پروژه دانشجویی گزارش کارآموزی کارگاه ریخته گری در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی گزارش کار‌آموزی کارگاه ریخته گری در word دارای 32 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی گزارش کار‌آموزی کارگاه ریخته گری در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی گزارش کار‌آموزی کارگاه ریخته گری در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی گزارش کار‌آموزی کارگاه ریخته گری در word :

موضوع : گزارش کار – کار آموزی تابستان : 87-86
من دوره کار آموزی خود را که به مدت 288 ساعت بود و به مدت دو ماه طول کشید را در کارگاه ریخته گری جهاد دانشگاهی مشهد واقع در دانشگاه فردوسی گذراندم.
این کارگاه صنعتی تولید قطعات کارخانه کمباین سازی اراک را برعهده داشت.

این کارگاه از قسمتهای مختلفی از قبیل : کارگاه ریخته گری، کارگاه مدل سازی، کارگاه تراش کاری، کارگاه جوش، آزمایشگاه مصالح قالبیگری، آزمایشگاه متالوگرافی و آزمایشگاه کنترل کیفیت و انبار قطعات تشکیل شده بود. این کارگاه دارای 20 نفر پرسنل بود که در قسمتهای مختلف کارگاه مشغول به کار بودند.
– اهم فعالیت هایی که ما در کارگاه انجام می دادیم به شرح زیر است :

– شارژ کوره : ابتدا کوره را روشن کرده و به مدت 20 دقیقه کار می کند تا پیش گرم شود سپس kgr 120 چدن به صورت ترکیبی از قراضه و شمش به آن اضافه می شود.
– پرس قطعات : دو قطعه توسط پرس به هم متصل می شوند به طوریکه پس از قرار دادن قطعات زیر دستگاه پرس هرگاه نیرو به kn 700 رسید، قطعات پرس می شوند.
– ریختن مذاب از کوره به پاتیل : ابتدا قبل از اینکه مذاب آماده شود، پاتیل را به مدت min 15 پیش گرم کرده، سپس دریچه کوره را که قبلاً با ماسه بسته شده بود باز کرده، کوره چرخیده و مذاب به پاتیل منتقل می شود.

– اضافه کردن سلاکس به منظور خالص سازی مذاب و آخال گیری : ابتدا سلاکس را به داخل پاتیل ریخته، به مدت چند ثانیه مذاب هم خورده و سرباره خارج می شود.
– سپس مذاب آماده ریختن در داخل قالبها می باشد، باید توجه داشت که مذاب باید به آرامی در داخل قالب ریخته شود.

– قبل از ریختن مذاب در داخل قالب به دلیل اینکه چدن نیروی زیادی را به درجه بالایی وارد می کند، روی قالبها شمش چدن قرار داده تا از بلند شدن قالب جلوگیری شود.
– عملیات حرارتی قطعات دیسکی شکل : ابتدا منطقه ای از قطعه که تحت فشار زیاد در کار قرار دارد توسط شعله تا دمای (700 – 600) گرم شده و سپس با آب سریع سرد می شود.

– جدا کردن لاتون ها از یکدیگر : لاتون ورقه های مسی بسیار نازکی هستند که بین دو دیسک قرار گرفته و پس از پرس قطعات باعث جوش و متصل شدن دو قطعه می شود.
– یکی از قطعاتی که جزو اصلی ترین قطعات تولیدی در کارگاه بود، بدنه اصلی نام داشت که پس از اینکه تراشکاری، رنگ کاری و بقیه کارهای قطعه بدنه اصلی تمام شد باید برای آن بوش گذاشت.

– به نحویکه ابتدا یک بوش توسط گیج کوبیده شده و یک بوش دیگر را توسط گیچ دیگر می کوبند.
– رنگ کاری قطعات بشقابی : پس از عملیات تراشکاری و سنگ زنی توسط پمپ رنگ قطعات رنگ کاری می شوند.
– قطعه بدنه اصلی شامل چند سوراخ می باشد که این سوراخ ها توسط ماهیچه هایی به وجود می آیند که این ماهیچه ها از جنس ماسه co2 می باشد.
– پرسنل کارگاه عبارتند از :
1- مدیریت مجموعه : جناب مهندس صادقی
2- مدیریت کارگاه : جناب آقای مدرس

مقدمه
بنا به تعریف ریخته گری عبارتست از هر نوع تغییر شکلی در فلزات و آلیاژها از طریق ذوب فلز (آلیاژ) و ریختن آن در محفظه ای به نام قالب. از تعریف فوق استنباط می شود که شکل دادن فلزات از طریق اکستروژن و یا Metallurgy Poeder را نمی توان ریخته گری دانست.
از طرف دیگر تعریف فوق فقط شکل مهندسی قطعه . ابعاد آن را مورد نظر قرار داده است، در حالیکه قطعات صنعتی علاوه بر شکل و اندازه باید خواص مکانیکی فیزیکی و شیمیایی معینی را در حد تغییرات مجاز داشته باشد بدیهی است خواص مذکور به ترکیب شیمیایی آلیاژ نوع ساختار و حضور ناخالصی، آخالها و عیوب درونی دیگر بستگی دارد و بنابراین تعریف ریخته گری علمی نیازمند تأکید بر چنین مشخصاتی نیز می باشد لذا :
ریخته گری عبارتست از شکل دادن فلزات و آلیاژها از طریق ذوب فلز (آلیاژ) و ریختن آن در محفظه ای بنام قالب تاپس از انجماد و عملیات لازم بعدی، شکل، اندازه و خواص مورد نظر و خواسته را ایجاد نماید.
مزایای صنعت ریخته گری : الف : ارزش اقتصادی – با توجه به سرعت تولید و امکان تولید، فرآیندهای تمام شده اجسام ریخته گری نسبت به سایر روشهای شکل دادن کاهش یافته و از نظر اقتصادی مطلوب می گردد.
ب – امکان ساخت – اجسامیکه دارای شکلهای پیچیده خارجی و داخلی هستند و بطرق دیگر تهیه آنها امکان ندارد فقط با طریقه ریخته گری قابل تولید می باشند.
ج- سرعت تولید
هـ – تشکیل چند قطعه متشکل ایجاد خواص مکانیکی لازم : امکان تولید قطعات بسیار سنگین
ریخته گری یکی از روش های شکل دهی قطعات بدون براده برداری می باشد. در دنیای امروز که عصر صنعت و فن آوری است، دستگاه ها و تجهیزات متنوع و پیشرفته ای برای شکل دادن قطعات فلزی ابداع گردیده است. با این وجود از آنجا که اغلب فلزات و آلیاژهای آنها قابلیت ریخته گری دارند، از این روش می توان برای تولید قطعات ساده و نیز قطعات پیچیده ای که تهیه آنها با روش های دیگر دارای هزینه زیاد است استفاده کرد و از اهیمت این صنعت که میراث کهن بشر بوده است و از آن به عنوان یک هنر و حرفه یاد می شود و هرگز کاسته نشده است.

آشنایی با کارگاه ریخته گری
کارگاه ریخته گری شامل دو قسمت قالبگیری و ذوب می باشد که در مورد هر قسمت توضیح داده می شود.
– قالبگیری :

– ابزار آلات این قسمت عبارتند از : مواد قالبگیری، انواع درجه، محل، جعبه ابزار و مخلوط کن ماسه قالبگیری، که توسط این ابزار آلات و مواد، مدل مورد نظر توسط دانشجویان قالبگیری شده و برای ذوب ریزی آماده می گردد.
– مواد قالبگیری :

– مواد قالبگیری کارگاه : ماسه سیلیسی با دانه بندی AFS60 و بنتونیت، پودر زغال و آب می باشد که برای آماده سازی و مخلوط کردن مواد فوق از دستگاه میکسر ماسه قالبگیری که ظرفیت آن kg 150 می باشد، استفاده می گردد.
نحوه مخلوط کردن و آماده سازی مواد قالبگیری به این صورت است که بعد از ریختن ماسه در میکسر به ترتیب 5% بنتونیت، 5% آب و 2% پودر زغال به آن اضافه کرده و حدود 5 دقیقه عمل مخلوط کردن را ادامه می دهند که پس از آن مخلوط ماسه قالبگیری، آماده قالبگیری می باشد.

درجه :
درجه محفظه ای است که در آن مواد قالبگیری فشرده می شود و دارای اندازه، شکل هندسی و نیز جنس های مختلفی (چوب، آلومینیوم، چدن و فولاد) می باشند. خصوصیتی که در انواع درجه ها ثابت است جفت بودن آنها است که همگی از یک جفت نری و مادگی تشکیل شده اند . اندازه و شکل هندسی درجه ها با توجه به اندازه مدل انتخاب می شوند.
مدل : مدل شکل تقریبی قطعه مورد نظر است.

جعبه ابزار قالبگیری:
جعبه ابزار قالبگیری، شامل ابزار آلات مورد نیاز برای قالبگیری دستی می باشد که شامل کوبه دو طرفه (دستی)، الک ماسه، ابزار قاشقی، سرکج (پاشنه ای)، کیسه پودر تالک (پودر جدایش)، لوله راهگاه، خط کش فلزی و سیخ هوا می باشد.
ذوب :

قسمت ذوب کارگاه شامل کوره های ذوب و وسایل ذوب گیری می باشد.
کوره های بوته ای (زمینی) :

کوره بوته ای جهت ذوب فلزات غیر آهنی و چدن بکار می رود و نحوه کار آن به این صورت است که مواد بار را داخل بوته ریخته و بوته را توسط ابزار دو طرفه داخل محفظه کوره روی زیر بوته ای قرار می دهند، مواد سوختی (مازون، گازوئیل) را توسط فارسونگاه و هوای فشرده به صورت پودر به داخل محفظه کوره فرستاده و آن را مشتعل می کنند. شعله به دور بوته چرخیده و از قسمت فوقانی آن خارج می گردد. در اثر انتقال حرارت از جداره بوته به مواد بار، مواد بار ذوب می شود.
جداره کوره به شکل استوانه ای است که قسمت خارجی آن ورق فولادی رول شده است که روی سه پایه فولادی قرار گرفته است. داخل ورقه فولادی آجر نسوز شاهوتی چیده می شود . جنس بوته اغلب کاربید سیلسیم (SIC) و بندرت گرافیک می باشد.

کوره های شعله ای (دوار) :
کوره شعله ای اکثراً در کشور ایران برای ذوب انواع چدن ها استفاده می شود و نحوه کار آن به این صورت است که مواد بار (شارژ) را از انتهای کوره (قسمت خروجی مواد احتراق) وارد کوره می کنند و سوراخ هایی که در قسمت شکم کوره وجود دارند را توسط ماسه قالبگیری پر می کنند. مواد سوختی که (مازوت یا گازوئیل) توسط فارسونکاه و هوای فشرده به صورت پودر از قسمت ابتدایی کوره وارد شده و آن را منتقل می کند.

شعله از ابتدای کوره وارد و بعد از تماس با مواد شارژ از قسمت انتهایی آن خارج می شود در اثر تماس مستقیم شعله با مواد بار، مواد بار ذوب می شوند. برای تخلیه ذوب از کوره یکی از سوراخ را باز و با چرخاندن کوره مواد مذاب وارد بوته می شود. جداره خارجی بدنه کوره ورق رول شده فولادی و جداره داخلی آن مواد کوبیدنی نسوز (ماسه سیلسی، به علاوه چسب سیلیکات سدیم) می باشد. جداره داخلی کوره بعد از 500 تا 600 بار ذوب گیری باید تخریب شود و ماده جدید نسوز کوبیده شود. بوته های مورد استفاده در این نوع کوره ها ورق نازک فولادی می باشد که توسط مواد نسوز داخل آن عایق بندی می شود و یکی از مزایای آن در مقایسه با کوره های بوته ای هزینه پایین تعمیر و نگهداری آن می باشد.
ابزار آلات ذوب :
ابزار آلات ذوب عبارتند از :
– پاتیل، بوته، انبر دو طرفه، کمچه، سرباره گیر، ابزار گاز زدایی، وزنه و غیره می باشد.
نکات ایمنی :
الف ) در هنگام حمل قراضه ها، قطعات ، قطعات برگشتی و غیره برای ذوب و همچنین در هنگام حمل مذاب حتماً از دستکش، کفش مخصوص، لباس کار و عینک محافظ استفاده کنید.
ب) ماسه قالگیری را قبل از استفاده الک کنید تا قطعات نوک تیزی که در هنگام قالبگیری به دست و یا بدنه قالب آسیب می رسانند، جدا شوند.
ج) درجه های خالی، جعبه ماهیچه ها و مدل را در جای مناسب قرار دهید، تا امکان سقوط و ایجاد آسیب به آنها و یا اشخاصی که در کارگاه کار می کنند وجود نداشته باشد.
د) گازی که در هنگام بار ریزی از قالب های ماسه ای متصاعد می شود، حاوی مقادیری گاز سمی بوده و خروج این گاز در اکثر موارد توام با شعله می باشد، لذا ضمن توجه به این مطلب لازم است که هوای موجود در کارگاه را با روشی مناسب تهویه کرد.

هـ) قبل از اطمینان کامل از سرد بودن قطعه ریخته شده آن را با دست لمس نکنید.
و) کلیه وسایلی که با مذاب تماس دارند، بایستی کاملاً خشک باشند، در غیر اینصورت در اثر تماس با مذاب، آب آنها به سرعت تبخیر شده و امکان پاشیدن مذاب به اطراف وایجاد سانحه وجود دارد.

ز) بی احتیاطی در مواقع پا کردن و زدودن ماسه ها از اطراف قعطه ریخته شده می تواند باعث آسیب دیدن چشم شده و نیز امراضی را تولید کند که ناشی از وجود ذرات سیلیس معلق در هوا می باشند، لذا توصیه می شود که ضمن استفاده از عینک محافظ و تهویه محیط، با پاشیدن آب و مرطوب نگه داشتن محیط کارگاه از انتشار ذرات سیلیس دار جلوگیری نمایید.

