پروژه دانشجویی بررسی عوامل پیشرفت و تعالی فرهنگی در ایران در wor

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی بررسی عوامل پیشرفت و تعالی فرهنگی در ایران در word دارای 75 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی بررسی عوامل پیشرفت و تعالی فرهنگی در ایران در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 

چکیده مقاله:
توسعه یعنی پیشرفته شدن،رشد کمی و کوشش و راه‌حلی جهت برطرف کردن فشارها و مشکلات که در ابعاد فرهنگی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی می‌باشد در اسلام به معنی عمران است یعنی علاوه بر معنای کمی معنای کیفی هم دارد.
پیشرفت آرمانی است که همه‌ی افراد، اقوام، اقوام، مذاهب، سیلقه‌ها، گرایش‌ها و اعتقادات را زیر چتر همبستگی قرار می‌دهد. کشوری پیشرفته‌ای که از این اصول پیروی کند اخلاق به عنوان اصل پایه، وحدت، مسئولیت‌پذیری، احترام به قانون و مقررات، احترام به حقوق شهروندی، عشق و علاقه به کار، تحمل سختی‌ها به منظور سرمایه‌گذاری آینده، میل به ارائه کارهای برتر و فوق‌العاده نظم‌پذیری، فن‌آوری، رشد تکنولوژی، بهره‌وری در کلیه سطوح فردی تا سازمانی.
از موانع پیشرفت، عدم شناخت جایگاه واقعی فردی یا اجتماعی، بحران آفرینی‌های سیاسی و فرهنگی توسط کشورهای سلطه‌گر، عدم هماهنگی بین مراکز علمی و تحقیقاتی با صنایع مختلف و سایر منابع ، عدم اعتماد به نفس و عدم باور توانایی‌های خود، عقب‌نشینی از اصول اسلام عدم جذب نخبگان و مغزهای متفکر ، عدم شناخت مشکلات مردم از سوی مسئولان، و برای برداشتن این موانع می‌توان موارد زیر را نام برد:


فهرست مطالب:

فصل اول     10
مقدمه(کلیات)     11
فصل دوم    13
جامعه    14
امت     14
ولایت    15
قرآن و عدالت اجتماعی     16
نخبگان و دانشجویان     18
فرهنگ    20
موانع پیشرفت     25
موانع پیشرفت از نظر رئس جمهور    31
راز و رمز سقوط و پیشرفت جامعه از دیدگاه امام علی (ع)    33
توسعه    35
توسعه از نظر اسلام و قران    37
توسعه و پیشرفت ایران     43
چشم انداز بیست ساله ایران اسلامی    45
مقایسه ایران با سایر کشورهای توسعه یافته     46
عوامل پیشرفت    49
پیشرفت فناوری    49
عوامل پیشرفت در جامعه در زمینه رشد و تکنولوژی    51
بهروری    54
انگیزه پیشرفت     57
فصل سوم    59
روش تحقیق    60
فصل چهارم    64
بیان داده ها و تجزیه و تحلیل    65
فصل پنجم    69
نتیجه گیری و پیشنهاد راه کارها    70
مناجات    72
منابع و ماخذ74


فهرست منابع و مآخذ
1-    ابطحی ،سید حسین و بابک کاظمی ، بهروری –تهران موسسه مطالعاتی پژوهشهای بازرگانی
2-    اینترنت مقالات:
3-    بحارالانوار،جلد 71 ،صفحه 93 باب 3
4-    چراغ چشم ، عباس ،سیره پیامبر اعظم تهران انتشارات تربیت اسلامی پاییز 85
5-    دلشاد تهرانی، مصطفی، حکومت حکمت: انتشارات اندیشه جوان ،تهران چاپ 78
6-    شرح غرر و درر
7-    عبده ،  استاد شیخ محمد ، ، ترجمه فریدون سالکی ، نهج‌البلاغه انتشارات فریدون علمی ، چاپ اول
8-    فرهنگ لغات آکسفورد، 2001
9-    کفاش ، حمید رضا ،درس زندگی از سیره عملی پیامبر گرامی اسلام حضرت محمد: تهران نشر عابد پاییز 83
10-    کلینی ،اصول کافی ـ
11-    لطیفی، پاکده ،علی ،چشمه‌های معرفت (در گفتمان رهبری) اتحاد ملی، مؤلف ، پاییز 1386
12-    متن سخنرانی رهبر معظم انقلاب در دیدار با مردم زنجان 1382
13-    متن سخنرانی رهبر معظم انقلاب در دیدار با مردم سمنان 1386
1-    پرسش مهر (8) دبیرخانه فراخوان ملی پرسش مهر 7 وزارت آموزش و پرورش
2-    سایت کارآفرینان
3-    مقالات علوم انسانی، کتابداری و اطلاع‌رسانی، علمی و آموزش aftabir
4-    اخبار آموزش ایران و جهان (adunews.ir)
5-    سال پیامبراعظم
6-    یادداشت‌هایی درباره دانش تکنولوژی و آموزش علوم و تأثیر آن‌ها در رشد جنوب، نوشته پرفسور عبدالسلام، پیوست با ترجمه: «رهیافتهای کره جنوبی به قلم هیونگ ساپچوی» فرهنگستان علوم جهان سوم، 1369
7-    سازمان تبلیغات اسلامی (www.tebyan-golestan:ir)
8-     Vista research & information technology center @2008 All Rights
9-    Reserved support @ aftab.ir
10-    www.nairan.ir نو اندیشان صنعت ایران
11-  HTMمحسن شاه حسینی –نظریه کارکردی فرهنگ .اطلاع رسانی علوم اجتماعی file://H:

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله مدیریت اسلامی در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله مدیریت اسلامی در word دارای 29 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله مدیریت اسلامی در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله مدیریت اسلامی در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله مدیریت اسلامی در word :

مدیریت اسلامی

پیشینه
بر طبق برخی متون اسلامی، نگاهی نزدیک به آنچه امروز علم مدیریت نامیده می‌شود وجود دارد. در حوزه مدیریت کلان و خرد اخباری از پیامبر اسلام و امامان شیعه در دست است. در روایتی از امام اول شیعیان آمده‌است «لابُدَّ لِلنَّاسِ من أمیر بِرّ أو فاجِر» (ترجمه: مردم ناگزیرند امیری داشته باشند، چه نیکوکار و چه تباه‌کار) و همچنین از پیامبر اسلام منقول است «إذا کان ثَلاثَهٌ فی سفر، فَلْیُؤَمِرُوا أحَدهم» (ترجمه: هنگامی که سه‌نفر در سفر بودند، باید از یک نفرشان فرمان ببرند).

 

فضای ارزشی
خود علم بار ارزشی ندارد ولی به هر حال در یک فضای ارزشی بکار گرفته می‌شود .مثلاً جامعه، سازمان و افرادی که در آن هستند اعتقادات، رسوم، و ارزشهای فرهنگی خاصی دارند و بنا به اصل تاثیر جبر زمان و مکان بر پدیده‌ها، مدیریت نیز ناگزیر از عمل در بستر ارزشی آن جامعه می‌باشد هرچند که ادعا شود جامعه‌ای غیر توتالیتر و یا لائیک می‌باشد.
هدف
هر علمی هدفی را دنبال می‌کند و در پی دستیابی به مقصدی است.در تعر یف مدیریت نیز عنوان شد که هدف نیل به اهداف سازمان است.این هدف یا ارائه خدمات و یا تولید محصول می‌باشد.همچنین هدف مدیریت در یک جامعه غربی حداکثر کردن سود است.به عبارت دیگر سود اصالت دارد و انجام وظایف مدیریت در راستای نیل به این هدف است.حال چرا مدیریت در جامعه غربی به دنبال حداکثر سود است؟زیرا سعادت را در مادیات و در دنیا جستجو می‌کند و به پایان کار (آخرت)اعتقادی ندارد.حال آنکه در قرآن این صفت از ویژگیهای کافران شمرده شده است.
نگرش به انسان در مکاتب مختلف مبنای بسیاری از رفتارها را در آن جامعه تشکیل می‌دهد.
اصول مدیریت اسلامی
1-در اسلام تفکیکی بین دنیا و آخرت صورت نگرفته‌است و آخرت ادامه حیات دنیوی محسوب می‌شود لیکن اصالت دادن به دنیا و محبوب و مقدم داشتن آن مذموم شمرده شده استبر این اساس هر نوع فعالیت دنیوی با نیت اخروی، عبادت بوده و در انسان مسلمان برای تلاش و اصلاح امور دنیوی و خدمت به بندگان خدا یک تعهد محسوب می‌شود.
2-نیت نیت همان نطفه اولیه افکار است که به ذهن می‌آید و مبنای شروع رفتار و عمل می‌باشد.اگر کنترل انسان بر این گلوگاه باشد بسیاری از اعمال او اصلاح و کنترل خواهد شد.
3-توحید توسل و توکل به هر اراده و شخصی غیر از خدا شرک است.در این معنی، بسیاری از ما در طول حیات خود بارها دچار شرک می‌شویم.در سوره یوسف، زمانی که یوسف خواب هم زندانیان خود را تعبیر می‌کند به یکی می‌گوید تو ندیم پادشاه خواهی شد و وقتی رفتی آنجا از ما هم یادی کن.قرآن می‌فرماید بخاطر این تفکر، یوسف چند سال دیگر در زندان بماند.
4-ادای تکلیف
نتیجه آنی در اسلام چندان مهم نیست بلکه ادای تکلیف مهم است حتی در تبلیغ دین.در این مورد سوره عبس در قرآن نکته بسیار جالبی دارد.
5-بینش دهی پیگیری هدف در تمام فعالیتهاهمراه با بینش دهی است.به عبارت دیگر در اسلام وظیفه تعطیل ناپذیر هر انسان بینش دهی به سطوح پایین تر خود و بینش گیری از سطوح بالاست(ولایت سلسله مراتبی انسان‌ها نسبت به هم)
6- انسانگرایی
7-همه مسول همه مرئوس
در اسلام کسی نمی‌تواند بگوید این مشکل شماست و به من مربوط نمی‌شود.به محض اطلاع از موضوعی، در مورد آن تکلیف ایجاد می‌شود.
8-نسبی بودن قوانین’
امام علی در فرمان خود به مالک به این نکته اشاره می‌کند که عامل حکومت نباید بگوید من مامورم و معذور.

