پروژه دانشجویی مقاله در مورد ادوات جنگی در صحنه های جنگ در نقش ب

پروژه دانشجویی مقاله در مورد ادوات جنگی در صحنه های جنگ در نقش برجسته های آشورنو در word دارای 31 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است
فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد ادوات جنگی در صحنه های جنگ در نقش برجسته های آشورنو در word کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.
این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است
توجه : در صورت مشاهده بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد ادوات جنگی در صحنه های جنگ در نقش برجسته های آشورنو در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد
بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد ادوات جنگی در صحنه های جنگ در نقش برجسته های آشورنو در word :
پیشگفتار:
در آغاز وظیفه ی خود می دانم از استاد فرزانه و محترم خود جناب آقای دکتر محمد رحیم صراف که با کمک ها و راهنما یی ها ی بی شاعبه ی خود شان مرا به سر منزل اصلی رسانیدند کمال تشکر و قدردانی را دا شته باشم وسپس سپاس گذارم از جناب آقای دکتر نیکنامی که با در اختیار گذاردن پایان نا مه ای خودشان شایان ترین کمک ها را به ما دانشجویان نموده اند و بسیار قدردانی میکنم از مسئولین شاخص و قابل احترام دانشگاه تربیت مدرس الاخصوص جناب آقای دکتر موسوی معاون دانشگاه تربیت مدرس که در سایر هماهنگی های جناب دکتر صراف با همکاری بی دریغ خود وهماهنگی با کتابخانه مرکزی دانشگاه تربیت مدرس گره از کار من گشودند .
ودر آخر تشکر می کنم از دوستان وخانواده ام که با حمایت همه جانبه ی خود مرا همراهی کردند.
مقدمه :
آشوریان مردمانی جنگجو ودلاور بودند وقتل وغارت و کشتار وخشونت یکی از جلوه های بارز شاخصیت پادشاهان این قوم بوده است و طبیعی ست که آثار هنرمندان از این امر متأثر باشند .
واما هنرمندان با به تصویر کشیدن شاهان در صحنه های جنگ خو استه اند قدرت شاهان آشوری را در این زمان نشان دهند .
ادوات جنگی آشوریان به زیبایی وظرافت خاصی به طور کامل در نقش برجسته ها تصویر
شده که توضیحاتی کلی در این تحقیق داده شده .
من این نکات را بیان کردم چون موضوع تحقیقم در مورد ادوات جنگی در صحنه ی جنگ آشورنوبود ومن در آخر تحقیقم یک جمع بندی کلی در مورد تمامی ادوات وشاهان در صحنه های آشور نو به عمل آورده ام .
ـ درآمد
1- موقعیت جغرافیایی
2- معیشت مردم آشور
3- آشورنو
1- موقعیت جغرافیایی آشور :
آشور در واقع در شمال شرق بین النهرین علیاء قسمتی که رودخانه ی دجله از شمال غرب به جنوب شرق جریان می یابد
منطقه ای را به وجود آورد که آشور نام گرفت .
آشور در واقع یک منطقه ی کوهپایه ای بود .
آشور پوشیده از تپه های باستانی ست که زمانی شهرهای بزرگ وکوچک را تشکیل می داد.
و مدینه های مدفون در آنسوی دجله شهر نینوا بود که روزگاری پایتخت آشوریان به حساب می آمد.
2- معشیت مردم آشور :
آشور در یک منطقه ی سنگلاخی و کوهپایه ای که از لحاظ طبیعی سرزمین فقیدی ست .
دره ی باریک دجله با کوه های به نسبت بلند در دو ساحل آن به سختی می تواند محصول کشاورزی کافی را برای تغذیه جمعیت خود به بار آورد . اما با تمام این تفاسید اینها برای تامین منابع خویش از طریق تجارت با کشورهای دیگر چشم داشتند .برای یک تجارت سود آور با ملت های دیگر آشوریها باید تولیداتی داشته باشند تابتوانند آن را برای مبادله با ملل دیگر عرضه کنند .این تولیدات بیشتر منسوجات پشمی در مقیاس عظیم بود .اینها از نظر پشم ریسی و بافندگی و رنگرزی مهارت زیادی داشتند .
اینها به خاطر موقعیت جغرافیایی منطقه کشاورزی کم داشتند ولی در عوض دام بسیار پرورش
می دادند.
