سفارش تبلیغ
صبا ویژن

مقاله مقدمه ای بر زبان Ruby در pdf

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله مقدمه ای بر زبان Ruby در pdf دارای 13 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله مقدمه ای بر زبان Ruby در pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله مقدمه ای بر زبان Ruby در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله مقدمه ای بر زبان Ruby در pdf :

ارائه ای که پیش رو دارید معرفی و آشنایی با زبان Ruby (روبی) می باشد.
در واقع معرفی زبان Ruby به عنوان یک زبان قدرتمند و در عین حال ساده و جذاب به خوانندگانی که با دنیای وسیع زبانهای برنامه نویسی تا حدی آشنا هستند و مایلند زبانهای جدید و نو را فرا بگیرند و گستره دانش خود در این زمینه را افزایش دهند؛ این معرفی می تواند شروع خوبی برای این دسته از افراد باشد.
همینطور برای آن دسته از برنامه نویسان تازه کار که از بسیاری از پیچیدگی ها و دردسرهای زبانهای معمول (Perl,PHP,Python,…) ناراضی هستند، زبان Ruby می تواند گزینه مناسبی برای یادگیری و استفاده باشد.
و البته برنامه نویسان حرفه ای که همواره به دنبال یادگیری زبانهای ابزارها، روشها و زبانهای جدید هستند تا با ترکیبی از ابزارهایی که دارند با دست بازتری نسبت به مسائل مختلف نگاه کنند.

در این ارائه، سعی شده است نگاهی سریع و اجمالی به :

تاریخچه زبان Ruby
Ruby چیست
چرا از Ruby استفاده کنیم
گرامر و syntax زبان Ruby

انداخته شود.







تاریخچه

زبان Ruby توسط آقای یوکی هیرو ماتسوموتو معروف به Matz سال 1995 بطور رسمی به دنیا آمد.
شروع کار این پروژه در سال 1993 بود با این ایده که ترکیبی از ویژگیهای زبانهای برنامه نویسی موجود در بازار را یکجا جمع کند.

در واقع Ruby زبان خیلی جدیدی نیست، بلکه ترکیبی از ویژگیهای خوب زبانهای دیگر مانند Perl , Python , Smalltalk هست؛ آقای matz دلش می خواست تمام این خوبیها رو یکجا داشته باشد.

دو سال بعد یعنی سال 2005 آقای matz توانست اولین نسخه این زبان رو تحت GPL License بصورت Public در آورد و این چنین شد که یک زبان دیگر هم به جمع خانواده بزرگ اپن سورس پیوست.

زبان Ruby از همان ابتدا مورد استقبال چشم گیری قرار گرفت و کماکان این میل ادامه دارد؛ بطوریکه در حال حاضر در ژاپن و بسیاری از کشورهای دیگر توانایی رقابت با زبان Python را دارد.

زبان Ruby بیشتر خصوصیات خودش رو از زبانهای قدرمتند Perl, Smalltalk, python گرفته است، منتهی بسیاری از پیچیدگیهای این زبانها (مخصوصا Perl) را در خود ساده کرده است و از این لحاظ به Better Perl یا پرل بهتر (پرل بهتر شده) نیز معروف است.
زیبایی زبان Ruby هم در همین دو کلمه خلاصه می شود :
سادگی ، قدرت.



اما زبان Ruby چیست و دلیل این همه محبوبیت برای چیست؟

زبان Ruby یک زبان تفسیری (Scripting Language) است که نیاز به کامپایل ندارد و فقط تفسیر می شود. Ruby، یک زبان OO (Object Oriented) خالص هست.

ویژگیهای Ruby در یک نگاه :

یک زبان سطح بالاست.
زبانی با قابلیت OO خالص است؛ با همه چیز در این زبان بصورت آبجکت برخورد می شود.
زبانی تفسیری است.
روی فریم ورکهای مختلف قابل اجراست.
یادگیری این زبان ساده است.
روی سکوهای مختلف (مثل ویندوز و یونیکس و مکینتاش) قابل اجراست.
نوع آبجکتها در زمان اجرا تعریف می شوند.


همه چیز در Ruby، Object (شیئ) هست.