منظور از مدیریت اسلامی این است که مدیران شیوه اسلامی را در مدیریت، پیشه خود کنند و در هدفهای خود عدالت اجتماعی را مدنظر داشته باشند و مقصود نهایی آنها کسب رضایت خداوند باشد و خدمت به خلق را نوعی عبادت بدانند و زندگی و معیشت افراد در راستای این مدیریت تامین شود.

«صنفان اذا صلحا صلحت الامه و اذا فسدا فسدت الامه، قیل من هم یا رسول الله؟ قال العلماء و الروساء.» (قریب به این مضمون: خصال ج 1 ص 36)

فرمودند: «دو صنف هستند که هر گاه صالح باشند، امت صالح خواهند بود؛ و هر گاه فاسد شوند، امت فاسد خواهند شد، سئوال شد: یا رسول الله اینها چه کسانی هستند؟ فرمودند: علماء و امیران جامعه.»
دو دسته نقش اول را در فساد یا اصلاح جامعه ایفا، می‌کنند‎؛ کسانی که رهبری فکری مردم را بر عهده دارند؛ و کسانی که مسئولیت اوضاع اجتماعی و مسایل اجرایی را پذیرا شده اند.

مدیران می توانند با مسلح شدن به فرهنگ قرآنی و با مصمم شدن به پیاده کرده این فرهنگ در جامعه شرایط اساسی اصلاح مدیران را فراهم نمایند به عبارت دیگر، مدیران می‌توانند با تمسک به قرآن به درک عمیقی از قرآن برسند و فرهنگ قرآنی را در جامعه پیاده سازند و این میسر نمی شود مگر اینکه مدیر اسلامی «مرور مکرر به قرآن» یعنی انس عمیق با قرآن‏، و « رجوع مکرر به قرآن» یعنی مرجعیت قرار دادن قرآن در حوزه نظر و صحنه عمل داشته باشد.
در این نوشتار سعی شده است که به صفات و ویژگی های مدیران اسلامی پرداخته شود.

مدیریت اسلامی
منظور از مدیریت اسلامی این است که مدیران شیوه اسلامی را در مدیریت، پیشه خود کنند و در هدفهای خود عدالت اجتماعی را مدنظر داشته باشند و مقصود نهایی آنها کسب رضایت خداوند باشد و خدمت به خلق را نوعی عبادت بدانند و زندگی و معیشت افراد در راستای این مدیریت تامین شود.

هدف نهایی در مدیریت اسلامی “تقرب الی الله” است. مدیر اسلامی‏، هم برای خدا کار می کند و هم خلق را به سوی او رهنمون می سازد‏، اگر مدیریت دینی و معنوی مردم را بر عهده داشته باشد هدفش رشد معنویت جامعه است و اگر مدیریتش در جهت سیاسی و اجتماعی باشد هدفش رشد سیاسی و اجتماعی خواهد بود و اگر مدیریتش در جهت اقتصادی باشد هدفش، رشد و شکوفایی اقتصادی است. خلاصه اینکه هدف در مدیریت اسلامی رشد معنوی‏، مادی، سیاسی، اجتماعی و اقتصادی جامعه است، آن هم در جهت رضایت خداوند.
صفات و شرایط یک مدیر اسلامی

1) کاردان و آگاه باشد.
2) نظم و انضباط در مدیریت خود داشته باشد.
3) تعهد به نظام جمهوری اسلامی و مقام ولایت امر داشته باشد و هر چه این تعهد همراه با عشق باشد اهلیت مدیر را بالاتر می برد و او را برای پست مدیریت شایسته تر می گرداند.
4) اصالت خانوادگی داشته باشد یعنی از خانواده ای اصیل و صالح باشد‏، دارای حجب و حیا باشد و در فعالیتهای اسلامی پیشگام باشد.
5) قدرت و توان مدیریت بر حسب نوع مدیریت خویش داشته باشد (هم توانایی فکری و هم توانایی جسمی)
6) سعه صدر داشته باشد که در این صورت توان انتقادپذیری را خواهد داشت و موفقیت بیشتری را کسب خواهد کرد.
7) با مردم مهربان و نسبت به زیردستان دلسوز باشد.
8) شجاع باشد یعنی به موقع سخن خود را بگوید و به موقع عمل کند و به موقع دستور دهد و از هیچ قدرتی خوف و ترس به خود راه ندهد. در این صورت است که پیروزیهای بزرگی نصیب ملت خویش خواهد ساخت و تحولی سازنده به وجود خواهد آورد.
9) مردمی باشد یعنی دردها و گرفتاریها و مشکلات و نیازهای مردم را بشناسد، با آنان در جهت زدودن گرفتاریها و رفع نیازها همراهی و همدلی کند.
10) علاوه بر موارد فوق مدیر باید دارای هوش و خلاقیت لازم در امور‏، سعی و تلاش در کار و تصمیم گیری‏، قدرت ابداع و ابتکار باشد و صفاتی دیگر از جمله بردباری، حلم، وقار، جذابیت، دافعیت و اعتماد به نفس را دارا باشد.
ویژگی های اخلاقی مدیر اسلامی
1) ارتباط با خدا:
اخلاق مدیر اسلامی باید در مسیر تقرب به خدا قرار گیرد که در این صورت هدف مدیریت اسلامی خدمت به خلق خدا خواهد بود که عمده ترین راه تقرب به خدا انجام فریضه دینی نماز است که نقش محوری در مدیریت دارد و بهترین وسیله ای است که یک مدیر را از لغزشگاهها حفظ خواهد کرد و به مدیریت در کاهش فساد‏، و اداره جامعه کمک خواهد نمود.
2) نگرش اسلامی:
یعنی مدیر، مدیریت را امانتی سنگین بداند که از طرف مردم به او واگذار شده است که در این صورت هیچ گاه به بیت المال تعدی و تجاوز نخواهد نمود.

3) مشورت خواستن از مردم:
یک مدیر باید بدون مشورت کردن، تصمیم نگیرد اما در این خصوص باید به این نکته توجه داشته باشد که با افراد جاهل، دروغگو‏، بخیل، ترسو، حریص، منافق و دورو، تنبل و ناتوان و کسی که رازنگه دار نیست مشورت نداشته باشد.
4) امر به معروف و نهی از منکر :

یک مدیر اسلامی باید نیروهای خود را به نیکها و شایستگیها امر و از بدیها و ناشایستگیها نهی کند. که بقا و حیات اسلام و تشکیلات اسلامی که او مدیر آن است بستگی به این دو فریضه دارد.
5) مردم دار باشد:

یعنی اخلاق اجتماعی داشته باشد. حضرت علی (ع) در این مورد می فرمایند: «با مردم فروتن باش، نرمخو و مهربان باش، گشاده رو و خندان باش. در نگاه هایت و در نیم نگاه و خیره شدن به مردم، به تساوی رفتار کن، تا بزرگان در ستمکاری تو طمع نکنند، و ناتوان ها در عدالت تو مایوس نگردند، زیرا خداوند از شما بندگان درباره اعمال کوچک و بزرگ، آشکار و پنهان خواهند پرسید، اگر کیفر دهد شما استحقاق بیش از آن را دارید، و اگر ببخشد از بزرگواری اوست.»(1)
6) اخلاق مدیریتی داشته باشد:

حضرت علی (ع) در این مورد می فرمایند: «با مردم، به هنگام دیدار و در مجالس رسمی و در مقام داوری، گشاده رو باش و از خشم بپرهیز، که سبک مغزی، به تحریک شیطان است، و بدان! آنچه تو را به خدا نزدیک می سازد، از آتش جهنم دور، و آنچه تو را از خدا دور می سازد، به جهنم نزدیک می کند.»(2)
7) اجرای عدالت:

