پروژه دانشجویی مقاله در مورد ادوات جنگی در صحنه های جنگ در نقش ب

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد ادوات جنگی در صحنه های جنگ در نقش برجسته های آشورنو در word دارای 31 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد ادوات جنگی در صحنه های جنگ در نقش برجسته های آشورنو در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد ادوات جنگی در صحنه های جنگ در نقش برجسته های آشورنو در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد ادوات جنگی در صحنه های جنگ در نقش برجسته های آشورنو در word :

پیشگفتار:
در آغاز وظیفه ی خود می دانم از استاد فرزانه و محترم خود جناب آقای دکتر محمد رحیم صراف که با کمک ها و راهنما یی ها ی بی شاعبه ی خود شان مرا به سر منزل اصلی رسانیدند کمال تشکر و قدردانی را دا شته باشم وسپس سپاس گذارم از جناب آقای دکتر نیکنامی که با در اختیار گذاردن پایان نا مه ای خودشان شایان ترین کمک ها را به ما دانشجویان نموده اند و بسیار قدردانی میکنم از مسئولین شاخص و قابل احترام دانشگاه تربیت مدرس الاخصوص جناب آقای دکتر موسوی معاون دانشگاه تربیت مدرس که در سایر هماهنگی های جناب دکتر صراف با همکاری بی دریغ خود وهماهنگی با کتابخانه مرکزی دانشگاه تربیت مدرس گره از کار من گشودند .

ودر آخر تشکر می کنم از دوستان وخانواده ام که با حمایت همه جانبه ی خود مرا همراهی کردند.

مقدمه :
آشوریان مردمانی جنگجو ودلاور بودند وقتل وغارت و کشتار وخشونت یکی از جلوه های بارز شاخصیت پادشاهان این قوم بوده است و طبیعی ست که آثار هنرمندان از این امر متأثر باشند .
واما هنرمندان با به تصویر کشیدن شاهان در صحنه های جنگ خو استه اند قدرت شاهان آشوری را در این زمان نشان دهند .
ادوات جنگی آشوریان به زیبایی وظرافت خاصی به طور کامل در نقش برجسته ها تصویر

شده که توضیحاتی کلی در این تحقیق داده شده .
من این نکات را بیان کردم چون موضوع تحقیقم در مورد ادوات جنگی در صحنه ی جنگ آشورنوبود ومن در آخر تحقیقم یک جمع بندی کلی در مورد تمامی ادوات وشاهان در صحنه های آشور نو به عمل آورده ام .

ـ درآمد
1- موقعیت جغرافیایی
2- معیشت مردم آشور
3- آشورنو

1- موقعیت جغرافیایی آشور :

آشور در واقع در شمال شرق بین النهرین علیاء قسمتی که رودخانه ی دجله از شمال غرب به جنوب شرق جریان می یابد
منطقه ای را به وجود آورد که آشور نام گرفت .
آشور در واقع یک منطقه ی کوهپایه ای بود .
آشور پوشیده از تپه های باستانی ست که زمانی شهرهای بزرگ وکوچک را تشکیل می داد.
و مدینه های مدفون در آنسوی دجله شهر نینوا بود که روزگاری پایتخت آشوریان به حساب می آمد.

2- معشیت مردم آشور :
آشور در یک منطقه ی سنگلاخی و کوهپایه ای که از لحاظ طبیعی سرزمین فقیدی ست .
دره ی باریک دجله با کوه های به نسبت بلند در دو ساحل آن به سختی می تواند محصول کشاورزی کافی را برای تغذیه جمعیت خود به بار آورد . اما با تمام این تفاسید اینها برای تامین منابع خویش از طریق تجارت با کشورهای دیگر چشم داشتند .برای یک تجارت سود آور با ملت های دیگر آشوریها باید تولیداتی داشته باشند تابتوانند آن را برای مبادله با ملل دیگر عرضه کنند .این تولیدات بیشتر منسوجات پشمی در مقیاس عظیم بود .اینها از نظر پشم ریسی و بافندگی و رنگرزی مهارت زیادی داشتند .
اینها به خاطر موقعیت جغرافیایی منطقه کشاورزی کم داشتند ولی در عوض دام بسیار پرورش

 

می دادند.
وبه خاطر روابط تجاری که داشتند توانستند از نظر اقتصادی قدرتمند شوند و در منطقه حرف اول را از نظر اقتصادی بزنند .
1- آشور نو :
هنر آشور میانی با قتل نینور تای اول در سالهای پایانی قرن 13ق م به پایان رسید . سیصد سال طول کشید تا هنر و معماری امپراتوری آشور نصر پال دوم در نمرود پایه ریزی شد.در این زمان

تحولات سیاسی و نژادی در خاور نزدیک صورت گرفت.بعد از مرگ نیور تای اول مهاجرت عظیم مردمی به نام مردمان دریابه سوی آسیای صغیر و سوریه آغاز شد.این مردم پس از نابودی امپراتوری هیتی،فریژیها را به سرزمین آسیای صغیر و فلسطینیها را به سرزمین فلسطین آورده و مصریها تا مرز انحطاط رهنمون شدند. در همین دوران آرامیها آخرین شاخه از قبایل بدوی سامی

 

صحرای سوریه-در گروههای بسیار از سوی شرق نفوذ به مناطق غرب رود فرات را آغاز کردند و بالاخره به بابل راه یافتند . آرامیها به آسانی نفوذ کردند و اما تنها آشور به کمک ارتش منظم خود توانست از تفوذآنها جلوگیری کند . این مهاجرتها و جنگها 3 قرن طول کشید.در این مدت آشوریها توانستند تغییر شکل مشخصی در نظام سیاسی و مفهوم پادشاهی به وجود آورند.
آنها ابتدا ایالت کوچک خود آشور را گسترش و نظام حکومتی سازمان یافته تری را بنا و سرانجام یک امپراتوری عظیم شد .
در طول قرن 11 و 10 ق م آشوریها برای کسب قدرت و ایجاد امپراتوری سرگرم جنگ به همسایگان شمالی و غربی بودند و زمان کمتری را صرف آفرینش های هنری و کاهای عظیم معماری کردند . واحتمالاً به همین دلیل است که در این دوران چنین آثاری نداریم . ازسویی در طول سالهای جنگ و ناآرامی ،آشور خدای حامی شهر آشور که تا آن زمان چیزی بیش از خدای محلی نبود .
– صحنه های جنگ در نقوش برجسته ی آشور نو :
1- جنگ میان اعراب و پادشاهان آشور
2- جزئیات جنگ آشور نصیر پال II علیه ت- ارمان پادشاه ایلام در ساحل رود اولای‹کرخه›
3- صحنه ی جنگ آشور نصیر پالII در نینوا در حال حمله به قلعه ی دشمن
4- آشور نصیر پال II به همراه نظامیان آشور در حال حمله

5- صحنه ی جنگ آشور با نیپال دوم در نمرود ‹حمله ی آشوریان به قلعه ی دشمن›
1- این نقش بر جسته جزئیات جنگ میان آشوریها و اعراب می باشد که از نقش بر جسته ا زکاخ شمال آشور با نیپال در نینوا دوران امپراتوری آشور به دست آمده.
2- 526› هنرمند کمک ایجاد یک خط مایل از طریق سه شتر ، یکی در ابتدای ردیف بالا در سمت راست، دیگری اندکی جلوتر به سمت مرکز صحنه در ردیف دوم ، و سومی در سمت چپ در

ردیف پایین بیننده را وادار می سازد صحنه ی جنگ را از طریق این شتر سواران از ردیفی به ردیف دیگر تعقیب کند . خط مایل دیگری این بار در جهت مخالف نظر را از پایین به بالا راهنمایی می کند . مسیر نگاه در این حرکت نخست از سمت راست در ردیف پایین از سوار کار آشوری آغاز می گردد و پس از یک حرکت مواج بسیار زیبا از طریق شتر بر زمین افتاده به دومین سوار کا آشوری – در یک خط مایل به سومین اسب در سمت چپ در ردیف دوم و از آنجا به چهارمین آنها در انتهای سمت چپ در ردیف بالا پایان می پذیرد .

3- از ردیف اول که شروع کنیم سمت راست را در نظر می گیریم و به طرف چپ همراه جنگجویان که به سمت چپ تصویر در حرکتند می رویم و از شتری که در سمت راست دیده میشود شروع می کنیم .
بر روی شتری که در حال دویدن است دو جنگجوی عرب که یکی از آنها تیر کمان به دست دارد و روی شتر سوارند و سرباز پشت او دست چپ خود را به بالا برده است و در زیر پای شتر که کشته شده دیده می شود – جلوی شتر یک سرباز آشوری با کلاه خود را که لباسی ساده که انتهای آن تا روی زانوی این فرد آمده دیده می شود و کمربندی به کمر و یک نیزه و سپر در دست که سرباز عربی که دستهایش را باز کرده و در حال افتادن است نیزه را در بدنش فرومی برد جلوی این سرباز یک ارابه می بینیم که مختص آشوریان است و چرخ آن 8 پره دارد و ارابه ی آشوری به یک اسب بسته شده و در حال حمله است و جلوی این ارابه یک اسبی که همراه سربازش در حال سرنگونی ست دیده می شود و جلوی آن دو سرباز آشوری که یکی سپر و نیزه و دیگری تیر کمان به دست دارد به حالت حمله وجود دارد .

واما ردیف وسط دو سرباز آشوری بالباس مثل سربازان دیگر آشوری دراین صحنه که یکی تیر کمان به دست دارد ودیگری سپر ونیزه ودر حال حمله به دو سربا ز عرب که سوار بر شتری در حال دویدن میباشند که زیر پای این شتر دوباره یک سرباز عرب کشته شده دیده می شود این سربازهای روی شتر یکی در پشت شتر است که بر گشته به پشت ودر حال تیر اندازی با تیر کمان به سرباز آشوری ست وسرباز جلوی وی نیزه به دست است .جلوی این ها دو سرباز آشوری با همان لباسهاپشتی تیر کمان بدست ودر حال تیر اند ازی دوان و جلویی سپر ونیزه به دست در حال دویدن

وبافرو بردن نیزه به بدن سرباز عربی که کمان به دست دارد
وباز جلوی آنها دو سرباز عرب در حال دویدن به دنبال سرباز آشوری سوار بر اسب که بانیز ه درحال کشتن سرباز عرب که سوار شتر بوده ودر اینجا در حال سرنگونی ست .
در ردیف پایین یک سرباز عرب را داریم که ظاهراً کتفش تیر خورده وجلو ی آن سرباز آشوری اسب سوار در حال تیر اندازی با تیر و کمان را می بینیم و شتری در جلوی این اسب سوار که دو سرباز عرب روی آن است که شتر سرنگون شده و سرباز پشتی در حال افتادن و سرباز جلویی یک دست بالا و در دست راست او یک نیزه دیده می شود .و جلوی این شتر دو سرباز عربی که شخص

پشتی یک دست خود را به سمت صورت بالا برده و دست راست خود را بر سر خود قرار داده و سرباز عرب جلویی در حال راه رفتن به پشت برگشته و دستانش را بالا برده و جلوی او یک سوار آشور در حال دویدن و حمله که باز دو سرباز عرب بر روی آن پشتی در حال تیر اندازی و جلویی تیر کمان به دست و جلوی شتر یک سرباز عرب در حال افتادن و جلوی او دو سرباز آشوری باز باهمان لباسهای مشابه که هر دو سپر و نیزه به دست در حال حمله اند و یک سرباز عرب را می کشند .
ادوات جنگی به کاربرده شده دراین نقش بر جسته :

تیر کمان – نیزه – سپر – کلاه خود جنگی – شمشیریا خنجر .
اکثر سربازان آشوری در این تصویر به کمر یک خنجر یا شمشیر بسته اند .
در دو نقش بر جسته که در واقع یک نقش بر جسته است جنگ آشور با نیپال علیه تِ- اومان پادشاه ایلام در ساحل رود اولای ‹کرخه›را نشان می دهد که از کاخ جنوب غربی سنا ضریب نینوا بدست آمده .
این نقش بر جسته چگونگی کشته شدن پادشاه ایلام تِ- اوتان و ولیعمرش تمرتیو به تصویر کشیده شده .
اگرازسمت راست تصویرکه شروع کنیم وبه ردیف پایین بیاییم این طورمی توانیم توصیف کنیم:
یک شخص که نیزه به دست دارد و سپر در حالت ایستاده به سمت راست نقش حرکت می کند و در وضعیت حمله است . در پشت او پنج شخص دیده می شود که همگی لباس ساده ی مشابه به تن دارند که کمربند به کمر بسته اند که به نظر می آید کشته شده اند چرا که روی زمین افتاده اند . روی یکی از اینها یک لاشخور و روی دیگری در بالای تصویر دو تا لاشخور یکی در قسمت دست و دیگری در قسمت پا دیده می شود در کنار این شخص یک تیر و کمان دیده می‌شودودر پشت اینها درخت وجود دارد . به تصویر بعدی که ادامه ی این نقش بر جسته است می رسیم در قسمت راست باز یک درخت دیده می شود وتعداد دیگر درخت در بالای تصویر که زیر آنها یک ارابه دیده می شود سرنگون شده اند و کلاه از سرشان افتاده است دیده می شود .