انواع قالبگیری:
یک قالب ریخته گری عبارتست از حجمی شامل مشخصات عمومی زیر :
الف) محفظه ای که قابلیت ساخت مجدد جهت تولید تعداد معینی از قطعات ریختگی با شکل و اندازه معین را داشته باشد.
ب) در طول زمان پر کردن قالب تغییر شکل ندهد و بتواند حرارت مذاب را به نحوی خارج نماید که بهترین خواص ریخته گری را شامل باشد.
ج) ساخت و استفاده از آن در بهترین شرایط اقتصادی ممکن باشد.

قالب ها یا مواد قالب را می توان به دو دسته بزرگ تقسیم نمود :
1) قالب های فلزی یا دایمی که به دفعات زیادی قابل استفاده می باشد.
2) قالب های ماسه ای یا موقت یا غیر دایمی که پس از هر بار تولید احتیاج به ساخت مجدد دارند.
– قالب های غیر دایمی (موقت) :
– قالب گیری دستی :
با وجود پدید آمدن ماشین آلات و وسایل مدرن قالبگیری هنوز هم بعضی از مدل ها را به وسیله دست قالبگیری می کنند، در کارخانجات مدرن ریخته گیری به دلایلی نظیر تعداد کم قطعه ریخته گری و یا بزرگ یا خیلی بزرگ بودن قطعات هنوز هم قالبگیری دستی به کار می رود.
توجه : در کشور ایران به علت وجود کارگاه های کوچک ریخته گری، اغلب قطعات بوسیله قالبگیری دستی ریخته گری می شوند و فقط چندین کارخانه بزرگ ریخته گری وجود دارند که از روش های قالبگیری ماشینی استفاده می کنند.
قالبگیری با درجه :
برای قالبگیری دستی با مدل های چوبی، فلزی، پلاستیکی و نظایر آن از درجه استفاده می شود و بستگی به چگونگی سطح جدایش مدل دو تا چند درجه بکار می رود. به عنوان مثال برای قالبگیری مدل های دو پارچه از دو لنگه درجه استفاده می شود که یکی را نیم درجه زیرین و دیگری را نیم درجه رویی می گویند.
قالبگیری زمینی روبار :
ماسه الک شده را در داخل گود زمین ریخته و می کوبند و یا اینکه ماسه را به داخل گود زمین شوت می کنند، پس از انجام یکی از عملیات فوق سطح ماسه را به وسیله تسمه (شمش) صاف و تراز سپس مدل را با فشار در داخل آن فرو برده و آن را قالبگیری می کنند.
مدل هایی که برای قالبگیری به روش روباز بکار می روند باید دارای سطح یکنواخت (سطح رویی مدل در یک خط مستقیم باشد) قالبگیری زمینی روباز یک روش بسیار قدیمی است و امروز از آن بیشتر برای ریخته گری قطعات کم ارزش نظیر قانچاق ها، آرماتورها و امثال آنها استفاده می کنند.
قالبگیری زمینی روبسته :
تفاوت آن با قالبگیری زمینی روباز بکار بردن یک لنگه درجه است و یا به عبارت دیگر در قالبگیری زمینی روبسته قالب زیری را زمین و قالب رویی را درجه تشکیل می دهد، مدل هایی که برای قالبگیری با این روش بکار می روند، اسکلتی، شابلونی و یا توخالی هستند، مدل های بزرگ اسفنجی را نیز با این روش قالبگیری می کنند، موادی که برای قالبگیری به کار می روند ماسه یا سیمان است برای فشرده کردن مواد قالبگیری از روش های شوت کردن و یا کوبیدن استفاده می شود. قالب رویی باید مجهز به سیستم راهنما باشد تا در هنگام قرار دادن قالب رویی به روی قالب زیری جابجایی رخ ندهد زیرا که جابجا قرار گرفتن قالب باعث پله دار شدن قطعه می گردد.
ماهیچه سازی :
تعریف ماهیچه : ماهیچه قسمتی از قالب است که سوراخ و شکاف داخل جسم ریختگی ایجاد می کند و بیشتر به ماسه ای گفته می شود که بوسیله جعبه ماهیچه تهیه شده و پس از سفت شدن و خارج کردن آن از داخل ماهیچه مورد استفاده قرار می گیرد . هر ماهیچه شامل دو قسمت بدنه ماهیچه و تکیه گاه ماهیچه می باشد.
الف) ماسه ماهیچه CO2 :
در این نوع ماسه ماهیچه از ماسه سیلیسی با چسب سیلیکات سدیم (مایع) استفاده می گردد که عامل فعال کننده چسب گاز CO2 می باشد.
روش تهیه :
ابتدا مقداری ماسه سیلیسی با مش بالا برداشته و مقدار 5% درصد وزنی آن چسب سیلیکات سدیم به آن اضافه نمایید، به وسیله دست چسب را با ماسه طوری مخلوط کنید که ماسه تهیه شده به هیچ عنوان بدست نچسبد. لازم به توضیح است که در کارخانجات عمل مخلوط کردن چسب با ماسه توسط میکسر ماسه ماهیچه ای انجام می گیرد. بعد از مخلوط شدن چسب با ماسه آن را داخل جعبه ماهیچه ریخته و کمی آن را فشرده سازید، در مرحله بعد چند کانال هوا داخل آن تعبیه کنید و گاز CO2 را به مقدار کمی از کانال های هوا به داخل مخلوط ماسه بدهید. دو نیمه جعبه ماهیچه را از هم جدا کرده و دمیدن نهایی گاز CO2 را آغاز کنید تا ماهیچه سفت شود و سپس ماهیچه را از یک نیمه ماهیچه خارج کنید.

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی پاورپوینت کنترل الکتریکی در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

توجه : این پروژه به صورت فایل power point (پاور پوینت) ارائه میگردد

 پروژه دانشجویی پاورپوینت کنترل الکتریکی در word دارای 50 اسلاید می باشد و دارای تنظیمات کامل در Power Point می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل پاور پوینت پروژه دانشجویی پاورپوینت کنترل الکتریکی در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است


لطفا به نکات زیر در هنگام خرید

دانلود پاورپوینت کنترل الکتریکی

توجه فرمایید.

1-در این مطلب، متن اسلاید های اولیه 

دانلود پاورپوینت کنترل الکتریکی

قرار داده شده است

 

2-به علت اینکه امکان درج تصاویر استفاده شده در پاورپوینت وجود ندارد،در صورتی که مایل به دریافت  تصاویری از ان قبل از خرید هستید، می توانید با پشتیبانی تماس حاصل فرمایید

3-پس از پرداخت هزینه ، حداکثر طی 12 ساعت پاورپوینت خرید شده ، به ادرس ایمیل شما ارسال خواهد شد

4-در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل اسلاید ها میباشد ودر فایل اصلی این پاورپوینت،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد

5-در صورتی که اسلاید ها داری جدول و یا عکس باشند در متون زیر قرار داده نشده است


بخشی از متن پروژه دانشجویی پاورپوینت کنترل الکتریکی در word :

اسلاید 1 :

مهندسی برق

برگشت از هر فاز در فصل 7 محاسبه گردیده شد.تولیدات گشتاور احتیاج به کنترل الکتریکی از جریان ها در هر سیم پیچ فاز موتور دارد.

در این قسمت گشتاور تولید شده در یک موتور مغناطیسی پایدار در مدارات الکتریکی قدرت  مورد مطالعه می با شد.در حالیکه این مدارها نیاز های ذاتی هستند و آنها می توانند نیازهای اصول اولیه از موتور را برآورده کنند.

به همین دلیل توجه این فصل به این است که نیازهای موتور نسبت به کدام تولیداتی است که سیستمهای الکترونیکی قدرت می تواند داشته باشد

اسلاید 2 :

گشتاور

1-8)   اساس تولیدات گشتاور

برای تولید کردن گشتاور باید تمام اصول را رعایت کرد که این اصول بر گرفته از کاملترین علوم و مفاهیم انرژی که در ابتدای فصل 3 وبا (343) شرح داده شد می باشد.
هر سیم پیچ فاز موتور از یک قسمت مقاومتی و یک قسمت القایی ویک  برگشت تشکیل شده است.

اسلاید 3 :

موتورهای تک فاز نسبت به موتورهای سه فاز دارای سیم پیچی بیشتری هستند و منبع انرژی باید بین تمام فازها به طور همزمان تقسیم شود که در مورد موتورهای سه فاز به صورت زیر شرح می‌دهیم:

ex و ixبه طوریکه x=a,b,c مربوط به EMF های برگشت و جریانها مربوط به موتورهای سه فاز a,b,c هستند.

EMF های برگشت رابطه خطی باr  w دارند.EMF های برگشت در رابطه 1-8 را می‌توان به صورت زیر نوشت.

ex=kxw

Kx برابر است با سرعت مستقل به شکل EMF برگشت که هر واحد             برابر           است به این ترتیب می‌توان به صورت زیر نوشت:

اسلاید 4 :

موتورهای تک فاز نسبت به موتورهای سه فاز دارای سیم پیچی بیشتری هستند و منبع انرژی باید بین تمام فازها به طور همزمان تقسیم شود که در مورد موتورهای سه فاز به صورت زیر شرح می‌دهیم:

ex و ixبه طوریکه x=a,b,c مربوط به EMF های برگشت و جریانها مربوط به موتورهای سه فاز a,b,c هستند.

EMF های برگشت رابطه خطی باr  w دارند.EMF های برگشت در رابطه 1-8 را می‌توان به صورت زیر نوشت.

ex=kxw

Kx برابر است با سرعت مستقل به شکل EMF برگشت که هر واحد             برابر           است به این ترتیب می‌توان به صورت زیر نوشت:

اسلاید 5 :

به دلیل این منشاهای مختلف، 2 موتور به صورت اشتباه نسبت به نوع دیگر فرض شده‌اند. چه اختلافی بین ریاضیات به طور عادی برحسب شرح انها وجود دارد؟ جاروبکهای موتور DC در واژه‌ی مانند گشتاور ثابت و محتوی EMF برگشت شرح داده شده اند. اگرچه موتور همزمان مغناطیسی پایدار در واژه هایی مانند فاصله هوایی MMF چرخان شرح داده شده است.

در بخش‌هایی که دنبال کردایم هر کدام از انواع موتورها می‌خواهند به خوبی فرم‌های عمومی و نرمالی که EMF برگشت به صورت سری‌های فوریه نشان داده شده است مورد بحث قرار بگیرد.

اسلاید 6 :

2-8- درایور موتور DC، Brushless

تولیدات گشتاور ایده‌ال: همانطور که قبلاً گفتیم یک موتور DC بدون جاروبک به طور عمومی موتوری را که EMF برگشت چند ضلعی نامتقارن می‌باشد را شرح می‌دهد. برای این حالت جریانهای فازی که دارای  پالسهای مستطیلی هستند بعضی مواقع دارای جریانهای با موجهای مربیع نامشخص می‌باشند. که (3-8) می‌تواند برحسب تولیدات گشاور برای این موتور شرح داده شود. این گروه شکلها سه فاز A,B,C  شکل
 2-8 مشخص تر هستند. در این شکل EMF برگشت i و e که به وسیله سرعت جدا شده‌اند. 2/3سیکل شکل نامنظم را شامل می‌شوند.

که برای هر          شکل EMF برگشت          می‌باشد. 

جریانی که با هر EMF برگشت مطابقت دارد دارای پالسهای مستطیلی 2/3سیکل می‌باشد.

اسلاید 7 :

بخشهای غیر صفر دارای پالسهای در یک راستا با بخشهای صافی در شکلهای EMF برگشت می‌باشد. گشتاور ثابت تولید شده در ستون شکل 2-8 نشان داده شده است.

هر بخش بیش از        جریان مثبت در یک فاز، منفی جریان در فاز دیگر و هیچ جریانی در فاز سوم است.

حروف زیر خط گشتاور ثابت دلالت بر دو فاز حامل جریان، باoverbar که دلالت بر جریان منفی فاز از یک مرحله است دارد.

هر         که در آن EMF برگشت در یک فاز باعث انتقال می‌شود، جریان در یک فاز بدون تغییر باقی می‌ماند. در حالیکه جریانی که به دیگری می رود صفرشده و جریان سه تای دیگر غیر صفر است.

بیش از           شش انتقال و یا Commutations قبل از تکرار توالی وجود دارد. به عنوان یک نتیجه، این درایو موتور اغلب یک درایو شش گام نادیده می‌شود.

 

 

اسلاید 8 :

در صورتیکه دامنه شکل EMF برگشت i و e و MEF های برگشت با سرعت       تقسیم شده   در شکل 2-8، KP و دامنه جریان ip است که گشتاور تولید شده توسط تنظیمات درایو موتور DC بدون جاروبک است.

 بطوریکه گشتاور ثابت و تناسب با دامنه جریان است. ضریبz در رابطه 4-8 به دلیل دو مرحله تولید گشتاور برابر با kpip در تمام لحظات است.

درخواست تجدیدنظر اساسی این درایو موتور بدون جاروبک DC پیکربندی این است که بازخورد موقعیت نیاز به شناسایی کموتاسیون اشاره هر        دارد.

اسلاید 9 :

در نتیجه دستگاههای  اثر هال ساده که می‌تواند مورد استفاده قرار گیرد، به شناسایی نقاط کموتاسیون است. اگر دستگاه اثرهال به درستی با EMFهای برگشت که تراز وسط قرار دارد، برای پردازش سیگنال‌های دستگاه اثر هال به راحتی می‌توانید سیگنال منطبق که انتقال قدرت در نقاط کموتاسیون مورد نظر رخ می‌دهد را بدست آورید.

