پروژه دانشجویی مقاله دیفرانسیل خودرو در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله دیفرانسیل خودرو در word دارای 28 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله دیفرانسیل خودرو در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله دیفرانسیل خودرو در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله دیفرانسیل خودرو در word :

تاریخچه تأسیس ایران خودرو
شرکت سهامی عام کارخانجات صنعتی ایران خودرو با هدف انجام امور تولیدی و صنعتی برای تأسیس کارخانجات اتوبوس سازی و ساخت قطعات و لوازم مختلف اتومبیل و تولیدی محصولات از این قبیل در تاریخ 27 مرداد ماه 1342 با سرمایه اولیه صد میلیون ریال و تعداد یک هزار سهم، یک هزار ریالی به ثبت رسید و از مهر ماه 1342 عملاً فعالیت خود را با تولید اتوبوس آغاز کرد. بر اساس اساسنامه شرکت که در تاریخ 18 آبان ماه 1354 در مجمع عمومی فوق العاده به تصویب رسید، شرکت مبلغ دو هزار میلیون ریال برآورد شد که این مبلغ تا سال 1357 به بیش از 13 میلیارد ریال افزایش یافت. به استناد صورت جلسه مجمع عمومی فوق العاده مورخ 30/3/1357 سرمایه شرکت ایران خودرو از مبلغ 13 میلیارد و 440 میلیون ریال به مبلغ 15 میلیارد و 680 ریال منقسم به 15 میلیون و 680 هزار ریال سهم یک هزار ریال افزایش یافت.

ایران خودرو از اولین شرکتهایی بود که قانون گسترش مالکیت واحدهای تولیدی را به نحو کامل اجرا کرد و 49 درصد سهام آن به کارکنان و مردم واگذار گردید. این شرکت به موجب بند الف قانون حفاظت و توسعه صنایع ایران مصوب سهام 16/4/1358 شورای انقلاب اسلامی به اعتبار نوع صنعت، ملی اعلام شد و به موجب مصوبه 28/2/1365 هیئت وزیران سهام

شرکت از طرف دولت با نام سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران صادر شد و تحت پوشش این سازمان با مدیریت منتخب دولت به کار خود ادامه داد. شرکت سهامی عام کارخانجات صنعتی ایران ناسیونال با مجوز صادره از سوی هیئت عامل سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران در تاریخ 27/2/1362 بنام شرکت ایران خودرو (سهامی عام) تغییر یافت. در تاریخ

20/11/1370 طی مصوبه ای از سوی هیئت دولت اسامی و شرایط فروش سهام شرکت هایی را که می توانستند به بورس بروند تعیین شد و ایران خودرو اولین شرکت خودرو سازی بود که توانست خود را به بازار بورس تطبیق دهد. بر اساس اعلام سازمان مالی در مرداد ماه سال 1372 سرمایه شرکت بالغ بر 57 میلیارد ریال و تعداد سهام 57 میلیون سهم نیز بوده است و کل سهام متعلق به سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران است.

– ساخت سواری:
بر اساس پروانه مورخ اسفند ماه 1344 وزارت اقتصاد (صنایع و معادن) به کارخانجات صنعتی ایران ناسیونال (ایران خودرو فعلی) اجازه داده شد در مورد ساخت اتومبیل پیکان اقدام کند. اجازه تأسیس کارخانه ساخت انواع اتومبیل سواری از نوع چهار سیلندر در تاریخ 20/6/1345 به این شرکت داده شد. شرکت فوق سپس بر اساس قراردادی با کارخانه روتس انگلستان وابسته به گروه کرایسلر موفق به دریافت مجوز مونتاژ نوعی اتومبیل هیلمن هانتر و ساخت در ایران بنام پیکان شده در سال 1346 تأسیسات اتومبیل سازی پیکان با ظرفیت اولیه سالانه تولید 6 هزار دستگاه در سالن تولید پیکان استقرار یافت و پس از افتتاح این سالن در تاریخ 23/2/1346 ، اولین اتومبیلهای سواری امتیاز ساخت گروه سواری روتس سابق (کرایسلر بریتانیای فعلی) به تولید رسید.

اولین اتومبیلی که در سال 1346 ساخته شد پیکان بود که در دو مدل دولوکس و کارلوکس به بازار عرضه می شد. در این سال وانت پیکان و تاکسی پیکان هم به آن اضافه شد و در سال 1347 و 1348 علاوه بر این سه نوع، پیکان کار هم به بازار عرضه شد و پیکان اتوماتیک نیز در سال 1349 به تولیدات افزوده شد. در سال 1350 و 1351 شش مدل پیکان تولید می شد. دولوکس، وانت، کار، جوانان، تاکسی و اتوماتیک.

پس از تعطیل خطوط تولیدی شرکت تالبوت و لغو قرارداد بین آنان برای تأمین قطعات قوای محرکه که در سال 1364، استقرار تولید پیکان در داخل کشور در دستور کار قرار گرفت. پس از تحقیقات و مطالعات گسترده، استفاده از نیروی محرکه جدید بجای نیروی محرکه اصلی پیکان مورد تأیید واقع شد و خط تولید پیکان 1800 و پژو 405 را در تاریخ 13/9/1369 توسط ریاست جمهوری کشورمان افتتاح شد. در ادامه مطالعات و اقدامات لازم برای توسعه ساخت داخل، ایران خودرو اقدام به خرید بخشی از ماشین آلات تولیدی شرکت تالبوت کرد تا پس از بازسازی و راه اندازی، از آنها برای آموزش تکنولوژی نیروی انسانی، ارتقا و تعمیق تکنولوژی خودرو سازی و فعالیت فنی مهندسی مربوطه در کارخانه های ایرانی، تولید قطعات یدکی قوای محرکه پیکانهای موجود و تولید قطعات یدکی خودروهای آتی استفاده کند. پس از راه اندازی و بهره گیری از ماشین آلات خریداری شده از شرکت تالبوت انگلستان و ساخت قطعات لازم در ایران، ساخت پیکان 1600 در شهریور ماه 1371 دوباره تولید شد.

 

دیفرانسیل (خودرو)
دیفرانسیل قطعه‌ای است در زیر خودرو بین دو چرخ جلو یا عقب که قدرت موتور را بین دو چرخ تقسیم می‌کند.
دیفرانسیل اخرین قسمت از دستگاه انتقال قدرت می باشد که سه وظیفه ی مهم را به عهده دارد:
1- حرکت دورانی میل گاردان را که در امتداد طولی خودرو می باشد به حرکت دورانی محور چرخ ها که عرضی هستند تبدیل می کند. در نتیجه جهت حرکت را 90 درجه تغییر می دهد.(با استفاده از ساختمان خاص دنده های کرانویل و پینیون )

2-چون تعداد دنده های پینیون کم و تعداد دنده های کرانویل زیاد مباشد لذا سرعت دورانی چرخ های خودرو کاهش پیدا می کند.
3-وظیفه ی مهم دیفرانسیل تقسیم نیرو به طور غیر مساوی بین چرخ ها در هنگام دور زدن خودرو است. نسبت دنده های کرانویل به پینیون در اتومبیلهای سواری با جعبه دنده ی معمولی 3.5 به 1 و در اتومبیلهای اسپرت 4 به 1 است در صورتیکه در خودروهای سنگین این نسبت 4 به 1 یا 5 به 1 است لذا این خودرو ها می توانند بار های سنگین را حمل کنند.

ساختمان و اجزای تشکیل دهنده ی دیفرانسیل
داخل پوسته ی دیفرانسیل دو عدد چرخدنده ی کرانویل و پینیون قرار گرفته است محورهای این دو چرخ دنده نسبت به هم به طور عمودی قرار گرفته و همانطوری که در بالا ذکر شد جهت چرخش دورانی را 90 درجه تغییر می دهد نوع دندانه های این چرخ دنده مارپیچی بوده و در نتیجه باعث راحت لغزیدن انها شده و کمتر تولید صدا می کند. انتهای چرخ دنده ی پینیون یک فلنج قرار گرفته که به فلنج میل گاردان بسته شده است لذا حرکت دورانی میل گاردان به دنده های پینیون و کرانویل منتقل می گردد . در زیر دندانه های کرانویل سوراخ هایی قرار گرفته که محل اتصال پیچهای هوزینگ (housing) دیفرانسیل می باشد. داخل هوزینگ چهار دنده ی مورب قرار گرفته است دو عدد از دنده ها در سر پلوس ها جا گرفته

ودنده های مخروطی نامیده می شود. این دو دنده با دو دنده ی دیگر در گیر بوده و حول محوری جداگانه حرکت می کنند. این دو دنده را دنده های هرزگرد یا ستاره ای می نامند. هنگام حرکت اتومبیل به طور مستقیم بر روی جاده سرعت هر دو چرخ مساوی است در صورتیکه هنگام گردش چرخ سمت داخل با سرعت کمتر و چرخ سمت خارج با سرعت بیشتر حرکت می کند. لازم به یاد اوری است که چون هوزینگ به دنده ی کرانویل بسته شده است در نتیجه حرکت کرانویل سبب حرکت هوزینگ شده و چرخ دنده های مخروطی چرخ های اتومبیل را به حرکت در می اورد. کلیه ی قطعات دیفرانسیل به صورت مجموعه داخل پوسته ی دیفرانسیل قرار گرفته و قابل جدا شدن از اکسل عقب است.

