پروژه دانشجویی مقاله در مورد دستگاه فرز در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد دستگاه فرز در word دارای 41 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد دستگاه فرز در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد دستگاه فرز در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد دستگاه فرز در word :

دستگاه فرز

مقدمه :
آنچه صنعت ، وتولیدات آن راتشکیل میدهد ، قطعاتی است که توسط ماشین آلات صنعتی وبه کمک مهارت و تجربه مهندسین و صنعت کاران حرفه ای ساخته و پرداخته می شود واز همین جاست که می توان پی برد « صنعت آفریده صنعت است»‌

دستگاه فرز
دستگاه های فرز ، شاید از نظر نوع کار ، یکی از پرکارترین ، از نظر ساختمان متنوع ترین واز نظر کار کردن با آن دقیقترین دستگاه ها باشد .
با دستگاه فرز می توان کلیه چرخ دنده ها ، سطوح تخت وصاف ، سطوح با مقاطع دایره ، مستطیل ، لوزی حتی مقاطع نامنظم ( از نظر هندسی ) شیارهای مستقیم ومارپیچ و خلاصه 70% قطعاتی که در صنعت به چشم می خورد تراشید . از این جهت ، معمولا کار کردن با دستگاه های فرز به

دقت بالایی نیاز دارد این دستگاه ، از نظر ساختمان به دو دسته عمودی وافقی تقسیم می شوند که تقریابا مشخصات هر دو یکسان است ،اما کاربرد این دو نوع برای کارهای متفاوت کمی مختلف است .
گذشته از عمودی یا افقی بودن ، شکل ظاهری فرزها بسیار متنوع است به گونه ای که شرح تک تک آنها در حوصله این مختصر نمی گنجد .

همانگونه که گفته شد کارکردن بادستگاه های فرز ، نیاز به دقت بالایی داشته و استفاده از متعلقات آن ، الزامی به نظر می رسد .
به هر حال ، پیش از شروع به کار ، لازم است تا کلیه قسمت های دستگاه مرتب و روغنکاری شده ، لوازم و ابزار آلات کمکی و و سایل اندازه گیری کالیبره شود واز متعلقات در جای خود ، به طور دقیق نگهداری به عمل آید .
شکل های 192 و 193 دستگاه های فرز افقی و عمودی را نشان می دهد .
قسمت های مهم این دونوع دستگاه را که از متداولترین آنهاست می توان چنین معرفی کرد :
1- پایه میز
2- فلکه تنظیم ارتفاع میز ( فلکه حرکت عمودی میز )
3- کشوی حرکت عرضی میز
4- فلکه تنظیم حرکت عرضی میز
5- میز اصلی ماشین
6- دسته حرکت طولی میز ماشین
7- اهرم حرکت اتومات میز
8- سر دستگاه ( در فرز افقی ) و کلگی ماشین ( در فرز عمودی ) که قابل تنظیم است
9- ضامن گلگی ( در فرز افقی ) و فلکه تنظیم حرکت عمودی محور (درفرز عمودی )
10- محور کار یا درن ( در فرز افقی ) و محور کار یاگلویی ( در فرز عمودی )
11- اهرم تغییر عده دوران

12- اهرم تنظیم مقدار پیشروی
13- محدود کننده های حرکت اتومات میز

1-4 کاربرد قسمت های مهم دستگاه فرز
1-1-4- پایه میز :
درواقع این قسمت ، فقط پایه ای برای میز ماشین نیست ، بلکه قسمت اعظمی از چرخ دنده های دستگاه داخل آن یاتاقان بندی شده و نگهدارنده فلکه ها می باشد . روی این پایه ، ریل ذوزنقه ای شکل پرداخت شده ای قرار گرفته که درواقع به منظور حرکت افقی ( درجهت محورz ها ) میز تعبیه شده است زیرا این قسمت نیز ، استوانه‌ای پرداخت شده قرار گرفته که راهنمایی است برای حرکت عمودی ( درجهت محورy ها ) میز .

2-1-4 فلکه تنظیم ارتفاع میز ( فلکه حرکت عمودی میز )
این فلکه : حرکت عمودی میز را تامین می کند اگر درجهت عقربه های ساعت گردانده شود میز به طرف بالا وخلاف این جهت ، به طرف پائین حرکت می کند . معمولا فلکه هایی که برای حرکت های مختلف میز ماشین به کار می روند . دارای خلاصی هستند یعنی هر چه فلکه گردانده شود ، میز حرکتی نمی کند ،لذا باید ابتدا به کمک نیروی دست آن را به طرف داخل فشار ودر همان حالت فشار ، وقتی احساس شد که حرکت فلکه کمی سفت شده ، باید آن را گرداند .

علت استفاده از این مکانیزم این است که هنگام کار ممکن است دست ، پا و حتی بدن فرزکار به فلکه های حرکت دهنده میز برخورد کند . در این صورت با حرکت فلکه ، میز جابجا شده واحتمال شکستن ابزار یا حداقل خارج شدن دستگاه و کار از حالت تنظیم پیش خواهد آمد ، اما وقتی فلکه ها به این سیستم مجهز شوند ، این احتمالات از بین می روند .

3-1-4 کشوی حرکت عرضی میز :
کار این کشو ، تامین حرکت عرضی میز درجهت محور z هاست که توسط فلکه مربوط فراهم می گردد .

4-1-4 فلکه تنظیم حرکت عرضی میز :
با گرداندن این فلکه در جهت عقربه های ساعت ، میز (درجهت محور z ها ) از فرز کار دور شده با حرکت آن درجهت عکس عقربه های ساعت ، میز به فرز کار نزدیک می شود .

5-1-4 میز اصلی ماشین :
مانند میزهای دیگر ، دارای شیارهای T شکل بوده که می توان قطعه را توسط روبنده‌ها و پیچ ها روی آن بست یا گیره را به کمک پیچ های سر T شکل روی آن محکم نمود .
میز ماشین ، دارای سطحی سخت شده و کاملا پرداخت می باشد که به تنهایی می‌تواند حرکت طولی در جهت محور Y ها را تامین کند این کار ، هم به کمک دسته مربوطه‌ای که به همین منظور در دو انتهای میز تعبیه شده انجام می گیرد ، وهم به کمک اهرم اتوماتی که برای این حرکت پیش بینی شده است .

6-1-4 دسته حرکت طولی میز ماشین .
با گرداندن این دسته در جهت عقربه های ساعت ، میز از فرز کار دور ، ودر جهت خلاف عقربه های ساعت به فرز کار نزدیک می شود . یعنی با توجه به شکل ،میز به سمت چپ یا راست حرکت می کند ( درجهت محور X ها ) .

7-1-4 اهرم حرکت اتومات میز :
این اهرم درست در جلوی میز دستگاه قرار گرفته و حرکت اتومات را با پیشروی از
قبل تعیین شده تامین می کند اگر این اهرم به سمت چپ کشیده شود ، میز به سمت چپ ، واگر به سمت راست کشیده شود به طرف راست حرکت می کند .

8-1-4 سر دستگاه وکلگی ماشین :
سر دستگاه ( درماشین افقی ) وظیفه نگهداری کلگی دستگاه را به عهده دارند که توسط زبانه ذوزنقه شکلی که برای همین منظور روی کف زیرین تعبیه شده فراهم می‌گردد این زبانه کاملا پرداخت شده وبه عنوان راهنما برای کلگی مورد استفاده قرار می گیرد .

کلگی دستگاه ( درماشین عمودی ) نیز وظیفه نگهداری محور کار رادارد و برای تراش زاویه ، می توان آن را تحت زاویه قرار داد برای زاویه دار کردن ، کافی است پیچ های روی این قسمت را شل کرده ، و آن را با توجه به نوار مدرجی که روی گلویی نصب شده ، گرداند تا زوایه مورد نظر به دست آید . واضح است که پس از تنظیم زوایه ، دوباره باید پیچ ها را محکم کرد .

9-1-4 ضامن کلگی و فلکه تنظیم حرکت عمودی محور :
ضامن کلگی ( در ماشین افقی ) تنها وظیفه محکم کردن کلگی را در جای خود دارد .
یعنی هرگاه محور از بوش و تیغ فرز مورد لزوم پر شد ، باید کلگی را داخل راهنمای سر دستگاه قرار داد وضامن را بست . با این عمل ، کلگی کاملا محکم می شود

.
فلکه حرکت عمودی محور ( دردستگاه عمودی ) برای تامین حرکت عمودی به کار می رود . هنگامی از این قلکه استفاده می شود که میز ، تا حداکثر مقدار خود به طرف بالا آمده و باید بار دادن عمودی را جهت انجام کار تامین نمود . در این حالت (معمولا در اکثر دستگاه ها ) باگرداندن فلکه ، در جهت خلاف عقربه های ساعت ، می توان محور را به پائین حرکت داده بارمورد لازم را به دست آورد .

10-1-4 محور کار ( درن و گلویی )
محورکار دردستگاه های فرز افقی و عمودی متفاوت است بدین ترتیب که در دستگاه‌های افقی ، این محور به صورت یک شافت یا یک درن ( میله مخروطی ) می‌باشد (همانگونه که در شکل 194 الف و ب نشان داده شده ممکن است این محورها دارای انواع گوناگون واستاندارد شده ، فروانی باشند ) که تیغ فرز باید داخل این میله قرار بگیرد و توسط بوش هایی که در شکل 195 آورده شده مهار شوند .