وبه خاطر روابط تجاری که داشتند توانستند از نظر اقتصادی قدرتمند شوند و در منطقه حرف اول را از نظر اقتصادی بزنند .
1- آشور نو :
هنر آشور میانی با قتل نینور تای اول در سالهای پایانی قرن 13ق م به پایان رسید . سیصد سال طول کشید تا هنر و معماری امپراتوری آشور نصر پال دوم در نمرود پایه ریزی شد.در این زمان
تحولات سیاسی و نژادی در خاور نزدیک صورت گرفت.بعد از مرگ نیور تای اول مهاجرت عظیم مردمی به نام مردمان دریابه سوی آسیای صغیر و سوریه آغاز شد.این مردم پس از نابودی امپراتوری هیتی،فریژیها را به سرزمین آسیای صغیر و فلسطینیها را به سرزمین فلسطین آورده و مصریها تا مرز انحطاط رهنمون شدند. در همین دوران آرامیها آخرین شاخه از قبایل بدوی سامی
صحرای سوریه-در گروههای بسیار از سوی شرق نفوذ به مناطق غرب رود فرات را آغاز کردند و بالاخره به بابل راه یافتند . آرامیها به آسانی نفوذ کردند و اما تنها آشور به کمک ارتش منظم خود توانست از تفوذآنها جلوگیری کند . این مهاجرتها و جنگها 3 قرن طول کشید.در این مدت آشوریها توانستند تغییر شکل مشخصی در نظام سیاسی و مفهوم پادشاهی به وجود آورند.
آنها ابتدا ایالت کوچک خود آشور را گسترش و نظام حکومتی سازمان یافته تری را بنا و سرانجام یک امپراتوری عظیم شد .
در طول قرن 11 و 10 ق م آشوریها برای کسب قدرت و ایجاد امپراتوری سرگرم جنگ به همسایگان شمالی و غربی بودند و زمان کمتری را صرف آفرینش های هنری و کاهای عظیم معماری کردند . واحتمالاً به همین دلیل است که در این دوران چنین آثاری نداریم . ازسویی در طول سالهای جنگ و ناآرامی ،آشور خدای حامی شهر آشور که تا آن زمان چیزی بیش از خدای محلی نبود .
– صحنه های جنگ در نقوش برجسته ی آشور نو :
1- جنگ میان اعراب و پادشاهان آشور
2- جزئیات جنگ آشور نصیر پال II علیه ت- ارمان پادشاه ایلام در ساحل رود اولای‹کرخه›
3- صحنه ی جنگ آشور نصیر پالII در نینوا در حال حمله به قلعه ی دشمن
4- آشور نصیر پال II به همراه نظامیان آشور در حال حمله
5- صحنه ی جنگ آشور با نیپال دوم در نمرود ‹حمله ی آشوریان به قلعه ی دشمن›
1- این نقش بر جسته جزئیات جنگ میان آشوریها و اعراب می باشد که از نقش بر جسته ا زکاخ شمال آشور با نیپال در نینوا دوران امپراتوری آشور به دست آمده.
2- 526› هنرمند کمک ایجاد یک خط مایل از طریق سه شتر ، یکی در ابتدای ردیف بالا در سمت راست، دیگری اندکی جلوتر به سمت مرکز صحنه در ردیف دوم ، و سومی در سمت چپ در
ردیف پایین بیننده را وادار می سازد صحنه ی جنگ را از طریق این شتر سواران از ردیفی به ردیف دیگر تعقیب کند . خط مایل دیگری این بار در جهت مخالف نظر را از پایین به بالا راهنمایی می کند . مسیر نگاه در این حرکت نخست از سمت راست در ردیف پایین از سوار کار آشوری آغاز می گردد و پس از یک حرکت مواج بسیار زیبا از طریق شتر بر زمین افتاده به دومین سوار کا آشوری – در یک خط مایل به سومین اسب در سمت چپ در ردیف دوم و از آنجا به چهارمین آنها در انتهای سمت چپ در ردیف بالا پایان می پذیرد .
3- از ردیف اول که شروع کنیم سمت راست را در نظر می گیریم و به طرف چپ همراه جنگجویان که به سمت چپ تصویر در حرکتند می رویم و از شتری که در سمت راست دیده میشود شروع می کنیم .