برای مثال اعداد (1و2و3و4و...) در Ruby شیئ هستند، کرکترها، شیئ هستند، متغیرها شیئ هستند و ... .
مثلا عدد 4 ، شیئی از کلاس FixNum و عدد 4.5 شیئی از کلاس Float و کرکتر "c" شیئی از کلاس String و رشته ABCD هم شیئی از کلاس String می باشد.

در Ruby ما تعریف متغیر نداریم.متغیرها در Runtime تعریف می شوند.

برای مثال:
اگر مقدار o=65 قرار دهیم ، با اینکار ، o را از نوع عددی (شیئی از کلاس FixNum) تعریف کرده ایم؛ و یا o=ABC ،o شیئی از نوع String تعریف می شود. در Ruby به این متغیرها هم آبجکت می گوییم.
ابتدا برای ورود به محیط (کنسول) interactive زبان تفسیری Ruby (در صورتی که بسته نرم افزاری آن را نصب کرده باشید) irb را تایپ کنید. شما وارد محیطی می شوید که می توانید مستقیما و بدون نیاز به هیچ ابزار اضافی کدهای خود را بنویسید (البته تا حدی و تنها برای تست عملکرد ها) و جواب بگیرید.

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

مقاله های مصنوعی هیدرولوژیکی (مطالعه موردی: حوضه های ساخت داده ا

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله های مصنوعی هیدرولوژیکی (مطالعه موردی: حوضه های ساخت داده ای مدل بررسی مقایسه آبریز مهاباد) در pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله های مصنوعی هیدرولوژیکی (مطالعه موردی: حوضه های ساخت داده ای مدل بررسی مقایسه آبریز مهاباد) در pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله های مصنوعی هیدرولوژیکی (مطالعه موردی: حوضه های ساخت داده ای مدل بررسی مقایسه آبریز مهاباد) در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله های مصنوعی هیدرولوژیکی (مطالعه موردی: حوضه های ساخت داده ای مدل بررسی مقایسه آبریز مهاباد) در pdf :

سال انتشار: 1392
محل انتشار: نخستین کنفرانس ملی آب و هواشناسی
تعداد صفحات: 12
نویسنده(ها):
سلمان شریف آذری – مربی گروه مهندسی آب دانشگاه زابل
حبیبه رحیمی خوب – دانشجوی کارشناسی ارشد آبخیزداری، گروه آبخیزداری دانشگاه زابل
شهاب عراقی نژاد – استادیار گروه مهندسی آبیاری و آبادانی دانشگاه تهران

چکیده:
تخمین صحیح آبدهی رودخانه ها جهت طراحی مطمئن و بهینه سیستم هایی مانند مخازن سدها و سایر منابع آبی از اهمیت چشمگیری برخوردار است. در این راستا تولید و تخمین سری های هیدرولوژیکی آتی نقش مهمی در مطالعات حوضه ای ایفا می کند. روش های پارامتری تولید اطلاعات هیدرولوژیکی به رغم مفید بودن دارای نارسایی های چندی هستند. در این مطالعه به منظور مقایسه ی کلی بین روش های پارامتری و ناپارامتری تولید اطلاعات مصنوعی هیدرولوژیکی از بسته نرم افزاری SAMS به جهت پوشش کامل مدل های پارامتری و مدل K-NN توسعه داده شده به عنوان یکی از متداولترین روش های ناپارامتری در تولید اطلاعات، استفاده شد. همچنین با توجه به اهداف مطالعه، از سری تاریخی داده های مربوط به دو سرشاخه اصلی رودخانه ی مهاباد (کوتر و بیطاس)، استفاده شد و به طول 18 سال آبدهی مصنوعی برای دو ایستگاه تولید شد. مقایسه ی مشخصات آماری سری های تولید شده با سری تاریخی آبدهی مشاهداتی نشان داد که مدل ناپارامتری علاوه بر رفع نارسایی های روش های پارامتری نظیر فرض اولیه نسبت به توزع احتمالاتی متغیرها، حفظ نکردن وابستگی زمانی و مکانی بین متغیرها در تولید اطلاعات، قادر بخ حفظ مشخصات مهم آماری سری مشاهداتی و تولید اعداد کم سابقه از متغیر سری زمانی و همچنین شبیه سازی سری زمانی همسو با سناریوهای تغییر اقلیم است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