تشخیص شاه ایلامی که در چهار قسمت نقش بر جسته است کار سختی نیست .
کلاه بر سر دارد و لبه ی لباس او در قسمت جلو و پایین دامن بر خلاف پوشش ساده ی دیگران ، با یراقهای متشکل از ردیف کلکها (روزت ) تزیین و شرابه ای بلند ی به آن افزوده شده است . در زیر این تصویر ما در سمت راست تصویر تمرتیو – فرزند ارشد تِ- اومان به دست پدر را گرفته و او را که سخت مجروح است از صحنه ی جنگ بیرون می آورد .ودر پشت اینها یک درخت است ودر پ

شت درخت شخصی که در شکمش تیر فرورفته دیده می شود .
در پایین تصویر سمت راست شخصی دیده می شود که پیراهن او تا بالای زانو آمده و کمربندی به کمر دارد و یک سر بند به سر و ظرف کمان به پشت و خنجر به دست در حال حمله است .
پشت سر همین شخص سربازی را داریم که سر بریده ی تِ- اومان را به سمت چپ حمل م

ی کند تا آن را به عنوان یاد بود پیروزی به آشور انتقال دهد . لباس او هم تا روی زانو آمده و پیراهنش آستین کوتاه بوده و به پشتش ظرف کمان است .
در قسمتی که این سرباز به طرف چپ می رود یک سربازی که کشته شده و در اطرا فش تیر و کمان وظرف کمان افتاده وچند سرباز کشته شده در اطراف این سرباز وجود دارد که در تصویر

کاملاًمشخص نیستند . یک کتیبه و درخت بالای سراین فرد دیده می شود .
در تصویر قبل این در زیر سربازانی که گفتیم کشته شده اند یک کتیبه دیده می شود در زیر آن یک سرباز آشوری که با گرز مرگبار به سر تمرتیو می کوبد دیده می شود که سرباز پیراهنی در تن دارد که تاروی زانو آمده و حاشیه ی مزین دارد و کلاه مخروطی به سر و چکمه بر پا دارند و تمر تیو لباس ساده و کمربند بر کمر و سربندبرسردارد . ودارای ریش می باشد ودرست زیر پای اینها بدن بدون سر بالباس ساده دیده می شودکه پاهایش لخت است.
در سمت راست تصویر یک سرباز دیده می شود که نیزه به دست و ظرف کمان به پشت درحال حمله است وزیر پای او یک تیرکمان دیده می شود ولباسش مثل لباس سربازان دیگر است(تزئینی) البته به نظر من اوشاه است چرا که بر خلاف سربازان دیگر سربند به سر بسته و حاشیه‌ی لباسش دارای تزئینی روزت است . در پشت سر این سربازی دیگر کلاه و تیردان و کمان پادشاه مقتول ایلام وبه عنوان غنیمت جنگی از زمین بر می دارد . ودربالای این سرباز یک درخت و درکنارش سربازی راداریم که سر تِ- اومان را می‌برد که لباس تِ- اومان باحاشیه‌ی تزئینی‌ست ودارای ریش می باشد .
در کل در این نقش سربازان ایلامی بسیاری دیده می شود که کشته شده وتیر دان وتیر کمان آنها در اطرافشان پخش شده است.
ادوات موجود در این تصویر ( یک نقش بر جسته ) :
تیر و کمان و تیر دان ونیزه و خنجر – سپر – گرز مرگبار .

3-1 این نقش برجسته از گروه نقش بر جسته هائی که آشور نصیر پال II را در صحنه جنگ نشان میدهد واز کاخ شمالی نینوا کشف شده است دراین نقش برجسته هجوم افراد نظامی آشوری را به همراه آشور نصیر پال II به یک قلعه دشمن نمایش داده اند ، در این صحنه شاه آشوری در حال ایستاده واز سمت راست بدن دیده می شود سر و صورت و پاها از نیمرخ وبدن از مقابل به تصویر کشیده شده است . شاه آشوری در این صحنه پیشانی بند پهنی را برسر گذاشته ، لباس شاه آشوری نیز که شامل پیراهن آستین کوتاه که در دور کمر آن باند پهنی به عنوان کمربند بکار رفته وادامه این لباس تا پائین بدن تا روی مچ پا میرسد وحاشیه این قسمت از لباس مزین می باشد .کفش پادشاه آشوری از نوع صندل بند دار است .

دستبند پهنی قسمت اصلی آن در دست چپ بیرون دست شاه مشاهده می شود . متاسفانه به علت کوچکی پیکره های این نقش بر جسته سایر وسائل تزئینی شاه مشخص نبود.
سلاح شاه آشوری شامل شمشیر بلندی است که به وسیله بند باریکی که از روی سینه و روی دوش چپ او گذشته ودر پشت بدن مجدداً به کمر بند وصل می شود به کمر بند شاه متصل میگردد، ودر دست راست شاه آشوری کمان قوسی شکلی دیده می شود وبادست چپ چله کمان را عقب کشیده و تیر را در آن قرار داده ودر حال تیر اندازی نمایش داده شده است .

در کنار شاه ودر پشت بدن وی یک فرد نظامی آشوری دیده می شود که کلاه ولباس او شبیه پوشاک نظامیان آشوری می باشد این فرد نظامی که دارای موهای سروریش بلندی می باشد احتمالاً یکی از افسران بلند پایه آشوری می باشد که شاه را در این صحنه همراهی می نماید ، این شخص نیز شمشیر بلندی بر کمر داشته ودست چپ خود را به مانند شاه به جلو آورده ولی کمانی در دست او مشاهده نمیشود احتمالاً در دست راست او سلاحی شبیه به خنجر یا

شمشیر ؟ قرار گرفته است این شخص محافظ شاه آشوری است .
در برابر شاه و نظامی آشوری برج متحرکی که در زیر آن چرخ که قسمت پائین آن بصورت مکعب مستطیل بوده وقسمت فوقانی آن دارای یک سکودرقسمت جلوی آن نیز محل اصلی برج که به صورت مکعب مستطیل وتو خالی میباشد ومحل قرار گرفتن سربازان تیرانداز آشوری می باشد تمامی قسمتهای بدنه این برج با باندهای افقی وعمودی تزئین یافته است ، در قسمت جلوی برج متحرک لوله بلندی ( شبیه به لوله توپ ) مشاهده میگردد وبنظر میرسد که از لوله های مذکور جهت تخریب ساختمانها ی دشمن استفاده میشد .
در قسمت جلوی برج متحرک بریدگی دایره ای شکلی دیده می شود که یک سرباز تیر انداز آشوری در داخل آن قرار گرفته و به طرف دشمن تیر اندازی می کند . در قسمت بالای برج ودر داخل محفظه آن دو سرباز آشوری در حلل تی اندازی مشاهده میگردند که کلاهی شبیه به کلاه مخروطی نظامیان آشوری بر سر دارند ، لباس آنها نیز احتمالاً شبیه به لباس همانها می باشد و هر دو نفر آنان مسلح به تیر و کمان می باشند .
در روی زمین ودر کنار برج متحرک دو نفر دیگر از تظامیان آشوری دیده می شوند که زانوی خود را بر زمین گذاشته وبه طرف مقابل تیر اندازی می نمایند . کلاه ولباس این دو نفر نظامی آشوری نیز به مانند همانهائی است که قبلاً در مورد نظامیان آشوری آنها را بررسی نموده ایم . علاوه بر تیر و کمان شمشیر بلندی نیز در کمر آنها مشاهده میشود . وضعیت کلی این نقش برجسته که صحنه میدان نبرد جنگجویان آشوری و دشمن مقابل را در حالتهای گوناگون نشان دهند .

در روی این نقش برجسته دو نظامی دیگر آشوری نیز در زیر پای قلعه ای دیده می شوند که کلاهی نظیر افراد قبلی داشته ولی لباس آنها در پائین تنه بر خلاف لباس آنها بصورت دامن بلندی است که تا روی مچ پا می رسد این دو نظامی آشوری روبروی همدیگر قرار گرفته وفردی که در سمت راست دیده می شود شمشیر بلندی را نیز بر کمر خود بسته است هر دو نفر این نظامیان آشوری میله بلندی که سر آن شبیه به سه گرز بوده وبرجسته نشان داده شده است بر دست گرفته و مشغول کندن پی ساختمان قلعه می باشند در قسمت مرکزی این صحنه دو نفر که

کوچکتر از دیگران به تصویر کشیده شده اند روبروی هم قرار گرفته اند و نفر سمت چپ که احتمالاً یک نظامی آشوری است در حال درگیری با فردی از دشمن مشاهده می گردد .
افراد نظامی دشمن در این نقش برجسته باپیشانی بندهایی که بر دور سر بسته اند مشخص می باشند این افراد در بالای قلعه ای که مورد حمله قرار گرفته دیده می شوند قلعه مورد نظر ساختمانی است که در قسمت بیرون آن وروی دیوارهایش مثلث های کوچکی در کنار همدیگر قرار گرفته اند که احتمالاً جهت ایجاد دید و یا محل تیر کش مورد استفاده قرار میگرفت در قسمت مرکزی این بنا برج بلندی دیده می شود که قسمت فوقانی آن بشکل دایره ای شکل با دیواره هایی که قسمت داخل آن نیز محل قرار گرفتن تیر اندازان دشمن می باشد قسمت فوقانی این برج نیز با مثلثهای کوچک در کنار همدیگر مزین شده است . برج دیگری نیز شبیه به برج اول در گوشه سمت راست این قلعه دیده می شود . اشخاصی که در قسمت فوقانی برج قرار گرفته اند بعلت شکستگی نقش برجسته در این قسمت معلوم نیست که چه حالتی دارند ولی در قسمت بالای دیوار قلعه حداقل تعداد 4 نفر از سربازان دشمن مشاهده می گردند که با تیر و کمان به طرف نظامیان آشوری تیراندازی می کنند . این افراد دارای ریش بلندی هستند و پیشانی بندی نیز در دو سر آنها دیده می شود ، که پوشش آنها قابل تشخیص نیست از چهار نفر فوق الذکر یک نفر در سمت راست دیوار و دو نفر درسمت چپ بالای قلعه دیده می شوند که در حال تیراندازی با تی

ر و کمان در جهت مخالف هم نمایش داده شده اند . یک نفر از آنها نیز در دست چپ تیر و کمانی را گرفته و دست راست خود را به طرف افرادی که در قسمت فوقانی برج سرنگون میگردد و فرد دیگری نیز بعد از کشته شدن در حالیکه قسمت بالای بدن او از دیوار قلعه آویزان شده است دیده می شود .
علاوه بر این افراد دیگری نیز از نظامیان آشوری در صحنه دیده می شوند که کار بخصوصی در ج

 

بهه جنگ بر عهده آنها نهاده شده است این دو نفر در قسمت مرکزی صحنه در حالیکه یک زانوی خود را بر زمین قرار داده و روبروی همدیگر نشسته اند . هر کدام از آنها در دست خود وسیله زنجیر مانندی در دست گرفته اند که دارای دسته می باشد قسمت دیگر زنجیر احتمالاً شبیه به قلابی است که افراد فوق الذکر با پرتاب آن به طرف کسانیکه در بالای قلعه مشغول دفاع می باشند باعث می شوند که افراد فوق به وسیله این سلاح و بوسیله قلاب آن از بالای دیوارها به طرف پایین سرنگون شوند .

