پروژه دانشجویی مقاله مقایسه زنان عادی و ویژه در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله مقایسه زنان عادی و ویژه در word دارای 79 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله مقایسه زنان عادی و ویژه در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله مقایسه زنان عادی و ویژه در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله مقایسه زنان عادی و ویژه در word :

مقایسه زنان عادی و ویژه

چکیده پژوهش
پژوهش حاضر به منظور مقایسه زنان عادی و ویژه پرداخته شده است . ابتدا مقدمه ای راجع به مسئله و تعریف موضوع مورد بحث پرداخته ایم . یعنی به تعریف روسپی و روسپیگری پرداخته ایم . بر هیچ کس پوشیده نیست که اهمیت مسئله فحشا و عواقب شوم آن ها را به سوی مطالعه این مساله کشانیده است . انسان در طول تاریخ از انواع انحراف ها و آسیب های اجتماعی رنج برده است و همواره در جستجوی علل و عوارض آن و رهایی از این مسائل بوده است . دادن اطلاعات پیرامون این موضوع به دختران جوان بی گناهی که ممکن است روزی بر اثر یک برخورد تصادفی یا پیش آمدی شوم به بدترین سرنوشت دچار شوند خدمت به سزایی است و جز وظایف هر شخص نسبت به اجتماعش است که باید ادا شود .

هدف از پژوهش حاضر ، شناخت عوامل موثر در جامعه و هم خانواده که زمینه ساز به فحشا کشیده شدن زن ها می شود و اینکه با استفاده از داده ها و نتایج آماری شیوع این مساله را سنجیده و گستردگی آن را مورد بررسی قرار دهد . در این تحقیق جامعه مورد مطالعه در مورد زنانی است که در مراکز و کانون اصلاح و ترتبیت ویژه زنان تحت عناوین مرکز

امیدوار و شفق نگه داری می شوند . و هم چنین زنان عادی که در کانون خانواده زندگی می کنند . روش نمونه گیری در این پژوهش روش نمونه گیری در دسترس است که تعداد نمونه در این تحقیق بالغ بر 80 نفر می باشد که 40 نفر آن ها از بین زنان ویژه و 40 نفر آن ها از بین زنان عادی انتخاب شده اند و مورد مطالعه قرار گرفته اند . و پرسشنامه را در اختیار آن ها قرار داده و این پرسشنامه ، پرسشنامه ای خود ساخته بوده است .

در این پژوهش 5 فرضیه را مد نظر قرار داده ایم که به شرح زیر می باشد :
1- مقایسه زنان عادی و ویژه از لحاظ میزان رضایتمندی زناشویی
2- مقایسه زنان عادی و ویژه از لحاظ میزان اعتقاد به مسائل مذهبی

3- مقایسه زنان عادی و ویژه از لحاظ میزان اعتماد به همسر
4- مقایسه زنان عادی و ویژه از لحاظ میزان اجبار در ازدواج

5- مقایسه زنان عادی و ویژه از لحاظ میزان تحصیلات
بعد از تجزیه و تحلیل داده های آماری به محاسبات آماری پرداخته ایم.
در این پژوهش 5 فرضیه در نظر قرار گرفتند با توجه به سطح معنی داری 05/0 p مورد تایید قرار گرفته است . در پایان نیز سعی شده خلاصه ونتیجه گیری قابل قبولی ارائه شود و پیشنهادها و راهکارهایی برای هموار کردن راه محققان بعدی ارائه شود . محدودیتها نیز از نظر پوشیده نمانده است و به بررسی آن ها پرداخته ایم و لیستی از منابع مورد استفاده در این پژوهش آورده شده است .

فصل اول
تعریف موضوع پژوهش

روسپیگری :
روسپیگری تسلیم وقاحت و بی شرمی شدن است . روسپیگری نوع خاصی از رابطه جنسی میان مرد و زن است که بر اساس برخی شرایط بر قرار ذیل است :
1- بدون قاعده و آشفته است .

2- مبتنی بر روابط پولی است .
3- مبتنی بر فقدان احساسات است . ( داریا پور. 1373 . ص 78 )

روسپی کیست ؟
روسپی زنی است که از راه خود فروشی امرار معاش می کند و جز این پیشه ای ندارد و تحت نظامات خاص این پیشه به کار خود ادامه می دهند . روسپی زن یا دختری است که به خاطر پول و برای ارضاء میل جنسی مرد به او تسلیم می شود و در این ارضاء خود نه اختیار داشته باشد و نه از نظر جنسی حظی ببرد . ( فرمانفرئیان . 1349 . ص 38 )

فحشاو بی پروایی جنسی:
اصطلاحاتی است که برای روابط هرج و مرج نامشروع که معمولاً زودگذری باشد و پس از انجام یافتن مقاربت از بین می رود وضع شده است . مفعول در اینجا غالباً دخترانی هستند که کمتر از 18 سال دارند و اگر چه ممکن است در قبال این عمل هدایا و حتی پول دریافت دارند ولی این روابط برای آنها جنبه تجاری ندارد ونمی توان فقر و احتیاج مادی را عامل آن دانست که در این پژوهش این طبقه از زنان و روابط آنها مد نظرماست زنان متاهل ، بیوه ، و یا مطلقه ای که دچار این بی بند و باری و فحشا می شوند . البته نباید زنان روپسی این 3 مورد نام برده شده را از یاد برد .

 

انواع فواحش
فواحش از دو حیطه خارج نیستند :
1- آنها که شغلشان فاحشگی است .
2- آنهایی که کار دیگری داشته و زیر این سرپوش دست به فحشا می زنند و می توان به آنها فاحشه خانگی یا فاحشه اتفاقی نام نهاد .
ریتمن فواحش را به چند دسته تقسیم می کند :
1- فاحشه های جوان که دختران 10 – 15 سال هستند .

2- دختران تلفنی که از طریق تلفن ارتباط برقرار می کنند .
3- فاحشه های بالقوه که حاضرند در ازای پول خدمات جنسی ارائه دهند ، اما شرایط برایشان مهیا نیست .
4- فواحش پیر که مراکز فساد را اداره می کنند .
5- فاحشه های غیر حرفه ای که در منازل خود ، خود فروشی می کنند .

6- ولگردان خیابانی که مسافر خانه ها و مکانهای دیگر خود فروشی می کنند .
7- درماندگان که شامل افراد معتاد به مواد مخدروالکی هستند . ( مانسینی . 1958 . ص 1369 )

بیان مساله
مقایسه مشکلات زنان ویژه و عادی استان تهران در نیمه اول سال 1385

اهمیت و ارزش موضوع
بر هیچ کس پوشیده نیست که تقریباً در همه جا زنانی برای پول خود فروشی می کنند . آیا دانستن این مطلب نباید موجب تفکر شده و انسان را وادار به درک عمل اجتماعی و خاص این موضوع نماید . به عبارت دیگر چه وقت ، کجا و به چه نحو و چرا زنی تن به خود فروشی می دهد ؟ آیا باید تاثیر این موضوع را در اجتماع نادیده بگیریم و یا با درک صحیح و روش قاطع در رفع این درد اجتماعی کوشا باشیم . انسان در طول تاریخ از انواع انحراف ها و آسیب های اجتماعی رنج برده است و همواره در جستجوی علل و عوارض آن و رهایی از این مسائل

بوده است . ( ستوده 1372 . ص 8 ) . برای کسانی که به کار تعلیم و تربیت مشغولند و با جوانان سر و کار دارند مساله فحشا پیوسته باعث تفکر و نگرانی می باشد و عمق این درد هولناک اجتماع که به مراتب از مرض سرطان خطرناک تر است کاملاً مخفی و ناشناخته می باشد . دادن اطلاعات پیرامون این موضوع به دختران جوان بی گناهی که ممکن است روزی بر اثر یک برخورد تصادفی یا پیش آمدی شوم به بدترین سرنوشت ها دچار شوند خدمت بسزایی است که جز به وظایف دینی هر شخصی نسبت به اجتماعش است که باید ادا شود . تردید نیست که مهم ترین علت سقوط زنان و دختران جوان و ساده دل ، گرفتار شدن آنان درپنجه های بی رحم دستگاه فحشا ، عدم اطلاع و زودباوری و فریب خوردن است . ( مانسینی ، فروغ ، شهاب 1377 )

اجتماع نمی تواند نسبت به عواقب وخیم عمل فحشا از لحاظ بهداشتی و خطر سرایت امراض مقاربتی بی تفاوت بماند . خصواً در این زمان که بیماریهایی هم چون ایدز و هپاتیت به راحتی از راه تماس های نامطمئن و پر خطر منتقل می شود و امکان آلوده کردن هدفدار را دارند . نباید تا تاثیر گذاری فحشا غافل ماند . هم چنین یک مادر فاحشه چه تاثیری می تواند بر روی فرزندخود بگذارد . آیا نباید به این مساله توجه کرد که او یک دختر فاحشه و یک پسر ابالی تحویل جامعه می دهد و آینده ای شوم برای فرزندان خود رقم می زند .
رجعت یک فاحشه و اصلاح زندگی او در اجتماع تنها بوسیله مقررات قانونی و حتی بوسیله بودجه هنگفت میسر نیست و این مساله بیشتر جنبه اخلاقی دارد . در وضع فعلی فقط مقدار زیادی اراده و حس نیت رایگان لازم است . . ( مانسینی . فروغ . شهاب 1377 . ص 197 )

 

هدف های پژوهش
بطورکلی در این پژوهش 2 هدف هدف عمده مد نظر قرار گرفتند :
الف ) هدف نظری : شناخت عوامل موثر هم در جامعه و هم در خانواده که زمینه ساز به فحشا کشیده شدن زنها بعد از این که ازدواج می کنند:
1- عوامل اجتماعی دخیل در به فحشا کشیدن زن ها .
2- عوامل خانوادگی که راه را برای انحراف هموار کردند .

3- راهکارهایی ارائه شود که بتوان هر چند ناچیزاز اشاعه این انحراف جلوگیری شود .
4- این پژوهش امید دارد بتواند برای تحقیقات بعدی سرآغاز و یک پیشینه باشد و راهی را برای پرداخت به این مشکلات جامعه بازکرده باشد .
ب) هدف عملی با استفاده از داده ها و نتایج آماری :

1- شیوع این مساله را سنجیده و گستردگی آن را مورد بررسی قرار دهد .
2- بعنوان یک پژوهش که پرسش نامه را بعنوان وسیله سنجش خود انتخاب کرده اطلاعات و مسائلی را که در جایی دیگر مجال مطرح شدن آنها وجود ندارد ارائه دهد .
3- زنگ خطری باشد برای خانواده ها و مسئولین که از زنان و دختران تنها و بی پناه در جامعه غافل نشوند .

فرضیه ها و سوالات پژوهش :
1- آیا فقر و احتیاج مالی دلیل قانع کننده ای برای به فحشا کشیده شدن است ؟
2- مسائل معنوی و دین تا چه حد افراد را از انحراف دور نگه می دارد ؟
3- آیا جبر اجتماعی و محیط زمینه ساز گرایش به فحشا محسوب می شود ؟

4- ازدواج تا چه حد می تواند فرد را از انحراف و فحشا دور کند؟
5- آیا ازدواج های اجباری می تواند زن را به فحشا بکشاند ؟

6- آیا می توان عدم رضایت زناشویی را از دلایل انحراف زن متاهل دانست ؟
7- خانواده و پدر و مادر چه تاثیری در انحراف افراد دارد و زمینه خانوادگی تا چه حد موثر است ؟
8- آیا طلاق و از بین رفتن مؤاى زنان می تواند از عوامل ازدیاد فحشا در جامعه باشد ؟

متغیرهای مورد مطالعه
متغییر یک یا چند مفهوم است که بیش از 2 یا چند ارزش با عدد به آن اختصاص داده می شود و ویژگی هایی را که پژوهشگر مشاهده یا اندازه گیری می کند متغییر نامیده می شود . ( دلاور . 1376 . ص 35 )
متغیر وابسته :
متغیری است که مشاهده یا اندازه گیری می شود تا متغیر مستقل بر آن مشخص شود . ( دلاور 1376 ، ص 36 )
متغیر مستقل :

متغیری است که از طریق آن متغیر وابسته تبیین یا پیش بینی می شود به این متغیر ، محرک یا درون داد نیز گفته می شود ، متغیری است که توسط پژوهش گردست کاری می شود تا تاثیر یا رابطه آن با متغیر دیگر اندازه گیری شود . ( دلاور ، 1367 ، ص 36 )
در این پژوهش عواملی هم چون اقتصادی ، مذهبی ، فرهنگی ،اجتماعی ، خانوادگی به عنوان متغیر مستقل مطرح است .
متغیر کنترل :

متغیری است که تاثیر آن در تعیین رابطه بین متغیر های مستقل و وابسته باید خنثی و یا ثابت نگه داشته شود . ( تاکمن ، 1978)
در این پژوهش مسئله ازدواج این زن ها باید بعنوان متغیر کنترل ثابت نگه داشته شود . یعنی این که تمام این زن ها باید ازدواج کرده باشند . متاهل یا مطلقه یا بیوه باشند و بعد از اینکه ازدواج کرده اند به فحشا روی آورده اند و قبل از ازدواج دارای این انحراف نبوده اند .
متغیر مزاحم :

متغیری است که به صورت فرضی بر پدیده مشاهده شدن تاثیر می گذارد ولی قابل مشاهده و اندازه گیری و دستکاری نیست و تاثیر باید از طریق تاثیر متغیرهای مستقل و تعدیل کننده بر رویدادهای قابل مشاهده مشخص شود . ( تاکمن 1978)
برای این پژوهش مسائلی از قبیل سوگیریهای بد اجتماعی ، افکار عمومی ، شرایط بد برای پر کردن پرسش نامه و سختی و مشقت کار و تاثیرات سوء بر محقق بعنوان متغیر مزاحم مطرح است .