بر روی شتری که در حال دویدن است دو جنگجوی عرب که یکی از آنها تیر کمان به دست دارد و روی شتر سوارند و سرباز پشت او دست چپ خود را به بالا برده است و در زیر پای شتر که کشته شده دیده می شود – جلوی شتر یک سرباز آشوری با کلاه خود را که لباسی ساده که انتهای آن تا روی زانوی این فرد آمده دیده می شود و کمربندی به کمر و یک نیزه و سپر در دست که سرباز عربی که دستهایش را باز کرده و در حال افتادن است نیزه را در بدنش فرومی برد جلوی این سرباز یک ارابه می بینیم که مختص آشوریان است و چرخ آن 8 پره دارد و ارابه ی آشوری به یک اسب بسته شده و در حال حمله است و جلوی این ارابه یک اسبی که همراه سربازش در حال سرنگونی ست دیده می شود و جلوی آن دو سرباز آشوری که یکی سپر و نیزه و دیگری تیر کمان به دست دارد به حالت حمله وجود دارد .
واما ردیف وسط دو سرباز آشوری بالباس مثل سربازان دیگر آشوری دراین صحنه که یکی تیر کمان به دست دارد ودیگری سپر ونیزه ودر حال حمله به دو سربا ز عرب که سوار بر شتری در حال دویدن میباشند که زیر پای این شتر دوباره یک سرباز عرب کشته شده دیده می شود این سربازهای روی شتر یکی در پشت شتر است که بر گشته به پشت ودر حال تیر اندازی با تیر کمان به سرباز آشوری ست وسرباز جلوی وی نیزه به دست است .جلوی این ها دو سرباز آشوری با همان لباسهاپشتی تیر کمان بدست ودر حال تیر اند ازی دوان و جلویی سپر ونیزه به دست در حال دویدن
وبافرو بردن نیزه به بدن سرباز عربی که کمان به دست دارد
وباز جلوی آنها دو سرباز عرب در حال دویدن به دنبال سرباز آشوری سوار بر اسب که بانیز ه درحال کشتن سرباز عرب که سوار شتر بوده ودر اینجا در حال سرنگونی ست .
در ردیف پایین یک سرباز عرب را داریم که ظاهراً کتفش تیر خورده وجلو ی آن سرباز آشوری اسب سوار در حال تیر اندازی با تیر و کمان را می بینیم و شتری در جلوی این اسب سوار که دو سرباز عرب روی آن است که شتر سرنگون شده و سرباز پشتی در حال افتادن و سرباز جلویی یک دست بالا و در دست راست او یک نیزه دیده می شود .و جلوی این شتر دو سرباز عربی که شخص
پشتی یک دست خود را به سمت صورت بالا برده و دست راست خود را بر سر خود قرار داده و سرباز عرب جلویی در حال راه رفتن به پشت برگشته و دستانش را بالا برده و جلوی او یک سوار آشور در حال دویدن و حمله که باز دو سرباز عرب بر روی آن پشتی در حال تیر اندازی و جلویی تیر کمان به دست و جلوی شتر یک سرباز عرب در حال افتادن و جلوی او دو سرباز آشوری باز باهمان لباسهای مشابه که هر دو سپر و نیزه به دست در حال حمله اند و یک سرباز عرب را می کشند .
ادوات جنگی به کاربرده شده دراین نقش بر جسته :
تیر کمان – نیزه – سپر – کلاه خود جنگی – شمشیریا خنجر .
اکثر سربازان آشوری در این تصویر به کمر یک خنجر یا شمشیر بسته اند .
در دو نقش بر جسته که در واقع یک نقش بر جسته است جنگ آشور با نیپال علیه تِ- اومان پادشاه ایلام در ساحل رود اولای ‹کرخه›را نشان می دهد که از کاخ جنوب غربی سنا ضریب نینوا بدست آمده .
این نقش بر جسته چگونگی کشته شدن پادشاه ایلام تِ- اوتان و ولیعمرش تمرتیو به تصویر کشیده شده .