بنظر میرسد که اشخاص دیگری نیز از افراد متخاصم در صحنه فوق الذکر حضور دارند ولی به دلیل کامل نبودن این نقش برجسته وضعیت آنها نیز معلوم نمی باشد .1
4-1 نقش برجسته ایکه از زمان آشورنصیرپال II در دست است و حجاران آشوری در روی آن یکی از صحنه های جنگ این پادشاه را به تصویر کشیده اند ، نقش برجسته مزبور از کاخ شمالی « نینوا » کشف شده است .
متأسفانه در اثر ساییدگی نقوش موجود در روی نقش برجسته فوق دارای کیفیت مطلوبی نمی باشد و تقریباً قسمت اعظم آن بخصوص در قسمت فوقانی نامشخص می باشد . مطالعه و بررسی در روی این نقش برجسته نشان میدهد که :
آشور نصیرپال II شاه آشوری در صحنه کارزار در حالیکه روی ارابه قرار گرفته در حال تیراندازی مشاهده می شود شاه کلاه مخصوص سه قسمتی خود را بر سر گذاشته این نوع کلاه مخصوص شاه آشوری می باشد .
وسائل تزئینی شاه آشوری : دستبند ، بازوبند ، گردنبند و گوشواره ای باشد .
شاه آشوری به ارابه ای که چرخ آن دارای هشت پره می باشد سوار شده و نوع ارابه و سلاحهای بکار برده شده در آن و هم چنین تزئینات ساز و برگ اسبها مانند تصاویر قبل می باشد .
در داخل اتاقک ارابه به جز شاه آشوری که با تیر و کمان مشغول تیراندازی می باشد دو نفر دیگر نیز او را همـراهی می نمـایند بنظر میرسد یکی از آنهـا که افسـار اسبها را در دست گرفته باشد

ارابه ران بوده و نفر پشت سر آن که فاقد ریش می باشد از اعضای گارد سلطنتی شاه می باشد ، حضور افراد فوق در این نقش برجسته نشان میدهد که هنرمندان حجار آشوری شاه را به مانند صحنه های شکار با ارابه ران و افراد گارد مخصوص نمایش داده اند و حضورافراد مسلح گارد مخصوص نشان می دهد که در تمامی صحنه های بررسی شده تاکنون آشورنصیرپال II بندرت

بدون حضور افراد گارد مسلح دیده می شود و این موضوع یکی از ویژگیهای مخصوص همین پادشاه می باشد .
فرد ارابه ران کلاه ساده مخصوص خود را بر سر گذاشته که قسمت پشت آن که در روی گردن قرار می گیرد مقداری بلندتر از قسمت جلوئی آن می باشد . شخص فاقد ریش نیز کلاه و پیشانی بند ندارد ، لازم به توضیح است آنچنان که قبلاً نیز یاداوری نمودیم هنرمندان آشوری افراد گارد مسلح شاهان آشوری و خواجگان درباری را بدون ریش و بدون کلاه و پیشانی بند به تصویر کشانده اند متأسفانه فرم لباس و کفش این دو نفر در روی صحنه نمایش نامشخص می باشد .

صحنه روی این نقش برجسته که یکی از جنگهای آشورنصیرپال II را نمایش می دهد از بسیاری جهات با نقش برجسته قبلی مشابهت دارد از جمله اینکه در این صحنه نیز میدان کارزاری را نشان میدهد که نظامیان آشوری به فرماندهی پادشاه آشور به قلعه دشمن حمله نموده اند و فرمانده یا شاه دشمن (؟) که بر ارابه ای که با دو اسب کشیده می شود و چرخ ان دارای هشت پره می باشد که در اثر منهدم شدن ارابه سرنشینان ارابه سقوط کرده اند .
عده ای از سربازان آشوری که کلاه و لباس مانند نقش برجسته قبلی دارند با شمشیر و خنجر در حال کشتن سربازان دشمن دیده می شوند ، بنظر میرسد که نظامیان دشمن تا قد کلاه بوده ولی لباسی شبیه به لباس سربازان آشور بر تن دارند که بعضی از آنها در حال درگیری با نظامیان آشوری و بعضی دیگر کشته شده و جنازه های آنها بر روی زمین افتاده است .

ساختمان اصلی قلعه مزبور متأسفانه در اثر سائیدگی نقش برجسته دقیقاً مشخص نیست ولی دارای دروازه ای باطاق قوسی است که در داخل کادر مستطیل شکلی ایجاد شده است . در طرفین دروازه دو برج بلندی که تعدادی از تیراندازان دشمن از بالای آن برطرف نظامیان آشور در حال تیراندازی دیده می شوند ، دو تیرانداز دیگر نیز که مسلح به تیر و کمان و شمشیر می باشند از روی دیواری که کنار دروازه قلعه وجود دارد به طرف مقابل تیراندازی می نمایند .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله مدیریت در عصر پست مدرنیسم(فرآنوگرایی) در w

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله مدیریت در عصر پست مدرنیسم(فرآنوگرایی) در word دارای 11 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله مدیریت در عصر پست مدرنیسم(فرآنوگرایی) در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله مدیریت در عصر پست مدرنیسم(فرآنوگرایی) در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله مدیریت در عصر پست مدرنیسم(فرآنوگرایی) در word :

چکیده

از جمله پارادایمهای جدید که در پاسخ به کاستی های پارادایمهای سنتی و نوگرای مدیریت در پاسخگویی به نیازهای فزاینده و در حال تغییر سازمان و جامعه مطرح شده است پارادایم مدیریت فرا نوگرا (پست مدرن) است . فرا نوگرایی، محیط سازمان را متلاطم و متغیر میداند و در نتیجه با طرح هر گونه نظریه جامع در مورد مدیریت مخالف است و در برابر، برنامه ریزی، سازماندهی، فرماندهی، هماهنگی و کنترل، به ترتیب: به نوآوری، سازماندهی فعال، ترغیب، هم آفرینی و خود-کنترلی، باور دارد. این تحقیق بیشتر با رویکرد نظری و فلسفی انجام شده و هدف آن، شناخت شاخصههای اصلی دیدگاه پستمدرن و بررسی تأثیر آنها در نظریه مدیریت است. نفی عقلانیت، رسمیت و قانونمحوری در امور سازمانی، استفاده از استعارههای متنوع و نرم برای سازمان، تنوع ساختارهای سازمانی و توجه به گروههای خاص از جمله ویژگیهای نظریات پستمدرن مدیریت است. همچنین با توجه به تغییرات صورت گرفته در زمینه مدیریت به اصول مدیریت نوین پرداخته شده است.

کلید واژه ها: مدیریت، پست مدرنیسم(فرانوگرایی)، اصول مدیریت نوین.

مقدمه

دنیایپیرامون ما دائماً در حال تغییر و تحول است در این عصر رقابت در سطح جهانی گسترده شده، نیروی کار ناهمگون گشته، مسائل اخلاقی به طور جدی مطرح شده اند، فناوری و سیستم های اطلاعاتی به سرعت در حال پیشرفت اند. مفاهیم مدیریت، سازمان و رهبری و فرآیندهای مرتبط به شدت در معرض تغییرند. همراه با افزایش سرعت تغییرات و ورود به عصر اطلاعات، ماهیت و محیط کار نیز تغییر یافته است که سازگار شدن با این تغییرات نیازمند تعدیل های عملکرد و بزرگی در نوع کارها و نحوه انجام آنها و هم چنین اهداف و استراتژی های سازمان است. سازمان های امروزی در غالب بوروکراسی که با شکل حیرت آوری در تار و پود زندگی اجتماعی انسان امروز ریشه دوانیده است و زندگی بدون آنها غیر قابل تصور می نماید دیگر نمی تواند پاسخگوی نیازهای فزاینده و در حال تغییر سازمان و جامعه فردا باشد. امروزه رقابت در سطح جهانی گسترده شده است همه چیز در حال تغییر است. فناوری ارتباطات و اطلاعات به بالا ترین درجه خود رسیده است، محیط بیرونی و درونی سازمان ها متحول و غیر قابل پیش بینی و متغییر گشته است نگاه کارکنان و افراد جامعه به سازمان ها تغییر کرده است و سازگاری سازمان ها با شرایط محیطی برای دوام و بقا خود به والاترین هدف سازمان مبدل شده است که برای رسیدن به این هدف و بهبود و توسعه سازمانی نیازی مبرم به مدیریتی متمایز از دوره های گذشته مثل نوگرایی است. مدیریتی که توانایی برای سازگاری و انطباق با شرایط محیطی متغیر را داشته باشد همه عوامل زیر ساختی این سازگاری مثل عوامل زیر ساختی، فرهنگ مناسب، ساختار مناسب با این شرایط متغیر و شیوه مدیریت و رهبری متناسب و ; مد نظر قرار دهد. امروزه پست مدرنیسم بر شیوه مدیریت و رفتار و سازگاری با عوامل محیطی نا معلوم و غیر قابل پیش بینی تاثیر گذاشته است و تنها شرط بقا و بهبود آنها را درگروی تغییر در همه عوامل مدیریتی می داند. همچنین با رشد سریع تکنولوژی مختلف بخصوص فن آوری اطلاعات و فنون ارتباطی جدید از هم اکنون صدای فروپاشی ساختارهای عریض شنیده می شود و فرانوگرایی به عنوان یک پارادایم جدید در پاسخ به کاستی های پارادایم های سنتی مطرح شده است و نظریات سازمان و مدیریت پا به عرصه جدیدی به نام فرانوگرایی می گذارند. در این پژوهش به بررسی تأثیرات این جریان بر نظریات مدیریت پرداخته میشود. برای این کار، ابتدا ویژگیهای اصلی و

مؤلّفههای مهم دیدگاه پستمدرنیسم بررسی میشود و در ادامه، با نگاه اجمالی به نظریات مطرح در دوران حاکمیت تفکر پستمدرن، تأثیرات آن ویژگیها و مؤلّفهها، در نظریات مدیریت مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

