ها :

الف – اگر پمپ مایع را پمپ نکرد یک یا چند اشکال زیر وجوددارد:
1) شیرخروجی یا ورودی بسته است.
2) پمپ در جهت عکش می گردد.
3) ارتفاع آب رسانی خیلی بالا است .
4) ارتفاع مکش کم است .
5) پمپ هواگرفته است .
6) ورودی یا خروجی پمپ گرفته شده است .
7) محرک پمپ صدمه دیده است.

ب- اگرخروجی مایع به یکباره قطع شد ،یک یا چند اشکال زیر وجود دارد:
1) ارتفاع مکش کم شده
2) جعبه آب بند نشست می کند
3)ورودی پمپ نشستی دارد.
4)پمپ هواگرفته
5)شیرهواگیری گرفته شده .
راه اندازی پمپ ها: (Start up)
برای راه اندازی پمپ باید نکات زیررادر نظر گرفت:
1)بررسی سیستم روغن کاری
2)گریس کاری بعضی قسمتها در صورت لزوم

3)بررسی سیستم خنک کن یاتاقانها
4)گرم کردن پمپ اگر مایع گرم پمپ می گرددقبل از راه اندازی .
5)چرخاندن محور پمپ بادست برای اطمینان ازجام نبودن آن.
6)تنظیم شیر ورودی و خروجی
7)پمپ گریز از مرکز رانباید بدون مایع پمپ شونده به کار انداخت .
8)هیچگاه نباید پمپ رفت و برگشتی رابا خروجی بسته به کار انداخ

ت.
9)اگر پمپ گریز از مرکز رابا شیر خروجی بسته به راه انداختید ،نگذاریدمدت طولانی شود.
10)پمپ راباید هواگیری نمود.
11)بررسی پمپ پس ازراه اندازی از نقطه نظر نشستی از لای پوسته ،لایی
فلنج ها.
خوابانیدن پمپ ها: (Shut down)
برای خوابانیدن پمپ ها باید نکات زیر رادر نظر گرفت :
1)اگر پمپ گریز از مرکز است باید اول شیر خروجی رابست تا در موقع خوابانیدن به شیر یکطرفه پمپ ضربه وارد نگردد.
ازطرفی ممکن است شیریکطرفه خوب کار نکندوبا نشست آب پمپ در جهت عکس بچرخد.
2)اگر پمپ رفت وبرگشتی است احتیاج به بستن شیر نیست .به عبارت دیگر نباید شیر خروجی پمپ های رفت و برگشتی رابه هنگام خوابانیدن بست زیرا یا بستن آن فشاربالا می رودوامکان دارد که قسمتی ار پمپ وخروجی پاره شودیا اینکه موتور پمپ بسوزد.
3)اگر پمپ به عنوان یدک خوابیده می شودباید دستگاه خودکار رامورد بررسی قرار داد که مطمئن شویم در صورت لزوم کار خواهدکرد.
4)اگر پمپ برای تعمیرات کلی بخوابد باید شیر ورودی وخروجی را کامل ببندیم ودر صورت لزوم ورودی و خروجی را بتا صفحه کور (Blank) ببندیم .
5)اگر پمپ به عنوان یدک خوابیده است باید سیستم خنک کننده وروغنکاری آن در سرویس باقی بماند.

بخار آب : Steam
بخار آب دارای انرژی داخلی زیادی است که می تواند به کار مفید تبدیل گردد.
انواع بخار آب :
1بخار آب خیس : (Wet Steam) : بخار آب خیس ، بخاری است که ذرات آب به صورت معلق در آن وجود داشته باشد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق اطلاعات جامع در باره زحل در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق اطلاعات جامع در باره زحل در word دارای 14 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق اطلاعات جامع در باره زحل در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق اطلاعات جامع در باره زحل در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق اطلاعات جامع در باره زحل در word :

بخشی از فهرست پروژه دانشجویی تحقیق اطلاعات جامع در باره زحل در word

ردیف عنوان صفحه
1 اطلاعات جامع در باره زحل
2 اندازه و شکل
3 حلقه ها
4 جرم ، جاذبه و چگالی
5 طول یک روز و یک سال در زحل
6 مدار و فاصله از خورشید
7 درجه حرارت زحل
8 ماهها
9 بازدید فضا پیما
10 مقایسه زمین – زحل
11 نام زحل و سمبل
12 ترکیب خاکی و اتمسفری
13 حلقه های زحل
14 ماههای زحل
15 منابع مآخذ

زحل ششمین سیاره از خورشید درمنظومه شمسی ما می باشد . آن دومین سیاره بزرگ است . (مشتری بزرگترین می با شد) آن حلقه هایی زیبا ییدارد که از تکه های یخ (تعدادی سنگ)ساخته شده و به اندازه یک ناخن از اندازه یک ماشین گسترش یافته اند زحل بیشتر از همه از هیدروژن و گاز هلیم تشکیل یافته است زحل بدون استفاده از تلسکوپ قابل مشاهده می باشد اما یک تلسکوپ با توان پایین برای دیدن حلقه های آن مورد نیاز است زحل حدود 74،898 مایل ( 536 ، 120 کیلو متر ) است ( در خط استوا روی ابر ) آن حدود 4/9 زمان قطر زمین می باشد 764 زمین می توانست داخل یک زحل گود جای شود زحل تخت ترین سیاره در منظومه شمسی می باشد آن یک قطر استوایی 74،898 مایلی ( 536 ، 120 کیلو متری ) و یک قطر قطبی 560 / 67 مایلی ( 728 ، 108 کیلو متری ) دارد ده در صدی شکل تخت زحل شاید توسط چرخش سریع آن و تراکم گازی شکلش به وجود آمده است . حلقه های زیبای زحل از زمین تنها توسط تلسکوپ قابل دید می باشند آنها اولین بار توسط گالیله در قرن هفدهم مشاهده شدند.
حلقه های زحل از تکه های یخ ( تعدادی سنگ) ساخته شده است به اندازه ناخن از اندازه یک ماشین گسترش یافته اند بنابراین حلقه ها بسیار وسیع هستند ( تقربیاً 185000 مایل = 300000کیلو متر ) آنها خیلی نازک می باشند ( حدود 6/0 مایل =1 کیلو متر ) .

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله نقش زنان در انقلاب مشروطه در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله نقش زنان در انقلاب مشروطه در word دارای 28 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله نقش زنان در انقلاب مشروطه در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه پروژه دانشجویی مقاله نقش زنان در انقلاب مشروطه در word

چکیده 
مقدمه 
نقش زنان در انقلاب مشروطه 
انقلاب مشروطیت ایران و حضور سیاسی اجتماعی زنان 
حضور زنان در حوادث پس از مشروطه 
جمع بندی 
نتیجه گیری 
منابع 

بخشی از منابع و مراجع پروژه پروژه دانشجویی مقاله نقش زنان در انقلاب مشروطه در word

1- آدمیت، فریدون و ناطق، هما، افکار اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در آثار منتشر نشده دوران قاجار، تهران: آگاه، 1356

10- پاولویچ، میخائیل، سه مقاله درباره مشروطه، ترجمه م. هوشیار، تهران: حبیبی، 1357

11- خسروپناه، محمدحسین، هدف ها و مبارزه زن ایرانی، تهران:پیام امروز، 1381

12- دلریش بشری، زنان در دوره قاجار، تهران: سوره، 1375

13- دولت آبادی، یحیی، تاریخ معاصر یا حیات یحیی، ج 2، تهران: عطار، 1361

14- رکن زاده آدمیت، محمدحسین، فارس و جنگ بین الملل، ج 2، تهران: اقبال، 1357

15- سیرجانی، سعید، وقایع اتفاقیه، تهران: نوین، 1362

16- شمیم، علی اصغر، ایران در دوره سلطنت قاجار، تهران: علمی، 1370

17- شوستر، مورگان، اختناق در ایران، ترجمه اسماعیل رائین، تهران: صفی علی شاه، 1368

18- عافیت، محمد رضا، سردار ملی ستارخان، تبریز: اندیشه، 1352

19- فراشبندی، علی مراد، گوشه ای از تاریخ انقلاب مسلحانه، تهران: رسا، 1362

2- آفاری ، ژانت، انجمن های نیمه سری زنان در نهضت مشروطه، ترجمه جواد یوسفیان، تهران: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، 1369

20- کاساکوفسکی، کلنل، خاطرات کلنل کاساکوفسکی، ترجمه عباس قلی جلی، تهران: سیمرغ، 1353

21- کربلایی، حسن، تاریخ الدخانیه یا تاریخ انحصار دخانیت، اراک: بی نا، بی تا

22- کسروی، احمد، تاریخ مشروطه ایران، تهران، امیرکبیر، 1361

23- کرمانی، ناظم الاسلام، تاریخ بیداری ایرانیان، ج 2 ، تهران: نوین، 1362

24- گرانت واتسن، رابرت ، تاریخ ایران دوره قاجاریه، ترجمه وحید مازندرانی، تهران: امیر کبیر، 1356

25- مارکام، کلمنت، تاریخ ایران در دوره قاجار، ترجمه میرزارحیم فرزانه، تهران: فرهنگ ایران، 1364

26- معاصر، حسن، تاریخ استقرار مشروطیت در ایران، تهران: ابن سینا، 1353

27- ملک زاده، مهدی، تاریخ انقلاب مشروطیت ایران، ج 2، تهران: علمی، 1371

28- ناهید، عبدالحسین، زنان ایران در جنبش مشروطه، تبریز: احیاء، 1360

29- نجمی، ناصر، طهران عهد ناصری، تهران: عطار، 1370

3- اجتهادی، مصطفی، دائره المعارف زن ایرانی، ج 1، تهران: مرکز امور مشارکت زنان، 1382

30- نفیسی، سعید، تاریخ اجتماعی و سیاسی ایران در دوره معاصر، ج2، تهران: بنیاد،

31- واحد، سینا، زن و حضور تاریخی، تهران: مرکز نشر مشرق، 1372

32- هاشمی ، محمد، مذاکرات مجلس شورای ملی در دوره دوم، ج3، تهران: امیر کبیر، 1365

33- روزنامه حبل المتین، سال اول(1325)شماره 214 و 123

33- مجله زنان، مهر 1380

33- نشریه انجمن، سال سوم(1327)شماره 41

چکیده

در بررسی نقش و جایگاه زنان در مشروطه سه دیدگاه زیر مورد بررسی قرار می گیرد

1 دیدگاه سلطنتی: زنانی که به ایفای نقش سیاسی اجتماعی در تاریخ معاصر ایران پرداخته اند، تنها زنان درباری بوده اند که به دلیل برخورداری از آگاهی و دانش بیشتر و با اتکا به امکانات دولتی، در ایفای چنین نقشی کوشیده اند

2 دیدگاه روشنفکری: زنانی که با اروپا و روسیه آشنا شدند و از آن تأثیر پذیرفته، با توسل به فرهنگ تمدن ساز؟! آنان، بانی تحولات سیاسی اجتماعی موءثر شده اند

3 دیدگاه اسلامی: این دیدگاه نقش زنان دسته اول(دیدگاه سلطنتی) و دسته دوم(دیدگاه روشنفکری)را ناچیز و اغلب آنان را مغایر با فرهنگ ایران اسلامی می داند و بر این نکته تأکید دارد که توده زنان مسلمان، با امکانات مردمی و با تکیه بر دانش ملی و اسلامی، تحولات سیاسی اجتماعی قابل توجه و ارزشمندی را پدید آورده اند

اغلب نوشته های تاریخی به بازخوانی یا بزرگ نمایی تلاش زنان دربار، مفسد، و غرب یا شرق زده پرداخته اند، و درباره آنان سخن بسیار گفته، کوشیده اند، فعالیت سیاسی اجتماعی آنان را فعالیت زن ایرانی در این عصر معرفی کنند. (باستانی، 36 ز 1382)؛ از این رو تلاش این نوشته آن است که فعالیت توده زنان مسلمان ایران را که هم می خواستند از مدنیت برخوردار باشند، و هم دیانت خود پاس بدارند، به تصویر بکشد، و در دنیای فمینیستی و مدرنیستی دفاع از حقوق زنان، با رعایت ارزش های ملی و دینی، از بخش اعظم تاریخ زنان سده اخیر ایران دفاع کنند. (واحد؛15ز1372)