 

بیان فرضیه
1- از لحاظ میزان رضایت زناشویی بین زنان عادی و ویژه تفاوت معنا داری وجود دارد .
2- از لحاظ میزان اعتقاد به مسائل مذهبی ، بین زنان عادی و ویژه تفاوت معناداری وجود دارد .
3- از لحاظ میزان اعتماد به همسر بین زنان عادی و ویژه تفاوت معنا داری وجو دارد .
4- از لحاظ میزان اجبار در ازدواج بین زنان عادی و ویژه تفاوت معنا داری وجود دارد .
5- از لحاظ میزان تحصیلات بین زنان عادی و ویژه تفاوت معنا داری وجود دارد .

 

تعریف عملیاتی متغیر ها
1- روسپی : زنی که از راه خود فروشی امرار معاش می کند و جز این پیشه ای نداشته باشد و تحت نظامات خاص این پیشه به کار خود ادامه دهد .
2- روسپیگری : پیشه روسپیگران
3- روسپیان خیابانی : زنانی که مکان ثابتی برای پیشه خود ندارند و در خیابانای سطح شهر به روسپیگری مشغولند .
4- واسطه ها : مردان یا زنانی که برای روسپیان مشتری می برند و در ازای آن پولی از مشتریان یا روسپی یا هر دو دریافت می کنند .
5- ارتکاب جرم : دست زدن به عمل غیر قانونی که منجر به تعقیب و مجازات شده باشد .
6- محل فساد : اماکنی که برقراری آن را قانون منع کرده باشد و اعمالی که در آن اماکن واقع می شود موجب تباهی و آسیب اجتماعی گردد .
7- زنان مطلقه : زنانی که بنا به هر دلیلی به طور قانونی ازر همسر خود جدا شده باشند و این طلاق بر اساس قوانین رایج ممکن اتفاق افتاده باشد .
8- زنان بیوه : زنانی که همسر آنها فوت شده باشد و به عقد مرد دیگری در نیامده باشند .
9- زنان متاهل : زنی که دارای همسر قانونی است و با توجه به قوانین به عقد دائم یا موقت مردی درآمده باشد .
10-ازدواج اجباری : ازدواجی که بنا به هر دلیلی بدون میل و رغبت یکی از زوجین اتفاق بیافتد .

فصل دوم
ادبیات و پیشینه پژوهش

روسپیگری از کهن ترین و با سابقه ترین انحرافات بشری است که رد پای آن را می توان در طول تاریخ مشاهده کرد . متجاوز از چهار هزار سال پیش در تاریخ مصر از این پدیده نام برده شده است . این آسیب اجتماعی در میان آشوریان ، بایلیان وعبریان رایج بوده است . در دین مبین اسلام ، انحراف جنسی عملی زشت ومذموم به حساب آمده و در آیات متعدد ، مجدد رفتار مذکور منع شده است . در طول تاریخ از جمله جماعتی که در کنار برخی از لشکر و سپاه سرافراز فاتحان حرکت می کردند همین روسپیان بوده اند . بعلاوه در مواقعی نیز از نتایج دهشت آور فتح بلاد رواج روسپیگری بوده است . ( زند مقدم . 1365ص 40)

روسپیگری گرچه از حرفه های کرض است نسبتاً تازه پیدا شده است و تاریخ آن از زمان پیدایش موفقیت و مالکیت خصوصی و ازبین رفتن آزادی عمل جنسی پیش از زناشویی دورتر نمی روند . آری . گاه گاهی در اینجا و آنجا دخترانی بنظر می رسیدند که خود را می فروختند تا جهیزی تهیه کنند یا پولی برای پیش کش کردن به معابد بدست آورند . ( ویل دورانت . 1997 . ص 56 )

مفهوم عفت از آن چیزهاست که تازه پیدا شده است . آنچه دختربکر در زمانهای اولیه از آن نگرانی داشت از دست دادن بکارت نبود . بلکه از آن می ترسیدند که مبادا شایع شود فلان دختر « ناز » است . اگر زنی پیش از ازدواج فرزندی می آورد این عمل بیشتر به شوهر رفتن وی کمک می کرد چون آنگاه معلوم می شد این زن عقیم نیست . حتی اجتماعات اولیه پیش از ظهور مالکیت خصوص ، به دختر بکر با نظر تحقیر می نگریستند و این را دلیل عدم توجه مردان می دانستند .دربنت مادران با کمال جدیت دنبال کسی می گردند که مهر بکارت از دخترانشان بردارد . اگر چنین نشود قادر به رفتن به خانه شوهر نخواهند بود . آیا چه شد که بکارت که روزی قبیح و گناهی محسوب می شد امروز جزو فضائل به شمار می رود ؟

بدون شک هنگامی که مالکیت خصوصی در جریان زندگی حاکم گردید در امر بکارت هم این تحول به وقوع پیوست . هنگامیکه مرد مالک زن شد می خواست که مالکیت برای مدت بیش از ازدواج امتداد پیدا کند . به همین جهت لازم شد که زن در دوران پیش از ازدواج هم عفت را برای شوهر و مالک آینده خود نگاه دارد . بکارت نشانه امانت وفاداری زن نسبت به شوهر شد . چه مردان نسبت به چنین امانتی محتاج بودند تا ترس و نگرانی آنان از این که اموالشان به بچه های نا مشروع برسد مرتفع گردد ولی مردان هرگز درصدد آن نیفتاده اند که چنین قیودی را نیز خود مراعات کنند . در تمام تاریخ حتی یک نمونه نمی توان یافت که اجتماعی از مرد خواسته باشد که تا هنگام ازدواج عفت خود را حفظ کند در هیچ یک از زبان های عالم نمی توان لغتی یافت که معنی آن مرد کبر باشد .هاله بکارت همیشه برگرد سر صورت دختران دیده شده و از بسیاری جهات سبب خرد کردن و از پای درآوردن آنان شده است . ( ویل دورانت . 1997 . ص 54 )

با پیشرفت مالکیت خصوصی ، زنا ، که

سابق بر آن از گناهان صغیره به شمار می رفت در زمره ی گناهان کبیره قرار گرفت . هنگامی که مرد به مالکیت خصوصی رسید نه تنها از زن وفاداری کامل می خواست بلکه به این زودی به این نکته متوجه شد که زن نیز ملک اوست . حتی وقتی که زن خود را ، از لحاظ جسم و روح خود می دانست . زنده سوزی مرحله نهایی از طرز تفکر بود . زن را مجبور می ساخت با سایر اشیا مرد پس از مردن وی در قبر برود و با او دفن شود . ( ویل دورانت . 1997 . ص 60 )

 

ابعاد تاریخی فحشا
در جوامع باستانی قدیمی ترین نوع فحشا یا روسپیگری شیوه ای بود که ارتباط نزدیک با مواضع اعتقادی داشت مثلاً مردم مصر و بابل بر این باور بودند که روابط جنسی با یک کشیک موجب نزدیک شدن به خدا می شود . زنان شهر بابل خواه عفیفه ، صالحه و خواه زاییده و طالعه باید یک مرتبه به معبد بسپارند که به مصارف خیریه برسانند .
در معبد رسمی شایع بود که دوشیزگان به هنگام معینی از سال های زندگی وارد معبد آناهیتا شده و خود را در اختیار مراجعان و خواهندگان قرار می دادند . و این کار یک عمل مقدس و فربه مذهبی محسوب می شد و ازدواج برای هر دوشیزه مستلزم گذراندن چنین دورانی بود . ( باستانی باریزی 1365 ، ص 327)

در آتن اگر جوانان احیاناً با زنان فاحشه بیامیزند ننگی به آنان تعلق نمی گیرد و حتی اگر مردی زن دار فاحشه ای را تحت حمایت خود بگیرند به عقاب اخلاقی دچار نمی شوند . جز آنکه در خانه زنش به تلخی سرزنشش خواهد کرد و در شهر زنش اندکی آلوده خواهد شد . اتن فاحشگی را به رسمیت می شناسد و از هر کس که بدان کار مشغول شود ، مالیات می گیرد . ( علوى . 1377 . ص 89 )

عالی ترین بقه روسپیان یونانی ، فواحش ممتازند . این طبقه بر خلاف پست ترین طبقه فواحش که غالباً نژاد شرقی دارند ، معمولاً جزء طبقه شهروندانند . ولی مقام و احترام خود را از دست داه و یا از انزوالی که مخصوص دوشیزگان و زنان آتنی است گریخته اند . روسپیان ممتاز مستقلاً در خانه های خود بسر می برند و ازعشاق خویش در آنجا پذیرایی می کنند . گرچه طبیعتاً گیسوانشان خرمایی رنگ است لیکن به گمان آنکه مردم آتن موبور را بهتر می پسندند آن را طلایی می کنند . با جامه های گل دارجلوه گری می کنند و گویا قانون آن را بدین کار مجبور داشته است ( ویل دورانت . 1997 ص 2 )

رومیان نیز مانند یونانیان ، توسل مردان به روسپیان به سهولت می بخشودند این حرفه را قانون ساخته بودند . فاحشه خانه به موجب قانون در خارج از حصار شهر قرار داشت و فقط شبها می توانست مشتری بپذیرند روسپیان نام خود را توسط دستیاران دادستان ثبت می کردند و مکلف بودند به جای پیراهن بلند جبه بپوشند . برخی از زنان نام خود را بعنوان روسپی ثبت می کردند تا از مجازات قانونی زنان مکشوف بگریزند . دستمزد روسپیان را چنان ترتیب داده بودند که هرزگی در دسترس همه قرار گیرد اما در این هنگام تعداد روسپیان تحصیل کرده که سعی داشتند با شعله و داشتن موسیقی و رقص و مکالمه آمیخته با فهم و دانش جلب مشتری کند ، رو به افزایش بود ، برای یافتن این قوانین سهل الوصول ، کسی حاجت به خد وجاز حصار نداشت . موتلفان مسیحی چنان ادعا کرده اند که در داخل صحن معابد روم ، فحشا انجام گرفت . شاهد نیز موجود بود .
شریعت اسلامی برای اشباع غریزه جنسی منفذهای بسیار گشوده است . بدین جهت در دوران پیامبر و خلفای راشدین فحشا بسیار کم بودولی افراط درکارهای شهوانی مستلزم وسایل تحریک است بدین جهت زنان رقصانه در زندگی مردان حتی آنها که زنان مکرر داشتند اهمیتی یافتند چون ادبیات مسلمانی برای استماع و اطلاع مردان بود قسمتی از آن در سقراط و ابتذال کم از ادبیات مردان در بلاد مسیحی نیست .