اگر اتومبیل همیشه بر روی خط راست حرکت می کرد و احتیاجی به پیچیدن نبود لزومی نداشت از دیفرانسیل استفاده کنیم و انتقال نیرو می توانست به شکل های مختلف انجام گیرد .
در سر پیچ ها و جاده های ناهموار (یا وقتی که چرخ ها در گِل یا برف گیر می کند ) چرخ های سمت چپ و سمت راست اتومبیل مسافت های متفاوتی را طی می کند . اگر این چنین نبود یعنی چرخ ها دوران مساوی داشتند یکی از چرخ ها ( چرخی که مسافت کمتری را طی می کند ) در روی جاده سر می خورد تا هماهنگی لازم در چرخ ها ایجاد شود که در این حالت خطرات و خسارت های زیاد به اتومبیل وارد می شد مانند سائیدگی لاستیک ها افزایش می یابد و در سرعت های زیاد خطر انحراف اتومبیل زیاد است . برای رهایی از دست چنین مشکلاتی نیاز به مکانیزم است که بتواند دوران چرخ ها متناسب با مسیری را که طی می کند تنظیم کند این مکانیزم دیفرانسیل خواهد بود .

قسمت های یک دیفرانسیل ساده :دنده پنیون ،دنده کرانویل ، هوزینگ ، دنده های هرز گرد ، دنده های پولوس

وظایف دیفرانسیل :
1- تقلیل سرعت 2- تغییر جهت نیرو ( جزء در خودرو های که موتور شان به صورت عرضی قرار دارد ) 3- تقسیم نیرو بر چرخ ها 4- تنظیم دور در سر پیچ ها ( دور زدن در سر پیچ ها )
1- تقلیل سرعت :
برای ازدیاد کشش اتومبیل ، دیفرانسیل بایستی گشتاور زیادی را به چرخ ها انتقال نماید مثلاً دور موتور های بنزینی در حدود 6000 RPM و دور موتور های مسابقه در حدود 750RPM چنین دور قبل از انتقال به چرخ ها باید به اندازه ای لازم تقلیل یابد . تقلیل موجود در دیفرانسیل به وسیله پینیون و کرانویل صورت می گیرد ، چنانچه اگر تعداد دنده های پنیون و کرانویل را مساوی انتخاب کنیم هیچ تغییر کوپلی در این قسمت نخواهیم داشت . ولی شرایط ایجاد می کند توان منتقله به چرخ ها دارای سرعت کم و نیروی زیاد باشد به نسبتی که بخواهیم سرعت در دیفرانسیل کم شود بایستی تعداد دندانه های کرانویل نسبت به پنیون را بزرگتر انتخاب نماییم برا ی مثال : دیفرانسیل فولکس واگن 1200 را در نظر می گیریم که تعداد دندانه های چرخ دنده های پنیون و کرانویل به ترتیب 8 و 35 می باشد .

2- تغییر جهت نیرو :
تغییر اساسی که دیفرانسیل در خط نیرو انجام می دهد تغییر و تبدیل نیرو است که به وسیله پنیون و کرانویل ( مکانیزم انتقال و تبدیل نیرو صورت می گیرد ) چون خط محرک و محور خروجی گیربکس در امتداد طول اتومبیل قرار گرفته اند و محور های محرک چرخ های عقب ( میل پولوس ها ) در امتداد عرضی اتومبیل واقع شده اند لازم است از مکانیزم استفاده شود که نیرو را تحت زاویه 90 درجه بر چرخ های محرک اتومبیل منتقل نماید که این بوسیله درگیری پنیون و کرانویل صورت می گیرد .

3- تقسیم نیرو بر چرخ ها :
زمانیکه اتومبیل در خط مستقیم و در جاده مسطح حرکت می کند هر دو چرخ محرک دوران مساوی داشته و در این شرایط نیروی از پنیون به کرانویل منتقل می شود از طریق بدنه دیفرانسیل به دنده های هرز گرد و از آنجا به دنده های سر پولوس و در نتیجه به چرخ ها میرسد ( در این حالت برای سادگی مطلب می توان فرض کرد که دنده های هرز گرد به دنده های سر پولوس جوش خورده اند بنابراین دور چرخ ها مساوی بوده و هر کدام دورانی به اندازه کرانویل خواهند داشت

4- تنظیم دور ( دور زدن در سر پیچ ها ) :
حرکت اتومبیل در سر پیچ ها باعث دوران دنده های هرز گرد نسبت به محور شان می شود و در نتیجه سرعت دورانی پولوس ها مساوی نخواهند بود . مثلاً هنگام گردش چرخ داخلی پیچ تحت قوه ثقل و سنگینی اتومبیل و فشاری که در اثر این عوامل به آن وارد می شود می خواهد کمتر حرکت کند ولی چرخ خارجی که آزادی بیشتری دارد شروع به حرکتی بیش از چرخ داخلی می کند موقعی که فشار به چرخ داخل وارد شد چون ارتباط هوزینگ به وسیله هرز گرد با دنده های پولوس مربوط شده اند دنده هرز گرد که سعی می کند با نیروی وارده چرخ سمت داخل را بچرخاند موفق نشده و در نتیجه شروع به چرخش به دور خود می کند بدون این که نیرو را به چرخ داخل پیچ منتقل نماید و به همین نسبت سرعت چرخ داخل پیچ کمتر از چرخ خارج پیچ می شود این عمل تا زمانی ادامه دارد که عکس العمل قوه ثقل روی چرخ داخل پیچ فشار می آورد و به مجرد این که اتومبیل در مسیر مستقیم قرار گرفت نیروی ثقل از چرخ داخل برداشته شد ، هرز گرد متوقف می شود و دوباره پولوس تابع چرخش کرانویل خواهد شد.

انواع دیفرانسیل در خودرو ها:
1- دیفرانسیل ساده 2- دیفرانسیل چهار چرخ محرک 3- دیفرانسیل کمک دار 4- دیفرانسیل بدون لغزش
1- دیفرانسیل ساده :

اغلب خودرو ها مجهز به دیفرانسیل از نوع ساده هستند . در بعضی از خودرو ها دیفرانسیل در روی محور محرک جلو و در بیشتر موارد روی محور محرک عقب قرار دارد .

2- سیستم چهار چرخ محرک :
اغلب خودرو های سبک دارای دو چرخ محرک هستند ، ممکن است دو چرخ عقب محرک باشد و یا دو چرخ جلو محرک باشد . وقتی جاده پوشیده از برف ، یخ و گل است ، سطح جاده لغزنده می شود در این وضعیت چرخ های متحرک اصطکاک لازم ( چسبندگی ) با سطح جاده را ایجاد نکرده و یکی از دو چرخ متحرک و یا هر دو آنها لغزش می کنند لغزش چرخ های متحرک روی چرخ های محرک و دیفرانسیل نیز تاثیر گذارده و در محفظه هرزگرد ها نیز تغییر دور به وجود می آید .
هر گاه همه چرخهای خودرو محرک باشند ، چرخ ها چسبندگی بهتری با سطح جاده به وجود آورده و عمل کنترل خودرو و شرایط رانندگی در جاده ساده تر خواهد بود . دلیل اینکار توزیع بار خودرو روی چهار چرخ و استفاده از آن در نیروی کشش همه چرخ هاست.
خودرو های چهار چرخ محرک هم روی سواریها( لندروور، رنجرور ،لندکروز و غیره) وهم در روی خودرو های نظامی ( جیب و;.) و در بعضی ماشین های باری( بنز 911 ، ایفا ،..) کاربرد دارد.
معمولاً از محرکه چهار چرخ در شرایط اضطراری و لغزنده بودن جاده استفاده می شود و برای رانندگی طولانی نباید از این حالت استفاده نمود . در حال استفاده از محرک چهار چرخ باید جعبه دنده در دنده سنگین باشد برای درگیر نمودن چرخ های آزاد جلو یا سیستم انتقال قدرت ،اهرم تعویض دنده دیگری وجود دارد که در صورت لزوم میل گاردان جلو را با جعبه دنده کم کم در گیر می نماید .
3- دیفرانسیل کمک دار
دیفرانسیل کمک دار در سیستم انتقال قدرت خودرو های سنگین حمل و نقل و راهسازی و غیره کاربرد دارند . دیفرانسیل های کمک دار به صورت دوبل ،تریبل و خورشیدی وجود دارد .
در دیفرانسیل دوبل دو پنیون و دو کرانویل وجود داشته و تقلیل دور در دو مرحله انجام می شود . این دو به طور ثابت و بدون تغییر است . در دیفرانسیل دوبل تقلیل دور یکبار به صورت کم و بار دیگر به صورت زیاد تر انتقال می یابد . در نوع تریبل ( سه گانه ) دیفرانسیل مجهز به سیستم تعویض دنده است و در موقعی که نیروی کششی کافی نباشد ، راننده با فشردن دکمه ای ، بطور الکتریکی یا بوستری ، ماهکی را حرکت داده و حالت دوم و سوم در آن ایجاد می شود .
دیفرانسیل های خورشیدی هم مانند دوبل عمل می کنند ، با این تفاوت که مرحله دوم آن به طور اختیاری، وسیله راننده به وجود می آید .
در این نوع دیفرانسیل یک مجموعه خورشیدی وجود دارد که دنده کرانویل به دنده رینگی پیچ شده و قفسه ؛محفظه دنده هرزگرد ها متصل می شود . در صورت به کار انداختن سیستم خورشیدی ، دنده خورشیدی ثابت شده و در کرانویل از دنده رینگی به قفسه و از آن به پولوس ها منتقل می شود .
وقتی دیفرانسیل در حال تقلیل دور یا افزایش گشتاور است ، دنده خورشیدی ثابت ،دنده رینگی محرک و قفسه متحرک بوده و با نسبت ID=ZC/ZR=ZR+ZS/ZR گشتاور خروجی افزایش و دور خروجی کاهش می یابد .