اسلاید 10 :

ثابت موتور

با توجه به گشتاور تولیدی در شکل (4-8)، ثابت Km موتور برای پیکربندی موتور DC می‌تواند با محاسبه تلفات متحمل شده Ri2 بدست آید/ ارزش جریانهای Rms پالس مستطیلی ایده ال در شکل 2-8 به صورت
                  نشان داده شده است.

این جریان از طریق مقاومت سه فاز تولید تلفات شکل Ri2 از P= 3i2rmsRph (6-8) جاری می‌شود جایگزین 4-8 و 6-8 به بیان ثابت موتور (4-40) می‌دهد

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله ASN.1 در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله ASN.1 در word دارای 81 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله ASN.1 در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : توضیحات زیر بخشی از متن اصلی می باشد که بدون قالب و فرمت بندی کپی شده است

 

بخشی از فهرست مطالب پروژه پروژه دانشجویی مقاله ASN.1 در word

مقدمه

امنیت تجهیزات شبکه

1‌‌ـ‌‌1 افزونگی در محل استقرار شبکه

2‌‌ـ‌‌1 توپولوژی شبکه

الف – طراحی سری

ب – طراحی ستاره‌ای

ج – طراحی مش

3‌‌ـ‌‌1محل‌های امن برای تجهیزات

4‌‌ـ‌‌1 انتخاب لایه کانال ارتباطی امن

5‌‌ـ‌‌1 منابع تغذیه

6‌‌ـ‌‌1 عوامل محیطی

امنیت منطقی

1‌‌ـ‌‌2 امنیت مسیریاب‌ها

مدیریت پیکربندی

3‌‌ـ‌‌2  کنترل دسترسی به تجهیزات

4‌‌ـ‌‌2 امن سازی دسترسی

5‌‌ـ‌‌2 مدیریت رمزهای عبور

3) ملزومات و مشکلات امنیتی ارائه دهندگان خدمات

1‌‌ـ‌‌3 قابلیت‌های امنیتی

3‌‌ـ‌‌2 مشکلات اعمال ملزومات امنیتی

مفاهیم امنیت شبکه

1‌‌ـ‌‌ منابع شبکه

2‌‌ـ‌‌ حمله

3‌‌ـ‌‌ خلیل خطر

4ـ سیاست امنیتی

5‌‌ـ‌‌ طرح امنیت شبکه

6‌‌ـ‌‌ نواحی امنیتی

بهبود قابلیت های امنیتی IE توسط Windows XP SP

نوار اطلاعات

مسدود کننده Pop‌‌ـ‌‌up

مدیریت Add‌‌ـ‌‌on

نقص‌های بحرانی

احتیاط بیشتر مشتریان

ضعف امنیتی کربروس

سرویس پک

گزارش CERT/CC از وضعیت امنیت شبکه در سال 2003

کرم اینترنتی W32/Sobig.F

مهمترین شکافهای امنیتی سال 2003

جمع بندی

سرریز بافر در ISC DHCPD

خطای Double Free در سرور CVS

سرریز بافر در سرویس Locator ویندوز

کرم MS‌‌ـ‌‌SQL Server

چند خطای امنیتی در سرور اوراکل

چند خطای امنیتی در پیاده سازی پروتکل SIP

سرریز بافر در SendMail

حمله به سرویس اشتراک فایل در ویندوز

سرریز بافر در یکی از DLL های اصلی ویندوز

سرریز Integer در یکی از توابع کتابخانه ای SUN

چند خطای امنیتی در Lotus

سرریز بافر در SendMail

چند خطای امنیتی در Snort

سرریز بافر در یکی از توابع تبدیل HTML در ویندوز

شکاف امنیتی در CISCO IOS

سرریز بافر در سرویس RPC ویندوز

دسترسی عام به Exploit مربوط به خطای امنیتی CISCO

سرریز Integer در DirectX

دسترسی عام به Exploit مربوط به سرریز بافر در RPC ویندوز

کرم Blaster

مشکل امنیتی سرور FTP مربوط به پروژه GNU

چند شکاف امنیتی در IE

شکاف امنیتی در RPCSS ویندوز

شکاف امنیتی در مدیریت بافرها در OPENSSH

سرریز بافر در SendMail

چند شکاف امنیتی در پیاده سازی SSL و TLS

چند شکاف امنیتی در ویندوز و Exchange

سرریز بافر در سرویس WorkStation ویندوز

پنجره آسیب پذیری، دلیلی برای هک شدن

روش‌های معمول حمله به کامپیوترها

1‌‌ـ‌‌ برنامه‌های اسب تروا

2‌‌ـ‌‌  درهای پشتی و برنامه‌های مدیریت از راه دور

3‌‌ـ‌‌ عدم پذیرش سرویس

4‌‌ـ‌‌ وساطت برای یک حمله دیگر

5‌‌ـ‌‌ اشتراکهای ویندوزی حفاظت‌نشده

6‌‌ـ‌‌ کدهای قابل انتقال (Java ، JavaScript و ActiveX)

7‌‌ـ‌‌ اسکریپتهای Cross‌‌ـ‌‌Site

8‌‌ـ‌‌ ایمیلهای جعلی

9‌‌ـ‌‌ ویروسهای داخل ایمیل

10‌‌ـ‌‌ پسوندهای مخفی فایل

11‌‌ـ‌‌  سرویس گیرندگان چت

12‌‌ـ‌‌ شنود بسته های اطلاعات

پراکسی چیست؟

پراکسی با Packet filter تفاوت دارد

پراکسی با Stateful packet filter تفاوت دارد

پراکسی ها یا Application Gateways

منابع

1‌‌ـ‌‌1 افزونگی در محل استقرار شبکه

یکی از راه‌کارها در قالب ایجاد افزونگی در شبکه‌های کامپیوتری، ایجاد سیستمی کامل،‌ مشابه شبکه‌ی اولیه‌ی در حال کار است

در این راستا، شبکه‌ی ثانویه‌ی، کاملاً مشابه شبکه‌ی اولیه، چه از بعد تجهیزات و چه از بعد کارکرد،‌ در محلی که می‌تواند از نظر جغرافیایی با شبکه‌ی اول فاصله‌ای نه چندان کوتاه نیز داشته باشد برقرار می‌شود. با استفاده از این دو سیستم مشابه، علاوه بر آنکه در صورت رخداد وقایعی که کارکرد هریک از این دو شبکه را به طور کامل مختل می‌کند (مانند زلزله) می‌توان از شبکه‌ی دیگر به طور کاملاً جایگزین استفاده کرد، در استفاده‌های روزمره نیز در صورت ایجاد ترافیک سنگین بر روی شبکه، حجم ترافیک و پردازش بر روی دو شبکه‌ی مشابه پخش می‌شود تا زمان پاسخ به حداقل ممکن برسد

با وجود آنکه استفاده از این روش در شبکه‌های معمول که حجم جندانی ندارند، به دلیل هزینه‌های تحمیلی بالا، امکان‌پذیر و اقتصادی به نظر نمی‌رسد، ولی در شبکه‌های با حجم بالا که قابلیت اطمینان و امنیت در آنها از اصول اولیه به حساب می‌آیند از الزامات است

 2‌‌ـ‌‌1 توپولوژی شبکه

طراحی توپولوژیکی شبکه،‌ یکی از عوامل اصلی است که در زمان رخداد حملات فیزیکی می‌تواند از خطای کلی شبکه جلوگیری کند

در این مقوله،‌ سه طراحی که معمول هستند مورد بررسی قرار می‌گیرند

الف – طراحی سری

در این طراحی با قطع خط تماس میان دو نقطه در شبکه، کلیه سیستم به دو تکه منفصل تبدیل شده و امکان سرویس دهی از هریک از این دو ناحیه به ناحیه دیگر امکان پذیر نخواهد بود

ب – طراحی ستاره‌ای

در این طراحی، در صورت رخداد حمله فیزیکی و قطع اتصال یک نقطه از خادم اصلی، سرویس‌دهی به دیگر نقاط دچار اختلال نمی‌گردد. با این وجود از آنجاییکه خادم اصلی در این میان نقش محوری دارد، در صورت اختلال در کارایی این نقطه مرکزی،‌ که می‌تواند بر اثر حمله فیزیکی به آن رخ دهد، ارتباط کل شبکه دچار اختلال می‌شود، هرچند که با درنظر گرفتن افزونگی برای خادم اصلی از احتمال چنین حالتی کاسته می‌شود

ج – طراحی مش

در این طراحی که تمامی نقاط ارتباطی با دیگر نقاط در ارتباط هستند، هرگونه اختلال فیزیکی در سطوح دسترسی منجر به اختلال عملکرد شبکه نخواهد شد،‌ با وجود آنکه زمان‌بندی سرویس‌دهی را دچار اختلال خواهد کرد. پیاده‌سازی چنین روش با وجود امنیت بالا، به دلیل محدودیت‌های اقتصادی،‌ تنها در موارد خاص و بحرانی انجام می‌گیرد

 3‌‌ـ‌‌1محل‌های امن برای تجهیزات

در تعیین یک محل امن برای تجهیزات دو نکته مورد توجه قرار می‌گیرد

یافتن مکانی که به اندازه کافی از دیگر نقاط مجموعه متمایز باشد، به گونه‌ای که هرگونه نفوذ در محل آشکار باشد

در نظر داشتن محلی که در داخل ساختمان یا مجموعه‌ای بزرگتر قرار گرفته است تا تدابیر امنیتی بکارگرفته شده برای امن سازی مجموعه‌ی بزرگتر را بتوان برای امن سازی محل اختیار شده نیز به کار گرفت

با این وجود، در انتخاب محل، میان محلی که کاملاً جدا باشد (که نسبتاً پرهزینه خواهد بود) و مکانی که درون محلی نسبتاً عمومی قرار دارد و از مکان‌های بلااستفاده سود برده است (‌که باعث ایجاد خطرهای امنیتی می‌گردد)،‌ می‌توان اعتدالی منطقی را در نظر داشت

در مجموع می‌توان اصول زیر را برای تضمین نسبی امنیت فیزیکی تجهیزات در نظر داشت

1)  محدود سازی دسترسی به تجهیزات شبکه با استفاده از قفل‌ها و مکانیزم‌های دسترسی دیجیتالی به همراه ثبت زمان‌ها، مکان‌ها و کدهای کاربری دسترسی‌های انجام شده

2)  استفاده از دوربین‌های پایش در ورودی محل‌های استقرار تجهیزات شبکه و اتاق‌های اتصالات و مراکز پایگاه‌های داده

3)    اعمال ترفند‌هایی برای اطمینان از رعایت اصول امنیتی

 4‌‌ـ‌‌1 انتخاب لایه کانال ارتباطی امن

    با وجود آنکه زمان حمله‌ی فیزیکی به شبکه‌های کامپیوتری، آنگونه که در قدیم شایع بوده، گذشته است و در حال حاضر تلاش اغلب نفوذگران بر روی به دست گرفتن کنترل یکی از خادم‌ها و سرویس‌دهنده‌های مورد اطمینان شبکه معطوف شده است،‌ ولی گونه‌ای از حمله‌ی فیزیکی کماکان دارای خطری بحرانی است

عمل شنود بر روی سیم‌های مسی،‌ چه در انواع Coax و چه در زوج‌های تابیده، هم‌اکنون نیز از راه‌های نفوذ به شمار می‌آیند. با استفاده از شنود می‌توان اطلاعات بدست آمده از تلاش‌های دیگر برای نفوذ در سیستم‌های کامپیوتری را گسترش داد و به جمع‌بندی مناسبی برای حمله رسید. هرچند که می‌توان سیم‌ها را نیز به گونه‌ای مورد محافظت قرار داد تا کمترین احتمال برای شنود و یا حتی تخریب فیزیکی وجود داشته باشد، ولی در حال حاضر، امن ترین روش ارتباطی در لایه‌ی فیزیکی، استفاده از فیبرهای نوری است

در این روش به دلیل نبود سیگنال‌های الکتریکی، هیچگونه تشعشعی از نوع الکترومغناطیسی وجود ندارد، لذا امکان استفاده از روش‌های معمول شنود به پایین‌ترین حد خود نسبت به استفاده از سیم در ارتباطات می‌شود

بخشی از منابع و مراجع پروژه پروژه دانشجویی مقاله ASN.1 در word

    از آنجاکه داده‌های شناور در شبکه به منزله‌ی خون در رگهای ارتباطی شبکه هستند و جریان آنها بدون وجود منابع تغذیه، که با فعال نگاه‌داشتن نقاط شبکه موجب برقراری این جریان هستند، غیر ممکن است، لذا چگونگی چینش و نوع منابع تغذیه و قدرت آنها نقش به سزایی در این میان بازی می‌کنند. در این مقوله توجه به دو نکته زیر از بالاترین اهمیت برخوردار است

طراحی صحیح منابع تغذیه در شبکه بر اساس محل استقرار تجهیزات شبکه‌. این طراحی باید به گونه‌ای باشد که تمامی تجهیزات فعال شبکه، برق مورد نیاز خود را بدون آنکه به شبکه‌ی تامین فشار بیش‌اندازه‌ای (که باعث ایجاد اختلال در عملکرد منابع تغذیه شود) وارد شود، بدست آورند

وجود منبع یا منابع تغذیه پشتیبان به گونه‌ای که تعداد و یا نیروی پشتیبانی آنها به نحوی باشد که نه تنها برای تغذیه کل شبکه در مواقع نیاز به منابع تغذیه پشتیبان کفایت کند، بلکه امکان تامین افزونگی مورد نیاز برای تعدادی از تجهیزات بحرانی درون شبکه را به صورت منفرد فراهم کند

 6‌‌ـ‌‌1 عوامل محیطی

    یکی از نکات بسیار مهم در امن سازی فیزیکی تجهیزات و منابع شبکه، امنیت در برار عوامل محیطی است. نفوذگران در برخی از موارد با تاثیرگذاری بر روی این عوامل، باعث ایجاد اختلال در عملکرد شبکه می‌شوند. از مهمترین عواملی در هنگام بررسی امنیتی یک شبکه رایانه‌ای باید در نظر گرفت می‌توان به دو عامل زیر اشاره کرد