مقاله Numerical modeling of confinement effects on failure patte

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله Numerical modeling of confinement effects on failure pattern of brittle rocks در pdf دارای 9 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله Numerical modeling of confinement effects on failure pattern of brittle rocks در pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله Numerical modeling of confinement effects on failure pattern of brittle rocks در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله Numerical modeling of confinement effects on failure pattern of brittle rocks در pdf :

سال انتشار: 1393
محل انتشار: اولین کنفرانس ملی مکانیک خاک و مهندسی پی
تعداد صفحات: 9
نویسنده(ها):
H. Rajabi – Department of Civil Engineering, Razi University, Kermanshah, Iran
A. Golshani – Department of Soil Mechanic and Foundation Engineering, Tarbiat Modares University, Tehran, Iran

چکیده:

One of the most important goals of rock experiments is to determine deformation and strength of specimen under applying load, the status of failure condition is one of the subjects which can be used in soil mechanic and foundation engineering applications. To investigate the effect of confining pressure, the rock has been considered as bonded-particles method and simulated by particle flow code 3 dimensions (PFC3D). To compare numerical and experimental results, Young’s modulus, Possion’s ratio as well as maximum axial stress have been considered. The comparison of the numerical and experimental results of maximum axial stress and the Possion’s ratio revealed good accordance. The initial number density of microcracks at the model was zero and increased while microcracking. In all uniaxial and triaxial tests with different confining stresses, the number density of microcracks during the failure remains almost constant which can be considered as a proof of failure occurring in the model.

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

مقاله بهینه سازی فشار گل مورد نیاز برای حفر یک چاه قائم با مقایس

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله بهینه سازی فشار گل مورد نیاز برای حفر یک چاه قائم با مقایسه معیارهای شکست موجی_کلمب و موهر_کلمب در pdf دارای 12 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بهینه سازی فشار گل مورد نیاز برای حفر یک چاه قائم با مقایسه معیارهای شکست موجی_کلمب و موهر_کلمب در pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بهینه سازی فشار گل مورد نیاز برای حفر یک چاه قائم با مقایسه معیارهای شکست موجی_کلمب و موهر_کلمب در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بهینه سازی فشار گل مورد نیاز برای حفر یک چاه قائم با مقایسه معیارهای شکست موجی_کلمب و موهر_کلمب در pdf :

سال انتشار: 1392
محل انتشار: اولین کنفرانس و نمایشگاه تخصصی نفت
تعداد صفحات: 12
نویسنده(ها):
صادق رحیم بختیاری – دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی نفت
احسان فرح بخش – دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معدن
علیرضا باغبانان – استادیار دانشکده مهندسی معدن

چکیده:
از جنبه های اصلی تحلیل پایداری چاه، انتخاب معیار شکست مناسب برای سنگ است. معیار عمومی مورد استفاده جهت بررسی شکست در سنگ، معیار موهر-کلمب می باشد. این معیار تنها بیشینه و کمینه تنش های اصلی( و 3 1 را شامل می شود؛ یعنی فرض می شود که تنشمتوسط2 تاثیری روی مقاومت سنگ ندارد. بر اساس ساز و کار شکست سه محوره، معیار موهر- کلمب به طور گسترده برای نمایش معیارشکست سنگ تحت حالت تنش چند محوره ((3 < 2 < 1 مورد استفاده قرار می گیرد. بر خلاف پیش گویی های معیار موهر- کلمب، خیلی از شواهد حاکی از تاثیر بالای2 دارند. معیار موهر- کلمب تنها حالت تنش سه محوره(1 = یا 2 3 = 2 که یک حالت خاص است و تنها گاهی اوقات با آن مواجه می شویم را نشان می دهد، بنابراین در این پژوهش با انجام یک مطالعه موردی در ارتباط با فشار داخلی و خارجی وارد بر یک چاه قائم، یک معیار شکست سه محوره حقیقی به نام معیار موجی- کلمب جهت رفع این نقص، مورد استفاده قرار می گیرد. این معیار شکست، معیاری خطی است که در حوزه موجی همه جانبه((m,2) – oct قرار دارد و می تواند بطور مستقیم با پارامترهای مقاومت کلمب، چسبندگی و زاویه اصطکاک رابطه داشته باشد. این معیار شکست خطی با شواهد تجربی از آزمایش های سه محوره و چند محوره توجیه شده است. لازم به ذکر است که این معیار، یک تعمیم از معیار کلاسیک کلمب در سه بعد می باشد