سوألات تحقیق

1 منشا و فرایند پیدایش مکتب فرانوگرایی چگونه است؟

2 تأثیر دیدگاه فرانوگرایی در نظریه های مدیریت چگونه است؟

3 مؤلفه های مدیریت از دیدگاه مدیریت فرانوگرایی کدامند؟

4 تفاوت سازماندهی نوگرا با سازماندهی فرانوگرا در چیست؟

5 اصول مدیریت نوین را نام ببرید؟

مفهوم و تاریخچه فرانوگرایی

در مورد تاریخچه و مفهوم فرا نوگرایی نظریات متفاوتی مطرح شده است. واژه پست مدرنیسم در فارسی به صورتهای مختلفی، مانند: پسا نوین گرایی، پسا مدرنیسم، پسا تجددگرایی، فرامدرنیسم، پسا مدرنیته و فرا نوگرایی ترجمه شده است. این مفهوم بیانگر یک جریان فلسفی، سیاسی، فرهنگی و روشنفکری بوده، در سالهای اخیر در ادبیات مدیریت نیز مورد توجه قرار گرفته است، اما هنوز درباره تاریخ شروع آن و حتی معنی آن در بین نویسندگان و صاحبنظران اختلاف نظر فراوانی وجود دارد(طاهر پور، رجایی پور، جمشیدیان،:1387 ص.(15 کسانی چون دلانتی، معتقدند که زمینه فکری فرانوگرایی به زمانی برمیگردد که وضع طبقه متوسط یا برژواها به خاطر ظهور طبقه کارگران صنعتی در غرب و نیز در میان روشنفکران غیر غربی به چالش کشیده شد(.(2000 اما صاحب نظرانی چون داپری (1993) معتقدند: زمینه فرانوگرایی به انتقادات گسترده نیچه از اندیشه نوگرایی بر میگردد و در واقع نیچه پدر واقعی نهضت فرانوگرایی است(ص .(249 گروهی دیگر از صاحبنظران معتقدند که پس از انتشار کتاب شرایط پست مدرن لیوتار 4 بود که فرانوگرایی تبیین شد و با شرایط اجتماعی خاص خودش ظهور یافت(دلانتی 2000،پالمر (2000 اوج اندیشه های نوگرایی در سال های دهه 1970 و 1980 بود که فیلسوفان فرانسوی فرانوگرا نظیر فوکو، دریدا و لیوتار روژه روشنگری را نقد نموده، مدرنیسم را به چالش خواندند(نوذری،.(1379 در توصیف فرانوگرایی تعابیر و تفاصیر متعدد و گوناگونی ارائه شده است. برخی از نویسندگان، فرانوگرایی را نتیجه تغییر جهت های گسترده تاریخی و عقیدتی می دانند که به خصوص بر اثر تزلزل توافق عمومی درباره باور نوگرایی به پیشرفت علم و روایت های کلان عصر نوگرایی آغاز گردید،که بدین ترتیب فراروایت های قرن نوزدهم از قبیل عقل، علم و پیشرفت مردود شمرده شد و بجای آن ها مفاهیمی از قبیل محدودیت، نسبیت گرایی، اهداف متنوع و شک گرایی درباره پیشرفت و کمال پذیری جایگزین شد(.(Lyotard,1984

تعریف پست مدرنیسم(فرانوگرایی)

به برکت پیشرفت اجتماعی و فن آوری جامعه کنونی، وضعیتی پیش آمده است تا در برابر هر سوأل و پرسشی، چندین پاسخ هم طراز اما متفاوت وجود داشته باشد .این حالت که مبنای گرایش به کثرت و درون مایه کثرت باوری است، نتیجه تحول جامعه معاصر و بستر پست مدرنیسم است.

رشد کمی کثرت یافتگی، کیفیت ویژه خود را به بار آورده است.گسترش کمی توأم با تغییر و ژرفای کیفیت و شمار نظرات و سیستم های مقرراتی افزایش و اطمینان در سمت یابی ها، کاهش می یابد. همه چیز را می توان از هر چشم اندازی به قضاوت گرفت و این قضاوت می تواند در تمامی عرصه ها و زمینه های اجتماعی، فرهنگی، سیاسی و اقتصادی، با تفاوت همراه باشد.

باید بدانیم حداقل تا زمانی که رشد و حرکت پیوسته این مفهوم متوقف نگردیده است، نمی توان به این سوأل، که پست مدرنیسم چیست؟ پاسخ قطعی داد(ایکاف، .(1375

هم چنین باب بیرد در ابتدای مقاله اش با عنوان (پست مدرنیسم و مسیحیت) پست مدرنیسم را همچون روشنگری پدیده ای پیچیده ارزیابی می کند و می نویسد: جوهر پست مدرنیسم نفی فهم ذهن یا عقل مدرن از مقولات شناخت و حقیقت است. ذهن مدرن بر آن است که پست مدرنیسم حقیقتی ساده و بی پیرایه یعنی حقیقت به معنی مطلق آن را خطا و اشتباه می داند، در عوض از دیدگاه ذهن مدرن، انسان به لحاظ فکری و ذهنی توانایی و شایستگی آن را دارند که حقیقت مذکور را به طور دقیق و صحیح منعکس یا منسجم سازند(نوذری،.(123 :1379

به طور خلاصه می توان گفت: پست مدرنیسم پیامد دوره مدرنیسم و بر خاسته از آن است و تحول و انگیزه نوینی را در عرصه های معماری، هنر، فلسفه، تاریخ، جامعه شناسی، حقوق و مدیریت ایجاد کرده که هم دوش با مدرنیسم و بر ضد بسیاری از معیار های آن، حیاتش را آغاز نموده است. پیدایش این جهش معما گونه و پر ابهام، نخست در معماری، شهر و دیگر زمینه های ادبیات تجلی یافت و به تدریج در دیگر گونه های اندیشه رخنه کرد و تمام ابعاد اندیشه و زندگی غرب را فرا گرفت. پست مدرنیسم از یک کلیت خرد پیشه که بر طبیعت و رشد تکاملی و جهش علم تاکید دارد و از این واقعیت که تمام موضوعات حقیقی نسبت به زمان و محتوا حساس می باشند، جانبداری می کنند. آنچه که تمام هواداران پست مدرنیسم بر آن اعتقاد دارند، انتقاد بر بسیاری از جنبه های مدرنیسم است، ولی این موضوع به معنای نفی همه دستاورد های مدرنیسم نیست. آنان نتایج علمی، اجتماعی و روانی تحقق آرمان ها و اندیشه های والا را ضروری می دانند (راونجی،62 :1389 ، .(63

جامسون((1994، پست مدرنیسم را به عنوان سیاستی توصیف میکند که بر اساس آن، طرفداران محیط زیست، سیاهان، بومیان آمریکا، قبایل جنگلهای بارانخیز، همجنسبازان، اجتماعات قهوهخانهای، و سایر گروههای مخالف به دنبال وحدت بخشیدن دیدگاههایشان هستند.

براساس این نگاه، در مواجهه با پدیده پستمدرنیسم نباید به دنبال یک جنبه اثباتی وحدتبخش برای مجموعهای از تفکرات و دیدگاهها بود، بلکه تنها چیزی که به مفهوم پستمدرنیسم وحدت میبخشد و آن را به عنوان یک مفهوم واحد معرفی میکند، جنبه نفی و اعتراض آن است و جدای از این نفی، هیچ جهت واحدی در این مفهوم وجود ندارد.

نکته دیگری که درخصوص بحث پستمدرنیسم و تعریف آن وجود دارد، این است که ماهیت این پدیده دایم در حال تغییر است و یک محتوای ثابت و ایستا نمیتوان برایش در نظر گرفت. به تعبیر برخی، تغییر پستمدرنیسم چنان با سرعت انجام میشود که با اطمینان میتوان گفت: آنچه در ابتدا پستمدرنیسم خوانده میشد با آنچه امروزه از پستمدرنیسم به ذهن میآید تفاوت دارد(قره باغی،:1380 .(16

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق در مورد پروژه محیطهای چند رسانه ای در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق در مورد پروژه محیطهای چند رسانه ای در word دارای 22 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق در مورد پروژه محیطهای چند رسانه ای در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق در مورد پروژه محیطهای چند رسانه ای در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق در مورد پروژه محیطهای چند رسانه ای در word :

PDF چیست ؟

سوالی که اول ممکن است به ذهن بسد این است که PDF فایل چیست؟
PDF از حروف portable document file گرفته شده است که بوسیله شرکت Adobe در دسترس همگان قرار گرفته است. این رمت ها از سال 1993 برای استانداردهای اینترنت و همچنین توزیع های الکتریکی مورد استفاده قرار گرفت و تا کنون نیز شمار بسیار زیاذی از ذاینگونه فایلها بر روی وب موجود است.

PDF فایل ها بوسیله نرم افزارهایی که به اصطلاح portable document software گفته می شوند به وجود می آیند.
ویژگی خاص فرمت ها به همراه داشتن image،graphic ، text در code اصلی فایلشان است. در واقع PDF فایلها ، style هایی که به آن اضافه می شودجزو فایلهایی منحصر بفرد محسوب می شوند.

 

برای چه از PDF استفاده می کنیم؟

علت اصلی استفاده از فرمت های PDF حجم کم اینگونه فایلها در مقایسه با فایلهای HTML هم نوع خود است. PDF فرمت ها فشرده POSTSCRIPT می باشد که می تواند DOCUMENT با تمام ویژگیها را شامل شود که در HTML چنین کاری مقدور نیست.

تاریخچه PDF format

1980-2001

(1980) ساخت اساسیها

انقلاب نشر را بر روی صفحه ویندوز شعله ور کرد.

برای اکثر موارد چاپی شمرده می شود اما خیلی مناسب برای استفاده محاوره ای نیست. postscript

خواهد بود.pdf قالب فایل هوشمند بعنوان شکل بعدی اساس

داستان آغاز می شود.1991-1993

)92 ایجاد شد. (بهترین جایزه پاییز1993 نامیده میشود در تابستان carousl کد آن Acrobat 1

در پست اسکریپت پشتیبانی شد. hypertext

پست اسکریپت نسخه 2 را حمایت می کند. Acrobat Distiller 2.0

توسط ادیسون وسلی منتشر شد.pdfکتاب مرجع

قیمتی در حدود 50 دلار داشت.Acrobat Reader

سا ز گارهای قبلی:1994

آغاز بکارکرد.pdf 1.1 همراه با Acrobat 2, 1994 در سپتامبر

را پشتیبانی می کند. plugin واسط کاربرAcrobat

دیسکها قرار دادند.PDF مستندات فنی را در قالب (ADA) توسعه دهندگان وابسته

قرار دادند.CD درPDF مراجع ذی صلاح مالیات آمریکا مستندات اداری را در قالب

رمزسازی و جستجو و اتصال به وب را پشتیبانی می کند.Acrobat

بصورت مجانی در دسترس است.Acrobat

CompuServe توافقات طبقه شده برای

حمایت برنامه کاربردی وپذیرش کاربر 1995

گرفتن نسخه 1 با 4000 دلار آمریکایی که خصوصیا ت زیر را داشت:

فقط انگلیسی است
کاراکترهای خاص اروپایی را در بر نمی گیرد.
فقط سیاه و سفید است.

را برای اهداف تفسیر و مرور و بازبینی شروع کردند. Acrobat

نیز می باشد.prepressتنها برای تبدیل مستندات نمایش نیست برای قرار دادن داده در دایره

را پوشش می دهد Web , Adobe (1996)

در وب ظاهر می شود.pdf مستندات

ایجاد شد.html , pdf اتصال بین

روانه بازار شد.Amber با کد نام Acrobat3

اتصال وب و صفحه در یک زمان انجام گرفت.

ممکن نبود.pdf بارگذاری صفحا ت خاص

به باراز آمد.pdf برای مرور Netscapeمجانی plugins

بیش از یک موقعیت بازار (1997)

آکروبات گسترش می یا بد.plugins بازار

پویا بر روی سرور قرار می گیرد. PDF

در دسترس همگان قرار می گیرد.Pdflib نسخه های

غیر محاوره ای تولید می شود. PDF

اختصاص می یابد.Pdf , Acrobat یک روز کامل به sybold سمینارهای

پشتیبانی می کنند اما هنوز بی نقض نیستند.pdf برنامه های کاربردی از

در بی خبری مانده اند.MS OFFICEکاربران

ابتدایی به صورت تقریبا شکسته وبسایت را بارکذاری می کنند.Pdfmark

جدی می شود(1998)

:PDF برای ورود Pagemaker – Plug in

جنبه وسیع شده اما برای ااستفاده کاربری محدود گشته است.