اگرازسمت راست تصویرکه شروع کنیم وبه ردیف پایین بیاییم این طورمی توانیم توصیف کنیم:
یک شخص که نیزه به دست دارد و سپر در حالت ایستاده به سمت راست نقش حرکت می کند و در وضعیت حمله است . در پشت او پنج شخص دیده می شود که همگی لباس ساده ی مشابه به تن دارند که کمربند به کمر بسته اند که به نظر می آید کشته شده اند چرا که روی زمین افتاده اند . روی یکی از اینها یک لاشخور و روی دیگری در بالای تصویر دو تا لاشخور یکی در قسمت دست و دیگری در قسمت پا دیده می شود در کنار این شخص یک تیر و کمان دیده میشودودر پشت اینها درخت وجود دارد . به تصویر بعدی که ادامه ی این نقش بر جسته است می رسیم در قسمت راست باز یک درخت دیده می شود وتعداد دیگر درخت در بالای تصویر که زیر آنها یک ارابه دیده می شود سرنگون شده اند و کلاه از سرشان افتاده است دیده می شود .
تشخیص شاه ایلامی که در چهار قسمت نقش بر جسته است کار سختی نیست .
کلاه بر سر دارد و لبه ی لباس او در قسمت جلو و پایین دامن بر خلاف پوشش ساده ی دیگران ، با یراقهای متشکل از ردیف کلکها (روزت ) تزیین و شرابه ای بلند ی به آن افزوده شده است . در زیر این تصویر ما در سمت راست تصویر تمرتیو – فرزند ارشد تِ- اومان به دست پدر را گرفته و او را که سخت مجروح است از صحنه ی جنگ بیرون می آورد .ودر پشت اینها یک درخت است ودر پ
شت درخت شخصی که در شکمش تیر فرورفته دیده می شود .
در پایین تصویر سمت راست شخصی دیده می شود که پیراهن او تا بالای زانو آمده و کمربندی به کمر دارد و یک سر بند به سر و ظرف کمان به پشت و خنجر به دست در حال حمله است .
پشت سر همین شخص سربازی را داریم که سر بریده ی تِ- اومان را به سمت چپ حمل م
ی کند تا آن را به عنوان یاد بود پیروزی به آشور انتقال دهد . لباس او هم تا روی زانو آمده و پیراهنش آستین کوتاه بوده و به پشتش ظرف کمان است .
در قسمتی که این سرباز به طرف چپ می رود یک سربازی که کشته شده و در اطرا فش تیر و کمان وظرف کمان افتاده وچند سرباز کشته شده در اطراف این سرباز وجود دارد که در تصویر
کاملاًمشخص نیستند . یک کتیبه و درخت بالای سراین فرد دیده می شود .
در تصویر قبل این در زیر سربازانی که گفتیم کشته شده اند یک کتیبه دیده می شود در زیر آن یک سرباز آشوری که با گرز مرگبار به سر تمرتیو می کوبد دیده می شود که سرباز پیراهنی در تن دارد که تاروی زانو آمده و حاشیه ی مزین دارد و کلاه مخروطی به سر و چکمه بر پا دارند و تمر تیو لباس ساده و کمربند بر کمر و سربندبرسردارد . ودارای ریش می باشد ودرست زیر پای اینها بدن بدون سر بالباس ساده دیده می شودکه پاهایش لخت است.
در سمت راست تصویر یک سرباز دیده می شود که نیزه به دست و ظرف کمان به پشت درحال حمله است وزیر پای او یک تیرکمان دیده می شود ولباسش مثل لباس سربازان دیگر است(تزئینی) البته به نظر من اوشاه است چرا که بر خلاف سربازان دیگر سربند به سر بسته و حاشیهی لباسش دارای تزئینی روزت است . در پشت سر این سربازی دیگر کلاه و تیردان و کمان پادشاه مقتول ایلام وبه عنوان غنیمت جنگی از زمین بر می دارد . ودربالای این سرباز یک درخت و درکنارش سربازی راداریم که سر تِ- اومان را میبرد که لباس تِ- اومان باحاشیهی تزئینیست ودارای ریش می باشد .
در کل در این نقش سربازان ایلامی بسیاری دیده می شود که کشته شده وتیر دان وتیر کمان آنها در اطرافشان پخش شده است.
ادوات موجود در این تصویر ( یک نقش بر جسته ) :
تیر و کمان و تیر دان ونیزه و خنجر – سپر – گرز مرگبار .