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

مقاله بررسی و مقایسه شرایط رنگرزی کالای ویسکوز و پنبه با رنگهای

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

مقاله بررسی و مقایسه شرایط رنگرزی کالای ویسکوز و پنبه با رنگهای مستقیم و راکتیو و میزان جذب رطوبت بازیافتی در pdf دارای 19 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد مقاله بررسی و مقایسه شرایط رنگرزی کالای ویسکوز و پنبه با رنگهای مستقیم و راکتیو و میزان جذب رطوبت بازیافتی در pdf کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی مقاله بررسی و مقایسه شرایط رنگرزی کالای ویسکوز و پنبه با رنگهای مستقیم و راکتیو و میزان جذب رطوبت بازیافتی در pdf ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن مقاله بررسی و مقایسه شرایط رنگرزی کالای ویسکوز و پنبه با رنگهای مستقیم و راکتیو و میزان جذب رطوبت بازیافتی در pdf :

چکیده مطالب:
با توجه به گسترش جوامع بشری و نیاز به تولید جنس با کیفیت تر و رشد مصرف الیاف ویسکوز در صنعت نساجی و پوشاک و مزیتهای نسبی نسبت به دیگر الیاف و ثابت ماندن میزان تجارت پنبه در جهان الیاف ویسکوز مورد توجه صاحبان صنایع قرار گرفته است.

در این پژوهش سعی شده تا با ارائه نمونه های عملی و مستدل بر نتایج دستگاه اسپکتروفتومتری این موضوع بررسی مزیت و شرایط رنگرزی کالای ویسکوز و مقایسه آن با کالای پنبه با رنگرزی راکتیو و مستقیم و بررسی جذب رطوبت بازیافتی مورد توجه قرار گرفته است.

هدف از انجام این پروژه درس شرایط جذب رنگ و خواص رنگرزی پنبه ویسکوز و مقایسه آن ها در شرایط یکسان با یکدیگر می باشد. همچنین مقایسه جذب رطوبت بازیافتی این دو کالا قبل و بعد از رنگرزی می باشد ابتدا باید گراف استاندارد رنگرزی پنبه توسط رنگهای اکتیو مستقیم تهیه کرده سپس در شرایط یکسان رنگرزی را انجام دهیم و بعد از انجام آزمایشهای اسپکترو فتومتر نتایج را مورد بررسی قرار می دهیم.

ابتدا باید دو کالای کاملاً مشابه پنبه و ویکسوز تهیه شود که با توجه به شرایط موجود تهیه دو کالای کاملاً مشابه 100% ویسکوز و 100% پنبه مقدور نبود. به همین جهت با تهیه کردن 2 کالای (نخ) مشابه مقایسه این دو میسر گردید.
2-1- مواد مورد آزمایش:
برای انجام آزمایشات مربوطه به 2 دوک نخ 100% پنبه و 100% ویسکوز که هیچ گونه عملیات تکمیلی بر روی آنها انجام نشده باشد نیاز است.

2-2- رنگ مصرفی:
برای انجام این آزمایش از دو رنگ با مشخصات زیر استفاده کردیم.
رنگ اکتیو Rifazol Blue R.S.P
رنگ مستقیم Best Direct Supra Blue Buls
2-3- وسایل آزمایشگاهی:
1- دستگاه کلاف پیچ
2- دستگاه تاب سنج
3- دستگاه استحکام سنج

4- دستگاه نمونه رنگ کنی
5- دستگاه اسپکتروفتومتر
2-3- نحوه انجام آزمایش:
الف) آزمایشات فیزیکی:
این آزمایشات به دو دسته تقسیم می شود دسته اول آزمایش بر روی نخ های مورد مصرف و آزمایش دوم آزمایش جذب رطوبت بازیافتی قبل و بعد از رنگرزی.