برای جا زدن محور کار و پر کردن آن با بوش ها وتیغ فرز باید مراحل زیر را طی نمود .
ابتدا باید دنباله مخروطی را داخل محور اصلی دستگاه قرا رداده و آنرا به خوبی محکم کرد برای این منظور ، پیچی وجود دارد که در انتها ، یا روی محیط دنباله استوانه ای از قسمت مخروطی این میله تعبیه شده است لذا با سفت کردن این پیچ ، محور در جای خود محکم می شود .
باید بوشهایی که قبلا داخل میله قرا رگرفته بودند بیرون آورده ، نسبت به محل قرار گرفتن قطعه کار ، بوش در داخل میله قرار داد .
اکنون تیغ فرز راباید طوری داخل محور کار قرار داد که جا خارهای تیغ فرز و محور کار درست مقابل هم قرار بگیرند .
باید خارمربوطه را داخل کرده و بوش های باقی مانده را داخل محور قرار داد تا محور
از بوش پر شود ( شکل 196 الف و ب )
باید کلگی را داخل راهنمای سر دستگاه کرد ضامن آن را محکم نمود ، ( شکل 197 )
محورکار در فرزهای عمودی ، به کلگی دستگاه متصل است و کافی است که تیغ فرز را داخل آن نگه داشته ، پیچ چهار گوش روی کلگی را توسط آچار مخصوص محکم کرد .
11-1-4 اهرم تغییر عده دوران .

برای تغییر عده دوران دستگاه ، لازم است که شاخص اهرم را مقابل عددی که معرف عده دوران ( معمولا ) برحسب دور بر دقیقه می باشد قرار داد در اغلب دستگاه ها ، اهرمی برای تغییر عده دوران وجود ندارد ، بلکه مجهز ، به حلقه مدرجی هستند که دور تا دور آن اعدادی نوشته شده است ، اگر این اعداد مقابل علامت شاخص قرار بگیرد ، همان عده دوران را برحسب دور بر دقیقه را تامین می کند شکل 198 یک نمونه از این حلقه های مدرج را نشان می دهد .

به هر حال اگر اهرمی هم برای این منظور وجود داشته باشد ،گرداگرد اهرم ، اعدادی حک شده که معرف همان عده دوران است .

12-1-4 اهرم تنظیم مقدار پیشروی
این قسمت نیز مانند اهرم تغییر عده دوران ، ممکن است اهرمی یا حلقه ای باشد .
اعداد ثبت شده مقدار سرعت پیشروی دستگاه برحسب میلی متر در هر دوررا نشان می دهند شکل 199 نمونه ای از نوع حلقه هاست .

13-1-4 محدود کننده های حرکت اتومات میز :
این محدود کننده ها درواقع کلیدهایی هستند که با شل کردن پیچ هایشان و جابجا کردنشان ، میز به مقدار فاصله بین آن دو ، حرکت طولی انجام می دهد . واضح است که در صورت تنظیم شدن دقیق این محدود کننده ها وقتی میز به منتهی الیه سمت چپ رسید با محدود کنند چپ برخورد کرده و به سمت راست تغییر جهت می دهد وهمین طور هنگامی که به منتهی الیه سمت راست رسید به محدود کننده راست برخورد کرده و در نتیجه به طرف چپ حرکت می کند .

این قسمت معمولا در بیشتر فرزها وجود ندارد ، اما ممکن است دستگاه های فرز آموزشی به این سیستم مجهز باشند .

2-4 متعلقات دستگاه فرز
متعلقات دستگاه های فرز نسبت به عملیاتی که انجام می دهند . چندان متنوع و زیاد نیست ، اما از اهمیت بسیار بالایی برخوردارند . متعلقات و تجهیزات فرز عمودی و افقی تفاوتی باهم ندارند به جز وجود « بوش »هایی که داخل محورکار ( درن ) دستگاه فرز افقی قرار می گیرند ، به هر حال این وسایل عبارتند از :

1-2-4 کلت و گیره فشنگی :
کلت و سیله ایست ، برای گرفتن تیغ فرزهایی که دارای دنباله استوانه ای ( شکل 200) هستند کلت ها معمولا دارای دو قسمت می باشند قسمت فشنگ گیر که اصطلاحا « فشنگی » نام گرفته و تیغ فرز را درخود جای می دهد ، وبدنه مخروطی شکل که فشنگی داخل آن قرار می گیرد شکل 201 یک فشنگی و کلت را نشان می‌دهد .

طول فشنگی ها معمولا بلند تر از طول بدنه ها می باشد . بنابراین انتهای رزوه دار آن از بدنه خارج می شود وداخل قسمت دنده شده محور کار قرار می گیرد . با پیچاندن پیچ چهار گوش روی کلگی ( ماشین فرز عمودی ) قسمت رزوه شده فشنگی و محل دنده شده محور دستگاه ، داخل هم محکم می شوند .
کلت دیگری که معمولا به کار گرفته می شود ، برای تیغ فرزهای پیشانی تراش بزرگ یا کف تراش ها مورد استفاده قرار می گیرند شکل 202 نمونه ای از این کلت ها را
نشان می دهد که دارای ساختمانی ساده اما مطمئن و پر قدرت هستند .

همانطور که در شکل آورده شده انتهای رزوه شده کلت داخل دستگاه محکم می‌گردد. تیغ فرز با در نظر گرفتن خار روی گلویی کلت جا زد ه شد و پیچ مخصوص آن را با آچار مخصوص محکم می کنند .
برای تیغ فرزهایی که دنباله مخروطی دارند ، کلتی طراحی شده که شبیه به « مرس » (کلاهک ) می باشد این کلت ها با نام « کلاهک » شناخته شده اند . شکل 203 الف ، یک تیغ فرز انگشتی دنبال مخروطی و شکل 203 ب ، نمونه ای از این کلاهک ها را نشان می دهد .

2-2-4 بوش :
بوش ها ، در دستگاه های فرز افقی مورد استفاده قرار می گیرند ، به همان ترتیب که گفته شد ، بنا به محل قرار گرفتن قطعه کار روی میز یا داخل گیره ، باید درن رااز بوش پرکرد و سپس تیغ فرز را با کمک یک خار روی محل مناسبی از درن جا سازی کرده مجددا تعدادی بوش داخل درن قرار داد .
شکل 204 بوشی رانشان می دهد که دارای جای خار است . این بوش ها مخصوصا در درن هایی که دارای خار ثابت سراسری می باشد قرا رداده می شود این نوع درن ها و بوش ها برای کارهای سنگین توصیه می گردد .

واضح است که از بوش ها برای ثابت نگه داشتن تیغ فرز در طول درن استفاده می شود بنابراین هنگام انتخاب بنابراین هنگام انتخاب بوش صحیح ، باید دقت کافی به خرج داد .

3-2-4 زیر سری و روبنده :
زیر سری ها ، مکعب های کمکی دیگری هستند که در روبنده ها مورد استفاده دارند .
شکل های 205 نمونه هایی از این که زیر سری و روبنده ها را نشان می دهد .

4-2-4 شمش های موازی :
شمش ها در قسمت صفحه تراش شرح داده شد ( مراجعه کنید به شکل 171)

5-2-4 گیره
گیره ها انواع مختلفی دارند که دو نوع ساده و گران آن در قسمت متعلقات ماشین‌های صفحه تراش مختصرا شرح داده شد ( مراجعه کنید به صفحه 156 شکل 169 و توضیحات مربوطه ) گیره اونیور سال که بیشتر در ابزار سازی دقیق وبرای دستگاه های فرز به کار می رود نوع دیگری از گیره هاست دقت ، ظرافت و همچنین توانایی انجام کار این گیره ، لزوم آن را چند برابر می کند ،اما متاسفانه به دلیل گران بودن ودقت لازم هنگام کار ،کمتر مورد استفاده قرار گرفته است . شکل 206 نمونه ای از این گیره ها رانشان می دهد .

این گیره را می‌توان حول‌محور خود به صورت افقی تا 360 درجه وبا شل کردن پیچ‌ها
بالایی ، آن را بصورت عمودی حدود 900 گرداند . همانگونه که گفته شد ، تنظیم کردن زوایای این گیره ، معمولا برای ماشینکارها مشکل می باشد در حالی که استفاده از آن ، این امکان رامی دهد که از زاویه دادن تیغ فرز و کلگی و عوامل مشابه آنها جلوگیری شود .

6-2-4 صفحه گردان :
برای بستن قطعه کارهای مختلف می توان از صفحه گردان استفاده نمود . طریقه بستن قطعات روی این صفحه ، دقیقا مشابه بستن قطعات روی میز فرزیا میز صفحه تراش می باشد ، زیرا صفحه آن کاملا صاف وصیقلی بوده وشیارهای T شکلی روی آن تعبیه شده که می توان قطعات را به کمک روبنده و پیچ های سر T شکل بست با گیره ای را روی آن قرار داده و با پیچ محکم کرد .
پس از بستن قطعه ، می توان صفحه را به کمک دسته ای که در قسمت پایه آن قرار
گرفته گرداند و قطعه را نسبت به تیغ فرز درنقطه دلخواه نگه داشت وتوسط ضامن مربوطه آن را قفل نمود .وشکل 207 این وسیله را نشان می دهد .

زیر صفحه اصلی ، نوار مدرج شده ایست که به 3600 تقسیم شده و قطعه کار را می توان تحت هر زاویه ای که لازم باشد تراشید . برای تراش قوس های داخلی و خارجی چند ضلعی ها وقطعاتی از این قبیل می توان از این وسیله کمک گرفت . البته پیش از شروع کار ،باید آن را اصطلاحا روی میز دستگاه فرز ونسبت به نوک ابراز برنده « سنتر » کرد .

این عمل بدین ترتیب صورت می گیرد که ابتدا ، باید به جای تیغ فرز ( عمودی ) یک مرغک داخل کلت دستگاه قرار داد ، سپس مرغک مخصوص صفحه گردان راداخل سوراخ مرکزی آن جا زد . حال باید صفحه گردان را آنقدر جابجا کرد تا نوک دو مرغک در یک راستا قرار بگیرند شکل 208 این عملیات را نشان می دهد .

توجه : به علت پرداخت بودن سوراخ مخروطی وسط صفحه گردان وانتهای مخروطی مرغک مخصوص ، پس از جا زدن مرغک داخل سوراخ ، ممکن است مرغک به سادگی از صفحه گردان خارج نشود ،وجز باز کردن دوباره صفحه گردان چاره‌ای وجود نداشته باشد برای جلوگیری از این کار، بهتر است یک تکه کاغذ نازک اما مقاوم به صورت لوله شده دور دنباله مخروطی مرغک قرار داده و سپس کاملا آرام آن را داخل سوراخ هل داد . به صورتی که تکه کاغذ دقیقا بین مرغک و سوراخ صفحه گردان

قرار بگیرد . اینکار برای خارج شدن مرغک از داخل سوراخ ، مشکل ذکر شده را برطرف می کند شکل 209 طریقه لوله کردن کاغذ حول قسمت مخروطی مرغک را نشان می دهد .
حال باید درهمین صورت با روبنده و پیچ های T شکل ، صفحه گردان را روی میز دستگاه فرز محکم کرد . قطعه ای که باید تراشکاری شود ،نسبت به مرکز مرغک کلگی فرز ، طوری تنظیم می شود که تراش با دقت بالا و دقیقا درنقاط خواسته شده صورت می گیرد .

برای تراش قطعات گرد ، چهارگوش ، شش گوش ، مثلثی وغیره به راحتی می توان از « صفحه گردان » استفاده نمود .
به عنوان مثال برای تراش یک قطعه بامقطع مثلث مراحل زیر را باید طی کرد :
پس از آنکه صفحه گردان روی میز دستگاه « سنتر » شد باید یک تکه ماده خام که قطعه مثلثی از آن تولید می شود ، روی گیره یاتوسط روبنده ، روی صفحه گردان گیره بندی کرد، به طوری که تقریبا با مرکز مرغک کلگی منطبق باشد حال با مشخص بودن طول هر ضلع باید محاسبه کرد که نوک مرغک نسبت به مرکز مرغک فرضی صفحه گردان چقدر باید منحرف شود به شکل 210 دقت کنید .
حال مقدارانحراف لازم توسط حرکت میز تامین می گردد . مقطع نوک دو مرغک ، در شکل 211 الف ، مشخص شده است .

اکنون باید مرغک را از دستگاه خارج کرده تیغ فرز را سوار نمود ، وبه اندازه نصف قطرتیغ فرز نیز دوباره میز را حرکت داد ( شکل 211 ب )
در این حالت تیغ فرز با ضلع مثلث خط کشی شده مماس خواهد شد . پس فرز کاری شروع می شود تا ضلع اول به دست بیاید . پس از تراش ضلع اول ، تیغ فرز را بالا برده و چون قطعه کار 3 ضلعی می باشد ، مقدار 1200 صفحه گردان گردانده می شود چون :
1200 = 3 : 3600

تیغ فرز پائین آورده می شود ومجددا ضلع دیگر تراشیده می شود برای ضلع سوم نیز همین کار انجام می گیرد شکل 212 این سه مرحله را نشان می دهد .
کار با این دستگاه به مهارت فوق العاده بالایی نیاز ندارد و ماشینکار به سرعت می تواند با طرز کار آن آشنا شده و خیلی زود با آن کار کند اما عیب عمده ان این است که تراش روی پهلوی قطعه کار امکان پذیر نیست ، ضمنا قطعاتی را می توان تراشید که از لحاظ‌هندسی‌«‌منظم‌» و « متوازی » نامیده می شوند ، مثل مربع ، دایره ، مستطیل ،

مثلث ، متوازی الاضلاع ، شش گوش و..
7-2-4 دستگاه تقسیم :
گاهی اوقات ، برای ساختن بعضی از قطعات صنعتی نمی توان از صفحه گردان استفاده کرد ، ولذا وسیله ای مناسب کار است که بتواند قطعات را با طول بیشتر وحتی با دقت بالاتری تولید کند . دستگاهی که چنین مشخصاتی داشته باشد به دستگاه تقسیم معروف است . این دستگاه برحسب کار به دو دسته مستقیم وغیر مستقیم تقسیم می شود .
در دستگاه تقسیم مستقیم ، محور دسته گردان در امتداد محور قطعه کار می باشد ومستقیما با گردش آن ، سه نظام نیز حرکت می کند این دستگاه ها ، دارای صفحات تقسیم شیا ردار یا سوراخ دار می باشد که بنا به دقت کار و دستگاه ، تعداد این شیار‌ها 24 و 36 و 46 وحتی 60 شیاره ( سوراخه ) می باشد شکل 213 یک دستگاه تقسیم مستقیم را نشان می دهد .
سرعت عمل این دستگاه ها بسیار بالا بوده و در سری تراشی مورد استفاده فراوان دارد برای کار کردن با این دستگاه ، نیاز به مهارت بالایی نیست وتنها باید مشخص نمود که چه تعداد شیار ، خط ،سوراخ ، دندانه یا ..باید روی قطعه ایجاد نمود . لذا با در نظر گرفتن این اصل ، باید صفحه مورد نظر رااز بین صفحات شیار دار ( از 24 تا 60 شیاری ) انتخاب کرده روی دستگاه نصب نمود . پس

ازانتخاب صفحه ، باید قطعه کار را داخل سه نظام ( صفحه نظام ونوک گیر ) بست .
باید صفحه رابه تقسیمات مساوی تقسیم کرده وبرای شروع ، ضامن ( قفل ) مربوطه را به داخل شیار یا سوراخ نمود وکار را شروع کرد . حال با درنظر گرفتن تقسیم بعدی باید ضامن را از شیار قبلی خارج وداخل شیار جدید قرار و ماشینکاری راهمچنان ادامه داد .
این کار انقدر انجام می شود تا قطعه کامل گردد برای انتخاب صفحه ، باید توجه داشت که تعداد شیارهای صفحه برتعداد تقسیمات روی قطعه کار قابل قسمت باشد مثلا برای ایجاد 12 یا 5 سوراخ روی محیط یک قطعه کار ،از صفحه 46 شیاری نمی‌توان استفاده کرد بلکه به ترتیب صفحه 24 و 60 شیاری قابل استفاده است .

با توجه به مثال زیر می توان با کار کردن این دستگاه تقسیم ، بهتر آشنا شد .

مثال :
اولا : برای تقسیم محیط یک قطعه کار به 9 قسمت مساوی از صفحه چند شیاری می توان کمک گرفت ثانیا تعداد تقسیمات روی صفحه شیار دار چه تعداد است ؟
جواب :
اولا : درنظر داشتن اینکه صفحات دارای 24، 36 ، 46، و 60 شیاری می باشد ، صفحه مورد استفاده تنها صفحه 36 شیاره است چون :
4= 9: 36
ثانیا ، فاصله هر تقسیم ، 4 شیار ( از روی صفحه شیار دار ) می باشد . به زبان ساده تر باید پس از ایجاد تقسیم اول ،سه شیار از روی صفحه شیار دار عبور داد و سپس ضامن را روی شیار چهار قفل کرد . شکل 214 این مطلب را روشن تر می کند .
در صنعت تراشکاری ، همیشه اینگونه نیست که هر تعداد

تقسیماتی را بتوان با این صفحات شیار دار ایجاد نمود . گاهی اتفاق می افتد که لازم است مثلا چرخ دنده ای را با 50 دندانه تولید نمود . کاملا واضح است که باهیچیک از این صفحات نمی توان این تقسیمات را ایجاد کرد . پس باید از دستگاه تقسیم غیر مستقیم استفاده نمود . این دستگاه بدین دلیل غیر مستقیم نامگذاری شده که محور قطعه کار ودسته گردان دریک راستا نیستند .
ساختمان داخلی این دستگاه را یک پیچ حلزون ویک چرخ دنده حلزون تشکیل داده ، ونسبت بین این پیچ و چرخ در بعضی دستگاه ها 40 به 1 ودر برخی دیگر 60 به 1 می باشد این بدین معناست که :

40 دور دسته = 1 دور سه نظام و 60 دوردسته = 1 دور سه نظام
شکل 215 یک دستگاه تقسیم غیر مستقیم را نشان می دهد .

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق در مورد تعاونی ها در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق در مورد تعاونی ها ‌ در word دارای 33 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق در مورد تعاونی ها ‌ در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق در مورد تعاونی ها ‌ در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق در مورد تعاونی ها ‌ در word :

تعاونی ها

تاریخچه تعاون
تعاون از ریشه عون و به باب تفاعل رفته است.یکی از ویژگیهای باب تفاعل این است که بیان کننده کارهایی است که انجام آن نیاز به دو یا چند نفر دارد. یعنی مستلزم همکاری می باشد.آنچه را که ما امروزه تعاونی می خوانیم و در قوانین ما جای پای محکمی یافته است برگردان واژه انگلیسی coopration است.در زبان انگلیسی این واژه در مفهوم لغوی خویش به همان معنی همکاری و مشارکت می باشد.

تعاونی به معنعای وسیع و عام آن که همان مشارکت و همکاری دسته جمعی مردم در حل مشکلات اقتصادی و اجتماعی می باشد به صورتهای گوناگون و به عناوین مختلف در طول تاریخ وجود داشته است حتی شاید بتوان گفت حس همکاری و کمک به همنوع مانند خصیصه اجتماعی بودن وی امری فطری است و جزء ذات انسان است و قبل از آنکه کارگران انگلیسی آن را کشف کنند،اصولا در نهاد بشر وجود داشته است.

شواهدی در دست است که نشان می دهد که انسانها به ویژه شرقیان اعمال بسیاری را به طریق تعاونی انجام می داده اند.مطابق تحقیقات دو تن از مصرشناسان غربی از آغاز پیدایش امپراتوری مصر یعنی 3000 سال قبل از میلاد مسیح ،موسسات تعاونی و شبه تعاونی در مصر وجود داشته است.در بابل قدیم،قانونی که به دستور حمورابی پادشاه این کشور در 2000 سال قبل از میلاد نوشته شد،خبر از روش کشاورزی تعاونی می دهد.و شکی نیست که در میا

ن مردم یونان باستان نیز انجمنهای تعاونی وجود داشته است.به همینگونه در چین باستان و امپراطوری رم شواهدی در دست است که بیانگر وجود تعاونی ها است.این نوع تعاونی ها جنبه رسمی و قانونی نداشت و فقط در اواخر قرن هیجدهم بود که تعاونی به صورت رسمی تشکیل شد و تحت نظم و قاعده و قانون در آمد و به تدریج عالمگیر شد.

 

تعاونی ها محور توسعه عدالت محور:
تلاش برای یافتن وسایل وراههایی که موجب تحرک وشتاب دررشد اقتصادی کشورهای درحال توسعه گردد، اقتصاددانان وسایردانشمندان را درمقیاسی وسیع وروزافزون به خود مشغول کرده است. فقرگسترده ، بیکاری زیاد وتبعات اقتصادی واجتماعی آن ، تبعیض ها وبی عدالتیها ومسائل ومشکلات فراوان دیگر دراین کشورها حاکی ازآنست که هرگونه اقدامی درزمینه سیاست توسعه منوط به یافتن ضوابط وراهکارهایی است که درشرایط محدود امکانات قادر باشد براین مصائب ومعضلات فایق آید یعنی آنچنان راهکارهایی که با توجه به شرایط وساخت هرمنطقه تمامی منابع ملی وبین المللی را بطورمداوم وبا موفقیت بسیج نموده ویا بکارگیری تاکتیکی بدورازهرگونه مناقشات ایدئوولوژیکی برای ممالک درحال توسعه درحداقل مدت رفاه ورشدی محسوس تامین نماید.

درسالهای اخیر تلاشهای زیادی درجهت بهبود اوضاع ووضعیت اقتصادی واجتماعی انسانها صورت گرفته والگوهای بسیاری برای نیل به این اهداف ارائه گردیده است اما به لحاظ شرایط وامکانات موجود دراین کشورها ودرنظرگرفتن خصوصیات وویژگیهای خاص آنان عملا به رشد اقتصادی مطلوب وتوسعه دلخواه منجر نشده است. مثلا انواع سرمایه گذاری دراین کشورها نتوانسته است ازیکسو بعلت خصوصیات محدود اقتصادی موجب گسترش ظرفیت وبه موازات آن تمرکز فعل

وانفعالات اقتصادی گردد وازسوی دیگر دراثرفقدان برنامه ریزی وعدم تناسب دربرنامه های مختلف توسعه ومشکلات مختلف ساختاری وفرهنگی این سرمایه گذاری نتوانسته باعث بوجود آمدن فعل وانفعالاتی گردد که برای بکارانداختن وایجاد رونق درمکانیسم بازار وتاثیرمتقابل عوامل فزاینده شتابنده اقتصادی ازاهمیت فوق العاده ای برخورداراست.

بعلت همین عدم تناسب استراتژیهای توسعه با خصوصیات وویژگیهای این کشورها ومشکلات ساختاری وزیربنایی موجود نه تنها مشکل حل نشده بلکه موجبات رواج بیش ازحد تبعیض وبی عدالتی درجوامع بشری را فراهم ساخته وفاصله بین فقیر وغنی را افزایش داده است بطوریکه گروه کثیری ازمردم کشورهای درحال توسعه هنوز درفقر وبیماری وگرسنگی وبیکاری غوطه ورند.

یکی ازمباحثی که ذهن جامعه شناسان ،اقتصاد دانان ودولتمردان را به خود مشغول نموده این است که برای رفع این معضلات درجوامع وبا خصوصیات خاص آنان چه باید کرد؟ یکی ازراههای روشن وتجربه شده برای رفع ویا کاهش معضلات این کشورها استفاده ازشیوه تعاونی وتوسعه روحیه همکاری ومشارکت دربین مردم است.

بطورکلی کارشناسان بخش تعاون تعاونیها را به دودلیل مناسب برای اجرای برنامه های توسعه می دانند.
نخست آنکه موسسات تعاونی با تجمیع پس اندازهای اندک اعضاء وحمایتهای مالی دولت وسرمایه گذاری و تولید وهمچنین آموزش اعضاء که منجر به ارتقاء بهره وری نیروی انسانی می شود وموجبات افزایش تولید ، اشتغال ورشد اقتصادی جامعه را فراهم می آورند. ودوم آنکه بدلیل رویکردهای اجتماعی، سیاسی وفرهنگی خاص تعاونیها که الهام گرفته از اصول و ارزشهای تعاون است وبا ساختار کشورهای در حال توسعه هماهنگی و همخوانی بیشتری دارد سبب توسعه سیاسی ، فرهنگی واجتماعی ورفع تبعیض وبی عدالتیها درجوامع می گردند که درواقع بستروزیرساخت وبعبارت دیگرشرایط لازم برای رشد اقتصادی است که نهایتا جامعه را بسوی توسعه همه جانبه وپایدار رهنمون می سازند.

هدف این مقاله تبیین نقش واهمیت تعاون درفرآیند توسعه ودرابعاد مختلف آن اعم ازاجتماعی سیاسی ، فرهنگی واقتصادی با تاکید برنقش تعاون درسرمایه گذاری وایجاد اشتغال ) با توجه به ساختارکشورهای جهان سوم است که پس ازبیان کلی ومختصر مفاهیم تعاون وتوسعه وشرکتهای تعاونی وویژگی خاص این شرکتها که بعنوان واژگان راهگشا جهت درک‌بیشتراین‌مقاله‌میباشندبه این مهم پرداخته شده . امید است که با تلاش وکوشش روزافزون تعاونیگران‌عزیز‌شاهد‌رونق‌وشکوفایی‌اقتصادی‌که از ملزومات توسعه پایدار می باشد ، باشیم .

 

مفهوم « تعاون وتوسعه »
قبل ازآنکه به بررسی نقش تعاون درفرآیند توسعه بپردازیم ابتدا لازمست بدانیم تعاون چیست . تعاونیها برچه اصولی استوارترند ، به چه شرکتهائی تعاونی گفته می شود ، اهداف بخش تعاون کدامند و ره آورد اقتصاد تعاونی چیست آنگاه به بررسی وتعریف فرایند توسعه بپردازیم وخصوصیات اصلی ومشترک جوامع درحال توسعه ویا کمترتوسعه یافته را بازگو نماییم وسپس نقش واهمیت تعاون را درابعاد مختلف توسعه این کشورها مورد بررسی قراردهیم.

تعریف تعاون :
تعاون یعنی همکاری وهمیاری عده ای ازاشخاص حقیقی ویا حقوقی با یکدیگر درجهت رفع نیازمندیهای مشترک اعضا ویا رسیدن به هدفی خاص با تشکل دریک شرکت تعاونی وپذیرش اصول ومقررات آن که درواقع متضمن این معناست « یکی برای همه وهمه برای یکی »
شرکت تعاونی :

شرکتی است متشکل ازاعضای دارای نیاز مشترک که انگیزه آنان صرفا تجاری نیست وبه افرادی تعلق دارد که ازخدمات آن بهره می برند این شرکت برپایه اصول تعاون و تفاهم متقابل تشکیل می شود که همیاری حرف اول رادرآن می زند وتمام یا حداقل 51 درصد سرمایه آن بوسیله اعضاء دراختیار شرکت تعاونی قرارمی گیرد وازلحاظ نوع فعالیت به سه دسته تولیدی ، توزیعی وتولیدی وتوزیعی تقسیم می گردد.
ویژگی شرکتهای تعاونی :

– شرکت تعاونی قائم به ذات ومتکی به اعضاء است نه سرمایه .
– هرعضو فقط وفقط دارای یک رای درمجامع می باشد ( تعداد سهام درمیزان رای اثری ندارد)
– تساوی کلیه اعضا دربرخورداری ازحقوق ووظایف یکسان علیرغم تفاوت درمیزان سهام

– برخورداری ازمزایای معافیتهای مالیاتی دربرخی انواع تعاونیها
– سنخیت وهمفکری عامل مشترک وپیشرفت کار
– جلوگیری ازبهره کشی واستثمار افراد
– حذف واسطه های غیرضروری درکسب وتجارت ورقابت با صاحبان مشاغل کاذب
اصول تعاون وشرکتهای تعاونی :
تعاون براصول والایی همچون اعتقاد به عدالت ودموکراسی واحترام به آراء وعقاید اشخاص آموزش اعضاء وتلاش برای بهبود اوضاع اقتصادی جامعه استوارمی باشد .

اهداف بخش تعاون :
بخش تعاون که دراصل 44 قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران به عنوان مکمل دوبخش دولتی وخصوصی شناخته شده درصورت عزم ملی برای باورفرهنگ تعاون می تواند درچرخه اقتصاد کشوراهداف زیررا دنبال نماید:
1- ایجاد وتامین شرایط وامکانات کاربرای همه به منظور نیل به اشتغال کامل

2- پیشگیری ازتداول ثروت دردست افراد وگروههای خاص برای تحقق عدالت اجتماعی
3- پیشگیری ازانحصار ، احتکار، تورم واضرار به غیر
4- توسعه وتعمیم فرهنگ مشارکت وتعاون دربین آحاد مردم

5- جلوگیری ازکارفرمای مطلق شدن دولت.
6- قرارگرفتن مدیریت وسرمایه ومنافع حاصله دراختیار نیروی کار وتشویق وبهره‌برداری مستقیم ازحاصل کار
7- قراردادن وسایل کار دراختیار افراد قادربه کارولی فاقد سرمایه ووسایل کار
ره آورد اقتصاد تعاونی :

– تحقق عدالت اجتماعی با فراهم آوردن زمینه های رشد وتوسعه بخش تعاونی همراه با عزم واراده ملی.
– جمع آوری سرمایه های کوچک مردم برای تبدیل به سرمایه های بزرگتر به شکل تعاونی وامکان با بی فعالیت مشترک
– مبارزه با گرانی وتوزیع نامناسب که به تعاونیهای توزیع به شکل خرید انبوه وارزانتر کالا وفروش به اعضاء با قیمت تامین کننده هزینه ها امکان پذیر است.
– کاهش هزینه های تولید با همیاری وهمکاری صمیمانه اعضاء ، صرفه چویی وبهره برداری صحیح ازامکانات ومنابع درتعاونیهای تولیدی

– ایجاد اشتغال درزمینه های متعدد با سرمایه های متناسب با نوع تولید ویا خدمات ودرنتیجه کاهش نرخ بالای بیکاری درجامعه
– رقابت سازنده یا بخش خصوصی درجهت تامین منافع مصرف کنندگان ومصالح عمومی برای جلوگیری ازتورم بیشتر واصلاح ساختاراقتصادی.
-توسعه ورشد اقتصادی

کلمه توسعه درلغت به معنی گسترش وبهبود است. توسعه اگرچه دارای بعد کمی نیزمی باشد ودرپاره ای موارد حتی ممکن است مترادف با کلمه رشد تلقی شود اما دراصل دارای ابعاد کیفی است درواقع توسعه دارای ابعاد چند گانه ای است که رشد فاقد تمامی آن ابعاد است بعنوان مثال منظورازرشد اقتصادی یک جامعه افزایش تولید آن جامعه است اما توسعه اقتصادی فرآیندی است که درآن یک سری تحولات وتغییرات بنیادی درساختارهای اقتصادی ،اجتماعی ، فرهنگی وسیاسی جامعه به وقوع می پیوندد. به این ترتیب می توان انتظار داشت که همراه با توسعه اقتصادی حتما رشد اقتصادی اگرچه با تاخیرزمانی حاصل می شود اما رشد ا قتصادی ممکن است توسعه به بارنیاورد.

پاسخ به این سئوال که توسعه چیست به همان اندازه مشکل است که پاسخ به سؤال زندگی خوب چیست ؟ زیرا همانگونه که درقست بالا اشاره گردید توسعه هم دارای ابعاد کیفی – علاوه بربعد کمی – می باشد.

اما اگر درتعاریف به مشترکات توجه نماییم به تعریف نسبتا واحدی خواهیم رسید. براین اساس تعریف توسعه به معنای عام آن عبارتست ازفرآیندی که درآن رفاه جامعه درکل بطورهمه جانبه وپیوسته ومداوم افزایش می یابد. بدین ترتیب می بینیم که توسعه پدیده ای پویا است که مختص به جامعه ویا جوامعی خاص نیست. اما رشد اقتصادی عبارتست ازتغییرات آرام وتدریجی درشرایط اقتصادی دربلند مدت که درنتیجه افزایش تدریجی درنرخ پس اندازها وسرمایه گذاریها

ونتیجتا تولید ناخالص ملی بوقوع می پیوندد/ یک اقتصاد ممکن است رشد کند بدون آنکه به دلیل فقر عمومی ، بیکاری فراوان ونابرابریهای اجتماعی – توسعه یابد ویک اقتصاد ممکن است بدلیل فقدان تکنولوژی مدرن تولید وتغییرات زیربنایی وفقرکماکان روند صعودی خود را طی کند درحالی که توسعه اقتصادی همیشه همراه با رشد اقتصادی است چون تجسم این نکته که اقتصادی دچارتغییرات زیربنایی کیفی شده بدون آنکه تغییری کمی درتولید ودرآمد سرانه آن بوجود آمده باشد دورازعقل به نظرمی رسد.

براساس همین واقعیتها واختلاف بین رشد وتوسعه است که کشورهای جهان سوم علیرغم بالا بودن تولید ناخالص ملی بدلیل برخورداری ازذخایرعظیم نفت وگازوسایرذخایرمعدنی وطبیعی ، جزء کشورهای درحال توسعه بحساب می آیند.
کشورهای توسعه نیافته وکشورهای درحال توسعه :

کشورتوسعه نیافته کشوری است که هیچ قابلیت وعلامت توسعه یافتگی درآن بچشم نمی خورد درحالیکه کشوردرحال توسعه کشوری است که ظرفیت بالقوه برای توسعه وجود دارد ولی یا ازآن استفاده نشده ویا اینکه بصورت ناقص ازآن استفاده شده است. با تعریف فوق می توان ملاحظه کرد که اکثر کشورهایی نظیر ایران ، هند ، پاکستان وبطورکلی کشورهایی که شاخص رفاه درآنها پایین است بعلت داشتن پتانسیلهای زیاد ازجمله ذخایرعظیم نفتی ، جمعیت جوان ،ثروتهای عظیم خدادادی ومانابع معدنی فراوان ظرفیت بالقوه برای توسعه یافتگی را دارا می باشند.

خصوصیات اصلی ومشترک کشورهای درحال توسعه:
الف – سطح پایین زندگی : یکی ازخصوصیات مشترک کشورهای درحال توسعه ، درمقایسه با کشورهای توسعه یافته سطح پایین زندگی درآنهاست که عموما به شکل سطح پایین درآمد سرانه ودربسیاری موارد به صورت فقرگسترده ومطلق خود را نشان می دهد که نه تنها مربوط به سطح پایین درآمد سرانه نیست بلکه توزیع بد درآمد نیزعامل موثری درتشدید این پدیده است. طبق آماریهای موجود حدود 20 درصد مردم آمریکای لاتین بیش از37 درصد مردم آسیا وحدود 35 درصد مردم آفریقا زیرخط مطلق فقرقراردارند.

ب – سطح پایین بهره وری نیروی کار: برای بدست آوردن بهره وری متوسط نیروی کاردریک جامعه ، کافیست که تولید ملی آن جامعه را برتعداد نیروی کارشاغل درآن جامعه تقسیم کنیم. دراین کشورها (درحال توسعه ) برای تولید کم نیروی کارزیادی مشغول بکارهستند واستفاده موثرازنهاده های تولید بعمل نمی اید.
عوامل موثردربهره وری پایین کشورهای درحال توسعه عبارتست ازنبود یا کمبود عوامل مکمل نیروی کارنظیرسرمایه ، مدیریت ، تکنولوژی وانگیزه نیروی کارهمچنین سطح ووضعیت تغذیه وبهداشت پایین تر نیزموجب کاهش توان فیزیکی وفکری نیروی کارشده وبهره وری را کاهش می دهد.

ج- نرخ بالای رشد جمعیت : یکی دیگر ازخصوصیات کشورهای درحال توسعه ، نرخ بالای زاد وولد آنها می باشد که خود عامل اصلی نرخ بالای رشد جمعیت وبارتکفل است بطوری که نرخ رشد جمعیت بطورمتوسط درکشورهای درحال توسعه بالای 3 درصد ولی درکشورهای توسعه یافته 1/1 درصد است به دلیل همین نرخ بالای رشد جمعیت بیشتر جمعیت این کشورها را جوانان زیر20 سال تشکیل می دهند. وبهمین دلیل بارتکفل خانواده ها که عبارتست ازنسبت تعداد کل جمعیت غیرشاغل یک جامعه به تعداد جمعیت فعال وشاغل درآن جامعه ، درکشورهای درحال توسعه بسیار بیش ازکشورهای توسعه یافته است. بارتکفل بالا موجب کاهش درآمد سرانه وتشدید فقردراین جوامع شده است.

د- نرخ بالای بیکاری : جمعیت فعال وجوان یکی ازمعیارها وفاکتورهای لازم برای توسعه به شمارمی آید. اما درکشورهای درحال توسعه بدلیل کمبود سرمایه ونبود زمینه های مناسب اشتغال ازاین جمعیت فعال وجوان استفاده موثری بعمل نمی آید ودرنتیجه جمعیت عظیمی ازمردم وبویژه قشرجوان بیکارمی باشند. دراغلب کشورهای جهان سوم نرخ بیکاری آشکار بیش از15 درصد جمعیت فعال آنها را تشکیل می دهد که اگر نرخ کم کاری وبیکاری پنهان وفصلی را به آن اضافه کنیم نرخ بیکاری ازمرز 30 درصد نیزخواهد گذشت.

ه- وابستگی به صادرات یک محصول :ویژگی مشترک دیگرکشورهای درحال توسعه ، وابستگی شدید آنها به صادرات یک محصول است که عمدتا مواد اولیه معدنی ویا محصولات کشاورزی است به همین دلیل درپاره ای موارد کشورهای درحال توسعه را کشورهای تک محصولی نیزمی نامند. البته درسالهای اخیر بعضی ازکشورهای درحال توسعه از طریق صنعتی شدن موفق به تولید محصولات متنوع صنعتی نیز گردیده اند.

ی – دوگانگی اقتصادی – اجتماعی : ازدیگر مشخصه های اکثرکشورهای درحال توسعه ، بخصوص کشورهای با نظام سرمایه داری دوگانگی ساختاراقتصادی – اجتماعی وفرهنگی آنهاست به همین جهت گاهی این کشورها را به نام جوامع یا اقتصاد دوگانه نیز می نامند.

منظور ازجوامع با اقتصاد دوگانه جوامعی هستند که نه تنها دربافت اقتصادی آنها بلکه درساختار فرهنگی اجتماعی آنها نیزدوگانگی وعدم تجانس وجود دارد نمونه هایی ازاین دوگانگی را می توان بطورمثال درروشهای تولید مدرن دربخش بسیارکوچکی ازاقتصاد با روشهای تولید سنتی دربخش بزرگی ازاقتصاد، وجود طبقات ممتازبسیارتحصیل کرده اما محدود درکنارتوده فقیروبی سواد ویا طرز فکرعلمی وامروزی عده محدودی درکنازطرزتفکر غیرعلمی بسیاری ازمردم ، سازمانها وواحدهای تولیدی مدرن وامروزی درتعداد اندک درکنار بسیاری ازسازمانها وواحدهای تولیدی قدیمی مشاهده کرد.

 

موانع توسعه اقتصادی :
دراینجا لازمست علل وعواملی که باعث عدم توسعه اقتصادی کشورها می شوند را به اجمال برشمرده وآنگاه نقش تعاون را درمرتفع نمودن این موانع بیان نماییم.
الف – فقر ودورهای باطل فقر :
درحقیقت مهمترین مانع توسعه اقتصادی کشورهای درحال توسعه فقر است. فقر باعث بوجود آمدن چرخه ای می شود که ازآن بعنوان دورباطل فقر یاد می شود این چرخه ازآنجا ناشی می شود که درکشورهای درحال توسعه بهره وری وکارایی کل به دلیل کمبود وعدم کارایی سرمایه ، ناکامل بودن بازار، عقب ماندگی اقتصادی وتوسعه نیافتگی اندک است. بهره وری نازل دردرآمد واقعی نازل نمود پیدا می کند ، درآمد ناچیز بمعنی پس انداز ناچیزاست وازطرفی تقاضای کم واین نیزعرضه کم را موجب می شود ، پس انداز ناچیز خود را دربهره وری کم را سبب می شود واین خود منجر به ایجاد درآمدهای واقعی کم وفقر وشروع مجدد دورتسلسل فقر می شود. چرخه باطل فقر بصورت زیرنمایش داده می شود.
بهره وری اندک بهره وری کم

درآمدواقعی‌کم کمبود سرمایه درآمد واقعی اندک کمبودوعدم کارایی سرمایه
پس‌انداز اندک سرمایه‌گذاری‌ناچیز تقاضای‌اندک سرمایه‌گذاری‌ناچیز
ب- کمبود سرمایه :

یکی ازمهمترین موانع توسعه ، کمبود سرمایه است کمبود سرمایه نیزازدورهای باطل فقرنشات می گیرد فقر هم علتی برای تمرکز ناچیز سرمایه وهم معلول آنست ذکریک نکته دراینجا لازم است که سرمایه وثروت با هم تفاوت دارند بسیاری ازکشورهای درحال توسعه ازنظرثروت ملی نظیر نفت خام ، معادل ، جنگل ، آب وبطورکلی اکثرفاکتورهایی کـــــه دررشد اقتصادی لازم ومهم هستند غنی هستند اما همچنان درفرایند رشد وتوسعه اقتصادی با کمبود سرمایه مواجه می باشند بنابراین به منابعی که درامر تولید بکارگرفته نشوند ثروت وبه منابعی که درامرتولید بکارگرفته شوند سرمایه می گویند . درکشورهای درحال توسعه بعلت پایین بودن تقسیم کار اجتماعی ، نبود تکنولوژی پیشرفته وارزان ونبود نیروهای متخصص وکارآمد شرایط چگونگی تبدیل ثروت به سرمایه وجود نیامده است. ازطرفی کمبود سرمایه دراین کشورها به خاطرنبود فرهنگ پس انداز مناسب درطبقه متمکن آنانست بطوری که بیشتردرآمدهای قشرمرفه ومتمکن صرف خرید کالاهای لوکس ومصرفی سفته بازی ورشوه خواری شده وعملا ازجریان تولید دورمی گردد.

 

ج- موانع اجتماعی – فرهنگی :
نورکس ، اقتصاددان معروف می گوید توسعه اقتصادی تا حد زیادی نه تنها به فراوانی سرمایه بلکه به خصوصیات فردی ، اجتماعی ، شرایط تاریخی وخصوصیات فرهنگی کشورها بستگی دارد. سرمایه برای توسعه اقتصادی لازم است ولی کافی نیست. درکشورهای درحال توسعه شرایط فرهنگی واجتماعی به نحوی سازمان یافته اند که امکان توسعه اجتماعی را تاحدی مشکل کرده اند بدلیل ارجحیت طرزتفکر سنتی درجریان ارزشگذاری جامعه ، آزادی فردی دراندیشیدن وتصمیم گیری بویژه درمورد مسائل اقتصادی مانند پس انداز وسرمایه گذاری تا حدزیادی تحت تاثیر قرارمی گیرد . پول دراین جوامع یا گنج می شود ویا صرف خرید طلا ، جواهر،زمین ،برپایی جشنهای عروسی ومراسم سوگواری می شود وازچرخه اقتصادی بدورمی ماند. مدیران ، برنامه ریزان وماموران اجرایی

وسیاستمداران اغلب ازافراد وگروههای مشخصی بوده ولایق ترین ومستعد ترین افراد جامعه نیستند درنتیجه بعنوان مانعی درمقابل تشکیلات اداری سالم ونیزبنگاههای تولیدی بهره ور وکارا مقاومت می کنند این عمل سبب ترویج فساد، رشوه خواری ، پارتی بازی تبعیض وعدم کارایی تشکیلات می شود وتشکیلات نامنظم وغیرکارا توسعه اقتصادی را با مشکل مواجه می سازد.

آموزشهای صرف آکادمیک که افراد لازم برای اشتغال دربدنه دولت وسایرمشاغل اداری را تربیت می نماید وبرآموزشهای فنی وعملی برتری دارند، فرهنگ مشارکت وکارگروهی درمیان مردم این جوامع نهادینه نشده است. مردم ازکاربعنوان امرضروری معاش یاد می کنند نه بعنوان یک عمل مثبت برای پیشرفت جامعه ومصرف گرایی وشهرنشینی مایه افتخار وکشاورز و روستازاده بودن باعث شرمساری است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله در مورد انگیزش در مدیریت در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله در مورد انگیزش در مدیریت در word دارای 109 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله در مورد انگیزش در مدیریت در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله در مورد انگیزش در مدیریت در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله در مورد انگیزش در مدیریت در word :

انرژی هسته ای

مقدمه:
حدود 100 سال پیش که برای اولین بار مسئله استفاده از انرژی عظیم هسته ای مطرح شد، بشر نمی‌توانست درک تجربی و صحیحی نسبت به این موضوع داشته باشد. ولی دیری نپائید که دانش و تکنولوژی این انرژی در اختیار بشر قرار گرفت و توانست استفاده از آن را تجربه نماید.
دیرزمانی اگر کسی مسئله پرواز در آسمان و یا سفر به خارج این کره خاکی و گردش به دور آن را مطرح می کرد، حتماً او را خیالپرداز و مجنون قلمداد می کردند و یا به خاطر اظهار بعضی حقایق فرد را به توبه در کلیسا وا می‌داشتند!