1)    احتمال حریق (که عموماً غیر طبیعی است و منشآ انسانی دارد)

2)    زلزله، طوفان و دیگر بلایای طبیعی

با وجود آنکه احتمال رخداد برخی از این عوامل، مانند حریق، را می‌توان تا حدود زیادی محدود نمود، ولی تنها راه حل عملی و قطعی برای مقابله با چنین وقایعی،‌ با هدف جلوگیری در اختلال کلی در عملکرد شبکه، وجود یک سیستم کامل پشتیبان برای کل شبکه است. تنها با استفاده از چنین سیستم پشتیبانی است که می‌توان از عدم اختلال در شبکه در صورت بروز چنین وقعایعی اطمینان حاصل کرد

  امنیت منطقی

امنیت منطقی به معنای استفاده از روش‌هایی برای پایین آوردن خطرات حملات منطقی و نرم‌افزاری بر ضد تجهیزات شبکه است. برای مثال حمله به مسیریاب‌ها و سوئیچ‌های شبکه بخش مهمی از این گونه حملات را تشکیل می‌‌دهند. در این بخش به عوامل و مواردی که در اینگونه حملات و ضد حملات مورد نظر قرار می‌گیرند می‌پردازیم

 1‌‌ـ‌‌2 امنیت مسیریاب‌ها

حملات ضد امنیتی منطقی برای مسیریاب‌ها و دیگر تجهیزات فعال شبکه، مانند سوئیچ‌ها، را می‌توان به سه دسته‌ی اصلی تقسیم نمود

1)    حمله برای غیرفعال سازی کامل

2)    حمله به قصد دستیابی به سطح کنترل

3)    حمله برای ایجاد نقص در سرویس‌دهی

 طبیعی است که راه‌ها و نکاتی که در این زمینه ذکر می‌شوند مستقیماً به امنیت این عناصر به تنهایی مربوط بوده و از امنیت دیگر مسیرهای ولو مرتبط با این تجهیزات منفک هستند.  لذا تأمین امنیت تجهیزات فعال شبکه به معنای تآمین قطعی امنیت کلی شبکه نیست، هرچند که عملاً مهمترین جنبه‌ی آنرا تشکیل می‌دهد

 مدیریت پیکربندی

یکی از مهمترین نکات در امینت تجهیزات، نگاهداری نسخ پشتیبان از پرونده‌ها مختص پیکربندی است

از این پرونده‌ها که در حافظه‌های گوناگون این تجهیزات نگاهداری می‌شوند،‌ می‌توان در فواصل زمانی مرتب یا تصادفی، و یا زمانی که پیکربندی تجهیزات تغییر می‌یابند، نسخه پشتیبان تهیه کرد

با وجود نسخ پشتیبان،‌ منطبق با آخرین تغییرات اعمال شده در تجهیزات، در هنگام رخداد اختلال در کارایی تجهزات، که می‌تواند منجر به ایجاد اختلال در کل شبکه شود، در کوتاه‌ترین زمان ممکن می‌توان با جایگزینی آخرین پیکربندی، وضعیت فعال شبکه را به آخرین حالت بی‌نقص پیش از اختلال بازگرداند. طبیعی است که در صورت بروز حملات علیه بیش از یک سخت‌افزار، باید پیکربندی تمامی تجهیزات تغییریافته را بازیابی نمود

نرم‌افزارهای خاصی برای هر دسته از تجهیزات مورد استفاده وجود دارند که قابلیت تهیه نسخ پشتیبان را فاصله‌های زمانی متغیر دارا می‌باشند. با استفاده از این نرم‌افزارها احتمال حملاتی که به سبب تآخیر در ایجاد پشتیبان بر اثر تعلل عوامل انسانی پدید می‌آید به کمترین حد ممکن می‌رسد

 3‌‌ـ‌‌2  کنترل دسترسی به تجهیزات

دو راه اصلی برای کنترل تجهزات فعال وجود دارد

کنترل از راه دور

کنترل از طریق درگاه کنسول

در روش اول می‌توان با اعمال محدودیت در امکان پیکربندی و دسترسی به تجهیزات از آدرس‌هایی خاص یا استاندارها و پروتکل‌های خاص، احتمال حملات را پایین آورد

در مورد روش دوم، با وجود آنکه به نظر می‌رسد استفاده از چنین درگاهی نیاز به دسترسی فیزکی مستقیم به تجهیزات دارد، ولی دو روش معمول برای دسترسی به تجهیزات فعال بدون داشتن دسترسی مستقیم وجود دارد

لذا در صورت عدم کنترل این نوع دسترسی، ایجاد محدودیت‌ها در روش اول عملاً امنیت تجهیزات را تآمین نمی‌کند

برای ایجاد امنیت در روش دوم باید از عدم اتصال مجازی درگاه کنسول به هریک از تجهیزات داخلی مسیریاب، که امکان دسترسی از راه‌دور دارند، اطمینان حاصل نمود

4‌‌ـ‌‌2 امن سازی دسترسی

علاوه بر پیکربندی تجهیزات برای استفاده از Authentication، یکی دیگر از روش‌های معمول امن‌سازی دسترسی، استفاده از کانال رمز شده در حین ارتباط است. یکی از ابزار معمول در این روش SSH(Secur Shell) است. SSH ارتباطات فعال را رمز کرده و احتمال شنود و تغییر در ارتباط که از معمول‌ترین روش‌های حمله هستند را به حداقل می‌رساند

از دیگر روش‌های معمول می‌توان به استفاده از کانال‌های VPN مبتنی بر IPsec اشاره نمود. این روش نسبت به روش استفاده از SSH روشی با قابلیت اطمینان بالاتر است، به گونه‌ای که اغلب تولیدکنندگان تجهیزات فعال شبکه، خصوصاً تولید کنندگان مسیریاب‌ها،‌ این روش را مرجح می‌دانند

5‌‌ـ‌‌2 مدیریت رمزهای عبور

مناسب‌ترین محل برای ذخیره رمزهای عبور بر روی خادم Authentication است. هرچند که در بسیاری از موارد لازم است که بسیاری از این رموز بر روی خود سخت‌افزار نگاه‌داری شوند. در این صورت مهم‌ترین نکته به یاد داشتن فعال کردن سیستم رمزنگاری رموز بر روی مسیریاب یا دیگر سخت‌افزارهای مشابه است

 3) ملزومات و مشکلات امنیتی ارائه دهندگان خدمات

زمانی که سخن از ارائه دهندگان خدمات و ملزومات امنیتی آنها به میان می‌آید، مقصود شبکه‌های بزرگی است که خود به شبکه‌های رایانه‌ای کوچکتر خدماتی ارائه می‌دهند. به عبارت دیگر این شبکه‌های بزرگ هستند که با پیوستن به یکدیگر، عملاً شبکه‌ی جهانی اینترنت کنونی را شکل می‌دهند. با وجود آنکه غالب اصول امنیتی در شبکه‌های کوچکتر رعایت می‌شود، ولی با توجه به حساسیت انتقال داده در این اندازه، ملزومات امنیتی خاصی برای این قبیل شبکه‌ها مطرح هستند

 1‌‌ـ‌‌3 قابلیت‌های امنیتی

ملزومات مذکور را می‌توان، تنها با ذکر عناوین، به شرح زیر فهرست نمود

1 – قابلیت بازداری از حمله و اعمال تدابیر صحیح برای دفع حملات

2 – وجود امکان بررسی ترافیک شبکه، با هدف تشخیص بسته‌هایی که به قصد حمله بر روی شبکه ارسال می‌شوند. از آنجاییکه شبکه‌های بزرگتر نقطه تلاقی مسیرهای متعدد ترافیک بر روی شبکه هستند، با استفاده از سیستم‌های IDS بر روی آنها، می‌توان به بالاترین بخت برای تشخیص حملات دست یافت

3 – قابلیت تشخیص منبع حملات. با وجود آنکه راه‌هایی از قبیل سرقت آدرس و استفاده از سیستم‌های دیگر از راه دور، برای حمله کننده و نفوذگر، وجود دارند که تشخیص منبع اصلی حمله را دشوار می‌نمایند، ولی استفاده از سیستم‌های ردیابی، کمک شایانی برای دست یافتن و یا محدود ساختن بازه‌ی مشکوک به وجود منبع اصلی می‌نماید. بیشترین تآثیر این مکانیزم زمانی است که حملاتی از نوع DoS از سوی نفوذگران انجام می‌گردد

 3‌‌ـ‌‌2 مشکلات اعمال ملزومات امنیتی

با وجود لزوم وجود قابلیت‌هایی که بطور اجمالی مورد اشاره قرار گرفتند، پیاده‌سازی و اعمال آنها همواره آسان نیست.یکی از معمول‌ترین مشکلات،‌ پیاده‌سازی IDS است. خطر یا ترافیکی که برای یک دسته از کاربران به عنوان حمله تعبیر می‌شود، برای دسته‌ای دیگر به عنوان جریان عادی داده است.لذا تشخیص این دو جریان از یکدیگر بر پیچیدگی IDS افزوده و در اولین گام از کارایی و سرعت پردازش ترافیک و بسته‌های اطلاعاتی خواهد کاست. برای جبران این کاهش سرعت تنها می‌توان متوسل به تجهیزات گران‌تر و اعمال سیاست‌های امنیتی پیچیده‌تر شد.با این وجود،‌ با هرچه بیشتر حساس شدن ترافیک و جریان‌های داده و افزایش کاربران، و مهاجرت کاربردهای متداول بر روی شبکه‌های کوچکی که خود به شبکه‌های بزرگتر ارائه دهنده خدمات متصل هستند، تضمین امنیت، از اولین انتظاراتی است که از اینگونه شبکه‌ها می‌توان داشت

 مفاهیم امنیت شبکه

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی تعیین کرنش های سلولی توسط نیروی ریز اتمی ترکیبی و

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی تعیین کرنش های سلولی توسط نیروی ریز اتمی ترکیبی و نمونه سازی المان محدود در word دارای 50 صفحه می باشد و دارای تنظیمات و فهرست کامل در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی تعیین کرنش های سلولی توسط نیروی ریز اتمی ترکیبی و نمونه سازی المان محدود در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

 


تعیین کرنش سلولی توسط نیروی ریز اتمی ترکیبی و نمونه سازی المان محدود

بخشی از فهرست مطالب پروژه پروژه دانشجویی تعیین کرنش های سلولی توسط نیروی ریز اتمی ترکیبی و نمونه سازی المان محدود در word

خلاصه: 

مقدمه: 

مواد و روش ها 

اطلاعات آزمایش: 

مصونیت در مقابل آلودگی و ریز کانونی. 

نیروهای اتمی ریز. 

اندازه گیری خاصیت ماده 

نمونه سازی رقمی برای مدل های مکانیکی همه ی سلول ها 

تولید همه ی سلول های مدل. 

نمونه ی فیزیکی. 

شرایط  مرزی.. 

تولید مدل سلول جانبی. 

نمونه سازی رقمی برای شبیه سازی برش سیال. 

تولید مدل ها 

دینامیک سیال محاسباتی : مدل فیزیکی وشرایط مرزی.. 

نمونه سازی المان محدود : مدل فیزیکی وشرایط مرزی.. 

تغییر پارامترهای فیزیکی. 

نمونه سازی عددی برای نمونه های دستکاری شده ی ریز. 

کشش ریز مغناطیسی. 

تابیدن دانه های ریز. 

فشارریز لوله ای.. 

حساسیت مکانیزم های آشکار کننده های مکانیکی. 

سازگاری با کشش مکانیکی. 

برآیند کشش سلولی ازجریان سیال سرگردان. 

آمارومنحنی مناسب.. 

نتایج : 

خواص اصلی تجربی اندازه گیری شد Osteoblast

توزیع و بزرگی کرنش ( مدل های تمام سلولی ) 

مدل های مایکرو منی پولشن (Micromanipulation)

مدل تمام سلولی. 

مدل های مایکرومنی پولشن. 

مدل های تمام سلولی: 

مدل های مایکرومنی پولشن: 

آثار جهت کاربرد محرک: 

آثار پارامترهای شارش سیال: 

استه اوست ها 

کرنش های سلولی حاصله توسط انحراف شارش سیال: 

بحث.. 

مکانیزم های تعیین کرنش سلولی: 

اهمیت ضریب پواسان سلولی. 

سازگاری سلولی با اختلال مکانیکی. 