جهت نیرو در دیفرانسیل خورشیدی
با ثابت شدن دنده خورشیدی جهت نیرو به شرح زیر است :
پینیون کرانویل رینگی قفسه محفظه هرزگرد ها محور هرزگرد دنده هرزگرد ها دنده سر پولوس پولوس
ID=ZK/ZP×ZC/ZP=ZK/ZP×ZS+ZR/ZR
دنده خورشیدی با نیروی پوستر حرکت به راست نموده و با نگهدارنده ثابت در گیر شده و می شود .

4- دیفرانسیل های بدون لغزش
یکی از معایب دیفرانسیل های معمولی آن است که وقتی یکی از چرخ ها در جاده ای لغزنده و کم اصطکاک قرار بگیرد ،این چرخ با سرعت زیاد چرخش نموده و همه نیروی میل گاردان از طریق همین چرخ مصرف شده و چرخ دیگر هیچگونه نیروئی را انتقال نمی دهد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی بررسی چگونگی تجارت الکترونیک در ایران و جهان در w

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی بررسی چگونگی تجارت الکترونیک در ایران و جهان در word دارای 55 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی بررسی چگونگی تجارت الکترونیک در ایران و جهان در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

پیش‌گفتار
امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات محور توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی کشورهای مختلف قرار گرفته است. تجارت الکترونیکی یکی از نمودهای عینی انقلاب فناوری اطلاعات و ارتباطات در عرصه‌های اقتصادی است. ظهور اینترنت و تجاری شدن آن در دهه‌های اخیر شیوه‌های سنتی تجارت را متحول نموده است. تجارت الکترونیکی انقلابی در شیوه‌ها و رویه‌های تجاری گذشته ایجاد کرده و سرعت و صرفه‌جویی را در بهترین وجه جامه عمل پوشانده است. در محیط الکترونیکی فاصله‌های جغرافیایی و محدودیت‌های زمانی و مکانی منتفی و مبادلات تجاری بر پایه اطلاعات الکترونیکی انجام می‌شود. تجارت الکترونیکی با رفع موانع فراروی تجارت بین‌الملل روند تجارت جهانی را تسریع می‌نماید. تجارت الکترونیکی از مزایا و پیامد‌های اقتصادی مهمی از قبیل گسترش بازار، کاهش قیمت منابع تولید، ارتقای بهره‌وری، کاهش هزینه‌های مبادلاتی، ایجاد اشتغال و کاهش تورم برخوردار بوده و در رشد درون‌زای اقتصادی نقش محوری دارد.
مزایای فراوان تجارت الکترونیکی سبب شده که نه‌ تنها کشورهای توسعه یافته بلکه کشورهای در حال
توسعه نیز از آن به عنوان ابزاری برای رقابت در عرصه داخلی و بین‌المللی استفاده نمایند. نبود راهبرد تجارت الکترونیکی نتیجه‌ای جز انزوا درعرصه اقتصاد جهانی بدنبال نخواهد داشت. گسترش روزافزون حجم تجارت الکترونیکی در جهان، بکارگیری آن توسط بنگاه‌های اقتصادی و پذیرش تدریجی آن از سوی مصرف‌کنندگان بیانگر مزایای بالقوه تجارت الکترونیکی در عرصه‌های اقتصادی و تجاری است. بنابراین راهی جز تلاش مستمر برای استفاده از آن در فعالیت‌های اقتصادی متصور نیست.
دسترسی افراد و تجار به ابزارهای ارتباطاتی با کیفیت برتر و هزینه‌های پایین، یکی از بسترهای مهم تجارت الکترونیکی است.

فهرست مطالب

پیش گفتار الف
مقدمه 1
مفاهیم پایه تعریف تجارت الکترونیک
تجارت الکترونیک در ایران و جهان و وضعیت تجارت الکترونیک در جهان
تجارت الکترونیک در جهان 9
راهبردهای تجارت الکترونیک در ایران 11
سیاست تجارت الکترونیک در ایران
تجارت الکترونیک ابزاری در جهت توسعه صادرات
چرخه ژنریک تجارت ، مزایا ، محدودیت ها و نیازهای تجارت الکترونیک 20
تقسیم بندی تجارت الکترونیک  21
هزینه های راه اندازی تجارت الکترونیک در ایران   
نمونه ای از یک فعالیت تجاری بین بنگاه و بنگاه ( B2B ) 22
فعالیتهایی که در محدوده بین بنگاه و مصرف کننده ( B2C ) قرار می گیرد 22
دولت و مزایای دولت الکترونیک (e_Government) 25
قوانین حقوقی حاکم بر کسب و کار الکترونیکی ( e_law ) 26
قوانین حاکم بر تجارت الکترونیک در ایران27
فواید بکارگیری e_law در تجارت الکترونیک ( e_commerce ) .27
وظایف مراکز تایید و ثبت نرم افزارها در حفاظت آنها28
مزیت ها و معایب تجارت الکترونیکی 30
نیازهای تجارت الکترونیکی 32
آشنایی با تجارت الکترونیک از دیدگاه مشتریان و اجزاء تشکیل دهنده آن 32
تجارت الکترونیکی از دیدگاه مشتری چیست ؟ 32
امنیت در تجارت الکترونیکی 33
رمز نگاری ( Encty Ption ) 34
هویت شناسی و موسسات 35
متدهای پرداخت الکترونیکی 37
سیستم کارتهای اعتباری 37
پول الکترونیکی و کارتهای هوشمند 38
پول الکترونیکی مبتنی بر شبکه 40
سهولت بکار گیری از تجارت الکترونیک 41
ایجاد یک فروشگاه بزرگ مجازی ( mall ) 41
ایجاد قوانین روشن تجاری به منظور ایجاد یک بازار الکترونیکی معتبر43
EDI – مبادله الکترونیکی داده ها به عنوان پیشینه تجارت 43
مزایای استفاده از تبادل الکترونیکی اطلاعات 45
هزینه های استفاده از تبادل الکترونیکی اطلاعات 46
زیر ساخت های لازم جهت تجارت الکترونیکی 48
نتیجه گیری 51
منابع و ماخذ 52

 
1.    مقدمه
بسیاری از اقتصاددانان, متخصصان و آینده نگرها بر این عقیده‌اند که در سالهای اخیر انقلابی مشابه انقلاب صنعتی به وقوع پیوسته است که جهان را وارد ” عصر اطلاعات“ ساخته است و بسیاری از جنبه‌های اقتصادی,‌ اجتماعی و فرهنگی حیات بشر را دستخوش تحولی عمیق نموده است. یکی از ابعاد این تحول, تغییرات عمیقی است که در روابط اقتصادی بین افراد, شرکتها و دولتها به وجود آمده است. مبادلات تجاری بین افراد با یکدیگر, شرکتها با یکدیگر  افراد و با شرکتها و دولتها به سرعت از حالت سنتی خود که عمدتا مبتنی بر مبادله بر منبای اسناد و مدارک کاغذی است خارج شده و به سوی انجام مبادلات از طریق بهره گیری از سیستم های مبتنی بر اطلاعات الکترونیکی در حرکت است.
تجارت الکترونیکی,‌به دلیل سرعت, کارایی,‌ کاهش هزینه ها و بهره برداری از فرصتهای زودگذر عرصه جدیدی را در رقابت گشوده است تا آنجا که گفته می‌شود عقب افتادن از این سیر تحول نتیجه‌ای جز منزوی شدن در عرصه اقتصاد جهانی نخواهد داشت.
در این مقاله نگاهی داریم به مفهوم تجارت الکترونیکی,‌ روند گسترش آن در جهان و گریز ناپذیربودن استفاده از آن. سپس مروری خواهیم داشت به تجربه برخی از کشورها در این زمینه و اقدامات و دستاوردهای آنها.
 
منابع و مآخذ
قانون تجارت الکترونیک به انضمام قوانین و مقررات مربوطه تدوین فرهاد شمس و مرتضی وصالی ناصع
 قانون اساسی-
 قانون مالیتات های مستقیم مصوب 1366 و اصلاحیه های بعدی آن
قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی – اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران
آشنائی با تجارت الکترونیک و زیر ساخت های آن به تالیف مهندس محمد حسن نیکبخش تهرانی و مهندس مهدی آذر صابری
1.    تجارت الکترونیک به تالیف حسین احمدی
2.    مقالات اولین همایش آینده اینترنت و تجارت الکترونیکی در ایران اسفند 79 تهران دانشگاه صنعتی شریف
3.    امنیت اطلاعات در شبکه اینترنت دکتر غلامعلی سمسارزاده
4.    مطالب آموزشی آشنایی با مفاهیم و استاندارد های بین المللی تجارت الکترونیکی و EDI مرکز آموزش وزارت بازرگانی – آقای دکتر حقیقی طلب تیر ماه 1380
5.    مجموعه مقالات همایش جهانی شهرهای الکترونیکی و اینترنتی 13 اردیبهشت ماه 1380
6.    تجارت الکترونیک - بانک مقالات در اینترنتIT.ir -  WWW. Pertian
7.    تجارت الکترونیک در جهان امروز  -------- WWW. Iranitc.com

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی طرح(کارآفرینی) حسابداری در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی طرح(کارآفرینی) حسابداری در word دارای 43 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی طرح(کارآفرینی) حسابداری در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی طرح(کارآفرینی) حسابداری در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی طرح(کارآفرینی) حسابداری در word :

پیشرفت فزایند فن آوری از یک سر زندگی انسان را بهبود بخشیده و مشکلات بزرگی را از سر راه بشر برداشته و از سوی دیگر سبب گسترش سازمانها شده و اداره‌ی امور جامعه را پیچیده گردانیده است اداره ی بهتر امور و راز موفقیت این سازمانها در گروه افزایش بهره بری و تحقق اثر بخشی می باشد و از بالاتر امروز بهره بری به ثروت ملل تبدیل گشته است افزایش در بهره بری سازمانی نیز نیازمند آموزش پیوسته ومستمر است همانگونه که حسابداری به عنوان یک ابزار از نگهداری حساب درآمدهای حکومتی در دوران باستان تا رشد بازرگانی در دوران آغازین سرمایه داران و نیز از پدیدآوردن حسابداران دو طرفه وسیله ی دوکاپاچیولی در سده پانزدهم میلادی تا روشهای هزینه یابی بهای تمام شده کالا و خدمات تولیدی در زمان انقلاب صنعتی به کار گرفته شده است، امروزه نیز وسیله کارآمدی برای تدارک و پردازش اطلاعات مورد نیاز مدیران به منظور تصمیم گیری داهیانه به کار می رود بدین سان امروز حسابداری می تواند با نگاشتن واقعی نتیجه فعالیتهای مالی موسسات منجر به برقراری عدالت مالیاتی شده و در نتیجه عدالت اجتماعی را محقق گرداند دانش حسابداری در مهین ما با وجود تلاش خستگی ناپذیر پیش گامان و پیش کسوتان آن جوان بوده ورهروان آن در آغاز راه قرار دارند زیرا هنوز بستری فکری لازم برای به کار گیری اصول و روشهای پذیرفته شده حسابداری در سطح جامعه ایجاد نگردیده است هنوز شمار زیادی از اشخاص (حقیقی و حقوقی) با درآمدهای سرشار (حساب سازان) را به حسابداران برتر می دانند و به همین دلیل است که مالیات دهندگان واقعی جامعه را حقوق بگیران و کسانی تشکیل می دهند که دارای درآمدهای مناسب بوده و دستگاه مالیات گیرنده از میزان درآمد آنها آگاهی کامل دارد برقراری عدالت مالیاتی در سایه قوانین و مقررات عادلانه و آگاهی کامل دولت از میزان درآمد واقعی اشخاص امکان پذیر خواهد بود که آن هم فقط با استفاده از آموزش و به کار بردن دانش حسابداری تحقق می یابد و ناگزیر این کار در آینده ای نه چندان دور عملی خواهد شد زیرا مردم علاقه مند و پی گیری برقراری عدالت اجتماعی هستند.
ایجاد و توسعه روزافزون موسسات بزرگ بازرگانی، تولیدی و صنعتی ،عمومی یکی از خصوصیات بارز عصر ماست. تمایل شدید ملت ها به بالا بردن سطح زندگی و استفاده از وسائل ماشینی و پیشرفت سریع اقتصاد و صنعت در کشورهای خود در این ماجرای سهم عمده ای دارد. روزی نیست که صدها شرکت و کارخانه بزرگ در سراسر جهان، به خصوص در ممالک در حال توسعه تاسیس نشود.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله موقعیت جغرافیایی و تاریخچه سرخس در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله موقعیت جغرافیایی و تاریخچه سرخس در word دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله موقعیت جغرافیایی و تاریخچه سرخس در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله موقعیت جغرافیایی و تاریخچه سرخس در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله موقعیت جغرافیایی و تاریخچه سرخس در word :

شهرستان سرخش در منتهی الیه شمال شرق استان خراسان رضوی با وسعتی حدود 2/5447 کیلومتر مربع در فاصله 185 کیلومتری از شهر مشهد واقع شده است. این شهرستان از شمال و شرق با کشور ترکمنستان، از غرب با شهرستان مشهد و از جنوب با شهرستان تربت جام و فریمان هم مرز می باشد. این شهرستان در عرض جغرافیایی 36 درجه و 36 درجه 40 دقیقه و طول جغرافیایی 60 درجه و 30 دقیقه تا 61 درجه و 15 دقیقه قرار گرفته است.
1-2-1 توپوگرافی
حدود طبیعی منطقه سرخس در جنوب رودخانه کشف رود، در شرق رودخانه تجن، در غرب و جنوب غربی ارتفاعات کپه داغ می باشد. شهر سرخس در دشتی به همین نام که شیب عمومی آن از جنوب به طرف شمال و از غرب به شرق تمایل دارد، واقع شده است. در فاصله 40 کیلومتری از مرکز سرخس در جنوب و غرب ارتفاعاتی به نامهای گرزمه، شورلق و چاله زرد قرار گرفته و پس از آنها ارتفاعات مزدوران که امتداد رشته کوههای هزار مسجد بوده و پاره ای از قلل آن بالغ بر 3200 متر ارتفاع دارد، مشاهده می شود. هرچه از داخل دشت سرخس به سمت شمال پیش برویم به نقاط کم ارتفاع می رسیم. علاوه بر این در این منطقه و مناطق مجاور بعضی از آبادیهای آن تپه های خاکی زیادی به چشم می خورد که ارتفاع آن به حدود 50 تا 30 متر می رسد.
فصل دوم
جغرافیای انسانی سرخس
2-1- وجه تسمیه
واژه سرخس علاوه بر اینکه خود را بعنوان یک نام اصیل ایرانی بر روی یک شهر حفظ کرده است، نام چند گیاه و برخی داروها و اسم افراد تاریخی نیز هست. پاره ای اعتقاد دارند که شهر سرخس را نام گیاهی دانسته است که دارای ساقه های زیرزمینی می باشد و دارای انواع بسیاری است که برخی از آنها در دشت سرخس و منطقه جنگلی آن به فراوانی می روید.
2-2- تاریخچه شهرستان سرخس
2-2-1- سرخس قبل از اسلام
از تاریخ سرخس تا پیش از اسلام اطلاع دقیقی در دست نمی باشد. اما از آنچه که در داستانهای شاهنامه و برخی کتیبه ها آمده است. می توان یقین حاصل نمود که سرخس پیش از اسلام نیز بعنوان یکی از شهرهای مهم خراسان در نزد مردم ایران شناخته شده بوده است. مسعود کیهان در کتابی به معرفی ایالات های قدیم ایران می پردازد که در آن از ساریگا که سرخس امروزه است نیز نام می برد.
اعتماد السلطنه نیز در کتاب خود تأکید می کند که سرخس یکی از نقاط سرحدی بین ایران و توران به حساب می آید و به همین دلیل هنوز آیار یک سرخس مخروبه در خاک ترکنستان وجود دارد که تحت عنوان سرخس افراسیابی می باشد. سرخس افراسیابی همان سرخس قدیم است که در عهد عباس میرزا پس از یک دوره منظور – از دوره تیموری تا اویل دوره قاجار تا حدودی آباد بوده است. انتساب این شهر به افراسیاب در برخی روایات این شبهه را پدید می آورد که سرخس پیش از اسلام یکی از نقاط سرحدی بین ایران و توران به حساب می آمده است. در حالیکه این شهر در نقشه قلمرو امپراطوری های ایرانی پیش از اسلام تقریباً در مرکز خراسان بزرگ واقع می شده است. بار تولد در کتاب خود می نویسد درباره وسعت شهر سرخس پیش از اسلام اطلاع دقیقی در دست نیست. در خصوص بنیانگذار سرخس و همچنین زمان بنای آن روایات مختلفی نقل گردیده است. عده ای عقیده دارند که کیکاوس زمینی را که اکنون سرخس نامیده می شود با سرخس پسر گودرز اقطاع کرد و وی در آنجا شهری را بنا نهاد و نام آن را سرخس نامید. یاقوت در جای دیگر می نویسد در زمان کیکاوس مردی به نام ذغار در این محل سکونت داشته و به تعمیر و آبادانی آن پرداخته است و نام آن را سرخس انتخاب کرده است. قزوینی نیز در قرن هشتم تأکید می کند که سرخس یادگار سرخس پودرگودرز است.
2-2-2- سرخس پس از اسلام
اگر چه از تاریخ پیش از اسلام سرخس اطلاعات چندانی در دست نیست، اما در عوض از گزارشهای ارزشمندی که جغرافی دانان و تاریخ نگاران مسلمان از دوران اسلامی این شهر داده اند، می توان تا حدودی به سیمای این سرزمین در این دوران پی برد. به طور کلی واقعیت این است که خراسان و به تبع آن سرخس دو بار توسط مسلمانان فتح گردید. یکبار در سال 21 (هـ . ق) توسط احنف بن قیس در زمان خلافت عمر و بار دیگر در سال 30 یا 31 (هـ . ق) به دست عبدالله بن عامر در زمان خلافت عثمان. با فتح خراسان و سرخس توسط مسلمانان به بررسی اوضاع این شهر در آغاز دوران اسلامی می پردازیم.
1- سرخس شهر یا منطقه ای بزرگ و مهم بوده است و مسلمانان نمی توانستند از فتح آن صرف نظر نمایند. به عبارت دیگر نفوذ اسلام و سیطره مسلمانان بر این نقطه نمی توانسته به تبعیت منطقه دیگری باشد.
2- استیلای بر سرخس از جهت تسلط بر دیگر نواحی خراسان و لشکر کشی از آن بعنوان پایگاه استقرار مجاهدان مسلمان به سوی سرزمین های دیگر، ارزش سوق الجیشی داشته است.
3- سرخس حداقل از ده سال پیش از این تاریخ با اسلام آشنا شده است و نفوذ اسلام در این منطقه، تاریخی تقریباً برابر با نفوذ اسلام در سایر مناطق ایران مرکزی دارد.
4- جمعیت سرخس در این سال در حدود 100 خانوار بوده است و این در صورتی می باشد که هریک از مردان جنگی امان داده شده را نماینده یک خانواده بشمار آوریم. در هر صورت جمعیت این شهر آن قدر زیاد بوده است که در خود توان مقابله با اعراب را داشته و اعراب را ناگزیر کرده است که با جنگ شهر را فتح نمایند.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی کارآفرینی کارخانه تولید جای سیگاری و جای رادیو پژ

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی کارآفرینی کارخانه تولید جای سیگاری و جای رادیو پژو 405 و RD در word دارای 44 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی کارآفرینی کارخانه تولید جای سیگاری و جای رادیو پژو 405 و RD در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی کارآفرینی کارخانه تولید جای سیگاری و جای رادیو پژو 405 و RD در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی کارآفرینی کارخانه تولید جای سیگاری و جای رادیو پژو 405 و RD در word :

خلاصه طرح :
در این طرح به بررسی کارخانه تولید جای سیگاری و جای رادیو پژو 405 و RD پرداخته شده است ، برای بررسی طرح از روش های آماری و اقتصادی و برآورد های مالی استفاده شده است ، این طرح شامل چهار فصل میباشد ، فصل اول به بیان کلیاتی از قبیل مقدمه ، تاریخچه ، مجوز های قانونی مورد نیاز ، وضعیت بازار ، میزان واردات و صادرات و ; پرداخته است ، فصل دوم به بیان روش انجام کار پرداخته است ، بازدید از واحد کاری مشابه ، نیروی انسانی ، نحوه تامین سرمایه و ; از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، فصل سوم به بررسی طرح از دیدگاه اقتصادی پرداخته است ( طرح توجیهی یا BP ) ، عناوینی از قبیل نیروی انسانی مورد نیاز ، میزان سرمایه گذاری ، مواد اولیه مورد نیاز ، ماشین آلات مورد نیاز و ; از جمله عناوین موجود در این فصل میباشد ، در نهایت فصل چهارم به بیان نتیجه اجرای طرح می پردازد .

فصل اول
بررسی بازار

مطالعه و شناخت محصول
نام محصول :
محصول منورد نیاز در این پروژه ، مجموعه سیگاری و جا رادیو پژو 405 و RD می باشد .

کاربرد :
این محصول در دو نوع خودرو پژو RD و پژو 405 مورد استفاده قرار می‌گیرد.

تحلیل قیمت :
شایان ذکر است که قیمت این مجموعه هایی که هم اکنون تولید می شود ، در بازار مصرف حدوداً 1200000 ریال می باشد.
تولیدات این محصول نیازهای داخلی را برآورد می سازد و از نظر کیفی ، مناسب بازار داخلی است .

عمر مفید محصول :
براساس نظر خواهی بعمل آمده از تولید کنندگان و فروشندگان مجموعه ، عمر مفید محصول ، در حدود 3 تا 6 سال تخمین زده شده است .
البته با توجه به فرهنگ مصرف در ایران ، نمی توان به رقم فوق تکیه نمود به عبارت دیگر می توان عمر مفید را (کمتر/ بیش) از 8 سال در نظر گرفت . ( معمولاً عمر مفید مجموعه برابر با عمر خودرو در نظر گرفته می شود.)

فصلی بودن یا نبودن :
محصول مورد نظر در همه فصول سال مورد استفاده قرار می‌گیرد. توجیه این مطلب آنست که مجموعه ، در قسمت داخلی بدنه خودرو تعبیه شده است و اثرات اقلیم برآن ناچیز است.

اهمیت محصول و درجه نیاز :
با نظری اجمالی با بازار تقاضا پژو (RD و 405) در کشور در می‌یابیم که نیاز بازار تقریباً رو به افزایش می باشد . مواردی از این قبیل مشتریان بیش از یک سال در نوبت دریافت پژو می مانند و سرمایه خود را بدین منظور بلوکه می کنند توجیهی بر این مطلب است. البته نرخ افزایش تقاضا شاید با تغییر سیاستهای دولت در واردات خودرو ونیز تولید و یا مونتاژ خودروهای خارجی کاهش یابد. همچنین دلایل انتخاب این محصول آنست که اولاً بر طبق آمار دریافتی از وزارت صنایع و معادن ، سرمایه گذاری برای قطعات و مجموعه های داشبوردهای پیکان و پژو 405 در کارخانجات ایران خودرو به تریب بر حسب اولویتهای داشبورد ، رودری ، آفتابگیر ، زه های لاستیکی می‌باشد. ثانیاً محصول مورد بررسی نمود داخلی خاصی دارد و تقریباً قطعه ای لوکس و از طرفی الزامی برای خودرو به حساب می‌آید.

سیاستهای حمایتی یا محدودیتی دولت :
با توجه به اینکه دولت از طریق وزارت صنایع و معادن ، در راستای نیل به خودکفایی سیاستهای خاصی را در مورد تولید خودرو و در نتیجه تولید قطعات آن اتخاذ کرده است ، میتوان از تسهیلات ویژه دولت در مورد محصول مورد نظر بهره جست.
شرکت ساپکو در این پروژه نقش عمده ای را ایفا خواهد کرد و میتواند حمایتهای ویژه ای را انجام دهد.

کالای مکمل و آمار تولید آن :
کالای مکمل مجموعه ، خودروی پژو 405 و RD است و به همین دلیل ، آمار تولید پژو در روند پروژه اهمیت دارد و مبنای تعیین تقاضا را باید میزان تولید خودرو پژو در کشور در نظر گرفت .

مطالعه و شناخت تقاضا :
«خودرو پژو در میان مردم ایران به خودرویی با خصوصیات قابل قبول و مناسب بوده و جو مناسبی برای تولید آن دیده می شود و نیز جامه مصرف کننده این محصول را مصرف کنندگان داخلی و خارجی تشکیل میدهند.»
با توجه به اینکه مبنای تعیین تقاضا را باید میزان تولید خودرو پژو 405 و RD در نظر گرفت ، خواهیم داشت:
متوسط رشد تولید ، در دهه گذشته ، حدود 25 درصد بوده است . صنعت خودرو سازی کشور در سال 82، معدل 751622 دستگاه انواع خودرو تولید کرده که نسبت به سال پیش از آن ، حدود 2/41 درصد درشد داشته است . پیش بینی می شود که صنعت خودرو سازی کشور در سال 83 ، حدود 900 هزار خودرو تولید کند و نسبت به سال 82 از رشد 20 درصدی برخوردار باشد.
میزان تولید درشش ماهه نخست سال 83، حدود 404257 دستگاه بوده است که نسبت به دوره مشابه سال پیش از رشد 188 درصد برخوردار شده است و نسبت به برنامه تولید ، 88 درصد انحراف منفی داشته و حدود 69 درصد از شرفیت های موجود را نیز به کار گرفته است.
در شش ماهه نخست 83 حدود 9636 درصد از سهم تولید خودرو در کشور به خودروهای سبک اختصاص یافته است.

سهم بازار
در شش ماهه نخست سال 83 ، 404257 دستگاه خودرو تولید شده است که از این میزان گروه ایران خودرو با حدود 5723 درصد ، در صدر قرار داشته و گروه سایپا با حدود 3915 دصد در رده دوم قرار گرفته است .
کاهش سهم بازار گروه ایران خودرو از 5957 به 5723 درصد در مقایسه با افزایش سهم بازار گروه سایپا از 3775 به 3915 درصد در شش ماهه اول سال 83 نسبت به دوره مشابه سال قبل توجه می باشد .

سهم گروههای خودرو ساز از بازار سواری
ارزش بازاری خودروهای سواری تولید داخل بین سالهای 76 تا 82 در مجموع بیش از 168 هزار میلیارد تومان بوده است که از این میزان به طور متوسط 64 درصد سهم گروه این خودرو، حدود 32 دصرد سهم گروه سایپا و حدود 4 درصد سهم سایر خودرو سازان بوده است .
ارزش بازاری خودروهای سواری تولید داخل شش ماهه اول سال 83 ، حدود 3020 میلیارد تومان بوده است که در مقایسه با مدت مشابه سال پیش 1185 درصد رشد داشته و از این میزان ارزش حدود 6301 درصد به گروه ایران خودرو ، 3429 درصد به گروه سایپا و مابقی حدود 270 درصد به سایر خودرو سازان مربوط بوده است.

سهم انواع خودرو از تولید
در شش ماهه نخست سال 83 ، بالغ بر 348008 دستگاه خودرو سواری در کشور تولید شده است که حدوداً 8609 درصد از سهم تولید خودرو را به خود اختصاص داده و نسبت به دوره مشابه سال پیش حدود 154 درصد رشد داشته است . در این مدت سهم گروه صنعتی ایران خودرو از 6265 درصد در دوره مشابه سال 82 به 6058 درصد کاهش و سهم گروه صنعتی سایپا از 3591 درصد به 3821 درصد افزایش یافته ، سهم کرمان خودرو از 076 درصد به 024 کاهش و سهم تولیدی بهمن نیز از 066 به 063 درصد کاهش یافته است . همچنین خودرو سازان راین نیز با تولید 600 دستگاه هیونداورنا 017 درصد از سهم سواری را به خود اختصاص داده اند.

سهم انواع خودرو از بازار سواری
جمع کل ارزش بازار خودرو سواری تولید داخل در شش ماهه اول سال 83، حدود 3020 میلیارد تومان بوده است به مدت مشابه سال قبل بیش از 1185 درصد رشد داشته است . در شش ماهه اول سال 83 خودروهای پراید و پژو 405 و پیکان به ترتیب 2633 و 1547 و 1313 درصد از سهم بازار سواری ، بالاترین رتبه ها را به خود اختصاص داده اند و در مجموع حدود 5493 درصد از سهم ارزشی بازار خودرو سواری را شمال شده اند. در شش ماهه نخست سال 83، تعدادکل خودروهای سواری عرضه شده در بازار داخلی ، 19 مدل بوده است که به طور متوسط 865 میلیون تومان ارزش داشته اند.

مقایسه شاخص قیمت خودرو و شاخص بهای مصرف کننده (تورم)
شاخص قیمت خودروها در شش ماهه نخست سال 83 ، به 1176 رسیده است که نسبت به دوره مشابه سال پیش حدود 708- درصد کاهش را نشان می‌دهد . برآورد شاخص بهای مصرف کننده ، درشش ماهه نخست سال 83 نسبت به دوره مشابه سال پیش 146 درصد رشد داشته است .
همچنین شاخص قیمت خودروها در شهریور ره رقم 11903 رسید که نسبت به ماه پیش 02 درصد کاهش داشته است . در حالی که برآورد شاخص بهای مصرف کننده در شهریور 2724 بود که نسبت به ماه پیش 13 درصد رشد داشته است .
شاخص قیمت کل خودروهای سواری تولید داخل ، از حدود 100 واحد در سال 76 به بیش از 128 واحد درسال 79 افزایش یافته ، اما از سال 79 به بعد شاهد روند نزولی شاخص قیمت خودرو سواری بوده ایم ، به نحوی که مقدار شاخص در پایان شش ماهه اول سال 83 به حدود 1176 رسیده است .

وضعیت واردات و صادرات محصول :
میزان تولیدات محصول مورد نظر به حدی است که احتیاجات داخلی را برآورد می سازد و نیازی به واردات این محصول نداریم . در نتیجه تمام رقبای ما داخلی خواهند بود که ر مطلوب نیست .
سهم بازار قابل کسب ( درجه نفوذ به بازار ، D)
امارات متحده عربی از راه تجارت قطعات و لوازم یدکی خودرو 11 میلیارد دلار به دست آورد . در حال حاضر امارات متحده عربی تنها کشور منطقه خاورمیانه است که درآمد 11میلیارد دلاری از تجارت قطعات و لوازم یدکی خودرو کسب می کند که مسب این درآمد از مهمترین اقدامات صادراتی این کشور محسوب می شود . از سوی دیگر ، بهره گیری از نظام بانکی انعطاف پذیر ، انضباط در واردات و صادرات یر ساختهای استاندارد، رسیدن به حد کلاس جهانی و شریب امنیتی بالا از مهمترین امتیازات امارات در کسب این موافقت ارزیابی شده که این کشور را به جایگاهی مطلوب در بخش صادرات رسانده است . با توجه این کشور مالی دولت از تولیدات داخلی و نیز موارد یاد شده سعی می شود تا با بالا بردن کیفیت ف پایین آوردن هزینه تولید و ; بتوان با تخمینی حدوداً 25 درصد سهم بازار را به خود معطوف کرد.
در مورد خدمات پس از فروش ی توان به مواردی چون تعمیرات ، تعویض قطعات ، با توجه به اینکه تولید کنندگان رقیب قدرتمند و بزرگ می باشند باید برای حصول خدف عواملی چون تبلیغات ، جلب مشتری ، بازار یابی و ; را به مشتری به خوبی در نظر گرفته و رعایت نماییم.

فصل دوم
بررسی فنی

بررسی فنی محصول :
طبق مطالعات انجام شده محصول در بازار تولید وجود دارد و در عوض ، در شرکت مهندسی تولید و تأمین قطعات خودرو ، ساپکو ، با ارائه طرح پروژه قالبهای ساخت را می توان تهیه نمود.

لیست مواد اولیه تشکیل دهنده محصول :
ردیف نام مواد اولیه تامین کنندگان
1 ABS/PC POLIKEMI
2 POM POLIKEMI
LG-KOREA
ITALY
سخت گراندما
SHULLMAN
3 PP-EPDM پلیمر زنجان
4 PC BAYER
برزیل
5 PA6.6-30%GF DMS
6 باکالیت سرفونیکس

لیست قطعات تولیدی تشکیل دهنده محصول :
ردیف قطعه تعداد (عدد)
1 بدنه اصلی جا رادیو 1
2 بدنه جا سیگاری 405 1
3 بدنه جا سیگاری RD 1
4 درب رویی جا رادیو 1
5 درب زیری جا رادیو 1
6 درب رویی جاسیگاری 1
7 درب زیری جا سیگاری 1
8 چرخدنده متصل به میله فلزی 1

9 بدنه بیرونی کلید رادیو 1
10 بدنه بیرونی کلید سیگاری 1
11 بدنه داخلی کلید 1

12 ضامن پلاستیکی کلید رادیو 1
13 ضامن پلاستیکی کلید سیگاری 1
14 ضربه گیر درب جا رادیو 2
15 ضربه گیر درب جا سیگاری 2
16 پین اتصال درب جا رادیو 2

17 پین اتصال درب جا سیگاری 1
18 قاب رویی چرخدنده 1
19 بدنه نگهدارنده چرخدنده 1
20 پین پلاستیکی جرخدنده 1
21 چرخدنده ساده 1
22 اورینگ 1
23 تلق زرد 1
24 درب محفظه سیگاری 1

25 محفظه سیگاری 405 1
26 محفظه سیگاری RD 1

لیست قطعات خریدنی تشکیل دهنده محصول :
ردیف قطعه تعداد (عدد)
1 فنر درب رادیو 1
2 فنر درب سیگاری 1

3 فنر ضامن کلید 2
4 فنر برگردان کلید 2
5 فنر درب آبکاری شده 1
6 فنر روی میله فلزی 1
7 بست فلزی آبکاری شده 2
8 پرچ 12×4 4
9 پرچ 6×24 بدون میخ 2
10 پرچ 6×24 با میخ 2
11 پرچ 10×4 2
12 میله فلزی آبکاری شده 1

13 واشر پرچ آبکاری شده 2
14 رنگ
15 روغن سیلیکون

بررسی و انتخاب فرآیند ساخت و تکنولوژی مناسب :
با توجه به اینکه تکنولوژی محصول در کارخانجات در داخل کشور وجود دارد، نیازی به خرید تکنولوژی و یا شراکت نیست .

بررسی ماشین آلات و تجهیزات مورد نیاز :
لیست ماشین آلات تولیدی مورد نیاز در جدول ذیل گنجانده شده است :
ردیف نام ماشین فضای مورد نیاز (مترمربع)
1 تزریق 350 گرمی 45×15
2 تزریق 150 گرمی 35×15
3 تزریق 100 گرمی 4×15
4 تزریق 250 گرمی 5×15
5 تزریق با کالیت 3×2
6 جوش التراسونیک 2×15

7 دستگاه پرچ 05×05
8 کمپرسور باد 1×05
9 خشک کن رنگ 15×2
10 اپری رنگ 05×3
11 تراپ 15×4
12 گاز گیر 1×15

انتخاب روش استقرار :
یکی از عوامل مهم در تعیین روش استقرار نمودار فرایند عملیات می باشد، که ما به شرح فرایند عملیات در مورد محصول مورد نظر می پردازیم :
مواد اولیه از انبار مواد اویه به سمت دستگاه گاز گیر مواد حمل می شود ، موادی که در تولید نیاز به گازگیری دارند عبارتند از :
ABS/PC
POM
PA66-30%GF
PC

جدول روش گازگیری در زیر آمده است:
ردیف نام مواد حداکثر درجه حرارت گازگیری حداقل درجه حرارت گازگیری حداقل زمان گازگیری حداکثر زمان گازگیری
1 ABS/PC 800C 900C 2hr 4hr
2 POM 700C 900C 2hr 4hr
3 PA66-30%GF 800C 1100C 20hr 24hr
4 PC 800C 1100C 6hr 8hr

پس از این مرحله مواد به سمت دستگاه های تزریق حمل می شوند.
وزن خالص هر قطعه و مواد اولیه و نیز مشخصات ماشین تزریق مورد نیاز برای هر قطعه در جدول آمده است.