در این قسم ادبیات فراوان است . شریعتی اسلام زنا و لواط را با اعدام مجازات می دهد ولی فزونی ثروت حد زنا را تخفیف داد و به سی تازیانه رسانید و حکام غالباً لواط را ندیده گرفتند ( عماری . ص 84)
ارتباط اعراب با ایران از موجبات رواج حجاب و لئاط قلمرو اسلام بود از عریان و دلفریبی زن بیم داشتند و پیوسته دلباخته آن بودند و نفوذ طبیعی را با تردید معمولی مردان درباره عفاف و فضیلت زنان تلافی می کردند عمر به قوم خود می گفت با زنان مشورت کنید و خلاف رای ایشان رفتار کنید . ولی به قرن اول هجری مسلمان زن را به حجاب وارد نکردند . مردان و زنان با یک دیگر ملاقات می کردند و در کوچه ها پهلو به پهلو می رفتند و در مسجد با هم نماز می خواندند . ( عماری . ص 84)

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی پاورپوینت آشنایی با نماتد مرکبات در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پروژه دانشجویی پاورپوینت آشنایی با نماتد مرکبات در word دارای 14 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پروژه دانشجویی پاورپوینت آشنایی با نماتد مرکبات در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت آشنایی با نماتد مرکبات در word

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت آشنایی با نماتد مرکبات در word

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پروژه دانشجویی پاورپوینت آشنایی با نماتد مرکبات در word :

اسلاید 1 :

مقدمه  

اگر یک مشت خاک را از هر نقطه باغ یا مزرعه بردارید و آن را در مقداری آب استخر رهاکنید، به جانوران نخی شکل بلند وفعالی خواهید یافت، که این موجودا نماتدها هستند که بسیاری از آنها بدون بزرگ نمایی قابل رؤیت هستند.
نماتد از کلمه یونانی گرفته شده به معنی نخ وموجودات کشیده، کرمی شکل ولوله ای هستند که بدن آنها تا حدودی دوکی شکل بوده وشبیه مارها حرکت می کنند.
گونه ای از نماتدها، ریشه مرکبات را مورد حمله قرار می دهند وباعث کاهش محصول وزوال تدریجی آنها می گردند.

اسلاید 2 :

مورفولوژی و بیولوژی

دارای دو شکل جنسی بوده و ماده‌ها تخم‌مرغی شکل و درخارج ریشه روی آن قرار می‌گیرد.نرها باریک می‌باشند. Bursa دیده نمی‌شود. ماده‌ها بروی ریشه‌های فرعی ضخیم که رشدشان متوقف شده ویک لایه از خاک روی آنها را پوشانده است قرار می‌گیرند.این توده خاک در اثر ترشح مخاطی ریشه باقی می‌ماند و نماتد را در مقابل شکارچی‌ها و دشمنان طبیعی محافظت می‌نماید.

طول بدن ماده‌ها بین 035 تا 040میلیمترمتغیر بوده و دارای بدنی کیسه‌ای شکل است،که معمولابه سمت شکم در ناحیه vulva درست در سمت جلو ودر فاصله کوتاهی از دم خم شده است. حفره دفعی خوب رشد یافته ودر جلو vulva قرار گرفته است. Ovary معمولا دارای دو خمیدگی بوده و به ناحیه مری می‌رسد.

اسلاید 3 :

دارای دو شکل جنسی بوده و ماده‌ها تخم‌مرغی شکل و درخارج ریشه روی آن قرار می‌گیرد.نرها باریک می‌باشند. Bursa دیده نمی‌شود. ماده‌ها بروی ریشه‌های فرعی ضخیم که رشدشان متوقف شده ویک لایه از خاک روی آنها را پوشانده است قرار می‌گیرند.این توده خاک در اثر ترشح مخاطی ریشه باقی می‌ماند و نماتد را در مقابل شکارچی‌ها و دشمنان طبیعی محافظت می‌نماید.

طول بدن ماده‌ها بین 035 تا 040میلیمترمتغیر بوده و دارای بدنی کیسه‌ای شکل است،که معمولابه سمت شکم در ناحیه vulva درست در سمت جلو ودر فاصله کوتاهی از دم خم شده است. حفره دفعی خوب رشد یافته ودر جلو vulva قرار گرفته است. Ovary معمولا دارای دو خمیدگی بوده و به ناحیه مری می‌رسد.

اسلاید 4 :

اولین پوست اندازی درون تخم انجام می‌شود. از مجموع پوره‌ها در حدود26% تبدیل به نماتد نر می‌شود.مرحله دوم پورگی قبل ازتوده تخم خارج شوند بوجود می‌آید و طول آنها بین 028 تا034 میکرون تغییر می‌کند. مرحله دوم پورگی نرها 48ساعت مرحله سوم 108 ساعت ومرحله چهارم پورگی180 ساعت طول می‌کشد.معمولا نرها یک هفته پس از تفریخ به سن بلوغ می‌رسند. درسن چهارم طول بدن به026 تا 033 میلیمتر می‌رسد و Testis و Spicule  قابل رویت می‌باشد،اما stylet نامشخص باقی می‌ماند و مری باقی می‌ماند.

مرحله دوم پورگی ماده در حدود 14 روز وقت لازم دارد تا ظاهر شود واز سلولهای ریشه تغذیه نماید و خود را برای پوست اندازی آماده نماید. در این مرحله وقتی خاک مورد مطاله قرارمی‌گیرد نماتد مشاهده می‌شود و در صورت نبود گیاه میزبان می‌تواند به زندگی خود ادامه دهد.

اسلاید 5 :

Vulva بصورت یک شکاف عمیق وحفره‌ی دفعی خیلی برآمده است. دم نسبتا مخروطی و به سمت پشت برگشته است و به یک نوک کلفت خاتمه می‌یابد.anus و rectum مشاهده نمی‌شود.ماده‌های جوان وماده‌های سن  چهارم 21 روز بعد از ورود نماتد به داخل ریشه گیاه ظاهر می‌شوند. پس از یک هفته ماده‌های جوان به لایه pericycle ریشه نفوذ کرده و در حدودسه چهارم طویلتر می‌شوند.

برای تکمیل دوره‌ی ز‌ندگی از مرحله تخم تا خاتمه دوره بلوغ8-6 هفته طول می‌کشد. در اثر حمله این نماتد برگها وشاخه‌های مرکبات زرد شده و محصول کاهش می‌یابد. تعداد تخمی که یک ماده می‌گذارد75-100 عدد می‌باشد. درجه حرارت مناسب برای آلودگی میزبان31-25 می‌باشد. تحت شرایط خشک لاروها ونرها پس از 9 روز که در آب فرو برده شوند مجددا به زندگی خود ادامه می‌دهند.

اسلاید 6 :

 نحوه فعالیت وانتشار

نماتدها در شرایط رطوبت مناسب شروع به فعالیت می کنند وبا جریان آب وسایر عوامل در داخل خلل وفرج خاک در جستجوی ریشه گیاه حرکت می کنند وبا پیدا نمودن ریشه گیاه میزبان آن را مورد حمله قرار می دهد وباعث اختلال در اعمال فیزیکی گیاه ودر نهایت بیماری گیاه می گردد

عامل بیماری توسط آب آبیاری، خاک، انسان ، حیوانات، نهال های آلوده وجابجایی آنها انتشار پیدا کرده وباعث آلودگی باغ وسایر مرکبات نیز می شود.

اسلاید 7 :

علائم بیماری وخسارت در گیاه

نشانه های آلودگی در روی اندام های هوایی درختان مرکبات به خصوص شاخ وبرگ بیشتر روی قسمت های فوقانی تاج درخت ظاهر می شود. در این قسمت برگها ابتدا ریز وبه تدریج ضعیف وپژمرده شده وسپس می ریزند. سرشاخ ها لخت وبه تدریج می خشکند، در نتیجه تاج درخت شکل غیر عادی به خود می گیرد. برگ ها خصوصا در شاخه های درخت، کم رنگ واز سبز خاکستری تا زرد تغیر رنگ پیدا می کند وبه طور کلی باعث ضعف عمومی،کوچکی برگها وکوچک شدن میوه درختان آلوده وتغییر کمیت وکیفیت آنها ودر نهایت ریزش میوه ها می گردد

درختان آلوده در بهار رشد قوی وخوبی از خود نشان می دهد ولی به تدریج دچار زوال می گردند.

اسلاید 8 :

نحوه تشخیص آلودگی

نحوه تشخیص آلودگی با کنترل ریشه ومشاهده علائم روی ریشه فرعی هم با نشانه های ظاهری امکان پذیر است.

اسلاید 9 :

راههای پیشگیری از بروز بیماری

شناسایی باغهای آلوده

شناسایی باغهای آلوده از طریق آزمایش خاک وکنترل ریشه ومشاهده نماتد روی آن امری ضروری است.

 ضد عفونی کردن نهال های آلوده

ضدعفونی نهال های آلوده قبل از کشت از طریق قرار دادن ریشه ها در آب 45 درجه سانتیگرادبه مدت 25 دقیقه مؤثر می باشدوغالب نماتدهای آن از بین می روند.

اسلاید 10 :

رعایت اصول باغبانی

گاهی اوقات با انجام تمهیدات ساده می توان از آسیب شدید نماتد ها جلوگیری نمود. خشکی دادن به خاک قبل از کاشت گیاه در آب وهوای گرم وخشک در کنترل نماتد مؤثر است ویا رطوبت زیاد خاک مانع از انتشار اکسیژن در خاک شده وتوان رشد نماتد را کاهش می دهد

یکی از روشهای مؤثردر عملیات زراعی جهت کنترل نماتد اصلاح خاک با افزودن مواد آلی به خاک است

تهیه نهال سالم

نهال سالم را می توان از طریق ایجاد واحداث خزانه ونهالستان در زمین های سالم وبکر ویا ضدعفونی شده تهیه کرد.

 استفاده از ارقام وپایه های مقاوم هنگام نهالکاری

علاوه بر همه اقدامات، بهداشت زراعت را نیز بایستی رعایت کرداز جمله: تمیز نمودن ماشین آلات وابزار کشاورزی از خاک وگل، کنترل مسیر آبیاری ومحصور نمودن باغ.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله در مورد بررسی عوامل خانوادگی مؤثر بر تکرار

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد بررسی عوامل خانوادگی مؤثر بر تکرار پایة دانش آموزان دختر پایة سوم راهنمایی آموزش و پرورش منطقة 18 تهران در word دارای 58 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد بررسی عوامل خانوادگی مؤثر بر تکرار پایة دانش آموزان دختر پایة سوم راهنمایی آموزش و پرورش منطقة 18 تهران در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد بررسی عوامل خانوادگی مؤثر بر تکرار پایة دانش آموزان دختر پایة سوم راهنمایی آموزش و پرورش منطقة 18 تهران در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد بررسی عوامل خانوادگی مؤثر بر تکرار پایة دانش آموزان دختر پایة سوم راهنمایی آموزش و پرورش منطقة 18 تهران در word :

بررسی عوامل خانوادگی مؤثر بر تکرار پایه دانش آموزان دختر پایه سوم راهنمایی آموزش و پرورش منطقه 18 تهران

 

چکیده پژوهش
در این پژوهش به منظور بررسی عوامل خانوادگی مؤثر بر تکرار پایه دانش آموزان دختر پایه سوم راهنمایی آموزش و پرورش منطقه 18 تهران از یک پرسشنامه محقق ساخته که دارای 21 سئوال است استفاده شد. بعد از اعتباریابی این پرسشنامه بر روی یک گروه نمونه این مقیاس برروی دو گروه نمونه دانش آموزان مردود و قبول که هر گروه شامل 40 نفر بودند اجرا شد. با استفاده از

آزمون خی دو (K) داده های پژوهش مورد بررسی قرار گرفت. نتایج آماری به دست آمده از این بررسی نشان داد که میزان روابط صمیمی والدین با دانش آموزان مردود و کمتر از روابط صمیمی والدین دانش آموزان قبول است. علاقه و انتظار به تحصیل والدین دانش آموزان مردود کمتر از والدین دانش آموزان قبول است. وجود منابع خواندنی موجود در خانه (روزنامه، مجله، کتاب) دانش آموزان مردود کمتر از دانش آموزان قبول است.
فصل اول
طرح پژوهش
مقدمه:
انسان در درون خانواده متولد می شود، رشد می یابد و بسیاری از امور و مفاهیم را از خانواده می گیرد و همواره با آن سر و کار دارد، بنابراین مهمترین تجربیات انسانی که اساسی ترین عوامل شکل دهنده شخصیت محسوب می شود در درون خانواده شکل می گیرد. خانواده نخستین مدرسه و مهد اصلی تربیت است، کارگاه اصلی الگوسازی است، زمینه ساز تحول و تکامل است. ما هیچ بنیادی را نمی شناسیم که جنبه سرنوشت سازی و تربیت از خانواده مؤثرتر باشد. کودک درسهای اصلی و اساسی خود را از خانواده می گیرد هر سازندگی یا اشتباهی که در آن واقع گردد مستقیماً در کودک اثر می گذارد.