تعیین کرنش در استوسیت ها 

محدودیت های یکپارچه کردن اندازه گیری و پروسه مدلینگ: 

نتیجه گیری: 

 


خلاصه:
بسیاری از قسمت ها محیط های مکانیکی خود را بعنوان یک نتیجه از تغییرات فیزیکی یا عیوب وفق می دهند.سلول ها با هم برای این مرحله آشکار کننده و موثر می باشند.اگر چه خیلی از مطالعات روشن و واضح عملی شده است تا به مکانیزم آشکار کننده ها و سازگارکننده ها با کشش های مکانیکی رسیدگی شود.
سلول های کششی ناشناخته باقی می مانند ونتایج تفاوت تکنیک های شبیه سازی را نمی توان مقایسه کرد.با ترکیب تعیین تجربی مقطع برشی سلول الاستیکی توسط نیروهای ریز اتمی با نمونه سازی المان محدود و محاسبه ی دینامیک سیال.ما توزیع اعمال شده روی سلول های تحت کشش توسط تکنیک های کششی همه ی سلول های معمول و تکنیک های دستکاری ریز را گزارش کردیم.ازاین رو مقایسه ی آنها ممکن خواهد بود.استفاده از اطلاعات در تجزیه و تحلیل ها و آزمایش ها توسط یکدیگر عملی خواهد بود.ما آستانه ی فعالیت برای سیگنال متفاوت مبدل فرآیند و اجزای کششی که آنها ممکن است کشف کنند راامتحان کردیم.ما تعدیل سلول های الاستیکی را توسط افزایش تابش-F که محتوایی از سایتوسکلوتن دارد را نشان دادیم.ضریب پواسان طرح های عملیاتی خوبی هستند برای تحمل در برابر تنش برشی سیال یا فشارهیدرواستاتیکی.ما گزارش کردیم که وقتی سیال سرگردان در بعضی سیستم های الاستیکی لایه ممتد جریان می یابد کشش سلولی قابل توجه می شود.
در خاتمه، این فن آوری در دوردست نویدی را نشان می دهد برای فهمیدن اثرمتقابل در طول مدت اعمال نیروی مکانیکی.کشف کشش.شرح و بیان عامل موجود.و سازگاری سلولی در طبیعت و عیوب.
مقدمه:
    بسیاری از قسمت ها محیط های مکانیکی خود را سازگار می نمایند:استخوان بندی جدید در پاسخ به دسته ی تمرینی عالی ترکیب شده اند.قلب و عروق به صورت روان و یکنواخت ماهیچه ها را با فشار پمپ وفق می دهند.ساختار ماهیچه ها خود را با مراحل تمرینی وفق می دهند.آشکار کننده ها و سازگار کننده ها با کشش های مکانیکی که توسط سلول های تشکیل شده ی این اعضا اعمال می شوند.
    بسیاری از آزمایش ها به صورت وا ضح سلول های آشکار کننده و وفق دهنده با تحریک مکانیکی مشخص شده اند که از یک نوع طرح برای اعمال شبیه سازی مکانیکی استفاده می کنند:سلول های  خاتمه گر برای 24ساعت به جریان سیال می پیوندند که آشکار کننده ی جریان را پیوسته و یکنواخت به صف در می آورد ونوسان فشار برشی سیال می تواند کلسیم زود گذر از یک نوع از انواع سلول های آورده وآنرا به زیرلایه ی ممتد منطقه ای عمودی به مسیر کشش واگذار می کنند کندرسایت تناوب فشار هیدرواستاتیکی که افزایش می یابد را به ترکیب سنتز واگذار می نمایند.سلولهای استخوان ساز غلظت کلسیم سلول های ورودیشان را افزایش می دهد وقتی که ضربه ی ریز یا کشش از طریق میکروب های مغناطیسی پیروی می کند.شرح عامل موجود سلول های خاتمه گر وقتی که از پیچ میکروبی پیروی می کنند افزایش می یابد.روش عملی شبیه سازی مکانیکی که می توان به طور کلی به دو مقوله تقسیم می شود:آن دسته که شبیه سازی را فراترازهمه ی سلول  اعمالمی کنند(زیر لایه ی ممتد.برش سیال. تناوب فشار هیدرواستاتیکی) وآن دسته که به تنهایی بخش کوچکی از بدنه ی سلول را شبیه سازی می کنند(ضربه ی ریز.پیچ میکروبی.کشش میکروبی).نتایج بدست آمده با یک سیستم کششی در مقام مقایسه مشکل تر است با نتایج بدست آمده از روش دیگر.
    درحقیقت.سلول ها بیشتر شبیه تغییر شکل پذیری آشکاری هستند که بروی ساختارشان یا در مهندسی ترم کشش (تغییر شکل پذیری در بخش طولی)اعمال می شود.شناخت توزیع کشش در سطح سلول ها نتیجه را قادر می سازد تا از تکنیک های کششی متفاوت که با یکدیگر مقایسه می شوند. ونتیجه ی ساختار فیزیکی آنها آنالیز می شود. تکنیک های معمول مهندسی ازجمله محاسبه ی دینامیک سیال(CFD )یا نمونه سازی المان محدود می تواند برای محاسبه ی فشار برشی نتیجه
شده از جریان سیال یا توزیع کشش لازم برای شبیه سازی مکانیکی مورد استفاده قرار بگیرد.(CFD )سرعت وتوزیع فشار تولیدی را قادر می کند تا  جریان سیال  بالای یک سطح را مشخص کند وبنابراین توزیع فشار برشی می تواند تعیین شود.CFD با موفقیت مورد استفاده قرار گرفته است تا به جریان خون در میان شریان و شاخه های آن رسیدگی شود.باربی فشارهای برشی لازم را که سیال بالای یک سلول خاتمه گر یک لایه که متعلق است به توپوگرافی  که با استفاده از نیروی اتمی ریز بدست آورده شده است(َAFM). جریان یابد.این در رابطه با (FEM ) می تواند سلول های کششی استخراج شده توسط فشار برشی سیال را تسلیم کند.درحقیقت FEM به توزیع کششی لازم اجازه می دهد که به بارگیری و شرایط مرزی اعمال شده روی یک ساختار که به اجزای ماده که شناخته شده و تعیین شده هستند نظم ببخشد.FEM نمونه سازی وتعیین توزیع کشش در همه ی اعضا از جمله استخوان و غضروف یا دیواره ی شریانی را با موفقیت عملی کرده است.اما آن به ندرت در سلول های انفرادی لازم که کمبود دقیق اطلاعات در اجزای مادی سلول ها یا صورت و شکل ظاهری آن عملی شده است.رایمر-مک ردی وهالیستریک سلول جانبی را نمونه سازی کردندکه آن را در شکافی که در کشش اعمال شده در سلول توسط یک تراکم یکنواخت از قالب در هر کدام که جا داده می شود جا می دهند. گولاک و مو و وو دهرزوک یک کندروسایت محاط را در یک قالب کارتیلجینوس نمونه سازی کردند.در همه ی  سه مورد سلول ها  بعنوان کره با اجزای متشابه ویک جور نمونه سازی می شوند.از این رو پتانسیل نامتشابه در اجزای مواد یا توپوگرافی نادیده گرفته می شود.دیگری نمونه ی المان محدود است که روی اجزای مواد سلولی پیش بینی شده از ساختار سایتوکلتال متمرکز شده است.پیش بینی اصلاحات سایتوکلتون یا تکامل تدریجی شکل ظاهری سلول در پاسخ به تنفس ریز لوله ای.اگر چه روش های زیادی از اندازه گیری حجم اجزای مواد سلولی استخراج می شود.فقط AFM  قادر است مقطع طولی سه بعدی از سطح سلول را که در قرارداد بالا با توزیع اجزای موادشان با همدیگر بدست آورد.
    دراین مطالعه ما AFM رابا FEM وCFD ترکیب می کنیم که نتیجه ی توزیع کشش از تکنیک های شبیه سازی مکانیکی همه ی سلول های معمول محاسبه می شود.تجارب بدست آمده از مقطع طولی سلول ونقشه های بدست آمده از اجزای مواد توسط (AFM)نمونه ی المان محدود را در سه بعد منعکس می کنند.سری های مختلف مرزها و یادآوری شرایط اعمال شده به نمونه ی سلول که در آزمایش های کششی(زیر لایه ی ممتد.برش سیال و فشار هیدرواستاتیکی متناوب) شبیه سازی شده است .آزمایش های میکروسکوپی معمول(کشش وپیچش ریز.کشش ریز لوله ای) که روی یک  حجم زیر سلولی کوچک نمونه سازی شده است و توزیع کشش که با سنجش آزمایش های کششی همه ی سلول ها محاسبه شده است.سازگاری سلول ها به فشارهای مکانیکی توسط افزایش میزان الاستیک سلول و امتحان آنچه روی توزیع کشش اثر می گذارد شبیه سازی می شود.پارامترهای مختلف مربوط به روش های  شبیه سازی شده متنوع می باشند واثرهای آن ها روی توزیع کشش امتحان شده است.علاوه بر این.ماازاین نمونه سازی ها استفاده می کنیم تا حجم کشش نتیجه شده ازآزمایش ها توسط گروه های دیگررا محاسبه کنیم ومقایسه ی اندازه ی کشش ها که نیازاست یک کشف مکانیکی گزارش شده وجواب سلولی پایین دست آغاز شود.
    در خاتمه، ما برای اولین بار کاربرد واستعمال AFM در پیوستگی با FEM و CFD برای محاسبه ی توزیع کشش در نتایج سلول ها از روش های معمول شبیه سازی مکانیکی را گزارش می دهیم.دانستن این توزیع کشش آزمایش های کشش متفاوت را که با یکدیگر مقایسه می شوند را ممکن خواهد ساخت.به علاوه. این اطلاعات باید به درک ما ازچگونگی کشش های ایجاد شده توسط تکنیک های کششی معمول کمک کند که در سلول های متفاوت درراه هایی که علامت گذاری می شوند و مشخص شده اند استفاده می شوند.
مواد و روش ها
اطلاعات آزمایش:
کشت سلول
    سلول ها ی استخوان سازازاستخوان های طویل موش های تازه تولد یافته توسط محیط منفرد مکانیکی و کشت شده برای 72  ساعت در 37 درجه ی سانتیگراددر اتمسفری که 5% آن CO2 در هوا در DMEM مجزا شده است که با 10% CFS -2% گلوتامین-2% پنی سیلین استروپتومیسین- 2%  HEPES    1 مولاربا 7 PH کامل می شود.
مصونیت در مقابل آلودگی و ریز کانونی
    مصونیت در مقابل آلودگی بعنوان یک تشریح در (نسبیت و هورتن).به طور خلاصه سلول ها در حل PBS ثابت شده اند که 2% فرمالدئید و0.1% کلوترالدئیدرا شامل می شود.ونفوذ پذیری در یخ سرد تریتون X-100 محلول بافر برای 5 دقیقه در 4  درجه ی سانتیگراد .آن ها آنتی-پاکسیلین تولیدی را بیرون می آورند.یک تماس پروتئینی کانونی برای 30 دقیقه . FITC  برچسب دار بز ضد  آنزیم های بدن  موش. برای 30 دقیقه.و  ردامین-پالودین. برای 30 دقیقه.همه ی پوششهای لبه ای با یک شناوری خارجی روغن ×100 روی یک لیکای کانونی ریز روان TCSNT مصور شده اند.تصویر لامپ مهتابی به صورت منظم درگام 0.4 میکرو متر با نشر طول موج 568-488 نانو متر برای FITC و TRITC حامل فلوئور به ترتیب جمع آوری می شوند. بااستفاده از نرم افزارایماریس در یک کارگاه O2 SGI تصاویر پردازش می شوند.
نیروهای اتمی ریز
    یک میکروسکوپ حرارتی جستجوگر روی یک میکروسکوپ معکوس وصل می شود.که برای بدست آوردن خواص مواد سلول ها استفاده می شود.اندازه گیری انجام شده برای استفاده ی ایمن از پایه ی V شکل با نوک هرمی واین در هوا قبل از آزمایش واسنجیده می شود.
    سلول های استخوان ساز روی سطحی شیشه ای که به نمونه ی نگهدارنده وامتحان شده در محلول بافر ساختارشان انتقال می یابند پرورش داده می شوند.
برای هر سلول منحنی مسافت - نیرو در نقاط روی یک شبکه ی 50×50 یا 100×100  جمع می شوند سرعت نزدیک استفاده برای منحنی مسافت - نیرو 5 میکرومتر بر ثانیه که ویسکوزیته ی سلولی را که الاستیک سلولی آن حدس زده شده را به حداقل می رساند.
اندازه گیری خاصیت ماده
    خواص مواد سلولی بعنوان تشریح در ردمچر ارزیابی می شود.به طور خلاصه به نصف فضای متشابه فرض می شوند و مخروط نوک تیز یک نیروی F نیاز است تا یک تو رفتگی با عمق (دلتا) در نصف صفحه با مدول E است:
 
    با (آلفا)زاویه ی باز از مخروط نوک تیز و (نو) ضریب پواسان منطقه ای.دانستن سفتی پایه و تئوری مناسب منحنی اطلاعات تجربی.مدول های الاستیک می توانند کاهش پیدا کنند.ضریب پواسان سلول ها 0.3  فرض می شود .که مطابق با اندازه گیری در سلول های زنده لازم است که تجربی انتخاب شود.ارزش ضریب پواسان بعنوان تجارب بدست آمده از منحنی مسافت - نیرو که مناسب است با  Eq.1.الاستیک سلولی وضریب پواسان نمی توانند با تسلیم شوند.یک نوشته ی مرسوم برای اجرا کردن در زیر موج PV در یک کارگاه O2 SGI  برنامه ریزی می شود که مناسب است با منحنی مسافت - نیرو به صورت خودکاراستفاده  می شود.تجزیه و تحلیل فاصله ی نقشه ی خاصیت ماده را می توان توسط محاسبه ی قطر دایره ی ناحیه ی اتصال سلول با مخروط نوک تیز حدس زد.استفاده از Eq یکی از راه ها یی است که می توان (دلتا)را پیدا کرد و فرض بر اینکه دندانه ی تیزمخروط قطر دایره ی تماس می باشد.از این رو شبکه ی. 100×100 .که خواص ماده ی نمونه درهر ریزسنجی  بالا ترین دقت که می تواند بدون فاصله ی نیمه نیمه زیاد در اندازه گیری بدست آید.
 