3-1 این نقش برجسته از گروه نقش بر جسته هائی که آشور نصیر پال II را در صحنه جنگ نشان میدهد واز کاخ شمالی نینوا کشف شده است دراین نقش برجسته هجوم افراد نظامی آشوری را به همراه آشور نصیر پال II به یک قلعه دشمن نمایش داده اند ، در این صحنه شاه آشوری در حال ایستاده واز سمت راست بدن دیده می شود سر و صورت و پاها از نیمرخ وبدن از مقابل به تصویر کشیده شده است . شاه آشوری در این صحنه پیشانی بند پهنی را برسر گذاشته ، لباس شاه آشوری نیز که شامل پیراهن آستین کوتاه که در دور کمر آن باند پهنی به عنوان کمربند بکار رفته وادامه این لباس تا پائین بدن تا روی مچ پا میرسد وحاشیه این قسمت از لباس مزین می باشد .کفش پادشاه آشوری از نوع صندل بند دار است .
دستبند پهنی قسمت اصلی آن در دست چپ بیرون دست شاه مشاهده می شود . متاسفانه به علت کوچکی پیکره های این نقش بر جسته سایر وسائل تزئینی شاه مشخص نبود.
سلاح شاه آشوری شامل شمشیر بلندی است که به وسیله بند باریکی که از روی سینه و روی دوش چپ او گذشته ودر پشت بدن مجدداً به کمر بند وصل می شود به کمر بند شاه متصل میگردد، ودر دست راست شاه آشوری کمان قوسی شکلی دیده می شود وبادست چپ چله کمان را عقب کشیده و تیر را در آن قرار داده ودر حال تیر اندازی نمایش داده شده است .
در کنار شاه ودر پشت بدن وی یک فرد نظامی آشوری دیده می شود که کلاه ولباس او شبیه پوشاک نظامیان آشوری می باشد این فرد نظامی که دارای موهای سروریش بلندی می باشد احتمالاً یکی از افسران بلند پایه آشوری می باشد که شاه را در این صحنه همراهی می نماید ، این شخص نیز شمشیر بلندی بر کمر داشته ودست چپ خود را به مانند شاه به جلو آورده ولی کمانی در دست او مشاهده نمیشود احتمالاً در دست راست او سلاحی شبیه به خنجر یا
شمشیر ؟ قرار گرفته است این شخص محافظ شاه آشوری است .
در برابر شاه و نظامی آشوری برج متحرکی که در زیر آن چرخ که قسمت پائین آن بصورت مکعب مستطیل بوده وقسمت فوقانی آن دارای یک سکودرقسمت جلوی آن نیز محل اصلی برج که به صورت مکعب مستطیل وتو خالی میباشد ومحل قرار گرفتن سربازان تیرانداز آشوری می باشد تمامی قسمتهای بدنه این برج با باندهای افقی وعمودی تزئین یافته است ، در قسمت جلوی برج متحرک لوله بلندی ( شبیه به لوله توپ ) مشاهده میگردد وبنظر میرسد که از لوله های مذکور جهت تخریب ساختمانها ی دشمن استفاده میشد .
در قسمت جلوی برج متحرک بریدگی دایره ای شکلی دیده می شود که یک سرباز تیر انداز آشوری در داخل آن قرار گرفته و به طرف دشمن تیر اندازی می کند . در قسمت بالای برج ودر داخل محفظه آن دو سرباز آشوری در حلل تی اندازی مشاهده میگردند که کلاهی شبیه به کلاه مخروطی نظامیان آشوری بر سر دارند ، لباس آنها نیز احتمالاً شبیه به لباس همانها می باشد و هر دو نفر آنان مسلح به تیر و کمان می باشند .
در روی زمین ودر کنار برج متحرک دو نفر دیگر از تظامیان آشوری دیده می شوند که زانوی خود را بر زمین گذاشته وبه طرف مقابل تیر اندازی می نمایند . کلاه ولباس این دو نفر نظامی آشوری نیز به مانند همانهائی است که قبلاً در مورد نظامیان آشوری آنها را بررسی نموده ایم . علاوه بر تیر و کمان شمشیر بلندی نیز در کمر آنها مشاهده میشود . وضعیت کلی این نقش برجسته که صحنه میدان نبرد جنگجویان آشوری و دشمن مقابل را در حالتهای گوناگون نشان دهند .