خانواده عامل انتقال فرهنگ، تمدن، ادب و سنن است و اهمیت آن همیشگی است و برای دوام و بقای جامعه و تمدن و فرهنگ راهی جز آن وجود ندارد. از لحاظ واحد می یابیم که خانواده کوچک است ولی از لحاظ اهمیت بسیار مهم و بزرگ است. زیرا هسته اصلی و زیرساز جامعه های بشری است.
خانواده در کودکان دارای دو گونه تأثیر است: وراثتی و محیطی
در بعد وراثت باید گفت کودکان وارث بسیاری از صفات و ویژگیهایی از والدین خویشند، ازجمله: ساخت و اسکلت بندی بدن، مسائل مربوط به جنبه های هوشی و استعدادی، بیماریهای جسمی و روانی، مخصوصاً آنها که مزمن بوده اند، جنبه های مربوط به فیزیولوژی و وظایف اعضا و قد و رنگ و طول عمر و حتی طاسی سر، ویژگیهای مربوط به خون و ارهاش آن.

در جنبه محیط باید گفت طفل تحت تأثیر محیط داخل رحم و محیط بیرون است. سلامت یا عفونت های رحمی به کودک سرایت کرده و اثرات کشنده ای می تواند داشته باشد. محیط خارج رحمی برای او امری حتمی و اجتناب ناپذیر و حتی غیرقابل انتخاب و نوع تربیت آن تحمیلی و اجباری است. طبیعی است که کودک در چنین محیطی شکل گیرد و نتواند از جبر محیط لااقل در دوران کودکی رهایی یابد.

افراد یک خانواده، ساخته و پرداخته عوامل محیطی وراثتی هستند و به همین دلیل شخصیت شان شدیداً تحت تأثیر این عوامل است تا حدی که می توان گفت کودک آئینه‌ای تمام نما از معجون و ترکیب شخصیت والدین است. شرایط عادی و یا بحرانهای خانوادگی در او شدیداً اثر گذارده و رشد آنان را تحت نفوذ قرار خواهد داد. (قائمی، 1374)

خانه مکانی است که شخصیت اولیه انسان در آنجا شکل گرفته و سنتها و الگوها، قوانین و همین طور ضوابط آن، در کودک اثر داشته و برای او می تواند مثبت یا منفی باشد. زمانی بیشتر می توان به اهمیت خانواده واقف شد که فردی عاری از خانواده بشود و به خاطر مسائلی همچون طلاق، مرگ، و ; از خانواده جدا شود. خانواده می تواند عامل سازندگی یا ویرانی و نابودی اعضا خود

مخصوصاً کودکان شود، خانواده می تواند سلامت و شرافت و یا انحرافات و اختلال در فرد ایجاد کند. خانواده همچنین در تذهیب اخلاق، حفظ سلامت جسمی و روانی و تربیت افراد تشکیل دهنده خود مؤثر است، در صورت موجود بودن کانون گرم خانوادگی همراه با سلامت و تربیت صحیح، می تواند عامل پیشرفت و تکامل هر یک از اعضای خود باشد.
بطور کلی می توان اینگونه بیان کرد که خانواده جایی است که تعلیم و تربیت همه جانبه کودک در آنجا صورت می گیرد. کودک طی تماسهای روزانه خود با اعضای خانواده با دنیای اطراف خویش آشنایی حاصل می کند و در معرض تجربیات جدید و فراگیری قانونمندی و اصول زندگی می باشد. اکثر متخصصین امور تربیتی، به نقش اساسی والدین در شکل گیری شخصیت کودک تأکید ورزیده و خانواده را به عنوان هسته اجتماعی معرفی می کنند. (نجاتی، 1371)

یکی از مهمترین مشکلاتی که معمولاً نظامهای آموزش و پرورش جهان، با آن روبرو می باشند و به عنوان عمده ترین معضل نظام آموزش محسوب می گردد افت تحصیلی است که هر سال بگونه های مختلف مقدار قابل توجهی از منابع انسانی و اقتصادی جامعه را تلف نموده و موجب آثار زیانبار و جبران ناپذیری در حیات فردی و خانوادگی افراد مردود برجای گذارده و نابسامانی های اجتماعی فراوانی نیز به وجود آورده و کارایی و باروری نظامها را با نقصان روبرو می سازد.

با توجه به مهم بودن این مسئله خاص و عام هر یک به دلایلی چند به این مسئله توجه داشته و غالباً از بهای سنگین این ضایعه و یا اتلاف منابع عظیم مالی و انسانی صحبت می کنند و در این میان مجامع علمی و فرهنگی بخصوص دست اندرکاران تعلیم و تربیت با تحقیقات و پژوهشهای پر دامنه خود سعی در کاهش انواع افت تحصیلی دارند که علاوه بر جلوگیری از خسارتهای اقتصادی و مالی باعث تخفیف مشکلات روانی و اجتماعی در سطح خانواده ها و جامعه می گردد و گاهی انتقال میراث فرهنگی جامعه، پرورش استعدادهای دانش آموزان و آماده سازی آنان برای شرکت فعال در جامعه را سبب می شوند.

امروزه در کشور ما نیز این پدیده به میزان چشمگیری رقم بالایی را به خود اختصاص داده و موجب تلف شدن استعدادهای بالقوه انسانی و توان مالی خانواده ها و جامعه می گردد که شناخت انواع و ابعاد این افت، و تحلیل این مسئله و تجسس در علل بوجود آورنده آن و راههای مقابله با آن یکی از مهم ترین موضوع‌های پژوهشی و تحقیقی نظامهای آموزش و پرورش است. بسیاری از افراد ناتوانی دانش آموز در یادگیری مواد درسی را افت تحصیلی می دانند به نظر می رسد که این تصور درست نباشد چرا که ناتوانی کودک در فراگیری دروس ممکن است از نقصان ذهنی و محدودیتهای آن ناشی شود درحالیکه افت تحصیلی به معنای نزول از سطح بالاتر به سطح پایین تر در تحصیل و آموزش است.

به منظور تمایز بین این قبیل ناتوانیها و افت تحصیلی ارائه تعریفی از افت تحصیلی لازم و ضروری است. «افت تحصیلی به کاهش عملکرد تحصیلی دانش آموز از سطحی رضایت بخش به سطحی نامطلوب گفته می شود» توجه به تعریف فوق نشان می دهد که مقایسه دو بخش عملکرد تحصیل قبلی و فعلی دانش آموز بهترین شاخص از افت تحصیلی است. (لیامی، نجاریان، مکوندی 1373)
از آنجا که افت تحصیلی علاوه بر نظام آموزش (هدفها و برنامه های آموزش، مواد درسی، برنامه درسی، وضعیت و نقش معلمان و مدیریت آموزش، روشهای تدریس ;) با فرهنگ و نظام

اجتماعی، ساختار سیاسی و نظام خانوادگی هر کشور رابطه تنگاتنگی دارد، محقق را بر آن می دارد تا در تحقیق و پژوهش خود ارزیابی های دقیقی از عوامل خانوادگی مؤثر بر تکرار پایه دانش آموزان مقطع راهنمایی داشته باشد.
بیان مسئله
افت تحصیلی را به دو صورت کمی و کیفی طبقه بندی می کنند. افت کمی به صورت نسبت دانش آموزانی که نمی توانند یک دوره آموزشی را بر اساس هدفهای آموزشی آن دوره بگذرانند به کل دانش آموزانی که وارد دوره آموزشی مذکور می شوند تعریف می شود. و افت کیفی منظور درصد معینی از دانش آموزان هستند که از عهده گذراندن امتحانهای رسمی برمی آیند اما مهارتها و توانائیهای لازم را آنچنان که در هدفهای آموزشی و پرورشی پیش بینی شده است، به دست نمی آورند. (شریفی، 1369)
در این تحقیق نیز به مسئله تکرار پایه تحصیلی یا مردودی که فقط جنبه کمی بازدهی نظام آمو

زش و پرورش که در چارچوب نمرات درس دانش آموزان است می پردازیم تا با بررسی آماری درصد دانش آموزان مردود به نتایجی مثمر ثمر رسیده و آن را مورد استفاده قرار دهیم.
در تعریف مردودی یا تکرار پایه تحصیلی می توان گفت که «تکرار یک کلاس برای دانش آموزی که در خلال یک سال تحصیلی در همان کلاس و پایه که در سال قبل به سر می برده به تحصیل ادامه می دهد و همان کاری را انجام می دهد که در سال گذشته نیز انجام داده است» (امین فر، 1365)

ضرورت پژوهش
امروزه یکی از مشکلات عمده نظام آموزشی کشور ما پدیده مردود شدن دانش آموزان است که علاوه بر خسارات اقتصادی که رقم قابل توجهی را به خود اختصاص می دهد و با توجه به تأثیرات فراوان مردود شدن در حیطه فردی و اجتماعی می توان برخی از علل این پدیده را شناسایی کرده و به دنبال آن با ارائه راه کارهای مناسب با این معضل فردی، اجتماعی مقابله کرد و موجب جلوگیری از هدر رفتن نیروی بالقوه انسانی و مالی گردید.
چاره اندیشی در این زمینه:
1) موجب جلوگیری از هدر رفتن نتایج مادی و معنوی و نجات انسانهایی است که پس از شکست تحصیلی زمینه مساعدی برای بزهکاریهای اجتماعی دارند.
2) جلوگیری از این امر با کاهش تعداد مردودین باعث خواهد شد که نظام آموزشی بتواند امکانات تحصیلی در اختیار افرادی که این مردودین جای آنها را اشغال کرده اند قرار دهد.
3) از تراکم کلاسها کاسته شود و کیفیت آموزشی بهبود یابد.
4) منابع را در اختیار بهبود برنامه های تربیت معلم و مواد آموزشی، کمک آموزشی و غیره قرار دهد که ضعف و کمبود آنها عامل اصلی افت تحصیلی و مردودی به شمار می آید.
سئوالهای پژوهش

پژوهش حاضر به دنبال پاسخ برای پرسشهای مطروحه زیر است.
1- آیا بین میزان تحصیلات والدین و مردود شدن فرزندان رابطه ای وجود دارد؟
2- آیا بین میزان درآمد والدین و مردود شدن فرزندان رابطه ای وجود دارد؟
3- آیا بین عدم روابط صمیمی والدین با فرزندان و مردود شدن آنان رابطه ای وجود دارد؟
4- آیا بین جداییهای والدین (فوت، طلاق) و مردود شدن فرزندان آنان رابطه ای وجود دارد؟
5- آیا بین علاقه و انتظار کمتر والدین به تحصیل فرزندان و مردود شدن آنان رابطه ای وجود دارد؟
6- آیا بین عدم روابط والدین دانش آموز با معلم دانش آموز و مردود شدن فرزندان آنان رابطه ای وجود دارد؟
7- آیا بین مهاجرت و جابه‌جایی خانواده و مردود شدن فرزندان آنان رابطه ای وجود دارد؟
8- آیا بین عدم وجود منابع و مواد خواندنی در خانه (کتاب، روزنامه، مجله) و مردود شدن فرزندان رابطه ای وجود دارد؟

9- آیا بین عدم آموزشهای درسی و غیر کلاسی (مثل معلم خصوصی و کلاس تقویتی و متفرقه و کمک خانواده) و مردود شدن رابطه ای وجود دارد؟
10- آیا بین تعداد فرزندان خانواده و مردود شدن رابطه ای وجود دارد؟
11- آیا بین ترتیب تولد فرزندان و مردود شدن رابطه ای وجود دارد؟
فرضیه های پژوهش
فرهنگ وبستر2 فرضیه را چنین تعریف می کند: «فرضیه عبارت است از حالت یا اصلی که اغلب بی آنکه اعتقادی نسبت به آن موجود باشد، پذیرفته می شود تا بتوان از آن نتایج منطقی استخراج کرد، و بدین ترتیب مطابقت آن را با واقعیتهائی که نزد ما معلوم است یا می توان آنها را معلوم ساخت آزمود.» 0(هومن 1380)
فرضیه های پژوهش به شرح زیر می باشد:
1- میزان تحصیلات والدین دانش آموزان مردود کمتر از تحصیلات والدین دانش آموزان عادی است.
2- میزان درآمد والدین دانش آموزان مردود کمتر از درآمد والدین دانش آموزان عادی است.

3- روابط صمیمی والدین با دانش آموزان مردود کمتر از روابط صمیمی والدین با دانش آموزان عادی است.
4- میزان جدایی (فوت، طلاق) والدین دانش آموزان مردود بیشتر از والدین دانش آموزان عادی است.
5- میزان علاقه و انتظار تحصیل والدین دانش آموزان مردود کمتر از والدین دانش آموزان عادی است.
6- میزان روابط والدین با معلم دانش آموزان مردود کمتر از روابط والدین با معلم دانش آموزان عادی است.
7- میزان مهاجرت و جابه جایی والدین دانش آموزان مردود بیشتر از والدین دانش آموزان عادی

است.
8- میزان وجود منابع و مواد خواندنی در خانه (کتاب، روزنامه، مجله) دانش آموزان مردود کمتر از منابع موجود در خانه دانش آموزان عادی است.
9- میزان آموزشهای درسی غیر کلاسی (مثل معلم خصوصی و کلاس تقویتی و متفرقه و کمک خانواده) دانش آموزان مردود کمتر از دانش آموزان عادی است.
10- میزان جمعیت خانواده دانش آموزان مردود بیشتر از جمعیت خانواده دانش آ

موزان عادی است.
11- فرزندان غیر اول بیشتر از فرزندان اول خانواده مردود می شوند.
تعریف مفاهیم و اصطلاحات
در اغلب موارد به منظور آنکه رابطه ای که در فرضیه بیان شده آزمون پذیر باشد، یعنی بتوان آن را از طریق مشاهده و آزمایش آزمود، لازم است متغیرهای مورد مطالعه از شکل انتزاعی و مفهومی خارج و به شکل عملی تعریف شود به بیان دیگر، پژوهشگر متغیرهای مورد مطالعه خود را به صورت عملی تعریف و نامگذاری می کنند (هومن، 1380) در این پژوهش نیز هر یک از متغیرها به صورت عملیاتی تعریف شده است و در پایان به هر یک از مؤلفه ها نمره ای داده شده است.

متغیر مستقل: عوامل خانوادگی (تحصیلات والدین، درآمد والدین روابط والدین با فرزندان، جدایی والدین، توجه و علاقه و انتظار والدین به تحصیل فرزندان، رابطه والدین با معلم دانش آموز، مهاجرت و جابجایی، منابع و مواد خواندنی در خانه، آموزشهای درسی و غیر کلاسی، تعداد خانوار جنسیت)
1- تحصیلات والدین: منظور از تحصیلات والدین مدرکی است که با تحصیل در مدارس برای آنان صادر شده است.

2- روابط والدین با فرزندان: سطح طرد کنندگی و تأیید کنندگی: مقصود از والدین طرد کننده به خانواده هایی اطلاق می شود که در آنها وضع رفتاری والدین موجب می شود فرزند از پدر و مادر خود فاصله بگیرد و در نتیجه از خانواده گریزان شود و مقصود از والدین تأیید کننده والدینی است که با خوشرویی به پیشنهادهای فرزندان خود توجه می کنند و به نظر و عقاید آنها احترام می گذارند و به نیازهای آنها و آرزوهایشان علاقه مند هستند. آنها را به اظهار نظر و ابراز وجود ترغیب می کنند و هرگونه رفتار خوب را مورد تحسین و ستایش قرار می دهند. (انجمن اولیا و مربیان ایران، 1358)
3- جدایی والدین: طلاق و مرگ والدین

4- توجه، علاقه و انتظارات: تأثیرگذاری فرد بر دیگران است که در این تحقیق تأثیرگذاری والدین بر فرزندان و دانش آموزان است که از طریق ابراز علاقه و نگرش مثبت به فرزندان یا دانش آموزان است و یا نگرش منفی و عدم توجه و علاقه به خود و کارهای او.
5- مهاجرت و جابجایی: منظور از مهاجرت و جابه‌جایی تغییر محل سکونت خانواده از شهری به شهری که دانش آموز در آن تحصیل می کند، است.
6- منابع و مواد خواندنی در خانه: منظور کتابهای غیردرسی، مجله های مختف، روزنامه و ; می باشد.
7- آموزشهای درسی غیر کلاسی: منظور آموزشهای درسی غیرکلاسی، کلاسهای جبرانی، تقویتی، معلم خصوصی، و کمک خانواده است که از طرف خانواده برای فرزندانشان تدارک دیده می شود.
8- تعداد خانوار: منظور تعداد افراد خانواده است.
متغیر وابسته: مردود شدن دانش آموزان دختر مقطع راهنمایی.
9- مردود شدن:2 مردود شدن به معنای عدم موفقیت دانش آموزانی که در بخشی از یک نظام آموزشی پذیرفته شده اند در دست یابی به معیارها، ملاک هایی که برای موفقیت آنها در هر سال تحصیلی تعیین گردیده است. در بیشتر نظامهای آموزشی این معیارها و ملاکها هدفهای هر سال تحصیلی را به طور یکسان برای همه دانش آموزان یک پایه تحصیلی قرار می دهند. و این عدم

موفقیت بر اساس ارزیابی مدرسه از کار دانش آموزان در خلال یک سال تحصیلی و یا بر اساس امتحانی که در پایان سال انجام می گیرد. در اینجا منظور دانش آموزانی است که در پایان سال تحصیلی 82-81 در کارنامه هایشان مردود اعلام شده اند.
متغیر مداخله گر3: یادگیری4 یک صفت نهانی و باطنی است و فقط می توان آن را از روی رفتار فرد استنباط کرد. در اینجا یادگیری با رفتار دانش آموزان به صورت کلامی و غیر کلامی از طریق نمره های ثبت شده در کارنامه های تحصیلی فهمیده می شود.

متغیر کنترل کننده:5 این متغیر توسط آزمایشگر کنترل می شود تا اثر آنها با اثر متغیر مستقل آمیخته نشود و هرگونه اثر احتمالی آنها در پدیده مورد مشاهده حذف یا خنثی گردد.
1- سن:1 سن همه آزمودنیهای تقریباً بین 13 سال تا 17 سال کامل قرار گرفته، که در کلاس سوم راهنمایی مشغول به تحصیل می باشند جهت پژوهش انتخاب گردیده اند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله مبانی دات نت در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله مبانی دات نت در word دارای 223 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله مبانی دات نت در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله مبانی دات نت در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله مبانی دات نت در word :

مبانی دا ت نت
دات نت ، پلات فرم جدید ماکروسافت بمنظور تحقق نظریه : ” نرم افزار بعنوان سرویس ” ، است . دات نت یک محیط پیاده سازی است که بکمک آن می توان اقدام به ایجاد و بکارگیری نرم افزار و نسل جدیدی از عناصر موسوم به ” سرویس های وب ” ، نمود. تمامی محصولات اصلی ماکروسافت از ویژوال استودیو دات نت تا ویندوز و نهایتا” مجموعه آفیس ، متاثر از پلات فرم فوق شده و خواهند شد . دات نت به پیاده کنندگان این امکان را خواهد داد که با زبان برنامه نویسی مورد علاقه خود ، اقدام به پیاده سازی برنامه ها نمایند. ویژگی ( پتانسیل ) فوق از طریق معرفی CLR)Common Language Runtime )، میسر شده است . در این مقاله قصد داریم به بررسی دات نت پرداخته و پتانسیل ها و قابلیت های آن را تشریح نمائیم .

در جولای سال 2000 ، شرکت ماکروسافت در کنفرانس پیاده کنندگان حرفه ای (PDC ) ، در شهر Orlando ایالت کالیفرنیا ، جزئیات بیشتری از نسل جدید پلات فرم خود ( دات نت ) بمنظور پیاده سازی برنامه های ویندوز و اینترنت را در اختیار علاقه مندان خصوصا” پیاده کنندگان نرم افزار قرار داد . محوریت ابتکار فوق ، بر فریمورک دات نت استواربوده ونشاندهنده یک پلات فرم مناسب بهمراه کتابخانه های کلاس گسترده ای است که پتانسیل های متعددی را در اختیار قرار می دهد. یکی از نکات قابل توجه در پلات فرم فوق،استفاده از XML و SOAP بمنظور ارتباط بین نرم افزارها ی موجود در اینترنت ( نرم افزارهای مبتنی بر وب ) ، است . در این راستا مجموعه ای از محصولات مبتنی بر سرویس دهنده با نام سرویس دهندگان Enterprise دات نت، مطرح که بمنزله نسل جدیدی از محصولات Backoffice ماکروسافت ، می باشند.

فریمورک دات نت ، مدلی کاملا” جدید بمنظور برنامه نویسی و بکارگیری نرم افزار را ارائه نموده است. “بیل گیتس “، در سخنرانی خود در PDC ، بدین نکته اشاره داشتند که در هر پنج تا شش سال ما شاهد یک تحول عمده در رابطه با پیاده سازی نرم افزار بوده ایم . آخرین موارد در این زمینه به سوئیچ از DOS به ویندوز در سال 1990 و گذر از پیاده سازی شانزده بیتی به سی و دو بیتی ( از ویندوز widows 3.x به ویندوز NT/95 ) در اواسط دهه 90 میلادی ، است.

با معرفی دات نت در PDC ، پیاده کنندگان آن را معماری مناسبی برای پیاده سازی نرم افزار ( برنامه های Desktop و برنامه های وب ) مشاهده نمودند . ویژوال استودیو دات نت ، اولین محصول مبتنی بر دات نت ماکروسافت بوده که در سال 2001 در اختیار علاقه مندان قرار گرفت . اهمیـت دات نت برای ماکروسافت تا بدین حد است که در سال 2001 ، بیش از هشتاد درصد منابع بخش تحقیق و توسعه این شرکت در رابطه با آن صرف شده است . زبان سی شارپ ، که زبانی جدید برای برنامه نویسی در دات نت است بعنوان زبان استاندارد برای پیاده سازی داخلی در شرکت ماکروسافت پذیرفته شده است .

یک پلات فرم مناسب برای آینده
دات نت، اولین پلات فرم طراحی شده از صدر تا ذیل با در نظر گرفتن واقعیتی با نام اینترنت است . دات نت از یک ماشین مجازی خاص در این زمینه استفاده می نماید . ماهیت ماشین مجازی فوق ، بگونه ای است که از API ویندوز فاصله و در این رابطه از یک کتابخانه کلاس استفاده می نماید که می توان به جرات این ادعا را داشت که تاکنون نظیر آن ، ایجاد نشده است . امکان استفاده از زبانهای متعدد برنامه نویسی ، وجود خواهد داشت .معماری دات نت ، امکان ارتباط بین زبانها را بسادگی فراهم خواهد کرد .دات نت ، یک رویکرد جدید در رابطه با پیاده سازی نر م افزار را مطرح نموده است . نگاه به دات نت ، عمدتا” بصورت سیستم های توزیع شده است. با استفاده از XML ،امکان اجرای توابع بر روی کامپیوترهای متفاوت یک سازمان ویا جهان فراهم و جلوه ای زیبا در همیاری بمنظور اجرای یک برنامه ، به نمایش در خواهد آمد. از این منظر ، سیستم ها از سرویس دهندگان تا سیستم های بدون کابل ، قادر به اشتراک پلات فرم عمومی یکسانی خواهند بود . با استفاده از نسخه های دات نت که برای تمام آنها در دسترس خواهد بود، امکان ارتباط مناسب آنها با یکدیگر فراهم خواهد شد. دات نت ، بمنظور طراحی و پیاده سازی برنامه های سنتی نیز راهکارها و امکانات مناسبی را ارائه تا از این طریق امکان پیاده سازی و بکارگیری این نوع از نرم افزارها ، بسادگی انجام گیرد . برخی از تکنولوژی ها ی ارائه شده در دات نت نظیر فرم های ویندوز، تلاشی در این راستا است .

ایده های اولیه
از اواخر سال 1995 ، شرکت ماکروسافت توجهی خاص و قابل توجه نسبت به اینترنت نمود . هدف ماکروسافت در این زمینه پیوند بین پلات فرم ویندوز و اینترنت بود. ماحصل تلاش ماکروسافت در این زمینه ارائه مدل برنامه نویسی Windiws DNA ، بود . در این راستا مجموعه ای از ابزارها و تکنولوژی های مبتنی بر اینترنت ، طراحی و ارائه گردید . ASP ، از اولین تلا ش های ماکروسافت در این زمینه است . عملا” در این زمینه ( مطرح شدن اسکریپت ها ی مفسری ) یک برگشت به عقب نسبت به پیاده سازی ساختیافته و شی گراء را شاهد بوده ایم . طراحی ، اشکال زدائی و نگهداری چنین کدهای غیر ساختیافته ای مسائل خاص خود را خواهد داشت . سایر زبانها نظیر ویژوال بیسیک بصورت موفقیت آمیز در رابطه با برنامه نویسی بر روی اینترنت و پلات فرم ماکروسافت استفاده می گردید ولی اغلب از آن بمنظور ایجاد عناصری که از طریق ASP ، بخدمت گرفته می شدند ، استفاده می گردید .در این رابطه تلاش های اندکی نیز در جهت ایجاد یک اینترفیس مبتنی بر وب بر روی زبان های سنتی نظیر webclasses در VB ، نیز انجام شد ولی هیچکدام از تلاش های فوق ، در سطح گسترده ای مورد استقبال و پذیرش قرار نگرفت . ماکروسافت در صدد حل آشفتگی های همراه برنامه های ویندوز DNA بود .