زمانی روباتها و ابرکامپیوترها که می‌توانستند چندین محاسبه ریاضی را در چند ثانیه انجام دهند، فقط در داستانهای تخیّلی نویسندگان پیدا می شد. خلاصه همیشه در تمامی اعصار وقتی مطلبی فوق دانش و درک مردم آن زمان مطرح می‌شد در برابر مخالفتها و انتقادهای شدیدی قرار می‌گرفت ولی بعد از طی روزگاری، همگان به پیشرفتهای فوق العاده در آن زمینه مواجه می‌شدند و حتی این پیشرفت را موجب فراهم آمدن آسایش بیشتر خود می‌دیدند و حالا در عصرها بحث نانوتکنولوژی مطرح شده است، موضوعی که در تمامی ابعاد زندگی بشر و رشته های مختلف علمی ارتباط مستقیم و میسر خواهد داشت.
نانوتکنولوژی چنان روی کرد و نگرش به تکنولوژی را متحول ساخت که در صورت تحقق و رسیدن به مقصدی که ترسیم شده است، شاید بزرگترین جهش انسان برای صعود به قله های رفیع خواهد بود. اکنون جهان متوجه این رویکرد متحول کننده شده و متخصصین و دانشمندان در نقاط مختلف این کره‌ی خاکی دست به پژوهش و مطالعات وسیعی در این زمینه زده اند و طبق گفته‌ی برخی از آنان پیشرفت‌های صورت گرفته و روند رو به رشد نانو، بیش از حد انتظ

ار و پیش‌بینی است.
نانوتکنولوژی چیست؟
نانوتکنولوژی مولکولی، نامی است که به یک نوع فن‌آوری تولیدی اطلاق می شود. همانطور که از نامش پیداست، نانوتکنولوژی مولکولی، هنگامی محقق می شود که ما توانایی ساختن چیزها را از اتمها داشته باشیم و در این صورت ما توانایی آرایش دوباره مواد را با دقت اتمی خواهیم داشت. هدف نانوتکنولوژی ساختن مولکول به مولکول آینده است. همان طور که وسایل مکانیکی به ما اجازه می دهند که چیزی فراتر از نیروی فیزیکی خود به دست آوریم، علم نانویی و تولید در مقیاس نانو هم، سبب می شود تا ما بتوانیم پا را فراتر از محدودیتهای اندازه ای که به طور طبیعی موجود است، بگذاریم و درست روی واحدهای ساختاری مواد کار کنیم، جایی که خاصیت مواد مشخص می شود و با تغییر در آن واحدها می توان تغییرات خواص را ایجاد کرد. برای کنترل ساختار مواد، باید یک سیستم کامل و ارزان قیمت در اختیار داشته باشیم. فرض اصلی در نانوتکنولوژی این است که تقریباً همه ساختارهای باثبات شیمیایی که از نظر قوانین فیزیک رد نمی‌شوند را می توان ساخت.
ماهیت نانوتکنولوژی، عبارت است از توانایی کارکردن در تراز اتمی، مولکولی و فراتر از مولکولی، در ابعاد بین 1 تا 100 نانومتر، با هدف ساخت و دخل و تصرف در چگونگی آرایش اتمها یا مولکولها با استفاده از مواد، وسایل و سیستم هایی با تواناییهای جدید و اعمال تازه که ناشی از ابعاد کوچک ساختارشان می باشد.
همه مواد و سیستم ها زیربنای ساختاری خود را در مقیاس نانو ترتیب می دهند. در اینجا مثال‌هایی را ذکر می کنیم. یک مولکول آب دارای قطری حدود یک نانومتر است. قطر یک نانوتیوب تک لایه 2/1 نانومتر می باشد. کوچکترین ترانزیستورها به اندازه 20 نانومتر می باشند. مولکول DNA، 5/2 نانومتر پهنا دارد و پروتئینها بین 1 تا 20 نانومتر هستند. قطر ATP، 10 نانومتر بوده و یک وسیله مولکولی نیز ممکن است در حدود چند نانومتر باشد. کنترل مواد در مقیاس نانویی به معنای ساختن ساختارهای بنیانی در مقیاسی است که خواص اساسی معین می شود. تا آنجایی که ما از طبیعت اطلاعات در دست داریم، این آخرین مقیاس تولید است. نانوتکنولوژی، اتحاد ساختارهای نانویی در جهت ایجاد ساختارهای بزرگتر را که می توانند در صنعت، پزشکی و حفاظت محیط زیست استفاده شوند، شامل می شود.

دانشمندان اخیراً این توانایی را پیدا کرده اند که بتوانند اتمها را به طور مستقیم مشاهده کرده و دستکاری کنند ولی این تنها بخش کوچکی از تکنیکهایی است که در علم نانویی و همچنین فن‌آوری، به دست آمده است. هنوز چند دهه به توانایی تولید محصولات تجاری باقی است ولی مدلهای تئوری کامپیوتری و محاسباتی، نشان می دهند که دستیاب

ی به سیستم های تولید مولکولی امکان پذیر است. چرا که این مدلها، قوانین فیزیک کنونی را نقص نمی کنند. امروزه دانشمندان وسایل و تکنیکهای زیادی را که برای تبدیل نانوتکنولوژی از مدلهای کامپیوتری به واقعیت لازم است اختراع و تبدیل می کنند.
دقت به عنوان منفعت ماشینهای مولکولی مدنظر می باشد و همچنین یکی از کلیدهای مهم برای درک لزوم پیشرفت در زمینه این فن‌آوری است. دقت در اینجا به این معناست که برای هر اتم جایی وجود دارد و هر اتم در جایگاه خودش است. ما از ماشینهای دقیق برای تولید محصولات با دقت مساوی، استفاده خواهیم کرد. فن آوری تا به حال هرگز چنین کنترل دقیقی نداشته است و همه ی فن آوریهای کنونی ما، فن آوریهای بزرگی هستند. امروزه ما تکه یا توده‌ای از چیزی را در مقابل خود قرار می‌دهیم و به آن چیزی اضافه کرده و یا از آن تکه هایی را کم می کنیم و در نهایت وسیله موردنظرمان را با این اعمال ایجاد می کنیم. در واقع ما وسایلمان را از سرهم کردن قسمتهای مختلف تولید می کنیم بدون آنکه نسبت به ساختمان مولکولی آنها توجهی داشته باشیم. در گذشته ساخت با دقت اتمی، تنها در محصولات کریستالها یا در سازمان های زنده ی زیستی مانند ریبوزومها که پروتئین موردنیاز موجود زنده را فراهم می کنند و یا DNA که اطلاعات مورد نیاز برای ایجاد موجود زنده را حمل می کند، دیده شده است. ما در جریان پیشرفت نانوتکنولوژی روندی به سوی دستیابی به درجه ای از کنترل سیستمها که قبلاً تنها در طبیعت موجود بوده، در پیش‌رو داریم.
منفعتهای دیگر وقتی نمایان می شوند که اندازه‌ی وسایل قابل ساخت را مورد توجه قرار می‌دهیم. وقتی ما در مقیاس اتمی کار کنیم، می توانیم دستگاههایی بسازیم که می‌توانند به جاهای غیرقابل تصور از نظر کوچکی بروند.
دو وسیله ی بسیار حساس که هنوز ساخته نشده اند در نانوتکنولوژی عبارتند از:
1- نانوکامپیوتر 2- نانواسمبلر
نانوکامپیوتر ماشینی مولکولی است که قادر است یک رشته اعمالی

را به اجرا درآورد و آنها را اداره کند و در نهایت نتیجه‌ای را تولید نماید. در عمل این وسیله تا حدی با میکروپردازشگرهای امروزی متفاوت است. اگر چه شباهتهای نادری با کامپیوترهای قدیمی و مکانیکی که توسط
Charles Babbage در دوره‌ی ویکتوریا طراحی شده بود، دارد. همچنین دارای دستگاه ثبت کننده ای است که چیزی شبیه ماشینهای جمع کننده ( Adding Machine )

به وجود می‌آورد. البته ماشین جمع کننده ای که میلیون‌ها بار کوچکتر و میلیون‌ها بار سریعتر از میکروپردازشگرهایی که تاکنون طراحی شده است. وقتی یک نانو کامپیوتر وجود داشته باشد در این صورت به وجود آوردن نانواسمبلر نیز امکان پذیر خواهد بود. نانواسمبلر وسیله ای ساخته شده در تراز اتمی است که می تواند اتمها را برای بیشتر شکلهایی که مورد نظر می باشد، دقیقاً نظم دهی و آرایش کند.
امروزه کارکردن در تراز اتمی به نیروی اتمی میکروسکوپی ارزان قیمت ( AFM ) نیاز دارد که از میدان الکتریکی برای هل دادن اتمها به سمت جایگاهشان استفاده می کند. ولی نانواسمبلر می‌تواند به سادگی اتمها را از جایگایشان خارج کرده و آنها را همانند دستگاه بافندگی صنعتی، در محل موردنظر به یکدیگر پیوند دهد. در سلولهای ما، ریبوزومها کاری شبیه به این را انجام می دهند، DNA را به صورت RNA کپی کرده و سپس آمینواسید صحیح را جهت ساخت پروتئینها جمع آوری می کنند. نانواسمبلری که یک نانوکامپیوتر را در هسته ی خود در بر دارد، تقریباً همین کار را انجام می دهد. نانواسمبلر در واقع یک هدف نهایی و مهم در نانوتکنولوژی است. وقتی یک نانواسمبلر کامل در دسترس باشد، تقریباً همه چیز ممکن می شود و این مهمترین و بزرگترین خواسته‌ی انجمن نانوتکنولوژی است.
شصت سال پیش gohn von neumann (کسی که همراه Alan turing ، زمینه علم کامپیوتر را پایه گذاری کرد.) حدس زد که روزی ساختن ماشین هایی که بتوانند خودشان را کپی کنند، ممکن خواهد شد یک نوع تکرارکننده ی خود به خودی که می تواند ما را از یک مثال ساده ی ذهنی به سمت اجتماعی از کپی‌های کامل هدایت کند. اگر چه ماشین مورد نظر von Neumann در تئوری ساده به نظر می رسد ولی هرگز ساخته نشده است. در مقیاس ماکرو مولکولی ساختن یک کپی از ماشین بسیار ساده‌تر از تهیه کردن ماشینی است که بتواند خود را کپی کند ولی در تراز مولکولی، این موازنه برعکس است یعنی تهیه کردن ماشینی که بتواند خود را کپی کند با

رها ساده تر از ساختن ماشین دیگری با استفاده از تراشه‌هاست.
این مزیت بزرگی است که وقتی تنها یک اسمبلر داریم، می توانیم هر تعداد که بخواهیم، ایجاد کنیم. همچنین این بدان معناست که نانواسمبلر یک آفت کامل است. اگر به طور عمدی یا تصادفی یک نانواسمبلر در محیط آزاد شود، تنها با راهنمای چگونگی تکثیرشدن، تمام سطح سیاره یعنی گیاهان، حیوانات و سنگها و صخره ها در عرض مدتی کمتر از هفتاد و دو ساعت (72

) به ماده‌ی لزج و چسبناک خاکستری رنگ ( gray goo ) از nanite ها ( nano unite ) مبدل خواهد شد.
Drexler معتقد است مشکل gray goo تا حد زیادی خیالی است ولی امکان سناریوی غبار خاکستری را تصدیق می کند که باعث برگشت یا تکرار naniteها می گردد و زمین را در روکشی که مادون میکروسکپی است، خفه می کند و در اینجا ما با یک خطر فن‌آوری که در تاریخ بی‌سابقه است، مواجهیم. علیرغم این مسائل، کسانی که روی نانوتکنولوژی مولکولی کار می کنند. در حال مطالعه برای ساختن دستگاهی در مقیاس اتمی هستند و به نظر میرسد به زودی اطلاعات کافی برای ساخت نانوکامپیوترها و نانواسمبلرها را به دست آوریم.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله مدیریت مالی حسابداری :شرکت قند اصفهان در wo

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله مدیریت مالی حسابداری :شرکت قند اصفهان در word دارای 53 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله مدیریت مالی حسابداری :شرکت قند اصفهان در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله مدیریت مالی حسابداری :شرکت قند اصفهان در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله مدیریت مالی حسابداری :شرکت قند اصفهان در word :

از شرکت قند اصفهان اطلاعات دقیقی راجع به تاریخچه ی این شرکت در دسترس نبوده است. اما این شرکت جزء شرکتهای سهامی بوده است و در تمام سال های 81 و 82 و 83 مالیات داشته و هیچ گاه معاف از مالیات نبوده است و شرکت قند بیستون که در تهران - منطقه 3- شریعتی - بالاتر از تقاطع میرداماد - ک بهشت یک – پ واقع است فعالیت شغلی اش حول محور غذایی : قند و شکر – تولید می باشد این شرکت هم جزء شرکت سهامی می باشد و این شرکت هم در تمامی سال ها اعم از سال 81 و 82 و 83 هیچ گاه از فعالیت مالیاتی برخوردار نبوده است و در تمام سال ها مالیات پرداخت کرده است. شرکت قند پارس هم که جزء شرکت های سهامی می باشد با مدیریت آقای نجاران به فعالیت مشغول است این شرکت در تهران منطقه 6 – مطهری ( تخت طاووس ) – خ کوه نور – خ یکم – پ 28 مشغول به کار می باشد. این شرکت در تمامی سال های 81 و 82 و 83 از معافیت مالیاتی برخوردار بوده است.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی پاورپوینت مدیریت استراتژیک در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پروژه دانشجویی پاورپوینت مدیریت استراتژیک در word دارای 317 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پروژه دانشجویی پاورپوینت مدیریت استراتژیک در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت مدیریت استراتژیک در word

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلودپروژه دانشجویی پاورپوینت مدیریت استراتژیک در word

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پروژه دانشجویی پاورپوینت مدیریت استراتژیک در word :

اسلاید 1 :

اهداف درس

آشنایی دانشجویان با:

.1تعاریف و مفاهیم فرایند مدیریت استراتژیک

.2مدلهای تدوین استراتژی

.3تدوین اهداف بلند مدت و انواع استراتژیهای اصلی

.4مفاهیم متغیرهای اساسی استراتژیک سازمانی

.5اجرای استراتژی

.6ارزیابی استراتژی ها

.7ارتباط مدیریت بهره وری و فرایند مدیریت استراتژیک

اسلاید 2 :

 مقدمه

nدرس مدیریت استراتژیک یکی از دروس پایه ای رشته مدیریت بازرگانی است . شناخت دقیق تغییرات محیطی و افزایش توانمندی برای استفاده از فرصتها مهمترین وظیفه یک مدیر است . مدیریت استراتژیک افق دید موسسه و نحوه رسیدن به آن را تعیین می کند, اصولا مدیران بازرگانی و موسسات بزرگ با داشتن دید استراتژیک توانسته اند پله های رشد و ترقی را به سرعت طی نمایند .

اسلاید 3 :

nمدیریت استراتژیک , برنامه ای هماهنگ , جامع و پیوسته است که استعدادهای ممتاز سازمان را با محیط ارتباط می دهد و منظور از آن تحقق هدفهای سازمان در چار چوب اجرای صحیح مدیریت است .

اسلاید 4 :

nاولین قدم در تدوین مدیریت استراتژیک در سالهای آخر دهه پنجاه برداشته شد . مدیران روشی ابداع کردند که برای کجایی و چرایی حرکت موسسه خود در آینده تصمیم گیری کنند قسمت تحلیلی این روش را طراحی استراتژیک نامیده و فرایند طراحی گروهی آن را برنامه ریزی استراتژیک خوانده اند .

اسلاید 5 :

nقدم دوم در سالهای هفتاد برداشته شد , زمانی که مدیران کشف کردند که با هر تغییر گسسته در استراتژی موسسه , شکل گیری درون سازمانی موسسه نیز بایستی دگرگون می شد. این فرآیند برنامه ریزی توانمندی نامگذاری شد .

اسلاید 6 :

n قدم سوم در سالهای آخر دهه هفتاد, واکنش نسبت به نظرات روزافزون تغییرات ناگهانی در محیط برداشته شد . برای موجهه شدن با این تغییرات موسسات بازرگانی شروع به استفاده از فن واکنش استراتژیک در زمان واقعی کردند , و آن را مدیریت مسئله نامیدند .

اسلاید 7 :

nتازه ترین تدوین استقرار برنامه ریزی استراتژیک و مدیریت استراتژیک است, که روش جامع و نظام یافته ای برای برخورد با تغییرات است به طوری که مدیر توانایی لازم برای اداره تصمیمات را بدست آورده و با استفاده از یک سیستم خدماتی کامل با شناخت توانمندیهای داخلی و فرصتهای محیطی زمینه رشد و پویایی سازمان را فراهم می کند .

اسلاید 8 :

تعریف استراتژی

nاستراتژی در اصل به معنای ایجاد تحول در یک سازمان یا یک مجموعه مورد توجه قرار گرفته است در فرهنگ عمید استراتژی به معنی اداره کردن عملیات و حرکت ارتش در جنگ آورده شده است . 

nآندره بوفر استراتژی را اساس و اصول راهنما , فلسفه و اندیشه عملی و تجربی تعریف کرده است .

اسلاید 9 :

کوئین استراتژی را چنین تعریف کرد:

nاستراتژی عبارت است از الگو یا طرحی که هدفها , سیاستها و     زنجیره های عملیاتی یک سازمان را در قالب یک کل به هم پیوسته با یکدیگر ترکیب می کند .

اسلاید 10 :

آنسف استراتژی را چنین تعریف نمود:

nاستراتژی برداشت جامعی است در جهت مسئولیت خطیر و روزافزون مدیریت عمومی که به موجب آن سازمان در ارتباط با محیط حرکت میکند و جایگاه خود را طوری تعیین می کند که موفقیت سازمان تامین گردد.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   116   117   118   119   120   >>   >