نمونه سازی رقمی برای مدل های مکانیکی همه ی سلول ها
    َAFM  به صورت اجمالی ده سلول استخوان سازرا که به صورت نمونه المان محدود سه بعدی ترکیب شده با اندازه گیری تجربی الاستیکی و نقشه برداری استفاده شده ازبرنامه ی نوشته شده ی مرسوم به طور مداوم مادون موج  pv معکوس می شوند را مورد بررسی قرار می دهد.
 تولید همه ی سلول های مدل
    سلول ها در حقیقت اززیرلایه ی آزمایشگاهی وصفحه بندی روی یک زیرلایه ی تخت با مدول یانگ 4Gpa گرفته می شوند.نمونه یک المان 50×50  درمسیرهای x وy.نتیجه در2 میکرومتر 7000 المان می باشد.تجزیه در مسیرz انتخاب آن به همان صورت مسیرهای x وy می باشد.یک منطقه ی اضافی 20 میکرومتری عریض به اطراف نمونه اضافه می شود که اثر مرزها را کاهش می دهد.  زیرلایه دو المان ضخیم می باشد.تعداد المان ها در مکان گرفته شده توسط سلول با ارتفاع تقسیم شده توسط تجزیه ی محور z برابرمی باشد که برای عدد صحیح بعدی جمع آوری می شود.بیشتر سلول ها بین یک و دو المان در ارتفاعشان می باشند.سلول وزیرلایه در طول تماس سطحشان در حد یکنواخت نسبتا پیوستگی مرکب سلول مرکزی به صورت عدد مجزای نکته ی نشان داده شده فرض می شوند.سلول ها وزیرلایه با پارامترهشت قسمتی المان حجمی نمونه سازی می شوند.بدلیل اینکه مدول الاستیک متغیردرداخل یک سلول بزرگترین عدد می باشد. توزیع سلولی در ده خاصیت ماده ی بدست آمده گروه بندی می شوند با پیروی ازالاستیک های:
 
که حداکثروحداقل الاستیک سلول نمونه سازی شده را بیان می کند.
نمونه ی فیزیکی
    همانقدر که ما علاقه مند هستیم تا در حل استاتیکی برای همه ی سلول های کششی همه ی مواد به صورت الاستیک خطی وایزوتروپ فرض می شوند.
سلول ها و زیر لایه یک ضریب پواسان 0.3 دارند.شرایط مرزی ونیروی اعمال شده بروی نمونه ی شبیه سازی شده به زیر لایه ی ممتد یا فشارهیدرواستاتیکی متناوب اختصاص داده می شود.
    معادلات مکانیکی پیوسته ی الاستیک خطی برای پیدا کردن توزیع کشش اعمال شده روی سلول حل می شوند.در ساده ترین عبارت.کشش مهندسی می تواند بعنوان تغییر طول در هر بخش طولی تعریف شده باشد.کشش مهندسی معمولا براینکه در صد تغییر طول یا کشش میکرونی با 1% کشش دلالت می کند. محاسبات همه ی المان های محدود شده با (CAST3M)انجام می شودهدف اصلی حلال المان محدود با محل ما قبل محل پردازش کامل می شوند و با یکدیگر
روی یک SGI O2 یا یک استاندارد pc اجرا می شوند.
شرایط  مرزی
    زیر لایه ی ممتد:برای شبیه سازی زیر لایه ی ممتد یک جابه جایی برابربا 0.1%  امتداد درجهت محورxها به یک انتهای زیرلایه اعمال می شود دو  طرف دیگر در محورxها تحت فشار می باشد.در کنار خطوط موازی عبور کرده ازمحورxها در محورyها تحت فشار می باشد.قسمت تحتانی کنارزیرلایه درمحورzها تحت فشار می باشد.
    ارزیابی اثرضریب پواسان سلول در حجم کشش ضریب پواسان در همه ی شبکه ها بین 0.2 و0.5 متغیرمی باشد زمانی که روی زیرلایه ی 0.1% در طول محورxها اعمال می شود.ارزیابی اثرمسیرلایه زیر لایه مسیرشبیه سازی شده ی زیرلایه وزاویه ای که با محورxها دارد زمانی که ادامه ی حجم زیرلایه و ضریب پواسان پایدارمی باشد متغیر است بین 90 60 45 30 0 درجه.این تجزیه و تحلیل ها روی یک نمونه سلول استخوان ساز فقط انجام می شود.
توزیع کشش برای دیگر سلول ها به همین نحو لازم طبیعت الاستیک خطی نمونه ی مکانیکی را تغییر می دهد.
    فشارهیدرواستاتیکی متناوب:برای تجزیه ی فشارهیدرواستاتیکی متناوب در قسمت تحتانی کنارزیرلایه کاملا تحت فشارقرارگرفته و یک فشارهیدرواستاتیکی 5 Pa که به قسمت نوک سطح اعمال شده است.(همه ی شرایط مرزی در شکل 3A نشان داده شده است)ارزیابی اثر ضریب پواسان روی توزیع کشش سلولی برای همه ی شبکه ها زمانی که ادامه ی فشارپایدار می باشد متغیراست بین 0.2 تا 0.5.این تجزیه و تحلیل ها فقط روی یک مدل سلول انجام می شود.
تولید مدل سلول جانبی
    خواص مواد سلول جانبی به صورت سلول های استخوان سازفرض می شوند که سلول های جانبی و حفره هایشان بیضوی شکل هستند.ما فقط نیمه ی حفره ی سلول پیچیده را  نمونه سازی کردیم.به موجب آن در نیمه ی دیگر سلول کاملا یکسان فرض می شود.شبیه سازی سلول جانبی که درقالب استخوان جا داده می شوند.سلول های مدل توسط یک لایه از قالب المان های شکل پذیر یک آجر با یک " قالب" سلول روی قسمت تحتانی کنارپوشیده می شوند.سلول و قالب در طول سطح تماسشان در حد یکنواخت فرض می شوند..قسمت تحتانی کنارزیرلایه درمحورzها تحت فشار می باشد. یک جابه جایی برابربا 0.1% امتداد درجهت محورxها روی یک انتهای بلوک قالب اعمال می شود وطرف دیگر در محورxها تحت فشار می باشد.طرفی که خطوط موازی عبور کرده از محورxها در محورyها تحت فشار می باشد.فرض می شود که قالب استخوان الاستیک 4Gpa را در توافق با اندازه گیری های تجربی حجم دارا می باشد.
نمونه سازی رقمی برای شبیه سازی برش سیال
    امتحان نتیجه ی توزیع کشش ازجریان سیال روی سلول ها.محاسبات انجام شده در دو گام مجزا اول یک مدل CFD محاسبه ی خط جریان و نتیجه ی  فشار برشی ازجریان روی مقطع طولی سلول بوجود می آید.دوم یک مدل FE ازسلول فشار برشی را ازشبیه سازی CFD بوجود می آورد که به مدل مکانیکی اعمال می شود.نتیجه ی توزیع کشش از این می تواند محاسبه شود.همان قدرکه تغییرشکل پذیری سلولی کوچک می باشند ما فرض می کنیم که تغییر شکل پذیری سلولی آنقدر مهم نیست که بر خط جریان اطراف مقطع طولی برش تاثیربگذارد وازاین رومانیازنداریم تا این فرآیند را تکرار کنیم.
تولید مدل ها
    برای شبیه سازی جریان سیال توزیع خواص مواد ونقشه برداری به یک شبکه ی 25×25 کاهش داده شده است که تنزل محاسبات زمان آن را به نمونه ی المان محدود سه بعدی انتقال می دهد.یک ورودی ویک خروجی 10 میکرو متری عریض به کاهش اثر زود گذاراضافه می شوند.
    نخست یک مدل CFD از سلول ها وسطح زیرلایه ی با المان جریان سیال حجمی خطی هشت بند بوجود می آورد(حالت 4A).مدل CFD  یک ارتفاع 16 میکرو متری آن بالای چهار برابر بزرگتراز معدل ارتفاع بدست آمده ازمقطع طولی سلول را دارا می باشد.
    بعنوان گام دوم یک مدل FEM سلول بااستفاده از خواص مواد ونقشه برداری که ازاندازه گیری های مکانیکی پیروی می کند بوجود آمده است (حالت 4B ).زیرلایه دو المان ضخیم ومواد سلولی یک المان ضخیم می باشد.
 

دینامیک سیال محاسباتی : مدل فیزیکی وشرایط مرزی
    سطح سلول ازیک جریان لایه ای یک مایع غلیظ تراکم ناپذیربا یک مقطع طولی سهمی شکل پیروی می کند(حالت 4A ).مافرض کردیم که جریان روی سطح تیزنمونه مهم نیست که توسط مقطع طولی سلول و بنابراین اجبارا یک سرعت پایدارآشفته می شود.ما فرض کردیم که مهم نیست جریان سلول درمسیرمتقاطع افقی واجبارا یک شرایط نامتقاطع جریان درکنارسطح آشفته شود.سرعت روی سطح زیر لایه ی سلول اجبارا صفرمی باشد.(همه ی شرایط  مرزی در شکل 4A نشان داده شده است).قوانین CFD معادله ی نویر-استوکس را بااستفاده ی ازالمان محدودنزدیک شده حل می نماید و بازده ی سرعت ها و فشارها برای هرالمان نمونه ی CFD می باشد:
 
    تانسور فشار برشی وفشارهای برشی به دنباله ی آن محاسبه می شوند:
 
نمونه سازی المان محدود : مدل فیزیکی وشرایط مرزی
    همه ی مواد فرض می شوند که الاستیک خطی وایزوتروپ باشند.ضریب پواسان 0.3 فرض می شوند.نمونه روی سطح پایینی کاملا تحت فشار قرار گرفته است و فشاربرشی که ازمحاسبات CFD که توسط سطح نرمال واجباری بروی برآمدگی سطح ضرب شده مشتق شده است.
تغییر پارامترهای فیزیکی
    ارزیابی اثر ویسکوزیته ی سینماتیکی روی کشش سلولی.زمانی که همه ی پارامترهای پایدارادامه داده شود آن حجم بین( 0.0005  و0.004  ) متغیر می باشد.اثر ارتفاع سلول روی کشش سلولی توسط تغییرآن بین 50 و200% ارتفاع اصلی ارزیابی می شود.همه ی پارامترهای دیگر پایدارند. در نهایت تاثیر ضریب پواسان سلولی توسط تغییر سلول آن ارزیابی می شود.برای همه ی شبکه ها بین 0.2 و0.5 می باشد زمانی که دیگر متغیر ها پایدار باشند.این تجزیه وتحلیل ها فقط برای یک مدل سلول اجرا شده می باشند.مثلا سلول مدل دیگر ممکن است روش یکسانی را نشان دهد.
نمونه سازی عددی برای نمونه های دستکاری شده ی ریز
    تکنیک های دستکاری شده ی ریزتحریکی مکانیکی را فقط به منطقه ای کوچک ازسلول وادار شده به کشش داخلی بزرگ اعمال می کند.بنابراین  نیاز است تا توزیع کشش شبکه های نازک تربا دقت منطقی محاسبه شود.نمونه سازی همه ی سلول ها با یک پالایش شبکه ای مناسب که غیر قابل استفاده خواهد بود.به همان اندازه حافظه ی فضایی وزمان محاسبه بی اندازه لازم می شود.براساس تجارب ما درنمونه سازی دندانه ی سلولی توسط یک AFM کروی نوک تیز می باشد.ما تصمیم گرفتیم که فقط یک حجم کوچک سلول را نمونه سازی کنیم و فرض شده است که ماده ایزوتروپ والاستیک خطی می باشد.مدول های یانگ 1kpa انتخاب می شوند.حجم پایین برای  خواص مواد سلولی می باشدازاین روگرفتن یک حد فوقانی ازکشش سلولی ضریب پواسان انتخاب شده است 0.3.
کشش ریز مغناطیسی
    در آزمایشهای کشش ریز مغناطیسی دانه های فرو مغناطیسی با مخلوط رنگینی که روی یک لایه ی سلول پاشیده می شود و برای 30 دقیقه باقی گذاشته می شود تاته نشین شود پوشانده می شود.دانه های پوشانده شده توسط مخلوط رنگی از طریق گیرنده های حس چسبندگی سلول
های کامل مقید می شوند و سلول ها برای دور کردن دانه های بی قید چندین بار شستشومی شوند.در طول مدت آزمایش یک رشته ی مغناطیسی  به سلول ها و دانه های ریز اعمال می شود که به صورت عمودی جابه جامی شود. سلول با نیروی 4pN روی سطح تماس درحال کشش است.
    تعیین سطح تماس دندانه های ریزمغناطیسی با سطح سلول مافرض می کنیم که وقتی دانه های ریزباسلول ها تماس پیدا می کنند آن ها مواد سلولی را بانیروی Fw که با منفی وزن نیروی شناوری برابر است دچار تو رفتگی می کند.بدین ترتیب یک تو رفتگی باشعاع تورفتگیa بوجود می آید.


    با شعاع دندانه ی R وضریب پواسان v ومدول الاستیسیته ی E وg ثابت جهانی گرانش وجرم حجمی مگنتیت وجرم حجمی آب شعاع های دانه ها 2 میکرومترانتخاب می شود.تسلیم یک شعاع تماس 0.12 می باشد.
    متقارن گرفتن مشکل درمحاسبات فقط یک چهارم از فضا نمونه سازی شده یک جعبه ی 2 میکرومتری بلند درمسیرهای x وy وبا ضخامت  3 میکرومتری با پارامترهای  بیست بندی المان حجمی باچگالی بالا درمنطقه ی تماس شبکه بندی شده است(به صورت سبز درحالت 5A نشان داده  شده است). وبه خصوص درمرزبین ناحیه بسته شده وبازشده نمونه درجابه جایی درمسیرz در حالت پایه ودرمسیرهای x وy تحت فشارمی باشد.به  ترتیب روی اطراف x وy  فشاراعمال شده است(حالت 5A ). طرف دیگر آزاد گذاشته شده است.شبیه سازی فشارمغناطیسی نیروی یکنواختی به برآمدگی تیزسطح درمنطقه ی تماس اعمال می شود.منطقه ی تماس درمسیرx وy تحت فشارقرار گرفته است که به صورت اتصالات کامل بین سطح  سلول ودانه شبیه سازی شده است. پارامترهای قابل کنترل آزمایشگاهی نیروی اعمال شده(بین رشته های مغناطیسی) وشعاع دانه های ریزمی باشد.
    اهمیت ضریب پواسان بوسیله ی تنوع آن بررسی می شود.برای همه ی شبکه هابین 0.2 و0.5 می باشد. محاسبه ی دوباره ی شعاع دندانه برطبق آن حل برای توزیع کشش باضریب پواسان جدید با E=1kpa وF=4pN .نیروی کل به دانه اعمال می شودکه بین 2 تا 20  pN متغیر
 می باشد وبرآیند کشش سلولی محاسبه شده است با E=1kpa وv=0.3.
تابیدن دانه های ریز
    در طول آزمایش تابیدن دانه های ریز دانه های فرومغناطیس به پیروی ازسلول های یک قرارداد متشابه برای فشار دانه ی ریز بسته شده اند اگر چه با RGD پوشانده شده اند و دستگاه گیرنده دچارآشفتگی می شود.دانه ها برای استفاده از ضربان آهنربایی بزرگ خاصیت آهن ربایی پیدا می کنندویک رشته ی مغناطیسی خیلی کوچک برای ساختن آن هایی که می چرخنداستفاده می شود و گشتاوری به دستگاه گیرنده ی  کامل سلول های سلیتوس کلتون اعمال می شود.
    منطقه ی تماس دانه هابا سطح سلول بعنوان فشاردانه های مغناطیسی محاسبه شده است.مشکل فقط یک سطح هموارمتقارن است که ما بر طبق آن یک فضای نیمه را نمونه سازی کردیم(حالت 6A ).یک جعبه ی 2×4 ری درمسیرهای x وy وضخامت 3 میکرومتربا پارامترهای بیست بندی المان حجمی باچگالی بالا درمنطقه ی تماس شبکه بندی شده است(به صورت سبز درحالت 6A نشان داده شده است).وبه خصوص درمرزبین ناحیه در تماس ومنطقه ی آزاد نمونه درجابه جایی درمسیرz در حالت پایه ودرمسیرy روی سطح هموارمتقارن ودرمسیرهای x وy تحت فشارمی باشد.به ترتیب روی قسمت جانبی x وy وروی سطح عمودی دیگرش(حالت 6A ).شبیه سازی پیچ مغناطیسی برآمدگی روی سطح تماس توسطزاویه ی(آلفا)اطراف محورy چرخانده می شود.صفحه ی تماس نیرو و فشاراعمال شده بوسیله ی استخراج برآیند جا به جایی تحمیل شده محاسبه می شود.منطقه ی تماس در مسیرx وy  تحت فشارقرار داده می شود که اتصالات صحیح آن بین سطح سلول ودانه شبیه سازی شده است.روخوانی قابل تغییر برای این آزمایشها زاویه ی چرخش وکنترل از فشاراعمال شده ونگ  واینگبرمتاثر می باشد.گزارش داده شده است که یک فشار حداکثر 4pa روی سطح تماس اعمال شده است.اهمیت ضریب پواسان بوسیله ی تنوع آن بررسی می شود.برای همه ی شبکه هابین
0.2 و0.5 می باشد. محاسبه ی دوباره ی شعاع دندانه برطبق آن حل برای توزیع کشش باضریب پواسان جدید با E=1kpa و.p=4pa چرخش اعمال شده روی دانه بین 5 تا 20 درجه متغیراست وبرآیند کشش سلولی محاسبه شده است با E=1kpa وv=0.3.اثرشعاع تماس تعیین شده است با توجه به تغییرآن بین 0.1 و0.6 میکرومتربا E=1kpa وv=0.3 وp=4pa .
 
فشارریز لوله ای
     فشارریز لوله ای دندانه ی سبک سطح سلول با یک ریز لوله ی ضخیم را شامل می شود.ما فرض کردیم که این شبیه دندانه ی سطح سلول با دندانه ی کروی شکل سخت با شعاع 3 - 1.5 میکرومتری می باشد.
    آزمایش شبیه به دندانه ی  سلول بایک کره ی شیشه ای مستعمل AFM نمونه سازی شده است. متقارن گرفتن مشکل درمحاسبات یک  جعبه ی 15 میکرومتری در واحد طول درمسیرهای x وy وبا ضخامت 4 میکرومتری با پارامترهای  بیست بندی المان حجمی باچگالی بالاتر
 درمنطقه ی دندانه داروبه خصوص درمرزبین دندانه ومنطقه ی آزاد شبکه بندی شده است(به صورت سبز درحالت 7A نشان داده شده است). نمونه درجابه جایی درمسیرz در حالت پایه ودرمسیرهای x وy تحت فشارمی باشد.به ترتیب روی اطراف x وy هرکدام ازدندانه ها فشاراعمال  شده است(حالت 7A ) و طرف دیگر آزاد گذاشته شده است. فرض شده است که مواد سلولی ایزوتروپ والاستیک خطی می باشد. بعنوان یک  کنترل اصلی درسیستم عمق دندانه ها(دلتا) می باشد.مااین رابعنوان یک پارامترداخلی درمحاسباتمان نسبت به نیروی اعمال شده درنظرمی گیریم اهمیت ضریب پواسان بوسیله ی تنوع آن بررسی می شود.برای همه ی شبکه هابین 0.2 و0.5 می باشد. محاسبه ی دوباره ی شعاع دندانه  برطبق آن حل برای توزیع کشش باضریب پواسان جدید باE=1kpa وR=3 وعمق دندانه ی1 میکرومترکه عمق دندانه بین 0.5 تا 1.5 میکرومتروبرآیند کشش سلولی محاسبه شده است با E=1kpa وv=0.3 وR=3.شعاع لوله تعیین شده است با توجه به تغییرآن بین1 و3 میکرومترباE=1kpa وv=0.3 وعمق دندانه ی 0.5 میکرومتر.
حساسیت مکانیزم های آشکار کننده های مکانیکی
    بررسی حساسیت مکانیزم های آشکار کننده های مکانیکی مختلف ما پیش بینی می کنیم کشش سلولی درمطالعات شبیه سازی شده ی مکانیکی توسط ما ودیگرگروه هااستفاده شده است.هر کدام ازمکانیزم های آشکارکننده امتحان می شود( جدول 5 ).کشش ها بعنوان تشریح قبلی فرض شده است که همه ی انواع سلول ها خا صیت الاستیکی متشابهی دارند وبا استفادهE=1kpa برای مطالعات دستکاری شده ی ریز.
سازگاری با کشش مکانیکی
    امتحان کارآیی افزایش الاستیسیتی سلولی برای سازگاری باتحمل کشش مکانیکی ما خواص مواد سلولی واثرامتحان شده را روی توزیع کشش سلولی تغییردادیم.برای همه ی سلول هاخواص مواد بادرصد داده شده افزایش یافته است. برای مدل های دستکاری شده ی ریزفشارریزوپیچ الاستیکی متغیر است بینkpa 0.5 تا 10 .اثرالاستیک سلولی روی توزیع کشش لازم برای فشارریزلوله ای ارزیابی نشده است به طوری که پیشنهاد می شود برای این تکنیک هیچ کنترلی روی نیروی اعمالی صورت نگیرد.به هرحال مطالعه ی قابل مقایسه برای دندانه ی AFM با کره های نوک تیزدر چراس ومانند آن اعمال شده است.
برآیند کشش سلولی ازجریان سیال سرگردان  
    براساس نتایج بدست آمده ازمطالعات انجام شده توسط اسچافرزیرلایه ی کششی درسیستم های مقید ومتغیروبرآیندفشارازجریان سیال سرگردان به آن سیستم هاداده می شود.ماکشش سلولی لازم را برای شبیه سازی موردنظر(کشش) باشبیه سازی غیر مورد نظر(جریان سیال) را بااستفاده ی ازنتایج FEM وCFD مقایسه کردیم.فشار برشی سیالتوسط سه سیستم مطالعه شده که دو دستورالعمل کوچک ترازاستفاده ی معمول آن برای سلول های  شبیه سازی شده ی مکانیکی ایجادمی کند(2-5pa )وازاین رواز آن صرف نظر می کنیم.به هر حال فشارنرمال سیال بزرگ ومهم می شود(بالاتراز75pa )زمانی که سلول هاسطحی تخت پیدا می کنند به یکدیگرخیلی نزدیک می شوند.ماتقریبا فشارنرمال را برای جریان سیال با یک فشار هیدرواستاتیکی بزرگ متشابه لازم می دانیم.
آمارومنحنی مناسب
    معدل وحداکثرکشش متوسط باآزمون کلاسی مقایسه می شوند ونتایج برای p<0.05 معنی دارفرض می شود.همه ی منحنی های مناسب برای استفاده ی کالیداگراف روی pc اجرا می شوند.

نتایج :

خواص اصلی تجربی اندازه گیری شد Osteoblast
توپوگرافی و خواص اصلی ( Fig. 1 ,bond) بوسیله ی (Atomic Force Microscope)  AFM اندازه گیری شده است . سلول کاملاً قابل شناسایی بود همانند یک سطح نرم بر روی یک زیر مجموعه سخت  .(Fig. 1 D)
الاسیته یسلولی مابین 1 kpa  در منطقه هسته ای و 100 kpa در دامنه cytoplasmic  تغییر می کند ،هیچ گونه وابستگی به طول سلول ندارد .(Fig.1 , band D) تارهای تنش قابل رؤیت هستند همانند خطوط سفت کننده(stiffer lines)  که پهنای سلول از سمتی به سمت دیگر طی می کند .(Fig .1 D) با شمای موجود در مراحل نمایش AFM ارتباط دارند (Fig . 1 C) و بیانگر توزیع یکسان بسته های پرتو تنشی که با نمایشگر rohdamine – phallodin قابل تشخیص است .(Fig .1 A) توزیع بسامد الاسییته سلولی برای 10 سلول مورد استفاده با یک خم  Gussion  متمرکز شده بر روی 14 pka متناسب است .Fig .1 E)  ( مدل المان محدود سلول ها ساخته شده است . (به عنوان مثال درFig . 1 F  از اطلاعات Fig .1 Bond D )  ...

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر

پروژه دانشجویی مقاله تحقیقی بر زندگی نامه استاد شهریار در word

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید

 پروژه دانشجویی مقاله تحقیقی بر زندگی نامه استاد شهریار در word دارای 30 صفحه می باشد و دارای تنظیمات در microsoft word می باشد و آماده پرینت یا چاپ است

فایل ورد پروژه دانشجویی مقاله تحقیقی بر زندگی نامه استاد شهریار در word   کاملا فرمت بندی و تنظیم شده در استاندارد دانشگاه  و مراکز دولتی می باشد.

این پروژه توسط مرکز مرکز پروژه های دانشجویی آماده و تنظیم شده است

توجه : در صورت  مشاهده  بهم ریختگی احتمالی در متون زیر ،دلیل ان کپی کردن این مطالب از داخل فایل ورد می باشد و در فایل اصلی پروژه دانشجویی مقاله تحقیقی بر زندگی نامه استاد شهریار در word ،به هیچ وجه بهم ریختگی وجود ندارد


بخشی از متن پروژه دانشجویی مقاله تحقیقی بر زندگی نامه استاد شهریار در word :

فهرست مطالب
عنوان صفحه
مقدمه;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;..صفحه2
تولد شهریار وخانواده پدری شاعر;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;..صفحه6
نخستین دوره تربیت وتحصیل;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;.صفحه7
مراتب شاعری;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;. ;;;..صفحه7
تخلص شعری به نام شهریار;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;.صفحه9
عشق شهریار;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;صفحه9
شاهکار حیدر بابا ، یالان دنیا;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;.صفحه11
شهریار وابیاتی در وصف حضرت علی(ع);;;;;;;;;;;;;;;;;;;; ;;.صفحه13
احترام شهریار به شعرای بزرگ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;; صفحه14
شهریار و شعر نو;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;.صفحه15
پاسخ شهریار به نقدی که به شعرآزاداو شده بود;;;;;;;;;;;;;;;;;;صفحه 15
شهریار و معاصرانش;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;صفحه16
شهریار و موسیقی;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;.صفحه17
بر گشت شهریار به وطن خویش;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;..صفحه18
توجه مردم به اشعار شهریار;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;..صفحه19
شهریار و حافظ;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;صفحه20
وداع شهریار;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;..صفحه22

مقدمه
زبان شیرین فارسی که ازدوران های بسیاردوردر تاریخ تا کنون یکی از زبان های رایج دربوده ، همواره با آثاری آمیخته بود که به آن شعر می گویند جملاتی شیرین تر از معمول که گاه با وزن و قافیه و منظوم و گاه غیر منظوم ، اما ناقل احساسات و عواطف شاعر که متاثر از جائی یا چیزی یا کسی شده باشد که چون خواننده نیز آن را بخواند تحت تاثیر قرار گیرد.با این تعریف لازمه شعر این نیست که منظوم باشد و به گونه ای تحت نظمی خاص قرارگیرد.
حتی قبل ازآن که در دوران معاصر شاخه وسیع و گسترده ای به نام شعر نودر زبان پارسی به وجود آید نیز صاحب نظران بر همین عقیده بودند و تکیه اساسی روی
خیال انگیز بودن مطلب قرار داشت.
خواجه نصیرالدین طوسی در کتاب ( اساس الا قتباس) وزن و قافیه را برای شعر امری فرعی می شمارد و معتقد است که اگرسخن دارای وزن و قافیه باشد ولی نیروی خیال شاعرانه بهآن راه نداشته باشد به آن سخن نظم گفته می شود نه شعر و ملک الشعرای بهار نیز چنین می گوید:

(ای بسا شاعر که او در عمر خود نظمی نیافت
ای بسا ناظم که او در عمر خود شعری نگفت)

درزبان ما شعر جایگاه والایی دارد وصدها دیوان اعم ازدواوینی که درسطح جهان شهره خاص و عام گشته با آن که حتی به چاپ نرسیده در گسترش ، محبوبیت و غنای این زبان تاثیرات به سزایی داشته و دارند. با نگرش به ملل دیگر که هر کدام روزگاری برای خود استقلال داشته و با زبان ملی خود سخن می گفتند ، اما در برابر هجوم دیگران حتی در مرتبه اول همه چیز خود را از دست دادند ، من جمله زبان خود را ، شاید این شاید این گنجینه های پر ارزش نقش والایی داشتند اما اگر فاقد این ارزش ها بودیم هم چون ملل دیگر اکنون آثاری از زبان و تمدن اولیه خود نداشتیم . مثلاحفظ زبان شیرین پارسی پس از حملات ویران گری چون هجوم مغول یا اعراب ، بدون حضور
شاعران وسخنان گوهر بارشان اگر غیر ممکن نمی نمود بسیار مشکل بود .در حالیکه در بیش از هفت قرن به صورت مسلم و قطعی امرا ، سلاطین و شاهان محلی حاکم بر ایران یا بیگانه بودند و یاهمچون نوکران چشم وگوش بسته ، به فرمان بیگانگان ودر
حالی که دردوران های نکبت بار تسلط اعراب بر ایرانیان ، حیوانات ا نسان نمایی چون خلفای بنی امیه و بنی عباس بر سرنوشت جهان اسلام حاکم بودند و این خلفا تعصبات جاهلانه ای نسبت به قومیت خود داشتند. در حالی که کوچکترین بی اعتنایی به هر یک از مظاهر قومیت عرب جزایی کمتر از مرگ نداشت ، آیا اگرزبان شیرین شعر نبود که این امرا را جذب کند ما امروز زبانی به نام فارسی داشتیم ؟ خیر.

