پروژه دانشجویی مقاله گرماسازهای ساختمانی در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله گرماسازهای ساختمانی در word دارای 26 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله گرماسازهای ساختمانی در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله گرماسازهای ساختمانی در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله گرماسازهای ساختمانی در word :

فهرست:
بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان
نگاهی بر معماری گرمایشی ساختمانهای EFEM
رادیاتور شوفاژ در طرح تار عنکبوتی ، نسل جدید سیستم های گرمایشی
آشنایی با شوفاژهای دیواری
مضرات رسوبات سیستم گرمایشی شوفاژ
انتخاب دیگ شوفاژ
معرفی سیستم های گرمایشی تابشی

منابع:

www.sharifnews.com

www.ehsaneamiri.com

بهینه سازی مصرف انرژی در ساختمان
توجه به طبیعت در معماری از قرن 19 آغاز شد. جان راسکین توجه معماران را به نظم هارمونیک و متوازنی جلب کرد که در طبیعت وجود دارد. ویلیام موریس به موضوع بازگشت به زندگی در اطراف و حومه سبز شهرها اشاره کرد تا بتوان از طبیعت بهره برد.برخی از معماران برای ایجاد پیوند و هماهنگی بین انسان و محیط طبیعی از طریق فضای معماری به فکر استفاده از مصالح و مواد طبیعی و در مواردی کاربرد روشهای بومی افتادند. رایت و حسن فتحی را می توان از جمله این معماران به شمار آورد.

کاربرد روز افزون و گریزناپذیر تکنولوژی صنعتی و سپس تکنولوژی الکترونیک موجب شد که گروهی از معماران و شهرسازان در پی یافتن راه حلهایی برای آشتی دادن تکنولوژی پیچیده با طراحی و مسایل محیطی باشند.به همین سبب کاربرد تکنولوژی پیچیده و کم توجهی به مسائل محیطی در طراحی و احداث فضاهای معماری و شهری چندان دوام نیاورد و به ویژه پس از مسئله بحران انرژی، موضوع هماهنگ سازی فضای معماری با محیط طبیعی مورد توجه قرار گرفت و معماری (اکوتک) به تدریج جایگزین معماری (های تک) گردید که از دهه 1990 مورد توجه واقع شده بود.

در پایان قرن بیستم، شماری از ترکیبهای جالب طراحی ساختمان پدید آمد که به عنوان آثار اکوتک شناخته شد و به این ترتیب استفاده از تکنولوژی عالی با توجه به ملاحظات محیطی صورت گرفت. نحوه و چگونگی استفاده از این تکنولوژی در هماهنگی با محیط طبیعی در همه انواع بناها یکسان نبوده و نخواهد بود. در برخی از بناهای مهم و شاخص معماری و شهری گاه از آخرین ابداعات فنی استفاده می شود به گونه ای که به نظر می رسد استفاده از آن روشها برای کشورهای در حال توسعه گاه در دوره معاصر چندان مقدور نیست، اماتجربیات کشورهای اروپایی در برخی از زمینه ها به ویژه در مورد بعضی از بناهای کوچک مانند واحدهای مسکونی می تواند بسیار سودمند باشد. به همین سبب نمونه ای از اقدامات نسبتاً ساده در زمینه طراحی و ساخت واحدهای مسکونی بدون استفاده از سیستم گرم کننده معرفی می شود. توجه به طراحی چنین واحدهایی از یک سو به دلیل کمبود سوختهای فسیلی و از سوی دیگر به سبب آلوده زا بودن سوختهای فسیلی گرم کردن یا خنک کردن و تهویه ساختمانها باشند و هم زمان با آن تلاش کنند که از اتلاف انرژی در بناها جلوگیری کنند تا به این وسیله اساساً به سوخت و انرژی کمتری نیاز باشد و میزان آلودگی های محیطی نیز به حداقل ممکن کاهش یابد. به همین منظور در برخی از تجربیات تلاش می شود با عایق کاری مناسب بنا به انرژی کمتری نیاز باشد.

نگاهی بر معماری گرمایشی ساختمانهای EFEM
مجموعه سکونت گاه هایی که در بستر یک محیط طبیعی و سبز در بیست کیلومتری جنوب شهر گوتنبرگ در سوئد متشکل از بیست خانه تراس دار طراحی و ساخته شده اند به گونه ای است که در طراحی و ساخت آنها تلاش شده از کمترین مقدار انرژی استفاده شود.