در روی این نقش برجسته دو نظامی دیگر آشوری نیز در زیر پای قلعه ای دیده می شوند که کلاهی نظیر افراد قبلی داشته ولی لباس آنها در پائین تنه بر خلاف لباس آنها بصورت دامن بلندی است که تا روی مچ پا می رسد این دو نظامی آشوری روبروی همدیگر قرار گرفته وفردی که در سمت راست دیده می شود شمشیر بلندی را نیز بر کمر خود بسته است هر دو نفر این نظامیان آشوری میله بلندی که سر آن شبیه به سه گرز بوده وبرجسته نشان داده شده است بر دست گرفته و مشغول کندن پی ساختمان قلعه می باشند در قسمت مرکزی این صحنه دو نفر که
کوچکتر از دیگران به تصویر کشیده شده اند روبروی هم قرار گرفته اند و نفر سمت چپ که احتمالاً یک نظامی آشوری است در حال درگیری با فردی از دشمن مشاهده می گردد .
افراد نظامی دشمن در این نقش برجسته باپیشانی بندهایی که بر دور سر بسته اند مشخص می باشند این افراد در بالای قلعه ای که مورد حمله قرار گرفته دیده می شوند قلعه مورد نظر ساختمانی است که در قسمت بیرون آن وروی دیوارهایش مثلث های کوچکی در کنار همدیگر قرار گرفته اند که احتمالاً جهت ایجاد دید و یا محل تیر کش مورد استفاده قرار میگرفت در قسمت مرکزی این بنا برج بلندی دیده می شود که قسمت فوقانی آن بشکل دایره ای شکل با دیواره هایی که قسمت داخل آن نیز محل قرار گرفتن تیر اندازان دشمن می باشد قسمت فوقانی این برج نیز با مثلثهای کوچک در کنار همدیگر مزین شده است . برج دیگری نیز شبیه به برج اول در گوشه سمت راست این قلعه دیده می شود . اشخاصی که در قسمت فوقانی برج قرار گرفته اند بعلت شکستگی نقش برجسته در این قسمت معلوم نیست که چه حالتی دارند ولی در قسمت بالای دیوار قلعه حداقل تعداد 4 نفر از سربازان دشمن مشاهده می گردند که با تیر و کمان به طرف نظامیان آشوری تیراندازی می کنند . این افراد دارای ریش بلندی هستند و پیشانی بندی نیز در دو سر آنها دیده می شود ، که پوشش آنها قابل تشخیص نیست از چهار نفر فوق الذکر یک نفر در سمت راست دیوار و دو نفر درسمت چپ بالای قلعه دیده می شوند که در حال تیراندازی با تی
ر و کمان در جهت مخالف هم نمایش داده شده اند . یک نفر از آنها نیز در دست چپ تیر و کمانی را گرفته و دست راست خود را به طرف افرادی که در قسمت فوقانی برج سرنگون میگردد و فرد دیگری نیز بعد از کشته شدن در حالیکه قسمت بالای بدن او از دیوار قلعه آویزان شده است دیده می شود .
علاوه بر این افراد دیگری نیز از نظامیان آشوری در صحنه دیده می شوند که کار بخصوصی در ج
بهه جنگ بر عهده آنها نهاده شده است این دو نفر در قسمت مرکزی صحنه در حالیکه یک زانوی خود را بر زمین قرار داده و روبروی همدیگر نشسته اند . هر کدام از آنها در دست خود وسیله زنجیر مانندی در دست گرفته اند که دارای دسته می باشد قسمت دیگر زنجیر احتمالاً شبیه به قلابی است که افراد فوق الذکر با پرتاب آن به طرف کسانیکه در بالای قلعه مشغول دفاع می باشند باعث می شوند که افراد فوق به وسیله این سلاح و بوسیله قلاب آن از بالای دیوارها به طرف پایین سرنگون شوند .
بنظر میرسد که اشخاص دیگری نیز از افراد متخاصم در صحنه فوق الذکر حضور دارند ولی به دلیل کامل نبودن این نقش برجسته وضعیت آنها نیز معلوم نمی باشد .1
4-1 نقش برجسته ایکه از زمان آشورنصیرپال II در دست است و حجاران آشوری در روی آن یکی از صحنه های جنگ این پادشاه را به تصویر کشیده اند ، نقش برجسته مزبور از کاخ شمالی « نینوا » کشف شده است .
متأسفانه در اثر ساییدگی نقوش موجود در روی نقش برجسته فوق دارای کیفیت مطلوبی نمی باشد و تقریباً قسمت اعظم آن بخصوص در قسمت فوقانی نامشخص می باشد . مطالعه و بررسی در روی این نقش برجسته نشان میدهد که :
آشور نصیرپال II شاه آشوری در صحنه کارزار در حالیکه روی ارابه قرار گرفته در حال تیراندازی مشاهده می شود شاه کلاه مخصوص سه قسمتی خود را بر سر گذاشته این نوع کلاه مخصوص شاه آشوری می باشد .
وسائل تزئینی شاه آشوری : دستبند ، بازوبند ، گردنبند و گوشواره ای باشد .
شاه آشوری به ارابه ای که چرخ آن دارای هشت پره می باشد سوار شده و نوع ارابه و سلاحهای بکار برده شده در آن و هم چنین تزئینات ساز و برگ اسبها مانند تصاویر قبل می باشد .
در داخل اتاقک ارابه به جز شاه آشوری که با تیر و کمان مشغول تیراندازی می باشد دو نفر دیگر نیز او را همـراهی می نمـایند بنظر میرسد یکی از آنهـا که افسـار اسبها را در دست گرفته باشد
ارابه ران بوده و نفر پشت سر آن که فاقد ریش می باشد از اعضای گارد سلطنتی شاه می باشد ، حضور افراد فوق در این نقش برجسته نشان میدهد که هنرمندان حجار آشوری شاه را به مانند صحنه های شکار با ارابه ران و افراد گارد مخصوص نمایش داده اند و حضورافراد مسلح گارد مخصوص نشان می دهد که در تمامی صحنه های بررسی شده تاکنون آشورنصیرپال II بندرت
بدون حضور افراد گارد مسلح دیده می شود و این موضوع یکی از ویژگیهای مخصوص همین پادشاه می باشد .
فرد ارابه ران کلاه ساده مخصوص خود را بر سر گذاشته که قسمت پشت آن که در روی گردن قرار می گیرد مقداری بلندتر از قسمت جلوئی آن می باشد . شخص فاقد ریش نیز کلاه و پیشانی بند ندارد ، لازم به توضیح است آنچنان که قبلاً نیز یاداوری نمودیم هنرمندان آشوری افراد گارد مسلح شاهان آشوری و خواجگان درباری را بدون ریش و بدون کلاه و پیشانی بند به تصویر کشانده اند متأسفانه فرم لباس و کفش این دو نفر در روی صحنه نمایش نامشخص می باشد .
صحنه روی این نقش برجسته که یکی از جنگهای آشورنصیرپال II را نمایش می دهد از بسیاری جهات با نقش برجسته قبلی مشابهت دارد از جمله اینکه در این صحنه نیز میدان کارزاری را نشان میدهد که نظامیان آشوری به فرماندهی پادشاه آشور به قلعه دشمن حمله نموده اند و فرمانده یا شاه دشمن (؟) که بر ارابه ای که با دو اسب کشیده می شود و چرخ ان دارای هشت پره می باشد که در اثر منهدم شدن ارابه سرنشینان ارابه سقوط کرده اند .
عده ای از سربازان آشوری که کلاه و لباس مانند نقش برجسته قبلی دارند با شمشیر و خنجر در حال کشتن سربازان دشمن دیده می شوند ، بنظر میرسد که نظامیان دشمن تا قد کلاه بوده ولی لباسی شبیه به لباس سربازان آشور بر تن دارند که بعضی از آنها در حال درگیری با نظامیان آشوری و بعضی دیگر کشته شده و جنازه های آنها بر روی زمین افتاده است .
ساختمان اصلی قلعه مزبور متأسفانه در اثر سائیدگی نقش برجسته دقیقاً مشخص نیست ولی دارای دروازه ای باطاق قوسی است که در داخل کادر مستطیل شکلی ایجاد شده است . در طرفین دروازه دو برج بلندی که تعدادی از تیراندازان دشمن از بالای آن برطرف نظامیان آشور در حال تیراندازی دیده می شوند ، دو تیرانداز دیگر نیز که مسلح به تیر و کمان و شمشیر می باشند از روی دیواری که کنار دروازه قلعه وجود دارد به طرف مقابل تیراندازی می نمایند .

کلمات کلیدی :
» نظر