ب) آزمایشات شیمیایی:
که این آزمایشات به 4 دسته تقسیم می شود:
دسته اول تأثیر دما بر روی جذب رنگ اکتیو روی کالاهای 100% پنبه و 100% ویسکوز
دسته دوم تأثیر زمان بر روی جذب رنگ راکتیو روی کالاهای 100% پنبه و 100% ویسکوز
دسته سوم تأثیر دما بر روی جذب رنگ مستقیم روی کالاهای 100% پنبه و 100% ویسکوز
دسته چهارم تأثیر زمان بر روی جذب رنگ مستقیم روی کالاهای 100% پنبه و 100% ویسکوز

2-5- تعیین نمره نخ:
ابتدا بوسیله دستگاه کلاف پیچ مقدار 200 متر از هر دوک نخ را پیچیده و توسط ترازوی دیجیتال آن را وزن کرده و ظرافت نخ را براساس فرمول زیر بر حسب Den مشخص می کنیم.

= ویسکوز
= پنبه
2-6- تعیین تاب در متر
بوسیله دستگاه تاب سنج نخ را بر روی دو فک دستگاه نصب می کنیم. سپس برخلاف جهت تاب نخ شروع به چرخاندن می کنیم تا اینکه کاملا الیاف از هم باز شود تا هیچ تابی در آن دیده نشود پس تعداد دورهای تاب خورده از روی دستگاه می خوانیم عدد خوانده شده معرف تاب در متر می باشد.
1 متر × 400 = ویسکوز
1 متر × 450 = پنبه

2-7- تعیین استحکام تا حد پارگی:
توسط دستگاه استحکام سنج این آزمایش را انجام می دهیم این دستگاه شامل شده است از دو فک که یکی ثابت و دیگری متحرک است که به طول ثابت نخ بین آنها قرار می گیرد و با استفاده از نرم افزار مخصوص ازدیاد طول تا حد پارگی و استحکام نخ را به ما نشان می دهد این کار را 10 مرتبه تکرار می کنیم و از نتایج میانگین می گیریم.

نتایج بدست آمده طبق جدول زیر می باشد.
استحکام ازدیاد طول تا حد پارگی
7/0 04/0 پنبه
5/1 3/13 ویسکوز

2-8- تهیه نمونه گردباف:
بعد از انجام آزمایشات بر روی نخ هدف تهیه دو منسوج کاملاً یکسان از لحاظ بافت می باشد لذا از دستگاه گردباف knitting که مخصوص جوراب بافی می باشد 2 نمونه پارچه پنبه و ویسکوز تهیه می کنیم.
2-9- آزمایش جذب رطوبت:
برای انجام این آزمایش 4 نمونه پارچه احتیاج داریم که 2 نمونه آن رنگ شده و 2 نمونه رنگ شده در شرایط زیر احتیاج است. ابتدا 3 گرم از هر نمونه را وزن کرده و در شرایط رنگرزی ایده آل برای 2 نمونه رنگ راکتیو و مستقیم اجرا می کنیم ابتدا نمونه ها را به مدت 30 دقیقه در دمای 70 درجه سانتیگراد قرار می دهیم سپس آنها را وزن کرده و وزن هر کدام را جداگانه بدست می آوریم سپس به مدت 30 دقیقه آن را در دمای محیط قرار می دهیم و آن را وزن می کنیم.

2-10- تأثیر دما بر روی جذب رنگ راکتیور روی کالای 100% پنبه و 100% ویسکوز
طبق گراف استاندارد رنگرزی برای رنگرزی پنبه با رنگ راکتیو رنگ با غلظت 01/ مورد احتیاج است و به ازای این غلظت رنگ 5 گرم بر لیتر کربنات و 20 گرم بر لیتر نمک مورد احتیاج است.
برای سهولت کار ابتدا 1 محلول رنگ 03/0 تهیه می کنیم مقدار 75/0گرم رنگ را در cc250 آب مقطر به حجم می رسانیم به این ترتیب ما رنگ 3 گرم بر لیتر داریم دستگاه نمونه رنگ کنی ما دارای حجم cc90 می باشد سپس برای اینکه رنگی با غلظت 1 گرم بر لیتر داشته باشیم طبق فرمول زیر عمل می‌کنیم.