این مجموعه توسط شرکت EFEM با همکاری چند دانشگاه و مرکز تحقیقاتی از جمله دانشگاه تکنولوژی چالمرز، شورای تحقیقات ساختمانی سوئد و مؤسسه ملی تحقیقات و آزمایش سوئد؛ بررسی، طراحی و ساخته شده است.

این واحدهای مسکونی به گونه ای طراحی و ساخته شده اند که ضمن دارا بودن نمایی زیبا، مصرف انرژی را به حداقل ممکن کاهش می‌دهند. نمای جنوبی هر ساختمان امکان استفاده کامل از نور و حرارت خورشید را در زمستان میسر می کند. بالکنها و پیش‌آمدگی‌های بالای پنجره ها مانع تابش زیاد خورشید به فضاهای درونی در هنگام تابستان می شوند.

پنجره ها به صورت دو جداره ساخته شده اند تا انتقال حرارت و برودت به حداقل ممکن برسد. همچنین به وجهی مطلوب در برابر نفوذ هوا مقاوم و با دقت ساخته شده اند. پنجره ای در بالای پلکان و بر روی بام وجود دارد که از یک سو نور فضای مرکزی خانه را تأمین می کند و از سوی دیگر برای تهویه ساختمان در تابستان مورد استفاده قرار می گیرد.

دیوارهای خارجی و سقف، ضخیم و با چند لایه عایق طراحی و ساخته شده اند و به این ترتیب تبادل حرارتی و برودتی بین فضای داخل و خارج بنا بسیار اندک و ناچیز است. کف ساختمان نیز کاملاً عایق کاری شده است.

بخشی از گرمای مورد نیاز داخل ساختمان از طریق حرارت ناشی از ساختمان خانه، لامپها و وسایل برقی تأمین می شود. بخش اندکی از انرژی و حرارت مورد نیاز در فصل سرما توسط وسایل گرماساز تأمین می شود. برای گرم کردن بخشی از آب گرم مورد نیاز از کلکتورهای خورشیدی که سطح آن حدود پنج متر مربع است و بر روی بام نصب شده، استفاده می شود، که به این ترتیب حدود نیمی از آب گرم مورد نیاز تأمین می شود.

تهویه خانه در تابستان به طور عمده توسط باز کردن پنجره ها صورت می گیرد. البته کنترل جریان هوا چه در تابستان و چه در زمستان به نحوی است که شرایط مساعدی برای ساکنان فراهم می آورد، به همین دلیل برای بخش ورودی ساختمان ها که در جبهه شمالی هر واحد مسکونی قرار دارد، یک فضای واسط و جداکننده در نظر گرفته شده که در ساختمان بدون واسطه به فضای بیرون باز نشود و به این ترتیب تبادل حرارتی و برودتی در کم ترین حد انجام می شود.
رادیاتور شوفاژ در طرح تار عنکبوتی ، نسل جدید سیستم های گرمایشی

چه قدر به معماری و دکوراسیون منازل خودتان اهمیت می دهید؟ آیا همیشه به دنبال اشیا گران قیمت و عتیقه هستید و یا اینکه ترجیح می دهید با وسایل فانتزی و شاید هم عجیب منازل خود را زیبا سازید؟ این عکس متعلق به یک رادیاتور ژو فاژ است که به طرح ” تار عنکبوتی ” معروف است. سیستم گرمایشی آن به گو نه ای ست که لوله های آب گرم آن در طرحی شبیه به تار عنکبوت بر روی سطح فلزی که رسانایی گرمایی آن نسبتا بالاست تعبیه شده است. خودنان تصمیم بگیرید. آیا به نظرتان زیباست و می تواند جلوه ای دیگر به اتاق پذیرایی شما بدهد؟!!
آشنایی با شوفاژهای دیواری
• شوفاژ دیواری چیست؟
• مزایای شوفاژ دیواری چیست؟
• سیستم احتراق بسته چیست؟
• عملکرد مدارهای گرمایش و آبگرم مصرفی چگونه است؟
شوفاژ دیواری که بعضا با نام پکیج شناخته شده است، محصولی است که گرمایش و آب گرم بهداشتی اماکن مختلف را تامین می کند. این دستگاه به گونه ای طراحی شده است که اجزای تشکیل دهنده مدارهای گاز، گرمایش، آب گرم مصرفی و سیستم کنترلی این مدارها در مجموعه ای کوچک قرار دارد و به علت وزن کم قابل نصب روی دیوار می باشد. به این ترتیب با استفاده از آن نیاز به احداث موتورخانه در ساختمان ها منتفی خواهد شد.