مدیر اسلامی اگر عدالت را در جامعه اجرای نماید. نگاه مردم به نظام خوش بین شده و باعث بقای نظام خواهد شد هر چند این عدالت برای عده‌ای ناخوشایند است، اما برای عموم مردم مطلوب و خوشایند می باشد. بهتر است در این مورد به نهج البلاغه حضرت علی (ع) رجوع نماییم. حضرت می فرمایند: « در اجرای عدالت گشایش است و اگر کسی از عدل به تنگ آید‏، ستم را سخت‌تر یابد.»(3)
و در بیانی دیگر می فرمایند: « آنچه بیشتر، دیده والیان بدان روشن است، برقراری عدالت در شهرها و روستاهاست.»(4)
8) ساده زیستی و زهد:
رهبری و مدیریت نظام اسلامی، در مصرف امکانات، مسئولیت سنگینی دارد. نوع و چگونگی مصرف مدیریت از امکاناتی که در اختیارش می باشد، اولین شاخصه نظام اسلامی است و محکی روشن در اینکه ببینیم چه میزان در مسیر آرمان های اسلامی حرکت می کنیم؟ و چقدر با مشکل مواجهیم؟!
برای آشنایی با مفهوم ساده زیستی و زهد به کلام گوهربار امیرالمومنین علی (ع) در نهج البلاغه می پردازیم؛ حضرت زهد و ساده زیستی را اینگونه تعریف می کنند: « ای مردم، زهد یعنی کوتاه کردن آرزو، و شکرگزاری برابر نعمت ها و پرهیز در برابر محرّمات. پس اگر نتوانستید همه این صفات را فراهم سازید، تلاش کنید که حرام بر صبر شما غلبه نکند و در برابر نعمت ها، شکر یادتان نرود. چه اینکه خداوند با دلائل روشن و آشکار، عذرها را قطع، و با کتاب های آسمانی روشنگر، بهانه ها را از بین برده است.»(5)
9) رعایت حال محرومان:
یعنی باید طبقه محروم جامعه در اولویت گذاری مورد توجه مدیران باشند در این خصوص حضرت علی (ع) می فرمایند:« در طبقه کم درآمد جامعه، خدا را در نظر بگیرید، آنان که راه چاره ندارند و از درویشان و نیازمندان و بینوایان و از بیماری بر جای ماندگانند.»(6)
10) آزادی بیان و عقیده: یک مدیر باید به نیروها خود حق آزادی بیان و عقیده قائل شود و شایستگی شنیدن انتقادهای دلسوزانه آنها را داشته باشد به عبارتی بهتر، فقدان این امر باعث شکل گیری عقده های روانی، و سپس دو دستگی و تعارضات اجتماعی، خواهد شد که در نهایت، نظام را ساقط خواهد کرد. اثر دیگر فقدان این حق طبیعی باعث توقف رشد و خلاقیت انسانها، و ضایع شدن استعدادها, خواهد شد.

11) بهره گیری از تجارب دیگران و اقوام گذشته:
مدیر اسلامی باید از تجارب دیگران استفاده کند و از ترقیات روزه‌مره آنان به نفع خویش بهره ببرد. و به دیگر معنا در آبادی دنیای خود از اهل دنیا استفاده کند بدون اینکه آخرت خود را از دست دهد‏ باید ایمان خود را حفظ نماید و اصول و ارزشهای اعتقادی خود را زنده نگه دارد.

12) قاطعیت در برابر تخلفات مسئولین رده بالا و میانه، و سیاست عفو و گذشت و مدارا با عموم جامعه:
رعایت این امر باعث اعتماد جامعه به نظام مدیریتی و الگوپذیری از مدیران اسلامی جامعه خواهد بود. در این خصوص امام علی (ع) می فرمایند: « ای مالک از گناهان مردم درگذر، چنانچه دوست داری خدا گناهانت را بر تو ببخشاید و عفو فرمایید، چه تو برتر آنی و آن که بر تو ولایت دارد از تو برتر است و خدا از آن که تو را ولایت دارد، بالاتر…»(7)
13) ارتباط نزدیک با مردم:

یعنی مردم بتوانند به راحتی با مدیر خود ملاقات کنند. بنابراین مدیر اسلامی باید در دسترس همگان باشد نه عده ای خاص تا از آنچه که در جامعه می گذرد آگاه گردد. حضرت علی (ع) در این مورد به مالک اشتر توصیه می فرمایند: « ای مالک، خود را زیاد از رعیت پنهان مکن که پنهان شدن والیان از رعیت، نمونه ای است از تنگخویی و کم اطلاعی در کارها، چون نهان شدن از رعیت، والیان را از دانستن آنچه بر آنان پوشیده است، باز می دارد.»(8)

14) اولویت بندی اشتغالات:
یعنی نباید زیادی کارها یک مدیر اسلامی را سردرگم سازد و این امر از طریق برنامه‌ریزی و تقسیم کار امکان پذیر می شود و در مواردی، کادرسازی و پرورش نیرو لازم دارد. در این باره حضرت امیرالمومنین علی (ع) به مالک اشتر این چنین می فرمایند: « بر سر هر یک از کارهایت مهتری از آنان بگمار که نه بزرگی کار، او را ناتوان سازد و نه بسیاری آن، وی را پریشان.»(9)
15) اطاعت الهی:
یعنی مدیر غضب خداوند را پیش از همه غضبها مدنظر داشته و طاعت او را بر همه طاعتها مقدم بدارد. مدیر برای باقیماندن بر سر منصب خویش نباید دست به معصیت بزند حتی اگر مافوق او بخواهد که وی خطایی مرتکب شود، او نباید به چنین کاری تن در دهد‎‎؛ حضرت علی (ع) در این مورد می‌فرمایند: « مطیع مافوق بودن نباید منجر به معصیت خداوند گردد.»(10)
16) ترس از برکناری:
یعنی اگر مدیر اسلامی روزی از سمت خود به هر دلیلی به سمتی پایین تر تنزل پیدا کرد وظیفه دارد که این وضع موجود را بپذیرد و در خطی قرار نگیرد که مخالف مصالح نظام است چرا که هدف یک مدیر اسلامی جلب رضای الهی و پیشبرد آرمان های اسلام و انقلاب است. نه چیز دیگر. حضرت علی (ع) در این خصوص می فرمایند:« نباید بر آنچه از دست داده اید تاسف بخورید»(11)
17) حفظ و حراست از بیت المال و ارزشهای اسلامی:
یک مدیر اسلامی نباید در مصارف بیرون از حیطه کاری‌اش از امکانات بیت المال استفاده نماید؛ یعنی نباید اموال بیت المال را در راه نفع شخصی به کار ببرد. در این مورد حضرت امیرالمومنین علی (ع) می فرمایند: « به خدا سوگند، اگر ببینم آن بیت المال به مهر زنان یا بهای کنیزکان رفته باشد، آن را باز می گردانم، که در عدالت گشایش است و آن که عدالت را تحمل نکند، ستم را هرگز تحمل نخواهد کرد.»
سخن پایانی: از آنچه گفتیم چنین برمی آید که مدیریت اسلامی بر اساس معنویت و فرهنگ بنا نهاده شده است و هدف آن نیز آخرت گرایی است یعنی قرار دادن امکانات دنیوی در جهت آخرت. و نباید فراموش کرد که آخرت گرایی به معنای فراموش کردن دنیا نیست بلکه آخرت گرایی تلبس به ارزشهای الهی و قرآنی است. و یک مدیر اسلامی زمانی می تواند در مسیر آخرت گرایی حرکت کند و در واقع مدیریت اسلامی داشته باشد که مجهز به فرهنگ قرآنی بوده و مصمم به پیاده کردن این فرهنگ در جامعه باشد. و جامعه ای که در آن مدیریت اسلامی اجرا شود و یک مدیر اسلامی در راس امور قرار بگیرد، چنین جامعه ای در مسیر آخرت گرایی حرکت خواهد کرد و در این صورت است که افراد جامعه می توانند به سرمنزل مقصود که همان قرب الهی است دست یابند.

 

مبانی مدیریت اسلامی
مستقل
1- از انگیزه ویژه ای برخوردار باشد.
2- جهت و حرکت مخصوص به خود داشته باشد.
3- آهنگ حرکتش با آهنگ حرکت سایر فرهنگها متفاوت باشد.
4- عناصر ویژه ای وارد کند و آن عناصر برجستگی خاصی داشته باشد.

شهید مطهری (ره) در اصالت فرهنگی در آنجایی که علوم اسلامی را از سایر علوم جدا می‌‌‌کند در مقدمه کتاب آشنایی با علوم اسلامی، برای اسلامی بودن یک علم همین 4 مطلب( بعنوان شاخصه) مطرح می‌‌کند.

بدیهی است که برای اثبات اصالت یک فرهنگ و یک تمدن ضرورتی ندارد که آن فرهنگ از فرهنگ‌ها و تمدن های دیگر بهره نگرفته باشد، بلکه چنین چیزی ممکن نیست؛ هیچ فرهنگی در جهان نداریم که از فرهنگ و تمدن های دیگر بهره نگرفته باشد، فرهنگ اسلامی نیز با اینکه فرهنگ مستقلی است و دارای ویژگی‌های یک فرهنگ با اصالت است از فرهنگ های دیگر بهره جسته است ولی سخن در کیفیت بهره گیری و استفاده است.

انواع بهره گیری از فرهنگهای دیگر
1- فرهنگ و تمدن ، بدون هیچ تصرفی عناصرفرهنگ های دیگر را در قلمرو خودش قرار دهد.
2- از فرهنگ و تمدن تغذی می کند ، یعنی مانند یک موجود زنده آنهارا در خود جذب و هضم می کند و موجود تاازه بوجود می آورد فرهنگ اسلامی از نوع دوم است مانند یک سلول زنده رشد کرد و فرهنگ های دیگر را از یونانی، هندی ، ایرانی و غیره در خود جذب کرده و بصورت موجود جدید با چهره و سیمای مخصوص به خود ظهور و بروز داد و به اعتراف محققان تاریخ فرهنگ و تمدن، تمدن اسلامی در ردیف بزرگترین فرهنگ ها و تمدن های بشری است.

اگر ما حرف از مدیریت اسلامی می زنیم تکیه بر فرهنگ و تمدن مستقل اسلامی است از آنجا که رشته مدیریت یکی از تأثیر گذار ترین رشته های علوم اجتماعی است از این جهت دین اسلام که دارای فرهنگ و تمدن اصیل و مستقل است، فلذا در رشته مدیریت دارای مبنا است.

استقلال فرهنگ اسلامی
اسلام و بهره گیری از یافته های علمی: در صدر اسلام برای تربیت مسلمانان اتفاقات عجیبی افتاد و پیامبر و ائمه اطهار(ع) مسلمانان را طوری تربیت نمودند که همواره جلوتر از دیگر ملل بوده است طوری که هر مقدارکه جلو برود عقب گردی برای آن نباشد(خذوالعلم ممن عنده و لا تنظروا الی عمله)« بحار ج2»
فرهنگ و تربیت جامعه که این گونه است که دانش را از هرکس که می توانید بگیرید و به عمل او نگاه نکنید فرهنگ بسیار پویا است و از یافته های علوم استفاده می کند و کاری به مسایل سیاسی و; ندارد یعنی هم به اندیشه های بهاء می دهد و احترام می گذارد و خود همن استفاده می کند.
و یا خذوالحکمه و لو من المشرکین بحار ج2 ص197
از معصوم سئوال شد عالم ترین افراد کیست ؟ فرمود: من جمع علم الناس الی علمه (بحار ج2ص197 )
مدیران موفق کسانی است که درمورد نظرخاص، قبلش رایزنی فرهنگی می کنند و نکات جالب را در موضوعی که قرار است در جمع مطرح شود از نظرات دیگران استفاده می نماید.
آدم سعی کند در جلسات اولین کسی نباشد که حرف بزند این که انسان علم دیگران را باید در علم خود جمع کند.
نکته ای قابل توجه این است که در دیدگاه اسلامی بهره گیری از یافته های علمی هیچ محدودیتی ندارد.
این روایات در ابتداء گسرش اسلام چنان بصیسرتی در میان مسلمانان بوجودآورد که فضای بسیار زیبایی را برای فراگیری علوم فراهم ساخت و مسلمانان با چنین طرز تفکری در مدت کوتاهی توانستند پیشرفت های چشگیری در علوم بدست آورد، البته انتقال علوم به دنیای اسلام و فراگیری آن بصورت منفعلانه و پذیرش مطلق همراه نبود زیرا همان پیشوایانی که ترغیب به دانش افزایی از همه کس و از همه جا می نمودند، امر به نقد عالمانه و خردمندانه ای آن دانشها را نیز می کردند. و محور را در پذیزش و یا عدم پذیرش با معیار عقل و خرد و حق و باطل می دانستند، قرآن کریم بندگانی که گفته ها را می شنوند و سپس بهترین سخن را تبعیت می کمند مورد تشویق قرار داده است (فبشر عبادی الذین یستمعون القول فیتبعون احسنه)
ضرورت تبیین دینی موضوعات وظیفه اصلی ما است مثلا مدیریت باید دید گاه ها را گرفت و نقد دینی نمود.

در بسیاری از موارد ممکن است نظریات رایج بدلایل با مذهب و عقاید اسلامی سازگار نباشد لذا پذیرش آنها ممکن نیست، پی بردن به این موضوع که نظریات علوم انسانی با نظریات مطرح شده در منابع دینی در چه جاهای توافق یا تخالف دارند نیاز به مطالعه عمیق و جدی دارد.

مدیریت یکی ازبرجستگی های علوم انسانی است و اسلام در این زمینه مطالب بسیاری دارد، آیه الله جوادی آملی در یکی از بیانات خود می فرمود: آن اندازه که در زمینه مدیریت در منابع اسلامی مطلب داریم در هیج موضوعی نداریم منتهی کار نشده است و موضوعات از دیدگاه مدیریتی مورد بررسی قرار نگرفته است.

اسلام علاوه بر اینکه یک عقیده است یک روش هم است یعنی شیوه های زندگی کردن را در فضاهای مختلف نیز معرفی و بیان می کند یعنی باید در تمام برنامه ها و موضوعات زندگی طوری تربیت شویم که تمام رفتار مان اسلامی ودینی باشد حتی در ساختمان سازی ، شهر سازی و;.. باید عمران هایما طوری صورت بگیرد که حالت اسلامی داشته باشد.

دانش مدیریت نیز از این قاعده مستثنی نیست و می بایست با فراگیری آن نیاز های جامعه اسلامی را برطرف ساخت اما فراگیری منفعلانه و بکار گیری مطلق آن توسط دین توصیه نمی شود در رویکرد دینی نباید آنچنان منفعلانه برخورد نمود که گویی آنچه از دیگران به عنوان معرفت تجربی بدست میاید همه به مثابه وحی منزل و قطعی است، و نه آنکه بطور کلی بایستای با بهاء دادن به فکر و اندیشه بشر از طریق نقد و بررسی راه میانه ای را برگزید تا هم از نتایج سود مند ومفید علم

مدیریت بهره گرفت و هم از خطاهای نظریه پردازان این رشته که ریشه در دیدگاه مادی آنها به جهان هستی دارد و گاهی نیز متأثر از ارزشهای غیر دینی است برحذر مالند، اسلام دیدگاه محدودی مادی حاکم بر تئوری ها در اصول مدیریت و رفتار سازمانی رد می کند و با طرح موضوع دوساحتی بودن انسان بر دیدگاه الهی و نقش عوامل معنوی نیز تأکید دارد در عین حال مباحث زیادی نیز بطور مشترک از سوی دانش مدیریت و معرفت دینی مطرح می باشد کهدر صورت عمل به آنها با انگیزه های دینی مشمول اجر و پاداش الهی واقع می شود.

در مباحث هرگاه وارد شدید اول باید روی یکسری اصولی باطرف به توافق برسید و الا مباحث به نتیجه نخواهد رسید.
کسی که می‌خواهد در مدیریت و یا هر علم دیگری وارد بحث شود باید با ادبیات مبدأ آن علم اشنا باشد و هکذا مقصد را هم بداند مثلا در مورد مدیریت باید محقق با مبحث اولیه و خواستگاه ان آشنا باشد ظمنا باید مقصد یعنی مبانی اسلامی را هم اشنایی داشته باشد.
ممکن است بتوان از این مسایل را استنباط کرد که علم در آینده همان نتایج را اثبات کند پس باید بعنوان یک پژوهش گر بیطرف با صرف نظر از اعتقادات قطعی دینی از نظریات اسلام در باره مسایل علوم انسانی مطرح کرده است آگاه شویم مثلا مهم ترین جهت این است که مدیریت متضمن توصیه به رفتار های خاص انسانی است که در قالب باید و نبایده ای و ارزشها مطرح می شود و این باید ها ونباید ها نیز طبق تفکرات گوناگون مبانی متفاوت پیدا میکند گاهی مبانی ارزشها سود و منافع اقتصادی است بنا براین باید‌ها و نباید‌ ها نیز بر همان اساس شکل می گیرد. با توجه به این مطلب سئوال مهم این است که آیا از دیدگاه اسلام همینکه مؤسسه‌ای به اهداف اقتصادی خود رسید به هدف مطلوب خود رسیده است یا اینکه غیر از اهداف اقتصادی اهداف بالا تری هم مورد نظر است اهدافی که در صورت تعارض با اهداف اقتاصادی آنها تحت الشعاع قرار می دهد، این گونه نیسصت که برای کسب منفعت و ایفای مدیریت هر روشی مطلوب باشد بلکه باید روش های را برای مدریرت انتخاب کرد که به کرامت انسانی کارمندانن لطمه نزند یعنی نه تنها مانع تکامل روحی و معنوی انان نشود که در جهت کمک به آنها باشد .
ضرورت بررسی مدیریت اسلامی : مدیریت در میان علوم انسانی رابطه ای بسیار نزدیکی با فرهنگ دارد بگونه ای که با اندک تدأ ملی می توان نقش فرهنگ را در جای جای ان مشاهده کرد به همین دلیل فرهنگ های گوانگون برای هود مدیریت ها

متفاوتی را اقتضا می کند مدیریت ژاپنی ، مدیریت امریکایی ، مدیریت کره ای و;;. نمونه های از این قبیل می باشند که متناسب با فرهنگ خود شکل گرفته است ازسوی دیگر برخی پیشوایاین دینی ما در عصر خود مدتی زمام دار جامعه اسلامی بوده ومدیریت کلان جامعه ای آن روز را به عهده داشته اند ان معصومان بطور حتم دارای اصول و شیوهاهای خاصی

در چگونگی اداره جامعه بوده اند که می تواند الگوی مدیران مسلمان قرار بگیرند ، علاوه بر این با مراجعه به منابع دینی می توان به گذاره های دست یافت که حاوی یکسری دستور العمل ها و توصیف هایمدیریتی است این دستور العمل ها باید ها و نبایدهای مدیریتی هستند که مدیران مسلمان را فراگیری و پایبندی عملی به انها وظیفه ای دینی خویش را ادء می کنند .
راههای اثبات ضرورت مدیریت اسلامی

1) ضرورت از راه فرهنگ: با این توضیح که علم مدیریت بدلیل آمیختگی با فرهنگ غربی کاملا پاسخ گویی نیاز های مدیریتی ممالک اسلامی نیست و با توجه به فرهنگ این کشور ها ضرورت دارد تا با پژوهش بر روی شیوه های از مدیریت که سنخیت با این فرهنگ دارد نیاز های مورد را بر طرف ساخت و آن شیوه های متناسب با فرهنگ دینی چیزی جز مدیریت اسلامی نیست.
2) اینکه وظیفه مسلمانی اقتضاء می‌کند در برابر فرامین الهی مطیع بود با توجه به دستور العمل های مدیریتی که از سوی مدیران معصوم جامعه اسلامی صادر شده است ضرورت دارد تا با عمل به آن دستور ها و الگو قرار دادن معصومان، مدیریتی را بکار گیریم که مورد رضایت و خشنودی پروردگار باشد و آن چیزی جزء مدیریت اسلامی نیست.