(زمینه)

منتشر کرده اند. Prepressبرای PDF متخصصان سویسی وآلمانی یک کتاب جامع در مورد

برای سهولت انتخاب نیاز است.Distiner به پرونده های

کار نمی کنند.quark press و تزئینات ما با وجود مشکلات PDF ترکیب

و توزیع آگهی را محدود می کنند.PDF موانع سایز صفحه سرویس دهنده اعمال

مدیریت ذرات رنگ فقط به صورت ابتدایی ممکن است.

مشکلات فونت تغیر داده شده نه پیش نمایش جدا.

محققان سویسی و آلمانی یک کتاب جامع در مورد PDF برای Prepress منتشر کردند.

ـ به پروندههای Distiner برای مدیریت سهولت انتخاب نیاز دارد.

ـ سهولت ورود PDF به برنامههای کاربردی DTP عمدهای نیازمند بود.

ـ ترکیب PDF و تزئینات ما با وجود مشکلات Quark press کار نمیکنند.
ـ خلاصهسازی، نشانههای خلاصه کننده و پس دادن رنگ از دست میروند.
ـ موانع سایز صفحه سرویس دهنده اعمال PDF و توزیع آگهی را محدود میکنند.
ـ مدیریت ذرات رنگ فقط به صورت ابتدایی ممکن است.
ـ مشکلات فونت تعبیه شده ـ نه پیش نمایش جدا

Pluginهای Acrobat محکم برای وظیفه Prepress:

ـ Enfocus cneck up همه خصوصیات مربوط فایل PDF را چک میکند ( پیش نمایش)
Quite lmposinf اعمالی در حد استعطاعت به وسیله Acrobat تحویل میدهد.
Lantana crader jack جداسازی رنگ را فراهم میکند. (نفوذ گری در جداسازی RTP)
ـ Enfocus pitstop برای نمایش محتویات صفحه
Ayfa اولین جریانهای کاری سیستم Apogce مبتنی بر PDF را ارائه میدهد.
ـ کمپانیها شروع به فروختن PDF در سطح WEB کردند.
ـ از طریق رمز سازی امتیازات تجاری را حمایت میکند.
ـ تولیدات ثانویه شکافهای کاربردی در Acrobat را پر میکند.
ـ plugin های متغیر
ـ plugin ویرایشی
ـ ابزارهای بسیاری میزان زیادی از اسناد PDF را رسیدگی میکنند. ـ پردازش دستهای

1999 Acrobat 4 از راه میرسد

Acrobat Exchange ، یک برنامه کاربردی که در بستهکاربردی وجود داشت، که هم اکنون “Acrobat” نامیده میشود.
ـ حمایت از microsoft office
ـ افت و تأخیر تولید PDF برای کاربران نوآموز
ـ بهبود تغییر و جنبههای نشانه گذاری
ـ امضای دیجیتالی و مقایسه اسناد

ـ perpress :
* پروندههای Distiter
*استفاده prepress هنوز به خاطر تعداد زیادی اشتباه سخت محدود شده است.

یکپارچهسازی اینترنت:

تسخیر وب Acrobat را به عنوان یک مرورگر وب میسازد و محتویات Html به عنوان یک فایل PDF نگهداری میکند.
ـ micrsoft به طور غیر عمدی یک فایل PDF روی سرویس دهنده WEB خود قرار داد. (کشف شد بوسیله karl de Abrew )

1999: بین المللی کردن

ـ Acrobat 4 در انواع نسخههای مختلفی قرار میدهد.
ـ یونیکد در قالب فایل و نرمافزار حمایت میکند.
* unicade به آسانی برای عناصر ابر متن در دسترس است.
* فونت بر جای مانده postscript هنوز هم از پشتیبانی کامل برای توضیحات صفحه میکاهد.
* فونت CID زبانهای چینی و ژاپنی و کرهای پشتیبانی میکند.
* Adobe به طور مجانی یک مجموعه از فونتهای CJK را توزیع میکند.
* نمایش نسخههای Acrobat بدون CJK و چاپ مستندات آسیایی

2000: جهان واقعی

ـ مشکلات با Acrobat 4
ـ با مشکلات جدی در استفاده perpress
ـ فقدان چندین macintosh plugin
ـ Adobe Acrobat distiter خروجی post Adobe Frame marker را وقتی که راه انداز چاپگر استفاده میشود را دوست ندارد.
ـ Acrobat 4.s زمینههای بسیاری را مورد اشاره قرار میدهد اما:
* تأخیر زیاد در تحویل
* نسخه آسمانی Acrobat 4.s در may 2000 رسید. پس از شش ماه آگهی و بعد از تلفنهای زیاد.
* Acrobat 4.s به وسیله Acrobat 4.s به روز آورده میشود اما شما واقعاً نیاز نخواهید داشت.
* احساس سردرگمی هنگام استفاده از کلمات (اصلاحات) تجاری، قابلیت دسترسی و شماره گذاری ایجاد میشود.

2000: PDF در prepress

ـ چندین راه حل نتیجه (انتهایی) جریان کاری در دسترس هستند.
ـ Agfa Apogcc ـ Heaidelbergrcrco Princrgy ـ Sciten Brisque
ـ امتیازات Plugins در دسترس
ـ چاپ دادههای متغیر: PPNL , PDF و سایر قالبیتها را در بر میگیرد.
ـ تکمیل استاندارد PDF/ X برای مبادله و prepress
ـ هنوز تلاش دیگری در لیستهای وظیفه استاندارد وجود دارد: قابلیت تعریف (JDF)
ـ قابلیت ویرایش PDF

2000 تأثیر PDF برروی Web

ـ کابرد PDF روی اینترنت ماورای توده بحرانی است.
* 100 میلیون طبق کپی از Acrobat Reader روی web بارگذاری شده است.
* بر طبق Stot market , 36% همه کاربران Netscape و plugin نصب شده Acrobat را دارند. درمرتبه پنجم بعد از (Realplayer plugins , Beatink , Qick time, Avc)
(تعداد جستجوهای که در Altavista با موفیقت برخورد میکنند (فقط اسناد) HTML مورد جستجو واقع شدهاند)
ـ S6ML = 275000
ـXML 665000 ـ Postscrip S2400

2000 : PDF در طرف سرویس دهنده

ـ افزایش تقاضا برای تولید PDF در روی سرویس دهنده
ـ سرویس دهنده Acrobat Distiller برای استفاده برروی اینترنت و اینترانت اعلان شد.
ـ سیستمهای انتشار مثبتی بر XML:
2000 مدیریت متن و دستکاری آن در XML
2001 ارائه کاربر در ابتدا در قالب HTML و XML به علاوه Style Sheet
2002 ارائه کاربر (در نهایت) در PDF
PDF LIB: PDF روی سرویس دهنده ایجاد میکند.
ـ آسانی و وضوح برای استفاده API
ـ در جفت از ایستگاههای کاری حمایت شدند (پشتیبانی شدند)
ـ تنوع زیادی از زبانهای برنامهسازی و محیطهای web پشتیبانی شدند.

تولید سریع PDF

ـ برای اطلاعات بیشتر سایت www. PDFlib.com را ببنید.

2000 – سرویس گیرندههای متناوب

Acrobat Viewersبرای Java :
* قسمتی از ایستگاههای کاری * تکنولوژی و منبع مختصر میشود * محدود در عمل plagins در دسترس نیست.
PDF روی PDA ها:
Ansyr Primer برای windowse CE: نسخههایی از PC های جیبی و سیستم عامل Plom اعلام کردهاند.
ـ نمونه PDF را با استفاده از اندازه صفحه Plam جور میکند.
ـ سرویس دهنده Adobe PDF, (ADS) را به HTML تبدیل میکند (قابلیتهای مبتنی بر پوش نمایی برای مرور و بازبینی سرویس گیرنده غیر مطلع از PDF)
2000: PDF و اشبای الکترونیکی (E- Thing)
Adobe اصلاح cpaper را برای استفاده میکند.
خرید و بی Acrobat و PDF تجارتی : فروش کدگذاری شده PDF روی وب
PDF های خریداری شده به یک ماشین مخصوص، یا دیسک یا سیستم عامل خاص وابسته هستند.

کتابهای الکترونیکی به وسیله PDF:

Gloss book Reader : Acrobat Reader به وسیله یک پوشش کتابی و سیستم توزیع شده بستهبندی شده است. هر کتابی به Reader اختصاص یافته است.
سخت افزار با پشتیبانی PDF توکار و صفحه نمایش دو برابر
ـ تکمیل استانداردهای کتابهای الکترونیکی
2003 کتاب الکترونیکی گسترده (OEB) قالب مبتنی بر CSS, XML
2004 تبدیل کتاب الکترونیکی (EBX): یک قالب متن نیست اما یک سیستم توزیع مخفی که توسط PDF به کاربرده شده است.
2000: PDF خوب به نظر میرسد، اما هدف مندی مجدد محتوای PDF هنوز مشکل است:
* با وجود نگهداری کامل صفحه بندی، Acrobat هنوز در مورد محتوای متنها نمیداند.
2005 فحات، متونها، خطها (سطرها) ، آنها همه چیزهایی هستند که باید در جایی قرار داده شوند.
2006 مرورهای متفاوت متن (نمایش در مقابل چاپ)
2007 PDF ظاهر را ضمانت میکند ولی در ساختار را نادیده میگیرد.
کاربران میخواهند که:
1 برش و جایگذاری با وجود ایجاد ایستگاه کاری ، فونت و رمز گذاری
2 متن استخراج میشود بنابراین میتواند استفاده مجدد شود (مثال خطوط تیره را حذف کند، ستونهای متن متصل را گرد هم آورد)
3 ابزارهای ثانویه برای تبدیل و استخراج خوب هستند، اما باید به طور مکاشفهای به کار روند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله در مورد ریشه گیاه و ساختار آن در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد ریشه گیاه و ساختار آن در word دارای 16 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد ریشه گیاه و ساختار آن در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد ریشه گیاه و ساختار آن در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد ریشه گیاه و ساختار آن در word :

ریشه گیاه و ساختار آن

ریشه یکی از اندامهای اصلی گیاه است و عموماً درون خاک قرار دارد. خاک خوب عناصر کانی مورد استفاده گیاه را در بر دارد. نقش اصلی ریشه در زندگی گیاه جذب آب و مواد کانی و نگاهداری گیاه است. بعلاوه ریشه کلیه گیاهان معمولاً مقداری مواد غذایی را، حداقل برای زمانی کوتاه، در خود ذخیره می‏کنند. ریشه گیاهانی مانند چغندر قند و هویج اندام ویژه ذخیره مواد غذایی است.

ریشه، علاوه بر سه نقش جذب آب و مواد کانی، نگاهداری گیاه و اندوختن مواد، عمل هدایت مواد غذایی و آب را نیز عهده‏دار است. آب و نمکهای کانی که از خاک جذب شده‏اند، به ساقه و از آنجا به برگ و دیگر اندامهای گیاه، که در بالای سطح خاک قرار دارند، هدایت می‏شوند. مواد آلی ساخته شده در برگها نیز از طریق ساقه به ریشه اصلی حمل می‏شود و سپس از ریشه اصلی به ریشه‏های فرعی و بالاخره به بافتهای زاینده کوچکترین ریشه‏ها می‏رسد.

نمو ریشه
اگر دانه لوبیا را یکی دو روز در آب خیس کنیم و پوسته بیرونی آن را جدا سازیم، در آن اندامکی مشاهده می‏شود که گیاهک یا جنین نام دارد. در گیاهک دانه بعضی اندامها به صورت ابتدایی قابل مشاهده‏اند که یکی از آنها ریشه چه است. ریشه معمولاً اولین اندامی است که هنگام جوانه‏زدن و رویش دانه از نمو ریشه چه حاصل می‏شود. چون این اندام به صورت اولین ریشه پدید می‏آید، آن را ریشه نخستین می‏نامند. ریشه نخستین دارای ریشه‏های فرعی می‏شود. ریشه‏های فرعی نیز به نوبه خود واجد ریشه‏های فرعی کوچکتر می‏گردند. مجموع ریشه‏های فرعی را ریشه ثانوی می‏نامند. در بعضی از گیاهان، مانند چغندر و هویج و شلغم و تربچه، ریشه اولیه به صورت ریشه اصلی حاوی مواد ذخیره باقی میماند.

انواع ریشه
بر اساس منشأ تشکیل، دو نوع ریشه در گیاهان دیده می‏شود:
1) ریشه‏های نخستین که از مریستم انتهای جنین و دایره محیطیه بخشهای بالغ ریشه منشأ می‏گیرند مانند ریشه راست و ریشه‏های افشان

هرگاه یک بوته گندم را با ریشه از خاک بیرون آوریم، تعداد زیادی ریشه‏های تقریباً همشکل ویک اندازه در انتهای پایینی ساقه می‏بینیم. این ریشه را افشان می‏نامند. در ریشه‏های افشان ابتدا تعدادی ریشه اصلی دیده می‏شوند که تقریباً یک اندازه‏اند و هر کدام از آنها تعدادی ریشه‏های

کوچکتر فرعی دارند. ریشه‏های فرعی نیز می‏توانند ریشه‏های فرعی کوچکتری در جوانب خود داشته باشند. در ریشه‏های افشان، کلیه ریشه‏های اصلی باریک و بلندند و هیچیک از آنها مشخصتر و متمایزتر از بقیه ریشه‏ها نیست. اما در گیاهان واجد ریشه راست، مانند بلوط، ریشه‏ای نسبتاً بلند و متمایز وجود دارد که ریشه اصلی یا ریشه راست گیاه است. در اطراف ریشه راست، ریشه‏های کوچکتر و باریکتر دیده می‏شوند.
ریشه راست از ریشه‏چه به وجود می‏آید و به ریشه نخستین تبدیل می‏شود. اگر منشأ ریشه، ریشه‏چه گیاهک نباشد و بر روی اندامهایی چون ساقه و برگ و لپه‏ها رشد کند، چنین ریشه‏ای را ریشه نابجا گویند. ریشه‏های نابجا اغلب در محل گره ساقه ظاهر می‏شوند. در حقیقت گرههای ساقه اغلب گیاهان تک لپه‏ای مانند گندم، ذرت و نیشکر دارای بافتهای نخستین تشکیل ریشه هستند که ممکن است به حالت کمون باقی بمانند یا ریشه تشکیل دهند.

2) ریشه‏های نابجا که از بافتهای دیگر ریشه بالغ از بخشهای دیگر گیاه، مانند ساقه و برگ، سرچشمه می‏گیرند.

ریشه‏های نابجا، غیر از محل گره ساقه، ممکن است در هر نقطه آن نیز تشکیل شوند. مثلاً قطعات ساقه یا قلمه گل سرخ و تعدادی گیاهان دیگر در تماس با خاک مرطوب ممکن است در هر نقطه از طول قلمه ریشه تولید کنند.
در بعضی از گیاهان، بخشهای ویژه‏ای از دستگاه ریشه ای، ضخیم و آبدار می‏شوند. در بسیاری از گیاهان (مانند هویج) نوک ریشه و محور زیر لپه چنین تغییراتی حاصل می‏کنند. به طورکلی، نمو رأسی ریشه‏های اصلی و فرعی پس از مراحل رشد معمولی آنها، متوقف می‏شود و سپس مواد ذخیره‏ای در بافتهایشان متراکم می‏گردند. چنین ریشه‏هایی را ریشه‏های ذخیره‏ای یا غده‏ای نامند (مانند تربچه، چغندر، هویج، کوکب و سیب‏زمینی شیرین.

بسیاری از گیاهان نواحی گرمسیری، مانند گونه‏های انجیر و بعضی از ثعلبیان، ریشه‏هایی را از ساقه یا شاخه‏های خود تولید می‏کنند که در هوا آزادند و ریشه‏های هوایی نام دارند، اگر این ریشه‏ها به طرف زمین رشد کنند و در خاک فرو روند، ریشه های نگاهدارنده (ذرت و انجیر هندی) نامیده می‏شوند و اگر خود را به اجسام سختی متصل کنند، ریشه‏های بالارونده (عشقه یا

داردوست و وانیل) یا چسبنده را تشکیل می‏دهند. بعضی گیاهان، مانند سس ، به وسیله اندام مکنده‏ای به نام هوستوریوم که در گیاه میزبان فرو می‏برند مواد غدایی خود را به دست می‏آورند. این نوع ریشه را ریشه مکنده (انگلی) گویند. بعضی ریشه‏ها نقش تنفسی دارند و به این علت آنها را ریشه‏های تنفسی می‏نامند، چنین ریشه‏هایی معمولاً در گیاهان مردابی دیده می‏شوند.

ساختار بیرونی ریشه
بهترین روش مطالعه ساختار بیرونی ریشه استفاده از گیاه جوانی است که در ماسه یا در لابلای کاغذ صافی در محیطی مرطوب کاشته شده باشد. قسمتی از ریشه که از تارهای کشنده پوشیده است به نام منطقه تارهای کشنده نامیده می‏شود. در پایین منطقه تارهای کشنده بترتیب از بالا به پایین ناحیه نمو ، منطقه مریستمی و کلاهک قرار دارند. قسمت کمی از انتهای ر

یشه فاقد تارهای کشنده است. منطقه تارهای کشنده و همچنین انتهای ریشه که بدون تارهای کشنده است جمعاً قسمتی از ریشه را تشکیل می‏دهند که حایز اهمیت است، زیرا در این قسمت است که رشد طولی ریشه صورت می‏گیرد و بیشتر آب و مواد کانی به وسیله آن از خاک جذب می‏گردد و بافتهای جدید ایجاد می‏شوند.
بافت مریستم انتهایی ریشه توسط توده یاخته‏ای به نام کلاهک حفاظت می‏شود. یاخته‏های بافت مریستم فعالانه تقسیم می‏شوند و مرتباً یاخته‏های جدیدی را از یک سو به کلاهک و از سوی دیگر به منظقه نمو می‏افزایند. اما رشد سریع ریشه نتیجه دراز شدن یاخته‏هایی است که درست بالای بخش مریستم قرار دارند و به همین مناسبت نیز این قسمت را منطقه نمو نامگذاری کرده‏اند. چنانکه ملاحظه می‏شود، رشد قسمت کوتاهی از انتهای ریشه (حدود 2 تا 5 میلیمتر) باعث نفوذ آن به درون خاک می‏شود. نقش حفاظتی کلاهک ریشه در این جریان به وضوح معلوم است. یاخته‏های

ظریف بافت مریستم، ضمن نفوذ ریشه به درون خاک، توسط کلاهک در برابر فشار یا هر نوع صدمه مکانیکی محافظت می‏شوند. یاخته‏های منطقه نمو ضمن رشد به دو قسمت تقسیم می‏گردند: قسمت درونی بافت نخستین آوندها را تشکیل می‏دهد و قسمت بیرونی لایه بشره و تارهای کشنده را به وجود می‏آورد. تارهای کشنده، که در حقیقت عامل مهم جذب‏اند، همراه با دستگاه هادی (بافت آوندی) از مریستم انتهای ریشه به وجود می‏آیند. یاخته‏های این منطقه رشد طولی ندارند، زیرا در غیر این صورت تارهای کشنده، که به دور ذرات خاک پیچیده و به آنها چسبیده‏اند، هنگام رشد طولی پاره می‏شوند.

 

ساختار درونی ریشه
ساختار درونی نخستین ریشه
در ریشه گیاهان عالی دو ناحیه اصلی تشخیص داده می‏شود:
الف) بخش آرام : این بخش از یاخته‏های کوچک و بدون نظم و ترتیب تشکیل شده است. در این بخش تقسیم یاخته‏ای بندرت صورت می‏گیرد.
ب) بخش فعال: این بخش در پیرامون بخش آرام قرار دارد و بترتیب زیر، ناحیه مزبور را به طور کامل در بر می‏گیرد.

در پهلوها، در بالا و زیر بخش آرام.
در تک لپه‏ایها، کلاهک مستقل از پوست و لایه تارهای کشنده به وجود می‏آید. تارهای کشنده معمولاً به وسیله یاخته‏های بنیادی پوست به وجود می‏آیند، بر عکس در دو لپه‏ایها کلاهک و لایه تارهای کشنده هر دو از فعالیت یاخته‏های بنیادی پایین بخش آرام منشأ می‏گیرند.
مریستم انتهایی ریشه از یاخته‏هایی تشکیل شده است که دیواره نازک دارند و تقریباً همشکل و عاری از فواصل بین یاخته‏ای‏اند. برش این قسمت معمولاً یاخته‏هایی را نشان می‏دهد که هسته‏هایشان در مراحل مختلف تقسیم (میتوز) هستند.

تنوع یاخته‏های منطقه نمو نسبت به یاخته‏های بخش مریستم انتهایی بیشتر است. تنوع یاخته‏های مریستمی و تبدیل آنها به بافتهای نخستین، بدین ترتیب است: پروتودرم، یاخته‏های بشره را ایجاد می‏کند که بر خلاف بشره ساقه فاقد کوتیکول (پوستک) و روزنه است ولی در عوض تارهای کشنده دارد. از مریستم اصلی، بافت پوستی به وجود می‏آید که شامل یاخته‏های پارانشیمی است. لایه درونی پارانشیم پوستی تغییر شکل می‏دهد و از نظر جذب آب و مواد کانی دارای اهمیت ویژه می‏شود. این یاخته‏های پوستی ویژه را آندودرم گویند. پروکامبیوم، استوانه مرکزی را تولید می‏کند. لایه

بیرونی پروکامبیوم در مراحل اولیه متمایز می‏شود و دایره محیطیه را به وجود می‏آورد. اولین دسته یاخته‏های بافت آوندی متشکله شامل 2 – 4 یاخته آبکشی جدا از هم‏اند که در قسمت بیرونی پروکامبیوم به وجود می‏آیند. پس از آن آوندهای چوبی تقریباً به همان تعداد ولی به صورت دسته جمعی در اطراف یاخته‏های آبکشی تشکیل می‏شوند. تمایز آوند چوبی در مرکز و بین آوندهای

آبکشی صورت می‏گیرد.
آرایش بافتهای نخستین در ریشه
در فاصله معینی از مریستم انتهای ریشه بخشهایی تشخیصی داده می‏شوند که عبارت‏اند از: کلاهک، بشره، پوست و استوانه مرکزی.
کلاهک
کلاهک در نوک ریشه قرار دارد و پرومریستم (پیش مریستم) را حفظ می‏کند و همچنین باعث سهولت نفوذ ریشه به درون خاک می‏شود. کلاهک از یاخته‏های پارانشیم مانندی تشکیل شده که عمرشان کوتاه است و از یاخته‏های بنیادی منشأ می‏گیرند.
بشره

بشره، که تارهای کشنده بخشی از آن است، از لایه‏ای یک یاخته‏ای تشکیل شده است. با این حال، در موارد استثنایی ممکن است دارای چند لایه یاخته باشد، تار کشنده در حققیقت از رشد جانبی یک یاخته بشره به وجود می‏آید. معمولاً در سطح بیرونی یاخته‏های بشره ای کوتین وجود دارد.
عمر تارهای کشنده ریشه بیشتر گیاهان کوتاه است (چند روز تا چند هفته). تارهای کشنده جدیددایماًدرزیربخش‏تارهای‏کشنده‏به‏وجودمی‏آیند و در بالای این بخش از بین می‏روند.
پوست
پوست ریشه، که از پوست ساقه ضخیمتر است، از مریستم اصلی به وجود می‏آید. در بیشتر دولپه‏ایها و بازدانگان، پوست بیشتر از یاخته‏های پارانشیمی تشکیل شده است. در بسیاری از تک لپه‏ایها که ریشه بادوام دارند، علاوه بر پارانشیم، اسکلرانشیم هم دیده می‏شود. منطقه پوستی ریشه عریضتر از ساقه است و بنابراین نقش بیشتری را در ذخیره مواد دارد. درونیترین لایه پوست، آندودرم (درون پوست) راتشکیل می‏دهد که یکی از ویژگیهای ساختاری ریشه است. این یاخته‏ها به شکل مکعب مستطیل و کاملاً به هم فشرده‏اند. سطوح درونی و بیرونی آنها سلولوز است امّا در

سطوح دیگرشان نوار ضخیمی از جنس چوب پنبه یا کوتین دیده می‏شود که همانند قاب یا کمربندی به دور یاخته قرار دارد ( نوار کاسپاری ). تشکیل نوار کاسپاری و تغییرات بعدی دیواره یاخته‏ای ابتدا در مقابل آوندهای آبکشی و سپس آوندهای چوبی انجام می‏گیرد. این نابرابریها سبب می‏شوند ک

ه یاخته‏های آندودرمی بدون نوار کاسپاری (به نام یاخته‏های معبر ) در مقابل آوندهای چوبی تشکیل شوند و مقادیر مشخصی از مواد را بین پوست و استوانه مرکزی انتقال دهند.

دایره محیطیه
در مراحل نخستین تشکیل استوانه مرکزی از پروکامبیوم یک لایه یاخته پارانشیمی از قسمت بیرونی آن تنوع حاصل می‏کند و به صورت دایره محیطیه ظاهر می‏شود. دایره محیطیه به عنوان نوعی بافت مریستمی نامشخص تا آغاز ساختار پسین در ریشه به فعالیت خود ادامه می دهد و ریشه‏های جانبی تولید می‏کند. یاخته‏های ویژه‏ای از آن: کامبیوم آوندی و یاخته‏های دیگر آن، کامبیوم چوب پنبه‏ای را به وجود می‏آورند.

استوانه مرکزی
استوانه مرکزی از بقیه یاخته‏های قسمت درونی پروکامبیوم به وجود می‏آید و بخش مرکزی ریشه را تشکیل می‏دهد. استوانه مرکزی در پوست ریشه مشخصتر از ساقه است، زیرا آندودرم در ریشه رشد بیشتری دارد.

آوندهای چوبی نخستین در ریشه متشکل از توده‏ای یاخته در مرکز و چند انشعاب به طرف خارج‏اند، یعنی یاخته‏های چوبی طوری قرار گرفته‏اند که در برش عرضی، از مرکز، انشعابات شعاعی تشکیل می‏دهند. یاخته‏های آبکشی به صورت دستجاتی بین این بازوان قرار می‏گیرند. اغلب ریشه‏ها بافت پارانشیم مغزی ندارند.

ساختار پسین ریشه
نمو قطری ریشه مربوط به فعالیت دو لایه زاینده کامبیوم و فلوژن است. نحوه تشکیل کامبیوم آوندی بدین ترتیب است که: 1) پس از کامل‏شدن رشد نخستین، پروکامبیوم بین انشعابات آوندهای چوبی نخستین و آوندهای آبکشی نخستین باقی نمی‏ماند، بلکه به صورت قطعات جدااز هم‏است و بخشی از کامبیوم آوندی راتشکیل می‏دهد. 2) یاخته‏های دایره محیطیه که بر روی قسمت بیرونی‏ انشعابات ‏آوندهای چوبی قراردارند، به‏ یاخته‏ های‏ مریستمی تبدیل می‏شوند.

بنابراین لایه‏ای پیوسته از کامبیوم آوندی از طریق تبدیل دایره محیطیه به یاخته‏های مریستمی و پروکامبیوم آوندی باقیمانده (که به کامبیوم آوندی تبدیل شده است) به وجود می‏آید. این لایه ابتدا موج‏دار است و از قسمت بیرونی آوندهای چوبی نخستین و قسمت درونی آوندهای آبکشی

نخستین می‏گذرد. کامبیوم آوندی از طرف داخل، آوندهای چوبی پسین و از طرف خارج، آوندهای آبکشی پسین را تولید می‏کند. از آنجا که رشد آوندهای چوبی پسین در بین انشعابات آوند چوبی نخستین سریعتر است، حلقه کامبیوم آوندی رفته رفته به صورت دایره کاملی ظاهر می‏شود. در نتیجه ادامه رشد ریشه، بشره و پوست پاره می‏شوند و بالاخره از ریشه جدا می‏گردند. ساختار پسین ریشه در دو لپه‏ایها و بازدانگان وجود دارد.

فعالیت کامبیوم با نزدیک شدن زمستان قطع می‏شود و هنگام بهار مجدداً آغاز می‏گردد. آوندهای‏بهاره از آوندهای پاییزه فراخترند و دیواره آنها نازکتر است. تناوب این دو نوع آوند کاملاً مشخص است وحدفاصل‏ چوب های‏ هر سال‏ با سال قبل‏ یا سال ‏بعد به‏ آسانی تشخیص داده می‏شود

رابطه خاک و آب با گیاه

بخش عمده پیکر گیاهان را آب تشکیل می‏دهد. گیاهان آبزی، مانند جلبکها، آب مورد نیاز خود را مستقیماً از راه یاخته‏های بشره‏ای به دست می‏آورند. برگ و ساقه بعضی گیاهان کویری و گرمسیری نیز می‏توانند مقداری از آب مورد نیاز خود را مستقیماً از شبنم و مه موجود در هوا جذب کنند، اما بیشتر گیاهان آب را به وسیله ریشه از خاک جذب می‏کنند. از این رو می‏توان گفت که آب مورد نیاز گیاهان از خاک تأمین می‏شود. خاک منبع تأمین مواد کانی گیاهان نیز هست.
خاک
خاک مخلوطی از مواد کانی و آلی مختلف است که از ذراتی با اندازه وشکل و ترکیب متفاوت تشکیل شده است.

مواد آلی خاک اجساد و بقایای جانوران و گیاهان اند که تجزیه نشده‏اند. بخشی از این مواد به آسانی تجزیه می‏شوند و از بین می‏روند و تنها مواد آلی مقاوم در برابر تجزیه در خاک می‏مانند و هوموس را تشکیل می دهند. هوموس در زیر میکروسکوپ مرکب از ذراتی به نظر می‏رسد که قطر آنها 2 میکرون یا کمتر است. این ذرات آن‏قدر کوچک‏اند که خواص کلوئیدی دارند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله بررسی رابطه همسر آزاری و سلامت روانی در زن

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله بررسی رابطه همسر آزاری و سلامت روانی در زنان دچار خشونت خانگی ارجاع شده به پزشکی قانونی شهر شیراز در word دارای 7 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله بررسی رابطه همسر آزاری و سلامت روانی در زنان دچار خشونت خانگی ارجاع شده به پزشکی قانونی شهر شیراز در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله بررسی رابطه همسر آزاری و سلامت روانی در زنان دچار خشونت خانگی ارجاع شده به پزشکی قانونی شهر شیراز در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله بررسی رابطه همسر آزاری و سلامت روانی در زنان دچار خشونت خانگی ارجاع شده به پزشکی قانونی شهر شیراز در word :

مقدمه

سلامت روانی، از مباحث اساسی در حیطه علوم اجتمـاعی و روانشناســی اســت کــه توجــه بســیاری از نهادهــای بین المللی، از جمله سازمان جهـانی بهداشـت را بـه خـود معطوف ساخته است .(1) سلامت زنـان مطمـئن تـرین راه نیل به اهداف کلی سلامت و ارتقاء کیفیـت زنـدگی بـرای همه انسان ها است. وضعیت سلامت زنان تـأثیر مهمـی بـر

* نویسنده مسئول: سیده زهرا معصومی؛ همدان، بلوار شهید فهمیده، دانشگاه علوم پزشکی همدان، دانشکده پرستاری و مامایی.

تلفن: 081-38380150، پست الکترونیک: zahramid2001@yahoo.com

سلامت کودکان، خانواده، جامعه و محیط زیسـت دارد. در این میان زنان بـا توجـه بـه فشـارهای ناشـی از بـر عهـده گرفتن نقش های مختلـف همسـری، مـادری و نقـش هـای اجتماعی، در معرض آسیب هـای روانـی بیشـتری هسـتند. پژوهش های بسـیاری در زمینـه میـزان شـیوع اخـتلالات روانی در زنان، مؤید این امر میباشد .(2)
همسر آزاری (Spouse Abuse) یـا خشـونت خـانوادگی (Domestic Violence) نسبت به زنان بـه عنـوان یـک

http://jech.umsha.ac.ir

52 رابطه همسر آزاری و سلامت روانی در زنان دچار خشونت خانگی

آسیب پنهانی و تهدید جـدی علیـه سـلامت روانـی زنـان
مطـرح مـیباشـد. همســر آزاری بــه عنـوان یکـی از انــواع
خشونت خانگی، شامل هرگونه رفتار خشونت آمیزی اسـت
که به صورت عملی، توسـط همسـر نسـبت بـه زن صـورت
میگیـرد. ایـن نـوع خشـونت دربرگیرنـده بـدرفتاریهـای
جسمانی، عاطفی و جنسی میباشد که بـه منظـور اعمـال
سلطه، اقتدار و تحکیم قدرت خـود نسـبت بـه زن و دیگـر
اعضای خانواده به کار میرود و علل مهم مرگ بسـیاری از
زنان سراسر جهان بوده است .(3-4)
خشونت یک معضل جهانی است کـه پیکـر جامعـه را فـرو
میریزد و زندگی، سلامت، شادابی افراد را تهدید مـیکنـد
.(5) بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت، میـزان شـیوع
خشونت خانگی در چندین کشور از 13 تا 17 درصد متغیر
بوده است و مطالعات مبتنی بر جوامع در دسترس، بیـانگر
آن است که میزان شیوع خشونت روانی در این افراد، بـین
23 تا 72 درصد میباشد .(6) پدیـده خشـونت خـانوادگی
علیه زنان، ریشه بسیاری از آسیب های فـردی و اجتمـاعی
تلقــی مـیگــردد و در تمــامی کشــورهای توســعهیافتــه و
درحــالتوســعه و در همــه طبقــات اجتمــاعی و اقتصــادی،
گروهای سنی و شغلی متفاوت به چشم میخورد .(7)
خشونت خانوادگی دارای پیامدهای منفی زیـادی ازجملـه
عواقب جسمانی غیر کشنده، مانند جراحت (از بریـدگی تـا
شکستگی و آسیب ارگان های داخلی) و عواقب روانی مثـل
افسردگی، ترس، اضطراب، مشـکلات تغذیـه ای، اخـتلالات
جنسی، وسواس و اختلال در عملکرد اجتمـاعی مـیباشـد
.(8) اخــتلالات افســردگی، اضــطراب، علائــم جســمانی،
عزت نفس پـایین در قربانیـان خشـونت بیشـتر اسـت .(9)
بیماران مبتلا به اختلالات روانی بیشتر مورد خشونت قـرار
میگیرند و شدت اختلالات روان پزشکی، شدت خشونت را
افزایش میدهد از طرفـی پدیـده همسـر آزاری عـوارض و
پیامدهای نامطلوب اجتماعی، خـانوادگی و درمـانی دارد و
مانعی در جهت رشد و کمال محسوب میشود. این مطالعه
باهدف بررسی رابطه همسر آزاری و سلامت روانی در زنان
دچار خشونت خانگی ارجاع شده به پزشـکی قـانونی شـهر
شیراز، انجام گرفت.

http://jech.umsha.ac.ir

آرزو شایان و همکاران

مواد و روشها

این مطالعه توصیفی-تحلیلی از نوع مقطعی در میان زنـان دچار همسر آزاری و ارجاع شده بـه پزشـکی قـانونی شـهر شیراز در طی سه ماه در سال 93-92 انجـام شـد. جامعـه پژوهش شامل کل زنان دچار همسر آزاری مراجعـه کننـده به مراکز پزشک قـانونی شـهر شـیراز (واحـد غـرب، واحـد شرق) بود که با شکایت آزار و اذیت توسـط همسرانشـان و با دستور از مراجع قضایی به پزشـکی قـانونی شـهر شـیراز ارجاع شده و تمایل به شرکت در مطالعه داشتند. ازآنجاکه تعداد مراجعه کنندگان بـه هـر مرکـز و سـهم زنـان دچـار همسر آزاری در هر مرکز مشخص نبـود، پژوهشـگر جهـت برآورد تعداد مراجعه کنندگان به هر مرکز، روزانـه تعـداد و دلیل مراجعه زنـان بـه پزشـکی قـانونی را ثبـت نمـود. بـا بررسی به عمل آمده، سهم زنان دچار همسـر آزاری از بـین مراجعه کنندگان هر مرکز مشخص گردیـد و حجـم نمونـه برآورد شده طبق فرمـول کـوکران، 197 نفـر تخمـین زده شد. به منظور رعایت اخلاق پژوهشی، ابتدا راجع بـه طـرح توضیحاتی ارائه گردیـد و نـام و نـام خـانوادگی افـراد قیـد نگردید.

شرایط ورود به مطالعه شامل موارد زیر بود: داشتن امتیـاز کافی در یکی از ابعاد پرسشنامه خشونت علیه زنان (کسب نمره 16 یا بیشتر در حیطه خشـونت روانـی، نمـره 11 یـا بیشتر در حیطه خشـونت فیزیکـی، نمـره 3 یـا بیشـتر در حیطه خشونت جنسی، نمره 2 یا بیشتر در حیطه خشونت اقتصادی)، رضایت افـراد جهـت شـرکت در مطالعـه، قـرار داشتن در گروه سنی 16-45سال، داشتن سواد خوانـدن و نوشتن، سـکونت در اسـتان فـارس، نداشـتن آسـیب هـای جسمی شدید و بدبینی(به عنوان مانع تکمیل پرونـده هـا). در صورت عدم تمایل افراد به ادامه شرکت در مطالعه و یـا نقص در تکمیل پرسشنامهها از مطالعـه خـارج مـیشـدند. ابــزار گــردآوری دادههــا شــامل پرسشــنامه مشخصــات دموگرافیک، پرسشنامه استاندارد سـنجش خشـونت علیـه زنان و پرسشنامه استاندارد سلامت عمومی بود.

پرسشنامه استاندارد سـنجش خشـونت علیـه زنـان (حـاج یحیــی)(:(10 ایـن پرسشــنامه دارای 32 مــاده و 4 عامــل

است. عامل نخست (ماده های(16-1 برای سنجش خشونت روانــی، عامــل دوم (مــادههــای (27-17 بــرای ســنجش خشونت فیزیکی، عامـل سـوم (مـاده هـای (30-28 بـرای سنجش خشونت جنسی و عامل چهارم (مادههای (32-31 امتیازدهی خشونت اقتصادی شامل هرگز، یک بـار، دو بـار، بیش از دو بار میباشد و نمره 1 تا 4 را شامل میشـود. در ایـن پرسشــنامه (دامنــه تغییـرات نمــره خشــونت روانـی بین64-16، خشونت فیزیکی بین44-11، خشونت جنسی بین 12-3 و خشـونت اقتصـادی بـین (8-2 مـیباشـد. در تحقیقی که بر روی زنان فلسطینی در سال 1999 صـورت گرفت، پایایی این آزمون با استفاده از آلفای کرونباخ بـرای چهار عامل خشونت جسمی، روانی، جنسی و اقتصادی بـه ترتیب 0/71، 0/86، 0/93، 0/92 به دست آمد. در تحقیق خاقانی برای کل آزمون آلفای کرونباخ 0/97گـزارش شـده است .(10)

پرسشنامه سلامت عمـومی :(GHQ-28) ایـن پرسشـنامه توسط Goldberg و Helyer معرفی شـده و بـه عنـوان یک ابزار معتبر میتواند احتمال وجود یک اختلال روانی را در فرد تعیین کند. ایـن پرسشـنامه دارای 4 زیـر مقیـاس میباشد: خرده مقیاس نشانه های جسـمانی (سـؤال (1-7، اضــطراب و بـیخــوابی (ســؤال (8-14، نارســا کــنشوری اجتمــاعی (ســؤال (15-21 و افســردگی (ســؤال .(22-28 مبنای تشخیص مـوارد مثبـت، نقطـه بـرش24 مـیباشـد. کسانی که نمره آنان بیشتر از 24 باشد، در گروه مبـتلا بـه مشکلات روانی قرار میگیرند. میزان اعتبار این پرسشـنامه به شیوه همسانی درونی (آلفای کرونباخ) برای مقیاس های علائم جسمی 71 درصد، اضطراب و بیخـوابی 86 درصـد، اختلال عملکرد اجتماعی 93 درصد و افسردگی وخیم 92 درصد و کل پرسشنامه 78 درصـد بـه دسـت آمـده اسـت .(11) ضــریب پایــایی بــرای هــر یــک از ابعــاد مربوطــه در تحقیق سعادتی نیز بـه ترتیـب 0/893، 0/844، 0/871 و 0/866 برآورد شده است .(10)

پس از کسب اجازه از معاونت پژوهشی و اخـذ کـد کمیتـه اخلاق دانشگاه علوم پزشکی شیراز و ارائـه توضـیح و بیـان اهداف پژوهش، یادآوری در محرمانه نگهداشـتن اطلاعـات،

مجله آموزش و سلامت جامعه، دوره 1، شماره 4، زمستان 1393 53

اختیـاری بــودن شــرکت افــراد در مطالعــه و تکمیـل فــرم رضایت نامه کتبی، مطالعه حاضـر انجـام شـد. در پـژوهش حاضر زنانی که دارای پرونده همسـر آزاری بودنـد انتخـاب شده و جهت اطمینان از صحت ایـن موضـوع، پرسشـنامه سنجش خشونت توسط آنها تکمیل گردیـد زنـانی کـه در یکی از حیطه هـای خشـونت، دارای امتیـاز کـافی (کسـب حداقل امتیاز در یکی از حیطه ها) بودند بـه عنـوان نمونـه انتخــاب شــده و پرسشــنامه خصوصــیات دموگرافیــک و سلامت عمومی توسط آنها تکمیل شد.

داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS ویرایش 18 و با استفاده از آمـار توصـیفی، و رگرسـیون چندگانـه، تحلیـل گردید. سطح معنیداری در این پژوهش کمتـر از 0/05 در نظر گرفته شد.
یافتهها

مطــــابق یافتــــههــــای پــــژوهش، میـــانگین ســــنی زنان،30/42 6/72، با دامنـه سـنی 16-45سـال گـزارش شــد. شــغل اکثــر زنــان خانــهدار (83/2) بــود و از نظــر تحصیلات 43/7) درصد) دارای مدرک دیپلم بودند. نتـایج تحقیق نشـان داد کـه میـانگین بعـد همسـر آزاری روانـی 55/80، همســـر آزاری جســـمانی 36/44، همســـر آزاری جنسی 7/09 و همسر آزاری اقتصادی 6/11 بود. میـانگین حاصل برای همسر آزاری کل هم برابر با 105/45 به دست آمد. بر اساس نتایج به دست آمـده از تحقیـق، بـیش از 50 درصد زنان، خشونت را تجربه کرده بودند.

جدول شماره :1 میانگین و انحراف معیار همسر آزاری و ابعاد آن

انحراف محدوده درصد میانگین از
ابعاد میانگین حداکثر نمره قابل
معیار نمرات
اکتساب

همسر آزاری روانی 55/80 8/01 16-64 %82/9
همسر آزاری فیزیکی 36/44 6/13 11-44 %77/1
همسر آزاری جنسی 7/09 3/68 3-12 %45/4
همسر آزاری اجتماعی 6/11 2/01 2-8 %68/5
همسر آزاری کل 105/44 13/09 32-128 %76/5

از بین زیر مقیاس های خشونت، خشـونت روانـی و سـپس فیزیکی، دارای بـالاترین میـانگین بـود، بنـابراین خشـونت روانی و سپس فیزیکی بـیش از سـایر اشـکال خشـونت در خانواده اتفاق افتاده بود (جدول شماره .(1

http://jech.umsha.ac.ir

54 رابطه همسر آزاری و سلامت روانی در زنان دچار خشونت خانگی آرزو شایان و همکاران

میانگین به دست آمده برای ابعاد علائم جسمانی، اضـطراب نتایج نشان داد که در همـه ابعـاد همسـر آزاری، سـلامت
و بی خوابی، اختلال عملکرد اجتماعی، افسردگی، به ترتیب روانی فرد به خطر افتاده و رابطه مستقیم و معنیداری بین
شــامل: 10/67، 11/29، 11/10 و 10/25؛ در ایــن میــان ابعاد همسـر آزاری و تمـامی ابعـاد سـلامت روانـی وجـود
میانگین سلامت عمومی کل 43/31 بـرآورد شـد (جـدول داشــت. مقــدار ضــریب رگرســیون اســتاندارد شــده
شماره .(2 بر اسـاس نقطـه بـرش بیشـتر از 24، 168 نفـر نشان دهنده این است کـه کـدامیک از ابعـاد همسـر آزاری
85/3) درصــد)، دچــار مشــکلات روانــی بودنــد و 29 نفــر بیش از همه در تبیین سلامت روان نقش دارد، همان طـور
14/7) درصد)، مشکلی در این زمینه نداشتند. پرسشـنامه که در جدول شماره 3 نشان داده شده است، مقدار ضـریب
ســلامت عمــومی، دارای چهــار بعــد افســردگی، اضــطراب، رگرسیون استاندارد شـده ( )، در همسـر آزاری روانـی در
کارکرد اجتماعی، علائم جسمانی است. بعد علائم جسـمانی (0/17)، بعـد اضـطراب (0/18)، بعـد
جهت بررسی ارتباط ابعاد همسر آزاری و سـلامت عمـومی عملکرد اجتماعی (0/15) و در افسردگی((1/32 به دسـت
از آزمون رگرسیون چندگانه اسـتفاده شـد. در هـر آزمـون آمد، با توجه به اعداد جدول شماره 3، همسر آزاری روانـی
یکی از ابعاد پرسشنامه سلامت عمـومی بـه عنـوان متغیـر بیشترین سهم را در تبیین سلامت روانی زنان دارد. مقـدار
ملاک (Y) و ابعاد مختلف همسـر آزاری (روانـی، فیزیکـی، در همسر آزاری روانی و سپس فیزیکی به ترتیب در بعد
جنسی و اجتماعی) به عنوان متغیر پیش بین وارد مطالعـه افســردگی 1/32) و (1/26 و در بعــد اضــطراب 0/18) و
شدند (جدول شـماره .(3 علامـت ضـریب رگرسـیونی((b (0/13 بوده که مبین این است که اعمال خشونت روانـی و
نشان دهنـده رابطـه مثبـت انـواع همسـر آزاری بـا خـرده فیزیکی، بیشترین تـأثیر را در بعـد اضـطراب و افسـردگی
مقیاسهای سلامت روان است. زنان داشته است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   21   22   23   24   25   >>   >