L

وزن کالا× gr/Lip10×
R
موجودgr/Lit

مقدار cc10 از محلول رنگ فوق را در حمام رنگرزی می ریزیم.
برای تهیه محلول کربنات 5/7 گرم کربنات را به حجمcc 1000 می رسانیم حال که gr/Lit 5 کربنات احتیاج داریم طبق فرمول زیر کربنات احتیاج داریم طبق فرمول زیر مقدار مورد نیاز از این محلول را بدست می آوریم.

L

وزن کالا× مورد نیازgr/Lip10×
R
موجودgr/Lit

طبق یک تناسب ساده مقدار نمکی که باید در هر سلول رنگرزی ریخته شود را به دست می آوریم.

سپس محلول رنگرزی را درون 6 سلول ریخته و 6 نمونه از هرکدام از کالاهای ویسکوز و پنبه به وزن 3 گرم تهیه کرده و در دماهای زیر مورد آزمایش قرار می دهیم.
40،50،55 – 60-65-70 درجه سانتی گراد
سپس رنگرزی را جهت آزمایش اسپکتروفتومتر نگهداری می کنیم.
2-11- تأثیر زمان بر روی جذب راکتیو روی کالاهای 100% پنبه و 100% ویسکوز
طبق آزمایش قبل حمام های رنگرزی را تهیه کرده و در زمان های زیر مورد آزمایش قرار می دهیم.
و پساب های آن را جهت آزمایش اسپکتروفتومتر نگهداری می کنیم.

2-12) تأثیر دما بر روی جذب رنگ مستقیم بر روی کالاهای 100% پنبه و 100% ویسکوز
برای انجام این آزمایش ابتدا باید یک محلول 3% بسازیم برای این کار ابتدا 75/0 گرم پودر رنگ مستقیم را با cc250 آب مقطر به حجم می رسانیم سپس طبق فرمول زیر داریم:

سپس طبق گراف استاندارد برای هر رنگ 01/ مستقیم احتیاج به 5/7 گرم بر لیتر نمک است. 10 گرم نمک را به حجم 1 لیتر می رسانیم و داریم:
L

وزن کالا× گرم بر لیتر مورد نیاز
R
لیتر / گرم موجود
از محلول نمک نیاز است.
باقیمانده حجم را آب مقطر اضافه می کنیم. سپس طبق گراف رنگرزی 6 نمونه پنبه و 6 نمونه ویسکوز را 2 به 2 در دماهای زیر مورد آزمایش قرار می دهیم.
50-60-70-80-90-95 درجه سانتی گراد

2-13- تأثیر زمان بر روی جذب رنگ مستقیم بر روی کالاهای 100% پنبه و 100% ویسکوز
طبق آزمایش 2-12 حمام های رنگرزی را تهیه کرده و در دماهای زیر مورد آزمایش قرار می دهیم.
10-20-30-40-45-50 دقیقه انجام می دهیم و پساب ها را جهت آزمایش اسپکتروفتومتر نگهداری می کنیم.
2-14- آزمایش اسپکتروفتومتر
نحوه ار با دستگاه اسپکتروفتومتر:
ابتدا رنگ مصرفی را داخل دستگاه گذاشته و مشخصات رنگ را درآورده سپس برای صفر کردن دستگاه باید محلول بدون رنگ را بعنوان شاهد درون دستگاه قرار دهیم سپس دستگاه را صفر و به ترتیب نمونه ها را استفاده می کنیم.
مراحل کار به صورت زیر می باشد:
1- تهیه 6 تا 7 نمونه رنگ خالص رقیق شده از غلظت 01/ گرم بر لیتر تا 07/ گرم بر لیتر به منظور رسم منحنی کالیبراسیون و اعداد جذب باید کوچکتر از 1 باشد ) که در دستگاه فوق این منحنی رسم شده است.
2- 2- رسم منحنی کالیبراسیون توسط کامپیوتر و بدست آوردن معادله خط و منحنی و k و b
3- رقیق کردن سوپاپ رنگرزی 5 مرتبه یا 10 مرتبه تا عدد جذب زیر 1 برود

4- بااستفاده از فرمول منحنی کالیبراسیون رنگ اعداد جذب را داخل فرمول قرار داده و غلظت رنگینه در سوپاپ بدست می آید.
5- سپس با استفاده از فرمول E درصد رمق کشی را بدست می آوریم.