ویندوز DNA ، تصویری مناسب از یک معماری Three-Tire و مبتنی بر COM بود که تکنولوژی ASP در لایه Presentation ، اشیاء Bussiness در لایه میانی و یک engine بانک اطلاعاتی رابطه ای در لایه Data ، قرار می گرفت . مفاهیم همراه DNA ،کامل و بی عیب بود اما در زمان استفاده عملیاتی چالش های خاص خود را بدنبال داشت . پیاده سازی عناصر COM ، مستلزم یک سطح مناسب از دانش و مهارت است و می بایست زمان زیادی در این رابطه صرف گردد . بکارگیری نرم افزارهای DNA ، نیز مسائل خاص خود را داشت ( مسائل مربوط به ورژن ، نصب عناصر و عناصری که با آن مرتبط می باشند ) .
بموازات تلاش سایر شرکت ها در رابطه با ارائه راهکارهائی خاص بمنظور پیاده سازی برنامه ها ی وب ، شرکت ماکروسافت در صدد برطرف نمودن محدودیت های مدل برنامه نویسی DNA گردید.

تولد دات نت
در اوایل سال 1998 ، گروهی از پیاده کنندگان نرم افزار در ماکروسافت ، کار خود را بر روی نسخه ای جدید از IIS ( نسخه چهار) ، به اتمام رساندند که دارای چندین ویژگی جدید در رابطه با ASP بود .در این راستا ، قابلیت های جدیدی بمنظور پیاده سازی برنامه های وب در ویندوز NT ، فراهم گردید.گروه پیاده کننده دارای ایده های متعددی برای اعمال اصلاحات جدید بودند . گروه فوق ، کار خود را بر روی یک معماری جدید برای پیاده سازی ایده های مطرح شده ، آغاز نمود . این پروژه ، NGWS)Netx Generation Window Services) ، نامیده گردید. پس از ارائه ویژوال استودیو شش ، در اواخر سال 1998 ، تلاش برای ایجاد نسخه ای جدید از ویژوال استودیو در دستور NGWS ، قرار گرفت . گروه COM+/MTS در مدل پیشنهادی خود از یک Runtime ، عمومی برای تمامی زبانهای استفاده شده در ویژوال استودیو ، استفاده نمودند . تلاش افراد درگیر در پروژه NGWS ادامه تا در نهایـت ، شرکت ماکروسافت در کنفرانس پیاده کنندگان حرفه ای (PDC) ، دات نت را معرفی نمود.

مروری بر فریمورک دات نت
فریمورک دات نت ، تمامی لایه های پیاده سازی نرم افزار را از سطح سیستم عامل به بالا ، تحت پوشش قرار می دهد. فریمورک فوق، سطحی مناسب وقدرتمند از ارتباط و همبستگی بین تکنولوژی Presentation ، تکنولوژی های Component و تکنولوژی های Data را ارائه می نماید ( نظیر این ارتباط و همبستگی تاکنون در پلات فرم ویندوز مشاهده نشده است) . معماری فوق ، امکان طراحی و پیاده سازی برنامه های مبتنی بر اینترنت و محیط های Desktop ، را بسادگی فراهم و نیازهای هر گروه از نرم افزارهای فوق را بخوبی جواب می دهد . اجزای اصلی فریمورک دات نت در شکل زیر نشان داده شده است .

فریمورک دات نت از لایه پائین با عملیاتی نظیر مدیریت حافظه آغاز و بسمت بالا بمنظور ارائه اینترفیس های برنامه ها و کاربران ، دنبال می شود . در بین لایه ها ، لایه های سیستمی دیگر که هر یک دارای پتانسیل های خاصی برای پیاده کنندگان می باشند ، وجود دارد.
CLR) Common Language Runtime) ، بمنزله قلب فریمورک دات نت محسوب و engine لازم بمنظور ارائه قابلیت های کلیدی را ارائه می نماید . CLR ، شامل عناصر اساسی دیگری نظیر: (Common Type System (CTS ، است. علاوه بر مدیریت حافظه ، CLR ، مراجعات به اشیاء و عملیات Garbage Collection را نیز انجام می دهد .

در لایه میانی ، ما شاهد نسل جدیدی از سرویس های استاندارد نظیر ADO.NET و XML می باشیم .سرویس های فوق ، تحت کنترل فریمورک بوده و امکان بکارگیری آنها بصورت جامع و استاندارد در بین تمامی زبانها ، فراهم می گردد . بالاترین لایه ، شامل اینترفیس های برنامه و کاربر است . فرم های ویندوز ، روشی جدید بمنظور ایجاد برنامه های Desktop مبتنی بر win32 می باشند. فرم های وب ، یک رابط کاربر مناسب برای برنامه های مبتنی بر وب را ارائه می نمایند. سرویس های وب ، مکانیزمی بمنظور ارتباط برنامه ها از طریق اینترنت و با استفاده از SOAP ، می باشد. سرویس های وب ، قابل مقایسه با عناصر COM و DCOM بوده با این تفاوت مهم که در این راستا از تکنولوژی های متعدد اینترنت ، استفاده می گردد. فرم های وب و سرویس های وب ، اینترفیس اینترنت دات نت را تشکیل و پیاد ه سازی آنان از طریق بخش دیگری در فریمورک دات نت که ASP.NET ، نامیده می شود ، محقق می گردد .

پتانسیل های موجود در هر لایه فریمورک دات نت ، توسط هر یک از زبان های سازگار با دات نت ، قابل استفاده خواهد بود. در پایان لازم است به این نکته اشاره گردد که در این رابطه ( فریمورک دات نت ) می توان از اینترفیس های مبتنی بر متن ( کاراکتری) نیز استفاده کرد . این نوع برنامه ها اصطلاحا” Console Application ، نامیده می شوند .
دربخش دوم این مقاله به بررسی CLR و جایگاه آن در فریمورک دات نت، خواهیم پرداخت .

مبانی دا ت نت ( بخش دوم )
در بخش اول این مقاله به بررسی و معرفی فریمورک دانت پرداخته گردید. در این بخش به بررسی CLR ، یکی از مهمترین عناصر موجود در فریمورک دات نت خواهیم پرداخت .
درابتدا لازم است تعریفی از CLR را داشته باشیم. CLR ، محیطی است که برنامه های دات نت بکمک آن اجراء می گردند . برنامه های نوشته شده توسط هر یک از زبان های سازگار با دات نت پس از ترجمه توسط کمپایلر مربوطه به MSIL)Microsoft Intermediate language) ، ترجمه می گردند ( به زبان فوق ، IL نیز گفته می شود ) .

CLR از نمای نزدیک
Common Type System(CTS)
( Data Types ,;)
Intermediate Language(IL) to native code compilers Execution Support (traditional runtime functions) Security
Garbage Collection,Stack Walk ,Code manager
Class Loader and memory layout

هدف از طراحی CLR ، نیل به اهداف زیر بوده است :
• پیاده سازی سریع و آسان
• برخورد اتوماتیک با مقولاتی همچون مدیریت حافظه
• حمایت از ابزارهای متعدد
• قابلیت توسعه و گسترش متناسب با محیط بکارگیرنده

پیاده سازی سریع و آسان
یک فریمورک گسترده و یکپارچه، امکان نوشتن کد کمتر و با قابلیت استفاده مجدد را در اختیار پیاده کنندگان قرارخواهد داد . با توجه به اینکه سیستم ( CLR ) ، مجموعه ای از پتانسیل ها و قابلیت ها را ارائه می نماید ، حجم کد نوشته شده توسط برنامه نویسان ، کاهش پیدا خواهد کرد . برنامه ها در دات نت ، با استفاده از یک روش استاندارد و یکپارچه به پتانسیل های ارائه شده ، دستیابی پیدا می نمایند .

برخورد اتوماتیک با مقولاتی همچون مدیریت حافظه
در دات نت ، مجموعه ای گسترده از زیرساخت های برنامه نویسی بصورت اتوماتیک توسط CLR ارائه می گردد. مدیریت حافظه ، نمونه ای مناسب در این زمینه است . پیاده کنندگان نرم افزار بکمک ویژوال بیسیک در زمانی نه چندان دور همواره نگران مسئله مدیریت حافظه بودند . پیاده کنندگان ویژوال بیسیک اینک و با استفاده از CLR ، نگرانی خاصی در ارتباط با مدیریت حافظه ، نخواهند داشت. ( CLR ، دارای توابع متنوعی در رابطه با مدیریت حافظه است ) . برنامه نویسانی که از ++C در محیط دات نت استفاده می نمایند ، دیگر ضرورتی به استفاده از CoCreateInstance برای نمونه سازی یک کلاس و یا استفاده از malloc بمنظور اختصاص حافظه ، نخواهند بود. با بکارگیری امکانات CLR در ارتباط با مدیریت حافظه می توان با بخدمت گرفتن یک عبارت ساده خواسته خود را مشخص و CLR در زمان مورد نظر ، عملیات اختصاص حافظه را انجام خواهد داد . عملیاتی دیگر، نظیر جمع آوری اطلاعات زائد از حافظه ، از دیگر فرآیندهای ضروری و مهمی است که توسط CLR و در ارتباط با مدیریت حافظه انجام می گردد.
حمایت از ابزارها ی متعدد
همانگونه که احتمالا” حدس زده اید ، اغلب عملیاتی که CLR انجام می دهد، مشابه سیستم عامل است ،موضوع فوق هرگز بعنوان مهمترین رسالت CLR ذکر نمی گردد و می بایست با صراحت به این نکته ظریف اشاره گردد که هدف از طراحی CLR ، حمایت از پیاده سازی نرم افزار با استفاده از زبان های برنامه نویسی متفاوت است . CLR مجموعه قدرتمندی از مدل های اشیاء را ارائه که برای طراحان ، دیباگرها مفید و قابل استفاده ، خواهد بود. با توجه به اینکه مدل های شی ارائه شده ، مربوط به زمان اجراء می باشند ، امکان بکارگیری ابزارهای طراحی شده مبتنی بر مدل های ارائه شده ، در بین تمام زبانهائی که از CLR استفاده می نمایند .، میسر خواهد بود.

لازم است به این نکته نیز اشاره گردد که مایکروسافت محدودیتی را در ارتباط با CLR بمنظور استفاده از زبان های مایکروسافت ایجاد ننموده است . تولیدکنندگان زبان های برنامه نویسی دیگر با تغییر درمعماری زبان های خود ، امکان استفاده از CLR بهمراه مزایای متعدد آن را بدست خواهند آورد.در چنین مواردی ، علاوه بر بهره جستن از تمای قابلیت های CLR ، امکان ارتباط بین زبان ها نیز فراهم می گردد. CLR ، قادر به کار با چندین زبان برنامه نویسی متفاوت است . ویژگی فوق ، دارای مزایای مهم و گسترده ای برای پیاده کنندگان خواهد بود. اشکال زدائی یک برنامه ، نمونه ای مناسب در این زمینه است . CLR ، این امکان را فراهم می نماید که بتوان دیباگری را پیاده سازی و آن را در زبانهای مختلف بخدمت گرفت . رفتار و عملکرد دیباگر در تمامی زبانها مشابه و معادل خواهد بود ( پرش از یک زبان به زبان دیگر ) .

متا دیتا
متادیتا ، ” داده ئی در رابطه با داده ” بوده و می توان آن را بعنوان سطحی عمیق تر از داده نسبت به خصلت های سطح سیستم در نظر گرفت. متادیتا ، عنصر اساسی برای تحقق اصل برنامه نویسی ساده ( تسهیل در امر برنامه نویسی ) مورد حمایت CLR است. متادیتا توسط یک کمپایلر تولید و بصورت اتوماتیک در یک فایل EXE و یا DLL ذخیره می گردد.فرمت آن بصورت باینری است ولی فریمورک یک API بمنظور صدور متادیتا به / از یک XML Schema و یا یک کتابخانه نوع COM ارائه می دهد . از Schema XML ، می توان در بازیابی ورژن و سایر اطلاعات مرتبط با یک عنصر ترجمه شده ، استفاده کرد. اطلاعات ارائه شده توسط متادیتا ، مجموعه گسترده ای را شامل می شود :

• تشریح یک واحد بکارگیری ( اسمبلی نامیده می شود ) : نام ، ورژن ، فرهنگ ( که می تواند اطلاعاتی نظیر زبان پیش فرض کاربر را مشخص نماید) ، یک کلید عمومی برای بررسی، نوع های صادر شده توسط اسمبلی ، وابستگی ها به سایر اسمبلی ها ، مجوزهای امنیتی مورد نیاز بمنظور اجراء
• کلاس های پایه و اینرفیس های استفاده شده توسط اسمبلی
• خصلت های سفارشی : تعریف شده توسط کاربرو یا کمپایلر

برخی از موارد فوق نظیر خصلت های سفارشی ، انتخابی می باشند .کمپایلرها یکی از کاربران و استفاده کنندگان متا دیتا می باشند . مثلا” یک کمپایلر می تواند یک ماژول تولید شده نوسط یک کمپایلر متفاوت دیگر را بررسی و از متا دیتا بمنظور استفاده و درج ( Import ) ، نوع های cross-language استفاده نمایند. کمپایلرها می توانند متاد یتا هائی را در ارتباط با ماژول های ترجمه شده خود نیز تولید نمایند.
متا دیتا یکی از روش هائی است که CLR را قادر به حمایت از مجموعه گشترده ای از ابزارها می نماید . برخی از استفاده کنندگان متادیتا ، عبارتند از :

• طراحان
• دیباگرها
• تولید کنندگان پروکسی
• سایر کمپایلرها
• مرورگرها نوع / شی
حمایت و ارتباط چندین زبان

مهمترین ویژگی و بنوعی هدف CLR ، حمایت از زبانهای برنامه نویسی متفاوت و امکان ارتباط ( همبستگی ) بین زبانهای مختلف است .با بهره گیری از یک سیتم نوع ( CTS ) و با اعمال تمامی کنترل های لازم در ارتباط با فراخوانی اینترفیس، CLR امکان ارتباط مناسب و شفاف بین زبان های برنامه نویسی را فراهم می نماید.

درگذشته یک زبان برنامه نویسی بکمک عناصر COM ، قادر به نمونه سازی و استفاده از عناصر نوشته شده توسط یک زبان برنامه نویسی دیگر بود .در برخی موارد، فراخوانی اینگونه عناصر، مشکلاتی را از بعد مدیریتی ایجاد می کرد. بهرحال Subclassing یک عنصر نوشته شده به زبان دیگر، مستلزم وجود پتانسیلی خاص بودکه صرفا” پیاده کنندگان حرفه ای قادر به انجام و استفاده از آن بودند. در فریمورک دات نت، می توان از یک زبان بمنظور subclass ( کلاس زیرمجموعه که از یک کلاس پایه دیگر مشتق شده باشد ) یک کلاس نوشته شده به زبان دیگر استفاده نمود. کلاس نوشته شده به زبان ویژوال بیسیک می تواند از یک کلاس پایه نوشته شده با ++C و یا کوبال به ارث رسیده می باشد. برنامه VB ، ضرورتی به آگاهی از زبان استفاده شده بمنظور نوشته کلاس پایه ، نخواهد داشت .بدین ترتیب ، زمینه بهره گیری و استفاده از تمامی مزایای توارث در پیاده سازی فراهم و در صورتیکه کلاس پایه تغییر نماید ، ضرورتی به ترجمه مجدد کلاس زیر مجموعه نخواهد بود.چگونه این کار انجام می شود ؟

اطلاعات ارائه شده توسط متادیتا ، این امر را امکان پذیر می سازند . در این رابطه هیچگونه IDL(Interface Definition Language در دات نت وجود نداشته و یک اینترفیس کلاس صرفنظر از زبان استفاده شده برای تولید آن ، همواره یکسان مشاهده خواهد شد. CLR از متایتا بمنظور مدیریت تمامی اینترفیس ها و فراخوانی بین زبان ها استفاده می نماید توارث بین زبانها ، زمینه تحقق یک معماری باز را فراهم خواهد کرد .

سیتم نوع
یکی از اجزاء مهم CLR که حضور و عملکرد آن تاثیر مستقیمی بر حمایت از چندین زبان را بدنبال دارد ، CTS)Common Type System) است .در سیستم فوق ، تمامی نوع های داده (حتی نوع هائی نظیر : Long و Boolean )، بعنوان شی پیاده سازی شده اند . بدین ترتیب هماهنگی بین نوع ها در یک سطح پائین تر و بمنظور سازگاری بیشتر بین زبان ها ، صورت می پذیرد. با توجه به اینکه تمامی زبانها از نوع های کتابخانه ای یکسانی استفاده می نمایند ، فراخوانی یک زبان از زبان دیگر نیازمند تبدیل نوع، نخواهد بود.
یکی از مهمترین ویژگی های دات نت ، namespace است .namespace ، امکان سازماندهی کتابخانه های شی را بصورت سلسله مراتبی فراهم می نماید.بدین ترتیب امکان مراجعه به آنان بسادگی و به دور از هرگونه نا همخوانی و یا تضادی ، محقق خواهد شد .بمنظور استفاده از امکانات موجود در کتابخانه های کلاس ، می بایست در ابتدا برای آنان یک مرجع ایجاد نمود.مرجع فوق ،امکان استفاده از نوع ها را بصورت خلاصه در کد نوشته شده ،فراهم خواهد آورد. در ویژوال بیسیک با استفاده از یک عبارت Import ، این امر محقق خواهد شد. یک ماژول فرم ویژوال بیسیک در دات نت می تواند بصورت زیر ، آغاز گردد :
Imports System.WinForms

Imports MyDebug = System.Diagnostics.Debug

در اولین خط ، امکان استفاده از تمامی خصلت ها و متدها ی استاندارد مرتبط با فرم ها ، برای کد موجود درماژول ، فراهم خواهد شد.دومین خط ، از یک نام مستعار استفاده می نماید. یک شاخه از ساختار سلسله مراتب شی ( یک مسیر مشخص بر روی ساختار درختی ) ، می تواند شناسه خاص خود را داشته باشد که صرفا” در ماژول مربوط معتبر خواهد بود. در ماژول مورد نظر می توان بمنظور مراجعه به شی System.Diagnostics.Debug ، از MyDebug استفاده گردد.

بکارگیری و اجراء
واحد بکارگیری همانگونه که قبلا” اشاره گردید ، یک اسمبلی است. اسمبلی، می تواند شامل یک و یا چندین فایل بهمراه ویژگی خود تشریحی باشد . اسمبلی شامل یک “مانیفست” بوده که تمامی متادیتا صادر شده توسط اسمبلی و سایر اطلاعات لازم بمنظور بمنظور بکارگیری و اجراء را مشخص می نماید. یک اسمبلی دارای ورژن خاص خود است . اسمبلی ها با یکدیگر ترکیب و برنامه ها را بوجود می آورند . یک برنامه دارای یک و یا چندین اسمبلی بوده و ممکن است شامل فایل ها و داده های اختصاصی برنامه نیز باشد .

کد مبداء ماژول ها ی یک اسمبلی به IL)Intermediate Language) ترجمه می گردند . در ادامه و قبل از اجراء ، IL به کد مختص یک ماشین ترحمه خواهد شد. ترجمه با استفاده از روش های متفاوت و بدفعات ممکن است محقق گردد. معمولا” ترجمه به کد مختص یک ماشین ، صرفا” یک مرتبه انجام و نتیجه برای استفاده در موارد بعد و آتی Cache خواهد شد. CLR ، شامل مجموعه ای از کمپایلرهای JIT)Just-In-Time) است که مسئولیت تبدیل IL به کد مختص یک ماشین را برعهده دارند . بدین ترتیب ، می توان برنامه ها ی نوشته شده در دات نت را بصورت کد IL ترجمه شده ، توزیع نمود. در ادامه با استفاده ازکمپایلرهای دات نت بر روی یک ماشین خاص ، کدهای بهینه و مختص آن ماشین تولید خواهد شد.در سناریوی فوق امکان استفاده از اسکریپت ها بهمراه ماژول نیز وجود دارد ، درچنین مواردی آنان قبل از استفاده ترجمه خواهند شد. در سیستم های موجود ، اسکریپت های تفسیر شده ( در ASP و یا Windows Scriptiong Host ) ، هرگز ترجمه نمی شوند. در دات نت ، اینچنین اسکریپت هائی در اولین مرتبه دستیابی به IL تبدیل و در ادامه به کد مختص ماشین مربوطه تبدیل و برای استفاده مجدد cache ، خواهند شد.

در بخش سوم این مقاله ، به بررسی کلاس های پایه فریمورک دات نت خواهیم پرداخت .
مبانی دا ت نت ( بخش سوم )
آنچه تاکنون گفته شده است :
بخش اول : معرفی فریمورک دانت
بخش دوم : بررسی CLR
در این بخش به بررسی کلاس های پایه فریمورک دات نت و اینترفیس های کاربر و برنامه خواهیم پرداخت .

در بخش دوم این مقاله با اولین لایه فریمورک دات نت ( CLR ) آشنا شدیم . در ادامه بر روی لایه بعد متمرکز و به بررسی امکانات ارائه شده خواهیم پرداخت . این لایه ، کلاس های پایه فریمورک دات نت نامیده شده و مسئولیت ارائه سرویس ها و مدل های اشیاء برای داده ، عملیات ورودی و خروجی ، امنیت و موارد دیگر را بر عهده دارد . نسل بعدی ADO که ADO.NET نامیده می شود در این لایه قرار دارد . در لایه فوق ، امکانات و پتانسیل های لازم بمنظور انجام عملیات مرتبط با XML نیز ارائه شده است . پارسر و تبدیل کننده XSL ، نمونه هائی از پتانسیل های موجود در این لایه بمنظور کار با اسناد XML می باشند.
اکثر امکانات و پتانسیل های مورد نیازی که ضرورت فراگیری آنان برای هر برنامه نویس در رابطه با یک زبان برنامه نویسی وجود دارد ، به کلاس های فریمورک منتقل شده است . مثلا” تابع Sqr که در ویژوال بیسیک از آن بمنظور محاسبه جذر یک عدد استفاده می گردد در دات نت وجود نداشته و این تابع با متد System.Math.Sqrt موجود در کلاس های فریمورک جایگزین شده است .

تمامی زبانهای سازگار با دات نت قادر به استفاده از کلاس های فریمورک می باشند . بدین ترتیب در یک زبان برنامه نویسی نظیر کوبال و یا ویژوال بیسیک دات نت ، برای محاسبه جذر یک عدد از تابع مشابهی استفاده خواهد شد .رویکرد فوق ، پیوستگی و ارتباط مناسب بین زبان های متفاوت برنامه نویسی را بدنبال خواهد داشت . تمامی زبان ها به روشی مشابه از متد System.Math.Sqrt استفاده و به کد یکسانی دستیابی خواهند داشت ( اختلاف موجود صرفا” به گرامر استفاده از متد مورد نظر در زبان مربوطه ، برمی گردد) .
اکثر قابلیت ها و پتانسیل موجود در کلاس های پایه فریمورک در یک namespace عظیم و با نام System ارائه شده است . namespace فوق ، شامل چندین namespace زیرمجموعه دیگر است . مثلا” Microsoft.VisualBasic شامل Runtime ویژوال بیسیک و کلاس ها ئی بمنظور ترجمه و تولید کد مورد نظر برای برنامه های نوشته شده به زبان ویژوال بیسیک دات نت است .

اینترفیس های کاربر و برنامه
در بالاترین لایه ، دات نت روش هائی را بمنظور تفسیر و مدیریت رابط های کاربر ( فرم های ویندوز ، فرم های وب ، برنامه های کنسول ) و اینترفیس مورد نیازعناصر از راه دور ( سرویس های وب ) ، ارائه می نماید .

اینترفیس کاربر : فرم های ویندوز
فرم های ویندوز ( به آنان WinForms هم می گویند ) روشی پیشرفته ویکپارچه بمنظور ایجاد برنامه های Desktop استناندارد سی و دو بیتی را ارائه می نمایند. تمامی زبان ها ی سازگار با دات نت ، قادر به استفاده از پتانسیل فرم های ویندوز در مقابل روش هائی که در حال حاضر استفاده می نمایند ، خواهند بود ( MFC و یا Win32API در ++C و یا موتور VB Forms در ویژوال بیسیک ) . فرم های ویندوز ، مجموعه ای قدرتمند و یکپارجه از کنترل ها و توابع عملیاتی را برای تمامی زبانها ارائه و بعنوان بخشی از کلاس های فریمورک در namespace با نام System.WinForms ،ارائه شده است . بدین ترتیب امکان استفاده از فرم های ویندوز توسط تمامی زبان های مبتنی بر دات نت وجود خواهد داشت . با استفاده از Drag & Drop Designer فرم های ویندوز ، می توان اقدام به ایجاد ویژوال فرم های مورد نظر بمنظور استفاده در هر زبان برنامه نویسی نمود.

در ویندوز DNA ، تعداد زیادی از برنامه های داخلی سازمان ها و موسسات مبتنی بر مرورگر بودند ، چراکه هزینه نصب و نگهداری یک برنامه سرویس گیرنده بر روی صدها و یا هزاران ایستگاه بسیار قابل تامل بود . فرم های ویندوز و فریمورک دات نت دارای پتانسیل لازم بمنظور بهینه سازی اقتصادی ( مقرون بصرفه ) نصب و نگهداری یک برنامه سرویس گیرنده با توانائی اجراء بر روی هزاران ایستگاه می باشند . یک برنامه مبتنی بر فرم های ویندوز ،نسبت به برنامه سرویس گیرنده ای که با ویژوال بیسیک نوشته شده باشد ، بسادگی نصب و بهنگام خواهد شد . با استفاده از دستوری نظیر : XCOPY ، امکان بکارگیری برنامه بسادگی و بسرعت فراهم و در این رابطه نیازی به ریجستر نمودن عناصری وجود نخواهد داشت . نصب و بهنگام سازی اینچنین برنامه هائی بمراتب ساده تر از وضعیتی است که قبلا” شاهد آن بوده ایم.بدین ترتیب طراحی و پیاده سازی برنامه هائی که نیازمند یک رابط کاربر قدرتمند برای تعداد زیادی از کاربران می باشند ، با استفاده از دات نت بخوبی محقق و عملی خواهد شد ( نسبت به ویندوز DNA ) .

اینترفیس کاربر : فرم های وب
فرم های وب ،یکی از بخش های مهم ASP.NET محسوب و رابط کاربر مبتنی بر یک مرورگر وب را ارائه می نمایند. فرم های وب، نسل جدیدی از پیاده سازی اینترفیس های مبتنی بر وب را ارائه می نمایند ( جداسازی لی اوت از منطق). فرم های وب شامل دو بخش مجزاء می باشند : یک تمپلیت که شامل اطلاعات لی اوت مبتنی بر HTML برای تمامی عناصر رابط کاربر و بخش دوم که شامل تمامی منطق لازم برای ارتباط با رابط کاربر است . بدین ترتیب ، اطلاعات مربوط به کنترل ها بهمراه خصایص و لی اوت مربوطه در یک بخش و کدهای مربوطه در بخش دیگر مستقر خواهند شد. کدها ی نوشته شده رفتار کنترل ها را نظارت و در صورت بروز یک رویداد ، روتین های مربوطه فعال خواهند شد .

فرم های وب دارای امکانات متعددی می باشند . کنترل های موجود بر روی فرم های وب بر روی سرویس دهنده اجراء ولی حضور آنان بمنزله سرویس گیرنده خواهد بود .بدین ترتیب امکانات و شرایط مطلوبی برای ایجاد اینترفیس های قدرتمند فراهم که شباهت زیادی به اینترفیس های Win32 استفاده شده در برنامه های Desktop خواهند داشت . اینترفیس های وب ، دارای هوشمندی لازم بمنظور ارتباط با مرورگرهای متفاوت می باشند ( بهینه سازی خروجی برای هر یک از مرورگرهای خاص ) . امکان استفاده از فرم های وب ، برای تمامی زبان ها ی سازگار با دات نت وجود خواهد داشت . این بدان معنی است که می توان کدهای لازم ( منطق ) برای ارتباط با بخش ویژوال یک فرم را با استفاده از هر یک از زبان های حمایت شده نوشت . بدین ترتیب ، امکان طراحی و پیاده سازی اینترفیس های وب انعطاف پذیری فراهم که می توان از آنان در مجموعه گسترده ای از زبان ها ، استفاده بعمل آورد.

کنترل های سرویس دهنده
پیاده کنندگان ویژوال بیسیک با ایده کنترل ها ، آشنائی لازم را دارند . کنترل ها ، عناصر رابط کاربر با قابلیت استفاده مجددی می باشند که بمنظور ایجاد یک فرم از آنان استفاده می گردد . این نوع کنترل ها در فرم های وب ، کنترل های سمت سرویس دهنده ، نامیده می شود. کنترل های سمت سرویس دهنده، در حقیقت یک پروکسی را بر روی سرویس دهنده برای یک عنصر رابط کاربر که بر روی یک فرم وب و یا یک صفحه ASP است ، ایجاد می نمایند. کنترل های سمت سرویس دهنده ، با منطق محلی در صورت ضرورت ارتباط و در ادامه هوشمندانه رابط کاربر خود را بعنوان HTML تفسیر و در صورت ضرورت خروجی مورد نظر را برای هر صفحه حاوی کنترل های سمت سرویس دهنده ، ارسال می نمایند .

کنترل ها ی سمت سرویس دهنده ، بمنظور تفسیر HTML برای طیف متنوعی از مرورگرها و هماهنگی با رویدادها ئی که بر روی صفحه درحال اجراء بر روی سرویس گیرنده محقق می گردند ، می بایست از هوشمندی مناسبی برخوردار باشد . با استفاده از مجموعه ای گسترده از کنترل های ارائه شده بهمراه ویژوال استودیو دات نت ، می توان اینترفیس های مبتنی بر وبی را ایجاد که شباهت بسیار زیادی به اینترفیس های Win32 خواهند داشت . یکی از مهمترین ویژگی های مهم و در عین حال جالب کنترل های سمت سرویس دهنده ، توانائی آنان در ارتباط با مدیریت وضعیت خود است . بمنظور مدیریت وضعیت یک صفحه ، ضرورتی به نوشتن کدهای خاصی در ASP.NET وجود نخواهد داشت .

اینترفیس کاربر : برنامه های کنسول
با اینکه مایکروسافت بر نوشتن برنامه های مبتنی بر کاراکتر ، تاکید خاصی نمی نماید ،ولی بهمراه فریمورک دات نت امکانات لازم بمنظور طراحی و پیاده سازی این نوع برنامه ها پیش بینی شده است (اینترفیس لازم) . همانند فرم های وب و ویندوز ، اینترفیس کنسول برای تمامی زبانهای سازگار با دات نت در دسترس خواهد بود. نوشتن برنامه های مبتنی بر کاراکتر در نسخه قبلی ویژوال بیسیک ، دارای چالش های خاص خود بود . با استفاده از پتانسیل های ارائه شده همراه دات نت می توان برنامه های کنسول واقعی را پیاده سازی نمود.

اینترفیس های برنامه : سرویس های وب
طراحی و پیاده سازی برنامه های کامپیوتر، بسمت نسل جدیدی از برنامه های غیر متمرکز در حال تغییر و تحول است . در سالیان گذشته ، اغلب برنامه ها سرویس های اساسی و مورد نیاز خود را از طریق سیستم عامل مربوطه ، دریافت می کردند ( نظیر سیستم فایل ) . در ادامه ، قابلیت استفاده از توان و پتانسیل موجود در هر نرم افزار برای سایر نرم افزارها فراهم و بدین ترتیب امکان بهره گیری و ارتباط با عناصر نوشته شده فراهم گردید . تمامی تلاش های انجام شده بر این واقعیت استوار بود که با بکارگیری پتانسیل ها ی ارائه شده ، توان عملیاتی یک نرم افزار افزایش یابد و کمتر به نیاز فوق بصورت بنیادی و ریشه ای نگاه می گردید . در این رابطه می بایست فونداسیون لازم بمنظور ارتباط بین برنامه ها فراهم و تمامی برنامه ها با اتکاء به زیرساخت ایجاد شده از خدمات یکدیگر در جهت ارائه بهینه خدمات خود استفاده نمایند. سرویس های وب ، رویکرد جدیدی در این زمینه می باشند. در سرویس وب ، قابلیت های نرم افزار بعنوان یک سرویس عرضه می شود . با استفاده از سرویس های وب ، طراحان و پیاده کنندگان می توانند با ترکیب و بکارگیری منابع محلی و از راه دور ، یک سیستم توزیعی و پیوسته را ایجاد نمایند .

در دات نت ، سرویس های وب بعنوان بخشی از ASP.NET پیاده سازی می گردند( ASP.NET ، مسئول ارائه تمامی اینترفیس های وب است ) . بدین ترتیب امکان گفتگوی برنامه ها با یکدیگر و از طریق وب فراهم می گردد(استفاده از SOAP ) . پیاده کنندگان در این رابطه با انجام عملیاتی مختصر ، قادر به استفاده از سرویس های وب خواهند بود.آنان می بایست به عضوی از سرویس وب شده و فریمورک دات نت سایر مسائل موجود را دنبال و مدیریت خواهد کرد . رویکرد فوق، تغییر معماری برنامه های وب را بدنبال داشته و امکان ارتباط سرویس های وب با یکدیگر و بر روی بستر وب ، میسر خواهد شد . سرویس های وب دارای نقش و جایگاهی بسیار مهم در تولید نسل جدیدی از برنامه های مبتنی بر وب می باشند . سرویس های وب، گزینه ای مناسب برای جایگزین شدن با برخی از پکیج های نرم افزاری خواهند بود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله دین بودا در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله دین بودا در word دارای 25 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله دین بودا در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله دین بودا در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله دین بودا در word :

در ادیان هند مانند دین مصریان قدیم آثار بسیاری از افکار ادیان ابتدائی نمایان است هیچ بخشی از دین افکار متافیزیک و عرفان و روحانیت را به اندازه هندوستان نگهداری و تکمیل نکرده‌است.
در ادیان هند خدایان متعدد وجود دارد که بتدریح به سمت واحدپرستی تحول یافته‌است. از نظر تحولات تاریخی باید ادیان هند را مانند دین مصر در بین ادیان ابتدایی ( استرالیا و پلینزی) و ادیا شرقی چون ادیان سامی قرار داد.
دین برهمن حداقل مربوط به قرن هفتم قبل از میلاد است قرن ششم قبل از میلاد تاریخ پیدایش جین و بودا می‌باشد. دین ودا قبل از آئین برهمن و بودا بعد از آن است. هند از قدیم ایام دارای ادیان و مذاهب متعدد بوده‌است به همین سبب این کشور را موزه ادیان و مذهب می‌نامیدند. در هندوستان در حدود سیصد میلیون هندو و یکصد هزارنفر بودایی و شش میلیون جینی وجود دارد. دین سیکه که ترکیبی از اسلام و هند است در حدود هفت میلیون جمعیت هندوستان را تشکیل می‌دهد دین ودا رستگاری را در فنای نفس می‌داند در آئین برهمن معرفت اساس رستگاری بشمار می‌رود، در دین هندو رستگاری و ایمان عشق است. کیش بودا خرد را پایه رستگاری قرار می‌دهد همانطور که در اسلام وحدت و در مسیحیت قربانی و فداکاری و در زرتشتی اخلاص و راستی و درستی اساس احکام دینی است. با توجه به همین کثرت مذاهب و زبانها و اقوام و مرام‌های فکری و بروز جنگ‌های داخلی عمدتاً پس از استقلال و خارج‌شدن از یوغ استعماری انگلیس ارسیکولاریسم بعنوان راهی برای وحدت مردم هند استفاده برده و در قانون اساسی خود به آن متعهد شدند.
در فرهنگ سیاسی سیکولاریسم یعنی فرآیند نقش‌کردن اهمیتی اجتماعی اندیشه و عمل دینی و نهادهای مذهبی در تصمیمات کلان و ملی و انتقال واقعیت‌هایی که در قلمرو دین و امور مذهبی جنبی داشتند محدوده عقلایی علمی و فنی و تجربی در سطح مدیریت کلان کشور می‌باشد.
دکتر« دورگاداس‌باسو» در کتاب« مقدمه‌ای بر قانون اساسی هند» می‌گوید دولت سیکولا دولتی است که خود را متعلق و وابسته به هیچ مذهب رسمی نداند و همه مذاهب را بطور مساوی مورد حمایت قرار دهد.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   131   132   133   134   135   >>   >