پس این هنرمندان بزرگ عصر سخنوری بودند که باژرف اندیشی و ظرافت خاص خود نه تنها در طول تمام دوران ها بیانگر عشق وعاطفه بودند و نه تنها با هنرمندی ، زبان شیرین فارسی درعمق وجود بیگانگان نیز می کاشتند و نه تنها با زیباترکردن کلام، وحشیانی چون مغولان و بیابان گردهایی چون اعراب را نیز مجذوب فارسی می کردند ، بلکه در طول تمام تاریخ پژواک رسایی برای بانگ و فریاد افراد تحت ظلم و طبقات ستم کش جامعه نیز بودند واگر از آن عده که سخن وری را روزی نامه خود کردند بگذریم سایر سخنوران را می توان سربازان دلیری بر شمرد که بانثار خون قلم خود ، حریم زبان پارسی را پاسداری کردند که البته این بزرگ مردان عرصه ی علم وادب برای همگان حتی بیگانگان نیز شناخته شده اند و با سخنان دُرّ وار خود وبا کلام دلنشین خود ، خود را و زبان فارسی را جاویدان ساختند .
آثاری چون شاهنامه سراسر حماسه که پیغمبر سخن پارسی طوس سرود وکلام شیخ سعدی شیرازی که دریایی بی پایان از نصایحو پند حکمت است وحافظ سرور غزل سرایان جهان که با شاهکار خود عشق راستین را جاودان ساخت و;. .

در این تحقیق سرگذشت این بزرگ آمده است که آشنایی با زندگی آ ن شاید از جهات مختلف بر همگان لازم باشد.

مست آمدم ای پیر که مستانه بمیرم
مستانه دراین گوشه میخانه بمیرم!
درویشم وبگذار قلندر نشانه
کاکل همه انسن به سر شانه بمیرم !
میخانه به دور سر من چرخدو اینم!
پیمان که به چرخیدن پیمانه بمیرم!
من بلبل عشاق به دامی نشوم رام
در دام توام بی طمع دانه بمیرم! شمعی وطواف حرمی بود که می خواست
پروانه بزایم من و پروانه بمیرم !
من در یتیمم ، صدفم سینه دریاست
بگذار یتیمانه ودردانه بمیرم!
بیگانه شمرئنئ مرا در وطن خویش
تا بی وطن واز همه بیکانه بمیرم!
کُونی زن میخانه بگو به جان به لب آور
تا با تب ولب بر لب جانانه بمیرم!
آن سلسله زلف که زنار دلم بود
در گردنم آویز که دیوانه بمیرم!
در زندگی افسانه شدم در همه آفاق
بگذار که در مرگ هم افسانه بمیرم!
در گوشه کاشانه بسی سوختم اما
آن شمع نبودم که به کاشانه بمیرم!
سرباز جهادم من و از جبهه ی اطرار
انصاف کجا رفته که در خانه بمیرم!
تولد شهریار و خانواده ی پدری شاعر
از جمله پرآوازه ترین شعرای کهن سرای معاصر ایران می توان از غزل سرای زبردست
و عارف سوخته دل شهریار نمود .

سید محمد حسین بهجت تبریزی متخلص به شهریار در سال 1285 ه.ش در شهر تبریز ودرخاندانی از سلاله ی سادات پای به عرصه ی گیتی گذارد.پدرش حاجی میرزا
آقا خشکنامی از سادات آذربایجان و متولد خشکناب تبریز و مردی متدین و وارسته بود که با علم و دانش آشنایی دیرینه داشت و اهل ونزل را نیز به دین سو رهنمون بود ، او دروزارت عدلیه ی آن دوران شاغل و به واسطه ی اعتماد مردم مورد تایید آشنایان قرار داشت ضمن این که ازخوشنویسان دوران خود نیز به شمارمی رفت.رشد اولیه و بچگی شهریار در ده بود« حیدر باباکوه» و بزرگ ترین شانس او در زندگی این بود که الفبا را نزد اشخاص با ایمان تعلیم دیده ، شهریار در طول دوران طفولیت و نوجوانی و جوانی ازمحضر و محبت پدر برخوردار بود و تحت تعلیمات وی قرار داشت .
اوتحصیلات ابتدایی خود را در شهر تبریزگذراند و در آغاز نوجوانی برای کسب معلومات بیشتر به تهران رهسپارودر مدرسه دارلفنون ادامه تحصیل داد،ضمن اینکه در این مدت به شعر و شاعری نیز علاقه مند بودومورد توجه محافل ادبی قرار داشت .
شهریار در سن (6) سالگی در خانه عمه اش ساکن بود در این سن به دو کتاب قرآن و حافظ علاقه بسیاری داشت و با آیات الهی آشنا بوده و مغز و قلب وی با این کلمات عجین شده بود.

 

نخستین دوره تربیت و تحصیل
شهریار به زبان فرانسه هم علاقه بسیاری داشت و در سن 14 سالگیبه 4 زبان تسلط داشت:
ترکی ،فارسی،عربی ،فرانسه.
ذوق ادبی اش را مدیون ادرش بود ، مادرش سواد خواندن و نوشتن نداشت اما چون
پدری اهل علم وادب داشت محفوظات شیرین ادبی بسیار داشت ، اشعار بسیار لطیف ترکی ، فارسی، عربی به خاطر داشت و مخصوصا زمانی که خود او شعر می خواند اشک می ریخت و حال مادر در او هم منعکس شده بود.
در 4 یا 5 سالگی اولین شعر لطیفی که به ذهنش رسید دو بیتی ترکی بود.
مراتب شاعری
شهریار در سن 7سالگی اشعار شاعر معروف آذربایجانی«صابر» را می خواند و حفظ
می کرد.

در سن 9سالگی برای اولین بار مصمتی فارسی ساخت:
یاد دارم پدرم شیشه می دید شکست من چرا سبطه اجدادی خود داده زدست
پی زونار شدم وای به من من گنه کار شدم وای به من
مردم آزاد شدم وای به من;
سومین شعر خود را دربابای کوه نی علی در هنگامی که نظاره گر منظره تبریز بود و در زمانی که مشغول به تحصیل فرانسه بود در وصف تبریز و مهتاب و; سرود.
چهارمین شعر را در 12 سالگی سرود:

گل کم از خارشوگر تو به گلزارآیی کار گل زار شود گر تو به گلزارآیی
نرخ یوسف شکند چون تو به بازارآیی

شعر پنجم را در سن 13 سالگی در سفری با پدر خویش در شهر مراغه سرود در کنار رودخانه صافی، مطلع آن این است:
صوفی بیا که بر لب صافی مکانم هست وین صبح جاودانه صفا بخش جانم هست
ازاین به بعد ذوق شعری شاعر راه افتاد تا به تهران رفت.در سال1308یعنی در سن 23 سالگی اولین مجموعه شعری شهریار به چاپرسیدکه اشعاری نغز و آبداری چون«بوی پیراهن» «سوز وساز» «مسارفت شاعرانه»و;در آن از جذابیت بیشتری برخوردار بود.
در این سال ها شهریار مشغول تحصیل در مدرسه طب بود و علاوه بر تحصیل از
سرودن شعر نیز غافل نبود به طوری که استاد ملک الشعرای بهار او را جوانی پر جوش
خروش دانسته وآینده ای تابناک در عالم ادب را برایش پیش بینی می کرد .
بسیار حیرت انگیز است که دانشجوی طب ضمن اینکه دروس مشکل و بی انتهای مدرسه طب را می خواند و در گذراندن آزمایشات نیز توفیق مطلوب دارد ، بتواند هم زمان نیز شعر بسراید و توجه محافل ادبی و ادیبان و شعر دوستان را نیز به خود جلب کند و این جای بسی خوشحالی داشت.

تخلص شعری به نام شهریار
در سن 14 سالگی در سال 1300در تهران دوستان شهریار برای تعویض تخلص از بهجت به شهریار به حافظ تفعلی زدند و این غزل آمد:
دوام عمر وعز ومال او نخواه حافظ که چرخ سکه دولت به نام شهریاران زدند
از این به بعد غالبا او را به نام شهریار خطاب می کردند. شهریار شاعر جوان ،خوش قریحه ، با ذوق وطا لب موضوعات نو در حال پرواز است ، پرواز به سوی قله شهرت و خوشنامی، زندگی نیز برایش مهیا و از هیچ بابت کسری ندارد.

عشق شهریار
شهریاردرسال آخرمدرسه طب تحصیل می کند که ناگاه کمند گیسوان دختری آشوب گر او را به دام می اندازد آری شهریار عاشق می شودودرعشق شکست می خورد ودرس را رها می کند.
به کار شاعری می پردازد و اشعارش شور انگیز می شود و در این میان نه تنها به عشق خود نمی رسد که این امر باعث تغییر مسیر زندگی او نیز می شود کما اینکه کسی که تا میز طبابت فاصله چندانی نداشت ، برای گذراندن امور به مشاغل غیر پزشکی روی می آورد.
در آغاز شهریار به خدمت اداره ثبت اسناد در می آید ودر نیشابور و مشهد چند سالی را در این حرفه می گذراند سپس به تهران آمده و به استخدام بانک در می آیدو این امر به سال 1315 رخ می دهد.
شهریار ضمن اشتغال به کار دولتی به سرودن شعر نیز و حاصل عشق ناکامش اشعاری به یاد ماندنی می شودکه از آن جمله می توان یاد کرد از: «ماه سفرکرده»
« غروب نیشابور» « ناله نومیدی» « شکرین پسته خاموش» «توشه سفر» و;.. او همچنین خطاب به دوستان ادیب و فاضل خود چون هوشنگ ابتهاج ، نیما یوشیج نیز اشعاری می سراید:

آمدی جانم به قربانت ولی حالا چرا؟
بی وفا حالا که من افتاده ام از پاچرا؟
نوش دارویی وبعد از مرگ سهراب آمدی
سنگدل این زودتر می خواستی حالا چرا؟
عمر مارا مهلت امروز و فردای تو نیست
من که یک امروز مهمان توام فردا چرا؟
نازنینا ما به ناز تو جوانی داده ایم
دیگر اکنون با جوانان ناز کن با ما چرا؟
وه که با این عمرهای کوته بی اعتبار
این همه غافل شدن از چون منی شیدا چرا؟
ای شب هجران که یکدم در تو چشم من نخفت
اینقدر با بخت خواب آلود من لالا چرا؟
در خزان هجر گل ای بلبل طبع خزین
خاموشی شرط وفاداری بود ، غوغا چرا؟
شهریارا بی حبیب خود نمی کردی سفر
این سفر راه قیامت می زد ی تنها چرا؟

شاعر شیرین سخن ما آرام آرام به پیش می تازد و سرانجام عشق زمینی او تبدیل به عشق عرفانی گشته و شور و حال دیگری را در اشعارش بوجود می آورد.
شعر شهریار پرمحتوا و ارزنده است ، شهریار در بسیاری از اشعار خود چنان حق مطلب
را ادا کرد که خواننده نه تنها شعر می خواند بلکه صحنه های بسیاری از زندگی ، از
طبیعت ، از عشق، ازمراد ، ازنامردی، از خوبی را می بیند. شعر شهریار همچون تابلو نقاشی در دیده خواننده مجسم می شود،آنجا که سرود آبشار می سراید:
چون خواب نوشین یاد دارم ماهتابی روشن تر از روز سپید کامکاران

شاهکار حیدر بابا ، یالان دنیا
دیوان شهریار همه شمول است، انواع مختلف شعر را در زیبا ترین شکل ممکن در آن یافت می کنید:
غزلیات ، قطعات، رباعیات ، قصیده ،مثنوی، اشعار فارسی، ترکی که در این میان حیدر بابای شهریار واقعا اعجاز است و از جمله شاهکار های شعر معاصر است . حیدر بابا شخص نیست بلکه طبیعت است ، مکانی مرتفع که شاعر دوران کودکی را در پایش گذرا نده کوهی است در خشکناب اما شاعر در اثر نامرادی ها ی روزگار دل شکسته است ، با دیگران به ندرت حشر و نشر دارد ، منزوی است ، از شهرت بیگانه ، واز آوازه گریزان ، او با تخیلات شاعرانه خود زندگی می کندوحتی دوستان را به رغبت نزدخود نمی پذیرد.شهریار در اشعار خود غرق است و هنگام سرودن شعربا حال خود می سازد

 

برای دریافت پروژه اینجا کلیک کنید
» نظر
<   <<   121   122   123   124   125   >>   >