با توجه به مواد یاد شده به پیشنهاد استاد محترم از فرمول های زیر استفاده کردیم.
= درصد رمق کشی (جذب پساب شستشو + جذب پساب رنگرزی)- جذب محلول اولیه رنگرزی 100×
جذب محلول اولیه رنگرزی

= درصد رمق کشی ( غلظت پساب شستشو + غلظت پساب رنگرزی )- غلظت محلول اولیه رنگرزی 100×
غلظت محلول اولیه رنگرزی

3-1- نتایج:
طبق محاسبات و آزمایشات فصل 2 بخش 2-5 نتایج تعیین نمره نخ به شرح زیر است:

ویسکوز
= پنبه
3-2- طبق محاسبات و آزمایشات بخش 2-6
تاب در متر
400 ویسکوز
450 پنبه
با توجه به نتایج فوق تاب در متر نخ پنبه بیشتر از نخ ویسکوز است.
3-3- طبق محاسبات و آزمایشات بخش 2-7
استحکام ازدیاد طول تا حد پارگی
7/0 04/ پنبه
5/1 3/13 ویسکوز

با توجه به نتایج حاصل استحکام ویسکوز بیشتر از پنبه بوده و ازدیاد طول تا حد پارگی ویسکوز بیشتر از پنبه است.
با توجه به اعداد فوق شبکه سلوبیوز در ویسکوز کامل تر است.
3-4- نمونه های شماره 1: نمونه بافته پنبه 100% توسط دستگاه گردباف است که در ضمیمه ارائه شده.
نمونه های شماره 2: نمونه بافته پنبه 100% توسط دستگاه گردباف است که در ضمیمه ارائه شده.
نتایج آزمایش جذب رطوبت طبق استاندارد فصل 2 بخش 2-9
پارچه خام ویسکوز پارچه خام
پنبه نمونه رنگ شده ویسکوزض نمونه رنگ شده پنبه
وزن 000/3 000/3 17/3 19/3
دما
80/2 87/2 91/2 08/3
دمای محیط

وزن 87/2 93/2 000/3 14/3
07/0 06/0 09/0 06/0
– با توجه به نتایج فوق وزن کالا نمونه رنگ شده ویکسوز و نمونه رنگ شده پنبه مشاهده می شود که نمونه پنبه سنگین تر از نمونه ویسکوز است.
– در شرایطی که دما و زمان 30 دقیقه درون آون نگه داشته ایم مشاهده می شود که وزن نمونه پارچه خام پنبه بیش از نمونه پارچه خام ویسکوز است.
– وزن نمونه رنگ شده پنبه بیش از نمونه رنگ شده ویسکوز است.
– در دمای (محیط) و زمان 30 دقیقه وزن پارچه خام پنبه بیشتر از وزن پارچه خام ویسکوز است.
– در شرایط محیط و زمان 30 دقیقه وزن پارچه رنگ شده پنبه بیشتر از نمونه رنگ شده ویسکوز است.
– نتیجه کلی حاصله با توجه به نتایج اختلاف وزن مشاهده می شود که وزن پارچه 100% خام در دمای محیط و دمای بیشتر از نمونه ویسکوز خام است.

– مشاهده می شود که اختلاف وزن نمونه رنگ شده پنبه بیشتر از نمونه رنگ شده ویسکوز است.
– نتیجه گیری کلی داده های فوق ما را به این نتیجه می رساند که اختلاف وزن پارچه خام پنبه و نمونه رنگ شده پنبه تغییری نکرده و ثابت مانده در نتیجه رطوبت بازیافتی آن همچنان ثابت است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   96   97   98   99   100   >>   >