• شوفاژ دیواری بوتان، با وجود کوچکی، معادل یک موتورخانه عمل می کند. استفاده از این دستگاه امکاناتی نظیر: استقلال واحد مسکونی در تامین آبگرم و گر مایش، فضای مفید بیشتر در مقایسه با موتورخانه، و سرویس و نصب آسان را در اختیار مشتری قرار می دهد. علاوه بر این مزیت ها، مشتری در هزینه های تاسیساتی و نیز مصرف گاز نیز صرفه جویی می نماید.

• همانطور که از نام آن مشخص است، سیستم احتراق بسته امکانی برای تثبیت وضعیت هوا می باشد. این سیستم به گونه ای عمل می کند که هوای مورد نیاز برای احتراق از لوله بیرونی دودکش وارد می شود و دود حاصل از احتراق، از لوله داخلی خارج می شود. بدین ترتیب هیچ تغییری در میزان اکسیزن موجو در هوای محل نصب ایجاد نمی شود.

• عملکرد زمستانی: این دستگاه در فصل زمستان آبگرم مدار گرمایش را تامین می کند. وقتی شیرآب گرم مصرفی بازشود با عبور جریان اب از سوییچ جربان، این سوییچ فعال شده و با ارسال فرمان به شیر سه طرفه برقی از طریق برد کنترل الکترونیک، مدار رادیاتورها موقتا قطع شده و آب مدار گرمایش به مبدل حرارتی ثانویه هدایت می شود. به این ترتیب آبگرم مصرفی بصورت فوری تامین می گردد. بلافاصله پس از بسته شدن شیر آب گرم مصرفی، شیر سه طرفه برقی بطور اتوماتیک آب گرم مدار گرمایش را به مدار رادیاتورها هدایت می کند.

• عملکرد تابستانی: در این حالت دستگاه تنها در هنگام نیاز به تامین آبگرم مصرفی به صورت اتوماتیک روشن می شود . هنگامیکه مصرف کننده یکی از شیرهای آب گرم را باز نماید، فرمان روشن شدن مشعل از طریق سوییچ جریان و برد کنترل الکترونیک صادر شده و آبگرم مصرفی با بهره گیری از مبدل حرارتی ثانویه به صورت فوری تامین می شود. با بسته شدن شیر آبگرم مصرفی، بلافاصله دستگاه خاموش می شود

مضرات رسوبات سیستم گرمایشی شوفاژ
تشکیل رسوب بر روی سطوح حرارتی (سمت آب)، ناشی از ناخالصی در آب تغذیه دیگ بخار می باشد. این ناخالصی ها در تمام منابع طبیعی آب، شامل رودخانه ها، چشمه ها، دریاها وجود دارند.

جهت جلوگیری از ایجاد رسوب که منجر به ایجاد مشکلات جدی در عملکرد درست دیگ های بخار می گردد، لازم است این ناخالصی ها از آب تغذیه دیگ حذف گردند.

مهمترین این ناخاللصی ها، ملاح کلسیم Ca، منیزمیم Mg و سیلیس Si می باشند، که بنام املاح سختی معروف هستند.
وجود این املاح در آب تغذیه دیگ، باعث تشکیل رسوب در داخل دیگ می گردد. این رسوبات که عایقهای نسبتا خوبی می باشند با در برگرفتن سطوح منتقل کننده گرما، مانع از تبادل حرارتی دما بین گازهای داغ حاصل از احتراق داخل کوره و لوله ها با آب داخل دیگ می شوند. این عدم تبادل گرمایی، ضمن آنکه موجب پایین آمدن راندمان دیگ و درنتیجه افزایش مصرف سوخت و انرژی خواهد شد، پیامدهای دیگری چون افزایش دمای فلز در معرض رسوب و در نهایت تغییر شکل فلز و افزایش تنش در کوره یا صفحات شبکیه و در آخر ترکیدگی و پیشامدهای مصیبت بار دیگر را در پی خواهد داشت.