ردیف قطعه وزن خالص gr نام مواد مشخصات ماشین تزریق
ظرفیت
(gr) وزن پرس
(Tn) تولید در ساعت
1 153 350 150 58
2 159 350 150 48
3 136 350 150 57
4 52 150 70 85
5 57 250 110 105

6 48 150 70 90
7 49 150 70 95
8 5 150 70 140
9 43 100 80 200
10 42 100 80 200
11 3 150 70 480

12 04 150 70 750
13 04 150 70 750
14 02 150 70 1300
15 003 150 70 3060
16 008 150 70 2500
17 09 150 70 880
18 03 150 70 1200
19 068 150 70 780

20 01 150 70 705
21 02 150 70 1380
22 006 150 70 540
23 04 150 70 560
24 175 150 70 400
25 126 260 130 30
26 108 260 130 30
در این مرحله برخی از قطعاتی که نیاز ببه رنگ کردن دارند به بخش رنگ می روند.
در این بخش قطعات رنگ شده ، و در سینی های مخصوص قرار گرفته و در خشک کن قرار می‌گیرند و سپس به سالن مونتاژ حمل می شوند.
محل استقرار بخش رنگ در تولید دارای اهمیت خاصی است ، به طوری که از نظر محل استقرار باید هم در نزدیکی سالن تولید و هم سالن مونتاز قرار داشته باشد تا از صرف زمان ، نیروی انسانی وصدمات حین حمل و ; و در نتیجه هزینه بیش از اندازه جلوگیری شود و همچیننی فرایند تولید محصول سرعت بیشتری گیرد.

قطعاتی که نیاز به رنگ کردن دارند در زیر آمده اند:
» بدنه اصلی جا رادیو
» درب رویی رادیو
» درب رویی جا سیگاری
» بدنه بیرونی کلید رادیو
» بدنه بیرونی سیگاری
» در این مرحله قطعات تولید و خریداری شده از طرف سالن مونتاژ از انبار تقاضا می شوند.
برخی از قطعات قبل از برده شدن به سالن مونتاژ تحت جوش التراسونیک قرار می‌گیرند و درب رویی آنها رنگ می شوند .
» درب سیگاری
» درب رادیو

طرح مونتاژ در زیر آمده است :

درب زیری جا سیگاری ضامن پلاستیکی
درب جا سیگاری جوش شده درب رویی جا سیگاری
فنر برگردان کلید

بست فلزی آبکاری شده کلید رادیو مونتاژ شده فنر ضامن کلید

پرچ 6×24بامیخ بدنه جا سیگاری
RD,405 بدنه داخلی کلید رادیو
فنر درب سیگاری پرچ 6×24 بدون میخ بدنه بیرونی کلید رادیو
فنر درب رادیو پین اتصال درب جا سیگاری A بدنه اصلی رادیو
C B پرچ 12×4 اورینگ
مجموعه پرچ10×4 پین پلاستیکی چرخدنده
پین اتصال درب جا رادیو ضربه گیر درب جا سیگاری ضربه گیر درب جا رادیو چرخنده مونتاژ شده قاب رویی چرخدنده
واشر پرچ آبکاری شده چرخدنده ساده
محفظه سیگاری مونتاژ نشده بدنه نگهدارنده چرخدنده
محفظه سیگاری مونتاژ شده درب محفظه سیگاری روغن
تلق زرد
فنر درب آبکاری شده
بدنه بیرونی کلید
کلید سیگاری مونتاژ شده بدنه داخلی کلید سیگاری

درب زیری جا رادیو ضامن پلاستیکی کلید
درب رویی جا رادیو فنر برگردان کلید
درب رادیو جوش شده فنر درب رادیو فنر ضامن کلید
چرخدنده متصل به میله فلزی میله فلزی
آبکاری شده

مجموعه پس از مونتاژ به بخش تمیز کاری برده شده و سپس با نایلون بسته بندی می شود، بدین صورت که هر مجموعه در یک نایلون قرار گرفته و درب آن بسته می شود و به تعداد 6 عدد در هر کارتن قرار می گیرد و تا موعد تحویل در انبار مجموعه که جنب سالن مونتاژ است انبار می شود .

روند تولید با توجه به ایستگاههای کاری :
ایستگاه 1 » چرخدنده مونتاژ شده + کلید رادیو مونتاژ شده
استگاه 2 » بدنه سیگاری + بدنه رادیو + دو بست فلزی آبکاری شده + چهار پرچ 12×4+ دو پرچ 10×4+ دو واشر پرچ آبکاری شده + دو ضربه گیر درب جا رادیو + دو پرچ 6×24 بدون میخ
ایستگاه 3 » نصب درب سیگاری جوش شده روی بدنه اصلی + پین اتصال + فنر + نصب کلید سیگاری مونتاژ شده
ایستگاه 4 » نصب درب رادیو + فنر درب رادیو + دو پین اتصال
ایستگاه 5 » محفظه سیگاری مونتاژ شده + درب رادیو جوش شده
ایستگاه 6 » بارگیری برای تمیز کاری
ایستگاه 7 » تمیز کاری
ایستگاه 8 » نایلون کشی
ایستگاه 9 » بسته بندی

استقرار ماشین آلات و تعیین بخشهای تولیدی به کمک روش استقرار :
پس از انجام بررسی لازم ، استقرار محصولی به عنوان بهترین استقرار انتخاب گردید. ضمناً سعی شده است حتی الامکان ماشین آلات تولیدی مشابه در کنار هم قرار گیرند به عبارت دیکر استقرار کارگاهی نیز مد نظر قرار گرفته است .
مساحت کل با جمع کردن مساحت هر یک از بخشها و اضافه کردن مساحت راهروها به آن به دست می آید .

استقرار سالن تولید
ردیف نام بخش نام تجهیزات تعداد مساحت تجهیزات (مترمربع) جمع مساحت مساحت بدون اکتساب راهروها مساحت با اکتساب راهروها
1 AA تزریق 350 گرمی 1 675 675 5625 230
تزریق 150 گرمی 4 525 21
تزریق 100 گرمی 1 6 6
تزریق 250 گرمی 3 75 225
2 AB گازگیر پلاستیک 4 15 6 6 16
3 AC ترازو 1 1 1 1 2
4 AD الکترومگنت 1 2 2 2 4

استقرار بخش با کالیت
ردیف نام بخش نام تجهیزات تعداد مساحت تجهیزات (مترمربع) جمع مساحت مساحت بدون اکتساب راهروها مساحت با اکتساب راهروها
1 BE باکالیت 1 6 6 6 10
2 BF Interwave 1 0.5 0.5 0.5 1
3 BG پست برق 1 1 1 1 15

استقرار بخش رنگ
ردیف نام بخش نام تجهیزات تعداد مساحت تجهیزات (مترمربع) جمع مساحت مساحت بدون اکتساب راهروها مساحت با اکتساب راهروها
1 CH سکو و هود رنگ 2 42 84 84 126
2 CI خشک کن 3 28 84 84 126
3 CJ میز کنترل 1 2 2 2 3
4 CK کمپرسور 1 25 25 25 3

استقرار بخش جوش التراسونیک
ردیف نام بخش نام تجهیزات تعداد مساحت تجهیزات (مترمربع) جمع مساحت مساحت بدون اکتساب راهروها مساحت با اکتساب راهروها
1 DL جوش التراسونیک 2 225 45 45 12

استقرار بخش سری تراشی
ردیف نام بخش نام تجهیزات تعداد مساحت تجهیزات (مترمربع) جمع مساحت مساحت بدون اکتساب راهروها مساحت با اکتساب راهروها
1 EM تراپ 1 6 6 6 20

استقرار سالن مونتاژ
ردیف نام بخش نام تجهیزات تعداد مساحت تجهیزات (مترمربع) جمع مساحت مساحت بدون اکتساب راهروها مساحت با اکتساب راهروها
1 FA میز مونتاژ 5 16 8 8 48

استقرار انبار مجموعه
ردیف نام بخش نام تجهیزات تعداد مساحت تجهیزات (مترمربع) جمع مساحت مساحت بدون اکتساب راهروها مساحت با اکتساب راهروها
1 GA ……… …. …….. …… 150 240

استقرار انبار مواد اولیه
ردیف نام بخش نام تجهیزات تعداد مساحت تجهیزات (مترمربع) جمع مساحت مساحت بدون اکتساب راهروها مساحت با اکتساب راهروها
1 HA …… …… …… ….. 100 150

استقرار بخش قالبسازی
ردیف نام بخش نام تجهیزات تعداد مساحت تجهیزات (مترمربع) جمع مساحت مساحت بدون اکتساب راهروها مساحت با اکتساب راهروها
1 HA فرز 4 4 16 16 25
2 IB صفحه تراش 1 6 6 6 9
3 IC اسپارک 6 3 18 18 25
4 ID CNC 1 8 8 8 12
5 IE اره لنگ 1 2 2 2 3
6 IF درپی 1 2 2 2 3
7 IC تراش 1 6 6 6 9

در این شکل ، استقرار پیشنهادی بخش‌های تولیدی را نشان می‌دهد که در آن طول و عرض بخشها طوری در نظر گرفته شده است که اولاً مساحت هر بخش را ارائه دهد، ثانیاً ارتباط لازم بین بخشها برقرار شود و ثالثاً از نظر هندسی شکل منظمی بدست آید.
در استقرار پیشنهادی مورد نظر بخشA (تولید) و سپس F (مونتاژ) و پس از آن بخش C (رنگ) بیشترین ارتباط را با سایر بخشها دارند . بنابراین در رسم نقشه استقرار ابتدا به این سه بخش توجه شده است .
سایر بخشها با توجه به جریان حرکت مواد به ترتیب در اطراف این دو بخش قرار گرفته اند.