کلیدواژگان:

زنان- انقلاب- مشروطه- مدرن

 

 

 

 

 

مقدمه

مخالفت های ضددولتی زنان دوره قاجار را می توان به دوره پیش از مشروطه، انقلاب مشروطه و پس از آن تقسیم کرد. در دوره پس از مشروطه، زنان به انحصار تحت تأثیر علمای دینی و برای پاسداشت ارزش های مذهبی به میدان آمدند؛ از این رو اگر بتوان واکنش های سیاسی اجتماعی زنان در انقلاب مشروطه، به ویژه پس از آن را متأثر از افکار لیبرالیستی غرب و سوسیالیستی شرق دانست؛ ولی به هیچ روی نمی توان حضور سیاسی اجتماعی زنان در این دوره را به اندیشه های غیرملی و غیردینی نسبت داد. به هر روی، زنان در سال های پیش از مشروطه، حضوری چشم گیر و موءثر داشته اند که برجسته ترین آن، نقش آنان در حادثه گریبایدوف، به ویژه فداکاری شان در پیروزی جنبش تنباکو است.( آدمیت، فریدون و ناطق، هما، افکار اجتماعی، سیاسی و اقتصادی در آثار منتشر نشده دوران قاجار، تهران: آگاه، 1356)


نقش زنان در انقلاب مشروطه

1 بر پایه ماده سیزدهم عهدنامه ترکمانچای(1828/1207) همه کسانی که طی دو جنگ گذشته بین ایران و روس، از دو طرف به اسارت درآمده بودند، باید چهار ماه پس از انعقاد عهدنامه، به سرزمین های خود بازگردند. دولت روسیه گریبایدوف را برای بازگراندن اسرای روسی و اجرای دیگر مفاد قرارداد ترکمانچای به ایران فرستاد. گریبایدوف برای بازگردان اسرای زن، شیوه نادرستی را در پیش گرفت و فرمان داد، اسرای زن روسی را که به همسری و کنیزی مردان ایرانی درآمده اند بی اجازه شوهران و صاحبان شان نزد او ببرند تا خود از آنان بپرسد که آیا از روی رضا و رغبت در ایران می مانند یا اینکه می خواهند به وطن خود بازگردند

از جمله این زنان، دو اسیر گرجی بودند که دین اسلام را پذیرفتند و به همسری و کنیزی آصف الدوله، دولتمرد قاجاری درآمدند مخالفت آصف الدوله سودی نبخشید و او تحت فشار شاه، به بردن آن دو به سفارت روس رضایت داد؛ اما کنیزان به گریبایدوف گفتند که مایل اند در تهران بمانند و به هیچ روی قصد بازگشت به گرجستان را ندارند. با این وصف، گریبایدوف تصمیم گرفت، همه این زنان را چند روزی در سفارت نگاه دارد، تا شاید بتواند آنان را تشویق کند که به کشورشان بازگردند. (شمیم، 1370 ، 104 واتسن، 1356 ، 253)

به درازا کشیدن اقامت زنان، بر خلاف میل شخصی آنان بود و شوهران شان را هم نگران می ساخت؛ از این رو آیت الله میرزا مسیح، مجتهد معروف تهران که درخواست هایش از دولت قاجاری و سفارت روس در تهران، برای رها کردن این زنان رد شده بود، فتوا داد که «تکلیف است بر هر مسلمان تا هم مذهبان خود را از دست کافران نجات دهد». مردان و زنان که غیرت دینی شان به جوش آمده بود، به سوی سفارت روس رفتند. قزاق های حافظ سفارت، به سوی آنان آتش گشودند و جوان چهارده ساله ای به شهادت رسید. پس از آن مردم به درون سفارت هجوم آوردند و هر کس که مانع آزادسازی زنان بود کشتند؛ حتی گریبایدوف را با خنجری از پای درآوردند. از این ماجرا، مالتسف منشی سفارت که پنهان شده بود، نجات یافت. رقم کشته های روسی را در این ماجرا بین 35 تا 80 نفر شمرده اند. (مارکام، 1364 ، 66 نفسیی، 1344 ، 193)

در حادثه گریبایدوف، چند نکته مهم و مرتبط به زنان وجود دارد

- علت اساسی شکل گیری حادثه، زنانی بودند که اغلب بر خلاف میل شان به سفارت برده شدند

- فتوایی که میرزا مسیح داد، تنها برای آزادسازی زنان محبوس در سفارت بود

- بخشی از جمعیتی را که به سوی سفارت رفتند و سپس به آن حمله کردند را زنان تهرانی تشکیل می دادند

- جمعیتی که به سفارت حمله برد، همه تلاش خود را برای آزادی زنان به کار گرفت و کار نخست شان آزادی آنان بود

- زنان در این حرکت، به هیچ وجه دنبال خواسته های جنسیتی نیستند، بلکه در تلاش برای تحقیق آموزه های دینی اند

2 شاه از مخالفت آیت الله میرزا حسن آشتیانی با قرارداد توتون و تنباکو بر آشفت و سرانجام دستور داد، او را به عراق تبعید کنند. زنان مصمم شدند تا مانع تبعید مجتهدشان شوند؛ از این رو دسته دسته به سوی محله سنگلج حرکت و در دارالشرع اجتماع کردند. سپس به طرف بازار آمدند و هر مغازه ای را که گشوده دیدند بستند، آن گاه با فریاد و فغان، به ارگ سلطنتی روی آوردند. مردانی که قبل از زنان در سنگلج و دارالشرع گرد آمده بودند، به دنبال زنان راه افتادند. برخی مردان برای مراقبت از آنان، در اطراف زنان راه می رفتند. زنان در میدان ارگ داد و فریاد کردند؛ به گونه ای که شاه در وحشت افتاد. زنان همچنان فریاد می زدند: «ای خدا! می خواهند دین ما را ببرند، علمای ما را بیرون کنند، تا فردا عقد ما را فرنگیان ببندند، اموات ما را فرنگیان کفن کنند و دفن کنند، بر جنازه ما فرنگیان نماز بگذارند». نایب السلطنه کامران میرزا، با ملایمت به آنها می گفت: «همشیره ها، فرنگی را بیرون می کنیم، هیچ یک از علما را نمی گذاریم بیرون بروند، خاطرتان جمع باشد و;». اما پیش از آنکه سخن وی به پایان برسد، زنان او را با داد و فغان فراری دادند. (سیرجانی، 1362 ، 387)

جمعیت زنان آگاهی یافتند که امام جمعه منصوب شاه، مشغول تهدید مردم است؛ از این رو، به مسجد شاه رفتند و او را از منبر به زیر کشیدند، سپس به میدان ارگ برگشتند، و شعارهای «واشریعتا و اسلاما، یا علی و یا حسین» آنان در تمام کوچه ها و بازارهای اطراف ارگ به گوش می رسید. شاه بار دیگر برای مردان و زنان به خروش آمده پیغام فرستاد و آنان را به آرامش دعوت کرد؛ ولی زنان فریاد می زدند: «ما شاه را نمی خواهیم». در این میان، وزیر دربار را که به زنان گفته بود، «چرا دیگر به خانه های تان نمی روید»، به باد کتک گرفتند، و همچنین به نایب السلطنه که بار دیگر به قصد متفرق کردن زنان آمده بود، حمله بردند، و او را به عقب نشینی و فرار به داخل عمارت سلطنتی وادار کردند. یکی از زیردستان نایب السلطنه که وضع را این گونه دید، به دسته ای از سربازان که به بی پدران معروف بودند، دستور تیراندازی داد، عده ای از مردان و زنان کشته شدند، پس از آن، مردم به دستور علما متفرق شدند و روز بعد بازگشتند، و این کار تا لغو قرار داد توتون و تنباکو ادامه یافت. (اعظام قدسی، 1342 ، 44)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   61   62   63   64   65   >>   >