فرآیندهای منجر به خوردگی نیز در حضور رسوبات، سرعت بیشتری می گیرند و آسیب های وارده نیز متنوع تر خواهند بود.

آب سخت، علاوه بر ایجاد رسوب و پیامدهای ناشی از آن، موجب بالا رفتن مجموع املاح محلول (TDS) داخل دیگ نیز می گردد.بالا بودن TDS و قلیائیت ممکن است منجر به ایجاد کف و غلیان در داخل دیگ گردد.در این حالت سطح آب در حالت نرمال می باشد ولی مقادیری آب همراه با بخار از دیگ خارج می شود که منجر به ایجاد حالتهای خطرناکی نظیر ضربه قوچ یا اخلال در سیستمهای مصرف کننده فرآیندی خواهد شد.

انتخاب دیگ شوفاژ
امروزه مهندسانی که برای صاحبان ساختمانها کار می کنند در هنگام انتخاب دیگ های گرمایش آب تاسیسات ساختمانها گزینه های متنوعی را در اختیار دارند. این گزینه ها انواع دیگ های قطعاتی چدنی ، دیگ با لوله های فولادی اعم از لوله های آتش یا آب . دیگ با لوله های پره دار مسی و دیگ های چگالشی را در بر می گیرد. تمام این انواع مختلف امروزه در پروژه های ساخت و ساز بکار برده می شوند.

با وجود این همه تنوع انتخاب ، یک مالک و یا مهندس طراح تاسیسات ساختمان ممکن است با آخرین ویژگی های عرضه شده در طراحی دیگ ها آشنایی نداشته و یا نتواند براحتی با مدل هایی که کاملا امتحان خود را در بازار پس نداده اند کنار بیاید. بسیاری از مالکان و مهندسان با مدل های خاصی از دیگ ها آشنایی دارند و یا برنامه های نگهداری خود را حول نوع خاصی از دیگ ها طرح ریزی کرده اند. چه بسا این گونه افراد برای پروژه های جدید و یا برنامه های اصلاح دیگ های موجودشان چیزی به نام تغییر مدل دیگ ها را به حساب هم نمی آورند.

دیگ فولادی یا مسی؟
هنگامیکه مهندسی شروع به فکر کردن در باره نوع دیگ جهت استفاده در پروژه خاصی می کند ، نتیجه ای که نهایتا حاصل می شود انتخاب دیگ فولادی به جای دیگ مسی است. با وجودیکه دیگ های قطعاتی چدنی و دیگهایی که مبدل های حرارتی فولاد ضد زنگ در آنها بکار رفته است هم اکنون در بازار موجود بوده و در برخی پروژها مورد استفاده قرار می گیرند ، با این حال انتخاب دیگ فولادی همچنان انتخاب برتر محسوب می شود. درک تفاوت های طراحی دیگ با لوله های فولادی و دیگ با لوله های مسی از نظر کاربرد مناسب این مدل ها در تاسیسات حائز اهمیت است.

کاربرد دیگ های دارای لوله های فولادی مدتها قبل از دیگ های با لوله مسی شروع شده و محدوده تنوع مدلهای آن بسیار وسیع تر می باشد و انواع دیگ با لوله های آتش ، با لوله های آب ، با لوله های آب انعطافی (فلکس تیوب) و با لوله های آب مایل را در بر می گیرد.در اکثر کاربردهای گرمایش آب در تاسیسات تجاری استفاده از دیگ های دارای لوله های انعطافی و لوله های آب مایل نسبت دیگ های دارای لوله های آتش رایج تر است.