ردیف نام بخش ابعاد بخش مساحت بخش (مترمربع)
1 A 9×32 288
2 B 2×5 10
3 C 5×10 50
4 D 4×4 16
5 E 6×4 24
6 F 9×10 90
7 G 20×12 240
8 H 12×125 150
9 I 9.5×24 228
جمع (مترمربع) 1156

H I E A B D C F G
H X X A A X E X X
I O X X X
E O
A O
B O
D O
C O
F
G

نام بخشها درجه اهمیت ارتباط میان بخشها
:H انبار مواد اولیه A:Asolutly
:I قالبسازی E:Special Important
:E سری تراشی I:Important
:A تولید O:Ordinary
:B باکالیت U:Unimportant
جوش التراسونیک X:Underiable
:C رنگ
:F مونتاژ
:G انبار مجموعه (مونتاژ)

نقشه جا نمایی پیشنهادی
بخش های کمک تولیدی و براورد مساحت آنها:
بخش نگهداری و تعمیرات (نت) :
به منظور جلوگیری از بروز خرابی و از کار افتادگی ماشین آلات ، بخشی به نام نگهداری و تعمیرات در نظر گرفته شده است.
بخش نت معمولاً فعالیتهای خود را به دو صورت اضطراری و پیشگیرانه (PM) انجام می‌دهد. مزایای بخش نت تخصیص بهتر نیروی انسانی به فعایتها ، کاهش درصد خرابی ماشین‌آلات، افزایش کارایی و برنامه ریزی تولید بهتر می باشد.
برای این بخش ، مساحتی برابر با 70 مترمربع در نظر گرفته شده است که بخشی از آن اختصاص به انبار لوازم یدکی دارد.

بخش کنترل کیفیت :
به منظور تطبیق محصولات ساخته شده با نیازهای مشتری و نیز بازرسی کنترل کیفی محصولات بخشی به نام کنترل کیفیت در نظر گرفته شده است .
بخش کنترل که در کنار سالن مونتاژ در نظر گرفته می شود که شامل ماشینهای هیتر ، تست ضربه ، تست عملکرد و اسناد و مدارک می شود و مساحتی برابر با 24 مترمربع برای آن در نظر گرفته شده است.

انبار :
این بخش به سه بخش کوچکتر تقسیم می شود که عبارتند از:
انبار مواد اولیه ( بخش دریافت ):
برای این بخش احتی برابر 150 مترمربع در نظر گرفته شده است .

انبار کالای در جریان ساخت :
این بخش در بخشهای مختلف تولید ، رنگ و ; تقسیم شده است و نی زقسمتی نیز در انبار سالن مونتاژ ذخیره می‌شود.
مساحت کالای در جریان ساخت بستگی به سیستم برنامه ریزی تولید و یا به عبارتی سیستم سفارش دهی دارد که باید از سوی مدیریت اتخاذ گردد.
مثلاً در سیستم تحول به موقع (JIT) ، هدف آنست که موجودی کالا در انبارها به حداقل ممکن کاهش یابد ( در حالنت ایده آل به صفر برسد.)
با توجه به مواد فوق مساحتی برابر 50 متر مربع را به این انبار اختصاص می دهیم.
انبار محصولات ( بخش ارسال) :
برای این بخش با توجه به اینکه شرکت ساپکوهر چند هفته یکبار محصولات را دریافت می‌کند ، به مساحت زباید نیاز نیست .
اگر انبار را قفسه بندی نماییم و از عامل ارتفاع هم نهایت استفاده را ببریم برای انبار کردن تولیدات بطور متوسط به مساحت 55 متر مربع به ارتفاع 2 متر نیاز داریم. ولی به علت برخی سیاستهای خاص از جمله احتمال کمبود در ماههای آینده همواره میزانی ذخیره اطمینان در نظر گرفته می شود و در نتیجه به مساحت انبار افزوده می گردد و با احتسابی راهروها 240 مترمربع در نظر گرفته می شود.

بخش توسعه و تحقیق (R&D) :
این بخش به منظور بالا بردن سطح تکنولوژی ، ارائه طرحهای نوین و ;. در نظر گرفته شده است . برای این بخش مساحتی برابر 25 مترمربع در نظر می‌گیریم .
بهتر است این مکان در مکانی دور از صداهای ناشی از تولید باشد.

بخش مهندسی :
برای این بخش مساحتی برابر 16 مترمربع در ظنر گرفته شده است .

بخش‌های غیر تولیدی و مساحت آن :
بخش اداری :
100مترمربع برای این بخش در نظر گرفته شده است که شامل بخش دفتری انبار و تکثیر ، اتاق هیات مدیره ، اتاق جلسات ، اتاق بازرگانی ، بخش دفتری مونتاژ می شود .

غذا خوری و آشپزخانه :
با توجه به تعداد پرسنل که تقریباً 100 نفر می‌باشند مساحتی برابر 15 مترمربع برای آشپزخانه و 80 متر مربع برای غذا خوری در نظر گرفته شده است .

نمازخانه :
بخش نمازهانه ، اتاقی به مساحت 5 مترمربع در نظر گرفته شده است.

سرویس بهداشتی :
توالت و سه دوش در نظر گرفته شده است که روی هم مساحتی معادل 15 مترمربع را اشغال می کنند.

پارکینگ :
برای این منظور از محوطه حیاط کارخانه استفاده می شود و در بدو تأسیس ، پارکینک مجزایی در نظر گرفته نمی شود.

نگهبانی :
یک اتاق به مساحت 10 مترمربع در محل درب ورودی کارکنان بریا اسن قسمت در نظر گرفته شده است .

رختکن :
یک رختکن برای سالن مونتاژ به مساحت 6 مترمربع و برای دیگر کارکنان در اتاقی در محوطه به مساحت 12 مترمربع در نظر گرفته شده است .

توجه :
برای اینکه در فضای اشغال شده توسط بخشها صرفه جویی کنیم ، می توانیم از یک ساختمان دو سا سه طبقه که بخشهای کمک تولیدی و غیره در طبقات فوقانی قراردارند ، استفاده نماییم.

انتخاب سیستم حمل و نقل :
با توجه به ماهیت مواد اولیه و محصولات ، حمل و نقل محصولات مشکلی را به وجود نخواهد اورد.
بنابراین به وسایل چندانی نیاز نخواهیم داشت. و می‌توان با استفاده از چرخ دستی های ساده ، قفسه ها و ;. حمل و نقل را انجام داد .
البته اگر انبارها را به صورت قفسه ای در طبقات متعدد در نظر بگیریم بهتر است که از لیفتراک برای قرار دادن محصول و مواد اولیه در طبقات مختلف استفاده نماییم .

بررسی نیروی انسانی :
نیروی انسانی مورد نیاز بخش نگهداری و تعمیرات 8 نفر می باشد که به 3 نیروی متخصص و 5 تکنسین تقسیم می‌شوند.
نیروی انسانی مورد نیاز بخش کنترل کیفیت 2 نفر است این تعداد شامل نیروی متخصص و تکنسین می باشد . به همین ترتیب برای انبارها 4 نفر ، مهندسین 7 نفر ، توسعه و تحقیق 5 نفر ، نگهبانی 2 نفر ، آشپزخانه 2 نفر ، امور اداری و مالی 15 نفر مورد نیاز است .
و نیز برای پاکیزگی و آراستگی محیط اطراف و محوطه داخل کارخانه به یک کارگر ( باغبان) نیاز است.

در جدول ذیل نیروی انسانی و نیز مساحت مورد نیاز هر بخش آورده شده است.
ردیف بخش واحدهای موجود در بخش مساحت هر واحد (مترمربع) مساحت بخش
(مترمربع) نیروی انسانی مورد نیاز
1 تولیدی تزریق
مونتاژ
قالبسازی
رنگ
جوش التراسونیک
سری تراشی
باکالیت 288
90
288
50

16
24
10 666 70
2 کمک تولیدی نگهداری و تعمیرات
دریافت
ارسال
انبار در جریان ساخت
کنترل کیفیت
مهندسی
توسعه و تحقیق 70
150
240

50
24
16
25 575 23
3 غیر تولیدی سرویس بهداشتی
رختکن
آشپزخانه و غذا خوری

اداری
نگهبانی
نمازخانه 15
18
95
100
10
5 243 19

محاسبات مربوط به تعداد تولید روزانه :
ساعات کاری روزانه 24 ساعت در نظر گرفته شده و در دو شیفت ( از 730 تا 18 و 18 تا 730) که با احتساب تعطیلات کاری 310 روز به طور متوسط در نظر گرفته شده است .
بنابراین تولید روزانه به صورت ذیل محاسبه می شود.
کل تولید سالیانه
تولید روزانه = —————-
روزهای کاری

تولید روزانه مجموعه پژو 405 = = 22580
تولید روزانه مجموعه پژو RD = = 161.29

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   36   37   38   39   40   >>   >