 

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تحقیق در مورد ارتباط قانون اساسی با بانکداری در w

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تحقیق در مورد ارتباط قانون اساسی با بانکداری در word دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تحقیق در مورد ارتباط قانون اساسی با بانکداری در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی تحقیق در مورد ارتباط قانون اساسی با بانکداری در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی تحقیق در مورد ارتباط قانون اساسی با بانکداری در word :

بررسی ویژگی روش آنالیز غیرکروماتوگرافی جیوه بوسیله جریان تزریقی در سیستم پیش تغلیظ مجهز به کامپیوتر در ترکیب با تولید بخار شیمیایی در اسپکترومتری فلورسانس اتمی

مقاله
یک روش جدید غیرکروماتوگرافی مختص جیوه بر اساس حفظ انتخابی (گزینش پذیر) متیل جیوه و جیوه معدنی روی دیواره داخلی راکتور پیچیده با استفاده از آمونیوم دی اتیل دی تیو فسفات و دی تیازون به عنوان معرف های (شناساگرهای) کمپلکس دهنده توسعه داده می شوند که به ترتیب مختص به پیش تغلیظ سورپشن (عمل جذب و دفع در یک زمان) مجهز به کامپیوتر و جریان تزریقی

(تزریق در «اورنش») همراه با اسپکترومتری فلورسانس اتمی که در آن تولید بخار شیمیایی پراکنده نشده صورت می گیرد هستند. در pH=2 پیش تغلیظ جیوه‌ی معدنی روی دیواره های داخلی راکتور پیچیده انجام می‌شود که این امر بر اساس حفظ انحصاری کمپلکس Hg-DDP در حضور متیل جیوه از طریق فرو بردن در محلول ساده آمونیوم دی اتیل دی فسفات می باشد و پیش تغلیظ انتخابی متیل جیوه بادی تیازون بجای آمونیوم دی اتیل فسفات صورت می گیرد از اسید هیروکلریک 15% (V/V) برای شستشوی گونه جیوه باقیمانده (حفظ شده) استفاده می کنند که برای شناسایی در اسپکترومتری فلورسانس اتمی با محلول KBH4 ترکیب می شود.

تحت بهترین شرایط تجربی نمونه جیوه معدنی و متیل جیوه 30 و 20 h-1 با عامل های ازدیادی 13 و 24 هستند. حدود تشخیص برای Hg2+ تا ngl-1 و برای CH3Hg+ 2.0ngl-1 می‌باشد . دقت یازده اندازه گیری سیگنال (RSD) از هر 02 میکروگرم در لیتر Hg2+ و CH3Hg+ 2/2% و 8/2% است.
روش های پیشرفته که از طریق تجزیه مواد مرجع تأیید شده و اندازه گیری{های بهبود یافته معتبر می شوند، برای تعیین جیوه معدنی و متیل جیوه دو نمونه های آبی و زیست شناسی به کار برده می‌شوند.

1- مقدمه

2- تجربی
1-2- ابزار
2-2- معرف ها (شناساگرها)
3-2- پیش رفتار نمونه
4-2- طرز کار
5-2- روش پیشرفته
6-2- روش معتبر

3- نتایج و بحث
1-3- شمای ویژه سیستم جدا کننده سورپشن مجهز به کامپیوتر و پیش تغلیظ در KR کوپل شده به CVG-AFS با استفاده از دو معرف کمپلکس دهنده گزینش پذیر.
2-3- مهمترین پارامترهای تجربی
1-2-3- غلظت محلول عامل کمپلکس دهنده
2-2-3- غلظت شستشو دهنده
3-2-3- غلظت KBH4
4-2-3- دمای اتمیزر
5-2-3- طول KR و شستشوی KR
3-3- اجرای تجزیه ای
4-3- کاربرد واقعی تجزیه
1-4-3- تداخلات
2-4-3- آنالیز نمونه
4- محاسبات شناسایی رفرنس ها

1- مقدمه
جیوه بطور گسترده به عنوان عنصر بسیار خطرناک شناخته شده است بواسطه این که عنصر پایداری (مزمن) در محیط زندگی گیاه و حیوان و محدوده های جغرافیایی است. جیوه معدنی و متیل جیوه دو گونه جیوه اصلی در نمونه های زیست شناختی و محیطی هستند. متیل جیوه سمی ترین گونه جیوه دارای نفوذ آسانی در غشاهای زیست شناختی است و پایداری زیادی در زنجیره غذایی انسانی و حیوانی دارد. بنابراین اهمیت زیادی برای توسعه روش های تجزیه حساس و سریع در جهت تعیین جیوه معدنی و متیل جیوه وجود دارد.

دتکتورهای ویژه عنصر که مجهز به کامپیوتر هستند با تکنیک های جداسازی مدرن ابزارهای قوی برای جیوه هستند. با این حال پیچیدگی و قیمت زیاد این تکنیک ها منجر به استفاده از روش غیرکروماتوگرافی ساده برای تشخیص انتخابی گونه جیوه می شود . تشخیص بین جیوه معدنی و کل جیوه بوسیله اسپکترومتری جذب اتمی بخار سرد صورت می‌گیرد که بر اساس رفتار متفاوت Hg2+ و CH3Hg+ در مقابل شناساگرهای کاهنده[8] و [9] هست که غلظت سدیم بوروهیدرید به عنوان تنهاترین عامل کاهنده مطرح است و دمای سل کوارتزی برای جلوگیری از مرحله اکسیداسیون قبلی جیوه آلی به جیوه معدنی مهم می باشد. با این حال صحت ارزیابی ch3Hg+ به تعیین جیوه معدنی و همه جیوه بستگی دارد.

پیش تغلیظ و جداسازی دو فاکتور موثر برای ازدیاد حساسیت و انتخاب پذیری اندازه گیری هستند. به منظور توسعه تجزیه جداسازی جیوه, انواع مختلفی از پیش تغلیظ ستونی مجهز به کامپیوتر یا سیستم های جداسازی با CVAAS (اسپکتروسکوپی جذب اتمی بخار سرد) کوپل می شوند. برخی از این اقدامات به شناسایی مستقل جیوه معدنی و متیل جیوه اجازه می دهند و آنالیز جریان تزریقی (FIA) با جدا کننده گاز – مایع [16] و یک گوناگونی دوتایی که به ترتیب برای Hg2+ و ch3Hg+ استفاده می شوند, پیچیده می گردد. در سالهای اخیر اسپکترومتری فلورسانس اتمی (Afs) همراه با بخار سرد (CV) یا قسمت عمده بخار شیمیایی (CVG) توجه خاصی را دریافت کرده اند از این جهت که دارای مزایایی نظیر هزینه وسیله ای پایین حساسیت زیاد و زمان تجزیه کوتاه و عملکرد آسان هستند.
تعدادی از اقدامات غیرکروماتوگرافی به تشخیص گونه های جیوه با CV-Afs می پردازد که بر اساس طرح ویژه جداسازی روی یک مینی ستون دارای سولفیدریل کتون و تلاشی (تجزیه) اکسیداسیون مجهز به سیستم کامپیوتر و تلاشی تابش uv مجهز به سیستم کامپیوتر و یا تولید بخار شیمیایی تولید کننده فوتون (فوتون تولیدی) توسعه داده می‌شود.

داکتور پیچیده لوله باز (KR) که از لوله PTFE ساخته شده به عنوان صافی جمع آوری کننده رسوبات آلی و سپس به عنوان رسانه سورپشن (عمل جذب و دفع در یک زمان) مربوط به کمپلکس های فلزات آلی و نیز برای پیش تغلیظ توأم با اسپکترومتری جذب اتمی شعله ای (fAAS) عمل می کنند اخیراً اثبات شده که در ریزستون KR از جاذب دارای کربن 18 در تکنیک پیش تغلیظ دارای جریان

 

تزریقی (FI) استفاده شده که این بواسطه محدود نبودن طول عمر آن و ساختار ساده ای که دارد, می باشد. مقالات کمی در ارتباط با پیش تغلیظ سورپشن FI که از KR توأم با CV-Afs برای تعیین جیوه معدنی استفاده می کنند وجود دارد البته تلاش برای توسعه روش غیرکروماتوگرافی در جهت تعیین جیوه بر اساس سیستم پیش تغلیظ سورپشن FI (جریان تزریقی) در یک داکتور پیچیده کوپل شده با CVG-AFS در حال انجام است. که در این مطالعه از دی اتیل دی تیوفسفات (DDPA) و دی تیازون (DZ) به عنوان عوامل کمپلکس دهنده استفاده می کنند.
2-تجربی

1-2- ابزار
اسپکترومتری فلورسانس اتمی مدل AF-610A استفاده می شود که از طریق یک کامپیوتر نیز کنترل می گردد . به عنوان منبع تابش از یک لامپ هالوکاتوجیوه با شدت زیاد در طول موج 78/253 نانومتر استفاده می شود. همچنین از جدا کننده گاز – مایع که از شیشه ساخته شده و بصورت یک طرح سه مرحله ای است استفاده می شود. از جریان آرگون برای شستشوی بخار جیوه جدا شده از جدا کننده گاز مایع به سوی اتمیزر لوله کوارتزی، بهره می برند. از دیگر ابزار استفاده شده CVG-AFS کوپل شده با مدل FIA-3100 سیستم جریان تزریقی که مجهز به دو پمپ دودی و سوپاپ تزریقی چرخشی استاندارد است.

لوله چند سوراخه پیش تغلیظ سورپشن KR مجهز به کامپیوتر دارای FI که با CVG-Afs کوپل شده در fig.1 نشان داده شده است. این طرح شبیه به آنچه که توسط یان ارائه شده می باشد که نمونه و معرف ها توسط لوله های پمپی تایگن رسانده می شوند. داکتورهای پیچیده دارای برآمدگی های پیچیده هستند و همه اتصالات از لوله PTFE به عرض 5/0 میلی متری تشکیل می شوند.

2-2- معرف ها (شناساگرها)
همه مواد شیمیایی دست کم از حیث درجه تجزیه ای به شمار می روند. از آب دیونیزه (DDW) استفاده می کنند. محلول استاندارد دارای جیوه معدنی (1000mgl-1) از طریق مرکز تحقیق بین المللی فراهم می شود . محلول استاندارد حاوی متیل مرکوری (100mgl-1) از طریق انحلال مقدار مناسبی از کلرید متیل مرکوری در یک حجم بسیار کم از متانول و رقیق کردن آن با DDW فراهم می شود. محلول های استاندارد مورداستفاده برای هر گونه جیوه جداگانه و روزانه تهیه می شود

. تهیه محلول های حد واسط استاندارد برای هر گونه جیوه (10mgl-1) هفتگی در pH=2 با اسیدی کردن 6 مول بر لیتر HNO3 صورت می گیرد. محلول DDPA آمونیوم از انحلال مستقیم آن در DDW تهیه می شود. تهیه محلول DZ از انحلال 5 میلی گرم دی تیازون در نیم میلی لیتر هیدروکسید آمونیوم 25% در pH=9 همراه با اضافه کردن حجم کافی از اسید استیک و رساندن حجم نهایی به 250 میلی لیتر از طریق DDW ، صورت می گیرد. هر روز محلول های 02/0% و (m/v)% 5/0 kBH4 به منظور تعیین جیوه معدنی و متیل مرکوری از انحلال KBH4 در (m/v) %2/0 محلول Na

OH تهیه می‌شوند. همه ظروف شیشه ای حداقل به مدت 24 ساعت در اسید نیتریک 10% (v/v) و آب خیس خورده می شوند.
3-2- پیش رفتار نمونه
نمونه هایی از آب دریا و آب شیر و آب رودخانه و دریاچه و باران و آب جمع شده روی زمین گرفته می شود. بلافاصله بعد از نمونه برداری، همه نمونه های آبی از میان یک غشای (پوسته) 45/0 نانومتری، فیلتر می شوند.
نمونه های فیلتر شده در pH=2 با HNO36mol.lit-1 اسیدی می‌شوند و به منظور تعیین جیوه معدنی و متیل جیوه در شیشه های پلی اتیلن با دانسیته پایین (LDPE) نگهداشته می شوند. برای تجزیه همه جیوه همه نمونه های آبی فیلتر شده مورد عمل واقع می شوند. به طور مختصر 90 میلی لیتر نمونه به داخل شیشه LDPE صد میلی لیتری ریخته شده و سپس یک میلی

لیترKmno2 5% و یک میلی لیتر HNO3 غلیظ شده و یک میلی لیتر H2SO4 غلیظ و دو میلی لیتر از 6% K2S2O8 اضافه می شوند و بعد از حمام فراصوتی در 50 درجه سانتیگراد برای 30 دقیقه به نمونه ها اجازه داده می شود تا سرد گردند. قبل از عمل تجزیه، 4/0 میلی لیتر از NH2OH.HCl 10% در pH=2 همراه با NaOH 10molmol/lit اضافه می شود و حجم نهایی را با آب دیونیزه به حجم 100 می رسانیم. از نمونه های ماهی دریایی نیز استفاده می شود بدین صورت که ماهیچه ماهی به قطعاتی با چاقو بریده شده و سپس در یک مخلوط کن همگن می شوند. طبق آنچه که در زیر توضیح داده شده جیوه معدنی و متیل جیوه در بافت ماهی آزاد می شوند.

5ml از HCl 5mol.lit-1 به 05gr بافت ماهی اضافه می شود و به مدت 10min در حمام فراصوتی کار دنبال می شود. بعد از سانتریفوژ با سرعت 3500 rpm در 10min مواد به سوی 50ml فلاکس کالیبره شده انتقال داده می شوند که این کار با تنظیم pH=2 همراه با
NaOH 10mol.lit-1 دنبال می‌شود . برای آنالیز کل جیوه مقدار 05gr از بافت ماهی همگن شده بطور دقیق وزن می شود و به بخش هضم دستگاه مایکرویو PTFE که شامل 3 میلی لیتر HNO3 غلیظ و یک میلی لیتر H2O2 30% است، انتقال داده می شود. در بخش هضم، برنامه فشاری شامل 3 دقیقه در MPa 5/0 و 3 دقیقه در Mpa 1 و 3 دقیقه Mpa 5/1 می باشد. بعد از سرد کردن، چکیده های تصفیه شده (زلال) به فلاسک کالیبره 50 میلی لیتری که در PH=2 با
NaOH 10 mol.lit-1 تنظیم شده قبل از آنالیز انتقال داده می شود.

4-2- طرز کار
برنامه عملکرد پیش تغلیظ سورپشن مجهز به کامپیوتر FI در ارتباط با گونه جیوه در جدول 2 شرح داده می شود. درمرحله 1، محلول استاندارد حاوی نمونه و عامل کمپلکس دهنده پمپ می شود تا لوله PTFE را قبل از عبور حجم ت

زریقی از پمپ یک به پمپ دو پر کند. در مرحله 2 که حجم تزریقی در حالت پر می باشد کمپلکس
Hg-DDP/CH3Hg-DZ تولید می شود که بوسیله دیواره داخلی KR جذب می گردد. در مرحله 3 ، که حجم تزریقی پر می باشد پمپ یک روشن و پمپ دو خاموش می باشد که این امر به منظور داخل کردن DDW به سمت KR برای حذف ماتریکس و معرف های ته نشین شده است و این در حالی است که محلول KBH4 و HCl به سمت GLS جریان می یابند و مخلوط می شوند تا پاسخ base-line را بوجود آورند. در مرحله 4، که پمپ یک هنوز روشن و پمپ دو هنوز خاموش است

، حجم تزریقی به حالت تزریقی (اولیه) برمی گردد تا lit-1 2mol. محلول HCl پمپ شده، کمپلکس Hg-DDP/CH3Hg-DZ را شستشو می دهد و با محلول KBH40.02% (m/v) KBH4 برای احیای جیوه معدنی و (m/v) 5/0% برای احیای متیل جیوه قبل از ورود به GLS ترکیب می شود تا هیدروژن و گونه جیوه فرار را تولید کند. Hg2+ به Hg0 احیا می شود و CH3Hg+ بوسیله هیدروژن تولیدی از واکنش HCl با KBH4 به CH3HgH احیا می شود. گونه جیوه فرار جهت تعیین شدن به داخل سیستم Afs بوسیله جریان آرگون انتقال داده

می شود. ناحیه پیک دارای شدت سیگنال برای تجزیه کمی استفاده
می شود. شستشوی کامل KR با اتانول و DDW بطور متوالی برای 90 ثانیه با سرعت جریان 4 ml.min-1 ، بعد از یک روز کار ضروری است.
5-2- روش پیشرفته
بهترین حالت استفاده از ناحیه پیک سیگنال فلورسانس به همراه اهمیت دادن به دو فاکتور دقت و راندمان است. متغیرهای مهم FI شامل سرعت های جریان و زمان اندازه گیری است. شدت سیگنال هر دو گونه جیوه با افزایش سرعت نمونه 6ml.min-1 بصورت خطی افزایش می یابد.
شیب منحنی در نتیجه ناکافی بودن زمان تماس به منظور انجام سورپشن کامل کاهش می یابد. استفاده طولانی از KR سبب تولید KR اشباع شده می شود. به همین دلیل سرعت جریان نمونه 6ml/min-1 انتخاب می شود و جریان عوامل کمپلکس دهنده در 12mu/min تنظیم می شود (برای به حداقل رساندن سرعت جریان کل از میان KR) و بدین وسیله از تراوش (نشت) در فرایند پیش تغلیظ جلوگیری می شود. سرعت جریان HCl و KBH4 در 107mu/min و 8mu/min ثابت می شود. گرچه نسبت بین زمان بارگیری و شدت پاسخ گونه های جیوه تقریباً بصورت خطی تا 180(s) افزایش می یابد ولی یک زمان بارگیری نمونه در 90 ثانیه ثابت می شود. جهت بهبود سیستم برای هماهنگی بیشتر و بهتر بین حساسیت و گذاشتن نمونه می باید متغیرهای شیمیایی و دمای اتمیزر و طول KR و شستشوی KR را بهبود بخشید.

6-2- روش معتبر
مواد مرجع GBW(E) 080392 و GBW08508 و GBW08552 در مرکز تحقیقات بین المللی مواد استاندارد تهیه می شوند تا دقت را برای تعیین جیوه معدنی ارزیابی کنند.
روش هضم مایکروویو برای گوشت خوک همانند ماهی دریایی است. صحت و دقت تعیین متیل جیوه بوسیله اندازه گیری های پی در پی‌نمونه‌های Spiked ازمحلول آب سنتزی باترکیبی‌از NaCl25.9 gr-1 و MgCl2.H2O 13.6 gl-1 وNa2So4 4.2gl-1 و CaCl2 2gl-1 کنترل می شود.
3- نتایج و بحث ها

1-3- شمای ویژه سیستم جدا کننده سورپشن مجهز به کامپیوتر و پیش تغلیظ در KR کوپل شده به CVG-AFS با استفاده از دو معرف کمپلکس دهنده گزینش پذیر.
تاثیر اسیدیته نمونه روی شدت سیگنال های گونه های جیوه با DDPA و DZ که به عنوان عوامل کمپلکس دهنده هستند در
fig.2 (a) , (b) نشان داده شده است. به عنوان مثال در fig.2 (a) می توان دید که وقتی غلظت KBH4 برابر DDPA0.1% (m/v) 0.02%(m/v) به عنوان عامل کمپلکس دهنده استفاده می شود بهترین محدوده pH برای اثر پیش تغلیظ Hg 203-1 می باشد و این در حالیست که حفظ CH3Hg+ روی دیواره KR کمتر از پنج درصد Hg2+ است . بنابراین pH برای محلول نمونه که از DDPA به عنوان عامل کمپلکس دهنده استفاده می کند در 2 تنظیم می شود تا پیش تغلیظ گزینش پذیری Hg2+ صورت گیرد.

در fig2(b) دیده می شود. زمانی که غلظت KBH4 برابر 05%(m/v) است و از DZ به عنوان عامل کمپلکس دهنده استفاده
می شود، شدت سیگنال CH3Hg+ در pH=0.5-1.5 افزایش می یابد و در pH=1.5-2 یک افزایش سریع در شدت سیگنال خواهیم داشت و سپس در pH=3-8 ثابت می ماند در مقایسه با CH3Hg+ حفظ جیوه معدنی زیر pH=2.4 صورت می گیرد گرچه پیش تغلیظ Hg2+ در pH=2.7-8 صورت می گیرد برای جلوگیری از تداخل Hg2+ محلول نمونه برای پیش تغلیظ انتخابی CH3Hg+ که از DZ به عنوان عامل کمپلکس دهنده استفاده می کند، در pH=2 تنظیم می شود . براساس مشاهدات بالا، نگه داشتن pH در 2 و استفاده از DDVP و DZ به عنوان عامل کمپلکس دهنده سبب پیشرفت سیستم پیش تغلیظ سورپشن مجهز به کامپیوتر FI و نیز سیستم جداسازی روی دیواره‌های KR کوپل با CVG-Afs برای تعیین مستقیم گونه های جیوه می‌شود. دلایل رفتار سورپشن متفاوت Hg2+ و CH3Hg+ در مقابل DDPA و DZ روی دیواره های داخلی KR بصورت زیر شرح داده شده است:
به واسطه پایداری DDPA در محدوده اسیدی و انتخاب پذیری زیاد, از آن به عنوان عامل کمپلکس دهنده در سیستم ریزستون
on-line تزریق جریانی استفاده می شود که این امر جهت تغلیظ و تعیین دیرتر از Hg2+ یا CH3Hg+ بوسیله CV-AAS
[16], [15], [14] می باشد.
با این حال پیش تغلیظ انتخابی Hg2+ روی دیواره داخلی KR مشاهده می شود. در مقایسه با سیستم های ریزستون گفته شده سیستم سورپشن KR اجازه استفاده از سرعت های حامل نمونه زیاد را بواسطه هیدرودینامیک پایین در KR می دهد. یک دلیل برای حفظ انتخابی Hg-DDP به ماهیت بی نظیر KR نسبت داده می شود که عبارتست از زمان اقامت کوتاهتر و راندمان بالاتر ودلیل دیگر برای این رفتار متفاوت شاید وجود هیدروفوبیسیتی زیاد DDP-Hg-DPP از CH3Hg-DDP باشد. نتایج مشابه از بقای Hg2+ روی پیچ های (دوراهی) لوله PTFE که از APDC استفاده می کند و یا تداخلات کم اهمیتی از گونه های جیوه آلی در پیش تغلیظ Hg2+ روی دیواره های KR که از DDTC استفاده می کند، گزارش شده است.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله کنترل کننده های برنامه پذیرPLC در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله کنترل کننده های برنامه پذیرPLC در word دارای 21 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله کنترل کننده های برنامه پذیرPLC در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله کنترل کننده های برنامه پذیرPLC در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله کنترل کننده های برنامه پذیرPLC در word :

فهرست:
PLC چیست؟
PLC های معمولی
کنترل کننده های برنامه پذیرProgrammable Logic Controller) PLC)
مقدمه
مقایسه سیستمهای کنترلی مختلف
برخی از معایب یا توجهات خاص در بکارگیری سیستمهای PLC
اجزای تشکیل دهنده plc
انواع محیطهای برنامه نویسی و امکانات نرم افزاری در PLC
ارتباط در PLC ها
کنترل گسترده

 

PLC چیست؟
PLC مجموعه ای از فرهنگ و تخصص و تجربه و ابزار و روش و مراحل مشخص در تولید یک محصول نرم افزاری است. PLCاز عبارت Programmable Logic Controller به معنای کنترل کننده قابل برنامه ریزی گرفته شده است.PLC کنترل کننده ای است نرم افزاری که در قسمت ورودی، اطلاعات را بصورت باینری دریافت و آنها را طبق برنامه ای که در حافظه اش ذخیره شده پردازش می نماید و نتیجه عملیات را نیز از قسمت خروجی به صورت فرمانهایی به گیرنده ها و اجرا کننده های فرمان ، ارسال می کند.

PLC های معمولی :
PLC ( کنترل کننده منطقی برنامه پذیر ) ؛ وسیله ای است که برای جانشینی مدارات رله ای جهت کنترل ماشینها، اختراع شده است . PLC ها با توجه به ورودی ها یشان کار می کنند . کاربرها معمولاً برنامه مورد نیاز خود را توسط نرم افزار وارد دستگاه می کنند تا به نتیجه مطلوب خود برسند .

PLC ها در خیلی از وسایل و لوازم دنیای اطراف ما استفاده می شوند . اگر میگوئیم اکنون دوره صنعت است ، بهتر است بگوئیم دوره PLC است . اگر شغل شما مرتبط به ماشین سازی ، بسته بندی ، مواد شناسی ، مونتاژ خودکار یا یکی دیگر از صنایع بیشمار است ، شما یکی از کاربران PLC هستید ، وگرنه وقت و پول خود را هدر می دهید .تقریباً تمامی لوازمی که نیاز به نوعی کنترل الکتریکی دارند ، نیازمند PLC هستند .

بعنوان مثال فرض کنید هنگامی که یک سوئیچ روشن می شود ، می خواهیم بدون توجه به زمان روشن بودن سوئیچ ، یک سیم پیچ به مدت 5 ( پنج ) ثانیه روشن و سپس خاموش شود گردد. می توانیم این کار را با یک تایمر خارجی ساده انجام دهیم . ولی اگر بخواهیم با 10 ( ده ) سوئیچ و سیم پیچ این کار را انجام بدهیم چه ؟؟؟ به 10 ( ده ) تایمر خارجی نیاز خواهیم داشت . حال تصور کنید بخواهیم تعداد روشن شدن سوئیچ را نیز شمارش کنیم ، در اینصورت به شمارنده های خارجی زیادی نیاز خواهیم داشت .

همان طور که ملاحظه فرمودید با بزرگتر شدن پروسه نیاز ما به PLC بیشتر می شود . ما به راحتی می توانیم PLC را طوری برنامه ریزی کنیم که ورودی هایش را بشمارد و سیم پیچ را برای مدت زمان مشخصی روشن نماید .

کنترل کننده های برنامه پذیرProgrammable Logic Controller) PLC)

مقدمه
PLCاز عبارت Programmable Logic Controller به معنای کنترل کننده قابل برنامه ریزی گرفته شده است.PLC کنترل کننده ای است نرم افزاری که در قسمت ورودی، اطلاعات را بصورت باینری دریافت و آنها را طبق برنامه ای که در حافظه اش ذخیره شده پردازش می نماید و نتیجه عملیات را نیز از قسمت خروجی به صورت فرمانهایی به گیرنده ها و اجرا کننده های فرمان ، ارسال می کند.

وظیفه PLCقبلا بر عهده مدارهای فرمان رله ای بود که استفاده ازآنها در محیط های صنعتی جدید منسوخ گردیده است.اولین اشکالی که در این مدارها ظاهر می شودآن است که با افزایش تعداد رله ها حجم و وزن مدار فرمان بسیار بزرگ شده، همچنین موجب افزایش قیمت آن می گردد . برای رفع این اشکال مدارهای فرمان الکترونیکی ساخته شد ، ولی با وجود این هنگامی که تغییری در روند یا عملکرد ماشین صورت می گیرد لازم است تغییرات بسیاری در سخت افزار سیستم کنترل داده شود .

با استفاده از PLC تغییر در روند یا عملکرد ماشین به آسانی صورت می پذیرد، زیرا دیگر لازم نیست سیم کشی ها و سخت افزار سیستم کنترل تغییر کند و تنها کافی است چند سطر برنامه نوشت و به PLCارسال کرد تا کنترل مورد نظر تحقق یابد.

PLC ها سخت افزاری شبیه کامپیوتر دارند، البته با ویژگیهای خاصی که مناسب کنترل صنعتی است:
• در مقابل نویز حفاظت شده اند
• ساختار مدولار دارند که تعویض بخشهای مختلف آنرا ساده می سازد
• اتصالات ورودی- خروجی وسطوح سیگنال استاندارد دارند
• زبان برنامه نویسی آنها ساده و سطح بالاست
• تغییر برنامه در هنگام کارآسان است.

مقایسه سیستمهای کنترلی مختلف
به طور کلی چهار سیستم کنترلی وجود دارد:
1سیستمهای رله ای از قدیمی ترین سیستم کنترلی هستند. در این سیستمها کلیه عملیات کنترلی با استفاده از رله ها انجام می پذیرد.
2سیستمهای کنترلی مبنی بر مدارهای منطقی. در این سیستم ها از دروازه های منطقی و تراشه های کوچک برای پیاده سازی عملیات منطقی استفاده می شود.
3کنترل با کامپیو تر شخصی
4کنترل مبنی بر PLC.
در جدول زیر انواع سیستمهای کنترل کننده از جنبه های مختلف مقایه شده اند

برخی از معایب یا توجهات خاص در بکارگیری سیستمهای PLC
1.کاربردهایی با برنامه ثابت: شاید استفاده از PLC که قابلیت های برنامه ریزی زیادی دارد،در صورت نیاز نداشتن به آنهامقرون بصرفه نباشد مانند کنترل کننده های غلتکی/دنبالگر.برخی از سازندگان تجهیزات برای کاهش هزینه ها، هنوز از سیستمهای غلتکی مکانیکی استفاده می کنند.تغییر کارها غلتک ها بندرت تغییر می کند بنابراین قابلیت تغییر برنامه ریزی PLCها در اینجا جندان اهمیت ندارد

2ملاحظات محل کار: برخی پارامترهای محیط مانند: دمای بالا،ارتعاشات، تداخلات الکترو مغناطیسی ، عواملی هستند که کاربرد PLCها را محدود می کنند.
3عملکرد ایمن در برابر اشتباه : در سیستمهای رله ای فشردن کلید توقف، برق مدار را قطع می کند و همینطور قطع منبع برق، باعث خاموش شدن سیستم می شود. بعلاوه سیستهای رله ای هنگام وصل مجدد برق بطور خودکار روشن نمی شوند. البته این موضوع از طریق برنامه نویسی در مورد PLC نیز قابل اعمال است. اما در بعضی از برنامه های PLCممکن است برای متوقف ساختن یک وسیله نیاز به اعمال ولتاژ ورودی باشد ، این گونه سیستمهادر مقابل اشتباه ایمن نیستندالبته این نقص با افزودن رله های حفاظتی به سیستم PLC رفع می شود.

4عملکرد مدار ثابت: اگر سیستم مورد نظر هرگز نیاز به تغییر نداشته باشد ، یک سیستم کنترل ثابت (مانند غلتک مکانیکی) هزینه کمتری نسبت به PLCخواهد داشت. PLC ها در جاییکه بطور دوره ایی در عملیات تغییر ایجاد می شود، از کارایی بیشتری بر خوردارند.

برخی ازشرکت های سازنده PLC:
Siemens, AEG, Smar, ABB, Allen Bradly, Bosch, General Electric, Mitsubishi…
اجزای تشکیل دهنده plc
قسمتهای تشکیل دهنده یک سیستم PLCبه صورت زیر تقسیم می شود
• واحد منبع تغذیه PS(Power Supply)
• واحد پردازش مرکزی CPU
• حافظه
• ماژولهای ورودی
• ماژولهای خروجی
• ماژولهای تغییر شکل سیگنال
• ماژول ارتباط پروسسوری (Communication Processor(CP))
• ماژول رابط (Interface Module(IM))
• بدنه و قفسه ها (Racks and Chassis)

 

شکل 1-3:قسمتهای یک PLC
ماژول منبع تغذیه(PS):منبع تغذیه ولتاژهای مورد نیاز PLC را تامین می کند. این منبع معمولا از ولتاژهای 24Vdc و 110Vacیا 220Vac،ولتاژ 5Vdc را ایجاد می کند. ماکزیمم جریان قابل دسترسی منطبق با تعداد ماژولها ی خروجی مصرفی است. جهت دستیابی به راندمان بالا معمولا از منابع تغذیه سوئیچینگ استفاده می شود. برای تغذیه رله ها و محرکها (Actuator) معمولا از ولتاژ 24Vdc بصورت مستقیم و بدون هیچ کارت ارتباطی استفاده می شود.

واحد پردازش مرکزی یا CPU:وظیفه این واحد، دریافت اطلاعات از ورودیها، پردازش این اطلاعات مطابق دستورات برنامه و صدور فرمانهایی است که به صورت فعال یا غیر فعال کردن خروجی ها ظاهر می شود.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله کاربرد های حرارت دهی مادون قرمز در صنایع غ

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله کاربرد های حرارت دهی مادون قرمز در صنایع غذایی در word دارای 8 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله کاربرد های حرارت دهی مادون قرمز در صنایع غذایی در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله کاربرد های حرارت دهی مادون قرمز در صنایع غذایی در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله کاربرد های حرارت دهی مادون قرمز در صنایع غذایی در word :

چکیده

در سالهای اخیر حرارت دهی بوسیله امواج مادون قرمز از روش های نوینی است که پیشرفت زیادی در صنایع غذایی داشته است و در آینده نیز با توجه به مزایای آن در افزایش زمان ماندگاری مواد غذایی همراه با حفظ کیفیت حسـی و تغذیه ای، گسترش زیادی خواهد یافت. در این روش، انرژی حرارتی بصـورت الکترومغناطیسی انتقال می یابد و به وسیله ماده غذایی جذب می شود و حرارت ایجاد می شـــود. از جمله کاربردهای این فناوری می توان خشـــک کردن، پختن، کباب کردن، بلانچ کردن، پاســـتوریزاســـیون و اسـترلیزاسیون محصولات غذایی را نام برد. با توجه به مشکلات حرارت دهی مرسوم و کاربردهای زیاد حرارت دهی مادون قرمز در صنایع غذایی انتظار می رود که این فناوری بتواند جایگزین یا مکمل مناسبی برای فرایندهای حرارتی مرسوم باشد.

کلمات کلیدی: مادون قرمز، خشک کردن، بلنچینگ، پاتوژن

.1 مقدمه

حرارت دهی مادون قرمز به عنوان یک فناوری جدید حرارت دهی توجه زیادی را به خود جلب کرده است. محدوده کاربرد حرارت دهی مادون قرمز در صـنایع غذایی گسترده است و در مجموع استفاده از این فناوری باعث کاهش هزینه های اقتصادی فرایندهای غذایی می شود و در برخی موارد فرایند را نیز سرعت می بخشد.

امواج مادون قرمز در علم فیزیک به قسـمتی از طیف پرتوهای الکترومغناطیسـی گفته می شـود که دامنه طول موج آنها از بالای سرخ مرئی آغاز و تا امواج ماکروویو را در بر می گیرد. امواج این طیف در سـه دسـته تقسـیم بندی می شوند که شامل مادون قرمز نزدیک((NIR ،

مادون قرمز میانه((MIR و مادون قرمز دور((FIR که محدوده طول موج تقریبی آنها به ترتیب 0/78 – 1/4 ، 1/4 – 3 و 3 – 1000 میکرومتر اسـت.[31] در کل، جهت انجام فرایند های غذایی، از میان این سـه طیف مادون قرمز، بیشـتر از FIR اسـتفاده می شـود زیرا بیشتر ترکیبات غذایی، انرژی تابشی طبقه FIR را جذب می کنند.[32]

انتقال حرارت معمولا به یکی از سه روش هدایت، جابجایی یا تشعشعی انجام می شود. در روش حرارت دهی رایج که از احتراق سوخت ها یا از مقاومتهای الکتریکی اسـتفاده می شـود، معمولا حرارت در اطراف ماده ای که قرار اسـت گرم شود فراهم می شود تا با تماس با ماده به درون بافت نفوذ کند اما در روش حرارت دهی با امواج مادون قرمز، انرژی بصــورت الکترومغناطیســی انتقال می یابد و به وســیله ماده غذایی جذب می شــود. در ســال های اخیر، تلاش های تحقیقاتی موثر و گســترده ای در حوزه کاربرد حرارت دهی IR انجام شــده اســت. از جمله کاربردهای آن می توان خشک کردن، پختن، کباب کردن، بلانچ کردن، پاستوریزاسیون و استرلیزاسیون محصولات غذایی را نام برد.

.2 کاربردهای حرارت دهی مادون قرمز در عملیات فراوری غذا

.12 خشک کردن و کاهش آب

حرارت IR در فناوری خشـک کردن استفاده می شود و کار و تحقیقات گسترده ای روی آن انجام شده است. در صنعت غذا انتظار می رود که اسـتفاده از خشـک کن IR جهت نشـان دادن یک فرایند جدید برای تولید غذاهای خشـک شـده با کیفیت بالا و قیمت پایین کاربرد بیشـتری پیدا کند.[31] این کاربرد تکنولوژی اشـعه IR برای غذاهای آبگیری شـده دارای مزایای متعددی است که شامل کاهش زمان خشک کردن، منبع انرژی جایگزین، افزایش بهره وری انرژی، دمای یک دسـت در محصـول در طول خشـک کردن، کیفیت بهتر محصـول تولید شده، درجه بالای پارامترهای کنترل فرایند و صرفه جویی در فضا به همراه تمیزی محیط کار5]و27و31و.[26 عملیات خشک کردن در سالهای اخیر موفقیت های چشـمگیری جهت خشـک کردن میوه و سـبزیجات داشـته اسـت. خشـک کردن جلبکهای دریایی، سـبزیجات، تکه های ماهی و ماکارونی نیز در تونلهای خشـک کن IR انجام شـده است. خشک کردن IR در آنالیز غذا جهت اندازه گیری محتوای آب در محصولات غذایی کاربرد پیدا کرده اســت10]و.[3 به طور کلی مواد جامد در یک ســطح نازک، اشــعه IR را جذب می کنند. با این حال، اشــعه به اعماق مواد متخلخل مرطوب نفوذ کرده و این انتقال بستگی به محتوای رطوبتی دارد.[23] محاسبات تئوریکی نشان می دهد که خشک کردن IR متناوب

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   51   52   53   54   55   >>   >