اکثر مدل های لوله انعطافی دارای 5 فوت مکعب سطح گرمایشهستند. زیاد بودن مقدار سطح گرمایش تنها معیار برخی از مهندسان در انتخاب دیگ پروژه می باشد. اما سنجش توان یک دیگ تنها بر اساس میزان فوت مکعب سطح گرمایش امروزه دیگر یک نرم کاری قدیمی محسوب می شود. این نوع سنجش سالها پیش، زمانی که ذغال سنگ و گازوئیل و مازوت سوخت اغلب دیگ ها بودند و وجود سطح گرمایش اضافی برای مقابله با رسوب گیری ناشی از این سوخت ها اهمیت زیادی داشت ابداع شده است ، معیار سنجش مذکور این موضوع را که آیا طراحی دیگ قادر به جذب یکنواخت حرارت در تمام سطح لوله دیگ می باشد یا خیر در نظر نمی گیرد.

دیگ های مسی در اواخر دهه 1940 ، پس از جنگ جهانی دوم به بازار آمدند. برای اکثر مهندسان سالها طول کشیده است تا دیگ های لوله مسی را بر دیگ های لوله فولادی ترجیح دهند. مهندسان تاسیسات بزرگ احساس می کنند که دیگ های لوله مسی تنها از نظر پایین بودن قیمت بهترین انتخاب برای موتورخانه محسوب می شوند نه بهترین گزینه از جمیع جهات.
دیگ های لوله مسی در حدود 25 تا 30 % از مدل های دیگ با لوله انعطافی ارزانترند. پایین تر بودن قیمت اولیه دیگ های لوله مسی بطور خودبخودی نزد تعدادی از مهندسان به معنای کمتر بودن قابل ملاحظه طول عمر دیگ تلقی شده است. اما بسیاری دیگر نیز بر این باورند که دیگ های لوله مسی با لوله پره دار امروزه بهترین انتخاب برای ساختمانهای تجاری می باشد. پایین تر بودن قیمت اولیه و تقاضا برای راندمان های بالاتر ، انعطاف پذیری در انتخاب گزینه های تخلیه دود احتراق ، و نیاز به فضای نصب کوچکتر سبب گرایش بازار به سمت دیگ های لوله مسی شده است.
دمای آب برگشتی :
در هنگام انتخاب و نصب هر نوع دیگ آب گرم در سیستم ، دمای آب برگشتی باید در نظر گرفته شود. دمای برگشت آب گرم سیستم تهویه مطبوع کلید کاربرد هر نوع دیگی در سیستم محسوب می شود. دیگ و آب گرم به یکدیگر وابسته اند. البته این نکته بدیهی به نظر می رسد. اما بروز اشکالات در سیستم و خرابی دیگ اغلب در مواردی رخ می دهد که دیگ استفاده شده با سیستم تهویه مطبوع سازگاری ندارد. راندمان دیگ به دمای آب برگشتی و بار دیگ بستگی دارد.

دمای آب برگشتی دیگ های غیر چگالشی باید بین 130 تا 140 درجه سانتیگراد باشد تا از تقطیر گازهای تنوره جلوگیری شود. تقطیر باعث خرابی دیگ و کوتاه شدن عمر مفید آن شده و به بروز اشکال در برنامه های نگهداری و تعمیرات منجر می شود. اگر طراحی سیستم به حد کافی بالا بودن درجه حرارت آب برگشتی را تا حدی که از تقطیر جلوگیری کند تضمین ننماید ، دیگ های دارای لوله فولادی و یا مسی دچار خرابی می شوند. در صورت پایین بودن دمای آب برگشتی بایستی نسبت به مواردی از قبیل سیستم های پمپاژ آب گرم ، ذوب کردن برف ، و تنظیم دریجه هوای خارج (outdoor air reset) توجه کافی مبذول گردد تا از بالاتر بودن دمای آب برگشتی نسبت به نقطه شبنم گازهای تنوره اطمینان حاصل شود.

دیگ های چگالشی یک انتخاب عالی برای سیستم های پمپاژ منابع آب گرم می باشند زیرا دمای آب برگشتی در این سیستم ها از سیستم های دیگر کمتر است. دمای آب برگشتی در این سیستم ها در حدود 60 درجه سانتیگراد است ، که برای دیگ های چگالشی مطلوب است. راندمان دیگ های چگالشی با پایین آمدن دمای آب برگشتی بهبود می یابد.

منحنی های راندمان دلیل مناسب نبودن دیگ های چگالشی برای سیستم هایی که درجه حرارت آب برگشتی آنها بالاتر از 140 درجه است را نشان می دهند.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر